-
Από τα 'φτηνά' μόνο τα SAVA αξίζουν. Τα υπόλοιπα είτε δεν είναι φτηνά, είτε είναι 'άγνωστα', είτε δεν υπάρχουν διαθέσιμα.
Τα Goodyear/Dunlop πάνε στα 210euro. Goodyear φοράω τώρα. Δεν μου αρέσουν. Και πολύ φοβάμαι ότι έτσι θα είναι και τα Dunlop. Όπως και τα Toyo.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα Goodyear/Dunlop/Sava/Debica/Fulda έρχονται από το εργοστάσιο της SAVA στη Σλοβενία. Όλες στο group της Goodyear.
Πάντως ο Dim έχει τα Goodyear/Dunlop €46.5 το ελαστικό, δηλαδή €186 την 4αδα, δεν ξέρω πόσο πάνε με τοποθέτηση. Να πηγαίνουν €200-210? Άρα €30-40 παραπάνω για 1η ποιότητα ελαστικά δεν τα βρίσκω πολλά, ίσα ίσα. Θυμάμαι στο Panda μου έδινε €180 τα Dunlop και €160 κάτι άλλα (Sava η κάτι τέτοιο) και εννοείται έβαλα Dunlop.
Στον Dim 210e τα Goodyear/Dunlop. 165e τα SAVA και 170e τα Viking.
Και για το Panda μου είχε ζητήσει 210e για Goodyear/Dunlop, 225e για Conti και 170e για SAVA.
Προτίμησα τα επώνυμα Toyo με 170e (προσφορά) και την πάτησα.
Πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτώ με ότι λάστιχο και αν βάλω και ας κάνει 300euro.
Τέλος πάντων. Θα αποφασίσω με βάση τις διαδρομές και την χρήση που κάνω.
-
Τα Goodyear/Dunlop πάνε στα 210euro. Goodyear φοράω τώρα. Δεν μου αρέσουν. Και πολύ φοβάμαι ότι έτσι θα είναι και τα Dunlop. Όπως και τα Toyo.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα Goodyear/Dunlop/Sava/Debica/Fulda έρχονται από το εργοστάσιο της SAVA στη Σλοβενία. Όλες στο group της Goodyear.
Ίσως επειδή είναι παλιά? Γιατί από τα Dunlop που φοράω στο Panda είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος!
Ααα και κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Goodyear στην Tαϋλάνδη! Μου είπε ο υπέυθυνος εκεί ότι όλα τα μικρά κατασκευάζονται Ταϋλάνδη, τα μεγάλα δεν συμφέρει στην μεταφορά. Τα μεγάλα ειναι ή Σλοβενία ή Γερμανία (ειδικά τα πιο ακριβά ή όσα πάνε κατευθείαν σε εργοστάσια στην Γερμανία).
-
Ανάλογα τι ζητάει ο καθένας και για ποια χρήση θέλει το ελαστικό.
Εγώ με το 206 κάνω μικρές και πυκνές διαδρομές από το σπίτι στο γραφείο και από εκεί σε πελάτες και όχι και κάθε μέρα λόγω του κωρονοϊού.
Θέλω μαλακό λάστιχο που να ζεσταίνεται άμεσα, ειδικά τον χειμώνα.
Οι περισσότεροι αγοράζουν λάστιχα για μεικτές διαδρομές (αστική χρήση και ταξίδια) ή για μεγάλες αστικές αποστάσεις.
Δεν ξέρω αν τα Goodyear/Dunlop στοχεύουν περισσότερο στην αστική χρήση. Νομίζω πως όχι...
-
Τι να σου πω Storm. Εμένα μου φάνηκαν μια χαρά και με το Panda μόνο ταξίδια δεν κάνω! Μόνο σπίτι-γραφέιο και γενικά μετακίνηση μόνο μέσα στην πόλη. Ζεσταίνονται αρκετά γρήγορα.
-
Θα πάω το απόγευμα στον Τσιακερίδη [E - ALLTYRES] και μετά στον Χατζηγεωργίου [WheelPower] να δω τι παίζει και με δαύτους και μετά θα αποφασίσω.
