-
Ότι να'ναι.
-
Με αηδιάζει να ακούω τα πολιτικά κοράκια των εδράνων της Βουλής/Ευρωβουλής να λένε ότι η θέση του Λαγού είναι στην φυλακή. Τα κοράκια όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που ανησυχούν μήπως απλωθεί η μάσα σε περισσότερους.
Είναι καλά στημένη η πολιτική κομπίνα στο Ελλάντα και άλλα μαύρα κοράκια δεν χωρούν στην παλιοπαρέρα.
Η πολιτική κλίκα που έχει καταστρέψει την χώρα.
Αλλά είπαμε. Το πρόβλημα στο Ελλάντα ήταν οι Χρυσαυγίτες. Μπήκαν στη μπουζού, θα χώσουν και τον Λαγό, ψάχνουν για τον τραγόπαππα και όλα μια χαρά. Παράδεισος πλέον η χώρα. Τι ωραία που περνάμε στην Ελβετία του νότου.
-
Δεν ξέρω αν είναι προβλημα,περασαν και τα χρόνια ξεχνάω κιολας,αλλα κάποια γεγονότα μένουν καρφωμένα στο κεφάλι μου και δεν μπορουν να βγουν
Σαν γνήσιο επαρχιωτακι ότι με ξενιζε στην πρωτευουσα όταν κατέβαινα σ αυτη έμενε βιωμα.πχ όταν ήμουν φαντάρος με πλησιασε στον δρόμο η τσατσά και μου πε ψηλέ παμε λίγο παραπερα ένα 20αρικο θα περασεις καλα.δεν πηγα
Λίγα χρόνια αργότερα πηγαινα να βρω κάτι αδερφάκια μου στο κέντρο νυχτα κιολας και μου την βγήκαν από παντου νιγκα πρεζακια που δε μ ακούμπησαν αλλά όσο και να το κάνεις τα χρειάστηκα ο βλαχος.
Λίγα χρόνια αργότερα σε μια πλατεία που απέναντι έβλεπα ένα ξενοδοχείο,πως το λεγαν να δεις, new day κάπως έτσι μέχρι τις 7 καθόταν στα μηχανάκια τους οι ΔΙΑΣ για αστυνόμευση και μετά αναλάμβαναν τα παιδια.κι ένα βράδυ επειδή ένα αλλο παιδι φόραγε μπλουζα Ζανκτ παουλι τον ξεγυμνωσαν.οι θαμώνες της πλατειας που γουσταραν τα παιδια που είχαν παρει το κουμάντο τα δικαιολογησανε.κι εγώ πιστεψα ότι έτσι θα'ναι το σωστό γτ Ζανκτ παουλι βαράμε
Αλλά δεν πιστεψα ποτε πως τα ίδια παιδια επειδή ο κολλητός είχε μακριά μαλλιά κι εγώ φόραγα adidas σε χρώμα ριγας που παρεπεμπε στην Τζαμάικα (μπορεί κ Σενεγάλη who knows) φαγαμε πεσιμο μέχρι την πορτα του σπιτιού μας. Και παροτι η ζουρλια του βλάχου είναι απάντηση μέχρι τέλους ο κολλητός που συμπλήρωνε 20ετια στην πρωτευουσα είπε αστο τρέχα και κλείσε τα φώτα μες στο σπίτι...
2012-2013 έδρασαν τα λεγόμενα τάγματα εφοδου,γίνανε δολοφονίες αλλά και πολλες επιθέσεις είτε λεκτικες-ψυχολογικες( όπως η δικιά μας) είτε σωματικές για πολιτικούς-ρατσιστικους λόγους
Για μένα είναι προβλημα όσοι εξωθουν,παρακινούν η συμμετέχουν σε τετοιες πραξεις
Όπως προβλημα ειναι ότι κανείς από τους υπανθρωπους δεν 'πληρωσε'ουσιαστικά τιποτα από όσα γίνανε (άλλοι είναι και όλως τυχαίως ελευθεροι), όπως προβλημα ειναι ότι η ΕΛΑΣ ανεχόταν τα όσα συνέβαιναν και με την στάση της έδειχνε σε μένα τον βλάχο πως ενδέχεται να τα σιγονταρει κιολας
Υ. Γ ο κολλητός επειδή είχε φάει πολλες φορες τραμπουκο έφυγε από την γειτονιά του για να μετακομίσει αλλου.δεν τρέχει κάτι ο ίδιος ησυχασε αλλά δεν νομίζω πως δεν είναι και προβλημα
Υ. Γ μου κανε εντυπωση ότι είχε πολλους μετανάστες η γειτονιά αλλά τραμπουκο κ ληστείες από τα παιδια τρωγανε μόνο οι σκουροχρωμοι(εκτός από Ζανκτ παουλι,μακρυμαλληδες και κατόχων adidas).βουλγαροι Ρουμάνοι πολωνοι αλβανοι πουδρα και χαι φαιβ.καποιοι και συμμετοχή στο μόρφωμα
Υ. Γ πλατεια Αττικής
-
Η Ελλάδα των τελευταίων 30-40 ετών σε ένα βίντεο.
