-
Φτάσαμε στην συζήτηση της προγμηγουνρνγς εβδομάδας! Του είπανε οι εργολάβοι οτι τα ακίνητα είναι επένδυση, είδε ο άνθρωπος ότι δεν αποδίδει όπως περίμενε, προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι και κάνει και καλά συμφωνίες από ουρανοκατέβατους ενοικιαστές ΔΗΘΕΝ πως θέλουν να φύγουν στο 6-9μηνο λίγο πριν την τουριστική περίοδο!!!! Να πανε που;;; Στα διαλα μάλλον ώστε να έχει αυτός ελεύθερο διαμέρισμα!
Και αυτό το κάνουν σε γνωστούς και με οικογένεια! Εινσι πολλές πι περιπτώσεις!
Βρε παρέμβαση του κράτους και κόψιμο κώλων! Τίποτα άλλο!
-
Γιατί δεν είναι πιο εύκολο να γίνει ένας Τειρεσίας ενοικιαστών στην ΑΑΔΕ αφού και τις μισθώσεις βλέπει και τις δηλώσεις των ιδιοκτητών για τα ανεισπρακτα ενοίκια.
Στο εξωτερικό αποδεικνύει ο ενοικιαστής ότι μπορεί να μισθώσει το ακίνητο και ότι το ενοίκιο δεν υπερβαίνει το 30 % του εισοδήματος του.
Φίλος με τρία παιδιά μένει σε 80 τμ στο Παρίσι με 2000 ενοίκιο γιατί το πενταρι θέλει 3000 ενοίκιο και δεν έχει το ανάλογο εισόδημα.
Όταν γίνουν αυτά κάντε και κριτική αλλιώς είστε τζάμπα μάγκες.
-
Συμφωνώ σε αυτό! Ναι να ξέρεις ποιον βάζεις! Αλλά από την αλλη δεν είναι πάντα έγκυρο ! Αλλά κάποιου είδους προστασία από στρατηγικούς κακοπληρωτές πρέπει να υπάρχει!
Εγώ θα έλεγα και πιο ακραίο, κάπως να μαθαίνεις αν ο τύπος είναι μπλεγμένος πουθενά αλλά οκ τραβηγμένο!
Αλλά να πετάς έξω έναν σωστό ενοικιαστή που δεν παρανομεί, δεν τα σπάει, και πληρώνει πάντα για να βάλεις τουρίστες το καλοκαίρι, απλά πρέπει να απογοητευτεί δια νόμου! Καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη !
Ειδάλλως εάν θέλουν οι ιδιώτες να κάνουν ότι γουστάρουν με ένα αγαθό όπως η στέγη, τότε να βάλει στο σχέδιο πόλης το κράτος περιοχές και να τις ανοικοδομήσει μόνο του, ενοικιάζοντας τες σε τιμή κόστους!
Να διαλύσουν την αγορά ακινήτων, να φάνε σκατα μετά οι κουτοπονηροι γεροΠαντελήδες
-
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φτάσαμε σε σημείο να μη μας ενοχλούν οι απάνθρωπες πράξεις αλλά τα λόγια της κριτικής των πράξεων αυτών!
Έχει δικαίωμα ένας γέρος να πετάει για λίγα χρήματα παραπάνω το καλοκαίρι μια οικογένεια στον δρόμο αλλά δεν έχει δικαίωμα κάποιος αλλος, να τον σκυλοβρίσει για την πράξη του!
Κατάντια!
Υ γ φυσικά και να εκμεταλλευτεί την περιουσία του όπως θέλει ! Αλλά από την στιγμή που την μη τουριστική περίοδο βάζει οικογένεια μέσα και την πετά την τουριστική έξω αυτό είναι ανήθικο! Νόμιμο αλλά ανήθικο!
Εδώ είναι το κενό του νόμου κσι το κράτος πρέπει να κόψει κωλους!
Επηδη συνεχως το γραφεις και εχω βαρεθει ο συγκεκριμενος τυπος εβαζε μονο 1 στομο στο διαμερισμα που το ηθελε για 6 μηνες υπηρχε προσυμφωνια και στην περιπτωση που μια φορα δεν μπορουσε να βρει να φυγει την ειχε αφησει μεχρι και τον Ιουλιο δεν την πεταξε εξω. Αν ηταν ο καθενας που πηρε δανειο/δουλεψε μια ζωη και απεκτησε ενα ακινητο να ειχε υποχρεωση να βαλει οικογενεια μεσα με τυπικο νοικι τοτε γιατι δεν πας σε αυτα τα ακριβα διαμερισματα στην Γλυφαδα και στην Βουλιαγμενη να τους το πεις?
Δεν κατάλαβα τι εννοείς;;;
-
Σε όλο τον κόσμο γίνεται background check εκτός από την Ελλάδα. Μόλις ρωτήσεις τον υποψήφιο ενοικιαστή ποιος είναι και τι κάνει φεύγει συχνά τρέχοντας.
-
Εγώ όχι μόνο λέω, αλλά έχω δώσει μέχρι σήμερα και πάγια εντολή για ενοίκιο! Πληρώνω πριν φάω! Άσε που ρίχνω λεφτά για να το φτιάξω!!! Άλλο αυτό!
11 έτη που νοικιάζω αυτό το σπίτι μθα φορά καθυστέρησα τότε με τα καπιταλ κοντρόλ! Νομίζω έναν μηνα καθυστέρηση!
