-
Τι ειναι γιατρε μου, εκεινα τα παλια απο ενα νοσοκομειο που ελεγες;;;;;
-
Η Ελλάδα δανείστηκε για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο
-
Ιταλία: «Ναι» στη μείωση του αριθμού των βουλευτών
https://gr.euronews.com/2019/10/08/italia-nai-sti-meiosi-toy-arithmou-ton-voylefton
Eμείς σαν πτωχευμένο και υπόδουλο κράτος δεν θα έπρεπε να μειώσουμε από 300 σε 200 τους ξύστες ?
-
Θυμάμαι κάποιον που ούρλιαζε «O ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν»...
Τι έγινε τελικά; Τα κατάφερε;
-
Αυτο ειναι αποτελεσμα της υπαρξης του μαξιλαριου.....
Ολη η ευρωπη κινηται αρνητικα.....ηταν θεμα χρονου να γινει και για εμας....
Υπηρχε η οοκονομικη στεθεροτητα...απλα υπηρχε ενα χ επιτοκιο λογω επικειμενων εκλογων...τωρα που δεν υπαρχουν εκλογες επεσε οπως σε ολη την ευρωπη.
Σε καθε περιπτωση δειχνει πως η ελλαδα μπαινει σε μια σταθεροτητα....η οποια ξεκινησε εδω και δυο ετη.
Το ομολογο ειναι λιγων μηνων, διοτι δεν βγαινουν τα οικονομικα οχι μακροχρονιο σεκαετες
Στα μακροχρονια δεκαετους δεν ειναι πολυ καλο διοτι τα ασφαλιστικα ταμεια που δεν παιζουν σε κερδοσκοπικα δευτερογενους, που επενδυουν σε εγχωρια και ξενα δεκαετη δεν επιθυμουν αρνητικα επιτοκια
-
Έτσι είναι. Συμφωνώ.
-
Με κοροϊδευεις καταιγιδα;;;
Τσπ
Διβαστε λιγο στο προσχεδιο στην σελιδα 12 κατω απο το σχεδιαγραμμα....
Ηταν λογος να μαλωνουμε ολοι μεταξυ μας εδω μεσα και να λεμε μεγαλες κουβεντες και βρισιες.
Βλεπετε πως σε συνθηκες αποπληθωρισμου η απαντηση ηταν η αυξηση του κατωτατου μισθου δια νομου...
Αυτα δεν ειναι αριστερες εμμονες ειναι μελετημενα προγραμματα οικονομικων..
Το παραδεχονται και οι ιδιοι με την υπογραφη τους απο κατω...
Το ειδατε;;;;
@ Να το δει ο νιαου που μαλωναμε εδω μεσα.
-
..
Με κοροϊδευεις καταιγιδα;;;
...
Δεν συνηθίζω να κοροϊδεύω μέλη. Αν έχω αντίθετη άποψη με κάποιο μέλος την αναφέρω και μέχρι εκεί.
-
Διβαστε λιγο στο προσχεδιο στην σελιδα 12 κατω απο το σχεδιαγραμμα....
Ηταν λογος να μαλωνουμε ολοι μεταξυ μας εδω μεσα και να λεμε μεγαλες κουβεντες και βρισιες.
Βλεπετε πως σε συνθηκες αποπληθωρισμου η απαντηση ηταν η αυξηση του κατωτατου μισθου δια νομου...
Αυτα δεν ειναι αριστερες εμμονες ειναι μελετημενα προγραμματα οικονομικων..
Το παραδεχονται και οι ιδιοι με την υπογραφη τους απο κατω...
Το ειδατε;;;;
@ Να το δει ο νιαου που μαλωναμε εδω μεσα.
Ωραία τα γράφει εκεί μέσα, πολύ ωραία. Δεν ξέρω όμως τελικά ποιους πολίτες αφορούν αυτά τα 'θετικά' στοιχεία.
Και το λέω αυτό γιατί διαπιστώνω τεράστια αντίφαση στα γραπτά αυτά σε σύγκριση με αυτά που εγώ ζω στον εργασιακό τομέα που εργάζομαι.