Αλλά μάλλον βλέπω να καταλήγω στον Δημητρακόπουλο [DIM] και να βάζω τα SAVA και όσο κρατήσουν.
-
Ιδού η απορία : αν αγοράσω λάστιχα από το internet πώς θα τα βάλω;
-
Όπως φουσκώνεις τα μπαλόνια για το πάρτυ του γιου σου!
Σοβαρά τώρα: Θα πας σε ένα λαστιχά και θα πληρώσεις τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση, οπότε τελικά και θα ταλαιπωρηθείς παραπάνω και δεν θα γλιτώσεις ουσιαστικά λεφτά. Άσε που μετά από 15.000 Km θα ξαναπληρώσεις για να τα κάνεις μπρος - πίσω μαζι με ζυγοστάθμιση, ενώ αν είχες αγοράσει τα λάστιχα από το λαστιχά, μπορεί να στο έκανε και τζάμπα.
-
Μετά από 3,000χλμ με το Nexen nfera Su1, 215/50/17 επανέρχομαι με εντυπώσεις.
Η nexen αν δεν κάνω λάθος ήταν πρώτη σε πωλήσεις στη γερμανία το 2018, και εξοπλίζει και τη porsche macan με nexen.
Ωραίο ελαστικό, μαλακά πλαΙνά-έδεσε με την ανάρτηση στις λακούβες, ευθύβολο και κρατάει πορεία στις στροφές.
Στη βροχή μια μικρή προσοχή, ΔΕΝ είναι Uniroyal rainsport 3, αλλά από την άλλη δεν είναι τόσο αρτσούμπαλο όσο το uniroyal μέσα στις λακούβες και στο ισιάδι κρατάει πιο πολύ τη σωστή πορεία(το nexen).
Θα τα ξαναέβαζα.....τα βρήκα 350.
-
Τα μαλακά πλαϊνά τι υποδηλώνουν για ένα ελαστικό;
Ζούληξα 4 λαστιχάκια πριν λίγο και μου έκανε εντύπωση η μεγάλη διαφορά στα πλαϊνά. Τόσο μεγάλη που κάποια ήταν σαν ζελέδες στα πλαϊνά τους.
-
Ζούληξα 4 λαστιχάκια πριν λίγο και μου έκανε εντύπωση η μεγάλη διαφορά στα πλαϊνά. Τόσο μεγάλη που κάποια ήταν σαν ζελέδες στα πλαϊνά τους.
Υποδηλώνουν ότι είναι κατασκευάσαμενα με γνώμονα την άνεση.
-
Αλέξανδρος Σ. wrote:
Όπως φουσκώνεις τα μπαλόνια για το πάρτυ του γιου σου!
Σοβαρά τώρα: Θα πας σε ένα λαστιχά και θα πληρώσεις τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση, οπότε τελικά και θα ταλαιπωρηθείς παραπάνω και δεν θα γλιτώσεις ουσιαστικά λεφτά. Άσε που μετά από 15.000 Km θα ξαναπληρώσεις για να τα κάνεις μπρος - πίσω μαζι με ζυγοστάθμιση, ενώ αν είχες αγοράσει τα λάστιχα από το λαστιχά, μπορεί να στο έκανε και τζάμπα.
Αυτό ακριβώς φοβόμουν. Άσε που ντρέπομαι να πάω στον λαστιχά και για 30€ (κάπου τόσο υποθέτω ότι θα είναι η διαφορά) να του πω ότι τα αγόρασα από αλλού.
-
Δεν έχω βρει ποτέ διαφορα στη τιμή στην αγορά ελαστικών από ιντερνετ. Πραγματικά καμιά.
Βάλε το κουβαλημα προς στον λαστιχά, βάλε τις εγγυήσεις που πάνε περίπατο , ένας σοβαρός λαστιχας που είσαι πελάτης του δεν σου παίρνει φράγκο για μπάλωμα ένεσης και ελάχιστα για εσωτερικό μπάλωμα. Δεν σου παίρνει φράγκο για πιθανή νέα ζυγοστάθμιση στις πρώτες χιλιάδες χλμ.
