-
Οι απόψεις περί γερμανικού διαφέρουν και θα το αναλύσω με στοιχεία.
Θα γράψω την ιστορία ενός πονεμένου, με λογική χρήση σε 100.000χλμ και χωρίς τρακάρισμα είχα αλλάξει:
Εκτός από τα αναλώσιμα μπουζί, τακάκια κλπ. άλλαξα πολλαπλασιαστές, κομπρεσέρ αιρκοντίσιον (το πήγαινα σε εξουσιοδοτημένο), αμορτισέρ/ ακρόμπαρα, σινεμπλόκ, δισκόφρενα, ψυγείο νερού, ψυγείο λαδιού, θερμοστατική, χώρια τον ουρανό που κρέμασε και δε θυμάμαι τι άλλο.
Όταν έφτασα στα 120 χιλιάδες χιλιόμετρα ήθελα συμπλήρωμα 1 λίτρο λάδι για να πάω Θεσσαλονίκη.
Το τελικό χτύπημα όταν ρώτησα πόσο κάνει ένα καινούργιο turbo, του λέω τι λες ρε μάστορα τόσα δε πιάνει το αμάξι ολόκληρο, τελικά βρήκα από το Μαραβέλια και άλλαξα το cartridge, αν είχε κάνει κρακ το μπλόκ τον είχα πιει.
Αν βάλεις και τις βενζίνες 12 λίτρα τα 100 χλμ επί 100.000 χλμ με πρόχειρο υπολογισμό 1,8 ευρώ το λίτρο είναι πάνω από 20 χιλιάρικα, βάλε και κάτι τέλη κυκλοφορίας και έδεσε το γλυκό. -
Πόσο κόστιζε το turbo?
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Πόσο κόστιζε το turbo?
γύρω στα 350 συν λύσε δέσε άλλα 100 (δε μιλάω για καινούργιο)
το παλιό το κράτησα και το χρησιμοποιώ σαν διακοσμητικό στο γραφείο. -
Ε φθηνά είναι. Νόμιζα κάνα 1500 θα έλεγες.
-
Ε φθηνά είναι. Νόμιζα κάνα 1500 θα έλεγες.
Καινούργιο να το βρεις κομπλέ μαζί με το κέλυφος είναι πανάκριβο, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου να αλλάξεις το cartridge (κουζινέτα, φτερωτή)
-
Α! Ε ναι καινούργιο πόσο κόστιζε ρωτώ.
-
Ναι, αλλά τα «γερμανικά» είναι premium, και αμπιγιέ, οπότε τα αφήνεις χωρίς ντροπή, και έξω από τα μπουζούκια.
Και τρολάρεις και τους ναζί για τα κατοχικά δάνεια και τις αποζημειώσεις..
Ενώ με το γιαράκι, μόνο για έξω από σουβλατζίδικο είναι. -
Α! Ε ναι καινούργιο πόσο κόστιζε ρωτώ.
Θέλει ψάξιμο γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες ( toyota, vag, bmw κλπ) δε βγάζουν δικά τους τα παίρνουν από κατασκευαστές όπως Garrett, Borg, IHI, Mitsubishi.
Για το δικό μου ήθελα πιο πολλά λεφτά από ότι έπιανε το αυτοκίνητο, για το δικό σου δε ξέρω. -
Εγώ για αυτό δεν πήρα με turbo διότι είχα παλαιότερα στο περιβάλλον μου και σε αυτοκίνητα που οδηγούσαν και έβγαινε 1500 ευρώ μόνο το ανταλλακτικό:αν και το ψηκομετανιωσα που δεν πηρεπα με τούρμπο.
-
Εγώ για αυτό δεν πήρα με turbo διότι είχα παλαιότερα στο περιβάλλον μου και σε αυτοκίνητα που οδηγούσαν και έβγαινε 1500 ευρώ μόνο το ανταλλακτικό:αν και το ψηκομετανιωσα που δεν πηρεπα με τούρμπο.
Είπα θέλει ψάξιμο που θα βρεις να το αλλάξεις, άμα είναι από αντιπροσωπεία καλύτερα πρέσα.
-
Ναι αντιπροσωπεία ήταν 1500 ευρώ . Την επόμενη φορά που ξαναχαλασε με 600 ευρώ βάλαμε ανακατασκευασμένη.
Μετά είπα ατμόσφαιρα και άντε γεια.
-
Ναι αντιπροσωπεία ήταν 1500 ευρώ . Την επόμενη φορά που ξαναχαλασε με 600 ευρώ βάλαμε ανακατασκευασμένη.
Μετά είπα ατμόσφαιρα και άντε γεια.
