-
Αν ειναι turbo και εχει και βαρυ ποδι... Ναι....
Εγω οτι ειχα πει για το θεμα της καταναλωσης σε απλες βολτες και πανε ελα δουλεια σπιτι το ειπα και ο νοων νοειτω.....
-
Αν ειναι turbo και εχει και βαρυ ποδι... Ναι....
Εγω οτι ειχα πει για το θεμα της καταναλωσης σε απλες βολτες και πανε ελα δουλεια σπιτι το ειπα και ο νοων νοειτω.....
Πες τα ρε συ Lap γιατί θα την πατήσουμε και θα τρέχουμε...άκρη δεν βγαίνει....σου λένε 1000αρι turbo, οικονομία κλπ και στο τέλος θα καίει περισσότερο από το 1400αρι 20ετίας που θα χω...Δεν θα αναφερθώ στις επιδόσεις γιατί θεωρείται αυτοκίνητο πόλης κυρίως.
Δεν μπορώ δυστυχώς να βρω κατόχους του mazda 2 να μου πουν καταναλώσεις....Έκανα σήμερα μια αναφορά στην γυναίκα για το swift αλλά φάγαμε άκυρο...Δεν βλέπω επιλογές και τα περιθώρια στενεύουν....
-
Βασικα εχουν δικιο... Ανοιξε ενα θρμα με τις απαιτησεις σου απο το νεο αυτοκινητο και εκει θα εχουμε το ελεύθερο να συζητουμε πολλα μοντελα ταυτοχρονα.
-
@GOMI.** ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΤΡΟΧΟΥΣ** ΤΟ MAZDA 2 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΧΑΛΑΡΑ ΤΑ 8.0 ΛΙΤΡΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΠΟΔΙ.
ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΗΣ, ΠΑΣ ΣΕ SUZUKI ΙGNIS - SWIFT- ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ LPG ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.
ΑΝ ΘΕΣ 80% ΠΟΛΗ , 20% ΤΑΞΙΔΙ Η 70% - 30 % , ΠΑΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΡΗ TURBO, FIESTA, I20, CLIO KTL. AN ΤΑ ΘΕΣ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΑΣ ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΥΑΡΙΣ Η HONDA JAZZ ΑΛΛΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ (20.000 - 22.000)..
ΜΗ ΨΑΧΝΕΤΕ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ, ΟΛΑ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΕΟΝ. ΚΑΙ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΜΠΑΓΚΑΖ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ 16000.
. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ 15-16 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΤ;Α 22.00.
-
Όσο ανεβαίνει το ποσοστό του 'ΤΑΞΙΔΙ' (και σκέψου ότι μπορείς σε 1 ταξίδι να κάνεις και 500-1.000χλμ) βέβαια, εκεί παίρνει προβάδισμα το diesel, και υπάρχουν και άλλες λύσεις.. Πρέπει ο καθένας να το ψάξει οικονομοτεχνικα για την περίπτωσή του.
π.χ
Και
Γενικά τα πολύ μικρά πόλης έχουν πολύ περιορισμένο πεδίο, δεν θα τα πρότεινα πέρα από ειδικές συνθήκες, τα Β είναι πραγματικά πασπαρτου, χωράνε στα περισσότερα μέρη, έχουν καλές τιμές, οικονομικά και με ικανοποιητικές επιδόσεις, πάνε και το ταξιδακι τους άνετα (εκεί π.χ που ένα Aygo/Ignis θα υστερήσει σε ενεργητική/παθητική ασφάλεια/ποιότητα κύλισης, κ.λ.π).
-
Έχει μάθει κάποιος νεότερα για αφίξεις σχετικά με την N Line έκδοση, καθώς και για την N ?
-
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑΞΙΔΙΑ.
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΗΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ 80-20, 70-30 ΠΟΛΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑ 1.0 ΤΟΥΡΜΠΟ ΣΤΥΛ CLIO, FIESTA, Ι20 ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ 100-110 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5 ΛΙΤΡΑ.
DIESEL ΜΙΚΡΟ ΣΤΥΛ CLIO? ΠΑΛΙ ΠΑΣ ΣΤΑ 21 ΜΕ 22 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ. ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΣΤΑ 15 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ!
Όσο ανεβαίνει το ποσοστό του 'ΤΑΞΙΔΙ' (και σκέψου ότι μπορείς σε 1 ταξίδι να κάνεις και 500-1.000χλμ) βέβαια, εκεί παίρνει προβάδισμα το diesel, και υπάρχουν και άλλες λύσεις.. Πρέπει ο καθένας να το ψάξει οικονομοτεχνικα για την περίπτωσή του.
