-
Δεν θυμάμαι να έχει κάποιο περιορισμό για το β, αλλά το βρίσκω άσκοπο και αντιπαραγωγικό. Θα καταναλώνει περισσότερο και θα κρατά υψηλότερες στροφές.
Σε αυτό το γέμισμα έχω καταναλωση 3.5 και έχω διανύσει περίπου 800χλμ. Υπολόγισε μερικές εκδρομές, τα εβδομαδιαία της οικογένειας και το καθημερινό της εργασίας. Το yaris με πιο καινούργιο κινητήρα και μικρότερο βάρος υποθέτω πως μπορεί να τα πάει εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα.
-
Αγαπητέ Lap, στον μικτό ετήσιο κύκλο έχω 3.9 Στον μικτό κύκλο του τελευταίου γεμίσματος έχω 3.5 Στον μικρό κύκλο 40χλμ για δουλειά- σπίτι έχω 3.3 Στον μικτό κύκλο 40χλμ χαλαρής βόλτας για τη θάλασσα είχα 2.9 Όπως και να το μετρήσεις είναι στην Ελλάδα και είναι κάτω από 4, σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ κάτω από 4.
-
Δες και εδω. Μια απλη βολτα σε ρεαλιστικες συνθηκες. Με ενα ατομο μεσα.
5,1 λιτρα/100χλμ εγραψε. Δες την διαδρομη. Οντως μεσα την πολη χτυπα κατι 2,8λιτρα αλλα ο μικτος κυκλος εχει και σταθερη πορεια και υψηλοτερες ταχυτητες και οχι μονο κινηση σε στενά της πολης, οπου εν τελη ως συνολο βγαζει 5,1λιτρα /100 χλμ
Οπως λεω ειναι ελαφρως 0,3-0,5 πιο οικονομικό απο το προfl swift.
Απο την αλλη, το αυτοματο κιβωτιο ειναι πραγματικα εξαιρετικο
-
Βέβαια το Swift στον μαύρο τον Τζο έγραψε 6,3 λιτρα/100χλμ.
-
Βέβαια το Swift στον μαύρο τον Τζο έγραψε 6,3 λιτρα/100χλμ.
Βιαζεσαι να 'την πεις'.....ΟΧΙ ομως το mild hybrid αλλα το απλο ....οπου η suzuki αναφερει μεσα στην πολη εως και 20% μικροτερη καταναλωση για το mild hybrid....
Το mild hybrid με το 12v ειναι οπως λεω 0,3 -0,5 πιο ενεργοβόρο απο το yaris hybrid.
Μεσα στα στενα ειναι 1 λιτρο πιο ενεργοβορο. Σε μεικτη ομως 0,5
-
Εγω μιλω για το yaris ..... και εγω εχω 4,6-4,7 λιτρα με 25 χλμ/ωρα μεση ταχυτητα.
Σου ξανα λεω να δεις το βιντεο. Μαλλον δεν το ειδες.
Σε χαλαρη βολτα οπως λες εχω δει και στο swift ακομα και 3,7, το ειχα γραψει στο thread του. Δεν ειναι ομως αυτη η εμση καταναλωση του.
Δες το λιγο.
-
Αναρρωτιεμαι πως θα πηγαινει το Yaris απο θεμα ανεσης σε ταξιδι 130-160. Απο ηχομονωση, σταθεροτητα κτλ.
-
Lap, έκατσα και είδα 12 λεπτά βίντεο για ποιο λόγο; Σε τι ακριβώς έγινα σοφότερος; Τι ακριβώς άλλαξε απ' όσα ο Φάνης περιέγραψε ή εγώ από την προσωπική μου εμπειρία σου ανέφερα; Και παραπάνω μπορεί να κάψει, φυσικά! Ο τύπος οδηγεί ανοήτως με το Β για πολύ ώρα αυξάνοντας την κατανάλωση και τον θόρυβο. Δεν κρατά σταθερή ταχύτητα και είναι μονίμως σε επιτάχυνση-επιβράδυνση. Οκ, με αυτές τις παραμέτρους έπιασε αυτή την κατανάλωση. Με άλλες παραμέτρους ο Φάνης έπιασε 4.4 χωρίς να προσπαθήσει και χωρίς να βάλει το eco. Εσύ τι λες, αν έβαζε το eco και προσπαθούσε να οδηγήσει οικονομικά θα σημείωνε μεγαλύτερη ή χαμηλότερη κατανάλωση; Σου παραθέτω δικές μου καταναλώσεις, ετήσια, ανά γέμισμα, για το πήγαινε-έλα στη δουλειά και για χαλαρή βόλτα και σου αναφέρω και τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Για τη χαλαρή βόλτα σε άλλο ποστ σου είχα αναφέρει και την μέση ταχύτητα (40χλμ/ώρα). Σε κάθε περίπτωση κάτω από 4 λίτρα. Εσύ τι πιστεύεις; Το yaris πιο ελαφρύ και με πιο νέο κινητήρα από το corolla μου θα πηγαίνει σε όμοιες συνθήκες οικονομικότερα ή όχι;
-
Εγω λεω οτι αυτη ειναι μια φυσιολογικη συμπεριφορα οδηγησης ενος μεσου οδηγου.
