-
H corolla είναι υβριδική σε όλες τις εκδόσεις της όποτε εάν θέλεις χώρους παίρνεις την station όπως πολύ σοφά έχω δει να κάνουν οι ταξιτζήδες.
Το τωρινό yaris είναι από τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα στο πίσω κάθισμα χάρις στο** επίπεδο δάπεδο** και την οροφή που δεν έχει κλίση όπως σε άλλα και το μόνο από τα μικρά που μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μακρινά ταξίδια γιατί** **δεν έχει κεντρική κονσόλα ενωμένη με το πάτωμα και μπορώ να απλώνω -ανοίγω τα πόδια μου όπως θέλω και να ξεμουδιάζω , βοηθάει βέβαια οτι έχει cruise contol και 6 ταχύτητες και ταξιδεύει ήσυχα και ωραία στο φάσμα 110-150.
Ξέρω ότι σε μελλοντικά μοντέλα αυτά τα τρία θα δυσκολευτώ να τα ξαναβρώ και γιαυτό θα δώσω πολύ δύσκολα το τωρινό μου ντιζελάκι , βοηθάει βέβαια και το τραστ Λεωφορείων -φορτηγών -αγροτών που κρατάει το ντιζελ 20 λεπτά φθηνότερο από την βενζίνη ...τους ταξιτζήδες δεν τους μετράω γιατί βλέπω πολλά υβριδικά corolla και αν δώσουν επιδοτήσεις για ηλεκτρικά θα εγκαταλείψουν το ντίζελ και καλά θα κάνουν μπας και ξεβρομίσουν οι πόλεις !
-
Εδω μια αναλυση απο την επισημη σελιδα της toyota για το νεο υβριδικο συατημα που θα φορα και το νεο yaris.
Lap ερωτηση.= Τεχνολογικα και απο θεμα οικονομιας αναμεσα σε Toyota Yaris Hybrid 2020 και Honda Jazz Hybrid 2020 εσυ ποιο θα διαλεγες?
-
Lap ερωτηση.= Τεχνολογικα και απο θεμα οικονομιας αναμεσα σε Toyota Yaris Hybrid 2020 και Honda Jazz Hybrid 2020 εσυ ποιο θα διαλεγες?
Απ'όσο απλοϊκά έχω καταλάβει, το σύστημα της Ηonda ενεργοποιεί τρεις συνθήκες λειτουργίας -ΕV,Hybrid,MEK ανάλογα τον τρόπο κίνησης του αυτοκινήτου- σε συνεχή αλληλεπίδραση για τη συνεργασία ηλεκτρικού και θερμικού κινητήρα.Στην Toyota φαίνεται να είναι πιο πολύ τύπου οn-off μεταξύ ηλεκτρικού και θερμικού (δηλ. μέχρι ορισμένα χλμ. απόσταση και κάτω από ορισμένα km/h ταχύτητα EV, μετά από αυτά τα όρια θερμικό).
Μια απλοποιημένη εξήγηση: https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/o-pliris-tehnikos-fakelos-toy-apokleistika-ybridikoy-neoy-honda-jazz
Δείχνει το σύστημα του Jazz ένα βήμα πιο εξελιγμένο,αλλά το σύστημα του yaris να είναι πιο κλασσικό και δοκιμασμένο.
-
Χαχα παιξε τζοκερ ή λοττο.
Αυτο ψαχνω...το σκεφτομαι εδω και καποιες μερες.
Εστιαζω προς το παρον στο κιβωτιο και των δυο. Δεν εχω πιασει ακομα κινητηρες. Ψαχνω σε ιαπωνικα sites οταν εχω χρονο. Υπαρχει διαφορα στο συστημα μεταδοσης.
Σκεφτομουν επισης και οτι η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβ. και λογω της εντασης των συστηματων αυτων, οπως αναφερουν ειδικευμανα sites, μια αποσταση στα 20 εκ. ειναι αρκετη ωστε σχεδον να μηδενιζει την οποια επιδραση τους. Οποτε βλεπω πως το τζαζ εχει την μπαταρια πισω στο πορτπαγκαζ... σε καλη αποσταση (εχω την αισθηση ανω των 20 εκ) απο τους πισω επιβατες. Ολη η υποθεση ειναι στο σημειο εξαγωγης του ρευματος απο του κλουβι φαραντευ της μπαταριας. Το οποιο καλο ειναι να απεχει απο το σωμα καποια εκατοστα.
Λογαρυθμικος ο ρυθμος αυξησης της εντασης εναντι της αποστασης.
