-
Ναι γιατρε για αυτο το τονισα και εγω. Οπως τα λες πιστευω θα ναι.
-
Το οδηγησα....
Δεν κρατήθηκα και το οδηγησα.
Εντυπώσεις και συγκριση με το suzuki:
1: το κιβωτιο ειναι πολυ βελτιωμενο, δεν υπαρχει αυτο το μουγκρισμα, ειναι ιδιο με το chr.
-
Η ηχομονωση απο την αναρτηση κατα τις λακουβες ειναι εντυπωσιακα βελτιωμενη απο το προηγουμενο yaris. Θεωρω πως ειναι στα κορυφαια της κατηγοριας, συγκριτικα με το suzuki ηταν εμφανεστατη η διαφορα. (Πρεπει να βαλει κανεις εξτρα μονωση στους θολους στο σιυτζουκακι, για να φτασει στο ιδιο αποτελεσμα.)
-
ΟΧΙ, δεν ειναι περισσοτερο οικονομικο απο το προηγουμενο εγω με δυσκολια, δηλαδη χαλαρη οδηγηση επιασα 4.4, ενω αντιστοιχα 4,7 παω με το σουτζουκακι στον ιδιο ακριβως δρομο.
Οταν το πατησα για να δω το κιβωτιο , που ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, εγραφε κατι 7,5 λιτρα/100
Γενικα οπως και πριν ειναι ακριβο, αλλα εχει το καλυτερο κιβωτιο στην αγορα για χρηση πολης.
Τι τιμη σου εδωσαν για την εκδοση πο οδηγησες; Καμμια προσφορα παιζει;
Λογικο να ειναι διαφορετικο απο το προηγουμενο αφου ειναι σε νεο πατωμα (του Corolla ) και περνει ολες τις βελτιωσεις που εχουν τα Corolla/CHR.
-
-
Οχι τιμη δεν ρωτσηα. Ειχε ομως το αυτομστο χειροφρενο και τη μαυρη οροφη.
Το συτομστο χειροφρενο, πολυ ωραιο αξεσουαρ, αλλα δεν ξερω απο αξιοπιστια, αλλα η μαυρη οροφη πραγμστικα σε ψυχοπλακωνει.
-
Αυτο μου φαινεται πολυ λογικο...συμφωνα και με αυτα που ειδα στην πραξη.
Γενικα ωραιο ειναι, εχει βαθυ ταμπλο και σουνδινει την αισθηση μεγαλυτερου αυτοκινητου.
Αν δεν υπολογιζω το ταλιρακι κατα την αγορα, ναι πρωτη επιλογη θα ηταν για την πολη.
Περιμενω να δω και το i20
Τι αλλα;;;
Α δειτε το καντραν του...αριστερα εxει τις μπαρες με το ecoμετρο... το αυτοκινητο λειτουργει με ηλεκτρισμο ακομα και στα 70 χλμ/ωρα και παραπανω αλλα ΜΟΝΟ οταν οι μπαρες φτανουν ενα κλικ πιο κατω απο το ' eco ' που αναγραφει το καντραν. Στην πραξη για ενα με δυο δευτερα ή κατηφορες.....
Τουλάχιστον οπως το οδηγησα εγω. Marketing πιο πολυ παρα ουσια.
Να σημειωσω οτι ειχα φουλ το aircodition.
Για να δεις αξιοπρεπείς ταχύτητες αποκλειστικά με τη μπαταρία θες plug - in ... τα self charging οπως τα τογιοτα κινουνται με μπαταρία σε κανονικές ταχύτητες) μονο σε κατηφόρες ή αν έχεις αποκτήσει ικανή φορά
-
Καλησπέρα επανέρχομαι μετα απο καιρό μιας και το έφεραν οι ανάγκες. Σας διαβάζω τακτικά τους περισσότερους...
Είμαι μεταξύ yaris,swift και I20. Κάνω περίπου 20000χλμ το χρόνο με το 80% εντος πόλης όποτε κοιτάζω υβριδική λύση. Θα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο ζευγαριού για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια και μακάρι να γίνουν και 3 τα άτομα στην οικογένεια.
