-
και εγω ειδα σημερα live για πρωτη φορα το νεο yaris, πολυ ομορφο ειδικα η μουρη του, αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι με το ματι μου φανηκε πολυ μικρο πισω, μικροτερο απο το προηγουμενο μοντελο. Εχει μπει κανεις μεσα να μας πει πως του φανηκε σε σχεση με το προηγουμενο?
-
αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι με το ματι μου φανηκε πολυ μικρο πισω, μικροτερο απο το προηγουμενο μοντελο. Εχει μπει κανεις μεσα να μας πει πως του φανηκε σε σχεση με το προηγουμενο?
Και εμένα την ίδια εντύπωση μου έδωσε, ότι ειναι μικρό. Από βδομάδα που θα έχουν το υβριδικό για test drive, έχω κλείσει να πάω να το οδηγήσω και να το δω από κοντά.
-
Δεν θεωρώ πάντως καθόλου απίθανο να είναι όντως πιο στενόχωρο του προηγούμενου Yaris για να μην κανιβαλησει την Corolla που πραγματικά ήταν απογοητευτική όσο αφορά τους χώρους.
-
https://www.euroncap.com/en/results/Toyota/Yaris/40747
Νέο τεστ με κινούμενα εμπόδια για προσομοίωση μετωπικής , εντυπωσιακό αποτέλεσμα και οι κεντρικοί ,ανάμεσα στους επιβάτες, αερόσακοι φαίνεται να κάνουν δουλειά.
-
Τελικά όλα αυτά τα υβριδικά, όπως το yaris, έχουν λόγο ύπαρξης στην επαρχία;
Συμφέρει να τα αγοράσει κάποιος που ζει στην επαρχία, σε σχέση με ένα diesel (π.χ. Clio με 5000 ευρώ λιγότερα) ή ακόμα και ένα swift (7000 λιγότερα);
-
Τελικά όλα αυτά τα υβριδικά, όπως το yaris, έχουν λόγο ύπαρξης στην επαρχία;
Συμφέρει να τα αγοράσει κάποιος που ζει στην επαρχία, σε σχέση με ένα diesel (π.χ. Clio με 5000 ευρώ λιγότερα) ή ακόμα και ένα swift (7000 λιγότερα);
Θα έλεγα πως όχι, εκτός εαν με τον όρο επαρχία εννοούμε την Θεσσαλονίκη ή την Λάρισα. Αλλά σε μικρότερες πόλεις με λίγη κίνηση και αρκετές διαδρομές χιλιομέτρων σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, ούτε αξίζουν ούτε συμφέρουν.
-
Για μενα στο yaris παιρνεις πακετο το καλυτερο αυτομστο κιβωτιο για πολη, οχι ομως με σπορτιφ αισθηση κατα την κινηση.
Κατα τα αλλα το ειχα γραψει πως το χειροκινητο mild hybrid σε αντιστοιχη εκδοση εξοπλισμλυ κοστιζει σχεδον 5000 ευρω φθηνοτερσ και καταναλωνει 0,5 λιτρα περισσοτερο στην πραξη σε μικτο κυκλο. Οποτε, δεν συμφερει το yaris.
-
Φυσικά τα δεδομένα που έχουμε είναι για το απερχόμενο υβριδικό yaris , το μοντέλο 2020 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη να δούμε τι κάνει από κατανάλωση ( μήπως το 0,5 λίτρο που λέει ο lap παραπάνω αλλάξει) και επιδόσεις συμπεριφορά στο δρόμο που για κάποιους μπορεί να αξίζει τότε η χρηματική διαφορά .
H τιμή του επίσης αν λάβει κανείς υπόψη και τα αποτελέσματα του crash test δικαιολογείται απόλυτα αν και είμαι σίγουρος πως αν κάποιος περιμένει (κανα χρόνο όπως αποδείχτηκε με το corolla) θα πάρει το αυτοκίνητο φθηνότερα .
Με αυτά και αυτά ακόμα δεν είδαμε και τον μεγάλο άγνωστο την έκδοση με τον 1,5 ατμόσφαιρα 120 άλογα (αυτό και αν εχει βαρβάτες εκπτώσεις σε κανα δυο χρόνια) που αν λάβουμε υπόψη και τα πλεονεκτήματα της νέας πλατφόρμας εγώ θα τον προτιμούσα για επαρχία από τα διάφορα swift κλπ
-
250litres αποσκευές Yaris/Clio και 300 το Jazz.
