-
Να προσθέσω κάτι για τα QQ/Kadjar καθώς έτυχε να τα οδηγήσω αμφότερα πριν λίγες ημέρες (πήρε QQ ένα συνάδερφος και το Kadjar TD καθώς πέρασα από Renault να βοηθήσω μια φίλη σε αγορά νέου μικρού οχήματος (πήρε το Clio τελικά).
Και τα δύο με προβλημάτισαν ως προς την ποιότητα συναρμολόγησης. Απλά μπείτε σε ένα εκ των δύο και κλείστε πόρτα. Είναι σαν να έχει διαφορά ξεκουμπωτα κομμάτια πλαστικού μέσα. Άσε δε στην κίνηση αν ο δρόμος δεν είναι αεροδρόμιο νιώθεις όλο το σασί να 'υποφέρει' στις ανωμαλίες. Αν είναι έτσι καινούργια φαντάζομαι πόσο κουδούνια θαναι σε 3-5 έτη.
Αφήστε που ειδικά τα Kadjar στο εσωτερικό παθαίνω κατάθλιψη. Ξεπερασμένο κατά πολύ. Το QQ ήταν πολύ καλά εξοπλισμένο και ήταν ανεκτό αλλά το Kadjar δεν αντέχεται.
Από θέμα κινητήρων το Kadjar ήταν το 140hp manual βενζίνη (24.500€) και μου φάνηκε επαρκεστατος ακόμα και για γοργούς ρυθμούς κίνησης του σκάφους. Ελαστικός με ροπή από χαμηλά. Το κιβώτιο μέτριο σε σαφήνεια με αρκετά μακριές για τα γούστα μου σχέσεις.
Το QQ 160hp βενζίνη αυτόματο σκοτώνει (πολύ ακριβό, πάνω από 30.000€ το συγκεκριμένο!). Πολύ καλές αλλαγές, εξαιρετικός σε όλο το εύρος των στροφών ο κινητήρας. Οι στενές 19αρες ζάντες και ο ημιακαμπτος πίσω μπορώ να πω ότι πιέζονται να κρατήσουν το σκάφος όσο στιβαρά θα ήθελα οπότε δεν μπορείς να πάρεις το 100% του κινητήρα. Πάντως το 160hp το κάνει το QQ 'ώπα'...
Τέλος το Kadjar είναι τουλάχιστον τίμιο σε χώρους για τους πίσω αλλά και αποσκευών.Το QQ πιο στενό πίσω και ο αποσκευών ένα καροτσάκι μωρού σπαστό με το ζόρι. Άβολο τελείως. Σε συνδυασμό με την κακή ποιότητα συναρμολόγησης και τις υψηλές τιμές στις καλά εξοπλισμένες εκδόσεις ειλικρινά απορώ πως πουλάει τόσο...
Δεν θα έπαιρνα κανένα εκ των δύο ποτέ! Κρίμα ειλικρινά για τους κινητήρες...
-
Είναι σαν να έχει διαφορά ξεκούμπωτα κομμάτια πλαστικού μέσα.
Άσε δε στην κίνηση αν ο δρόμος δεν είναι αεροδρόμιο νιώθεις όλο το σασί να 'υποφέρει' στις ανωμαλίες.
Οι 2 μεγαλύτερες μαλακίες που έχω διαβάσει εδώ και καιρό
-
Το 2ης γενιάς QQ έχει παρουσιαστεί -ειδικά σε αυτό το φόρουμ- σαν προβληματικό σε συναρμολόγηση, μάλλον οι πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι γιατί προσπαθεί να πιάσει κάποιο ρεκόρ κουδινίστρας και όχι αυτοκινήτου. Κανένας λόγος βέβαια σε θέματα αξιοπιστίας (που εκεί θα έβαζα KIA, Hyundai σε ανώτερο επίπεδο από Nissan και πολύ ανώτερο από αυτοκίνητα του ομίλου VW).
-
Εσύ τώρα ή έχεις QQ ή προτιθεσαι να πάρεις και κλασσικός Έλληνας έχεις δώσει το αλάθητο του Πάπα στο αμάξι. Μόνο μοτέρ φίλε, λυπάμαι....
