-
Δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι ο μεγαλομέτοχος. Η Pirelli έχει έδρα στην Ιταλία και ο σχεδιασμός και εξέλιξη γίνονται στην γείτωνα χώρα, όπως πάντα. Το μόνο που άλλαξε είναι το ποιος έχει κάποιες μετοχές στο χρηματιστήριο, εντελώς αδιάφορο ως προς την εντοπιότητα της.
-
Στα ελαστικά οι διαφορές είναι έντονες στη βροχή και στα δε χειμερινά ακόμη εντονότερες στο παγωμενο-πατημενο χιόνι. Από τα άθλια hankook χειμερινά που στο D και σε κατηφόρα με βροχή το αμάξι απλά δεν σταματούσε και στον πάγο δεν είχα ποτέ φρένο και τιμόνι μέχρι στα απίστευτα continental ts860 που στο βρεγμένο η πρόσφυση είναι απίστευτη και οδηγώ κυριολεκτικά όπως στο στεγνό αλλά και στο παγωμένο-πατημενο χιόνι το αμάξι έχει τιμόνι και σταματάει όπως πρέπει με απόλυτη σιγουριά.
Μιας και αναφερθήκατε στα χειμερινά φέτος άφησα τα κοντι ts860 μπροστά στο γκολφ να τα λιωσω γιατι δεν έχουν και πολύ τακούνι για χιόνι. Σας ενημερώνω ότι δεν κάηκαν από τον ήλιο,ΔΕΝ υπερθερμαίνονται!!! και τα μεσημέρια στον καύσωνα είχαν την ίδια πρόσφυση με τα michelin crossclimate +.Το βράδυ έχουν σαφώς ανώτερη πρόσφυση.Υπο αυτές τις συνθήκες το χειμώνα θα μπουν δύο νέα χειμερινά και το καλοκαίρι απλά θα τα πάω πίσω για να μην ζοριζονται από το πρόσθιο κινητό γκολφ.
Οι Κινέζοι βγάζουν και σκουπίδια ποιότητες βγάζουν και κορυφή.Αν μπει κανείς στο Alibaba που είναι για εμπόρους θα το διαπιστώσει εύκολα. Ήθελα να πάρω ταινίες οδοσημανσης,οι άνθρωποι έχουν 3 ποιότητες,η τρίτη καλύπτει κανονικά προδιαγραφές ευρωπαϊκές για να μπορεί να τοποθετηθεί σε έργα.Το AliExpress πουλά τη φθηνότερη με διάρκεια ζωής 1-3.Η κορυφαία αντέχει 7-10 χρόνια
-
Στα λάστιχα οι γενικοί κανόνες είναι οι εξής:
-
Αν αγοράσετε από τη δεύτερη κατηγορία ελαστικών (π.χ. τις δευτέρες μάρκες των μεγάλων κατασκευαστών) είτε θα πάρετε μειωμένη απόδοση είτε μειωμένη διάρκεια ζωής.
-
Αν αγοράσετε από την τρίτη κατηγορία (κινεζικές εταιρείες τύπου Ling Long) θα πάρετε και μειωμένη απόδοση και μειωμένη διάρκεια ζωής.
-
Μόνο από την Α Εθνική, δηλαδή τους μεγάλους κατασκευαστές με τις ιστορικές μάρκες μπορείτε να ελπίζετε ότι θα πάρετε και απόδοση και διάρκεια ζωής.
Τυχόν εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και στην ουσία επιβεβαιώνουν τον κανόνα με τη σπανιότητα τους.
-
-
Το πλειοψηφικό πακέτο είχε αγοραστει από την Chem China έναντι 7.4 δισ με ενδιάμεση συμφωνία να παραμείνει ο προεδρος Marco tronketi μέχρι τέλος 2021.
-
Αγόρασα πρόσφατα ζαντολαστιχα 225 45 17 με λάστιχα κοντινενταλ.Δεικτης ταχύτητας Υ. Είχα τρέμουλο στο τιμόνι και πήγα για ζυγοστάθμιση.Ολα καλά ,μια ζάντα χρειάστηκε παραπάνω αντίβαρα από το σύνηθες χωρίς οπτικά να φαίνεται κάτι χοντρό κατά τη περιστροφή τής. Πλέον το τιμόνι είναι πεντακάθαρο από οποιοδήποτε σύμπτωμα κακής ζυγοστάθμισης αλλά ακανόνιστα σχεδόν έχω συμπτώματα 'τρεμουλου' σε όλο το αμάξι σε ταχύτητες 130-140-150 χαω σαν ο δρόμος να είναι ελάχιστα Κατσαρός. Το φαινόμενο ίσως είναι πιο έντονο στις πόλυ ανοιχτές καμπές.Αν ήμουν αδιάφορος θα το εριχνα απλά στην άσφαλτο .Η 'στραβη' ζάντα είναι εμπρός αριστερά .
