-
Σε λίγο θα κάνουμε προτάσεις εξειδικευμενων ελαστικών ώστε η ανάρτηση να είναι δευτερεύουσας σημασίας.
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε λίγο θα κάνουμε προτάσεις εξειδικευμενων ελαστικών ώστε η ανάρτηση να είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Μια τελειωμένη ανάρτηση μόνο ένα σκληρό λάστιχο δεν θέλει.....και υπάρχουν πολλές εκεί εξω
-
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μια τελειωμένη ανάρτηση μόνο ένα σκληρό λάστιχο δεν θέλει.....και υπάρχουν πολλές εκεί εξω
Αυτές είναι κομπογιαννίτικες συμβουλες
-
Αυτές είναι κομπογιαννίτικες συμβουλες
Εντάξει τα βουλκανιζατέρ ας διώχνουν κόσμο πρώτα για αλλαγή αμορτισέρ και μετά να διαλέξουν ελαστικό να βάλουν.
-
Εδώ λέμε για ελαστικά. Εννοείτε ότι τα αμορτισέρ πρέπει να λειτουργούν άψογα, αλλιώς όλα είναι μάταια. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά των ΚΤΕΟ που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και των όσων οδηγών κινούνται μεταξύ αδιαφορίας και άγνοιας.
-
Εδώ λέμε για ελαστικά. Εννοείτε ότι τα αμορτισέρ πρέπει να λειτουργούν άψογα, αλλιώς όλα είναι μάταια. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά των ΚΤΕΟ που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και των όσων οδηγών κινούνται μεταξύ αδιαφορίας και άγνοιας.
Στην Ελλάδα ζούμε , για ελαστικά για Ελλάδα από Έλληνες πολίτες θα σχολιάσουμε.....
Πάντως και με νέες αναρτήσεις σε καινούργια αυτοκίνητα όπως στις δοκιμές ελαστικών,τα αποτελέσματα οριοθετούνται από τον παράγοντα αυτοκίνητο. Δεν είναι δυνατόν το ίδιο λάστιχο να αποδώσει το ίδιο σε μια a class και σε ένα c class επειδη τυχαίνει να φοράνε την ίδια διάσταση. Αν αυτό δημιουργεί το χάος τι γίνεται άραγε στις 140.000κμ που οι περισσότεροι αλλάζουν τα οεμ αμορτισέρ?
Και επιμένω,μόνο σκληρό σκελετό δεν θέλει μια τελειωμένη ανάρτηση, ευτυχώς οι ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ αυτό το γνωρίζουν .
Ακόμη και μια οεμ καινούργια ανάρτηση ,η basic που βάζουν,όχι σπορ έκδοση, συχνά δεν μπορεί να διαχειριστεί πολύ σκληρά ελαστικά.
Το έργο το έχουμε δει τόσες φορές , runflat vs συμβατικά ( ακραία παραδείγματα σκληρότητας σκελετού).....το ελαστικό σ αυτή τη ζωή παίζει και ρόλο ανάρτησης έστω με μικρή σχετικά συμμετοχή. -
Τα p7c2 πάντως που τα είχα περιεργαστεί μαλακά μου είχαν φανεί, τα continental pc6 ήταν πιο σκληρά...
-
@gazp87 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα σε όλους! Έχει έρθει η ώρα να αλλάξω τα ελαστικά στο αμάξι (i20 2009) και σκέφτομαι να αλλάξω διάσταση. Αυτή τη στιγμή φοράει 185/60R14 και λέω να πάω σε 185/60R15. Να σημειώσω ότι η διάσταση που φοράει τώρα δεν αναγράφεται στο ταμπελακι που υπάρχει στην πόρτα και πως όσο αυξανει η ταχύτητα τόσο αυξάνει η απόκλιση με το GPS (διαφορά όχι λίγο όπως έχουν τα GPS αλλά στα 120km η διαφορά είναι 15-17km).
Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να αλλάξω διάσταση μιας και η 185/60R15 αναγράφεται στο ταμπελακι και δεν θέλω να πάω σε μεγαλύτερες διαστάσεις όπως πχ 16,17αρες ζάντες.
Επομένως, θα ήθελα προτάσεις αρχικά αν το σκέφτομαι σωστά και κατά δεύτερον αν υπάρχουν προτάσεις σε ελαστικά και ζάντες μιας και δεν έχω βρει κάτι να μου αρέσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Συγγνώμη για το bump, αν κάποιος έχει κάποια άποψη πρόταση θα ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο.
