-
Και πολυ καλα κανεις Χαρη μου, εχω πει οτι η αποψη σου ειναι σημαντικη για εμενα διοτι πιστευω οτι εχεις υψηλη ικανοτητα αναλυσης ασχετα αν διαφωνησω ή οχι.....
Μονιμως διαφωνω αλλα ας κανω τον καλο
Αλλα οπως βλεπεις......δεν...
Κριμα διοτι οσοι διαβαζαν δεκαετιες τους 4τροχους .....ηξεραν πως το περιβαλλον ηταν τελειως διαφορετικο απο αυτο εδω μεσα, αλλος λόγος και αποψεις.
Καποια μελη του forum ουτε απ εξω απο τα γραφεια των 4τροχων δεν θα περνουσαν σε παλαιοτερες εποχες και να λενε ότι λένε.
Τσπ Χαρη θα ερθω μαζι σου και εγω...εκτος του καφενειου αυτου.
-
Λαπ τα άρθρα που ανέβασες για τους Ελληνες της Αμερικής πριν 100-150 χρόνια λένε ύψιστες μαλακίες .
Οχι γιατί αυτά που λένε δεν έγινε , αλλά γιατί εκείνη την εποχή στην Αμερική έκανε κουμάντο ο Λούκυ Λούκ και ο Ραν ταν πλάν .
Και είχαν και τους Ντάλτον .
Αντίθετα μετά τον πόλεμο τα πράγματα δεν ήταν έτσι . Ο αδελφός της γιαγιάς μου , γιατρός ακτινολόγος σε επαρχιακή πόλη , είχε την δεκαετία του 50 σαν κύρια απασχόληση το να βγάζει ακτινογραφίες θώρακα στους υποψήφιους μετανάστες , γιατί χωρίς αυτή δεν μπορούσαν να κάνουν χαρτιά στις υπηρεσίες μετανάστευσης .
Οπότε μην λέτε άσχετα πράγματα .
Για τον άλλο τον βουλευτή που τον πείραξε το χοιρινό , ας ψάξει να δει τι σήμαινε το ΑΘΗΝΑΖΕ σε μία πόλη που ο ΞΕΝΟΣ ήταν ιερός .
Οσο τηρούσε όμως του Νόμους της Πόλης .
Πηλιορείτη έχω πει πολλές φορές πως στην οικοδομή έχω γνωρίσει πολλούς μετανάστες . Για αυτό μιλάω για κατηγοριοποίηση .
Η Ελλάδα μπορεί εύκολα να χωνέψει μετανάστες που θέλουν να αφομοιωθούν στην χώρα μας . Λίγο η Ιστορία μας , λίγο το κλίμα μας , λίγο ο τρόπος ζωής μας , εύκολα τους κάνει να θέλουν να μείνουν εδώ για πάντα .
Τους Ευρωπαίους πανεύκολα . Τους Ασιάτες και Αφρικανούς που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ , το ίδιο . Αλλά πρέπει να ξεχωρίσεις τους φανατικούς , αυτούς που έρχονται για καυγά και για πλιάτσικο και να τους δώσεις να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να κάνουν ότι θέλουν .
.
-
Φυσικα και να τηρειται ο νόμος, ειναι δυνατόν;;;;;;....και πολυ αυστηρα μαλιστα οταν προκειται για περιστασεις οπου η χωρα ειναι σε δυσκολη φαση....
Ειμαι υπερ της απελασης στα κακουργηματα, οπως και στις συμμοριες.Διοτι δειχνει πως ο κατηγορουμενος πριν παρει μονιμη αδεια ή την ιδιοτητα του πολιτη δεν εχει την ταση να συμμορφωθει στο δικαιο της χωρας
Αρα, ας παει αλλου.
Απο την αλλη τα κωλοπαιδα τα ελληνακια που τρεχουν για τη δοση τους..... δημιουργουν μια παρανομη ζητηση και αγορα για αυτους και ετσι πολλοι που δεν εχουν ευκαιριες επιλεγουν την παρανομία. Τα ελληνακια κωλοπαιδα ομως δεν τα πιανουν π.χ ως χρηστες, διότι.....θα τσιριζουν οι μαμαδες τους.
Μετα φωναζουν γιατι συλλαμβανονται οι μεταναστες...
Αφου δημιουργεις παρανομη ζήτηση και αγορά ....ρε εθισμενο τζανκι.
Του προσφερεις χρηματα για τη δοση σου....και αυτος τα παιρνει. Δεν σκεφτεσαι πως τον οδηγεις στην παρανομία για να περνας εσυ καλά οντας ομως ελληνας και ανετος μεσα στη χώρα.
Όχι φυαικά οτι διακιολογουνται τα κακουργηματα, αλλά και οι ελληνες συμβαλουν σε αυτά όντας οι πελατες των παρανομων υπηρεσιων τους.
Το ίδιο και στα αλλα εγκληματα.
Αλλο δηλαδη αυτο, και αλλο οι ακραιες και κοντοφθαλμες προτασεις όπου η χωρα πρεπει να καταργησει τις πρακτικες του διεθνους δικαίου, οι οποιες ειναι απολυτως συγκεκριμενες και εχουν συγκεκριμενα βηματα, και τα οποια τα παρατηρει στενά ο ΟΗΕ και εκπονει ετησιες εκθεσεις.
Έτσι, στην περίπτωση των διεθνων δικαστηριων αδυνατιζουμε την υπερασπιστικη μας θεση, καθώς θα κοιταξει η δικαστικη ομάδα κατα πόσο ακολουθουμε το διεθνες δικαιο, οταν το επικαλουμαστε αργοτερα σε αλλα θεματα που μας θίγουν ....... και αυτό θα μας γυρισει μπουμερανγκ σε αλλα πολυ σημαντικα θεματα.