Και προφανώς δεν χρεώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Παιδί του Πασοκ ήταν, παιδί της ΝΔ ο Θύμιος της κίτρινης φυλής και πάει λέγοντας.
Παίρνω λέει 1.400 ευρώ...τα εκατομμύρια που φάγατε από τα ταμεία τις ΓΕΝΟΠ σε βίλες, ταξίδια και γκόμενες δεν μετράνε; Το μαγαζί που σας τάιζε και το απομυζείτε τόσες δεκαετίες;
-
Για τους ξύστες που λέει και ο Κρούζερ και έχει δίκιο (αλλά όχι απλά δεν απολύονται, δεν τους κάνει και κανείς τίποτα!!)
'Σημερα το πρωι μου συνεβη κατι καταπληκτικο. Θα μπορουσε να ειναι σκηνη απο κωμωδία αλλα δεν ήταν. Ηθελα να παω στο ΚΕΠ για ενα γνησιο υπογραφης και στο ΚΕΠ που ειναι κοντα στη δουλεια, μου εκλεισαν ραντεβου για 10 Μαιου. Περναω λοιπον το πρωι εξω απο το ΚΕΠ Ζωγραφου τυχαια γιατι ειναι κοντα στον φουρνο και το βλεπω αδειο. Τρεις υπαλληλοι μεσα και κανενας πελατακος. Λεω τελεια! Παω μεσα λεω σε εναν κυριο, μπορειτε να με εξυπηρετησετε? ενα γνησιο υπογραφης θελω. Μου λεει εχετε ραντεβου? λεω οχι. Μου λεει πρεπει να εχετε ραντεβου. Λεω ωραια μου κλεινετε ενα για τωρα? Μου λεει πρεπει να μπειτε να κλεισετε online. Λεω αφου ειμαι εδω μπροστα σας θα μπορουσα να σας εχω παρει τηλεφωνο. Μου λεει ε τοτε να παρετε τηλεφωνο. Και καθομαι μπροστα στον τυπο παιδια και παιρνω τηλεφωνο και το σηκωνει ενω κοιταζομαστε καταματα και λεει ΚΕΠ ΖΩΡΑΦΟΥ παρακαλω. Λεω καλημερα ενα ραντεβου θα ήθελα. Και μου λεει μαλιστα. Αυριο στις 10,30. Του λέω μήπως έχει καποιο ραντεβού νωρίτερα? ας πουμε τωρα? μου λεει οχι. Του λεω δηλαδη εξυπηρετείτε κάποιον αλλο αυτη τη στιγμή? Μου λεει υπάρχει ραντεβού και έχει καθυστερήσει. Του λέω άρα το έχασε, μπορείτε να με βάλετε στη θέση του? Μου λέει οχι δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού. Όλα αυτα κοιταζοντας ο ενας τον αλλο και μιλώντας απο το τηλεφωνο σε αποσταση 2 μετρων. Ε και οσο κι αν τωρα που το σκεφτομαι γελαω, εκεινη την ωρα επαθα εναν μινι νευρικο κλονισμο και αρχισα να ουρλιαζω και να του λεω ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ? ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ? ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΕΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ. Αυτος ηρεμος και ανενδοτος. Το ραντεβου σας ειναι αυριο 10,30 κυρια Σφηκα περάστε εξω. Μετα ειπα διαφορα γραφικά τυπου θα σας κανω καταγγελια, βασανιζετε τον κοσμακη γομαρια και εφυγα ταπεινωμένη και εφαγα μια μπουγατσα για να συνελθω ενω κανω δίαιτα. Αν βλεπει ο φιλος να ξερει οτι εφαγε πολλες καταρες.'