Μπορεί να είναι στραβή η ζάντα και το λάστιχο στη περιστροφή να μην πατάει άψογα?Αυτό αν το προκαλεί δεν θα έπρεπε να έχει σταθερα συμπτώματα?
-
Αγόρασα πρόσφατα ζαντολαστιχα 225 45 17 με λάστιχα κοντινενταλ.Δεικτης ταχύτητας Υ. Είχα τρέμουλο στο τιμόνι και πήγα για ζυγοστάθμιση.Ολα καλά ,μια ζάντα χρειάστηκε παραπάνω αντίβαρα από το σύνηθες χωρίς οπτικά να φαίνεται κάτι χοντρό κατά τη περιστροφή τής. Πλέον το τιμόνι είναι πεντακάθαρο από οποιοδήποτε σύμπτωμα κακής ζυγοστάθμισης αλλά ακανόνιστα σχεδόν έχω συμπτώματα 'τρεμουλου' σε όλο το αμάξι σε ταχύτητες 130-140-150 χαω σαν ο δρόμος να είναι ελάχιστα Κατσαρός. Το φαινόμενο ίσως είναι πιο έντονο στις πόλυ ανοιχτές καμπές.Αν ήμουν αδιάφορος θα το εριχνα απλά στην άσφαλτο .Η 'στραβη' ζάντα είναι εμπρός αριστερά .
Μπορεί να είναι στραβή η ζάντα και το λάστιχο στη περιστροφή να μην πατάει άψογα?Αυτό αν το προκαλεί δεν θα έπρεπε να έχει σταθερα συμπτώματα?
Αυτό το διακοπτόμενο τρεμουλο πιθανώς είναι από αρπαγμενο αφαλό ζάντας. Είναι λίγο παρακεντρο σε σχέση με το στεφάνι. Στο μπροστινό άξονα είναι πιο έντονο. Βάλε το ζαντολαστιχο στο πίσω άξονα καθώς η μεταφορά της ταλάντωσης θα είναι λιγότερη ιδιαίτερα σε multy link. Αλλά μακροπρόθεσμα πρέπει να διορθωθεί αν γίνεται γιατί τα παίζει και το ρουλεμάν.
-
Και παθαίνω σήμερα φουιτ σε μια από τις ζάντες που είχε αρκετά αντίβαρα.Επι την ευκαιρία (σε πολύ καλό μηχάνημα ζυγοστάθμισης σε σχέση με τα κλασσικά) βάζουμε σκέτη τη ζάντα.... άψογη, γυρνάμε το λάστιχο 180 μοίρες σε σχέση με τη ζάντα και ζήτησε μόνο 15-25 γρ.Ο λαστιχας είπε ότι πιθανόν να έφταιγε η ζυγοστάθμιση η προηγούμενη ή το λάστιχο να μην πάτησε σωστά και να φορτώθηκε με ένα σωρό αντίβαρα.
Λογικά θα τα κάνω μπροστά πίσω για να δω τι συμβαίνει.
-
Επειδη επικειται τοποθετηση PZ4 ποια η διαφορα μεταξυ αυτων των δυο. Και τα δυο ειναι PZ4 αλλα δεν εχω καταλαβει σε τι διαφερουν.
https://static.tirerack.com/content/dam/tires/pirelli/pi_pzero_pz4_full.jpg?impolicy=tow-share
https://www.maroudis.gr/image/cache/catalog/pirelli/pzero-4-600x600.jpg -
Τα PZ4 είναι run flat, σίγουρα θές να βάλεις τέτοιου τύπου ελαστικό ?
-
Βγαινουν και σε run flat αλλα δεν θα τα προτιμησω.
-
Το γνωστό (και κορυφαίο) PZ4 είναι αυτό στην φωτό του Μαρουδη. Το άλλο δεν το βρήκα πουθενά, αλλά μοιάζει να έχει λιγότερο επιθετική (σπορ) χάραξη.
-
Αλεξ (χρονια πολλα και για τις γιορτες μας) αυτο στη φοτο του tirerack το ειχε ο λαστιχας μου στη βιτρινα και το εχω δει φορεμενο σε ενα mazda3 εδω στη γειτονια μου. Το επιασα και το πλαινο του ηταν τοιχος (κλασικη πιρελαρα). Παντως αν δεις η χαραξη ειναι ακριβως η ιδια εκτος απο τους ωμους οπου εχει αυτη τη γραμμη (μισο ζικζακ κατα καποιο τροπο) και τη γραμμη καθετα οπου χωριζει τους ωμους. Γνωμη μου οτι αυτο του tirerack εχει πιο επιθετικη χαραξη γιατι οι ωμοι του ειναι πιο ακαμπτοι καθως δεν χωριζονται πουθενα με καθετο κοψιμο (ceteris paribus ως προς συθεση γομας).
-
Χρόνια πολλά συνονόματε!