Χρειαζεται πιο αναλυτικος εγκεφαλος για να σκεφτει πιο συνθετα.
-
O 18oς αιώνας ήταν 1700-1799 . Αρα δεν μιλάμε για αυτό .
Αντίθετα το Φάρ Ουέστ ήταν μόλις στα 1890 και έπιασε και τον 20 αιώνα . Και Αμερική δεν ήταν μόνο η Ν.Υ. Αλλά και η Αλαμπάμα και το Τέξας .
Αυτά που λες ήταν για εκείνη την εποχή , όχι για 90-100-150 χρόνια μετά . Και για όσα λένε για μετά τον πόλεμο δεν ισχύουν . Εχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους που ήταν μετανάστες σε Ευρώπη , Αμερική και Αυστραλία .
Τα άρθρα αυτά είναι στρατευμένα . Είναι σαν τους ανόητους που λένε ότι το 22 πήγαν Ελληνες πρόσφυγες στην Συρία .
Αλλά Συρία δεν υπήρχε . Υπήρχε Γαλλία εκεί τότε Αποικία . Και προφανώς όταν είσαι εκεί στην Καπαδοκία και ανατολικότερα και σε κυνηγάνε οι Μουσουλμάνοι Τούρκοι , είναι λογικό και εύκολο να πας στην ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΗ ΣΟΥ ΧΩΡΑ , που έχει χριστιανική διοίκηση και Ορθόδοξο Πατριαρχείο και αρκετούς Ελληνορθόδοξους .
Αυτά τα άρθρα τα γράφουν αγράμματοι και ανιστόρητοι τύποι και απλά εξυπηρετούν προπαγάνδα .
-
Είπαμε 18ος αιώνας είχαν ακόμα Αγγλοκρατία . Το 1776 ιδρύθηκαν οι ΗΠΑ .
Η εποχή του Λούκυ Λούκ ήταν το 1880 .
Στοιχεία του 50 και του 70 που λές τι να μας πουν ?
Να μιλήσουμε για την ποτοαπαγόρευση και τον Αλ Καπόνε ?
Δηλαδή παραβατικοί Ελληνες προφανώς υπήρχαν , αλλά και η χώρα ήταν σε περίεργο επίπεδο .
-
Μου αρέσει που κάνει και διευκρινιστική δήλωση το σούργελο που παίζει να είναι χειρότερη της αρχικής....ουστ ρε ξεφτυλισμένε κρατικοδίαιτε υπαλληλίσκο....για πολύ ξύλο....
http://www.enikos.gr/politics/682528/diefkriniseis-giannouli-gia-ti-dilosi-peri-barmpekiou
-
Οχι ρενακια για αλλη μια φορα.....εχεις φαντασιωσεις χωρις καποια σοβαρή πηγη στα λεγομενα σου , γραφεις, γραφεις, γραφεις.....διαβασε πρωτα...και μην ακους δημοσιογραφους.
http://www.iospress.gr/ios1998/ios19980614a.htm
http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19980321.htm
Εισαι μονιμο θυμα δημοσιογραφων, ο θεος να τους κανει δημοσιογραφους δηλαδη, Οι περισσοτεροι ειναι αμορφωτοι...στο εχω πει πολλες φορες
Μετα γραψε γραψε γραψε.
Υπαρχουν απειρα εγγραφα ξενων χωρων που αναφερουν τους ελληνες ως αποβρασματα και λαθρομεταναστες στις χωρες τους. αυτο βεβαια με θυμωνει ως ελληνα, φυσικα και δεν τους το επιτρεπω να βριζουν τον λαο μου....και θα σηκωνα φωνη υπερ των ελληνων.
Και να σου πω ειμαι συντηριτικος ανθρωπος, δεν μ αρεσει μια κοινωνια μπαχαλο, μ αρεσει ο πιο παραδοσιακος τροπος ζωης των ελληνων .....αλλα αλλο αυτο και αλλο το χτυπημα της χωρας μου απο τους μπουνταλαδες εξ ανατολων και των ακραιων απο το βορρα.
Ο δικος τους ακραιος λογος κανει υπερβολικο κακο στη χωρα μου.
Και δεν το ανεχομαι με τιποτα αυτο. Ουτε τους δικαιολογω επειδη η πολιτίκη τους μπορεί ειναι σωστη κατ εμε ή όχι.....κανουν κακο στην χωρα μου. ΤΕΛΟΣ.
Ποσο μαλλον οταν ειμαστε μελος μιας ομοσπονδιας.
Θα ταν πιο ρεαλιστικο να καταλαβουμε οτι μας χτυπουν ως χωρα και να δουμε το πραγματικό προβλημα και οχι ακραιες ερμνηνιες..
Το να παραβιαζουμε το διεθνες δικαιο κατα το δοκουν, οπως αρεσκονται να αναφέρουν μερικοι ανιδαιοι με σκοπό να ικανοποιηθούν ακραιοι εγκεφαλοι, δεν πιατεύω πως θα μας φερει σε ευκολα μονοπατια σε αλλα θεματα και ο νοων νοειτω... μας εχουν στησει παγιδα ως χωρα και ακομα να το καταλαβουν μερικοι.... περιμενουν το λαθος μας στη γωνία και τη μη εφαρμογη του διεθνους δικαιου εκ μερους μας, για να ανοιξουμε μονοι μας το κουτι της πανδωρας....