Αυτό θέλω να πω δεν είναι αθάνατα όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν, παίρνουν 10αδες χιλιάδες στροφές κάποια στιγμή χαλάνε και υπάρχει δυνατότητα ανακατασκευής ή ολικής αντικατάστασης αναλόγως.
-
Έχετε μείνει κάποια χρονια πίσω παιδιά. Τότε που ίσχυε το δεν σπάει δεν χαλάει. (Τώρα απλα σκορπάει).
Τα σημερινά αμάξια παρόμοια θέματα βγάζουν.
Έλλειψει υβριδικοτητας τα γερμανικά απλά καίνε λίγο περισσότερο εκτός αν πάρεις diesel αλλά έχεις πιο ποιοτικό ride.
Και όσον αφορά τη μούρη βρήκατε άνθρωπο.
Που από τον κύκλο όσων θα πούλαγε ο μεσος άνθρωπος μούρη κάνεις δεν ξέρει καν ότι έχω πουλήσει το ραβ από το 2014.
Το δικό μου αμαξι το θέλω για πάρτη μου να γουστάρω πάνω από όλα εγώ να το οδηγώ στα λίγα χλμ που κάνω ετησιως (5-6 χιλιάδες) και στα λίγα χρόνια που κρατάω το καθένα.
Για κάθε άλλη «φυσιολογική» ανάγκη έχω τη γυναίκα να πηγαίνει ή να με πήγαινει ή να παίρνω το δικό της.Γι αυτό και η έλλειψη σεβασμού προς τον πελάτη της Τογιότα με την χαμηλή ποιότητα του YC μου έχει κάτσει τόσο άσχημα.
-
Η Τογιότα ποτέ δεν πουλούσε απτή ποιότητα. Οικονομικά και αξιόπιστα αυτοκίνητα πουλούσε, Μερικές φορές και σπορ (Supra, Celica, MR2, AE86 κλπ). Αίσθηση χρηματοκιβωτίου και μαλακά πλαστικά πάντως, ποτέ. Αν θες κάτι τέτοιο σε ιαπωνικό θα πας σε Mazda.
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Η Τογιότα ποτέ δεν πουλούσε απτή ποιότητα. Οικονομικά και αξιόπιστα αυτοκίνητα πουλούσε, Μερικές φορές και σπορ (Supra, Celica, MR2, AE86 κλπ). Αίσθηση χρηματοκιβωτίου και μαλακά πλαστικά πάντως, ποτέ. Αν θες κάτι τέτοιο σε ιαπωνικό θα πας σε Mazda.
Κάποτε είχε οικονομικά αμάξια.
Τώρα είναι πανάκριβη και με τουπέ.
Και αυτό που δίνει σήμερα είναι σαφως χειρότερο σε απτή ποιότητα από το παρελθόν. -
Ναι αλλά δίνει καλύτερη οδηγική αίσθηση τώρα, σε σχέση με το παρελθόν. Θυμάμαι εκείνο το Auris 1ης γενιάς που ήταν για κλωτσιές! Μόνο μοτεράκι είχε καλούτσικο, σαν κλασικό ιαπωνικό. Τότε τα γαλλικά και γερμανικά 1200-1400 ήταν πεθαμένα...
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Ναι αλλά δίνει καλύτερη οδηγική αόσθηση τώρα, σε σχέση με το παρελθόν. Θυμάμαι εκείνο το Auris 1ης γενιάς που ήταν για κλωτσιές! Μόνο μοτεράκι είχε καλούτσικο, σαν κλασικό ιαπωνικό. Τότε τα γαλλικα και γερμανικά 1200-1400 ήταν πεθαμένα...
Ναι δεν αντιλέγω, αλλά επειδή την ειχαν για τη μάρκα του συνταξιούχου, έχει, μαζί με τις καλύτερες πλατφόρμες, κάνει τα αμάξι καγκουρικα με μεγαλες ζάντες, περίεργα σχήματα και δίνει σε αυτά το βάρος και όχι στην απτή ποιότητα και την ποιότητα των υλικών γιατί η νεολαία που θα πάρει το γιαρις δεν τη νοιάζουν αυτά, αλλά η μούρη.
Βέβαια αν πιστεύουν ότι θα βγάλουν γκομενα με γιαρις μαλλον κάτι έχουν καταλάβει λάθος -
Δε νομίζω να προσπάθησε κανείς να πηδήξει με Toyota (εκτός Supra, Celica κλπ).
Ομολογώ ότι έχω ελαχίστη επαφή με σύγχρονα Toyota hybrids, αλλά και το Yaris CC του monman και το Corolla του izz, που τα γκάζωσα μέχρι τελικής ταχύτητας, δεν με ενόχλησαν ποιοτικά. Δεν κάνουν για μένα, καθώς εγώ θέλω 100 άλογα παραπάνω, αλλά δεν ήταν κουδουνίστρες.