Πχ αυτή την εποχή ψάχνω falken sincera sn832 ή uniroyal rainexpert 3 ,σε 165/70/13. Τα πρώτα τα βρίσκω 170 και τα δεύτερα 200, ολα τοποθετημένα . Πόσο θα τα βρω από το ίντερνετ μεχρι να έρθουν στη πόρτα μου? 24 ευρω είναι το κόστος τοποθέτησης τετραδας σε κάθε μαγαζί.
-
Storm wrote:
Υποδηλώνουν ότι είναι κατασκευάσαμενα με γνώμονα την άνεση.
Ευχαριστώ!
-
Πχ αυτή την εποχή ψάχνω falken sincera sn832 ή uniroyal rainexpert 3 ,σε 165/70/13. Τα πρώτα τα βρίσκω 170 και τα δεύτερα 200, ολα τοποθετημένα . Πόσο θα τα βρω από το ίντερνετ μεχρι να έρθουν στη πόρτα μου? 24 ευρω είναι το κόστος τοποθέτησης τετραδας σε κάθε μαγαζί.
Δεν ξέρω τι διάσταση ψάχνεις, αλλά εδώ που πήγα χθες https://e-alltyres.gr/ μου έδωσε προσφορά για τα Falken SN832 190euro για 175/65/14 με τοποθέτηση και 6 άτοκες δόσεις. Τα λάστιχα τα είδα αλλά μου φάνηκαν ιδιαίτερα σκληρά. Μου θύμισαν πολύ τα Toyo.
Τελικά μάλλον τα 'Ιαπωνικά' έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.
υ.γ. το μαγαζί μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Παίζει και αυτό ρόλο!
-
Καποια αποψη για τα uniroyal rainexpert 3? Διαβαζω εξαιρετικα σχολια στα ξενα. Συγκαταλέγεται στα θερινα με εξαιρετικη συμπεριφορα σε στεγνο και βρεγμενο λενε.
Τα έχω εγώ στο 106, αντικατέστησαν τα άθλια energy saver. Εξαιρετικό λάστιχο! Κυρίως, πολύ καλο φρενάρισμα στο βρεγμένο.
-
Storm, αν θες την απόψη μου, μείνε πολλά χιλιόμετρα μακριά απ' τα Sava και άσε το τι γράφεται.. Άθλια, άθλια , άθλια. Τουλάχιστον η σειρά perfecta. Ελεεινά.
-
Τα αυτοκίνητα την τελευταία 20ετία έχουν βαρύνει πάρα πολύ κι αυτό έχει αυξήσει τις απαιτήσεις από τα λάστιχα. Για παράδειγμα, ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο παλιά ζύγιζε 1200 κιλά, ενώ τώρα πάνω από 1700. Σκέφτονται άραγε οι εταιρείες όταν επιβαρύνουν το όχημα με ένα σωρό συστήματα, ότι βάλλουν την ασφάλεια; Πόσο έγκαιρα μπορεί να ακινητοποιθεί ένα αντικείμενο 1200 κιλών σε σχέση με ένα 1700; Η κινητική ενέργεια είναι ανάλογη της μάζας κλπ.
Καθόμαστε λοιπόν και μιλάμε για τα λάστιχα, και καλά κάνουμε, αλλά τι μπορείνα προσφέρει το πέλμα και η γόμα όταν το σημερινό άδειο αυτοκίνητο έχει το ίδιο βάρος με το αντίστοιχο υπερφορτωμένο όχημα εικοσαετίας;
-
cson wrote:
Δεν ξέρω τι διάσταση ψάχνεις, αλλά εδώ που πήγα χθες https://e-alltyres.gr/ μου έδωσε προσφορά για τα Falken SN832 190euro για 175/65/14 με τοποθέτηση και 6 άτοκες δόσεις. Τα λάστιχα τα είδα αλλά μου φάνηκαν ιδιαίτερα σκληρά. Μου θύμισαν πολύ τα Toyo.