Για αλλη μια φορα μας στηνουν παγιδα, ωστε οι ακραιοι και βλακες δικοι μας να κανουν το λαθος και η χωρα να χασει εθνικά κεφαλαια.
Εχει ξανασυμβει αυτό.
Μια ζωη οι ιδιοι βλαμμενοι.
Φυσικα οι κατατρεγμενοι απο τον πολεμο προσφυγες και οικογενειες τους να μεινουν, αποτελουν μάλιστα και μελλοντικο διπλωματικο κεφαλαιο της χωρας μας, ως χωρα αγκαλιας στην δυσκολοτερη στιγμη της ζωης τους. Αυτοι θα υπαρξουν φιλελληνες μετα απο 30 ετη στην περιοχη εκεινη και η Ελλάδα θα εχει καλο ονομα, ενώ στους οικονομικους μεταναστες και μη προσφυγες αναγκαστικα θα τους το αρνηθουμε αυτό, διοτι δεν μπορουμε οικονομικως και πληθυσμιακά, παρα μόνο ένα μικρο ποσοστό τους.
Αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να κινουμαστε εκτος του διεθνους δικαιου και τις διαδικασιες που αυτο οριζει κατα την διαρκεια της κρισης αυτης. Διοτι δεν μπορουμε μονοι μας να διαμορφωσουμε δικαιο....το ακολουθουμε. Φιλαμε τα ρουχα μας για να εχουμε τα μισα δηλαδή.
Επισης, πιανεις εναν να διαπρατει κακουργημα οπως διακινηση ναρκωτικων κτλ....απελαση, πιανεις συμμοριες κακοποιων....απελαση.
Δεν ειπε κανεις να μην ειμαστε αυστηροι ως χωρα. Ειπαμε να ξερουμε τι μας γινεται.
Οι αστυνομία τους πιανει....και αυτοι ξαναβγαινουν.
Τελοσπαντων.
Ευτυχως που καποιοι δεν διοικούν....ευτυχως.
Εχει γεμισει η χωρα ακραιους, αμορφωτους, λουζερς.
Τελικά η παιδεια παιζει τεραστιο ρολο...δεν περιμενα τοσο ....αλλα παιζει οντως.
-
Οχι υπαρχουν επισημα στοιχεια και σε αλλες χωρες και αλλα αρθρα και εγγραφα απο χωρες.
Επισημα εγγραφα των χωρων αυτων...οχι αρθρα αποψεων...εγγραφα και στατιστικά στοιχεία των υπουργειων τους.
Και οχι η αμερικη του 30 του 60 και 70 ηταν μια κανονικη χωρα δεν μιλαμε για τον 18 αιωνα.
Το 30 ηταν η δευτερη παγκοσμια δυναμη και αργοτερα η πρωτη.
'Απαγορευονται τα σκυλια και οι ελληνες' ελεγαν ταμπελες στα μπαρακια στην Αυστραλια.
Φυσικά και ηταν απαραδεκτο αυτό και ως ελληνες μας θιγει απιστευτα...αλλα ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Τιποτα το ιδιαιτερο δεν ειμασταν για αυτους....
Ιδιαιγερα κατα μεσα του 20 αιωνα στην Αμερικη ειμασταν οι πρωτοι σε βιασμους, δολοφονιες συμμοριες και αλλα τετοια....και μαλιστα αν δεν κανω λαθος τεσσερις φορες περισσοτερο απο τον δευτερο!!!!!
Δικα τους επισημα εγγραφα.
Δεν ειμασταν πολλοι απο εμας οι απογονοι των αρχαιων ελληνων...ειμασταν σκέτα αγρίμια και αμόρφωτοι.
Υπαρχουν και απογονοι τους σημερα και εδω στην Ελλάδα.
Δεν τα ξερεις καθολου καλα τα πραγματα μου φαινεται...
Κρινεις με βααη τη γιαγια σου και τα φιλαρακια σου...εγω σου βαζω επισημα εγγραφα υπουργειων....
Ψαξε και διαβασε ταξιδευτη μου
Υ.γ Δεν θελω η κοινωνια μου να αλλαξει κατα πολυ.... διοτι ειμαι και εγω συντηριτικος και με τρομαζουν καπως οι αλλαγες.....αλλά το να λεμε μπουρδες και ανακριβειες δεν το μπορω. Οχι για καποιο αλλο λογο διοτι οποιος δεν γνωριζει την ιστορια του αναγκαζεται να την ξαναζησει
-
Τι λες ρε ταξιδευτή....εκτος πραγματικοτητας εισαι.....
Τον 18 αιωνα η χωρα ηταν φαρ γουεστ, οχι το 1930
Τι εφυγαν οι δικοι μας να τα πιουν στα σαλουνς με τον λακυ λοοκ;;;
Το 1930 και μετα ηταν η δευτερη παγκοσμια δυναμη.
Τα αρθρα ειναι βασισμενα σε στοιχεία των βιβλιων τους με πηγες των υπουργειων τους.....τι λες;;;;;;; στοιχεια των χωρων αυτων...οχι αρθρα αποψης....
Υπαρχουν βιβλια που εχουν καταγραψει τα επισημα στοιχεια της εποχης εκεινης των χωρων αυτων, με μεγαλες αναλυσεις.
Και ξαναλεω το 30 η χωρα ηταν ετη φωτος καλυτερη απο την μισή ευρωπη και απο εμας (καλα απο εμας ηταν αλλος πλανητης) ιδιαιτερα στις μεγαλες πολεις οπου και εκει ήταν καταγεγραμμενα τα περισσοτερα περιστατικά διοτι εκει υπηρχε η δουλεια και εκει ζουσαν οι δικοι μας.