Να πω εδω πως τα ορια που θετει ο παγκ οργ υγειας ειναι πολυ υψηλοτερα απο αυτα που παραγουν σε επισημα στοιχεια τα αυτοκινητα αυτα με τις μπαταριες, οποτε ....οκ το βλεπουμε χωρις αγχος και χαλαρα το θεμα.
Μπραβο γενικα παντως για τα τεχνολογικα και μηχανολογικα σου ποστ .
Μας γλυτωνεις απο πολυ ψαξιμο.
-
techguru wrote:
Απ'όσο απλοϊκά έχω καταλάβει, το σύστημα της Ηonda ενεργοποιεί τρεις συνθήκες λειτουργίας -ΕV,Hybrid,MEK ανάλογα τον τρόπο κίνησης του αυτοκινήτου- σε συνεχή αλληλεπίδραση για τη συνεργασία ηλεκτρικού και θερμικού κινητήρα.Στην Toyota φαίνεται να είναι πιο πολύ τύπου οn-off μεταξύ ηλεκτρικού και θερμικού (δηλ. μέχρι ορισμένα χλμ. απόσταση και κάτω από ορισμένα km/h ταχύτητα EV, μετά από αυτά τα όρια θερμικό).
Μια απλοποιημένη εξήγηση: https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/o-pliris-tehnikos-fakelos-toy-apokleistika-ybridikoy-neoy-honda-jazz
Δείχνει το σύστημα του Jazz ένα βήμα πιο εξελιγμένο,αλλά το σύστημα του yaris να είναι πιο κλασσικό και δοκιμασμένο
Νομίζω του jazz είναι πιο απλοϊκό.
Χαμηλές ταχύτητες ηλεκτρικό. Χαμηλές ταχύτητες και αδειάζει η μπαταρία, ηλεκτρικό και ο κινητήρας απλά παράγει ρεύμα για την μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα. Υψηλότερες ταχύτητες ο κινητήρας δίνει κίνηση με 1 σχέση μόνο, φαντάζομαι κάτι σαν 5η.
-
Eχω την εντυπωση οτι απο τωρα εχουμε νικητη το Yaris
4,5 λιτ./100 χλμ Jazz
3.7 λιτ./100 χλμ Yaris
Μπορείς πλέον να κινηθείς ηλεκτρικά μέχρι και τα 130 km/h Yaris
Aναμενομενη τιμη Jazz 25κ
Aναμενομενη τιμη Υaris 19κ
Στα μονα που υπερεχει το Jazz
100 χλμ./ώρα σε χρόνο 9,4 δλ Jazz
100 χλμ./ώρα σε χρόνο 10,3 δλ Yaris
Τεραστιοι πισω χωροι του Jazz
-
Eχω την εντυπωση οτι απο τωρα εχουμε νικητη το Yaris
4,5 λιτ./100 χλμ Jazz
3.7 λιτ./100 χλμ Yaris
Μπορείς πλέον να κινηθείς ηλεκτρικά μέχρι και τα 130 km/h Yaris
Aναμενομενη τιμη Jazz 25κ
Aναμενομενη τιμη Υaris 19κ
Στα μονα που υπερεχει το Jazz
100 χλμ./ώρα σε χρόνο 9,4 δλ Jazz
100 χλμ./ώρα σε χρόνο 10,3 δλ Yaris
Τεραστιοι πισω χωροι του Jazz
ενδιαφερον και το Τζαζζ αλλα σιγουρα το Γιαρις κερδιζει στην αξιοπιστια και στην τιμη. Αν ειχαν την ιδια τιμη οκ θα ηταν διαφορετικα.
-
Αξιοπιστια πως κερδιζει, ακομα δεν ηρθε;
Του τζαζ δεν ειναι τοσο απλο οσο περιγραφετε.
Πιομοντερνο συστημα μου βγαζει.
Ο ηλεκτροκινητηρας ειναι ο κυριως κινητηρας κινησης, ο βενζινης μπαινει απλα για να γυρισει τον δευτερο ηλεκτροκινητηρα ως γεννητρια για να παραξει ρευμα για τον κυριο. Οι στροφες του βενζινοκινητηρα θα ειναι ανεξαρτητες της κινησης καιντης ταχυτητας. Στην περιπτωση της αποουτης επιταγχυνσης τοτε ενα συμπλεκτης θα επμλεκει και το βενζινοκινητηρα στην κινηση των τροχων. Μαζι φυσικα με τον ηλεκτρικο.