Από βδομάδα θα κάνω test drive swift και yaris, i20 δεν έχω βρει.
Το yaris παραδόξως μου φάνηκε μικρό. Ένιωσα πως πνίγομαι( 1.74 ύψος) αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου. Μετά από λίγο ψιλοσυνηθισα. Το swift μου φάνηκε πιο άνετο!!! Το i20 δεν μου γεμίζει το μάτι ο κινητήρας 1.0 τ mild hybrid ούτε σε κατανάλωση ούτε σε αξιοπιστία μακροπρόθεσμα αλλά είναι το πιο ευρύχωρο κατ' εμέ.
Ο ενδοιασμός στο swift είναι αν θα τραβάει σε ταξίδια , ζορισμα κτλ και φυσικά αυτό που αναφέρετε για τη μόνωση. Από εβδομάδα θα σας γράψω εντυπώσεις.
Από τιμές gl+ swift η πιο οικονομική.
-
Για δυο ατομα ειναι επαρκεστατο το mild hybrid, οταν θελεις δυναμη για προσπεραση βαζει ο ηλελτροκινητηρας την εξτρα ροπη και παει πολυ καλα, απλα κατεβαζεις και μια σχεση στο κιβωτιο. Δηλαδη ταξιδευεις με 5η και εχει καπως ανηφορικο δρομο ή ειναι φορτωμενο το αυτοκινητο, κατεβαζεις σε 4ρτη, βαζει και την εξτρα ροπη ο ηλελτροκινητηρας και οντως κυνηγα και τουρμπατα αυτοκινητα.
Η καταναλωση ειναι κορυφαια.
Η ηχομονωση σε καλο οδοστρωμα ειναι εξαιρετικη, σε σαθρο ακουγεται αυτο το χρρρρρρρ των ελαστικων.
-το i20 οντως ειναι αλλη κλαση ως αυτοκινητο.
Περιμενε το νεο sandero ....φαινεται εξαιρετικο.
-
Καλησπέρα επανέρχομαι μετα απο καιρό μιας και το έφεραν οι ανάγκες. Σας διαβάζω τακτικά τους περισσότερους...
Είμαι μεταξύ yaris,swift και I20. Κάνω περίπου 20000χλμ το χρόνο με το 80% εντος πόλης όποτε κοιτάζω υβριδική λύση. Θα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο ζευγαριού για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια και μακάρι να γίνουν και 3 τα άτομα στην οικογένεια.
To i20 είναι μισή (τουλάχιστον) κατηγορία επάνω σε χώρους (test drive προς τα τέλη του μήνα), αλλά το ήπιο υβριδικό σύστημα δεν προσφέρει και πολλά. Το Swift είναι το πιο φτηνό. Το Yaris είναι το καλύτερο για κίνηση μέσα στην πόλη και για εμένα το καλύτερο συνολικά από αυτά τα 3. Μόνο σε χώρους υστερεί λίγο. Έχει κορυφαίο αυτόματο για μέσα στην πόλη και κατανάλωση γύρω στο 4 χωρίς προσπάθεια. Προσωπικά, εαν ήθελα μικρό αυτοκίνητο για μέσα στην πόλη (δλδ. 80% πόλη) και με τόσα πολλά χιλιόμετρα ετησίως, δεν θα κοίταζα τίποτε άλλο πέρα από το Γιάρις.
-
Οχι φανη, ασε τι λενε καποιοι δημοσιογραφοι, εγω το ειδα και πριν απο πολλους εδω στην Ελλαδα. Εχει χωρους αλλα νομιζω μικροτερους απο πριν.
-
Οχι φανη, ασε τι λενε καποιοι δημοσιογραφοι, εγω το ειδα και πριν απο πολλους εδω στην Ελλαδα. Εχει χωρους αλλα νομιζω μικροτερους απο πριν.
