-
Χαχα lap εγώ κι εσύ το ψάχνουμε το τζαζ, τώρα έμπαινα να ρωτήσω αν έχει κανεις πάρει, αν κάνουν προσφορές κλπ!
Ελπιζω μετά το καλοκαίρι που θα έρθω Ελλάδα να έχουν ζοριστεί λίγο και να ρίξουν τιμές.
Παντως για χρήση μέσα στην πόλη (Αθήνα κέντρο) το 4μ θα βολέψει. Παζαρεύεις αυτό και τους χώρους για λίγη απόλαυση όταν βγαίνεις στην εξοχή, νομίζω.
-
Χάζευα τις πωλήσεις
2019: 67
2020: 99
2021: 4 (πόση καθυστέρηση όμως έχουν τα νούμερα)
απο autotriti
-
Ακόμα να ρίξουν τις τιμές οι αθεόφοβοι;
Τεσπα.
Εδω άλλη μια στατική δοκιμη του jazz.
Τις βάζω να τις έχουμε μαζεμένες.
Στο 17:20 αναλύει τους χώρους. Και έρχομαι και ερωτώ; πόσοι από εσας έχετε παιδιά από 173 cm και πάνω;;;Ποσο σημαντικός είναι για ένα οικογενειακό ο πίσω χώρος των επιβατών.
Το συνεχίζω από την σκέψη και τη σύγκριση έναντι του corolla που όντως έχει καλύτερη οδική συμπεριφορα(Δεν πάει και πολύ πίσω το jazz, αλλά οκ έχει άλλον προσανατολισμό) αλλά ερωτώ κατά πόσο είναι σωστό οικογενειακό για την μέση ελληνική οικογένεια που ζει σε στενα των πόλεων και εχει μικρές πυλωτές στις πολύκατοικίες. 4.00μ είναι το jazz.
Στο cross μοντέλο που δοκίμασε του έκανε μεγάλη εντύπωση η ηχομονωση. Είναι αισθητά καλύτερη από τα αντίστοιχα της κατηγοριας κάτι που το διατύπωσαν και άλλα τεστς.
Το καλυτερο που εχω μπει και οδηγησει στην κατηγορια του. Αναμενω πτωση τιμης τουλαχιστον 2Κ σε καθε εκδοση αλλιως παω για Yaris Cross Hybrid Style.
-
Το οδηγησες;
Αν έχεις την καλοσύνη γράψε τις εντυπώσεις.
-
Το οδηγησες;
Αν έχεις την καλοσύνη γράψε τις εντυπώσεις.
Γραφω συγκριτικα με το Yaris
Ανωτερη κατα πολυ ηχομόνωση
Ανωτερο κατα πολυ εσωτερικο( η ανεση και στηριξη στα καθισματα κορυφαια- νιωθεις αερα και οτι ειναι πολυ μεγαλυτερο το αμαξωμα). Επισης οι γραμμες του εσωτερικου εναι λιτες- μινιμαλιστικες και γραμμικες , κατι που μου αρεσει.
Τα τζαμια γυρω - γυρω καμοια σχεση με του Yaris-τα νιωθεις μεγαλυτερα
Πολυ καλες αναρτησεις για μεσα στην Αθηνα μεχρι τα 80χλμ- Tου Yaris πιστευω θα ειναι καλυτερες σε στροφιλικια γιατι ενω ειχε πιο αμμεση αντιδραση σε αλλαγη πορειας ακουγε περισσοτερο τις λακουβες
Αρπαζει ενα ελαχιστο κλικ πιο καλα σε εκκινηση απο το Yaris
Εξωτερικα ειναι αρκετα πιο ασχημο σε σχεση με το Yaris
-
το κοιταξα τωρα το jazz μεσα είναι κουκλα, εξω πανουκλα βεβαια αλλα τεσπα.
ακριβο οντως με εξοπλισμο. Αν δεν μπορέσει να το κατεβασει λιγο σε τιμή ας βγάλει το σήμα μπροστα και ας βάλει της Mercentes μπας και φυγει κανενα
-
Σε σχέση με την Corolla που έχουν παρόμοια τιμολόγηση, πως είναι? Γιατι η Κορόλα είναι παντού (ειδικά σε ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης/άνεση και ποιότητα κατασκευής) πολύ ανώτερη του Γιάρις.
-
Επίσης να ρωτήσω τυχόν ιδιοκτήτες Honda: πως πάνε οι αντιπροσωπείες από σέρβις (εμπειρία, τιμές ) και υποστήριξη; Η τεχνολογία του κιβωτίου είναι σχετικά καινούργια (σε σχέση πχ με Toyota) και είναι σημαντικό οι τεχνικοί να εκπαιδεύονται εις βάθος.
Η εγγύηση επίσης μου φαίνεται σχετικα μικρή σε σχέση με ανταγωνισμό ...