-
Η Ελλάδα των τελευταίων 30-40 ετών σε ένα βίντεο.
Kαι προφανώς δεν χρεώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Παιδί του Πασοκ ήταν, παιδί της ΝΔ ο Θύμιος της κίτρινης φυλής και πάει λέγοντας.
Παίρνω λέει 1.400 ευρώ...τα εκατομμύρια που φάγατε από τα ταμεία τις ΓΕΝΟΠ σε βίλες, ταξίδια και γκόμενες δεν μετράνε; Το μαγαζί που σας τάιζε και το απομυζείτε τόσες δεκαετίες;
Ξεστοκάρισμα σφυριών και δρεπανιών...
Η κατάντια της χώρας Ελλάδας.
-
Με αηδιάζει να ακούω τα πολιτικά κοράκια των εδράνων της Βουλής/Ευρωβουλής να λένε ότι η θέση του Λαγού είναι στην φυλακή. Τα κοράκια όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που ανησυχούν μήπως απλωθεί η μάσα σε περισσότερους.
Είναι καλά στημένη η πολιτική κομπίνα στο Ελλάντα και άλλα μαύρα κοράκια δεν χωρούν στην παλιοπαρέρα.
Η πολιτική κλίκα που έχει καταστρέψει την χώρα.
Αλλά είπαμε. Το πρόβλημα στο Ελλάντα ήταν οι Χρυσαυγίτες. Μπήκαν στη μπουζού, θα χώσουν και τον Λαγό, ψάχνουν για τον τραγόπαππα και όλα μια χαρά. Παράδεισος πλέον η χώρα. Τι ωραία που περνάμε στην Ελβετία του νότου.
Μπανανία η χώρα μας, το αντίθετο του 'Ευρωπαϊκού Παραδείσου' αλλά δεν μας έφταναν τα βάσανα κι η μιζέρια μας, πρέπει να χαμε και τους νεοναζί να αλωνίζουν!
Πολύ θετική εξέλιξη η μπουζού για οποιονδήποτε εγκληματία, ακόμη κι αν οι υπόλοιποι ξεφεύγουν, ξεβρωμίζει κατά το ελάχιστο ο τόπος.
Ίσως έρθει και για άλλους 'μάγκες' η ώρα τους κάποια στιγμή. Κι οι Χρυσαυγίτες κάποτε είχαν 'πιάσει τον παπά' από τα μέζεα και το έπαιζαν μεγάλοι και τρανοί, τώρα βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο. Κατά το ελάχιστο καλύτερη η Μπανανία μας χωρίς αυτούς. Άντε να φάει και το αρνί του Πάσχα ο Παπάς και να πάρει την άγουσα κι αυτός, να γράψει κι άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο βιογραφικό του ο Χρυσοχουντίδης που όλο κουβά πάει τους τελευταίους μήνες...
-
Για τους ξύστες που λέει και ο Κρούζερ και έχει δίκιο (αλλά όχι απλά δεν απολύονται, δεν τους κάνει και κανείς τίποτα!!)
