-
Καλε συγκεντρωθείτε επιτελους.....
Αφού λέμε κάνει προσομοίωση αλλαγής σχέσης.
-
Lap wrote:
Μα οταν κανείς kick down ότι και αν έχεις, μουγκριζει
Δεν μουγκρίζει, απλά ανεβαίνουν οι στροφες όπως όταν κατεβάζεις σχέση σε ένα χειροκίνητο. Στο CVT μένουν σταθερά στις π.χ. 5.000 σ.α.λ, ενώ στο kick down σε ένα πλανητικό, ανεβαίνουν στις π.χ. 4.000 σ.α.λ, σταδιακά μέχρι τον κόφτη και μετά αλλάζει σχέση και πέφτουν. Στο CVT το ενοχλητικό είναι το συνεχόμενο στροφάρισμα ψηλά που είναι και δυνατός σαν ήχος και μονότονος.
Επιτέλους κάποιος που ξέρει να μεταφράζει τα 'μουγκρίσματα'!
Ποιά είναι τα CVT και ποια τα πλανητικά σε διάφορες μάρκες για να ξέρουμε; (δεν έχω ιδέα από αυτόματα όπως καταλάβατε).
-
Το καταλάβαμε...
-
cvt ιμάντα, Audi A4, Civic, Nissan Juke, Pulsar, Corolla, Impreza, κλπ
Η Toyota έχει cvt με γραναζωτη πρώτη σχέση.
Η Honda έχει cvt και dct με μετατροπέα ροπής για την εκκίνηση.
Πλανητικά cvt, all Lexus, Toyota hybrids.
Τα Ευρωπαικά τι έχουν; ποια προτιμάμε γενικά από αυτά;
Ευχαριστώ.
-
ATAiM wrote:
cvt ιμάντα, Audi A4, Civic, Nissan Juke, Pulsar, Corolla, Impreza, κλπ
Ευχαριστώ.
μετατροπέα ροπής με πλανητικά γρανάζια (κλασσικό αυτόματο) που έχουν τα peugeot, citroen, suzuki, mazda, opel της PSA, κ.α. αυτά προτιμάμε, και όλα τα VAG έχουν διπλού συμπλέκτη
-
Ευχαριστώ.
Tα ευρωπαικά έχουν διάφορες λύσεις (π.χ. τα νέα peugeot/opel φοράνε ένα πολύ ενδιαφέρον αυτόματο κιβώτιο της aisin) και γενικά αποφεύγουν τα cvt προτιμώντας dct.
Τα dct όμως αν δεν συνδυάζονται με μετατροπέα ροπής για την εκκίνηση θα βγάλουν θέματα, έχουν εφαρμογή μόνο σε αγωνιστικές πλατφόρμες, δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο 'χαλαρής' οδήγησης με ποσοστό χρήσης μέσα σε πόλη. Τα cvt με ιμάντα (που είναι ιδανικά για χαλαρή οδήγηση) θα εμφανίσουν όλα κάποια στιγμή φθορές. Τα ρομποτικά ούτε για αστείο, ταλαιπωρία, τα κλασσικά με τον μετατροπέα ροπής έχουν αξιοπιστία αλλά υψηλή κατανάλωση. Μένουν τα πλανητικά cvt, lexus, toyota hybrids τα οποία είναι η σίγουρη και καλύτερη λύση αν θέλεις αυτόματη μετάδοση για χαλαρή-καθημερινή οδήγηση.
-
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, με κατατοπίσατε πλήρως.
-
Dublin wrote:
Ευχαριστώ.
Tα ευρωπαικά έχουν διάφορες λύσεις (π.χ. τα νέα peugeot/opel φοράνε ένα πολύ ενδιαφέρον αυτόματο κιβώτιο της aisin) και γενικά αποφεύγουν τα cvt προτιμώντας dct.