Ευχαριστώ!
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα p7c2 πάντως που τα είχα περιεργαστεί μαλακά μου είχαν φανεί, τα continental pc6 ήταν πιο σκληρά...
Άρα τα p7c2 είναι καλυτερα σύμφωνα με τη θεωρια του νταμπλιγιου. Χαχααχ!!
Χώρια τη πλάκα το p7c2 που είναι αντικαταστάτης του p7 είναι τουριστικό χαμηλής τριβής με σχετικά μαλακό πλαϊνό. Αυτό που έχει και σπορ χαρακτηριστικά είναι το powergy -
Καλησπέρα σε όλους! Έχει έρθει η ώρα να αλλάξω τα ελαστικά στο αμάξι (i20 2009) και σκέφτομαι να αλλάξω διάσταση. Αυτή τη στιγμή φοράει 185/60R14 και λέω να πάω σε 185/60R15. Να σημειώσω ότι η διάσταση που φοράει τώρα δεν αναγράφεται στο ταμπελακι που υπάρχει στην πόρτα και πως όσο αυξανει η ταχύτητα τόσο αυξάνει η απόκλιση με το GPS (διαφορά όχι λίγο όπως έχουν τα GPS αλλά στα 120km η διαφορά είναι 15-17km).
Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να αλλάξω διάσταση μιας και η 185/60R15 αναγράφεται στο ταμπελακι και δεν θέλω να πάω σε μεγαλύτερες διαστάσεις όπως πχ 16,17αρες ζάντες.
Επομένως, θα ήθελα προτάσεις αρχικά αν το σκέφτομαι σωστά και κατά δεύτερον αν υπάρχουν προτάσεις σε ελαστικά και ζάντες μιας και δεν έχω βρει κάτι να μου αρέσει.
Συγγνώμη για το bump, αν κάποιος έχει κάποια άποψη πρόταση θα ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο.
Ευχαριστώ!
Και γιατί φοράει αυτή τη διάσταση και τι αμάξι;
Αν είναι σωστό αυτό που γράφεις οι σχέσεις έχουν κοντύνει αρκετά κατά 4.5% εκτός ορίου. -
@gazp87 Κάτι δε λες καλά γιατί γράφεις να αλλάξω τα ελαστικά
από 185/60R14 και λέω να πάω σε 185/60R15
έτσι όπως το γράφεις είναι να αλλάξεις και ζάντες.
Δική μου γνώμη να αλλάξεις λάστιχα στη ζάντα που έχεις, ρίξε διάβασμα και βάλε προτεραιότητες τι ακριβώς θέλεις . -
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Άρα τα p7c2 είναι καλυτερα σύμφωνα με τη θεωρια του νταμπλιγιου. Χαχααχ!!
Χώρια τη πλάκα το p7c2 που είναι αντικαταστάτης του p7 είναι τουριστικό χαμηλής τριβής με σχετικά μαλακό πλαϊνό. Αυτό που έχει και σπορ χαρακτηριστικά είναι το powergyΟ w προσωπικά αρέσκεται σε μέτρια έως κούτσουρα ελαστικά που είναι και πιο fun to drive
-
Δείτε τα νέα βιντεάκια του tyrereviews. Θα διαπιστώσετε ότι η "χεράτη" αίσθηση του πλαϊνού, δεν μεταφράζεται και στο δρόμο. Αυτό γιατί τα λάστιχα αλλάζουν συμπεριφορά όταν φορεθούν και φουσκώσουν, ανάλογα με την κατασκευή τους.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δείτε τα νέα βιντεάκια του tyrereviews. Θα διαπιστώσετε ότι η "χεράτη" αίσθηση του πλαϊνού, δεν μεταφράζεται και στο δρόμο. Αυτό γιατί τα λάστιχα αλλάζουν συμπεριφορά όταν φορεθούν και φουσκώσουν, ανάλογα με την κατασκευή τους.
- Το πώς παραμορφώνεται διαφέρει σημαντικά π.χ. ps4 vs pc6
-
Αυτό όμως δεν μπορείς να το καταλάβεις στο χέρι, γιατί με το που φοριέται κάθε λάστιχο συμπεριφέρεται διαφορετικά.
-
Αυτό όμως δεν μπορείς να το καταλάβεις στο χέρι, γιατί με το που φοριέται κάθε λάστιχο συμπεριφέρεται διαφορετικά.