Νομίζω το Jazz είναι μισή κλάση (σε χώρους, τεχνολογία, αποσκευές, ποιότητα και σχεδιασμός εσωτερικού) πάνω από τα αλλά 2, κ αν πήγαινα για την κατηγορία μάλλον θα πιεζομουν για εκείνο.
-
Το οδηγησα....
Δεν κρατήθηκα και το οδηγησα.
Εντυπώσεις και συγκριση με το suzuki:
1: το κιβωτιο ειναι πολυ βελτιωμενο, δεν υπαρχει αυτο το μουγκρισμα, ειναι ιδιο με το chr.
-
Η ηχομονωση απο την αναρτηση κατα τις λακουβες ειναι εντυπωσιακα βελτιωμενη απο το προηγουμενο yaris. Θεωρω πως ειναι στα κορυφαια της κατηγοριας, συγκριτικα με το suzuki ηταν εμφανεστατη η διαφορα. (Πρεπει να βαλει κανεις εξτρα μονωση στους θολους στο σιυτζουκακι, για να φτασει στο ιδιο αποτελεσμα.)
-
ΟΧΙ, δεν ειναι περισσοτερο οικονομικο απο το προηγουμενο εγω με δυσκολια, δηλαδη χαλαρη οδηγηση επιασα 4.4, ενω αντιστοιχα 4,7 παω με το σουτζουκακι στον ιδιο ακριβως δρομο.
Οταν το πατησα για να δω το κιβωτιο , που ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, εγραφε κατι 7,5 λιτρα/100
Γενικα οπως και πριν ειναι ακριβο, αλλα εχει το καλυτερο κιβωτιο στην αγορα για χρηση πολης.
-
-
250litres αποσκευές Yaris/Clio και 300 το Jazz.
Νομίζω το Jazz είναι μισή κλάση (σε χώρους, τεχνολογία, αποσκευές, ποιότητα και σχεδιασμός εσωτερικού) πάνω από τα αλλά 2, κ αν πήγαινα για την κατηγορία μάλλον θα πιεζομουν για εκείνο.
To Jazz είναι όντως πολύ καλύτερο από το Yaris αλλά στα χρήματα που κοστίζει παίρνεις Αctive Plus Corolla και αν ανέβεις έκδοση, C-Lub CHR. Επίσης σε όλα τα τεστ πιάνει κατανάλωση ίδια με του παλιού υβριδικού Yaris. Το καινούργιο υβριδικό Yaris σε όλες τις δοκιμές παίζει 1-1,5 λίτρο/100 km πιο χαμηλά από το απερχόμενο. Το βασικό μειονέκτημα όμως για μένα είναι η εγγύηση, εκτος αν άλλαξε κάτι ο Σαρακάκης αναφέρει στη σελίδα του 5 χρόνια για όλα ( και τις μπαταρίες). Εγώ προσωπικά που ήμουν ανάμεσα σε Jazz, Corolla, CHR και περίμενα να δώ και το Yaris, με το που κάθισα μέσα στο Yaris έδωσα προκαταβολή για Corolla.
-
Η πλουσια εκδοση του yaris εχει 95 gr/co2 σε κυκλο wltp. Δεν το λες και τρομερα οικονομικο.
Εγω παντως δεν ειδα τις καταναλωσεις που λενε, αλλα δεν εικανα πολλα χιλιομετρα.
-
Lap που το οδήγησες?? Γιατί ακόμα δεν έχει βγει test drive, το αναμένω από μέρα σε μέρα. Τουλάχιστον έτσι με ενημέρωσε ο δντης της Toyota Polis.
-
Φιλαρακι μου το εφερε.
Παντου γνωστους εχει ο λαπ
-
Λογικό με το 15λεπτο test drive που δίνει η Toyota να μη μπορεις να δεις την πραγματική κατανάλωση του αυτοκινήτου. Αυτό που γράφεις είναι εκπομπές όχι κατανάλωση. Το προηγούμενης γενιάς υβριδικό Yaris είχε πραγματική 5,5( ήταν το προσωπικό μου όχημα για περίπου 2 χρόνια), το καινούργιο έχει 4-4,5 ανάλογα το λάστικό και πώς θα το πας.