π.χ
Και
Γενικά τα πολύ μικρά πόλης έχουν πολύ περιορισμένο πεδίο, δεν θα τα πρότεινα πέρα από ειδικές συνθήκες, τα Β είναι πραγματικά πασπαρτου, χωράνε στα περισσότερα μέρη, έχουν καλές τιμές, οικονομικά και με ικανοποιητικές επιδόσεις, πάνε και το ταξιδακι τους άνετα (εκεί π.χ που ένα Aygo/Ignis θα υστερήσει σε ενεργητική/παθητική ασφάλεια/ποιότητα κύλισης, κ.λ.π).
Παρακαλώ να γράφετε με πεζά (μικρά) γράμματα, όπως βλέπετε ότι κάνουν και όλοι οι άλλοι. [Admin]
-
@GOMI.** ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΤΡΟΧΟΥΣ** ΤΟ MAZDA 2 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΧΑΛΑΡΑ ΤΑ 8.0 ΛΙΤΡΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΠΟΔΙ.
ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΗΣ, ΠΑΣ ΣΕ SUZUKI ΙGNIS - SWIFT- ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ LPG ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.
ΑΝ ΘΕΣ 80% ΠΟΛΗ , 20% ΤΑΞΙΔΙ Η 70% - 30 % , ΠΑΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΡΗ TURBO, FIESTA, I20, CLIO KTL. AN ΤΑ ΘΕΣ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΑΣ ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΥΑΡΙΣ Η HONDA JAZZ ΑΛΛΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ (20.000 - 22.000)..
ΜΗ ΨΑΧΝΕΤΕ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ, ΟΛΑ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΕΟΝ. ΚΑΙ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΜΠΑΓΚΑΖ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ 16000.
H αλήθεια είναι πως η κατανάλωση που δίνουν οι 4 τροχοί, είναι από τις υψηλότερες που έχω διαβάσει, αλλά δεν το αποκλείω...Δυστυχώς δεν υπάρχουν κάτοχοι να μας πουν με ακρίβεια...
Γενικώς πολύ μπέρδεμα το όλο θέμα...
-
gpaa wrote:
ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
H αλήθεια είναι πως η κατανάλωση που δίνουν οι 4 τροχοί, είναι από τις υψηλότερες που έχω διαβάσει, αλλά δεν το αποκλείω...Δυστυχώς δεν υπάρχουν κάτοχοι να μας πουν με ακρίβεια...
Γενικώς πολύ μπέρδεμα το όλο θέμα...
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ.
ΣΤΗ ΦΡΕΣΚΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ MAZDA 2 ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 8, ΕΝΩ ΣΤΟ HYUNDAI I10 NLINE ΜΕ ΤΟΝ 1.0 TURBO ΚΙΝΗΤΗΡΑ, ΑΛΛΑ 100 ΚΙΛΑ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ ΑΠΟ ΤΟ Ι20 ΔΙΝΟΥΝ ..6,8 ΜΕΣΗ.
https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/hyundai-i10-t-gdi-100-ps-n-line-dokimi.
ΑΡΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.
ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (ΠΟΛΗ-ΤΑΞΙΔΙ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΚΡΗ.
Σας ξανάγινε σύσταση από την διαχείριση να ΜΗΝ γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Απαγορεύεται από τους κανονισμούς του Φόρουμ. [Mod]
-
Η μέση κατανάλωση του τεστ πάντως, είναι αρκετά αυξημένη σε σχέση με αυτή που δίνει το spritmonitor.de για το mazda 2 (ενδεικτικά για mazda 2 από 2019 και μετά βγάζει μέση κατανάλωση 5,72 lt/100km). Περίεργο μου φαίνεται γιατί μιλάμε για τεράστια διαφορά που δεν έχω παρατηρήσει σε άλλα τεστ.
-
Τσέκαρες στον ίδιο ιστότοπο τις καταναλώσεις για i20? Αν οι καταναλώσεις που δίνουν οι χρήστες στο spritmonitor.de είναι παρόμοιες τότε καίνει περίπου το ίδιο. Με μια πρόχειρη ματιά, για μοντέλα 2015 και μετά μέση για το mazda 6,46, i20 6,36. Δεν θα βρεις αξιοσημελιωτες διαφορές.
Η μέση κατανάλωση του τεστ πάντως, είναι αρκετά αυξημένη σε σχέση με αυτή που δίνει το spritmonitor.de για το mazda 2 (ενδεικτικά για mazda 2 από 2019 και μετά βγάζει μέση κατανάλωση 5,72 lt/100km). Περίεργο μου φαίνεται γιατί μιλάμε για τεράστια διαφορά που δεν έχω παρατηρήσει σε άλλα τεστ.