Εδω ειχαν τοτε το hollywood με χιλιαδες ταινιες ετησιως και εμεις δεν ειχαμε ρευμα....
Δεν τολμουσαν να πανε οι ελληνες πιο εξω απο τα μεγαλα αστικα κεντρα...Δεν τα ξερεις καθολου καλα. Εχεις διαβασει τι ελεγαν οι ιδιοι για τον ρατσισμο που ενιωθαν;;;
Επισης τα περισσοτερα στοιχεια ειναι και απο το 50 μεχρι το 70....
Διοτι τοτε ξεκινησαν να τα καταγραφουν συστηματικά.
Εκεινη την εποχη μαλιστα ειμασταν οι πρωτοι σε αριθμους λαθρομεταναστων στη χώρα τους.
Εθελοτυφλεις...για να στηριξεις ενα αφηγημα που δεν ειναι αληθες και το οποιο σ αρεσει... το προβλημα δεν ειναι στην ιστορια, το θεμα ειναι ταξιδευτη μου να μην ποτισεις με ψεμα τον ιδιο σου τον εαυτό.
Δικη σου επιλογη τι τροφη θα δωσεις στον εαυτό σου.
-
Ε για τους αμερικανους του τοτε και ο αλ καπονε....μεταναστες ειναι....ιταλικης καταγωγης, μιας χώρας μεγαλης κουλτουρας και πολιτισμου και βαση της καθολικης εκκλησίας
Ρε ταξιδευτη μου τη κολοκυθια παιζουμε....;;;
Διαβασε εδω και δες τις πηγες που χρησιμοποιούν.
Ενα απο τα παρα πολλα εγγραφα
Δες εναν μονο πινακα απο καποιες σελιδες ενος βιβλιου που εχει επισημα στοιχεια...και το τονιζει..,διοτι θα μπορουσε να βαλει και αλλα στοιχεια αλλα εβαλε επισημα....μεταξυ του 1963-77....
Λαθρομεταναστες ειμασταν πολλοι απο εμας που πηγαιναμε εκει, και μαλιστα αναφερουν πως ειμασταν οι νουμερο ενα απο χωρες μη γειτονικες με αυτους!!!!!!
@Ρε συ αυτο λεμε....οτι απο τα τελη του 18 και τον 19 αιωνα υπηρχαν καταστασεις wild west....οπως και εμεις πριν το 1830 δεν υπηρχαμε ουσιαστικα.
Αυτό ομως δεν σημαινει πως πρεπει η Ελλάδα να γινει αποθηκη μεταναστων και μαλιστα μιας συγκεκριμενης θρησκευτικοπολιτικης αντιληψης η οποια σε πολλές ερμηνείες της ειναι τελειως μακρυα απο τα ευρωπαϊκα ιδεώδη ..... σε αυτό δηλαδή συμφωνω ως εναν βαθμό, πως η ελλαδιτσα μας εχει ενα φοβερά δυσκολο πρόβλημα....
Δεν συμφωνω ομως με τις ακραιες αντιδρασεις και κραυγες....ηρεμα και πολιτισμενα...να δωσουμε λυσεις, και γενικά η Ελλαδα να κινηθει σε πολιτικεςόπως π.χ μπλοκαρισματων στην ευρωπη ωστε να επιτυγχει την ενεργοποίηση της λεγομενης ευρωπαίκης αλληλεγγυης, τωρα που ειμαστε και εκτος τροίκας, θα ανησυχουμε λιγοτερο για αντίποινα καποιας δοσης κτλ.
Ενωμένα τα κομμάτα ως μια γροθιά.
Αλλο ενα καλο του μαξιλαριου και της ασφαλειας για πολιτική που μας δίνει.
Θεωρω πως πρεπει να ειμαστε γενικως σοβαροι ως κρατος και να εχουμε οργανωμενες καινκαλα μελετημενες υπηρεσιες και δρασεις.
Το να λεμε όμως ανιστόριτα τσιτατα πως εμεις οι ελληνες διαφεραμε οταν πηγαιναμε αλλου μεταναστες.....ειναι λαθος.
Καποιοι ηταν σωστοι, οντως, μας εκαναν υπερηφανους και προσεφεραν στις κοινωνιες που τους ενσωματωσαν, και καποιοι ηταν τερατα ανομίας, εγκληματίες και 'λαθραίοι' και αποτελούσαν το βάρος και τον φόβο στις ίδιες κοινωνίες.
Σε καθε περιπτωση οι ελληνες δεχτηκαν ακραιο ρατσισμό και διωγμούς ως μεταναστες (ρατσιστικές ομαδες τους κυνηγουσαν συνεχως, στην επαρχία δεν τολμούσε κανεις να παει), σε σημείο που οι ιδιες οι κοινωνιες μετα απο δεκαετιες να σοκαρονται με τον ε;υτό τους, διοτι τωρα οι κοινοτητες των ελληνων 3ης και 4ης γενιας ειναι τοπ κλαςς και σημαντικότατες.
Αν διαβασετε αρθρα και κειμενα των ξενων, θα δειτε πως αναφερουν οτι σιχάθηκαν τους προγόνους τους και την ντροπή που νιωθουν για αυτα που εκαναν στους ελληνες ιταλους ιρλανδους κτλ. (Τους αποκαλούσαν 'μαυρους', ουτε καν ελληνες, απο τη βρομια των ρουχων τους)
Αντε φευγω ειπα θα φυγω απο το τοπικο σας....και σας επριξα ξανα....