'Σημερα το πρωι μου συνεβη κατι καταπληκτικο. Θα μπορουσε να ειναι σκηνη απο κωμωδία αλλα δεν ήταν. Ηθελα να παω στο ΚΕΠ για ενα γνησιο υπογραφης και στο ΚΕΠ που ειναι κοντα στη δουλεια, μου εκλεισαν ραντεβου για 10 Μαιου. Περναω λοιπον το πρωι εξω απο το ΚΕΠ Ζωγραφου τυχαια γιατι ειναι κοντα στον φουρνο και το βλεπω αδειο. Τρεις υπαλληλοι μεσα και κανενας πελατακος. Λεω τελεια! Παω μεσα λεω σε εναν κυριο, μπορειτε να με εξυπηρετησετε? ενα γνησιο υπογραφης θελω. Μου λεει εχετε ραντεβου? λεω οχι. Μου λεει πρεπει να εχετε ραντεβου. Λεω ωραια μου κλεινετε ενα για τωρα? Μου λεει πρεπει να μπειτε να κλεισετε online. Λεω αφου ειμαι εδω μπροστα σας θα μπορουσα να σας εχω παρει τηλεφωνο. Μου λεει ε τοτε να παρετε τηλεφωνο. Και καθομαι μπροστα στον τυπο παιδια και παιρνω τηλεφωνο και το σηκωνει ενω κοιταζομαστε καταματα και λεει ΚΕΠ ΖΩΡΑΦΟΥ παρακαλω. Λεω καλημερα ενα ραντεβου θα ήθελα. Και μου λεει μαλιστα. Αυριο στις 10,30. Του λέω μήπως έχει καποιο ραντεβού νωρίτερα? ας πουμε τωρα? μου λεει οχι. Του λεω δηλαδη εξυπηρετείτε κάποιον αλλο αυτη τη στιγμή? Μου λεει υπάρχει ραντεβού και έχει καθυστερήσει. Του λέω άρα το έχασε, μπορείτε να με βάλετε στη θέση του? Μου λέει οχι δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού. Όλα αυτα κοιταζοντας ο ενας τον αλλο και μιλώντας απο το τηλεφωνο σε αποσταση 2 μετρων. Ε και οσο κι αν τωρα που το σκεφτομαι γελαω, εκεινη την ωρα επαθα εναν μινι νευρικο κλονισμο και αρχισα να ουρλιαζω και να του λεω ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ? ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ? ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΕΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ. Αυτος ηρεμος και ανενδοτος. Το ραντεβου σας ειναι αυριο 10,30 κυρια Σφηκα περάστε εξω. Μετα ειπα διαφορα γραφικά τυπου θα σας κανω καταγγελια, βασανιζετε τον κοσμακη γομαρια και εφυγα ταπεινωμένη και εφαγα μια μπουγατσα για να συνελθω ενω κανω δίαιτα. Αν βλεπει ο φιλος να ξερει οτι εφαγε πολλες καταρες.'
Πάντως Φανή αυτή ειναι η μια πλευρα.η άλλη πλευρα αυτή του ελληναρά,όταν δεν αφορά τον ίδιο, ευχεται να γινόμασταν Γερμανία που ο δημόσιος τομέας λειτουργεί με απόλυτη πειθαρχια και απόλυτη τήρηση των κανόνων.
Όταν αφορά τον ίδιο επειδή βιάζεται να τελειώσει έτσι και δεν συμβεί αυτό συνήθως βριζει, ξαναλεει παλι για την γερμανική λειτουργία,ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να ψάξει την παρακαμψη ώστε να του γίνει η δουλειά ως γνήσιο τεκνο γαλουχημενο με απεριοριστη ελληνική κουτοπονηριά
Τα βλέπουμε κάθε μέρα και παντα μα παντα δεν είμαστε εμείς αυτοί
-
Μπανανία η χώρα μας, το αντίθετο του 'Ευρωπαϊκού Παραδείσου' αλλά δεν μας έφταναν τα βάσανα κι η μιζέρια μας, πρέπει να χαμε και τους νεοναζί να αλωνίζουν!
Πολύ θετική εξέλιξη η μπουζού για οποιονδήποτε εγκληματία, ακόμη κι αν οι υπόλοιποι ξεφεύγουν, ξεβρωμίζει κατά το ελάχιστο ο τόπος.
Ίσως έρθει και για άλλους 'μάγκες' η ώρα τους κάποια στιγμή. Κι οι Χρυσαυγίτες κάποτε είχαν 'πιάσει τον παπά' από τα μέζεα και το έπαιζαν μεγάλοι και τρανοί, τώρα βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο. Κατά το ελάχιστο καλύτερη η Μπανανία μας χωρίς αυτούς. Άντε να φάει και το αρνί του Πάσχα ο Παπάς και να πάρει την άγουσα κι αυτός, να γράψει κι άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο βιογραφικό του ο Χρυσοχουντίδης που όλο κουβά πάει τους τελευταίους μήνες...
Μπράβο σας.
-
Σωστά τα λέτε για τους τραμπούκους της ΧΑ , αλλά ήταν πρωτοφανές αυτό στην χώρα μας ? Οι άλλοι οι πριν και μετά , παραμένουν ανέγγιχτοι και αυτό είναι το πρόβλημα...
