-
Η βλακεία είναι ότι ενώ ο Pandora (ίσως και άλλοι. Δεν γνωρίζω) έχει αυτόματη εκκίνηση κινητήρα σε περίπτωση πτώσης volt της μπαταρίας, στο yaris hybrid δεν λειτουργεί απ' όσο λένε οι συνάδλεφοι στο link που μου παρέθεσες. Τουλάχιστον όμως βλέπεις από την εφαρμογή real time την κατάσταση της μπαταρίας μεταξύ άλλων πληροφοριών.
Πολύ αρνητικό η τόσο μικρή 12V μπαταρία για χρήστες, όπως κι εγώ, που δεν κινούν συχνά το αυτοκίνητο. Θα πρέπει η Toyota να το δει πιστεύω. -
-
@johndoe said in 2020 Toyota Yaris:
Ευχαριστώ! ... και ο Starline μου δείχνει την μπαταρία, χρήσιμο μόλις την δω να πλησιάζει τα 12V θα κατεβαίνω και θα το αφήνω στο ready καμία ωρίτσα , ευτυχώς δεν χρειάζεται βόλτα όπως τα συμβατικά αυτοκίνητα γιατί η μικρή μπαταρία φορτίζει από την μεγάλη.
-
Καλησπέρα σας. Επειδή είμαι κάτοχος yaris hybrid εδώ και 2 μήνες και επειδή με φοβισατε με τη μπαταρία, τι booster set προτείνετε;
-
Χαχα καλησπέρα, σε όλα τα άλλα νήματα κόβεις βόλτες και είσαι ξένος στο νήμα του yaris
-
@lap said in 2020 Toyota Yaris:
Χαχα καλησπέρα, σε όλα τα άλλα νήματα κόβεις βόλτες και είσαι ξένος στο νήμα του yaris
Σαν απόκληρος γυριζωωω...στην κακούργα ξενιτιά...
(αν το συνεχίσεις θα σε παραδεχτώ ) -
Περιπλανώμενος και πορωμενος
Μακριά από της πεζαρας μου τη βρωμογκαζια....
-
@monman2 said in 2020 Toyota Yaris:
θα το αφήνω στο ready καμία ωρίτσα , ευτυχώς δεν χρειάζεται βόλτα όπως τα συμβατικά αυτοκίνητα γιατί η μικρή μπαταρία φορτίζει από την μεγάλη.
Καλά, όντως γίνεται αυτό; Και γιατί δεν το κάνει αυτόματα όταν χρειαστεί για να μην σε αφήσει στον τόπο και ψάχνεσαι; Περίεργα πράματα. Θα ρωτήσω και τον τεχνικό της Pandora σε κάποια ευκαιρία γιατί έχει βάλει σε Yaris Hybrid και θα ξέρει λογικά. Αν ο συναγερμός το βάλει στο Ready ίσως γίνεται φόρτιση...
-
@lap said in 2020 Toyota Yaris:
Περιπλανώμενος και πορωμενος
Μακριά από της πεζαρας μου τη βρωμογκαζια....
Respect
-
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Καλησπέρα σας. Επειδή είμαι κάτοχος yaris hybrid εδώ και 2 μήνες και επειδή με φοβισατε με τη μπαταρία, τι booster set προτείνετε;
Υπάρχουν με περίπου 150€ μικρά σε μέγεθος και πολύ αποτελεσματικά. Σαν ένας μεγάλος φακός με χερούλι είναι αυτό που βρήκα εγώ. Και με τρόμπα για φούσκωμα ελαστικών μάλιστα.
Να. Αυτό. link text -
Υπάρχουν με περίπου 150€ μικρά σε μέγεθος και πολύ αποτελεσματικά. Σαν ένας μεγάλος φακός με χερούλι είναι αυτό που βρήκα εγώ. Και με τρόμπα για φούσκωμα ελαστικών μάλιστα.
Να. Αυτό. link textΩραίος, ευχαριστώ. Συμπέρασμα, καλύτερα να υπάρχει για καθε ενδεχόμενο.
Απλά μη διαρρεύσει, γιατί θα γελάνε κατι suzukακηδες που ένα αυτοκίνητο με τόσες μπαταρίες, μπορεί να μείνει.. από μπαταρία.
Θα μείνει μεταξύ μας -
Χαχα δεν σας διαβάζουν μη φοβάστε....
Εξομολόγηση mode on. Μείνανε και αυτοι από μπαταρία στην εποχή της πανδημίας και μηδενησε τελείως παρόλο που έχει και δεύτερη στα mild hybrid. Ούτε η πόρτα δεν άνοιγε!!!
ΧαχαΕξομολόγηση mode off
-
θα το αφήνω στο ready καμία ωρίτσα , ευτυχώς δεν χρειάζεται βόλτα όπως τα συμβατικά αυτοκίνητα γιατί η μικρή μπαταρία φορτίζει από την μεγάλη.