Αντιο τοπικό
-
Ακούω ότι προγραμματίζουν δομές φιλοξενίας στην Μεσσηνία, εκεί όπου σε κάθε χωριό, σε κάθε ραχούλα, ψήνουν γουρνοπούλες και τις έχουν σε τραπέζια έξω στο δρόμο σε κοινή θέα. Γιαννούλη, τι κάνουμε?
-
Λαπ το κείμενο που έβαλες μας λέει ότι σε μία εποχή που η Αμερική είχε αυστηρούς αντιμεταναστευτικούς νόμους , από τον αριθμό των Ελλήνων που συνολικά ήταν 3002 - 17724 , ο αριθμός των παράνομων που ήταν επισκέπτες , φοιτητές , πλήρωμα ή άλλοι λαθραίοι ήταν από 1460 - 3113 . Δηλαδή κατά Μ.Ο. το 20-30 % των λίγων που πήγαν ήταν παράνομοι .
Εδώ επειδή το άρθρο ξεχνάει πράγματα , θέλω να σου πω κάποια που γνωρίζω από πραγματικούς ανθρώπους και όχι στατιστικές .
Το να μεταναστεύσεις στην Αμερική και όχι στην Ευρώπη ή στην Αυστραλία που ήταν εύκολο και νόμιμο , έπρεπε ή να πας σαν επισκέπτης και εκεί να προλάβεις στο 3μηνο να γίνεις φοιτητής ή να βρείς δουλειά ή μεταπτυχιακό , μιλάμε τώρα για περιπτώσεις πτυχιούχων , για γιατρούς κλπ και αν δεν προλάβαινες έπρεπε να βρεις τρόπο να γίνεις νόμιμος .
Πέρα όμως από αυτούς είχαμε και ανθρώπους από νησιά και από χωριά , που ήθελαν να μεταναστεύσουν αλλά δεν είχαν τα λεφτά να αγοράσουν το εισιτήριο του πλοίου .
Αυτοί είχαν βρεί την φάμπρικα του ναυτικού . Δηλαδή δεν ήταν ποτέ ναυτικοί . Ναυτολογούνταν ως πλήρωμα σε κάποιο πλοίο που θα πήγαινε Αμερική και όταν έφτανε την κοπάναγε από το πλοίο .
Πραγματικά λοιπόν υπήρξαν και δικοί μας τέτοιοι , αλλά και ο συνολικός αριθμός ήταν αστείος σε σχέση με άλλους και πολλοί από αυτούς ήταν επιστήμονες , που η διαδικασία να πάνε εκεί είχε αντικειμενικές δυσκολίες .
Εχω αναφέρει πάλι μία πρόσφατη ιστορία για να καταλάβουμε γιατί οι συγκρίσεις αυτές με το σημερινό μας πρόβλημα στην Ελλάδα είναι απλά στατιστικές βλακείες , σαν και αυτές που ο πάμπλουτος έφαγε ένα κοτόπουλο και ο πάμπτωχος έμεινε νηστικός , αλλά η στατιστική θα γράψει ότι έφαγαν από μισό και άρα είναι και οι δύο χορτάτοι .
Εχω έναν μαραγκό καλό μάστορα , που εκτός από μαραγκός είναι και μουσικός . Αυτός πριν λίγα χρόνια πήγε με βίζα επισκέπτη να παίξει σε Ελληνικό εστιατόριο για τις 90 μέρες . Το πρόγραμμα πήγε καλά και κάθησε 109 μέρες και γύρισε πίσω . Τον επόμενο χρόνο τον ξαναφώναξαν και μόλις βρέθηκε στο Κένεντι τον έπιασε η αστυνομία , τον έβαλε για 3 μέρες σε μιά ήπια φυλακή , χωρίς άλλους περίεργους στο κελί του , τον ανάγκασε να αγοράσει μόνος του το εισιτήριο επιστροφής και τον έβαλε στο αεροπλάνο να γυρίσει πίσω και δεν μπορεί να ξαναπάει ποτέ εκεί επειδή παραβίασε τον νόμο .
Ας δούμε λίγο το γεγονός σε σχέση με τα έγγραφα και τα όσα συμβαίνουν εδώ .
Αρχικά δεν μιλάμε για μετανάστη . Ο άνθρωπος θα πήγαινε για καλλιτεχνική δουλειά και θα γύριζε , αλλά η εκεί γραφειοκρατία είναι δύσκαμπτη . Είναι όμως και απόλυτη , δηλαδή όσα έπαθε θα έπρεπε να είναι δείγμα για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε εδώ τους λαθραίους που παραβιάζουν τον νόμο .
Ενας που θα έγραφε ένα άρθρο σαν αυτά που βάζεις , θα τον είχε στους λαθραίους και οι λαθρολάγνοι θα τον έκαναν σημαία . Για αυτό ακριβώς μιλάμε για χρήσιμους ηλίθιους .
Γιατί είναι νούμερα και κοιτάνε μόνο τα νούμερα , χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει .
Από αυτούς που αναφέρει ως λαθραίους το άρθρο παίζει να γνωρίζω καμία εικοσαριά άτομα . 4-5 είναι γιατροί που ζουν εκεί ή λόγω σύνταξης έχουν επιστρέψει , ή λόγω ηλικίας έχουν αποχωρήσει από τον μάταιο τούτο κόσμο . Αλλοι ήταν αυτοί οι ναυτικοί που έγραψα παραπάνω . Αλλοι πήγαν να σπουδάσουν με τουριστική βίζα και έμειναν εκεί σπούδασαν και διέπρεψαν .
Αλλοι έγιναν έμποροι κλπ .