Εγώ πάντως αισθάνομαι σαν να ζω σε άλλη χώρα. Για παράδειγμα διαβάζω αυτά τα στοιχεία και ταυτόχρονα διαβάζω και το: https://www.protothema.gr/world/article/931162/europaiki-epitropi-tha-douleuoun-mono-osoi-xeroun-kobiouter/
Και πριν δύο βδομάδες είχα πάει για συνέντευξη σε αρκετά μεγάλη εταιρεία λογισμικού για θέση Διευθυντή σε τομέα/τμήμα 24 υπαλλήλων. Καλύτερα να μην γράψω την εμπειρία μου εκεί.
Εύκολα όμως αποδεικνύεται ότι όταν ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι...
-
Τι ειναι γιατρε μου, εκεινα τα παλια απο ενα νοσοκομειο που ελεγες;;;;;
Όχι,εκείνα ακόμη μετά από 2μησι χρόνια(!) να τα επανυπολογίσουν,κάθε φορά υπάρχει και μια γελοία δικαιολογία.Τους είπα λοιπόν ως δωρητής κι ευεργέτης του νοσοκομείου,αναμένω μια προτομή στην είσοδο του κτιρίου με το όνομά μου.Με δουλεύουν αυτοί τους δουλεύω όσο μπορώ κι εγώ...
Η τωρινή επιστροφή είναι από τον περσινό ΕΦΚΑ που ο 'μαντιλάκιας' μου είχε κόψει λανθασμένα επιπλέον κουστούμι με βάση εισοδήματα του 2016.Και τελικά αφορά πολλούς,αλλά όχι όλους.
-
Άστο καλύτερα, γιατί η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα στη Ελλάδα είναι επιεικώς τραγική και γελοία.
-
Το γράφουν παντού αυτό, αλλά ΔΕΝ ισχύει....είναι απλά η αμάθεια των δημοσιογράφων και των ανθρώπων στην εξουσία. Εαν σε ενδιαφέρεί μπορώ να γράψω την ανάλυση ενός καλό μου φίλου, οικονομολόγου που το εξηγεί όσο πιο απλά μπορεί.
Πάντως είναι αναληθές...δανειστήκαμε ακριβώς με 3.9%, όσο και πριν μερικούς μήνες.
-
21 Quadra wrote:
Το γράφουν παντού αυτό, αλλά ΔΕΝ ισχύει....είναι απλά η αμάθεια των δημοσιογράφων και των ανθρώπων στην εξουσία. Εαν σε ενδιαφέρεί μπορώ να γράψω την ανάλυση ενός καλό μου φίλου, οικονομολόγου που το εξηγεί όσο πιο απλά μπορεί.
Πάντως είναι αναληθές...δανειστήκαμε ακριβώς με 3.9%, όσο και πριν μερικούς μήνες.
Για άνοιξε μας τα μάτια να μάθουμε και εμείς τις λεπτομέρειες που αγνοούν ή που θέλουν να αγνοούν όλοι οι άλλοι.
-
Όσοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο Μάτι αν προσφύγουν κατά του κράτους δικαιούνται αποζημιώσεις από το Ελληνικό κράτος για την μη λειτουργία του 112.
-
Το κείμενο από τον φίλο μου (είμασταν παλιά συνάδλεφοι σε 2 τράπεζες):
'Μόλις πριν λίγο άκουσα στις ειδήσεις του Σκάϊ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κο Μητσοτάκη να δηλώνει σήμερα θριαμβευτικά στη κοινοβουλευτική του ομάδα, ότι η Ελλάδα πριν λίγα λεπτά δανείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία με αρνητικό επιτόκιο στα έντοκα γραμμάτια που εξέδωσε και ότι η χώρα δανείστηκε πρόσφατα με επιτόκιο μόλις 1,5% όταν τον Μάρτιο η προηγούμενη κυβέρνηση δανείστηκε με 3,9%. Έψαξα και βρήκα την ομιλία και την προσάπτω.
Δεν θα αναφερθώ στο πολύ βαρύ βιογραφικό του πρωθυπουργού και ούτε η πρόθεσή μου είναι να τον μειώσω. Ούτε επίσης να δικαιολογήσω τους προηγούμενους (που επίσης μπορεί να μην κατάλαβαν το θέμα που περιγράφω).
