-
To Michelin Energy είναι θεόσκληρο. Μαλακή είναι η σειρά Primacy. Τα energy είναι και σκληρά και ...απαράδεκτα γενικά.
Το Energy δεν είναι καθόλου σκληρό. Απεναντίας.
-
Κούτσουρο είναι, και για αυτό και βγάζει πάρα πολλά χιλιόμετρα. 4 τετράδες είχαμε στην οικογένεια, όλοι στο ίδιο συμπέρασμα καταλήξαμε. Οπως και η πλειοψηφία των χρηστών στα διάφορα φόρα, πχ tyrereviews. Μιλάω για το energy SAVER, και όχι για το σκέτο energy, που ήταν προηγούμενης γενικάς και ομολογουμένως πολύ καλό ελαστικό. Τα energy saver είναι θεόσκληρα και μετριότατα.
-
Ξεκαθαρίστε πρώτα από όλα αν μιλάτε για σκελετό ή για γόμα. Τα οικολογικά έχουν σε γενικές γραμμές μαλακό σκελετό και σκληρη γόμα.
-
Καλύτερα πρέπει να πούμε ότι και τα δύο ελαστικά που αναφέρθηκαν από το φίλο nontaskatsaras έχουν μαλακό σκελετο. Εγώ προσωπικά επιλέγω πάντα σκληρό σκελετό ελαστικού spor προσανατολισμού. Θεωρώ πάντως ότι γενικά ο μσος οδηγός είναι λίγο μπερδεμένος.
-
Οκ, τώρα που μπήκε μια βάση της προκοπής, συμφωνούμε. Θεωρώ λοιπόν πως έχουν μαλακό σκελετό και θεοσκληρη γόμα. Για αυτό και βγάζουν άπειρα χιλιόμετρα χωρίς να προσφέρουν κράτημα της προκοπής. Αν τύχει και οδηγησετε όχημα με τα συγκεκριμένα λάστιχα, θα διαπιστώσετε μεγάλο πατινάζ.
-
Οκ, τώρα που μπήκε μια βάση της προκοπής, συμφωνούμε. Θεωρώ λοιπόν πως έχουν μαλακό σκελετό και θεοσκληρη γόμα. Για αυτό και βγάζουν άπειρα χιλιόμετρα χωρίς να προσφέρουν κράτημα της προκοπής. Αν τύχει και οδηγησετε όχημα με τα συγκεκριμένα λάστιχα, θα διαπιστώσετε μεγάλο πατινάζ.
Και τώρα τι φοράς;
-
Φίλος θέλει να βάλει ελαστικά στο αυτοκίνητό του σε διάσταση 205/55/16.Κάνει γύρω στα 25 χιλιόμετρα την ημέρα γύρω από την πόλη σε καλό οδικό δίκτυο και κάποια χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.
Δεν τον ενδιαφέρει η κατανάλωση αλλά το κράτημα-φρενάρισμα και βρίσκεται ανάμεσα στα Falken ZIEX ZE310 και Hankook Ventus prime 3 .Δεν θέλει να πάει σε πιο 'επώνυμα'μιας και τα θεωρεί υπερεκτιμημένα.
Θα ήθελα την γνώμη σας.Το αυτοκίνητο είναι Peugeot 308 1.2Thp
Ευχαριστώ
-
Φίλος θέλει να βάλει ελαστικά στο αυτοκίνητό του σε διάσταση 205/55/16.Κάνει γύρω στα 25 χιλιόμετρα την ημέρα γύρω από την πόλη σε καλό οδικό δίκτυο και κάποια χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.
Δεν τον ενδιαφέρει η κατανάλωση αλλά το κράτημα-φρενάρισμα και βρίσκεται ανάμεσα στα Falken ZIEX ZE310 και Hankook Ventus prime 3 .Δεν θέλει να πάει σε πιο 'επώνυμα'μιας και τα θεωρεί υπερεκτιμημένα.
Ευχαριστώ
Έχοντας εμπειρία απο τα falken σε 195/55/16 και με κριτήριο το κράτημα και το φρενάρισμα, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή
-
Ευχαριστώ
Εξαιρετικά αμφότερα. Βάλε όποιο βρίσκεις φθηνότερα.
-
Το έχω ξαναπεί, αλλά με καινούρια Ventus Prime 3, σε φρενάρισμα πανικού έσπασε η πτυσσόμενη ποτηροθήκη στα Saab μου. Φρενάρες το Saab, αλλά εξαιρετικά λάστιχα και τα Hankook!
-
Το έχω ξαναπεί, αλλά με καινούρια Ventus Prime 3, σε φρενάρισμα πανικού έσπασε η πτυσσόμενη ποτηροθήκη στα Saab μου. Φρενάρες το Saab, αλλά εξαιρετικά λάστιχα και τα Hankook!
Αστοχία υλικού!!!