Τα dct όμως αν δεν συνδυάζονται με μετατροπέα ροπής για την εκκίνηση θα βγάλουν θέματα, έχουν εφαρμογή μόνο σε αγωνιστικές πλατφόρμες, δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο 'χαλαρής' οδήγησης με ποσοστό χρήσης μέσα σε πόλη. Τα cvt με ιμάντα (που είναι ιδανικά για χαλαρή οδήγηση) θα εμφανίσουν όλα κάποια στιγμή φθορές. Τα ρομποτικά ούτε για αστείο, ταλαιπωρία, τα κλασσικά με τον μετατροπέα ροπής έχουν αξιοπιστία αλλά υψηλή κατανάλωση. Μένουν τα πλανητικά cvt, lexus, toyota hybrids τα οποία είναι η σίγουρη και καλύτερη λύση αν θέλεις αυτόματη μετάδοση για χαλαρή-καθημερινή οδήγηση.
Είχα ξεκινήσει μια μέρα να γράφω λεπτομέριες σχετικά, αλλά το φαγε το ποστ ή μαρμάγκα της πλατφόρμας του φόρουμ και ο κολλημένος σέρβερ. Εγώ οδηγώ ένα ατμοσφαιρικό διλιτρο βενζίνης με τέτοιο αυτόματο κιβώτιο μετατροπέα ροπής, μέση κατανάλωση όταν οδηγώ κάτω απ' τα όρια ταχύτητας είναι 7.5λτ και η μέγιστη που είδα ποτέ όταν ήταν φρέσκο μη στρωμένο και το 'κυνηγούσα' ήταν 8.4λτ Θεωρείται αυτή 'υψηλή κατανάλωση';
Εγώ με την εμπειρία που έχω δεν θεωρώ πως υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά κατανάλωσης για να επηρεάσει την επιλογή αγοράς. Θα είναι μισού λίτρου στα 100, τέτοια τάξη μεγέθους, κι ίσως όπως κάθε αυτόματο, να φθείρει λίγο πιο γρήγορα τα τακάκια. Με μετατροπέα ροπής όμως, ούτε δίσκο-πλατώ ούτε αλλά προβλήματα θα χεις ποτέ, ανάλογα τη χρήση ίσως κάνεις κι οικονομία σε βάθος χρόνου, πέρα απ' την άνεση κι ικανότητα αναρρίχησης του οχήματος που προσφέρει.
-
cvt ιμάντα, A class, Audi A4, Civic, Nissan Juke, Pulsar, Corolla, Impreza, κλπ
-
Έτσι ειναι οπως τα λες, μεσα στην πολη ομως τα πλανητικα cvt της toyota ειναι ασυναγώνιστα, εχουν καταναλωσεις 5 λιτρα και μηδενικες φθορες γιατι συνδυαζονται με υβριδικη μεταδοση.
Εκτος δρομου και εκτος πολης τα slushboxes αποδιδουν μια χαρα, παρολα αυτα οι κατασκευαστες δεν τα προτιμουν και ψαχνουν αλλες λυσεις. Ενδεικτικά, το jimny αλλά και το GT86! βγαινουν με torque converter αυτοματα κιβωτια.
-
Συμφορουμιτες καλησπέρα. Ξέρει κανείς αν η έκδοση που πάει 21700 είναι αυτή που λένε τα ξένα σάιτ ότι δεν έχει ούτε Android auto?
Το σκέφτομαι σοβαρά για υβριδικό τώρα πια. Για το προφίλ χρήσης μου ειναι ιδανικό..
-
Συμφορουμιτες καλησπέρα. Ξέρει κανείς αν η έκδοση που πάει 21700 είναι αυτή που λένε τα ξένα σάιτ ότι δεν έχει ούτε Android auto?
Το σκέφτομαι σοβαρά για υβριδικό τώρα πια. Για το προφίλ χρήσης μου ειναι ιδανικό..
Δεν εχει η συγκεκριμενη Android
Στην συγκεκριμενη εκδοση σου δινουν μονο το τιμονι.
-
Η 1η έκδοση comfort στην Ιταλία -και νομίζω κι εδώ έτσι είναι- όντως δεν έχει την μεγάλη οθόνη με ΑndroidAuto,δεν έχει ηλ. αναδιπλ. καθρέπτες,δεν έχει και αισθητήρες παρκαρίσματος και ζάντες αλουμινίου όπως η επόμενη έκδοση,elegance.
-
Ξέρουμε που είναι η γραμμή παραγωγής του jazz?
-
Έτσι ειναι οπως τα λες, μεσα στην πολη ομως τα πλανητικα cvt της toyota ειναι ασυναγώνιστα, εχουν καταναλωσεις 5 λιτρα και μηδενικες φθορες γιατι συνδυαζονται με υβριδικη μεταδοση.