Τοσα θα γραφουν στους ιδιοκτητες τους τα yaris, οπως εγραψα εγω και ο fanis
Και εμενα στο mild hybrid 5,5 γραφουν ολοι που οδηγουν αποτομα σε καθε στενο, αλλα αν οδηγησεις οπως λες με σταθερο το γκαζι και χωρις χαζο επιταγχυνσεις γραφω 4,4 με 4,5 με 25χλμ/ωρα.... σας ειπα και σε αλλο θρεντ φερτε μου αντιπαλο για αυτην την μεση ταχυητητα ππυ γραφει ενα mild hybrid
Ενω με 40 χλμ/ωρα μεση και χαλαρες επιταγχυνσεις και σταθερη πορεια βλεπω 3,5 λιτρα με το mild hybrid ....αλλα ενταξει δεν ειναι τροπος αυτος να οδηγεις...τον βαριεσαι. Για αυτο δεν σας λεω οτινεχω 3,5 λιτρα καταναλωση. Μπορω αν θελετε....αλλα δεν ειναι ρεαλιστικο για καποιον αλλο.
Και εγω το οδηγησα το yaris....οχι μονο ο Φανης. Και μαλιστα πριν απο ολους το οδηγησα. Ακριβως στον ιδιο δριμο για το σπιτι μου, οπου διαπιστωσα στις ιδιες λακoυβες ποσο καλυτερα ηχομονωμενοι ειναι οι θολοι του, το εγραψα μαλιστα.
Εγραψε λοιπον 0,5 λιγοτερα απο το mild hybrid. Αντε να πω οτι δεν ειχε ανοιξει ο κινητηρας;. Ειχε 300 χλμ πανω του. Να πουμε πως ρεαλιστικα με ανοιχτο κινητηρα 0,7 λιτρα οτι θελετε....
Στο b εμενα μου ειπαν οτι δεν ανεβαζει στροφες αλλα οτι φρεναρει με στροφές που σημαινει πως γεμιζει πιο εντονα η μπαταρια και περισσοτερο επι τις %. Μου ειπαν πως στα στενα καλο ειναι να εχεις το b για να εχεις πγεματη τη μπαταρια
-
Αγαπητέ Lap,
θα κάνω μί ακόμα προσπάθεια. Σε διαδρομή 40χλμ (άρα όχι σύντομη,όχι μόνο κατηφόρα κλπ) με μέση ταχύτητα 40χλμ/ώρα και συμπεριλαμβάνοντας αστικά κέντρα έχοντας δύο ενήλικες και δύο παιδιά η κατανάλωση ήταν 2.9λτ/100 χλμ. Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο τα 4.5λτ/100χλμ (δηλαδή 50% υψηλότερη κατανάλωση) με μέση ταχύτητα 20χλμ/ώρα (δηλαδή 50% χαμηλότερη ταχύτητα) είναι καλύτερη επίδοση. Μέση ετήσια (περιλαμβάνει τα πάντα!) κατανάλωση 3.9λτ/100 χιλιόμετρα. Ετήσια, όχι σε μία βόλτα, όχι σε επιλεγμένη διαδρομή.
Για το Β δεν έχουν δίκιο. Δες, σε παρακαλώ, την σχετική εικόνα από το βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου.
-
Ρε συ agpr.,..
