-
Απόψε ψηφίζονται τα νέα τέλη ταξινόμησης.
-
-
Ωραία και τώρα θα αναρωτιόμαστε αν με το 2021 θα ακριβύνουν όλα τα αυτοκίνητα λόγο του νέου τύπου υπολογισμού co2.
-
Άρα δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με όσα συζητάγαμε.
Αυτοκίνητο euro 6 κατασκευής 6/18 θα πληρώσει 50% περισσότερο τελωνείο με ίδιο καταστασκευής 10/18...
Παράνοια!
-
Να ήταν μόνο αυτή η παράνοια....
Γενικά πολλά θέματα και πάνε για καλύτερα και τα κάνουν χειρότερα!!
https://www.newsauto.gr/news/to-online-sistima-tinaxe-ston-aera-tin-ipiresia-axion-tou-teloniou/ -
Άρα από σήμερα (θεωρητικά μιλάμε) κάποιος υποψήφιος αγοραστής καινούργιου αυτοκινήτου θα πάρει νέα τιμή για το αυτοκίνητο που ενδιαφέρεται;
-
Πρεπει να μπει σε ΦΕΚ για να αρχισει να ισχυει. Δεν ξερω ποσες μερες θελει αυτο
-
Αυτά που λέγαμε. Μέχρι 31/12 συμφέρει γιατί θα είναι με την παλιά νόρμα. 4-5 μήνες παράθυρο ευκαιρίας.
Με τα mild hybrid θα έχουμε αυξήσεις μόλις βγει το ΦΕΚ; αφού τα υβριδικά προσδιοριζονται και αυτά με το CO2 από ότι είδα.
-
Αυτά που λέγαμε. Μέχρι 31/12 συμφέρει γιατί θα είναι με την παλιά νόρμα. 4-5 μήνες παράθυρο ευκαιρίας.
Με τα mild hybrid θα έχουμε αυξήσεις μόλις βγει το ΦΕΚ; αφού τα υβριδικά προσδιοριζονται και αυτά με το CO2 από ότι είδα.
Μεχριν31/12 οσον αφορα τους ρυπους.
Τι να το κανεις ομως αν αυτοκινητα πριν τον 9/18 εχουν αυξημενους συντελεστες...???
-
Dublin wrote:
Μεχριν31/12 οσον αφορα τους ρυπους.
Τι να το κανεις ομως αν αυτοκινητα πριν τον 9/18 εχουν αυξημενους συντελεστες...???
Προφανώς μιλάμε για καινούργια, για τις περισσότερες κατηγορίες αυτοκινήτων θα υπάρξουν αυξήσεις στις 1/1/2021, εκτός πολύ μικρών, κάποιων πετρελαίων και ηλεκτρικών/plug in hubrid.
Ήδη είδαμε κάποιες μικρές αυξήσεις στους περισσότερους καταλόγους (ακόμη και σε budget μάρκες όπως Citroen, Opel, Skoda). Ίσως δούμε μεγαλύτερες αργότερα στην χρονιά.
Τουλάχιστον έγινε το πρώτο βήμα!
-
-
Αντε, επιτελους !!
-
Τι επιτέλους; ........ Αύξησαν καπάκι τους τιμοκαταλόγους. Τουλάχιστον η Skoda που με ενδιέφερε, έβγαλε σήμερα 3-8-2020 καινούργιο τιμοκατάλογο. 600€ πάνω το αυτοκίνητο που με ενδιέφερε και που παρήγγειλα την εβδομάδα που μας πέρασε. Και σημειωτέον ότι είχε βγάλει πάλι νέο τιμοκατάλογο στις 8-7-2020 και είχε πάρει αύξηση 400€. Είπα κι εγώ ότι αυτή ήταν η αύξηση της χρονιάς. Σύνολο ένα χιλιάρικο σε λιγότερο από μήνα. Καλά τα έλεγαν κάποια παιδιά εδώ μέσα πριν λίγο καιρό. Ότι μόλις μειωθούν λίγο τα τέλη ταξινόμησης θα αυξήσουν τις τιμές και έρθει μία η άλλη.
Όμως εγώ θα την ακυρώσω αύριο την παραγγελία.