Δεν το έχω δει, αλλά τα νούμερα είναι όλα μεγαλύτερα. Έτσι και αλλιώς είμαι - μάλλον από τους λίγους - που δεν δίνω σημασία στους χώρους, μου είναι παντελώς αδιάφοροι!
-
Νέο Yaris Hybrid έκδοση Chic. To οδήγησα για 1 ώρα και περίπου 40χλμ (Σταυρός – Σπήλαιο Παιανίας – Αεροδρόμιο - Παινία – Σταυρός), αφού μου το παραχώηρσε ευγενικά Toyota Polis στον Σταυρό. Σημειώνω ότι από υβριδικά έχω οδηγήσει τις πρώτες 2 γενιές του Prius, τα 2 Auris και το C-HR προ FL. Για όποιον βαριέται να διαβάσει το «σεντόνι» λέω από τώρα ότι το Yaris με εντυπωσίασε σε 2 βασικά πράγματα που κανένα άλλο υβριδικό της Toyota δεν έκανε μέχρι σήμερα (αν και το C-HR ήταν καλύτερο από τα άλλα 4 με διαφορά) και έχουν σχέση με το τέρμα πάτημα του γκαζιού:
-
Δεν μουγκρίζει!!
-
Επιταχύνει!!!!
Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως.
Σχεδίαση – Χώροι – Εσωτερικό
Η ομορφιά είναι υποκειμενική. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ από μπροστά και στο πλάι (2/3) αλλά το πίσω μέρος με χαλάει, τόσο η σχεδίαση της πίσω κολόνας όσο και του πίσω μέρους γενικά, δεν το βρίσκω αρμονικό.
Το εσωτερικό είναι αρκετά λιτό. Δεν είναι άσχημο αλλά δεν είναι και κάτι το φοβερό, θυμίζει δε αρκετά το Φιέστα (οθόνη πάνω, έλεγχος κλιματιστικού από κάτω και πίσω από τον λεβιέ διάφορα κουμπιά). Επίσης μέτρια εργονομία, με λίγο διάσπαρτα κουμπιά και πολύ άβολη θέση τόσο για τα κουμπιά των παραθύρων (πάρα πολύ μπροστά και ψηλά) όσο και της εσωτερικής λαβής για να ανοίξεις την πόρτα, την ψάχνεις...Γάλλος πρέπει να την σχεδίασε (αποκλείεται Ιάπωνας να την έβαζε εκεί!!). Επίσης πάρα πολλά κουμπιά στο τιμόνι, δεν πρόλαβα να μάθω τι κάνει το καθένα, λίγο δύσχρηστο για εμένα. Τα όργανα ευανάγνωστα, αλλά και πάλι «θυσιάστηκε» η εργονομία στον βωμό της σχεδίασης, η οποία και πάλι δεν είναι φοβερή. Η κεντρική οθόνη όμως είναι πάρα πολύ καλή, ευανάγνωστη, με άμεση απόκριση στο touch και φυσικά πλήκτρα.
Τέλος η ποιότητα είναι μέτρια (πολλά σημεία, π.χ. εσωτερικές και εξωτερικές χειρολαβές φαίνονται ψεύτικες και έτοιμες να σπάσουν, μάλλον όχι αλλά αυτή είναι η αίσθηση), δεν θυμίζει Ιαπωνική ποιότητα. Επίσης καμία σχέση με την Corolla....και πριν κάποιος πει ότι είναι άλλη κατηγορία (συμφωνώ) το αναφέρω γιατί έχουν πολύ κοντινές τιμές.
Από χώρους, μέτρια πράγματα επίσης. Μου θύμισε 208 & Corsa. Προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί με C3 ή VAG, αλλά μου φάνηκε χειρότερο και από Φιέστα. Επιπλέον οι πίσω πόρτες έχουν τραγικά μικρό άνοιγμα, απορώ ποιός το σκέφτηκε!