Γενικά ΚΑΜΙΑ σχέση με ότι συμβαίνει σήμερα εδώ που έρχονται για να ζουν με τα επιδόματα στην Γηραιά και κυριολεκτικά Ηπειρο .
-
Προσφυγικό: Οι φορείς και οι ΜΚΟ που μοιράστηκαν το 1,69 δισ. ευρώ από την ΕΕ
Οι ΜΚΟ είναι ιδιωτικές εταιρίες και έχουν την έννοια του κρατικού φορέα αντικαθιστώντας το κράτος στις διάφορες λειτουργίες που αυτές δραστηριοποιούνται, το ερώτημα είναι, ποιος τις έφερε, ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα και ποιος τις ελέγχει.
Το μεταναστευτικό / προσφυγικό είναι μια τεράστια μπίζνα που βολεύει οικονομικά όσους ασχολούνται και εξυπηρετεί και τα γεωστρατηγικά σχέδια της Τουρκίας, η Ε.Ε, οι Γερμανοί κυρίως διάλεξαν από την πρώτη στιγμή όσους νόμιζαν χρήσιμους και τους άλλους τους εγκλώβισαν στην Ελλάδα, έκαναν και τα χατίρια της Τουρκίας με την νέα συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας με την παράγραφο ότι όσοι μετακινηθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα δεν θα έχουν δικαίωμα επαναπατρισμού και το θέμα η Ελλάδα υπό μουσουλμανική κατοχή έχει κλείσει, το ξαναέγραψα ότι πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε πει ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο στην Ελλάδα, αρκεί να την πνίξουμε στους πρόσφυγες.
Βασική αρχή της σύμβασης της Γενεύης του 1951 είναι η μη-επαναπροώθηση (non-refoulement), σύμφωνα με την οποία ο πρόσφυγας δεν πρέπει να επιστρέφεται σε χώρα από την οποία προέρχεται και στην οποία απειλείται η ζωή και η ελευθερία του. Η Τουρκία έχει υπογράψει τη σύμβαση της Γενεύης με τον όρο ότι παρέχει άσυλο μόνο σε τυχόν αίτηση Ευρωπαίου πολίτη!!! Το 2003 ο κύριος Σημίτης υπέγραψε τη συνθήκη του Δουβλίνου βάσει της οποίας όσοι πρόσφυγες έρχονται στη χώρα μας θα πρέπει να παραμείνουν εδώ! Και το 2016 η Τουρκία έκανε τη δήλωση-συμφωνία ότι όσοι πρόσφυγες δεν δικαιούνται άσυλο στη χώρα μας θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι μάς έχουν δώσει 1,6 δισ. για να τους φιλοξενούμε εδώ και αλλά 6.5 δισ. στους Τούρκους για να τους κρατάνε εκεί.
Δυστυχώς οι εξαγγελίες για δήθεν διεθνοποίηση του μεταναστευτικού, πίεση προς την Ευρώπη και την Τουρκία και διάφορες άλλες αερολογίες, όπως και οι προσδοκίες που είχαμε από τον Έλληνα επίτροπο του μεταναστευτικού, αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί ότι πρέπει μόνοι μας να λύσουμε ένα πρόβλημα που άλλοι μας το δημιούργησαν.
Η οικονομική βοήθεια που ζητάμε από την Ευρώπη προκειμένου να στεγάσουμε ή να δημιουργήσουμε κέντρα φιλοξενίας για τους μετανάστες ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους οι οποίοι στο τέλος μας θεωρούν, και πολύ δικαιολογημένα, ανίκανους. Το σωστό είναι να τους πάρουν οι χώρες που δημιούργησαν τον πόλεμο και που είναι και ικανές… Όσοι παραβιάζουν τα σύνορά μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εδώ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και ούτε βέβαια η Γη της Επαγγελίας.
Λύσεις υπάρχουν. Θέληση όμως;
Το άρθρο είναι του 10/2018 και όσα αναφέρονται αφορούν την εποχή των Συριζανέλ
-
Αντιστοιχα, και εδω στα νησια μας ερχοταν γιατροι πρωην εμποροι και διαφοροι σπουδαγμενοι ανθρωποι κτλ, που πολλοι ελληνες δεν ειχαν την παιδεια αλλα και την εκπαιδευση τους. Τι μας λεει αυτό;;;;
Θυμαμαι ρεπορταζ ενος γιατρου λαθρομεταναστη που περασε με βαρκα, τον εκαναν χρυσο να μεινει σε μια περιοχη εδω στην ελλαδα που πηγε αλλα τελικα εφυγε σε αλλες χωρες...εναν αλλο εργοστασιαρχη που εδειχνε σε ρεπορταζ η τηλεοραση και ειχε εργοστασιο και το έχασε και επειτα τον κυνηγουσαν και αυτον και την οικογενεια του.... και ηρθε εδω παρανομα και δουλευε ως εργατης αλλα ηξερε πως να στεινεις μια επιχεορηση και τον παρακαλουσαν να μεινει αλλα εφυγε και αυτος, διοτι ενας απο τους λογους ηταν οτι εφαγε εντονο ρατσισμο απο καποιους χωρικους στην αρχή αν θυμαμαι σωστα. Μετα τον ηθελαν (Επιχειρηματιας με συμμετοχη σε εκθεσεις του χωρου του κτλ).
Καποια αλλα παιδια που μιλουσαν απταιστα αγγλικα ηταν τελικα φιλολογοι της αγγλικης, κτλ
Φυσικά υπαρχουν καθε καρυδιας καρυδι α θρωποι και στοριες.