Υ.Γ. Και είχε γίνει, τώρα που το θυμήθηκα κι άλλη αύξηση τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο.
-
Η επίσημη δικαιολογία που έχουν όλες οι εισαγωγικές για τις αυξήσεις είναι ότι τόσο καιρό με το προηγούμενο σύστημα αναγκάζονταν να κρατούν τις τιμές χαμηλά για να πατσισουμε κάπως τα ττ. Τώρα που έγιναν λογικότερο σου λένε πρέπει και εμείς να βγάλουμε τα σπασμένα από τόσο καιρό που βάζαμε πλάτη.
Βέβαια η πλάτη που έβαζαν ήταν απλά η αυτοάμυνα τους για να μην έκλειναν. Γιατί αν απελευθέρωναν τους τιμοκαταλογους με τα χιλιάρικα καπέλα που πέφτουν εδώ και λίγες βδομάδες σε συνδυασμό με τα ττ οι πωλήσεις θα μηδενιζονταν και οι περισσότεροι θα έκλειναν.
Έκαναν συντήρηση άντεξαν και αντί να πουν δόξα το θεό την βγάλαμε καθαρή θέλουν day 1 που μειώθηκαν τα ττ να πάρουν πίσω τα χιλιάρικα που τους 'χρωστάμε'.
-
@Tkin73: Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί εαν κλείσουν οι εισαγωγικές ποιος θα ζημιωθεί?
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες? Σίγουρα όχι, γιατί τα 2-3-4.000 αυτοκίνητα που πουλάει η κάθε μία (άντε να πω 10.000 οι πρώτες) είναι σταγόνα στον ωκεανό στις συνολικές τους πωλήσεις και ούτε που θα φανεί η διαφορά στα κέρδη. Για παράδειγμα από τα 1.1 δις δολάρια που έβγαλε κέρδη η Φόρντ το 2ο τρίμηνο του 2020 πόσα πιστεύεις ότι προέρχονται από την Ελλάδα? Το 0.001% ίσως?
Εμείς? Σίγουρα ναι αφού και δουλειές θα χαθούν και αυτοκίνητα δεν θα μπορούμε να πάρουμε. Άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση εμείς τους έχουμε ανάγκη και όχι αυτοί εμάς, δεν είμαστε όπως οι Η.Π.Α που είναι ακριβώς το ανάποδο.
-
Φάνη , ζημιές είχε η Ford, οπως όλες τους. Ισχύει το παρακάτω για το κέρδος που εμφάνισε :
'Ο κύριος λόγος που η αμερικανική εταιρεία κατάφερε να παραμένει κερδοφόρα εν μέσω κρίσης, είναι η επένδυση $2,6 δισεκατομμυρίων της Volkswagen στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης Argo Al της Ford (πλέον κάθε κατασκευαστής έχει μερίδιο 40%) που εξισορρόπησε τη ζημιά από την παύση της παραγωγής.'
-
Τι επιτέλους; ........ Αύξησαν καπάκι τους τιμοκαταλόγους. Τουλάχιστον η Skoda που με ενδιέφερε, έβγαλε σήμερα 3-8-2020 καινούργιο τιμοκατάλογο. 600€ πάνω το αυτοκίνητο που με ενδιέφερε και που παρήγγειλα την εβδομάδα που μας πέρασε. Και σημειωτέον ότι είχε βγάλει πάλι νέο τιμοκατάλογο στις 8-7-2020 και είχε πάρει αύξηση 400€. Είπα κι εγώ ότι αυτή ήταν η αύξηση της χρονιάς. Σύνολο ένα χιλιάρικο σε λιγότερο από μήνα. Καλά τα έλεγαν κάποια παιδιά εδώ μέσα πριν λίγο καιρό. Ότι μόλις μειωθούν λίγο τα τέλη ταξινόμησης θα αυξήσουν τις τιμές και έρθει μία η άλλη.
Όμως εγώ θα την ακυρώσω αύριο την παραγγελία.
Υ.Γ. Και είχε γίνει, τώρα που το θυμήθηκα κι άλλη αύξηση τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο.
Τα ανεβασε ολα ή συγκεκριμενα αυτο που παρήγγειλες? Καλα κανεις και θα το ακυρωσεις !!!