Εκτος δρομου και εκτος πολης τα slushboxes αποδιδουν μια χαρα, παρολα αυτα οι κατασκευαστες δεν τα προτιμουν και ψαχνουν αλλες λυσεις. Ενδεικτικά, το jimny αλλά και το GT86! βγαινουν με torque converter αυτοματα κιβωτια.
Κι εγώ θεωρώ τα e-cvt πολύ καλά κιβώτια, είναι σαν να αντικαθιστούν το μετατροπέα ροπής με ηλεκτροκινητηρα, πριν τα πλανητικά γρανάζια.
Αλλά ακούω πολλά παράπονα για τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις, αν και εγώ θα αγόραζα ecvt αν οι τιμές ήταν λίγο πιο προσιτές.
Και το Jazz θα αγόραζα, αν δεν υπήρχε αυτή η απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική.
-
kostasT wrote:
Η 1η έκδοση comfort στην Ιταλία -και νομίζω κι εδώ έτσι είναι- όντως δεν έχει την μεγάλη οθόνη με ΑndroidAuto,δεν έχει ηλ. αναδιπλ. καθρέπτες,δεν έχει και αισθητήρες παρκαρίσματος και ζάντες αλουμινίου όπως η επόμενη έκδοση,elegance.
Ευχαριστώ. Το Jazz μου γυάλισε, yaris θα πάρω. Θα πάρω να δω μήπως έχουν κανένα από Τετάρτη που γυρίζω, να το δω από κοντα/ οδηγήσω ενδεχομενως.
-
panormus772 wrote:
kostasT wrote:
Ευχαριστώ. Το Jazz μου γυάλισε, yaris θα πάρω. Θα πάρω να δω μήπως έχουν κανένα από Τετάρτη που γυρίζω, να το δω από κοντα/ οδηγήσω ενδεχομενως.
Πριν 3-4 βδομάδες που ρώτησα στην αντιπροσωπεία Toyota στον Κηφισό, μου είπαν από Σεπτέμβριο για το νέο Yaris.
-
Κι εγώ θεωρώ τα e-cvt πολύ καλά κιβώτια, είναι σαν να αντικαθιστούν το μετατροπέα ροπής με ηλεκτροκινητήρα, πριν τα πλανητικά γρανάζια.
Και το Jazz θα αγόραζα, αν δεν υπήρχε αυτή η απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική.
ακριβως οι διδυμοι ηλεκτροκινητηρες ειναι το αντιστοιχο του μετατροπεα ροπης με το εξης πλεονέκτημα, οταν εχεις διαφορετικες ταχυτητες σε κινητηρα/ροδες με τον μετατροπεα εχεις απωλεια ενεργειας σε θερμοτητα, με τους ηλεκτροκινητηρες οποιαδηποτε διαφορά θετική ή αρνητική στις ταχύτητες περιστοροφής παράγει τάση και ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία.
Εκτός από την γραμμή παραγωγής του Jazz μήπως ξέρει κανεις ποτε θα έχουν test drive?
-
Μετά μου λέτε ότι ο Μάρεκ είναι στα καλά του;
Το άσχετο κουμπί που αυξομειώνει το φως του καντράν το βρήκε φοβερή ιδέα και θεωρεί ότι όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έτσι πρέπει να το τοποθετούν. Δηλαδή όλη μέρα ο τύπος παίζει με την φωτεινότητα του καντράν.
Δεν είπε ομως τίποτα για τους 10 αερόσακους (πρώτη φορά στην κατηγορία) ούτε για το small overlap ... για το κουμπί όμως αφιερώνει αρκετά δευτερόλεπτα.
Βεβαια αυτό που με βάζει σε καταθλιπτικές σκέψεις είναι ότι ολόκληρη Honda σκέφτηκε το ίδιο με τον Μάρεκ.....
Έχω χάσει επεισόδια.
-
Eντάξει Lap, αλλά γενικά μιλάει πολύ θετικά για το αμάξι (ειδικά για την ηχομόνωση δεν τον έχω ξαναδεί να επιμένει τόσο σε άλλο αυτοκίνητο)
Honda Jazz 2020 Hybrid