1 Συγκρινεις ενα αλλο αυτοκινητο με αλλη μπαταρια, ηλεκτροκινητηρα κτλ με το yaris σε δικες σου συνθηκες, Αλλα οκ.
-
Το εχω οδηγησει στις ιδιες συνθηκες που οδηγω και τα αλλα. Το ειχα το αυτοκινητο για καποιες διαδρομες. Τι αλλο να πω πια;
-
Αυτο που μου ειπαν για την πολη βγαινει απο αυτο που γραφει το βιβλιαρακι σου. Οταν αφηνεις το γκαζι με το b φρεναρει αλλα επισης μου ειπαν πως γεμιζει κα νη μπαταρια πιο εντονα. (?) Οπως τα ηλεκτρικα οχηματα. Αν στο βιντεο το εχει μονιμως σε ανοιχτες διαδρομες, αντε εχει λαθος, ποσο νομιζεις παραπανω εκαψε;. Αλλα στα στενα που κινηται μαλλον καλα κανει και το εχει. Εμενα μ αρεσε που ηταν 'δεμενη' η αισθηση στο b. Δεν εχω ομως εξακριβωσει αν οντως γεμιζει η μπαταρια πιο εντονα, για αυτο και ρωτω.
-
Δεν ειπα οτι εχει χεοροτερη καταναλωση το νεο yaris απο τον ανταγωνισμο. Λεω οτι εχει κοντινή μεση κατανάλωση κατα 0,5-0,7 λιτρα με τον ανταγωνισμο του (εστω σε χειροκινητες εκοδσεις). Στο ερωτημα που δεν καταλαβαινεις να σου εξηγησω.
Οσο πιο χαμηλη ειναι η μεση ταχυτητα σε ενα μη πληρως υβριδικο αυτοκινητο τοσο περισσοτερο καταναλωνει σε βενζινη. Το αντιστροφο δηλαδη απο το δικο σου που οσο περισσοτερα χιλιομετρα μεσης ταχυτητας εχει τοσο περισσοτερο καταναλωνει διοτι ενεργοποιεοται ο κινητηρας. Αρα το αυτοκινητο ειναι στην δυσκολοτερη φαση του περι καταναλωσης.
Αρα τα 25 χλμ/ωρα που γραφω 4,5 για ενα τετοιο συνολο ειναι κορυφαιο. Και πολυ κοντα σε ενα πληρως υβριδικο με πολυ υψηλη τεχνολογια. Δεν λεω πουθενα οτι ειναι πιο ενεργοβορο το yaris ή το δικο σου.
Αυτο που λεω απο την αρχη ειναι πως ειναι υπερβολη το 3,6 λιτρα/100χλμ. Και οτι in real world και στην ελλαδα με τα δικα μας στενα, και ανηφορες κατηφορες οτι εχει μια διαφορα 0,5 0,7 αντε πες για καποια αλλα 1 λιτρπ απο τα αντιστοιχα mild hybrid του ανταγωνισμου.
Το κιβωτιο του ομως ειναι ολα τα λεφτα και οντως ειναι λογος αγοράς
-
-
Ρε σουπερ τρελα μας πουλας.;
Αναφερω την καταναλωση σε ανταγωνιστικα μοντελα της κατηγοριας του που πλασαρονται ως οικονομικα. Forum ειναι μου επιτρεπεις να γραψω;
Για να ρωτησουμε τους mods, μπορει ο super@t να με λογοκρινει για το τι συγκρισεις θα κανω;;
Απωθημενα εχεις;;;.......φαινεται απο μακρυα... Συγκρατησου....χανεις την καλη σου εικονα.
Και εγω το οδηγησα οπως οδηγω το swift;
Αντιστοιχα και εσυ οπου βρεθει ποστ κατα των diesel, θελεις να υπερασπιστεις το diesel. Και καλα κανεις. Δεν σε λογοκρινω.
Και σας λεω την αποψη μου, αν δεν θελετε μη με πιστευετε. Οταν ομως το δοκιμασετε και δειτε αυτα τα νιυμερα να εχετε τα κοτσια να πειτε το λαθος σας.