Το θέμα όμως προσωπικά το θεωρώ πολύ σοβαρό, γιατί έχει να κάνει με την οικονομία, τον δανεισμό του κράτους (για τα οποία χρεοκοπήσαμε) και την ευκολία με την οποία μεταδίδονται κάποια επί της ουσίας 'συνθήματα', αντί να υπάρχει κάποια ταπεινότητα, σιωπηλή και αποτελεσματική δουλειά, από ικανούς ανθρώπους, που λύνουν προβλήματα και μπορούν να πάνε τη χώρα στην επόμενη εποχή.Εξηγώντας λοιπόν θα ήθελα να επισημάνω (τελείως καλοπροαίρετα) ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ στο δεκαετές με επιτόκιο 1,5% αλλά με το ίδιο επιτόκιο 3,9%.
Επειδή ο ίδιος μπορεί να μην το ήξερε, είχαν όμως την υποχρέωση οι Σύμβουλοί του, ο Υπουργός Οικονομικών, ο πολύς Παπαδημητρίου και τέλος πάντων όλα τα τζιμάνια που τον περιτριγυρίζουν να του διευκρινίσουν την παρακάτω θεμελιώδη οικονομική αρχή.Άλλο το επιτόκιο ενός ομολόγου και άλλο η απόδοσή του σε κάποια χρονική στιγμή. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι :
Το Ελληνικό κράτος δανείζεται χρήματα εκδίδοντας ομόλογα, για τα οποία πληρώνει τόκο ανάλογα με το επιτόκιο με το οποίο εκδόθηκε το ομόλογο. Το δεκαετές που αναφέρθηκε είχε επιτόκιο 3,85% και όταν εκδόθηκε είχε τιμή περίπου 100 μονάδες.
Τώρα έγινε ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ με το ίδιο βέβαια επιτόκιο, αλλά η τιμή του ομολόγου έχει ανέβει πολύ και είναι περίπου 121 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος να πάρει τώρα αυτό το ομόλογο, για αξία 100 (στη λήξη του) θα πληρώσει τώρα 121. Επομένως χοντρικά για παράδειγμα, κάποιος θα πληρώνει τώρα 12.100€ για να πάρει μετά 10 περίπου χρόνια στη λήξη του 10.000€. Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο θα παίρνει βέβαια επιπλέον 3,85% επιτόκιο.Επειδή λοιπόν οι τιμή έχει ανέβει, η απόδοση του ομολόγου έχει πέσει και η οποία τώρα είναι περίπου 1,5%.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ του τελευταίου δεκαετούς είναι λοιπόν 1,5% και το ΕΠΙΤΟΚΙΟ του είναι περίπου 3,9%.
Αυτές οι έννοιες είναι τόσο βασικές όσο και το 1+1 = 2.
Το ίδιο λάθος έκαναν και κάποια, αν όχι όλα τα οικονομικά sites (Σε κάποια πήρα τηλέφωνο και το διόρθωσαν).
Αλήθεια προβληματίζεται κάποιος για όλα αυτά (από μας τους πολίτες εννοώ) ???
Αναρωτιέται ακόμα κανείς γιατί έπεσε το καράβι στα βράχια και πως θα αρχίσει η Ανάπτυξη ???
Αναρωτιέται κανείς για την ακρίβεια αυτών που μεταδίδονται ή είναι οπαδός και κουνάει παντιέρες μόνο στα συνθήματα ???