Το τζαζ θα εχει σχεδον 2/3 μεγαλυτερο πορτπαγκαζ λογω καιντης καθετης πορτας του πορτπαγκαζ, θα εχει εξτρα χωρο κατω απο τα magic seats ή ακομα και τον χωρο των magic seats οταν τα σηκωνεις, επισης οπως και το προηγουμενο θα εχει σασι με σχεδιαση απορροφησης συγκρουσης small overlap...δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο για το νεο yaris.
Γενικα παρα πολυ λιγα αυτοκινητα εχουν αυτην την προσοχη στην παθητικη ασφαλεια στην ευρωπη, διοτι ακομα δεν το ζητουν τα ευρωπαϊκα προτυπα, αλλα το jazz το εχει ...
-
Αξιοπιστια πως κερδιζει, ακομα δεν ηρθε;
Του τζαζ δεν ειναι τοσο απλο οσο περιγραφετε.
Πιομοντερνο συστημα μου βγαζει.
Ο ηλεκτροκινητηρας ειναι ο κυριως κινητηρας κινησης, ο βενζινης μπαινει απλα για να γυρισει τον δευτερο ηλεκτροκινητηρα ως γεννητρια για να παραξει ρευμα για τον κυριο. Οι στροφες του βενζινοκινητηρα θα ειναι ανεξαρτητες της κινησης καιντης ταχυτητας. Στην περιπτωση της αποουτης επιταγχυνσης τοτε ενα συμπλεκτης θα επμλεκει και το βενζινοκινητηρα στην κινηση των τροχων. Μαζι φυσικα με τον ηλεκτρικο.
Το τζαζ θα εχει σχεδον 2/3 μεγαλυτερο πορτπαγκαζ θα εχει εξτρα χωρο κατω απο τα magic seats ή ακομα και τον χωρο των magic seats οτα τα σηκωνεις, επισης οπως και το προηγουμενο θα εχει σασι με σχεδιαση απορροφηση συγκεουσης small overlap...δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο για το νεο yaris.
το υβριδικο συστημα της τογιοτα ειναι δοκιμασμενο εδω και 20 χρονια σχεδον. τωρα εχεις εναν νεο 3κυλινδρο 1.5 κινητηρα αλλα απιθανο να βγει αναξιοπιστος γιατι η τογιοτα κανει πολυ ελεγχο σε ολα τα εξαρτηματα του. θα δουμε την τεχνολογια ομως και στην πραξη.
στο τζαζζ εγω καταλαβα οτι επιταχυνση θα κανει με τον ηλεκτροκινητηρα και ο θερμικος εμπλεκεται μονο σε μεγαλη ταχυτητα στο ταξιδι αν θελεις πχ να πηγαινεις σταθερα με 120 μεσω μιας σχεσης υποπλασιασμου. δηλ δεν εχει κιβωτιο ταχυτητων ωστε ο θερμικος να ξεκιναει απο μηδεν ταχυτητα.
αν ερθει στα 25κ για μενα κοπηκε αμεσως ειδικα γιατι με 17 θεωρω οτι θα παρω το Γιαρις.
-
Νεο συστημα ειναι και στο yaris ...προερχεται απο το corolla 2.0 hybrid, του 2019.
Νεες μπαταριες, νεο κιβωτιο (ιδιας φιλοσοφιας ομως) νεος κινητηρας κτλ
Οντως η toyota ξερει απο hybrids αν και η χοντα εχει 20 ετη εμπειριας στα υβριδικα και αυτη, ασχετα αν δεν τα πωλουσαν εδω στην ελλαδα.