Ναι υπαρχουν και τα κακοποια στοιχεια που αν μπορουσαμε να τους βρουμε αμεσως κατευθειαν απελαση απο εμενα. Ουτε καν να συζηταμε μαζι του. Αλλα αντε βρες τους.
Τι θελω να πω.... οτι η καραμελα που λεει ο ρενακιας πως οι ελληνες ΔΕΝ ηταν σαν τους αλλους μεταναστες και εμεις οπου πηγαμε μας περιμεναν με κοκκινο χαλι και δαφνες και οτι ειμασταν τα αρνακια στις κοινωνιες τους ειναι απλα ενα ΨΕΜΑ.
Καποιοι ειμασταν εξαιρετικοι και καποιοι......φοβος και τρομος.
Ειμασταν μαλιστα στην δεκαετια 30 οι πρωτοι στα εγκληματα. Χειροτεροι απο καθε αλλη εθνικοτητα στην ιδια χωρα. Για ποιο λόγο;;;;
Τωρα το παιχνιδι ειναι πολτικο....πιεζουν τη χωρα μας να κανει το λαθος και να υποκυψει σε ακραιες φωνες με σκοπο να φανει στα ματια της ανθρωποτητας και του ο ηε ως μια αυταρχικη χωρα που χτυπα και πνιγει μεταναστες...και καποιοι ως αυτοεκπληρωμενοι προφήτες να παρουν τον ρολο του προστατη τους...οποιος δεν το βλεπει πως επαναλαμβανεται η ιστορια, ειναι επικίνδυνος.
Παντα οι ακραιοι ηταν επικυνδινοι για τη χωρα τους, αυτο μας διδασκει η παγκοσμια ιστορια.
Ποια επιδοματα ρε συ ;;;;; ρε ξυπνηστε λιγο που σας φλομωνουν οι ακραιοι...
Για να παρεις επιδομα πρεπει να συμβαλεις στην οικονομια, να παρεις πρασινη καρτα εργασιας και να εχεις ενα χ αριθμο ενσημων και επειτα αν εχεις δυσκολιες τοτε να ζητησεις καποιο επιδομα ενος ετους κτλ. Το 90% των επιδοματων πανε σε ελληνες πολιτες....οχι σε οσους εχουν πρασινη καρτα διαμονης. Αν καποια πανε σε μεταναστες πανε απο ειδικο λογαριασμο της ευρωπης με σκοπο να μην ζουν σαν ζωα και οδηγουνται πολυ ευκολα στη παρανομια μεχρι να εξεταστει το αιτημα ασυλου τους. Και παλι ειδικες περιπτωσεις.
Ποσοι απο αυτους που φωναζουν εχουν να κολλησουν ενσημο για ετη και ετσι δεν απολαμβανουν καποια βοηθηματα και μετα φωναζουν;;;;
Κανεις δεν λεει να ερθουν ολοι...κανεις δε θελει να αλλαξει η χωρα μας..αυτα ειναι μονο στα μυαλα των αρρωστημενων, δεν σημαινει πως οταν εισαι κατα των ακραιων δεξιων εισαι αυτοματως υπερ των ακραιων αριστερων και ακραιως διεθνηστων... ολοι προτρεπουν την σωστη μεση οδο για να αντιμετωπιστουν. Αν θελεις και η αστυνομια μπορει να ειναι αυστηρη ωστε να τους κοψουν τον βηχα με το καλημερα μεχρι να δουμε αν θα μεινουν εδω ή γυρισουν πισω. Οχι ακραια πραγματα και βια αλλα γενικως να δειξει το κρατος οτι δεν θα ανεχθει την παρανομια και οτι εδω ειναι σοβαρη χωρα της ευρωπης. Πρεπει να οργανωθει το κρατος.
Η λυση ειναι η επιταγχυνση των διαδικασιων του ασυλου. Αυτο μονο οι ειδικοι μπορουν να μας πουν τι πρεπει να κανουν...
-
Ρενακια γνωριζεις τι σημαινει προσφυγας;;;;;
-
Έβλεπα τις προάλλες το Late night show του CBS που πραγματεύονταν την μεταναστευτική πολιτική επί Τραμπ. Ο Άγγλος παρουσιαστής που τον βλέπουν κάποια εκατομμύρια κάθε εβδομάδα βρίσκεται στην Αμερική με βίζα εργασίας ενός έτους και για να την ανανεώσει πρέπει κάθε χρόνο να πηγαίνει στο Λονδίνο και να κάνει αίτηση η οποία εξετάζεται μετά από 2-3 μήνες. Και αυτό συμβαίνει σε κάποιον πασίγνωστο!! Μάλιστα τόνισε ότι μετά από 10 χρόνια συνεχούς παραμονής κατάφερε φέτος να πάρει πράσινη κάρτα....και μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει τις πλάτες ενός μεγάλου δικτύου. Αυτά γίνονται στις σοβαρές χώρες εν αντιθέσει με την άξια εκπρόσωπο της υποσαχάριας Αφρικής στην Ευρώπη.
-
Επισκέφτηκα πρόσφατα μικρή αραβική χώρα. Οι γηγενείς υπολογίζονται περίπου στι 1-1.5 εκ.
Οι Ινδοί που βρίσκονται εκεί περίπου στα 2 εκ. Ουδείς ανησυχεί για 'πολιτισμική' αλλοίωση.
Έλα όπως που εκεί δεν υπάρχει democracy. Υπάρχει θεοκρατικό/βασιλικό καθεστώς που έτσι και
κουνηθείς θα σε βρουν(;) κάποτε 500 χλμ μέσα στην έρημο διαμελισμένο σαν τον Κασόγκι.