Οπως πρόβλημα , αλλά με 3-4 εισαγωγικά , είναι να είσαι 20-30 και να σου την πέσουν κάποιοι για μια φανέλλα , αλλά χωρίς εισαγωγικά , είναι να είσαι μόνιμος κάτοικος εκεί από τότε που γεννήθηκες και να είσαι 60, 70 , 80 και να φοβάσαι και την σκιά σου , γιατί κάποιοι που έρχονται από τις χώρες των λιθοβολισμών και των αποκεφαλισμών , εδώ το θεωρούν παιδική χαρά .
Και μάλιστα όταν μετά το 2010 είχαμε και το επίσημο σκηνικό από τον ΓΑΠ να απαξιωθούν οι περιουσίες στο κέντρο , για να τις πάρουν τζάμπα οι χορηγοί ...
Τότε λοιπόν αν δεν μπορείς να πας στο ΑΤΜ με ασφάλεια , εύκολα πείθεσαι από κάποιον που σε πηγαίνει εκεί με ασφάλεια ...
Το ίδιο είχε γίνει και το 30 στην Γερμανία . Απλά εκεί οι ναζί μοίραζαν μπρικέτες για το κρύο ... Εδώ οι δικοί μας ήταν πιο προχώ...
Οπότε η λύση είναι μία . Καταστολή στην βία , από όπου και αν προέρχεται . Συμψηφισμούς και δηθενιές δεν περνάνε...
Αυτός ο Ρουβίκωνας τι κάνει ? Νηστεύει ? Καιρό έχουμε να τον ακούσουμε ... Τι έγινε , έληξαν οι συμβάσεις ?
-
Τους κορόιδεψαν, δεν τους κόλλησαν τα ένσημα....
-
Για άλλο θέμα μπήκα να γράψω, αλλά αφού καλημερήσω τη παρέα και τον cruiser, να πούμε πως μία μία θα πρέπει να εξαλειφθούν οι ομάδες και αιτίες βίας, μέχρι να φτάσουμε στην εξάλειψη της ουσιαστικής αιτίας, της φτώχειας του γενικού πληθυσμού. Αν δεν αντιμετωπιστεί η κύρια αιτία, η βία θα γίνεται χειρότερη.
Δε μπορεί όμως να συγκρίνεται ένας τσαμπουκάς 'κακός γείτονας' που δεν τηρεί την κοινή ησυχία, με έναν μαφιόζο που πουλάει προστασία σε όλα τα μαγαζιά της γειτονιάς. Αυτή είναι η αναλογία Ρουβίκωνα - Χρυσής Αυγής. 'Τεντυμπόιδες' που 'απένειμαν δικαιοσύνη' πετώντας γιαούρτια υπήρχαν και πριν, τα εγκλήματά τους δεν συγκρίνονται με οργανωμένη μαφία, όπως ήταν η ΧΑ, που είχε και πολιτικό σκέλος για να στηρίζει και καλύπτει τη δράση της.
Αυτό που μπήκα να γράψω είναι άλλο:
Πως είναι για κάποιον Άδωνη, Μητσοτάκη και τη λοιπή παρέα, όπως και τους ψηφοφόρους τους, να βγαίνει ο Πρόεδρας των ΗΠΑ και να λέει πως το οικονομικό τους μοντέλο είναι αποτυχημένο και δεν δούλεψε ποτέ;
'Biden attempts to consign trickle-down economics to the dustbin of history
Analysis: why the president wants to build the US economy from the middle and bottom, not top down
Larry Elliott
Thu 29 Apr 2021 12.15 EDT
Cut taxes on the rich. Unleash a wave of entrepreneurship. Growth will pick up and more jobs will be created. Everybody benefits. That, in essence, is trickle down – a theory of economics that Joe Biden wants to consign to the dustbin of history...'
-
Οι αναρχοαπλητοι αριστεροί στη marfin,δεν θα κάνουν παρέα στους της Χ.Α;;;;
Η αριστερή βία,εγκληματική συμπεριφορά δεν είναι αδίκημα;;;;
-
Για άλλο θέμα μπήκα να γράψω, αλλά αφού καλημερήσω τη παρέα και τον cruiser, να πούμε πως μία μία θα πρέπει να εξαλειφθούν οι ομάδες και αιτίες βίας, μέχρι να φτάσουμε στην εξάλειψη της ουσιαστικής αιτίας, της φτώχειας του γενικού πληθυσμού. Αν δεν αντιμετωπιστεί η κύρια αιτία, η βία θα γίνεται χειρότερη.