Εσυ οδηγησες καποιο απο τα δυο στους ιδους δρομους εδω στην Ελλαδα και βρικες αλλα αποτελεσματα; θυμωνεις κιολας;
Υ.γ αν δεις εχω θαψει την ηχομινωση τροχασμου του swift. Οποτε δεν ισχυουν αυτα που λες. Στα αλλα οντως ειναι εξαιρετικο να μην το πω ή να το συγκρινω με τον ανταγωνισμο του;
-
Αγαπητέ Lap,
τα 3.6λτ/100χλμ δεν είναι υπερβολή για την Ελλάδα. Η μέση ετήσια κατανάλωση μου είναι πολύ κοντά στο 3.6 Σε αρκετά γεμίσματα η μέση μου κατανάλωση είναι στο 3.6 ή και λίγο καλύτερη. Το yaris φορά μια περικεκομμένη έκδοση του νέου κινητήρα της toyota των δύο λίτρων και είναι ελαφρύτερο από το corolla μου. Δεν θα μου έκανε καμμία εντύπωση αν οι επιδόσεις του ήταν καλύτερες από του corolla μου. Κρατώ αυτό που έγραψε ο Φάνης, στο normal και χωρίς προσπάθεια 4.4λτ/100χλμ. Στο eco και με λίγη προσοχή σίγουρα θα πηγαίνει παρακάτω. Κρίνοντας από το δικό μου θα έλεγα κάτω από τα 4λτ/100 χλμ.
Σχετικά με το Β, αντίθετα απ' ό,τι αρκετοί πιστεύουν, δεν γεμίζει την μπαταρία ταχύτερα. Απλώς κρατά τις στροφές ψηλά και δεν κόβει την παροχή καυσίμου αφήνοντας το γκάζι. Αν θες, δες το παρακάτω βίντεο, που τα εξηγεί αναλυτικά.
-
Θα συμφωνήσω με τον agpr. Έχω οδηγήσει yaris hybrid 2018,chr hybrid 2018,corolla hybrid και τώρα ιδιοκτήτης auris hybrid 2016.Οι καταναλώσεις μου με όλα ήταν ίδιες με αυτές που δίνει η toyota σε κύκλο nedc2 η και καλύτερες. 3,9 για yaris, 3,8 για chr, 3,6 για corolla και 4,0 για auris. Οι χειρότερες που έχω δει ήταν ίδιες με το κύκλο wltp που δίνει η toyota για 4,8 για yaris, 4,9 για chr και 4,8 για corolla. Τώρα για το νέο yaris η κατανάλωση του κατά wltp είναι 4,3 στην πιο φορτωμένη έκδοση με 17αρες και 3,8 στην πιο φτωχή με 15αρες. Για το Corolla με 16αρες ακόμα και ο αμερικανικός και πιο αυστηρός κύκλος ΕΡΑ δίνει 4,5 λίτρα. Σε καμία περίπτωση το Swift δεν μπορεί να πιάσει τέτοιες καταναλωσεις και σαφώς το yaris θα είναι πιο οικονομικό από όλα.
-
Εδω αντιθετα δειχνει τα νουμερα που λετε.
https://de.motor1.com/reviews/446477/tatsachlicher-verbrauch-toyota-yaris-hybrid-test/
-
Ηρεμία παιδιά, δεν έγραψα για να 'φαγωθούμε'!! Θα απατήσω παρακάτω σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Αναφορικά με την κατανάλωση, άνετα πέφτει κάτω από 4λτ/100χλμ στο ECO και με λίγη προσοχή/προσπάθεια. Εγώ δεν είμαι διατεθιμένος να την κάνω για 0.5 λίτρο, αλλά εύκολα το αυτοκίνητο (ειδικά εαν δεν φοράει τις 17αρες) έχει το 3.7λτ/100χλμ, ειδικά εαν οδηγείται όπως βλέπω πολλούς να οδηγούν γενικά στον δρόμο. Το 4.4 έγινε σε συνθήκες που με την Μίτο έχω περίπου 5-5.5.
Τα ελαστικά ήταν τα ep150; δεν έπιασε κάτω από 4λτ/100χλμ, γιατί δεν προσπάθησε. Δεν χρησιμοποίησε το eco και, όπως ο ίδιος γράφει, δεν προσπάθησε να οδηγήσει οικονομικά.
Νομίζω αυτά ήταν, δεν θυμάμαι 100%. Πάντως δεν μου άρεσαν καθόλου. Προφανώς και δεν θα τα άλλαζα σε καινούργιο αυτοκίνητο. Για την κατανα΄λωση τα έγραψα πιο πάνω και συμφωνώ μαζί σου.
