-
Σε καταλαβαίνω απολύτως.
Ο 'υβριδισμός' της toyota έχει κάτι εθιστικό, που σε βάζει, τουλάχιστον, σε σκέψεις αλλά οι ανάγκες σου καλύπτονται καλύτερα από ντίζελ.
Πολύ καλά κάνεις και δεν παίρνεις γουρούνι στο σακί, περιμενε να δεις αυτά που σε ενδιαφέρουν και αποφασίζεις.
-
Πέρα από την κατανάλωση, τι άλλα κριτήρια έχεις; Χώρος αποσκευών, χώρος επιβατών, ασφάλεια, άνεση κλπ...
-
Τα υπόλοιπα τα έχω λίγο-πολυ ξεκαθαρισμένα στο μυαλό μου.
Ανεση-χωροι υπερτερεί το C4
Ασφάλεια - τεχνολογία νομίζω ότι υπερτερεί το Yaris Cross.
Για την κατανάλωση έψαχνα πληροφορίες κυρίως σε σχέση με την αποδοτικότητα των υβριδικών στον ανοιχτό δρόμο. Και ως προς αυτό κάποιο συγκριτικό του autotriti που είδα αναρτημένο στο φόρουμ δεν ήταν και τελείως απογοητευτικό για το Yaris (το μικρό).
-
Όμως δεν σας κρύβω ότι έχω ένα ψυχολογικό κόλλημα. Με 'εξιταρει' η ιδέα της παραγωγής ενέργειας από το Yaris Cross. Φρενάρεις και η ενέργεια σου δεν πάει χαμένη αλλά αξιοποιείται. (Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...)
Δεν είσαι ο μόνος...και εγώ το ίδιο!! Κάθε φορά που πατάω φρένο, ρολάρω, σέρνομαι με 10χλμ. κλπ, σκέφτομαι πόση ενέργεια πάει χαμένη και πόσο θα γλίτωνα με ένα υβριδικό.
-
Τα υπόλοιπα τα έχω λίγο-πολυ ξεκαθαρισμένα στο μυαλό μου.
Ανεση-χωροι υπερτερεί το C4
Ασφάλεια - τεχνολογία νομίζω ότι υπερτερεί το Yaris Cross.
Για την κατανάλωση έψαχνα πληροφορίες κυρίως σε σχέση με την αποδοτικότητα των υβριδικών στον ανοιχτό δρόμο. Και ως προς αυτό κάποιο συγκριτικό του autotriti που είδα αναρτημένο στο φόρουμ δεν ήταν και τελείως απογοητευτικό για το Yaris (το μικρό).
Λοιπόν αν δεν κάνω λάθος, το πρότυπο WLTP μας βοηθάει εδώ καθώς έχει 4 κύκλους:
Low (up to 56.5 km/h), Medium (up to 76.6 km/h), High (up to 97.4 km/h), Extra-high (up to 131.3 km/h)
Αν ψάξεις βρίσκεις θαμένα του νούμερα αυτά συνήθως στο προσπέκτους. Για το Yaris Cross δε βρίσκω αλλά για πχ. την Corolla 1.8 hybrid hatchback:
Low: 4.0–4.3
Medium: 3.6–4.0
High: 4.0–4.4
Extra high: 5.8–6.3
Όπως βλέπεις μεταξύ 100-130 χιλιομέτρων τσιμπάει (και λογικά θα τσιμπήσει παραπάνω αν το πιέσεις)
-
@fanis75 Χαίρομαι που τελικά δεν είμαι ο μόνος με'ψυχολογικά' εδώ μέσα ; )
Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό ή οικολογικό. Είναι κυρίως συναισθηματικό... -
@orestis82 για πάνω από 100km/h τόσο περίπου βγαίνει και για το Yaris το μικρό συμφωνα με αυτά που διάβασα στο forum
-
Ερώτηση προς όλους...
Πως σας φαίνεται το λάδι χρωμα στην αρχή του βίντεο...μόνο εγώ το βλέπω πολύ όμορφο και με την διχρωμία το κάνει ακόμα πιο άγριο...
Δεν σας κρύβω ότι σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το αγοράσω και είμαι στην επιλογή χρώματος!!!
-
Ερώτηση προς όλους...
Πως σας φαίνεται το λάδι χρωμα στην αρχή του βίντεο...μόνο εγώ το βλέπω πολύ όμορφο και με την διχρωμία το κάνει ακόμα πιο άγριο...
Δεν σας κρύβω ότι σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το αγοράσω και είμαι στην επιλογή χρώματος!!!
Ωραίαο είναι (όχι τόσο ωραίο όσο στο Corolla εκτός εαν δεν φαίνεται καλά), αλλά προτιμώ το μπλέ και το μπορντώ. Αλλά είναι καθαρά προσωπικό θέμα γούστου!