Στον δρόμο
Εδώ το νέο Yaris με εντυπωσίασε ομολογώ, χωρίς όμως να έχω οδηγήσει το προηγούμενο σε υβριδικό (μόνο στην βασική έκδοση των 1.000cc). Καταρχάς το νέο υβριδικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα από κάθε ένα προηγούμενο που έχω οδηγήσει (θέλω να οδηγήσω την Corolla). Όταν πατάς το γκάζι, επιταχύνει πολύ καλά και το αυτοκίνητο είναι σβέλτο! Μου θύμισε σε αίσθηση το C3 με το αυτόματο και τα 110 άλογα που είχα οδηγήσει. Δεν το περίμενα τόσο γρήγορο, σαφώς (τουλάχιστον σαν αίσθηση) πιο γρήγορο από το C-HR που είχα οδηγήσει πέρσι. Επιπροσθέτως, ΔΕΝ μουγκρίζει καθόλου, ειλικρινά! Πλέον τα 2 μοτέρ συνεργάζονται άψογα για να παρέχουν επιτάχυνση χωρίς ενοχλητικό θόρυβο και χωρίς την ενοχλητική (για κάποιους) λειτουργία του CVT.
H ποιότητα κύλισης, για εμένα, αγγίζει την κορυφή της κατηγορίας. Καλύτερη από 208/Corsa ακόμα και από C3 (δεν έχω οδηγήσει το facelift) και ίσως και από Clio. To αυτοκίνητο φόραγε την προβληματική (για Ελλλάδα) διάσταση 205/45/17 με κάτι άθλια Bridgestone Ecopia. Το πήγα σε διάφορους δρόμους, δεν κοπάνησε σχεδόν πουθενά, μου θύμισε Φιέστα και μου φάνηκε και καλύτερο! Τέτοια άνεση από Toyota και με τέτοια ελαστικά δεν το περίμενα με τίποτα, ειδικά σε αυτή την κατηγορία. Το μόνο μελανό σημείο είναι η ηχομόνωση, η οποία είναι μέτρια και ακούς τους θορύβους απο έξω και από τον δρόμο (π.χ. πετραδάκια).
Επίσης το κράτημα του, μπορεί να μην φτάνει το Φιέστα ή την Μίτο, αλλά είναι εφάμιλλο των Γαλλικών. Το τιμόνι μόνο είναι λίγο πιο ελαφρύ από όσο θα ήθελα, αλλά κατά τα άλλα μια χαρά. Ανέβηκα και στο σπήλαιο της Παιανίας (δεν είχα χρόνο για την διαδρομή μου στην Πεντέλη) που έχει κάτι δύσκολες στροφές και το Yaris ανταποκρίθηκε άψογα, δεν το περίμενα τόσο καλό! Γέρνει λίγο, αλλά κρατάει. Εδώ να πώ ότι σπιναρε πολύ εύκολα και το TCS δούλευε υπερωρίες στην εκκίνηση, σίγουρα ώς ένα βαθμό λόγω ροπής από τα 2 μοτέρ (σας λέω είναι σπιρτόζικο...αχαχα!!!) αλλά και λόγω των ελαστικών τα οποία δεν μου άρεσαν. Εαν φόραγε π.χ. τα Michelin PS4 πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερο.
Τα φρένα μου φάνηκαν μια χαρά και αρκετά προοδευτικά. Δεν με προβλημάτισε καθόλου το αρχικό φρενάρισμα με το ηλεκτρικό μοτέρ.
Για κίνηση μέσα στην πόλη (όσο κινήθηκα εντός των στενών της Παιανίας) δεν έχω να πω πολλά, ειναι ο βασιλιάς! Άνετο, αθόρυβο και τρομερά ευκολοδήγητο και αγχολυτικό. Βέβαια αυτό το γνωρίζαμε και από το προηγούμενο Γιάρις, το εντυπωσιακό είναι ότι πλέον αυτό συνδυάζεται και με σβελτάδα και εαν θές μπορείς να κινηθείς αρκετά γρήγορα εύκολα. Μου φάνηκε πιο αργό από το 130αρι αυτόματο Corsa αλλά πιο γρήγορο από το 100αρι 208 (αναφέρω αυτά τα 2 που έχω οδηγήσει). Οπότε πλέον συνδυάζει την ευκολία και οικονομία στην πόλη με τις επιδόσεις των αντίστοιχων άλλων αυτόματων.