Ξέρεις για χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ ? Έκατσες πίσω?
286 λτ ο χώρος αποσεκυών, εμένα μου φάνηκε ΟΚ, λίγο πιο μικρός από C3 & Ibiza. Ναι έκατα πίσω με την θέση ρυυμισμένη για εμένα (1.82, 83 κιλά) και ήμουν ΟΚ, είχα περίπου 1-2εκ αέρα από τα γόνατά μου. Αλλά δεν ήταν άνετα, ένιωθα λίγο στριμωγμένος (δεν βοήθαγε και η μαύρη οροφή).
Διαφωνώ για τη σημασία των χώρων σε ένα supermini, αδικαιολόγητα μικροί
Δεν είπα ότι δικαιολογείτια, έγραψα ότι εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι χώροι. Καθαρά προσωπική άποψη, αλλά σαφώς και έχουν σημασία για μεγάλη μερίδα των αγοραστών. Εμένα πιο πολύ με χάλασαν οι πίσω πόρτες που έχουν υπερβολικά μικρό άνοιγμα, παρά οι χώροι.
Πηρες καποια προσφορα να δουμε τιμες? Μην ακουσουμε κανενα 21 χιλιαρικα και παθουμε τιποτα.
'Όχι δεν πήρα προσφορά, ο πωλητής δεν ήταν και πολύ πρόθυμος για τέτοια πράγματα. Μου είπε τις τιμές προφορικά (αυτές που είναι στον επίσημο τιμοκατάλογο), μου είπε ότι έχει 8.9% επιτόκιο και παράδοση Μάρτιο αυτή τη στιγμή. Δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα. Και ναι τα €21.000 υπάρχουν όπως υπάρχουν και τα €22Κ. Για εμέναη Active δεν αξίζει, η Active Plus έτσι και έτσι και η καλύτερη έκδοση (για εμένα πάντα) είναι η Style στα €20Κ περίπου. Αυτή που οδήγησα (Chic) έχει €21Κ.
Αναρρωτιεμαι πως θα πηγαινει το Yaris απο θεμα ανεσης σε ταξιδι 130-160. Απο ηχομονωση, σταθεροτητα κτλ.
Για 160 δεν μπορώ να σου πω. Στα 130 πάντως πάει πολύ καλά, ήσυχο χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο (εκτός εαν είναι τραχύ το οδόστρωμα) και αρκετά σταθερό, δεν μου ενέπνευσε ανασφάλεια, αλλά δεν ήταν και Fiesta ST Line.
-
Τι εννοείς lap. Εγώ απλά ανέφερα τις επίσημες καταναλώσεις που δίνει η toyota. Αυτο που ποσταρες είναι δοκιμη ενός περιοδικού. Από ότι διάβασα είναι λογικό το prius να έχει οριακά καλύτερη κατανάλωση γιατί η διαδρομή έχει μόνο 5% πόλη και το prius έχει καλύτερη αεροδυναμική οπότε σε ανοιχτό δρόμο υπερτερει. Επίσης το prius εαν ήταν με τις 15αρες ζάντες έχει ίδια κατανάλωση κατά wltp με το yaris με 17αρες 4.3l/100km.
Εδω αντιθετα δειχνει τα νουμερα που λετε.
https://de.motor1.com/reviews/446477/tatsachlicher-verbrauch-toyota-yaris-hybrid-test/
[/quote]
-
Εδω, σε τεστ καταναλωσης εγραψε με μεση ταχητυτα 31χλμ/ωρα, 4,4 λιτρα/100 χλμ
-
Εδω το τεστ εβγαλε μεσο ορο
4,9 λιτρα /100 χλμ
https://ausfahrt.tv/2020-toyota-yaris-1-5-vvt-ie-hybrid-xp21/
-
Ε και; Υπάρχει και τεστ σε πόλη που γράφει 2,8l/100km. Συνήθως οι καταναλώσεις των δημοσιογράφων εμπεριέχουν και τις μετρήσεις, 0-100,ρεπριζ,τελικη ταχύτητα και πιέζουν τα αυτοκίνητα για να δουν την συμπεριφορά τους στο όριο κλπ. Εάν εσύ οδηγείς έτσι αυτές τις καταναλώσεις θα δεις.
2020 Toyota Yaris