Η πλουσια εκδοση του yaris εχει 95 gr/co2 σε κυκλο wltp. Δεν το λες και τρομερα οικονομικο.
Εγω παντως δεν ειδα τις καταναλωσεις που λενε, αλλα δεν εικανα πολλα χιλιομετρα.
-
Οι εκπομπες ειναι αλληλενδετες με την καταναλωση.
Στην πλουσια εκδοση που εχει εξοολισμο και εξτρα βαρος απο την τελειως βασικη, δηλωνει στο πιο ρεαλιστικο κυκλο μετρησης WLTP 95γρ.
-
H βασική διαφορά όσον αφορά την κατανάλωση της Chic και της Premier από τις αμέσως προηγούμενες εκδόσεις είναι η ζάντα 17'', έτσι κι αλλιώς η Toyota αναφέρει καταναλώσεις ανά έκδοση πλέον. Οι εκπομπές πάνε πακέτο με την κατανάλωση αλλά δεν είναι κατανάλωση. Πρακτικά για όποιον παραλάβει φέτος αυτοκίνητο πριν την εφαρμογή τελών βάσει WLTP οι εκπομπές είναι ανευ σημασίας, η κατανάλωση 4,5 μικτό κύκλο που έχει πραγματικά το αυτοκίνητο πάλι είναι σημαντικό κριτήριο.
Οι εκπομπες ειναι αλληλενδετες με την καταναλωση.
Στην πλουσια εκδοση που εχει εξοολισμο και εξτρα βαρος απο την τελειως βασικη, δηλωνει στο πιο ρεαλιστικο κυκλο μετρησης WLTP 95γρ.
-
Ενημερωτικα το παλιό εκλεβε. Το καινουργιο ειναι στα πραγματικα του παλιου.
-
Αυτο μου φαινεται πολυ λογικο...συμφωνα και με αυτα που ειδα στην πραξη.
Γενικα ωραιο ειναι, εχει βαθυ ταμπλο και σουνδινει την αισθηση μεγαλυτερου αυτοκινητου.
Αν δεν υπολογιζω το ταλιρακι κατα την αγορα, ναι πρωτη επιλογη θα ηταν για την πολη.
Περιμενω να δω και το i20
Τι αλλα;;;
Α δειτε το καντραν του...αριστερα εxει τις μπαρες με το ecoμετρο... το αυτοκινητο λειτουργει με ηλεκτρισμο ακομα και στα 70 χλμ/ωρα και παραπανω αλλα ΜΟΝΟ οταν οι μπαρες φτανουν ενα κλικ πιο κατω απο το ' eco ' που αναγραφει το καντραν. Στην πραξη για ενα με δυο δευτερα ή κατηφορες.....
Τουλάχιστον οπως το οδηγησα εγω. Marketing πιο πολυ παρα ουσια.
Να σημειωσω οτι ειχα φουλ το aircodition.
-
Αν δεν υπολογιζω το ταλιρακι κατα την αγορα, ναι πρωτη επιλογη θα ηταν για την πολη.
Περιμενω να δω και το i20
Το i20 είναι πιο overall αμάξι για οικογένεια και για κάποιους που το χρησιμοποιούν συχνά και για εκτός πόλης.
Έχει χώρους,πορτμπαγκάζ,τούρμπο κινητήρα κι είναι φθηνότερο με περίπου αντίστοιχο εξοπλισμό.
Όμως,λογικά σε αστική κίνηση θα καίει αρκετά παραπάνω (ίσως και 2-2,5λίτρα/100km) κι αν θες αυτόματο έχει το DCT που για μέσα στην πόλη δεν είναι το ιδανικότερο.
Υ.Γ. Αν εγράψες τέτοια κατανάλωση με αιρκοντίσιον,πολύ πιθανό χωρίς αυτό εν λειτουργία να φτάνει τα 4lt/100km (αναφέρομαι στο 4,4 που είδες οδηγώντας χαλαρά)
2020 Toyota Yaris