Από κατανάλωση έκανα 3 διαφορετικές μετρήσεις:
Από Σταυρό μέχρι το Σπήλαιο Παιανίας το είχα στο Power και το έσκισα, δηλαδή πήγαινα όσο πιο γρήγορα μπορούσα με απότομες επιταχύνσεις (τέρμα το γκάζι) στα φανάρια και γρήγορη ανάβαση, δλδ τελείως έξω από τα «νερά» του. Έγραψε 8.6λτ/100χλμ. στο τέλος της ανάβασης.Μετά κατέβηκα (μηδένισα μετά το κατέβασμα γιατι ουσιαστικά κατέβηκα ηλεκτρικά) και πήγα μέχρι το αεροδρόμιο από παράδρομους όμως (και από Λαυρίου) και όχι από Α.Ο και επιστροφή στην Παιανία (να αφήσω τον πατέρα μου), έγραψε 5.3λτ/100χλμ με σβέλτη αλλά όχι γρήγορη οδήγηση (δλδ. πήγα μέχρι 130 χαω αλλά με γραμμικές επιταχύνσεις) και αρκετά φανάρια.
Από Παιανία μέχρι Σταυρό, οδηγώντας κανονικά στο Normal πρόγραμμα (ECO δεν έβαλα καθόλου) μου έγραψε 4.4λτ/100χλμ., χωρίς προσπάθεια για οικονομία.
Συμπέρασμα
Εμένα μου άρεσε πολύ! Δεν το περίμενα, αλλά κάνει πολλά πράγματα πάρα πολύ καλά (για την κατηγορία του) με μοναδικό μειονέκτημα τους χώρους (προσωπικά τελείως αδιάφορο) και ίσως την τιμή του. Γιατί δεν μπορείς να προσθέσεις εξοπλισμό, οπότε ανάλογα με το τι θές, «φορτώνεσαι» και επιπλέον εξοπλισμό που έχει η κάθε έκδοση. Π.χ για φώτα LED (είναι εξαιρετικά, Bi-LED με προβολείς ομίχλης LED) πρέπει να πάς στην έκδοση Style ενώ εαν θές και ηλεκτρικά αναδιπλώμενους καθρέπτες, πας στην Chic και παίρνεις αναγκαστικά και τις 17αρες (άχρηστες) και κάτι άλλα αχρείαστα.
Εαν θα το αγόραζα? Ναι άνετα, χωρίς 2η σκέψη! Ειδικά εαν ήθελα ένα supermini αυτόματο μάλλον δεν θα κοίταζα κάτι άλλο, δεν έχει νόημα. Είναι το ίδιο γρήγορο/σβέλτο με τον ανταγωνισμό, αντίστοιχα στημένο και καταναλώνει περίπου 40-50% λιγότερο, no brainer! Ίσως για αυτό το Υβριδικό έχει αναμονή 6 μήνες, ενώ στα υπόλοιπα Yaris υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα. Το μόνο που θα με έβαζε σε σκέψεις θα ήταν το 155αρι Φιέστα (εαν έβγαινε αυτόματο ίσως προτιμούσα το Φιέστα).
-
-
Εξαιρετικος.....
Ειδες, η ηχομονωση δεν ειναι κορυφαια η ανεση ομως αρκςτα καλη πανω απλντις λακουβες οπως επισης δεν ακουγεται το νταπ ντουπ οπως εγραψα και εγω στο ποστ μου. Και εγω με 17αρες ημουν.
Επισης ειδες οτι τα 3,6 λιτρα /100 χλμ που λενε τα περιοδικα απλα δεν υπαρχουν. Ειναι 0,3-0,5 πιο οικονομικο απο το swift.
Το αυτοματο οπως ειπα και εγω.....ολα τα λεφτα.
-
+1 Φάνη , κατατοπιστικότατος
Ξέρεις για χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ ? Έκατσες πίσω?