[/quote]
-
-
Δοκιμή i20 N (το συγκρίνει και με -τι άλλο;-.. Fiesta ST)
Καλή του τύχη.. θα τη χρειαστεί
-
Τι τιμή θα έχει; Πιο φρέσκο και πιο ευρύχωρο πρέπει να είναι από φιέστα. Για να δούμε..
-
Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος εδώ και 3 μήνες του i20 1200 cc 84 αλογάκια. Μη κραξετε που δε πήρα τούρμπο είμαι πολύ μέσος οδηγός και με ικανοποιουν οι αποδόσεις του ατμοσφαιρικού. Είμαι ευχαριστημένος εκτός από τα χιλιόμετρα που βγάζω. Ενώ έχω κατανάλωση 5.5 από τότε που έβαλα τελευταία φορά βενζίνη έχω κάνει μόνο 518 χλμ ( τα οποία τα μισά και παραπάνω μόνο εθνικη)και μόλις μου έβγαλε λαμπάκι για βενζίνη και κάτω αριστερά που σου λέει πόσα χιλιόμετρα σου έχουν μείνει λέει 70 αλλά αυτό δε το εμπιστεύεσαι γιατί δεν είναι καθόλου ακριβές. Πιστεύω είναι πολύ λίγα χιλιόμετρα αν κάνεις τα μαθηματικά με 40 λίτρα ντεπόζιτο και 5.5 κατανάλωση. Δε λέω να μου βγάλει 720 όπως είναι η μαθηματική πράξη αλλά τουλάχιστον 650.Αν γνωρίζεται κάτι , αν είναι φυσιολογικό ή αν θα πρέπει να μιλήσω με αντιπροσωπεία.
-
Το 5.5lt/100 είναι από το trip computer του αμαξιού; Αν ναι, τότε -όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα- είναι υπεραισιόδοξο και η πραγματική κατανάλωση είναι κάποια δέκατα του λίτρου παραπάνω.
Προσπάθησε να υπολογίσεις με βάση τον ανεφοδιασμό που κάνεις στην αντλία για να έχεις μια πιο αληθοφανή εικόνα.
Επίσης,ακόμα είναι στην αρχή και καίει παραπάνω.Μετά, το πιθανότερο θα δεις καλύτερες καταναλώσεις.
-
Γενικά από αλλά αμάξια που έχω μπει είναι πολύ ρεαλιστική η κατανάλωση που δείχνει. Δηλαδή με το που ξεκινάω το πρώτο χιλιόμετρο που έχω 3 φανάρια και ανηφόρα μου βαράει 12,13 .. αλλά έστω ότι είναι λίγο πιο ψηλά από ότι δείχνει για καινούριο αμάξι 515 χιλιόμετρα με 1200 κινητήρα είναι ξεφτίλα. Και έχω γράψει 2300 χιλιόμετρα με το αμάξι δηλαδή μετά πόσο παραπάνω να γράψει που είναι και καινούριο αμάξι.. 540,550? Η κοπέλα μου έχει i20 του 2010 και τις βγάζει για πλάκα 600 χλμ . Και εγώ αμάξι του 2021 και θα βγάζω λιγότερα;;;
-
και γράψε πόσα km θα βγάλει αυτή
-
panormus772 wrote:
Δοκιμή i20 N (το συγκρίνει και με -τι άλλο;-.. Fiesta ST)
Καλή του τύχη.. θα τη χρειαστεί
Βγήκε και το πρώτο συγκριτικό (από Εγγλέζους), όπου το ST Edition (με ρυθμιζ. αναρτήσεις) γι αυτούς είναι/παραμένει πιο ολοκληρωμένο οδηγικά.
-
Γενικά από αλλά αμάξια που έχω μπει είναι πολύ ρεαλιστική η κατανάλωση που δείχνει. Δηλαδή με το που ξεκινάω το πρώτο χιλιόμετρο που έχω 3 φανάρια και ανηφόρα μου βαράει 12,13 .. αλλά έστω ότι είναι λίγο πιο ψηλά από ότι δείχνει για καινούριο αμάξι 515 χιλιόμετρα με 1200 κινητήρα είναι ξεφτίλα. Και έχω γράψει 2300 χιλιόμετρα με το αμάξι δηλαδή μετά πόσο παραπάνω να γράψει που είναι και καινούριο αμάξι.. 540,550? Η κοπέλα μου έχει i20 του 2010 και τις βγάζει για πλάκα 600 χλμ . Και εγώ αμάξι του 2021 και θα βγάζω λιγότερα;;;
H αυτονομια ειναι το προβλημα ή η καταναλωση του? Δεν σε καταλαβα
Hyundai i20 2020