Και το άλλο όμως σκληρά πλαϊνά έχει (Πιρελλάρα, όπως είπες!). Έκρινα μόνο από την χάραξη. Μπήκα και στο Ευρωπαϊκό και στο Αμερικάνικο site της Pirelli, αλλά δεν το βρήκα αυτό το σχέδιο. Κρυφό το έχουν;
-
Η αληθεια ειναι οτι εγω τη χαραξη της φοτο του Μαρουδη ειχα περισσοτερο υπ' οψιν μου. Νεοτερα απο Δευτερα που θα ξαναμιλησω με το λαστιχα μου γιατι κατι μου ελεγε σημερα οτι αυτη τη στιγμη τα PZ4 δεν ειναι διαθεσιμα κτλ.
-
Σε φρενάρισμα πανικού, μεγάλου πανικού όμως, michelin primacy 4, σαύρα κάτω.
Τι να λέμε τώρα, άστο μόνο Michelin. Μεγαλώσαμε, για πειράματα δεν είμαστε. -
@japanese1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε φρενάρισμα πανικού, μεγάλου πανικού όμως, michelin primacy 4, σαύρα κάτω.
Τι να λέμε τώρα, άστο μόνο Michelin. Μεγαλώσαμε, για πειράματα δεν είμαστε.Βάλε Pirelli P Zero κι εκεί θα δεις τι θα πει φρενάρισμα.
-
Εφυγε παραγγελια για PZ4 225/45/17. Αρχες Οκτωβρη τοποθετουνται, στρωσιματακι με προδερμ και μετα σεξ και βια. RealZeus το πελμα που θα μου ερθει ειναι αυτο του Μαρουδη.
-
Καλημέρα. Έχει βάλει κάποιος τα falken sincera 110 να μου πει εντυπώσεις;;;;
Κλείνω σε αυτά για το i10 σε 175/65/14.
Τα ecocontact5 που πάνε για αντικατάσταση μετά από 43Κ χλμ ήταν εντυπωσιακά στο στεγνό μέχρι και τώρα και μετριότατα για να μη πω άθλια στο βρεγμένο. Αυτή η ανισορροπία με χάλασε ώστε να μη τα ξαναβάλω. -
Ήρθε επιτέλους η ώρα για αλλαγή ελαστικών. Μάλλον είχε έρθει η ώρα εδώ και 3-4 μήνες απλά έλεγα να το τρενάρω λίγο να περάσει το καλοκαίρι να γλυτώσει η καινούργια τετράδα τη πολλύ ζέστη.
Good year wrangler η τρίτη τετράδα που θα φορέσει σε διάσταση 245.
Δυστυχώς όμως έπαθα λάστιχο 2 φορές και άρχισα να ρωτάω δεξιά αριστερά. Η "μαμά" δεν την είχε αυτή τη διάσταση, ίσως επειδή την σταμάτησαν ή επειδή θα τους έρθει αργότερα. Επειδή όντως τα λάστιχα είχαν περάσει τα όριά τους ρωτώντας βρήκα την 235 διάσταση αλλά μόνο με παργγελία στα 450 ευρώ.
Τα παράγγειλα αφού μου ζάλισε τον έρωτα το μαγαζί που πήγα ότι υπάρχουν και πολύ καλύτερα ελαστικά, (μου έλεγε για Βridgestone και διάφορα άλλα) ότι αν τα πάρω θα μπορώ να πώ στη μαδάρα. Ποιά είναι η μαδάρα ρε φίλε του λέω? Με ακούς όταν σου λέω ότι είναι η τρίτη τετράδα ότι κάνω τη δουλειά μου στην περιουσία μου μια χαρά και ότι δεν θέλω καλύτερα? Όχι επιμονή αυτός, μα στη μαδάρα θα πας καλύτερα θα έχεις και καλύτερες επιδόσεις στο δρόμο.
Τα παράγγειλα λοιπόν αρχές Αυγούστου έδωσα και μπροστά 100 ευρά και μου είπε ότι μέχρι της 10 Σεπτέμβρη θα έχουν έρθει.
Αμ δε.
Πήγα προχθές από το μαγαζί και χωρίς ν βγω από το αμάξι ρώτησα ένα υπάλληλο αν έχουν έρθει και μου είπε ότι ο υπεύθυνος μιλάει στο τηλέφωνο και θα του πει να με πάρει τηλέφωνο. Έφυγα λοιπόν κι 10 λεπτά μετά με παίρνει τηλέφωνο.
"Φίλε μου δεν έχουν έρθει, φίλε μου θα πάει τέλος του μήνα, φίλε μου σε πήρα να σε ενημερώσω, φίλε μου λίγο ακόμα κλπ κλπ ....
Ελπίζω τέλος του μήνα να έχουν έρθει γιατί αλλιώς θα πρέπει να μου επιστρφεί η προκαταβολή...
Συμφωνείτε? -
Προκαταβολή γιατί έδωσες;;;;πρώτη φορά ακούω για τέτοια ήθη και έθιμα στα λάστιχα!
Στο μικρό φόρεσα τα Falken 110 στα 200€. Εντυπώσεις μόλις γράψουν και λίγο νερό.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]