-
Σε εκανα αναφορα για υβριστικη συμπεριφορα. Δεν θα σε πω φασιστα βεβαια γιατι δεν θεωρω οτι πρεπει να μαλωνουμε/χαρακτηριζουμε με αυτο τον τροπο με αλλα μερη του φορουμ αλλα οτι εχεις απολυταρχικη συμπεριφορα ειναι προφανες.
-
[Admin] Σβήστηκε...παρακαλούμε πιο κόσμιες εκφράσεις, έχετε ξεφύγει τελευταία με τους χαρακτηρισμούς.
-
Και εσύ έχεις ακροδεξιά συμπεριφορά. Αλλωστε σε απεβαλαν για ακροδεξιες απόψεις. Αυτό σου υπενθύμισα. Και από προσπάθεια πολλών από εμάς γύρισες πίσω.
Κάνε μου ότι θέλεις. Παράσημο είναι,
-
Mε απεβαλλαν για μια λαθος εκφραση καμμια σχεση με αυτο που λες. Εγω αυτο που εγραψα ειναι οτι δεν εχω δυνατοτητα να φροντισω για ολα τα δις κοσμο που υπαρχουν σε αυτη την γη. Εδω καλα καλα δεν μπορω να φροντισω τον εαυτο μου γιατι η ζωη η δυσκολη. Αυτο ειναι ακροδεξιο; Περα απο οτι η οικογενεια μου ειναι αριστερη και ο παππους μου εδινε φαγητο στους ανταρτες και ηταν και υπο εκτελεση απο τους Γερμανους, τελευταια στιγμη την γλυτωσε.
-
Οκ... Τελείωσε.
Εχω δουλίτσα να κάνω.
Θα σου βάλω να δεις μελέτη για τα μακρο οικονομικά μο τελα ώστε να παρεις μια γεύση.
Φυσικά ένας απλός σπουδαστής δεν μπορεί να κανει τετοιες αναλύσεις πάρα μονο να τα διαβάσει. Για να τα κάνεις πρέπει να γνωρίζεις μαθηματικά, οχι ανώτατα όπως την φυσική, αλλά αρκετά καλά.
Σε αυτό που έχεις ένα μέρος δίκιο είναι οτι οι οικονομολόγοι είναι οι αποτυχημένοι στατιστικόλόγοι και μαθηματικοί. Αυτό υπάρχει ως μια φράση.
Κατά τα άλλα μη θεωρείς πως όλοι είμαστε άσχετοι και εσύ λόγω των ταξιδιών σου απέκτησες κάποια ιδιαίτερη σοφία. Απλά έχεις εμπειρίες του εξωτερικού. Ούτε σοφία, ούτε θεσφατες απόψεις.
Το να γράφω κάτι και να γειώνεις την αποψη μου μόνο και μονο επειδή κάποιος κάπου κάποτε σου είπε κάτι για τα οικονομικα χαλάει όλη τη συζήτηση.
Και ναι είναι ανθρωπιστική επιστήμη. Φυσικά δεν βγάζουν όλοι θεωρείες όπως και δεν κατασκευαζουν κινητήρες όλοι οι μηχανολογοι. Μόνο οι άριστοι και ταλαντούχοι εξ αυτών.
Υ. Γ Δεν με ενδιαφερουν τα πολιτικά φρόνηματα σου, είμαι φιλελεύθερος σε αυτόν τον τομέα. Ας είσαι τοι θέλεις αρκεί να είσαι σύννομος και τυπικός με τον πολιτισμό μας. Το ακροδεξιός στο είπα διοτι αυτοί η πολιτική ομάδα έχει μια τάση να μειώνει και να αμφισβητεί οτιδήποτε δεν καταλαβαίνει και είναι επιστημονικό. Και άλλες ομάδες το κάνουν αλλά οι ακροδεξιοί έχουν την πάτεντα.
-
Λαπ το πρόβλημα με τους γκουρού , είναι ότι δεν τους περιλαμβάνουν με μαγκουρού...
Πραγματικά τολμάς να συγκρίνεις αυτούς που προσπαθούν να προσομοιώσουν την Φύση , με τους οικονομολόγους , τους θεολόγους και τους άλλους -λογους ?
Τι κόστος έχουν οι -λόγοι , αν τα λάθη τους καταστρέψουν κόσμο .
Τι κόστος είχε ο Γκρίνσπαν , που επέτρεψε στις στεγαστικές τράπεζες να επενδύουν σε καζινόχαρτα ?