Δεν συμφωνώ 100%. Βία υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων (με το που εμφανίστηκε ο άνθρωπος) και δεν ήτνα λόγω φτώχια. Η βία είναι έμφυτη στον άνθρωπο και είναι κυρίως λόγω απληστίας και ζήλιας...η φτώχεια έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα. Και να εξαληφθεί η φτώχεια (πράγμα δυστυχώς σχεδόν αδύνατον), θα συνεχίσουμε να έχουμε βία όσο υπάρχεο το ανρθώπινο είδος, αυτό δεν αλλάζει παρά μόνο με νέο προγραμματισμό του εγκεφάλου (θα φτάσουμε και εκεί κάποτε).
-
Προφανώς ο Ρουβίκωνας μένει εσκεμμένα σε πταίσματα , για να μην έχει δικαστική δίωξη και δεν έχει σχέση με την ΧΑ . Με την ΧΑ έχουν όμως σχέση άλλα γκρουπούσκουλα της αριστεράς που κάνουν τα ίδια και χειρότερα εγκλήματα .
Δεν πρέπει να δικαιολογούμε κανένα έγκλημα . Ούτε την άσκηση καμίας βίας . Οπως έλεγαν και οι παλιοί , με το στόμα άρες μάρες , με τα χέρια κουλαμάρες...
Αφού τελειώσαμε , ελπίζουμε , με την ακροδεξιά βία , πρέπει να μαζέψουμε και κάθε άλλη βία από όπου και αν προέρχεται .
Η φτώχεια που λέει ο Πήλιου , προφανώς είναι παράγων που στέλνει τον κόσμο στα άκρα . Ακόμα περισσότερο η ξαφνική και άνευ λόγου φτώχεια που βίωσε πολύς κόσμος στην κρίση 2010-2018 . Μαζί με την επίσης χωρίς λόγο αύξηση των εγκλημάτων κατά της ζωής και της περιουσίας και το γεγονός ότι τόσα χρόνια μετά το κράτος δεν έχει κάνει μηχανισμούς να πετάει έξω από το κράτος για πάντα , όποιον έχει έλθει απρόσκλητος εδώ και κάνει εγκλήματα από πλημμελήματα και πάνω .
Οταν γνωστό μου που παραβίασε την τουριστική βίζα των 90 ημερών για 11 μέρες στην Αμερική , την επόμενη φορά που πήγε τον τσίμπησαν στο τελωνείο και τον έβαλαν 3 μέρες φυλακή , τον υποχρέωσαν με δικά του έξοδα να αγοράσει το εισιτήριο της επιστροφής και να μην μπορεί ποτέ να μπει στην χώρα , εμείς έχουμε ακόμα τα 52 άτομα που έπιασαν προχτές ως συμμορία.
Ταχύτατες διαδικασίες απέλασης , που θα έδιναν το σωστό μήνυμα και στους Ελληνες ότι το πανάκριβο κράτος που πληρώνουν τους προστατεύει και τα κόμματα ασκούν τον συνταγματικό τους ρόλο , αλλά και προς τους ξένους , ότι εδώ δεν είναι χώρος εκτόνωσης των δικών τους προβλημάτων .
Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι πέραν των λίγων προσφύγων , που χρήζουν της αμέριστης βοήθειας και προστασίας μας , οι άλλοι είναι απλά κουραμπιέδες που άφησαν την χώρα τους να υποφέρει και κοίταξαν απλά την πάρτη τους.
-
Τώρα που μπήκε η Χρυσή Αυγή στην μπουζού περιμένω τρελή αύξηση ποσοστών των αριστερών και κομουνιστικών κομμάτων. Με έπεισε όλος αυτός ο επαναστατικός αγώνας ενάντια στο κακό σπυρί της Χρυσής Αυγής.
Εγώ πάντως όσο η Χρυσή Αυγή αλώνιζε είχα κατατρομάξει.
Πράγματι. Είχα χεστεί πάνω μου από το κακό που είχε βρει τη χώρα. Ούτε έξω δεν κυκλοφορούσα ο κακομοίρογλου. Φοβόμουν μην με μπουζουριάζουν τα μαύρα τα μπλουζάκια και με σπάσουν στο ξύλο.