-
Fanis75,
σε ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες και τον χρόνο που αφιέρωσες προκειμένου να μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου! Τα ελαστικά ήταν τα ep150; Τα φορά το δικό μου και, για να πω την αλήθεια, δεν είμαι ενθουσιασμένος, αλλά ούτε και έτοιμος να τα πετάξω. Για τον τρόπο που κινούμαι είναι απλώς επαρκή.
Lap,
δεν έπιασε κάτω από 4λτ/100χλμ, γιατί δεν προσπάθησε. Δεν χρησιμοποίησε το eco και, όπως ο ίδιος γράφει, δεν προσπάθησε να οδηγήσει οικονομικά.
-
Εξαιρετικό σχόλιο, φωτίζει πάρα πολλά σημεία. Διαφωνώ για τη σημασία των χώρων σε ένα supermini, αδικαιολόγητα μικροί και επίσης μου τη δίνει που οι περισσότεροι κατασκευαστές σε πολλά σημεία προσφέρουν κατασκευές τύπου παιχνιδιών 'Jumbo'.
-
Πηρες καποια προσφορα να δουμε τιμες? Μην ακουσουμε κανενα 21 χιλιαρικα και παθουμε τιποτα.
-
Τι προσφορά να πάρει βρε συ Άγη;
Ότι γράφει ο επίσημος τιμοκατάλογος της Τογιότα αυτά είναι.
Αντε να σου κάνει ο κάθε εμπορος καλύτερη τιμή σε ανταλλαγή. -
Αποκλειεται να μην πηρε μια γραπτη προσφορα ο Φανης.
-
Στην ελλαδα δεν πιανει 3,κατι μικτη καταναλωση. Ακουστε με.
Και εγω οικονομικα το πηγα για να βγαλει 4,5-5, αν το πας σβελτα ανεβαζει αντιστοιχα καταναλωση.
Το 3,5 ειναι κατι ευθειες χωρις κλιση με πολυ απαλη εκκίνηση.
-
Στην ελλαδα δεν πιανει 3,κατι μικτη καταναλωση. Ακουστε με.
Και εγω οικονομικα το πηγα για να βγαλει 4,5-5, αν το πας σβελτα ανεβαζει αντιστοιχα καταναλωση.
Το 3,5 ειναι κατι ευθειες χωρις κλιση με πολυ απαλη εκκίνηση.
Αν εγώ με το βαρύτερο corolla έχω μέση ετήσια κατανάλωση 3.9 (με οικογένεια και μπαγκάζια), το ελαφρύτερο yaris μπορεί να έχει αντίστοιχες ή και μικρότερες.
Το δοκίμασες στο eco; άφηνες το γκάζι και το ξαναπάταγες ελαφρά, όταν έπιανες την επιθυμητή ταχύτητα; δεν είναι τίποτα δύσκολο, αλλά θέλει κάποια εξοικείωση για να αποδώσει τα μέγιστα. Σε χαλαρές διαδρομές των σχεδόν 80χλμ με την οικογένεια μέσα πιάνω καταναλώσεις χαμηλότερες και από τις επίσημες.
-
Ναι το οδηγησα γιανλιγο με το eco . Επισης και εγω οδηγω οπως λες διοτι ετσι φορτιζει η μπαταρια του swift, ξερω εχουν μια διαφορετικη προσεγγιση αυτα τα αυτοκινητα.
Παντως με το b στο κιβωτιο ενιωθα πιο καλα. Ετσι μ αρεσε η αισθηση του.
Ερωτηση:
Μπορω να εχω μονιμα το b ή υπαρχει περιορισμος οτι θα χαλασει κατι ή θα υπερθερμανθει. Για δες στο βιβλιαρακι για το δικο σου, λεει τιποτα;
Δηλαδη αν ειχα το yaris θελω 100.000 χλμ να το κανω με το b .....γινεται;
Υ.γ παντα μιλω για μικτη....ναι σε σταθερη ταχυτητα λεει 3,5 λιτρα...αλλα σε πολη και περιφεριακοθς δρομους αλλαζει.
2020 Toyota Yaris