Τι κόστος είχε η Τρόικα σε εμάς που τους ήταν λάθος οι πολλαπλασιαστές ?
Τι κόστος έχει ο κάθε θεωρητικός που η μαλακία που θα ξεστομίσει , με ύφος 400 καρδιναλίων , δεν θα είναι σωστή.
Εδώ κράζουμε τους γιατρούς για τον ιο , γιατί έχουν αβεβαιότητες και κάνουν λάθη, θα αφήσουμε τους μάκρο στην μακαριότητα τους ?
Οχι . Μακαρία η οδός θα τους ψάλλουμε ...
Ποιοι ευθύνονται για την παγκόσμια κρίση του 2008 ? Εκτελέστηκε κανένας ? Μπήκε ισόβια κάποιος ?
Ενώ στις χώρες που ισχύει η θανατική ποινή , κινδυνεύεις με εκτέλεση αν αστοχήσει η προσομοίωση της Φύσης που προσπαθείς να πετύχεις , ή με ισόβια στις υπόλοιπες .
Ελα τώρα που θα μας βάλεις τους θεολόγους της οικονομίας στο επίπεδο των επιστημόνων .
-
Ταξιδευτή.... Είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Ειναι Ανθρωπιστική Κοινωνική επιστήμη που προσπαθεί να καταγράψει, να προβλέψει και να προσημείωσει ΤΗΝ ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΕΠΡΙΦΟΡΑ.
Βγάλε τον ταρίφα από μέσα σου.....
-
Εχω πτυχιο πολυτεχνειου και ΜΒΑ απο καλο πανεπιστημιο, εχω κανει Μικρο και Μακρο στο ΜΒΑ και οικονομικα στο Πολυτεχνειο και ενα σωρο αλλα μαθημα. Οποτε τι ειναι τα ξερω.
Προφανως οι καλυτεροι μηχανικοι θα δημιουργησουν νεες μηχανες ή κτηρια αλλα οι καλυτεροι οικονομολογοι το πολυ να βγαλουν ενα θεωρητικο μοντελλο που οι μισοι θα διαφωνουν με αυτους. Γιαυτο μηχανικη ειναι Εφαρμοσμενη επιστημη να διαχωριζεται απο τις θεωρητικες.
Ο μεσος μηχανικος που πηρε κανονικα πτυχιο παντως ευκολα μπορει να φτιαξει βαση των γνωσεων που πηρε ας πουμε ενα αυτοκινητο η ενα πλοιο τουλαχιστον για τον τομεα τον δικο μου που μπορουν να συγκολληθουν σιδερα σε ενα εργαστηριο. Αρα μπορει να φτιαξει κατι που το χρησιμοποιεις για παραγωγη εργου (=πλουτου).
Ο μεσος αποφοιτος θεωρητικης επιστημης μονο φροντιστηρια κανει, κατι που κανει και ο μηχανικος στα μαθηματα Λυκειου πχ ειναι το ιδιο καταρτισμενος.
-
Το MBA είναι δημοτικό σε γνώσεις μικρό και μακρο. Γελιυσαμε με την ύλη των mba.... Τζάμπα λεφτά. Και εγω εχω κάνει.
Ειπα οτι εχω κανει 3 μαθηματα οχι οτι περνω PhD στην επιστημη αυτη. Εχω παντως φιλους με αυτο το μονο που καταφεραν στην ζωη τους ειναι να γινουν καθηγητες σε καλα πανεπιστημια και να εισπραττουν. Εξω απο αυτα σχεδον μηδεν δυνατοτητα να βγαλουν εισοδημα.
-
Το MBA είναι σε επίπεδο δημοτικου σε γνώσεις μικρό και μακρο. Γελιυσαμε με την ύλη των mba.... Τζάμπα λεφτά. Και εγω εχω κάνει.
Οκ μπορει να υπάρχουν κάποια mBA στον πλανήτη που φτάνουν σε επειπδεο γυμνασίου αλλά σπάνιο αυτό.
Το MBA εινα αυτό που λέει. Business... Δεν είναι economics.
-
Κάθεστε και χαλάτε την διάθεσή σας για πτυχία και σχολές, όταν είναι γνωστό ότι σε ελάχιστα επαγγέλματα μπορούν να εργασθούν μόνο οι πτυχιούχοι των αντικειμένων τους π.χ. δικηγορία, ιατροί και μερικά ακόμη που (ακόμη) ελέγχονται από το κράτος και από επιμελητήρια που είναι ερμητικά κλειστά (αν υπάρχουν ακόμη).
Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελμάτων πλέον δεν απαιτεί απολύτως κανένα πτυχίο.
Γνωστός να υπάρχει, κάποιο σπρώξιμο και η καριέρα ξεκινά και φυσικά και η εξέλιξη.
Όλα ήταν και είναι μπούρδες εντελώς.
Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι ένα τρικ, όπως και η θητεία στο στρατό.
-
Εξαρτάται την κατεύθυνση που θα πάρεις. Όπως και σε άλλες επιστήμες. Αν ασχοληθείς με accounting, banking, Κτλ εχεις δουλειά.
Αν πας στην ανάλυση θεωριας τότε έχει σκοπό την ακαδημαϊκή καριέρα. Είναι τεράστιο το εύρος των επαγγελμάτων.
Το τι συνάντησες εσύ στη ζωή σου δεν ορίζει το τι ειναι μια κοινωνικη επιστήμη. Ελεος με τις απλουστευσεις
-
Τελείως θεωρητική και ανεφάρμοστη επιστήμη τα οικονομικά.
-
Την corolla την αγόρασες βάση μιας οικονομικής θεωρειας.
Είστε όλοι ένας και ένας..... Λουλουδια
Κάθε προέκταση της ζωής σας είναι και μια οικονομικοκοινωνικη πραξη μέσα σε κάποια πλαισια τα οποία τα θεωρείτε δεδομένα.
Όπως είπαμε τα οικονομικά είναι η βάση για να καταλάβεις πολλα.... Αν θες το κάνεις ακαδημαϊκά αν θελεις το πας τεχνικά κτλ
-
Πάντως Λαπ στις μεγάλες τράπεζες , επιχειρήσεις , διοικήσεις κλπ , οι καλύτεροι μανατζαραίοι που προτιμούν , είναι μηχανικοί και ιδιαίτερα μηχανολόγοι , με ΜΒΑ.
Και άλλες ειδικότητες όμως , όπως μαθηματικοί , φυσικοί κλπ .
Μην βάζεις τους θεωρητικούς παραπάνω από εκεί που είναι.
Εξαιρούνται οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί , που πράγματι κάνουν επιστήμη .
-
Πάντως Λαπ στις μεγάλες τράπεζες , επιχειρήσεις , διοικήσεις κλπ , οι καλύτεροι μανατζαραίοι που προτιμούν , είναι μηχανικοί και ιδιαίτερα μηχανολόγοι , με ΜΒΑ.
Και άλλες ειδικότητες όμως , όπως μαθηματικοί , φυσικοί κλπ .
Μην βάζεις τους θεωρητικούς παραπάνω από εκεί που είναι.
Εξαιρούνται οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί , που πράγματι κάνουν επιστήμη .
Δεν υπαρχει αυτο που λες στις τραπεζες οι μηχανικοι ειναι ελαχιστοι γιατι απλα το πτυχια δεν εχει αντικρυσμα ειναι σαν να μην εκανες. Και προφανως ειναι μειον για την εξελιξη σου να εχεις πτυχιο μηχανικου. Αυτο που λες το λενε οι φημες στην Ελλαδα, αυτο ηξερα και εγω πριν παω να δουλεψω σε τραπεζα οπου ειδα την πραγματικοτητα.
Οι αρχαιολογοι οντως ειναι μια επιστημη με σημαντικο εργο πχ οποιος βρει τον ταφο του Μ Αλεξανδρου θα κανει μεγαλη συνεισφορα στην ανθρωποτητα οπως πχ ηταν ο ταφος του Φιλιππου.
-
ελειψα και στο μεταξυ οι αστοι της οργανωσης παραγωγης πανε να βγαλουν αχρηστες τις ουμανιστικες σπουδες και θεωρητικες επιστημες. αν ειναι δυνατον να ισχυριζονται κατι τετοιο οι σοβατζηδες με πλοτερ.
-
Οι άλλοι είναι σοβατζηδες με αντλία χειρός...
-
Οι διακοπές έφεραν πίσω άλλο Θοδωρή...
-
Μπα η πληρωμή της εφορίας τον άλλαξε. Σου λέει δουλεύουμε δεν δουλεύουμε το κράτος μας τα παίρνει. Οπότε πουλάει σοσιαλισμό μήπως του κάτσει καμία γραμματεία έστω και γενική.
Αν και τελικά η γραμματέας θα είναι πιο ενδιαφέρουσα από την γραμματεία ακόμη και γενική
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2