Πανικός παντού. Τέτοιο χαμό δεν είχα ξαναζήσει στη χώρα τούτη.
Απίστευτες καταστάσεις. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ ήταν τίποτα μπροστά στην πολεμική κατάσταση στην Ελλάδα.
Ευτυχώς όμως βρέθηκαν οι απελευθερωτές και με έσωσαν. Τώρα νοιώθω τόσο ελεύθερος.
Ουφ. Ξαλάφρωσα. Τι όμορφα που είναι τώρα.
υ.γ. δεν κάνω χρήση 1ου πληθυντικού. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Γράφω μόνο για τον εαυτό μου.
-
Στο τελευταίο δεν συμφωνώ προσωπικα,γνωρίζοντας αρκετούς Έλληνες(και αλβανους 30ετιας) που την προηγουμενη 5ετια αναγκάστηκαν και φυγανε για να γλυτώσουν από την λαίλαπα των μνημονίων
Ουτε νιωθω να με παρατησαν ουτε κουραμπιέδες τους θεωρώ
Δεν μπορώ να θεωρήσω τον κάθε μετανάστη ως άτομο που χρειάζεται βοήθεια από μένα, ουτε πως ο σκοπος του εδώ είναι αγνος.ως επί το πλειστον όμως οι περισσοτεροι δεν έχουν σκοπό να με πειραξουν,με έχουν πειραξει μόνο αυτοί που με λένε συμπατριώτη τους
Και μιλώντας και προσωπικα,αν είχα δουλειά στην πολη μου και εβγαζα τα προς το ζειν,θα εφευγα να παω στο άγνωστο με γυναίκα έγκυο 37 χρονών;
Σκέψου ποσες ειναι αυτες οι περιπτωσεις μεταναστών και ποσες οι περιπτωσεις που κάνουν εγκληματικες πραξεις.και σκέψου ότι αυτοί δεν φευγουν γιατί τους περιμενει δουλειά,αλλά γιατί είτε κινδυνεύουν να πεθανουν είτε δεν βρίσκουν τρόπο να ταισουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους
Ίδιος λόγος ανάγκασε περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες υπηκόους να ξενιτευτουν,όχι πριν 40 χρόνια αλλά χθες προχθες
Δεν έχω λυση δεν τα ξερω όλα αλλά είμαι πεπεισμενος ότι αυτό δεν αφορά εμένα εσένα και την ελληνική πολιτική σκηνή.αυτο ειναι παγκόσμιο σχέδιο των λίγων έναντι των πολλων που απλά μας οδηγεί στην ανέχεια την φτώχεια και τον θάνατο.δεν ήταν κανεις μας η αιτία που βομβάρδισαν και σκότωσαν αμάχους σε όλο τον πλανητη αλλά ταυτόχρονα και κανεις μας δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικα για το γεγονός αυτό γιατι πιστευουμε οτι εμάς δεν μας ακουμπάνε αυτά. Μακάρι να μην συμβεί αυτό ουτε σε εμάς ουτε στα παιδια μας ουτε στα παιδια των παιδιων μας. Μακάρι αυριο να σταματάγε ο πολεμος που εδώ και 80 χρόνια δεν σταμάτησε ποτε στον πλανητη γη
Μακάρι ο άνθρωπος να σκεφτόταν αλλιώς...
Υ. Γ οι 53 που πιαστηκαν προχθες ήρθαν στην χώρα ως αποτέλεσμα της πολιτικής των σημερινών κυβερνώντων(και των πασοκων) που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα ψηφαλακια. Ποτε δεν τους τιμώρησε ο λαός όμως, ποτε δεν πηγε στην αιτία...
-
Μάλλον δεν με διάβασες καλά . Δεν έχει σχέση ο Ελληνας που φεύγει σήμερα ή στο παρελθόν από ένα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κράτος , για να δουλέψει αλλού και να βελτιώσει την ζωή του . Μάλιστα εδώ και 40 χρόνια με την ΕΕ , αυτό είναι και το ζητούμενο . Οπως διαβάζουμε σήμερα για Γερμανούς που έρχονται να δουλέψουν στα Γιάννενα .