Το έχω ξαναπεί αυτό παλιότερα και κάποιοι φίλοι αν διαβάσουν μέχρι το σημείο αυτό (!!!) θα το θυμηθούν βέβαια...' -
Fanis είναι σίγουρο αυτό; Γιατί εγώ διαβάζω για αρνητικά επιτόκια και όχι για αξίες ομολόγων
στην λήξη. Βέβαια σε κάθε περίπτωση αφορούν τρίμηνα και όχι τα 10ετή που συνεχίζουν και κινούνται πάνω κάτω στα ίδια.Και σε κάθε περίπτωση δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης, είναι διεθνής τάση. Η όποια επιτυχία είναι το ότι
μπορεί και ακολουθεί την διεθνή τάση. Να πούμε όμως ότι οι καταθέτες
(π.χ. ασφαλιστικά ταμεία) με αρνητικά επιτόκια θα έχουν ΑΠΩΛΕΙΑ κεφαλαίου, δεν είναι όλα
ρόδινα.Φαίνεται προς πάει για έγκριση το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. Lapη, επειδή έχω διαβάσει
τι έχεις γράψει παλαιότερα, η μη εκπόνηση τέτοιου σχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε να κάνει
μόνο με το μαξιλάρι, είχε να κάνει με το ότι δεν ήθελε να διαθέσει χρήμα του μαξιλαριού
στις τράπεζες (και πάλι...). Κι εγώ δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι με την ιδέα. Θα δείξει
αν θα οφελήσει την οικονομία ή τους μετόχους των τραπεζών.Η Τουρκία έχει ήδη εισβάλλει σε 3 χώρες (Ιράκ, Συρία, Κύπρο). Αναρωτιέμαι τι περιμένουμε
για να συμφωνήσουμε ότι είμαστε από τους επόμενους. Ο μαστρο Δένδιας σφυρίζει αδιάφορα.
Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε χαλάσει τον κόσμο. Τέτοια υποχωρητικότητα από δεξιά (και καλά...)
κυβέρνηση δεν την περίμενα. -
Μόνο σε μεταναστευτικό + πολιτική σου θυμίζει τους προηγούμενους;
Σίγουρα έχει φύγει το αλέξι από το Μαξίμου;
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ
Παροχές τον Δεκέμβριο -Μητσοτάκης: Θα έχουμε πλεόνασμα και θα δοθεί στους ασθενέστερους....
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-tha-ehoyme-pleonasma-tha-dothei-asthenesteroys
-
Προσωπικά έχω γράψει πολλές φορές ότι δεν διαφωνώ καθόλου με την στήριξη στους
ασθενέστερους. Το θέμα όμως στην Ελλάδα είναι στο πως ορίζουμε ποιοι είναι αυτοί.
Και συνήθως τα κριτήρια έχουν να κάνουν με ψηφαλάκια και όχι με πραγματικές ανάγκες.
Ο μπαρμπα τόμσεν τις προάλλες μας έλεγε ότι το 60% των νοικοκυριών δεν πληρώνουν
μία από άμεσους φόρους (την στιγμη που ο κοινοτικός Μ.Ο. είναι κάπου στο 40%).
Αποκλείεται να γίνει σωστή κοινωνική πολιτική έτσι, εμ οι περισσότεροι να μην πληρώνουν,
εμ να δικαιούνται και κάποιο επίδομα. -
Μονο αναχωμα ειναι ο ΦΠΑ 24% αλλα αυτον συχνα τον διαχειριζονται οι επιχειρησεις οπως νομιζουν
-
Το κείμενο από τον φίλο μου (είμασταν παλιά συνάδλεφοι σε 2 τράπεζες):
'Μόλις πριν λίγο άκουσα στις ειδήσεις του Σκάϊ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κο Μητσοτάκη να δηλώνει σήμερα θριαμβευτικά στη κοινοβουλευτική του ομάδα, ότι η Ελλάδα πριν λίγα λεπτά δανείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία με αρνητικό επιτόκιο στα έντοκα γραμμάτια που εξέδωσε και ότι η χώρα δανείστηκε πρόσφατα με επιτόκιο μόλις 1,5% όταν τον Μάρτιο η προηγούμενη κυβέρνηση δανείστηκε με 3,9%. Έψαξα και βρήκα την ομιλία και την προσάπτω.
Δεν θα αναφερθώ στο πολύ βαρύ βιογραφικό του πρωθυπουργού και ούτε η πρόθεσή μου είναι να τον μειώσω. Ούτε επίσης να δικαιολογήσω τους προηγούμενους (που επίσης μπορεί να μην κατάλαβαν το θέμα που περιγράφω).