Όποιο και να πάρεις, καλοτάξιδο!!
-
https://youtu.be/FzGhK5iLw3s
Ερώτηση προς όλους...Πως σας φαίνεται το λάδι χρωμα στην αρχή του βίντεο...μόνο εγώ το βλέπω πολύ όμορφο και με την διχρωμία το κάνει ακόμα πιο άγριο...
Πολύ όμορφο είναι! Με το κατάλληλο λάστιχο να γεμίζει τον θόλο θα είναι αρκετά ικανό πιστεύω. Καλοτάξιδο!
-
Ωπ! Να η 9αρα οθόνη που σας έγραφα σε άλλα ποστ για το yaris και μπαίνει σε μια νέα έκδοση που αντικαθιστά την premier. Φέτος ήρθε.
Φανη αυτήν έλεγα.
-
Παρακολουθούσα δύο βιντεάκια
- Αυτό του 2018 που εξηγεί πώς λειτουργεί το υβριδικό σύστημα στην Corolla: https://www.youtube.com/watch?v=z-CpE6xROo0
2. Αυτό του 2021 που εξηγεί πώς λειτουργεί το υβριδικό σύστημα στο Yaris Cross: https://www.youtube.com/watch?v=BK9p6GU-jPM
Στο πρώτο αναφέρει ότι σε πορεία στον ανοιχτό δρόμο, κάποιες φορές (με χαμηλό φορτίο) ο βενζινοκινητήρας απενεργοποιείται.
Αυτό δεν αναφέρεται στο δεύτερο βίντεο. Δεν πιστεύω ότι ξέχασαν να το αναφέρουν αλλά ούτε και ότι το θεώρησαν επουσιώδες ή αυτονόητο και γι' αυτό δεν το ανέφεραν! Μήπως τελικά στο νέο υβριδικό σύστημα δεν έχεις όφελος στον ανοιχτό δρόμο (εκτός από τις επιταχύνσεις) και γι' αυτό βλέπουμε αρκετά τσιμπημένες καταναλώσεις (ίσως και ανάλογες των μη υβριδικών εκδόσεων); Αυτό όμως δεν το κάνει λιγότερο αποδοτικό από το προηγούμενο;
-
Σε ανοιχτο δρομο ή σε ταξιδι που δεν μπορει να κανει ανακτηση ενεργειας, λογικο ειναι να μην εχει κανενα πλεονεκτημα εναντι ενος κλασσικου συστηματος.
-
Σε ανοιχτο δρομο ή σε ταξιδι που δεν μπορει να κανει ανακτηση ενεργειας, λογικο ειναι να μην εχει κανενα πλεονεκτημα εναντι ενος κλασσικου συστηματος.
Το ίδιο όμως ίσχυε και για την Corolla. Συγκριτικά το θέτω.
-
στο Yaris σιγουρα σβηνει ο κινητηρας σε μετριες ταχυτητες και με χαμηλο φορτιο. Ισως και πιο συχνα απο οτι στο corolla
-
Στη σελίδα της Toyota υπάρχει πλέον επιλογή 'Διαμόρφωσης'. Ελπίζω να μας λυθούν κάποιες απορίες.
-
Στον διαμορφωτη λειπει η Elegant εκδοση και αν καποιος θελει 4Χ4 πρεπει να ανεβει στα 28800 !!!!
-
Μην συγκρίνετε τον παλιό 1.8 με τον καινούργιο 1.5-2.0 (ουσιαστικά ο ίδιος κινητήρας με έναν λιγότερο κύλινδρο). Ο τρόπος συνέργειας του καινούργιου υβριδικού δεν μοιάζει με αυτόν της προηγούμενης γενιάς. Πηγαίνετε για ένα μεγάλο test drive για να καταλάβετε διαφορές και τον τρόπο λειτουργίας του σε διαφορετικές καταστάσεις κίνησης (μποτιλιάρισμα, ροή σε στενά, ροή σε κεντρικούς αστικούς δρόμους, περιαστικά - περιφερειακά, σε στροφές). Θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τον τρόπο λειτουργίας τους και από το πόσο συχνά χρησιμοποιείται η μπαταρία. Ναι ακόμα και σε υψηλές ΜΩΤ αυτοκινητόδρομου.
-
Η Active νομίζω δεν έχει επιλογή drive mode αλλά ούτε και EV mode.
Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρω αν και σε ποιες εκδόσεις θα υπάρχουν τα παραπάνω modes.
Edit: Εκτός εάν drive mode είναι αυτό στον υποπινακα 'εξωτερικό' που λέει 'επιλογεας λειτουργίας κίνησης'
-
Έχεις προσωπική εμπειρία; Ρωτάω γιατί είμαι καινούργιος στο φόρουμ και δεν ξέρω τι εμπειρίες έχει καταγράψει κάθε συμμετέχων.
Toyota Yaris Cross