Σύμφωνω απόλυτα τόσο ίδια με το χέρι να τα πιέζεις, αλλά τόσο διαφορετικά στο αμάξι φορεμένα,με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους επιμέρους. Άλλωστε οι ίδιες εταιρείες μιλάνε για πλαϊνά μεταβλητής σκληρότητας και αισθησης
-
Για τις ζάντες είναι καθαρά υποκειμενικό το κριτήριο του καθενός, εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα αρχικά για μεταχειρισμένες γνήσιες γιατί θεωρώ ότι είναι καλύτερες ποιοτικά από τις aftermarket...ελαστικά σε 185/60/15 φοράω εδώ και λίγους μήνες τα Bridgestone t005 σε clio κι είμαι πολύ ευχαριστημένος
-
@a65 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δική μου γνώμη να αλλάξεις λάστιχα στη ζάντα που έχεις, ρίξε διάβασμα και βάλε προτεραιότητες τι ακριβώς θέλεις .Καλησπερα! Το αμάξι το είχα πάρει μεταχειρισμένο και φορούσε 185/60R14. Βλέπω ότι εργοστασιακα φοράει 175/70R14 και η δικιά μου ζάντα είναι 14αρα, με εργοστασιακα τάσια. Η θα πρέπει να πάω σε 175/70R14 η θα πρέπει να αλλάξω ζάντα γιατί νιώθω ότι το βήμα του αυτοκινήτου δεν είναι σωστό. Ούτως ή άλλως η διάσταση που έχει τώρα δεν αναφέρεται στο ταμπέλακι. Θα ήθελα να βάλω καμμια ζάντα αλουμινίου αλλά σκέφτομαι το κόστος. Τι προτείνετε;
-
Δική μου γνώμη να αλλάξεις λάστιχα στη ζάντα που έχεις, ρίξε διάβασμα και βάλε προτεραιότητες τι ακριβώς θέλεις .Καλησπερα! Το αμάξι το είχα πάρει μεταχειρισμένο και φορούσε 185/60R14. Βλέπω ότι εργοστασιακα φοράει 175/70R14 και η δικιά μου ζάντα είναι 14αρα, με εργοστασιακα τάσια. Η θα πρέπει να πάω σε 175/70R14 η θα πρέπει να αλλάξω ζάντα γιατί νιώθω ότι το βήμα του αυτοκινήτου δεν είναι σωστό. Ούτως ή άλλως η διάσταση που έχει τώρα δεν αναφέρεται στο ταμπέλακι. Θα ήθελα να βάλω καμμια ζάντα αλουμινίου αλλά σκέφτομαι το κόστος. Τι προτείνετε;
Αυτό εδώ είναι? https://www.auto-data.net/en/hyundai-i20-i-pb-1.4-101hp-31438
γράφει 185/60 R15
Η αισθητική της ζάντας είναι κάτι υποκειμενικό δηλαδή ψάχνεις και όποια σου αρέσει και σε βολεύει οικονομικά την βάζεις, αντικειμενικά όσο πιο ελαφριά είναι τόσο το καλύτερο.
Λάστιχα για αυτοκίνητο 100 ίππων 10ετίας και βάλε δε χρειάζεται να βάλεις ultra high performance δες στη κατηγορία touring summer αναλόγως πόσα διαθέτεις https://www.tyrereviews.com/Article/2023-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm -
Αυτό εδώ είναι? https://www.auto-data.net/en/hyundai-i20-i-pb-1.4-101hp-31438
γράφει 185/60 R15
Η αισθητική της ζάντας είναι κάτι υποκειμενικό δηλαδή ψάχνεις και όποια σου αρέσει και σε βολεύει οικονομικά την βάζεις, αντικειμενικά όσο πιο ελαφριά είναι τόσο το καλύτερο.
Λάστιχα για αυτοκίνητο 100 ίππων 10ετίας και βάλε δε χρειάζεται να βάλεις ultra high performance δες στη κατηγορία touring summer αναλόγως πόσα διαθέτεις https://www.tyrereviews.com/Article/2023-ADAC-Summer-Tyre-Test.htmΚαλησπερα, είναι βενζίνη, 1250 κυβικα
Καποια βγήκαν και με 175/70R14. Θα δω και ανάλογα το βαλάντιο μου θα πράξω, ευχαριστώ!
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]