Γενικώς δεν υπάρχει συνταγή που να εφαρμόζεται παντού με τον ίδιο τρόπο.Είναι άλλο πράγμα να ενσωματώσεις μέσα από κανόνες (να τους δώσεις σπίτια, ζωή και δουλειές)
ακόμη και 1 εκ ανθρώπων και άλλο να τους στοιβάξεις σε γκέτο χρησιμοποιώντας τους μόνο
και μόνο σαν αποθήκη φτηνού εργατικού δυναμικού. Το πρώτο είναι μια καλή ευκαιρία να αυξήσεις και τον πληθυσμό σου, το ΑΕΠ σου, τα πάντα. Η δεύτερη περίπτωση όπως μας έχουν διδάξει Βέλγιο, Γαλλία κ.λ.π. οδηγεί σε
ισλαμική 'ριζοσπαστικοποίηση', παραβατικότητα κ.λ.π. Όποιος δεν το βλέπει (εγώ κάτι
'κακομοίρηδες βλέπω μόνο ρε παιδιά, τι πρόβλημα να μας δημιουργήσουν;')κοροιδεύει τον εαυτό του. Γι αυτό και 'αγαπάμε' τους πλούσιους 'άραβες' και 'μισούμε' τους φτωχούς. Εσείς προς τα που βλέπετε να πηγαίνει
το θέμα, προς το πρώτο ή το δεύτερο (ομαλή ενσωμάτωση ή γκετοποίηση) με βάση την τρέχουσα
κατάσταση της χώρας; Υπάρχει κάποια βούληση των ευρωπαίων να μας επιδοτήσουν
(να δημιουργηθούν δουλειές, κατοικίες κ.λ.π.) να ενσωματώσουμε ομαλά αυτό τον κόσμο και δεν το βλέπω; Το θέμα βέβαια είναι ότι ακόμη και αυτό δεν τολμάμε να το συζητήσουμε ως κοινωνία και θα φτάσουμε (ως ευρωπαίοι) να
επιδοτούμε τον Ερντογάν να το κάνει αυτός αντί να το ζητήσουμε εμείς.ΥΓ: Υπάρχει πλέον δυστυχώς και -κακώς ενοούμενος- 'δεξιός ακτιβισμός'. Είναι χαζομάρα να θέλεις
να προκαλέσεις το θρησκευτικό αίσθημα ανθρώπων ψήνοντας χοιρινό, όπως όμως είναι χαζομάρα να
διαφημίζεις ότι τρως κρέας Μ. Παρασκευή και να κάνεις 'δρώμενα' σε παράλεση προσβάλλοντας το
(όποιο) 'εθνικό' αίσθημα κάποιων. Καμία από τις ενέργειες αυτές δεν είναι παράνομη, αλλά ο κοινός νους λέει ότι δεν θα έπρεπε να γίνεται από σεβασμό προς τον συμπολίτη/συνάνθρωπο. Δυστυχώς η αριστερά υπήρξε πάντα 'ανεκτική/υποστηρικτική' σε τέτοιου είδους ακτιβισμό, οπότε τώρα θα τα λουστούμε και από την ανάποδη. -
Μου αρέσει που κάνει και διευκρινιστική δήλωση το σούργελο που παίζει να είναι χειρότερη της αρχικής....ουστ ρε ξεφτυλισμένε κρατικοδίαιτε υπαλληλίσκο....για πολύ ξύλο....
Ακούω ότι προγραμματίζουν δομές φιλοξενίας στην Μεσσηνία, εκεί όπου σε κάθε χωριό, σε κάθε ραχούλα, ψήνουν γουρνοπούλες και τις έχουν σε τραπέζια έξω στο δρόμο σε κοινή θέα. Γιαννούλη, τι κάνουμε?
Λίγα τα λόγια σας παρακαλώ για το Γιαννούλη!
Είναι ο νέος θεός μου και τον τοποθετώ στο πάνθεον των θεών της πολιτικής πολύ ψηλά, σχεδόν στην κορυφή μαζί με τον πιστολέρο Γιακουμάτο και τον Κίμωνα (ένας είναι ο Κίμωνας, αν δεν τον ξέρετε θα σας βάλω κουλούρι στο βαθμό).
-
Pgs..
Μην ασχολείσαι σε παρακαλω μαζι μου... Edit [Mod]
Μπορει να κανω και λαθος....δεκτο
Δεν σε βρίζω, λεω απλα ελευθερα την γνωμη μου διοτι ασχολείσαι μαζι μου.
Ειναι η αποψη μου για εσενα και επειδη δεν υπαρχει κουμπι να σε αποκλείει (παλια υπηρχε) απο το να βλεπω τις δημοσιευσεις σου ..ασχολήσου με τους αλλους σε παρακαλω πολύ.
Αν υπηρχε κουμπι δεν θα ξερα καν την υπαρξη σου μεσα στο forum, οπως και η πλειοψηφία του forum..πιστεψε με ...
Εχεις διωξει κοσμο και κοσμο απο το forum λογω του trollαρισμα σου και τις ειρωνιες αου και οχι την συζητηση με επιχειρηματα.
Edit [Mod]
-
μια φορά συμφώνησα μαζί σου και σε πείραξε
υποθέτω διαφωνείς με τον.....εαυτό σου
την ίδια γνώμη έχω κι εγώ για σένα κοίτα να δεις σύμπτωση
Δε νομίζω πάντως να διαφωνείς μ'αυτά που λέει ο Λαπ... για σένα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2