Όλα τα υπόλοιπα μέτρια. Ας πάει ο κόσμος να το πάρει TD και θα καταλάβει αν έχω δίκιο ή άδικο. Να το είχαν 20.000-22.000 max να έλεγα οκ. Ζητάνε και 25++, άσε μας ρε φίλε. Καλύτερα κορεάτικο. Απλά κάποια αμάξια είναι mind games για τον κόσμο και πουλάνε σαν την ιδέα του σοσιαλισμού εν έτη 2020. Αυτό δεν μου λέει ΤΙΠΟΤΑ!
-
33 wrote:
Εσύ τώρα ή έχεις QQ ή προτιθεσαι να πάρεις και κλασσικός Έλληνας έχεις δώσει το αλάθητο του Πάπα στο αμάξι. Μόνο μοτέρ φίλε, λυπάμαι....
Όλα τα υπόλοιπα μέτρια. Ας πάει ο κόσμος να το πάρει TD και θα καταλάβει αν έχω δίκιο ή άδικο. Να το είχαν 20.000-22.000 max να έλεγα οκ. Ζητάνε και 25++, άσε μας ρε φίλε. Καλύτερα κορεάτικο. Απλά κάποια αμάξια είναι mind games για τον κόσμο και πουλάνε σαν την ιδέα του σοσιαλισμού εν έτη 2020. Αυτό δεν μου λέει ΤΙΠΟΤΑ!
Δεν έχεις μπεί καν στα αυτοκίνητα αν γράφεις ότι είδες ξεκούμπωτα πλαστικά.
-
Ok έγινε δεν υπάρχει λόγος να μαλώσουμε. Ο επόμενος που θα πάρει Td QQ ας το οδηγήσει σε δρόμο που κινείται καθημερινά (όχι στην νέα Εγνατία...) να μας πει την άποψη του. Βασικά απλά ας πάει στην έκθεση να μπει στο αμάξι και να ανοιγοκλεισει δύο φορές την πόρτα του οδηγού...
-
Kia Sportage k Hyundai Tuscon 1.6D mild hybrid ή C5 Aircross σε οποιαδηποτε εκδοση κ κινητηρα.
Τα Κορεατικα μονο diesel mild hybrid. Το Sportage ειναι φοβερο VFM αν δεν σε ενδιαφερουν τα νεα ψηφιακα συστηματα ασφαλειας, αλλιως C5.
Ειναι ανωτερο επιπεδο απο QQ, VAG κλπ
-
Έχω το QQ μοντέλο 06/2016 Acenta Con 1.5 diesel (χλμ αισιως 96.230).
Μοτερ σκυλί πιστό και χωρίς απαιτήσεις για καύσιμο -ακόμα και να του πιω το αίμα πάνω από 6,8 δεν πάει με τίποτα-μιλάμε για χλμ με 150-170km/h και αντίστοιχα μέσα στην πόλη με μποτιλιάρισμα.Απλα δεν πάει παραπάνω η κατανάλωση....έχω δει και το θειϊκό σε ταξίδι με ταχύτητα μέχρι 120 στα 4,4!!!
Οι τριγμοί όμως απλά δεν ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!!!!!Δεν έχω ξανά οδηγήσει τέτοιας ποιότητας (χειρίστης) εσωτερικό μιας και από τα πρώτα 5.000 κάνει σαν κουδουνίστρα σε ταμπλό,πόρτες και με αποκορύφωμα η πλαφονιέρα για τους πίσω που σε κάθε λακούβα κρέμεται με τα καλώδια από την οροφή....Έκανα πατέντα με μονωτική ταινία από μέσα και ησύχασα γιατί στην Hertz δεν ασχολούνται καθόλου....
Τους τριγμούς πλέον δεν τους ακούω γιατί με το που μπαίνω βάζω το usb να παίζει Savatage και αφοσιώνομαι στην κιθάρα του Oliva....
-
Δικαίωση....
-
Ρε παιδιά, το QQ του πατέρα μου από το 2009 μια χαρά είναι. Δεν έχει ιδιαίτερους τριγμούς. Ισχύει ότι μερικά πλαστικά είναι λίγο μέτρια (πχ το αριστερά πλαστικό κάλυμμα του καθίσματος χαμηλά εκεί που ρυθμίζεις το ύψος του λίγο έχει πάρει μπόσικα) αλλά τα υπόλοιπα είναι μια χαρά. Δεν είναι και αυτοκίνητο των 40.000 ευρώ αλλά ένα πολύ τίμιο SUV των 20.000 ευρώ και με πολύ υψηλή ηλεκτρολογική και μηχανολογική αξιοπίστία (δεν έχει βγάλει τίποτα 11 χρόνια τώρα...)