Καλά, όντως γίνεται αυτό; Και γιατί δεν το κάνει αυτόματα όταν χρειαστεί για να μην σε αφήσει στον τόπο και ψάχνεσαι; Περίεργα πράματα. Θα ρωτήσω και τον τεχνικό της Pandora σε κάποια ευκαιρία γιατί έχει βάλει σε Yaris Hybrid και θα ξέρει λογικά. Αν ο συναγερμός το βάλει στο Ready ίσως γίνεται φόρτιση...
Δεν χρειάζεσαι ούτε booster ούτε φορτιστές έχεις μια μεγάλη υβριδική μπαταρία και 1500 κυβικά γεννήτρια και αυτό που είπα παραπάνω είναι επίσημη σύσταση της εταιρείας
https://mag.toyota.co.uk/coronavirus-toyota-hybrid-car-maintenance/comment-page-1/
The simplest way to maintain charge in both of these batteries is to simply go through the normal start procedure... ensure the ‘Ready’ light is illuminated on the dashboard...
We recommend you put the car in ‘Ready’ mode for about 60 minutes... at least once a week -
Αν μείνει από μπαταρία το yaris και το corolla το καταλαβαίνεις με το να πατήσεις τα αλαρμ και αυτά θα αναβοσβηνοθν γρήγορα.
Τότε ξέρεις πως πρέπει να το φορτίσεις.
-
Μιας που ζωντάνεψε το νήμα αναφέρω τη κατανάλωση μετα από τα πρώτα 1.500km.
Καρφωμένη στο 4.1 (μέση εβδομάδας και μήνα) σε συνθήκες σκληρής αστικής χρήσης (έτσι πιστεύω). Δηλ. 50-60 km σύνολο την ημέρα, μια διαδρομή 30km Βύρωνας Πειραιάς και αρκετές 5 εως 10km κοντινές, στους μαγευτικους αθηναϊκούς δρόμους. Πιστεύω ότι, με 1.000 ή 1.200 turbo θα ήμουν γύρω στο 6.5 με 7 (πιθανολογώ).
Υγ1: Φουλαρα 1/11 και σήμερα έπεσε στο ένα κουτάκι βενζίνης μετά από..600 km.
Υγ2: ένα 20% προσέχω και οδηγώ ev friendly, το υπόλοιπο 80% βαριέμαι και οδηγώ όπως πάντα -
Το νήμα θα ζωντανέψει ούτως ή άλλως γιατί μετά από 2 χρόνια το πολύ μόνο το yaris θα υπάρχει σε μικρό hatchback ,polo fiesta clio κλπ όλα καταργούνται ... για δες οι " οικιακές " συσκευές ...
-
https://mag.toyota.co.uk/coronavirus-toyota-hybrid-car-maintenance/comment-page-1/
The simplest way to maintain charge in both of these batteries is to simply go through the normal start procedure... ensure the ‘Ready’ light is illuminated on the dashboard...
We recommend you put the car in ‘Ready’ mode for about 60 minutes... at least once a weekΩραία το κατάλαβα αυτό. Αλλά γιατί τότε τα "βάζουν" με τη 12βολτη που όταν πέφτει, δεν παίρνει μπροστά το αμάξι. (Όπως είδα στον carwow και στον δικό μας τον motivating power ο οποίος το μπούσταρε με το CHR του). Αν σε περίπτωση που η 12βολτη είναι πεσμένη και η high voltage έχει αρκετή ενέργεια, αυτό σημαίνει πως αν το αφήσουμε αρκετή ώρα στο ready, τότε το αμάξι θα λειτουργήσει εν ευθέτω χρόνω;
-
-
14000 χιλιόμετρα από Απρίλιο. Tokyo Pop out. Έρωτας μόλις βγήκε κ αφορμή για αλλαγή παραγγελίας από chic που είχα επιλέξει....Αποτέλεσμα από Ιούλιο 2021 πήγα Απρίλιο 2022...
Κατανάλωση 4,3 χωρίς να έχω αλλάξει στυλ. Πολλές ζωηρές επιταχύνσεις κ ανηφόρες στο μενού.!
Καλή αναμονή σε όλους , αξίζει τον κόπο
-
Το νήμα θα ζωντανέψει ούτως ή άλλως γιατί μετά από 2 χρόνια το πολύ μόνο το yaris θα υπάρχει σε μικρό hatchback ,polo fiesta clio κλπ όλα καταργούνται ... για δες οι " οικιακές " συσκευές ...
Εεεε εντάξει. Αφού προορίζονται να πάρουν τη σκυτάλη τα ηλεκτρικά.
Προσωπικά δεν αισθάνομαι έτοιμος να πάρω ηλεκτρικό. Νομίζω ότι η σωστή μεταβατική λύση είναι η Toyota και η Honda με τα Hybrid μέχρι στιγμής. Βέβαια είδα ότι ακολουθούν κι άλλοι με πλήρως υβριδικά (Renault Clio είδα. Δεν έχω ψάξει περισσότερο) αλλά ήθελα τη σιγουριά της πολύχρονης εμπειρίας της Toyota σε αυτό το στάδιο. Γενικά δεν έχω κόλλημα σε μάρκες.
2020 Toyota Yaris