-
Οι σοβαρές διαφορές μεταξύ των νέων υβριδικών Τζαζ και Γιάρις είναι απ' ότι βλέπω οι κάτωθι :
-Το Τζαζ είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε καμπίνα και ικανότητα φόρτωσης
-Το Τζαζ έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον ένα να λειτουργεί πάντα ως γεννήτρια και τον άλλο πάντα ως κινητήρα κίνησης, το Γιάρις έχει μόνο ένα στην απλή έκδοση, και δύο στην έκδοση 4x4
-Το Τζαζ έχει 3 τρόπους λειτουργίας: μόνο ηλεκτρικό, υβριδικό και μόνο θερμικό, το Γιάρις έχει μόνο τους 2 πρώτους χωρίς αυτό να φαίνεται/είναι κάποιο μειονέκτημα. Τουνταντίον η κίνηση μόνο με θερμικό κινητήρα μάλλον είναι εγγενές feature του πρώτου (υποψιάζομαι ότι για λόγους όγκου, οι δύο ηλεκτροκινητήρες είναι σχετικά μικροί για να χωράνε, ήγουν η ισχύς τους δεν επαρκεί για να δώσει στο όχημα πλήρη ικανότητα κίνησης σε υψηλά φορτία από μόνοι τους, οπότε τι κάνουμε? -> προσθέτουμε ένα μηχανισμό αποσύμπλεξης των ηλεκτροκινητήρων, συνδέουμε τον θερμικό κατευθείαν με τους τροχούς από κάποια ταχύτητα και πάνω (ακριβώς γι' αυτό υπάρχει μόνο μία σχέση υποπολλαπλασιασμού) και βαφτίζουμε το 3 operation mode ως πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού χρεώνοντας και το κατιτίς παραπάνω)
-Το Τζαζ θα έρθει μόνο ως υβρίδιο, το άλλο θα έχει και κοινές εκδόσεις
-Το Τζαζ είναι σημαντικά ακριβότερο
Αρχικά ψηφίζω Γιάρις, είναι το μόνο που υπάρχει πιθανότητα να έχεις απόσβεση μετά από καααααάμποσα χρόνια (...και αν). Φυσικά αν σου πέφτει μικρό, ή δεν σου αρέσει σε σημείο αποστροφής, απλά δεν σου κάνει, και είμαι υποψήφιος και για τα δύο ήδη.
Εν τω μεταξύ, σκαλίζοντας την ορίτζιναλ σελίδα των, γενικά φειδωλών στην όποια ενημέρωση Ιαπώνων, βρήκα κάτι ωραία, όπως :
Το όνομα Γιάρις προέρχεται από την θεότητα της ελληνικής μυθολογίας Χάρις, xaxaxa
Το νέο Γιάρις θα παίρνει προαιρετικά τις μπροστινές θέσεις Turn Tilt, ήτοι οι μπροστινές θέσεις θα γυρίζουν μερικές μοίρες ως προς τον κατακόρυφο άξονά τους για να διευκολύνουν το μπάσε-βγάλε!
Επίσης θα έχει και μπρίζα παροχής με ισχύ 1500Watt. Μάλλον το αντέγραψαν από το παλαιότερο ιαπωνικό Πρίους, το οποίο έσωσε κόζμο και κοζμάκη στο τσουνάμι της Φουκουσίμα, όπου ολόκληρες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα για 15 μέρες, και είπαν να το γενικεύσουν.
Και μόνο για τα δύο τελευταία εγώ ήδη ψάχνω από τώρα που υπογράφουμε! (Πλάκα κάνω, εκ πεποιθήσεως ψωνίζω μόνο μετάχειρα και μόνο σε τιμές σκότωμα, αλλά σίγουρα θα τα βάλω στα υπόψη).
-
Θεωρεις μειονεκτημα τους δυο ηλεκτροκινητηρες, με τον ενα σε ρολο γεννητριας;;
Ετσι οπως τα περιγραφεις καταλαβα οτι ο υποβαθμισμενος ρολος του θερμικου στο jazz (μονο σε μεγαλα φορτια) ειναι ενα κακο πραγμα και κοροϊδια.
Δηλαδη το jazz ξεκινα με θερμικο κινητηρα;;; και οχι με ηλεκτρισμο;;
Εδω εχει βιντεακι του πως λειτουργει, σε αλλο μοντελο ομως.
Αυτο με τα καθισματα του yaris για οποιον εχει παραπανω κιλα και πονο στην μεση ....ειναι εξαιρετικο.
Πανεξυπνη ιδεα.
Και τα δυο θα εχουν αεροσακους αναμεσα απο τα καθισματα των εμπροαθιων επιβατων και το jazz ισως και αεροσακο γονατων.
-
Ένα series hybrid είναι σχεδόν στην ουσία το Jazz.
-
Οντως...
Ποιο ειναι καλυτερα για την πολη;;;
Εται οπως το βλεπω τα serial ειναι καλυτερα για αστικο περιβαλλον.
-
Δεν ξέρω. Θεωρείται χειρότερο γιατί έχει πιο πολλές μετατροπές ενέργειας και για να έχεις δυνατότητα κίνησης με μεγάλη ταχύτητα θέλει και μεγάλο ηλεκτροκινητήρα. Κάτι που εδώ το παρακάμπτει η Honda με την μία σχέση και τον κανονικό κινητήρα.