Τελικά μάλλον τα 'Ιαπωνικά' έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.
υ.γ. το μαγαζί μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Παίζει και αυτό ρόλο!
Τα φαλκεν αυτά τα φοράω εδώ και 4 χρόνια.
Είναι αρκετά μαλακά. Δεν ξέρω που είδες ότι ειναι σκληρα. Και πλαϊνό μαλακό αλλά και πέλμα. Έχει αξιοσημείωτη φθορά στο πελμα μετά από 70.000 χλμ.
Παλιά φοραγα sava perfecta και μετά kleber viaxer. Αυτά είναι κούτσουρα πλάι και πελμα. Είναι για άλλη χρήση ,αν ταξιδεύεις συνέχεια σε αυτοκινητόδρομους είναι ότι πρέπει καθότι είναι σκληρά και δεν φθειρονται. Σε αστικό κύκλο κάνεις πατινάζ ομως όταν παλιωσουν λίγο .
Τα είχα και αυτά 70.000 χλμ και ήταν σχεδόν άφθαρτα και σκληρά.
Μόλις έβαλα προς 4ετιας τα φαλκεν μου πήρε μέρες να συνηθησω την ασαφεια που συνάντησα λόγο μαγουλιασματος.
-
cson wrote:
Καποια αποψη για τα uniroyal rainexpert 3? Διαβαζω εξαιρετικα σχολια στα ξενα. Συγκαταλέγεται στα θερινα με εξαιρετικη συμπεριφορα σε στεγνο και βρεγμενο λενε.
Τα έχω εγώ στο 106, αντικατέστησαν τα άθλια energy saver. Εξαιρετικό λάστιχο! Κυρίως, πολύ καλο φρενάρισμα στο βρεγμένο.
Πόσο καιρό τα φοράς?
Στο στεγνό είναι οκ? Από πλαϊνα τι λενε, καλά σίγουρα θα είναι μαλακά, αλλά μην είναι και βουτυρο σε σημείο πλεύσης. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα δοκιμάσω. Μέχρι τώρα φόραω τα falken sincera 832 και είμαι ακόμη και τώρα ευχαριστημένος 4χρονια μετα που έχουν πιάσει δείκτη φθοράς. Πηγαινα με κλειστά μάτια για τα ίδια, αλλά ανακάλυψα και τα uniroyal με πολυ καλά σχόλια.
-
Τα φαλκεν αυτά τα φοράω εδώ και 4 χρόνια.
Είναι αρκετά μαλακά. Δεν ξέρω που είδες ότι ειναι σκληρα. Και πλαϊνό μαλακό αλλά και πέλμα. Έχει αξιοσημείωτη φθορά στο πελμα μετά από 70.000 χλμ.
Παλιά φοραγα sava perfecta και μετά kleber viaxer. Αυτά είναι κούτσουρα πλάι και πελμα. Είναι για άλλη χρήση ,αν ταξιδεύεις συνέχεια σε αυτοκινητόδρομους είναι ότι πρέπει καθότι είναι σκληρά και δεν φθειρονται. Σε αστικό κύκλο κάνεις πατινάζ ομως όταν παλιωσουν λίγο .
Τα είχα και αυτά 70.000 χλμ και ήταν σχεδόν άφθαρτα και σκληρά.
Μόλις έβαλα προς 4ετιας τα φαλκεν μου πήρε μέρες να συνηθησω την ασαφεια που συνάντησα λόγο μαγουλιασματος.
Τα Falken τα είδα χθες και τα σύγκρινα με κάτι Κινέζικα ελαστικά LingLong και Interstate. Στα Κινέζικα τα πλαϊνά ήταν ζελέδες μπροστά στο Falken. Επίσης το Falken μου φάνηκε ποιο σκληρό και από το Viking. Ακόμη ποιο σκληρό ήταν το Formula (της Pirelli).
Τέλος πάντων. Καλό μπορεί να είναι το Falken αλλά όπως είπα και πριν κοιτάω και το μαγαζί γιατί έχω φάει τα μούτρα μου από κακές τοποθετήσεις ελαστικών.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]