Τονίζω ότι στο Karoq μου των 9 μηνών οι τριγμοί είναι περισσότεροι!
-
Μια η λυση....wd4 σιλικονης, οχι το αλλο το κλασσικο.
τελος οι τριγμοι...σας το λεω....και στο οπελ στα χερουλια εξαφανιστηκαν.
Απο την ημερα που το ψεκαζες την επομενη ειναι ακομα καλυτερο κανει στρωμα μεταξυ των πλαστικων....μηδεν τριγμοι σας λεω.
-
Έχω το QQ μοντέλο 06/2016 Acenta Con 1.5 diesel (χλμ αισιως 96.230).
Μοτερ σκυλί πιστό και χωρίς απαιτήσεις για καύσιμο -ακόμα και να του πιω το αίμα πάνω από 6,8 δεν πάει με τίποτα-μιλάμε για χλμ με 150-170km/h και αντίστοιχα μέσα στην πόλη με μποτιλιάρισμα.Απλα δεν πάει παραπάνω η κατανάλωση....έχω δει και το θειϊκό σε ταξίδι με ταχύτητα μέχρι 120 στα 4,4!!!
Ωχ μην γράφεις τέτοια τα διαβάζει ο γύρος και τρελενεται! Τι δεν πιάνει δεκαριά αμα το ζορισεις; Πράγματι ο πιο οικονομικός ντίζελ τέρας αξιοπιστίας αλλά υστερεί σε ρεπριζ από τον ανταγωνισμό.
Οσο για τα τριξιματα είναι τα κακα της ενοποίησης με την ρενω. Πήρε τις κινητηραρες της αλλά πήρε και την προχειρότητα και την τσαπατσουλια της.
Επίσης μην ξεχνάμε και την απαράδεκτη αντιπροσωπεία της νισσαν. Βρίζουμε την vw αλλά ότι έχω ακούσει από φίλο με επαγγελματικά Ναβάρα για την νισσαν δεν λέγονται. Μακριά....
-
Σας ακουσααααααα
Μεχρι εξω ακουγεστε
Χαχαχα
Σημερα γυρισα σπιτι με hybrid swift
Εκατσα να δω...λοιπον με μεση ταχυτητα καπου στα 10 χλμ/h (εχει μια βλακεια που δεν σου λεει ακριβως την μεση ταχυτητα αλλα το εχει με μπαρα και η πρωτη ειναι απο το 0 -50χλμ/h, οταν σταματησα ισα που φαινοταν πανω απο το μηδεν οποτε καπου μεταξυ 5 με 10χλμ/ωρα...πες 10) και clima μονιμα στους 24 (φουρνο το κανω) και με κλειστο στο start stop γιατι ειδαλλως σταματα το clima, ο υπολογιστης εγραφε 5,6λ/100
Για λιγο που ειχε ανοιγμα και οηγαινα με το κυμα της λεωφορου, επεσε στα 5,4 αλλα μετα ξανα τα σταματα ξεκινα τελειωσε τη διαδρομη με 5,6λιτρα /100 χλμ
Βενζινη mild hybrid, 950 κιλα., 10,5 κιλα ανα ιππο.
Υ.γ μαλλον θα ταν καλυτερα να αναφερουμε μ.ο καταναλωσης με μεση ταχυτητα ανα ωρα ...ετσι πιστευω βγαινει καλυτερο συμπερασμα.
Διοτι πολη το 5 με 10χλμ/ωρα, πολη και το 40χλμ/ωρα.
Στα 40χλμ / ωρα το swift βγαζει 3,8 με 4 λιτρα/100...φυσικα μη ρεαλιστικο νουμερο πολης.
Υ.γ2 προχθες που εφτιαξα και τ χερουκια στο οπελ με 140 150 και λιγο πολη 7,1 λιτρα. Πρεπει να καιει το οπελ τελικα.
-
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει ένα B ή C-SUV με καλούς χώρους υβριδικό και τιμή έως 25.000 - 26.000 ευρώ γιατί ούτε τo CHR έχει χώρους ούτε πχ τα Suzukάκια. Αναμένουμε μεν το βιτάρα αλλά και αυτό στα 350 λίτρα θα είναι σε χώρο αποσκευών!
Γενικά υβριδικό αυτοκίνητο πλην της Corolla SW με χώρους (αλλά έχει τεράστιο μήκος) και με λογική τιμή δεν υπάρχει.