-
Ξεκινάω τον αντίλογο στα παραπάνω, με τις λεπτές λαμαρίνες.
Αρχικά αυτό το είχα εντοπίσει σε κάτι clio και swift τέλη δεκαετίας 90, μιλάμε για τόσο λεπτές λαμαρίνες που ήμουν σίγουρος ότι στα 190 θα είχαν παραμόρφωση. Ο βασικός λόγος είναι η μείωση του βάρους το οποίο βελτιώνει την κατανάλωση, την ενεργητική αλλά και παθητική ασφάλεια. Δεν είναι bug είναι feature
Ανάβαση: Οι hev μεταδόσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη ανηφορική διαδρομή με διάφορους τρόπους, πρώτον (1) μπορείς να ανέβεις χαλαρά με μισό γκάζι και χαμηλές στροφές σαν να κάνεις βόλτα, το σύστημα έχει πάντα επάρκεια ροπής, δεν θα πέσουν ποτέ οι στροφές ούτε θα υπάρξει κάποιος δισταγμός, ειδικά στις πολύ απότομες ανηφορικές όπου όλες οι άλλες μεταδόσεις, ατμο αλλά κυρίως turbo κρεμάνε σε βαθμό σταματάω και σπρώχνω (η απόλαυση της οδήγησης), τα hev δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Μια άλλη δεύτερη (2) "τεχνική" την οποία εφαρμόζω είναι να βάλω το acc στα 60kph και λίγο πριν την κάθε στροφή να δίνω cancel και στην έξοδο reset. Πάλι κάνεις βόλτα χωρίς καν να πατάς γκάζι.
Τρίτον (3) βάζεις sport mode το οποίο έχει άμεση απόκριση από μπαταρία/κινητήρα, υψηλή κατανάλωση, και engine brake πριν τις στροφές, μόλις αφήσεις το γκάζι. Σε αυτό το mode ειδικά αν είναι κλειστές οι φουρκέτες κυνηγάς ότι κινείται (αντίστοιχου επιπέδου βέβαια) μέχρι να σου ρίξει λευκή πετσέτα, συμβαίνει πάντα δεν είναι θέμα οδήγησης, όταν ο άλλος προσπαθεί με πρώτη/δευτέρα να βγάλει ροπές και δύναμη και εσύ είσαι συνέχεια στο 100% δεν έχει ελπίδα επιβίωσης.
Συνολικά το αυτοκίνητο ειδικά στις αναβάσεις είναι απόλαυση, ειδικά τα awd που έχουν καλύτερη πρόσφυση ξυρίζουν, πολύ θα ήθελα να οδηγήσω το xtrail eforce όταν έρθει.Τα αρνητικά βέβαια είναι δύο, δεν έχεις άμεση επαφή ανάμεσα στις εντολές επιτάχυνσης και στην δύναμη που βγαίνει κάτω, κάτι που συμβαίνει όμως και στα turbo σε μικρότερο όμως βαθμό. Το δεύτερο είναι οτι αν έχεις παρατεταμένη ευθεία ο κινητήρας δουλεύει ψηλά σε σταθερές στροφές με ενοχλητική χροιά, εκεί διαλέγεις ή Honda ή κάποιο Toylexus με paddles. Ενδεικτικά αναφέρω μερικά που είχαν/έχουν ct/nx/αμερικάνικο cc/lbx/auris κλπ.
-
Για τα υλικά, το yc έχει απαράδεκτο εσωτερικό διάκοσμο, δεν είναι δυνατόν εν έτη 2020 να σχεδιάζουν με νόρμες και ποιότητες δεκαετίας 90.
Από την οθόνη μέχρι το ταμπλό μέχρι τις πόρτες τα υλικά η συναρμογή και κυρίως η προσλαμβάνουσα αίσθηση/εμφάνιση είναι απλά κακή. Από την μια έχεις το μια χαρά chr, μέχρι πρότινος στα 26κ και από την άλλη το παιζοκουβαδακι σε αντίστοιχη τιμή.
Μπήκα προχτές σε αυτόματο i20 φίλου το οποίο πήρε με leasing, ήθελε mazdoyaris και ενώ είχε δώσει παραγγελία τελικά του έδωσαν αυτό. Πολύ ωραίο εσωτερικό, κάμερες, καθίσματα, δυνατό aircon, ήσυχος κινητήρας, όλα καλά. Νόμιζα ότι το δικό μου τρίζει, αλλά κατάλαβα τι σημαίνει κουδουνιστρα, ο ημιακαμπτος χοροπηδούσε λες και είχα μπει σε καρτ. Μου λέει πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση εντός πόλης, είμαι γύρω στα 10λ. Όταν του έδειξα το myt έπαθε πολλαπλά εγκεφαλικά.
Toyota Yaris Cross