Το θέμα όμως προσωπικά το θεωρώ πολύ σοβαρό, γιατί έχει να κάνει με την οικονομία, τον δανεισμό του κράτους (για τα οποία χρεοκοπήσαμε) και την ευκολία με την οποία μεταδίδονται κάποια επί της ουσίας 'συνθήματα', αντί να υπάρχει κάποια ταπεινότητα, σιωπηλή και αποτελεσματική δουλειά, από ικανούς ανθρώπους, που λύνουν προβλήματα και μπορούν να πάνε τη χώρα στην επόμενη εποχή.Εξηγώντας λοιπόν θα ήθελα να επισημάνω (τελείως καλοπροαίρετα) ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ στο δεκαετές με επιτόκιο 1,5% αλλά με το ίδιο επιτόκιο 3,9%.
Επειδή ο ίδιος μπορεί να μην το ήξερε, είχαν όμως την υποχρέωση οι Σύμβουλοί του, ο Υπουργός Οικονομικών, ο πολύς Παπαδημητρίου και τέλος πάντων όλα τα τζιμάνια που τον περιτριγυρίζουν να του διευκρινίσουν την παρακάτω θεμελιώδη οικονομική αρχή.Άλλο το επιτόκιο ενός ομολόγου και άλλο η απόδοσή του σε κάποια χρονική στιγμή. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι :
Το Ελληνικό κράτος δανείζεται χρήματα εκδίδοντας ομόλογα, για τα οποία πληρώνει τόκο ανάλογα με το επιτόκιο με το οποίο εκδόθηκε το ομόλογο. Το δεκαετές που αναφέρθηκε είχε επιτόκιο 3,85% και όταν εκδόθηκε είχε τιμή περίπου 100 μονάδες.
Τώρα έγινε ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ με το ίδιο βέβαια επιτόκιο, αλλά η τιμή του ομολόγου έχει ανέβει πολύ και είναι περίπου 121 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος να πάρει τώρα αυτό το ομόλογο, για αξία 100 (στη λήξη του) θα πληρώσει τώρα 121. Επομένως χοντρικά για παράδειγμα, κάποιος θα πληρώνει τώρα 12.100€ για να πάρει μετά 10 περίπου χρόνια στη λήξη του 10.000€. Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο θα παίρνει βέβαια επιπλέον 3,85% επιτόκιο.Επειδή λοιπόν οι τιμή έχει ανέβει, η απόδοση του ομολόγου έχει πέσει και η οποία τώρα είναι περίπου 1,5%.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ του τελευταίου δεκαετούς είναι λοιπόν 1,5% και το ΕΠΙΤΟΚΙΟ του είναι περίπου 3,9%.
Αυτές οι έννοιες είναι τόσο βασικές όσο και το 1+1 = 2.
Το ίδιο λάθος έκαναν και κάποια, αν όχι όλα τα οικονομικά sites (Σε κάποια πήρα τηλέφωνο και το διόρθωσαν).
Αλήθεια προβληματίζεται κάποιος για όλα αυτά (από μας τους πολίτες εννοώ) ???
Αναρωτιέται ακόμα κανείς γιατί έπεσε το καράβι στα βράχια και πως θα αρχίσει η Ανάπτυξη ???
Αναρωτιέται κανείς για την ακρίβεια αυτών που μεταδίδονται ή είναι οπαδός και κουνάει παντιέρες μόνο στα συνθήματα ???
Το έχω ξαναπεί αυτό παλιότερα και κάποιοι φίλοι αν διαβάσουν μέχρι το σημείο αυτό (!!!) θα το θυμηθούν βέβαια...'Αν το αρχικο ποσο ηταν πχ 2 δις και η συμπληρωματικη εκδοση ηταν 1 δις επιπλεον τοτε προφανως σε χρηματοροες ειναι σαν να εκδιδεις ενα νεο ομολογο με 1.9% κουπονι. Δεν ειμαι ειδικος αλλα ο λογος που πρεπει να εγινε η συμπληρωματικη εκδοση ηταν για να μειωθει το κοστολογιο για την εκδοση αφου θα εχει το ιδιο ISIN και οχι καινουριες διαδικασιες για να παρει εγκρισεις και να δηλωθει στις πλατφορμες. Αρα αφου αρχικα ειχες αυτη την επιλογη να εκδοσεις και αλλο μεγεθος την χρησιμοποιεις για να μην μπλεκεις με νεους αναδοχους κλπ
ΥΓ δεν διαβασα λεπτομερειες αλλα πιστευω ετσι θα εγινε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2