Κάνω λάθος?
-
Γενικά υβριδικό αυτοκίνητο πλην της Corolla SW με χώρους (αλλά έχει τεράστιο μήκος) και με λογική τιμή δεν υπάρχει.
Κάνω λάθος?
Συγνώμη αλλά επειδή την οδήγησα η υβριδική Corolla sw με τον 1.8 μουγκρίζεις σαν μουλάρι και σέρνεται. Την βγάζουν με βασική και μέτρια εξοπλιστική έκδοση μόνο, όχι την γεμάτη. Για να το πάρεις και να πεις ότι έχεις όχημα πρέπει να πας στο δίλιτρο high end στα 34.000€ αλλά μόνο λογική τιμή δεν την λες. Άκου 34 χαρτιά για Corolla. Παίρνεις PSA C-SUV high end diesel αυτόματο και σκοτώνεις....
-
Άρα δυστυχώς για τον οικογενειάρχη που μπορεί να διαθέσει 23.000 - 25.000 δεν υπάρχει αξιοπρεπές αυτοκίνητο καλών χώρων και λογικού μήκους. Όπως ξαναπεί θεωρρώ το Karoq ένα καταπληκτικό παράδειγμα άριστης εκμετάλλευσης χώρων. Το αυτοκίνητο με μήκος κάτω του 4.40 όταν όλα τα C-SUV είναι στα 4.50 έχει φοβερούς χώρους!
Μακάρι να ήταν υβριδικό με 2.000-3.000 παραπάνω κόστος και ας έχανε και 50 λίτρα από χώρο αποσκευών!
-
Άρα δυστυχώς για τον οικογενειάρχη που μπορεί να διαθέσει 23.000 - 25.000 δεν υπάρχει αξιοπρεπές αυτοκίνητο καλών χώρων και λογικού μήκους. Όπως ξαναπεί θεωρρώ το Karoq ένα καταπληκτικό παράδειγμα άριστης εκμετάλλευσης χώρων. Το αυτοκίνητο με μήκος κάτω του 4.40 όταν όλα τα C-SUV είναι στα 4.50 έχει φοβερούς χώρους!
Μακάρι να ήταν υβριδικό με 2.000-3.000 παραπάνω κόστος και ας έχανε και 50 λίτρα από χώρο αποσκευών!
Μπορει κανεις να πει ο,τι θελει για τα VAG, αλλα κανουν υποδειγματικη εκμεταλλευση των διαστασεων του αμαξωματος.
To vitara δεν εχει αναφερει κανενας μεχρι στιγμης. Δεν εχει τεραστιους χωρους, αλλα νομιζω μπορει να ικανοποιησει μια οικογενεια με καποιες υποχωρησεις.
Τα SW προσφερουν καλους χωρους, πολυ καλη ποιοτητα κυλισης, υπαρχουν αρκετα σε τιμες
-
Το Vitara το ανέφερα αλλά είναι λίγο μικορύτσικο (B-SUV) αν και έχει πολύ χώρο και πάνω από την εταζέρα λόγω σχεδιασμού όταν το T-Roc πάνω από τη εταζέρα είναι μικρότερο του polo για να κάνει την κουπέ ντιζαινιά!
Πάντως στο μάτι ο χώρος απόσκευών φαίνεται πιο μεγάλος από τα 350 λίτρα που αναγραφει ο κατασκευαστής. Μακράν μεγαλύτερος από τα 350 λίτρα που αναγράφει ο γερμανός κατασκευαστής για το Polo! Γενικά τα πραγματικά λίτρα διαφέρουν από τα εργοστασιακά! Θέλει λοιπόν μεζούρα!
-
Υπομονή έρχεται το Captur II με την απόλυτη εκμετάλλευση χώρων, πρακτικότητα, εξαιρετικά μοτέρ βενζίνης. Μόνο αν τα σκατωσει η κεντρική αντιπροσωπεία με την τιμολόγηση θα αποτύχει αυτό το όχημα...
Ήδη με την τιμολόγηση του 2008 πολλοί το περιμένουν πριν προβούν σε αγορά για suv...
-
https://www.drive.gr/news/nea-montela/toyota-neo-astiko-suv-kataskeyasmeno-stin-eyropi
Λογικα θα βγει σε hybrid
Αγορά αυτοκινήτου SUV οικογενειακού με ταβάνι τα 24.000 €