-
Παντως, πανούκλα να σε ανεβάζουν και πολύ άσχημο να σε κατεβάζουν, το λες και επιτυχία των σχεδιαστών του jazz.
Εμενα μου θυμίζει σούσι. Δεν ξέρω γιατί αλλά θυμίζει κάτι σε ψαριλα.
Πείτε και άλλα βρε σεις...
Δενξερω οι εγγυήσεις είναι θέμα όταν δεν θες να πληρώνεις αντιπροσωπεία. Από ην άλλη τόσο hitech αυτοκινητο μόνο στην αντιπροσωπεία το πας.
Το κιβωτιο δεν είναι κιβωτιο. Δεν εχει σχέσεις. Έχει μόνο έναν συμπλεκτη ο οποίος συνδεει την ΜΕΚ με τους τροχούς όταν αυτό χρειαστεί. Ειδάλλως κινείται όπως τα ηλεκτρικά με μια μόνο σχεση ταχύτητας.
-
https://www.mononews.gr/auto/dokimazoume-to-neo-ivridiko-honda-jazz
Πραγματικά αν το ρίξουν ένα 2χιλιαρο θα ηταν ακόμα ακριβο αλλά θα ήταν πολύ σοβαρή πρόταση.
-
Σε σχέση με την Corolla που έχουν παρόμοια τιμολόγηση, πως είναι? Γιατι η Κορόλα είναι παντού (ειδικά σε ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης/άνεση και ποιότητα κατασκευής) πολύ ανώτερη του Γιάρις.
Το Corolla Sedan ειδικα εχει πολυ χαλια πισω καθισματα και αβολα(ειμαι 1.92). Εκτος οτι τα ποδια μου βρισκουν στο εμπρος καθισμα γενικως το καθισμα ειναι αβολο.
-
Ο αερόσακος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα είναι ένας από τους 10 που διαθέτει το Jazz e:HEV, το οποίο περιλαμβάνει επίσης το σύστημα αερόσακου i-side στα πίσω καθίσματα. Αυτός ο μοναδικός αερόσακος που είναι τοποθετημένος στην επένδυση των πίσω θυρών, ενεργοποιείται για την προστασία των πίσω επιβατών από προσκρούσεις στην πόρτα και την πίσω -τρίτη- κολόνα σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Επίσης, χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του, ο αερόσακος δεν υπονομεύει τη μοναδική λειτουργία των “magic seats” καθισμάτων του Jazz.
https://www.autoblog.gr/2021/05/13/test-drive-dokimazoume-to-ybridiko-honda-jazz-ehev/
Να βάλουμε τα πράγμα στην θέση τους γιατί γενικως υπάρχει μια θολούρα γύρω από τα γραφόμενα για το jazz. Βασικά ανακρίβειες γράφονται.
Εδω και η ψευτοθονη που αναφέρουν οι συμφορουμιτης.
24700 η συγκεκριμένη έκδοση με ολα μεσα. Ακριβή; ναι αρκετα ακριβή. Αλλα τα εχει ολα μέχρι και μεταλλικό χρωμα.
-
Ειναι και θα ειναι εκει οσο το χρειαζεσαι. Δεν ειναι της Κυριακης χαρα και της Δευτερας λυπη... Φυσικα και αξιζει τα λεφτα του, οπως καθε χοντα ή μαζντα.
-
Είναι ακριβό στην Ελλάδα. Στις άλλες χώρες είναι αισθητά φθηνότερο. Εδώ μπαίνει στην κατηγορία των c seg τιμολογιακά.
Οντως ειναι made in japan.
Ανεξάρτητα όμως από την κοστολόγηση του στην Ελλάδα, είναι ίσως το καλύτερο στο b seg και μπορεί για αστικές μετακινήσεις να αποτελέσει καλύτερη επιλογή από τα c seg.
Η corolla είναι vfm, ισχύει.
-
Δες το και πιο απλά. Σου το παει ο αλλος στην συγκριση εξοπλισμων λεγοντας πως για τα ιδια κοστιζει παραπανω... Η παγιδα στην εκφραση ειναι προφανης. Αλλα τα ματια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας. Ανοιξε το καπο ενος χοντα και ενος ανταγωνιστη του σε χαμηλοτερη τιμη. Δες τη δουλεια που εχει πεσει σε καλωδιωσεις, τα παρελκόμενα και πες μου. Δες τη θωρακιση και το στησιμο απο κατου. Δες το κυκλωμα του ψυκτικου και χιλια αλλα δυο μεσα κι εξω στο αυτοκινητο. Συγκρινε τα μετα με των ανταγωνιστων και πες μου τι ειναι ίδιο. Δεν εχουν κανει επαλειψη με χρυσοσκονη. Εχουν κανει δουλεια για σεμιναριο. Αυτα πληρωνεις. Θυμαμαι το 14 που γνωριστηκα με το Στεφανο. Τα φιλτροκουτια μας σε ολοκαινουργια αυτοκινητα χορευαν μαμπο. Το hrv της οικογενειας δεν εχει κανει ακομη τσικ απο το 2002 παρακαλω. Που βρισκονται τωρα οι ανταγωνιστες του εκεινης της εποχης?