-
Eίναι μειονέκτημα τα δύο μοτέρ (π.χ. 2x25HΡ είναι πιο βαριά, πιο ογκώδη και πιο ακριβά από ένα των 50ΗΡ), από την άλλη τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ με διακριτούς ρόλους μεταξύ τους προφανώς έχουν άλλα συν. Υποψιάζομαι ότι το ποσοστό ανάκτησης ενέργειας από τα φρένα, ενέργεια η οποία κατευθύνεται στο μοτέρ-γεννήτρια σε αυτή την περίπτωση είναι μεγαλύτερο από το να έχεις ένα μοτέρ διπλού ρόλου, αλλά και ότι ο κεκ είναι ελεύθερος να λειτουργεί στο βέλτιστο φάσμα του (δες παρακάτω).
Προφανώς και η λειτουργία αποκλειστικά με μόνο τον θερμικό κινητήρα δείχνει πισωγύρισμα εν έτει 2020, τη στιγμή που προσπαθούμε να απαλλαχθούμε από τα υγρά καύσιμα ή έστω να τα αξιοποιήσουμε όσο γίνεται πιο αποδοτικά (και ως γνωστό ο κεκ έχει μικρό βαθμό απόδοσης). Πάλι, από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος υπεράσπισης μπορεί να ισχυριστεί ότι όταν δουλεύω τον κεκ για φόρτιση των μπαταριών και για την τροφοδοσία με ρεύμα του μοτέρ-γεννήτριας (αλά Σέβυ Βολτ), ήτοι κατά το μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας του, τον έχω να λειτουργεί στο βέλτιστο φάσμα του, άρα αξιοποιώ τα υγρά καύσιμα πιο αποδοτικά από την λύση τύπου Γιάρις, όπου ο κεκ λειτουργεί εκεί όπου του ζητάς εσύ και η κατάσταση των μπαταριών σου, άρα δυνητικά σε όλο το φάσμα του, άρα συνολικά όχι τόσο αποδοτικά.
Όμως, στην τελική, υπάρχει η αλήθεια του ταμείου (για πολλούς η μόνη αλήθεια). Και μιας που υβριδικά αγοράζεις για δύο λόγους, για να μπαινοβγαίνεις σε δακτύλιους (όπου είναι εφικτό) και να μειώσεις τα τρέχοντα έξοδά σου, όλα πρέπει να μπούνε στη λογική αυτή. Τι μου δίνεις από τη μία, τι μου παίρνεις από την τσέπη από την άλλη. Και αν επαληθευτούν οι τιμές για 25 χήνες το Τζαζ, βγάλτε του μια φωτογραφία όπου το δείτε και βάλτε το από τώρα στα σπάνια πουλιά. Έστω στο carspotting.
-
Ναι υπαρχουν απωλειες, αλλα απο την αλλη ο κινητηρας λειτουργεο σε σταθερες στροφες και στο καλυτερο του φασμα με αποτελεσμα να παραγει ενεργεια με αυτον τον τροπο.
Στο αλλο συστημα με τον μονο ηλεκτροκινητηρα, το αυτοκινητο ξεκινα και με το θερμικο ο οποιος σε χαμηλες σ.α.λ δεν ειναι στο αποδοτικοτερο του φασμα μιας και ειναι σχεδιασμενος να κινει το αυτοκινητο και σε υψηλοτερες στροφες.
Φυσικα στα corolla κτλ που εχει δυο ηλεκτροκινητηρες μαλλον εχουμε παντρεμα και των δυο τεχνοτροποιων...αλλα εδω μιλαμε για το yaris.
Edit, την ωρα που εγραφα το post, ποσταρε o dstou παρομοια αποψη.
Το forum δεν δινει τη δυνατοτηα να μας ενημερωνει οταν καποιος ποσταρει παραλληλα.
Χεχε
-
Αν η τιμή του Jazz ξεφύγει απ' τα 20Κ και πλησιάζει CHR δεν βλέπω να έχει λόγο ύπαρξης στην Ελληνική αγορά.
Αν η τιμή του μείνει κοντά στου Yaris, είναι πολύ καλή πρόταση για υβριδικό.
-
Ο κινητηρας του yaris hybrid ειναι ο M15A-FXE με 40% θερμοδυναμικη αποδοση και 14:1 συμπιεση.
Το νεο κιβωτιο (βασικα συστημα μεταδοσης) εχει συστημα λιπνασης με διαυλους ακριβως πανω στα γραναζια ενω πριν ηταν στο κλασικο στυλ του καρτερ και του βουτηγματος του λαδιου με μια αντλια. Αποτελεσμα μικροτερη καταναλωση λογω μικροτερης καταναλωσης ενεργειας και ακριβεια στη λιπανση
-
2020 Toyota Yaris