Πολλοί Ελληνες έφυγαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία για να γλυτώσουν την σκλαβιά . Πολλοί περισσότεροι όμως έμειναν και επαναστάτησαν για να αποκτήσουν Αξιοπρέπεια . Και αργότερα άλλοι πολέμησαν για να απελευθερώσουν τα αδέρφια τους. Αλλά και αυτοί που έφυγαν ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν το Χρέος τους . Και το έκαναν δίνοντας πίσω στην Πατρίδα την περιουσία που έκαναν στο εξωτερικό .
Αυτούς τους παππούδες και τους προ-παππούδες πρέπει να τους έχουμε στο μυαλό μας . Δεν έφυγαν , έμειναν για να βελτιώσουν την ζωή τους και το πολίτευμα τους .
Σήμερα κάποιοι φεύγουν από την Ασία και την Αφρική και αφήνουν τους ντόπιους κατσαπλιάδες να κάνουν κουμάντο στην χώρα τους . Τι είναι αυτοί ? Δεν είναι κουραμπιέδες ? Αν την ερώτηση αυτή στην έκανε ο πρόγονος σου που έφαγε τα νιάτα του στους πολέμους και ενίοτε δεν γύρισε ποτέ από εκεί τι θα του απαντούσες ?
Εμένα οι παππούδες μου έφαγαν τα νιάτα τους 14 - 15 χρόνια σε πολέμους , όπως και των περισσότερων και επειδή λόγω ηλικίας τους έζησα αρκετά , έχω διαμορφώσει την δική μου απάντηση .
Και αυτή είναι ή ίδια από την Αρχαιότητα για εμάς τους Ελληνες . Τον Ξένο τον φιλοξενείς τον συνδράμεις . Αλλά το μεγαλύτερο έγκλημα είναι όταν ο Ξένος κάνει κατάχρηση της Φιλοξενίας σου και παραβεί τον Νόμο .
-
Ουτε εσυ με διάβασες καλά όμως
Δεν συμφωνουμε σε όσα γράφεις αλλά δεν έχει νόημα για μένα τέτοια αντιπαραθέση γιατί βασίζεται στην ιστορία που είναι γραμμένη πολλές φορές και με διαφορετικά αφηγήματα που συνήθως γίνονται αιτία αντιπαράθεσης καταστάσεων που δεν ζήσαμε
Επίσης έχω κατανοήσει πως είσαι μεγαλύτερης ηλικίας και κάποια γεγονότα τα έχεις ζήσει(έστω από την δική σου οπτική) ενώ εγώ όχι
Καλη καρδιά!
Υ. Γ κι εγώ γνώρισα παππου που πολεμησε και τον γνώρισα και πολυ καλα κιόλας,κι αυτα που μισησε περισσότερο από όλα ήταν ο πολεμος και η φάρα του.Το γιατί το είχε στο πετσι του 60 χρόνια
Επίσης με βάφτισε άνθρωπος που την 7ετια έκανε 'διακοπές'.κι αυτός νιάτα εφαγε
Υ. Γ στα Γιάννενα δεν ήρθαν Γερμανοί για δουλειά. Εταιρεία ήρθε και προσελαβε Έλληνες λόγω του καλου δυναμικού πληροφορικαριων στην σχολή του πανεπιστημιου
-
Είπα εγώ ότι οι παππούδες αγαπούσαν τον πόλεμο ? Προφανώς δεν τον αγαπούσαν , αλλά δεν την κοπάνησαν...
Προφανώς και ο νονός σου νιάτα έφαγε....
Στα Γιάννενα Ελληνες προσέλαβε και ωραίο είναι αυτό που έγινε , μήπως μείνουν εδώ τα παιδιά , αλλά και κάποιοι Γερμανοί ήρθαν .
Προφανώς επίσης , δεν υπάρχει λόγος να συμφωνούμε , αφού έτσι μπορούμε να κάνουμε διάλογο και αντιπαράθεση . Η ομοιομορφία δεν βοηθάει και η διαφορές απόψεων είναι στοιχείο της Δημοκρατίας στην χώρα μας , για την οποία πολλοί έχασαν πολλά και μεταξύ τους πίστευαν διαφορετικά πράγματα , χωρίς αυτό να τους εμποδίσει να αγωνιστούν για το δικαίωμα της γνώμης.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2