-
Όσο καλό και να έιναι το Τζάζ, είναι εκτός πραγματικότητας η τιμή του.
Όταν μάλιστα στα 22+ χιλιάρικα δεν έχει τίποτα από εξοπλισμό. Πρέπει να έιναι κάποιος μεθυσμένος για να πληρώσει αυτό το αμάξι όσο κάνει μια υβριδική Κορόλα σεντάν ή Βάγκον, ή όσο ένα Μάζντα 3 ή όσο ένα Μάζντα κροσόβερ (σε αντίστοιχες εκδόσεις).
(προφανώς όποιος απλά ψάχνει 'πρακτικό εργαλείο να κάνει τη δουλειά του' όπως ήταν οι παραδοσιακοί αγοραστές του Τζαζ, με τις διαμορφώσεις και τιμές που κάνει η PSA στα μοντέλα της έχει καλύψει όσους δεν είναι ΤΟΥΟΤΑκηδες)
Κι απ τη στιγμή που υπάρχει Yaris απλό και έρχεται και το Cross, ούτε απ' έξω απ΄την αντιπροσωπεία δεν πρόκειται να περάσει κανείς για το Τζάζ...
-
Μακάρι ο ανταγωνισμός να ρίξει την τιμη του. Γιατί το θεωρώ καλύτερο όλων και από τα μικρά suv. Έχει περιεχόμενο ουσίας αυτό το αυτοκινητο.
Τα έχω βάλει πιο πίσω στο νημα.
Εν ολιγης για να μην τρέχουμε σε σελίδες, Καταρχήν έχουμε small overlap προστασία. Με το λεγόμενο Ace platform της Honda. Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγα σημείο ουσίας και διαφορας από όλα τα άλλα. Απλά δεν φαινεται. Έχουμε τους αερόσακους για τους πίσω επιβάτες, έχουμε 9.4 στα 0-100, εχεις πολύ καλύτερη ηχομονωση, εχεις τεράστιους χωρους, έχει νέο υβριδικο σύστημα με πάρα πολύ καλή ποιότητα λειτουργίας κτλ
-
Έρχεται και νέο HR-V με ίδιο υβριδικό σύστημα, να δούμε αυτό ποσό θα το κοστολογήσουνε.
-
Ανοιξε το καπο ενος χοντα και ενος ανταγωνιστη του σε χαμηλοτερη τιμη. Δες τη δουλεια που εχει πεσει σε καλωδιωσεις, τα παρελκόμενα και πες μου. Δες τη θωρακιση και το στησιμο απο κατου. Δες το κυκλωμα του ψυκτικου και χιλια αλλα δυο μεσα κι εξω στο αυτοκινητο. Συγκρινε τα μετα με των ανταγωνιστων και πες μου τι ειναι ίδιο. Δεν εχουν κανει επαλειψη με χρυσοσκονη. Εχουν κανει δουλεια για σεμιναριο. Αυτα πληρωνεις.
Άντε να τα δεχτώ αυτά (και έστω η Τογιότα ότι είναι για πέταμα)...τι σημασία έχουν? Εφόσον έχω 6 χρόνια εγγύηση (και στα 3-4 θα το δώσω) τι με νοιάζει πως είναι οι καλωδιώσεις και το ψυκτικό? Εαν χαλάσει, θα μου το φτιάξουν δωρεάν. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να κρατήσει 15 χρόνια, αλλά στα 2-3 χρόνια που θα έχω το αυτοκίνητο να πληροί κάποια κριτήρια άνεσης, εξοπλισμού κλπ. Το να είναι σπαρτιάτικο επειδή έχει καλό σύστημα ψύξης ή να κοστίζει 25% πάνω για αυτό το λόγο μου είναι αδιάφορο, γιατί δεν μου κάνει κάποια διαφορά στην καθημερινότητά μου. Καθαρά προσωπική άποψη, μην παρεξηγηθώ.
ΥΓ: Και οι BMW (όπως και οι ακριβές ΜΒ) εχουν ηλεκτρολογικά για σεμινάριο, αλλού πονάνε όμως.
-
Καλά εννοείται ότι είσαι εξαίρεση της εξαίρεσης στην Ελλάδα, με παιδιά κιόλας. Ο μεσος ορος των αγοραστών θα το κρατήσει πάνω από δέκα ετη.
Με την ίδια λογική γιατί δεν αγοράζεις dsg;
Honda Jazz 2020 Hybrid