-
Σου είπαν ότι αλλάζει η τιμή που έκλεισες για την παραγγελία και θα την ακυρώσεις? Και εγώ έχω παραγγείλει από μέσα Ιούνη στην πεζω. Στο χαρτί της παραγγελίας αναφέρει πως οι τιμές υπολογίζονται με το τωρινό σύστημα και πως στην πορεία εάν αλλάξει αυτό το σύστημα (όπως και έγινε) θα υπολογιστούν με τον νέο τρόπο.
Στην περίπτωση μου θα μειωθεί ελάχιστα η τιμή (ΛΤΠΦ 16960κάτι ευρώ)
Στέκει να με πάρουν και να μου πουν ότι : αδερφέ, αλλάξανε τα τέλη και αυξήσαμε τις τιμές οπότε θα σου ακριβύνει και η παραγγελία?
Εγώ σκεφτόμουν να τους πω να προσθέσω και κάτι ακόμα σε εξοπλισμό εάν δεν έχει μπει για παραγωγή
-
@Tkin73: Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί εαν κλείσουν οι εισαγωγικές ποιος θα ζημιωθεί?
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες? Σίγουρα όχι, γιατί τα 2-3-4.000 αυτοκίνητα που πουλάει η κάθε μία (άντε να πω 10.000 οι πρώτες) είναι σταγόνα στον ωκεανό στις συνολικές τους πωλήσεις και ούτε που θα φανεί η διαφορά στα κέρδη. Για παράδειγμα από τα 1.1 δις δολάρια που έβγαλε κέρδη η Φόρντ το 2ο τρίμηνο του 2020 πόσα πιστεύεις ότι προέρχονται από την Ελλάδα? Το 0.001% ίσως?
Εμείς? Σίγουρα ναι αφού και δουλειές θα χαθούν και αυτοκίνητα δεν θα μπορούμε να πάρουμε. Άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση εμείς τους έχουμε ανάγκη και όχι αυτοί εμάς, δεν είμαστε όπως οι Η.Π.Α που είναι ακριβώς το ανάποδο.
Φανή εγώ δεν έγραψα πουθενά ούτε ευχήθηκα να κλείσουν οι εισαγωγείς. Απλά ερμηνεύω κατά την άποψη μου την βιασύνη τους να προλάβουν την αλλαγή ττ και να επωφεληθούν.
Κανονικά τα ττ είναι ένας φόρος που δεν θα έπρεπε να αφορά τους εισαγωγείς και να ρυθμίζουν ανάλογα τις τιμές τους. Αλλά εδώ στην Ελλάδα με τις στρεβλώσεις που υπάρχουν λειτουργούν αλλιώς τα πράγματα.
Απλά για να το πολιτικοποιησουμε και λίγο ας σταματήσουμε και αυτή την καραμέλα ότι ήρθε αυτή η κυβέρνηση και επιτέλους έβαλε μια ταξη στο χάος και επιτέλους θα σταματήσουν τα χαράτσια στα αμάξια!
Όπως βλέπουμε τα ττ είναι ένα μικρό ή μεγαλύτερο σωσίβιο για τον κλάδο των εισαγωγικων για σβήσουν όπως λένε οι ίδιες ένα μέρος της χασουρας τους.
Ο καταναλωτής - ψηφοφόρος τους- ότι πληρωνε θα πληρώσει.
Και η χασουρα είναι σχετική. Αυτό που συνέβαινε ήταν ότι οι εισαγωγείς πίεζαν τα εργοστάσια για χαμηλότερες λτπφ τις οποίες τις περισσότερες φορές πετυχαιναν είτε με μειωμένη τιμή είτε με αμάξια με χαμηλό εξοπλισμό. Τώρα με τα νέα ττ θα πάψει αυτή η υποχρέωση για χαμηλή τιμή τα εργοστάσια θα πουλούν και εδώ σε τιμές εξωτερικού και τέρμα.
-
Αν τα 500€ θεωρουνται μειωση τελων ταξινομησης οκ.....Πιο πολυ κοροϊδία ειναι, παρα ουσιαστικη μειωση
Νέα τέλη ταξινόμησης