-
Καλημέρα σε όλους,
Αλλαγή ελαστικών σε Bmw e46 1900cc
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το παρακάτω ελαστικό διότι πέραν των εργοστασιακών χαρακτηριστικών δεν γνωρίζω την συμπεριφορά του στην καθημερινή χρήση.
PIRELLI CINTURATO P7 BLUE 225/40R18 92W
Περιμένω προτάσεις και συμβουλές επίσης του θέματος.
Ευχαριστώ.
-
Κακώς άνοιξες καινούριο θέμα, καθώς υπάρχει σχετικό θέμα 'επιλογή ελαστικών' λίγο παρακάτω.
Ας το μεταφέρει κάποιος moderator...
-
Καλησπέρα,
Θα ήθελα απόψεις για λογαριασμό φίλου σε 215/40/18 σε ibiza fr. 15κ - 17κ χλμ το χρόνο. Χρήση αστική και 4-5 ταξίδια το χρόνο. Τώρα φοράει conti sportcontact 5 me 51k χλμ και δεν έχουν φτάσει στον δείκτη φθοράς. Μου είπε ότι είναι ευχαριστημένος αλλά ανοιχτός και σε απόψεις.
Ευχαριστώ.
-
Continental PremiumContact 6.
-
Εκεί κλείνει και αυτός αλλά ήθελα να μάθω αν κάποιο άλλο σε αυτή την μη-ανετη διάσταση είναι πιο άνετο.
Ευχαριστώ.
-
Goodyear F1 Assymetric 5.
-
Παιδιά βοηθήστε λίγο με την εμπειρία σας στο εξής.
Σε νέο μοντέλο mazda 2, αν προχωρήσω στην αγορά του, φοράει χαλύβδινες ζάντες 15αρες με διάσταση 185/65/15. Στην πιο πλούσια έκδοση φτάνει σε αλουμινιού στα 185/60/16.
Θέλω να σας ρωτήσω τι χάνω και τι κερδίζω αν αλλάξω τις χαλύβδινες με αλουμινίου σε 185/60/16.
Παρατηρήσεις. Θα προτιμούσα ένα πάχος λίγο μεγαλύτερο, δηλαδή σε 195, αλλά από την αντιπροσωπεία μου είπαν οι προδιαγραφές είναι οι ανωτέρω, σε 185 και για οτιδήποτε προκύψει ίσως βγω εκτός εγγύησης.
Τέσπα, μια βοήθεια στο βασικό μου ερώτημα...;
-
Σε νέο μοντέλο mazda 2, αν προχωρήσω στην αγορά του, φοράει χαλύβδινες ζάντες 15αρες με διάσταση 185/65/15. Στην πιο πλούσια έκδοση φτάνει σε αλουμινιού στα 185/60/16.
Θέλω να σας ρωτήσω τι χάνω και τι κερδίζω αν αλλάξω τις χαλύβδινες με αλουμινίου σε 185/60/16. ή αν απλά τις αλλάξω σε επίσης 15αρα αλλά αλουμινίου και παραμείνω στην ίδια διάσταση.
Ρωτάω γιατί αν το κάνω πριν την παραλαβή του αυτοκινήτου ίσως έχω κάποια έκπτωση στις νεες ζάντες.
Παρατηρήσεις. Θα προτιμούσα ένα πάχος λίγο μεγαλύτερο, δηλαδή σε 195, αλλά από την αντιπροσωπεία μου είπαν οι προδιαγραφές είναι οι ανωτέρω, σε 185 και για οτιδήποτε προκύψει ίσως βγω εκτός εγγύησης.
-
GOMI wrote:
Θέλω να σας ρωτήσω τι χάνω και τι κερδίζω αν αλλάξω τις χαλύβδινες με αλουμινίου σε 185/60/16. ή αν απλά τις αλλάξω σε επίσης 15αρα αλλά αλουμινίου και παραμείνω στην ίδια διάσταση.
Ρωτάω γιατί αν το κάνω πριν την παραλαβή του αυτοκινήτου ίσως έχω κάποια έκπτωση στις νεες ζάντες.
Με 15αρες κερδίζεις σε άνεση, κατανάλωση, επιτάχυνση (τα δυο τελευταία ελάχιστα), με 16αρες σε κράτημα,τελική και εμφάνιση. Αν παραμείνεις σε 15αρες η διαφορά μεταξύ χαλύβδινων και αλουμινένιων είναι κυρίως στο αισθητικό κομμάτι υπέρ των αλουμινένιων. Ίσως κ λίγο στην κατανάλωση υπερ των αλουμινένιων επειδή είναι ελαφρύτερες αλλά η διαφορά θα είναι απειροελάχιστη.
Τέλος σε 15αρες η πιο κοντινή διάσταση στην 185/65/15 είναι η 195/60/15. Για την εγγύηση αναλόγως η πολιτική της εταιρείας.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]