Τα είχα αλλά τα κρατούσα για να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και μείνουμε χωρίς λεφτά!
-
Lap πληροφοριακά στα 11 χρόνια που νοικιάζεις το ίδιο διαμέρισμα τι αυξήσεις ενοικίου σου έχουν κάνει ; Γιατί φέτος λόγω ανατιμήσεων ακούω τριγύρω να ζητούν αυξήσεις 100-250 ευρώ σε παλιούς συνεπείς ενοικιαστές κατοικιών !
-
Χοντρικά διοτι συμψήφισα και κάποιες αναβαθμίσεις που έκανα στο διαμέρισμα 160-170 ευρώ όλα μαζί αύξηση,
Τα εισοδήματα μας μετά φόρων ανέβηκαν 100 ευρώ.
Δηλαδή έχω αύξηση παγίων κατά 70ευρώ/μηνα στο σπίτι. Γιατί έχω και αλλά ενοίκια και εκεί ανέβηκα στα 150 ευρώ συνολικά. Συνολικά ειδα αύξηση 300-310 ευρώ σε ενοικια και 100 ευρώ αύξηση εισοδημάτων. Δηλαδή πληρώνω συνολικά εγώ περίπου 2400 ευρώ παραπάνω ανα ετος. Ένας καλός μηνιαίος μισθός χάνεται μόνο σε αυξήσεις!
Δεν υπολογίζω πληθωρισμο σε τρόφιμα, καύσιμα κτλ κτλ
Σκεψου τώρα σε εποχές ΠΑΣΟΚ να έβγαζα διαφορα μικρά διαμερίσματα και να τα ενοικίαζα σήμερα. Τι μπαρούφες θα έλεγα.
Α ρε ΠΑΣΟΚ . Σε λάθος εποχές κυβέρνησες.
-
Πάντως οι ενοικιαστές μια χαρά εκμεταλλεύτηκαν την κρίση και κατέβασαν τα ενοίκια γύρω στο 50.
Τώρα άμα τους ζητήσουν αύξηση γκρινιάζουν. -
Δεν έχεις πάρει χαμπάρι οτι η αγοραστική δύναμη είναι χειρότερη από όλη την Ευρώπη;;;
Ότι τα εισοδήματα του βασικού μισθού αντιστοιχούν σε εισοδηματα πριν το 2000. Και εσυ ζητάς ενοίκια σε τιμες 2024. Για κάτι που σου κόστισε σε εναρμονισμένες τιμες όταν το έχτισες τα μισά από ότι με σημερινές τιμες;
Ε κυρ Παντελή;
Σε έναν πόλεμο, θεός φυλάξει, ξέρουμε τι θα κάνατε. Φαίνεται η νοοτροπία.
-
οι λογικες αυξησεις ακολουθουν κατι αναμεσα στον τιμαριθμο και στην αυξηση του εισοδηματος που ειναι παντα μικροτερη.
-
Δεν θέλουν τιμάριθμο .... ΠΑΣΟΚ γαρ
Όλη η ρητορική είναι σχέδιο για να αρμέξουν περισσότερα.
-
Εγώ προσωπικά τα κατέβασα στην κρίση και τώρα με πάνε με τον πληθωρισμό και ΔΕΝ είναι κατοικίες αλλά επαγγελματικά και αυτοί μια χαρά ανεβάζουν τιμές.
-
Ποιος ήταν αυτός ο πολιτικός που έλεγε ότι τον συγχαίρουν οι πολίτες στον δρόμο για τις αυξήσεις στους φόρους;;;
Αυτόν μου θύμισες
Που πάτε και τους βρίσκεται αυτούς τους ενοικιαστές που με χαρά δέχονται τις αυξήσεις ή επιθυμούν να ζήσουν στο σπίτι μονάχα σε μη τουριστικές περιόδους;;;
Είστε πολύ τυχεροί....
-
Χοντρικά διοτι συμψήφισα και κάποιες αναβαθμίσεις που έκανα στο διαμέρισμα 160-170 ευρώ όλα μαζί αύξηση,
Τα εισοδήματα μας μετά φόρων ανέβηκαν 100 ευρώ.
Δηλαδή έχω αύξηση παγίων κατά 70ευρώ/μηνα στο σπίτι. Γιατί έχω και αλλά ενοίκια και εκεί ανέβηκα στα 150 ευρώ συνολικά. Συνολικά ειδα αύξηση 300-310 ευρώ σε ενοικια και 100 ευρώ αύξηση εισοδημάτων. Δηλαδή πληρώνω συνολικά εγώ περίπου 2400 ευρώ παραπάνω ανα ετος. Ένας καλός μηνιαίος μισθός χάνεται μόνο σε αυξήσεις!
Δεν υπολογίζω πληθωρισμο σε τρόφιμα, καύσιμα κτλ κτλ
Σκεψου τώρα σε εποχές ΠΑΣΟΚ να έβγαζα διαφορα μικρά διαμερίσματα και να τα ενοικίαζα σήμερα. Τι μπαρούφες θα έλεγα.
Α ρε ΠΑΣΟΚ . Σε λάθος εποχές κυβέρνησες.
τα αλλα ενοικια που εχεις τι ειναι;
-
Δεν μπορώ να σου πω....είναι μυστικό
-
Ποιος ήταν αυτός ο πολιτικός που έλεγε ότι τον συγχαίρουν οι πολίτες στον δρόμο για τις αυξήσεις στους φόρους;;;
Αυτόν μου θύμισες
Που πάτε και τους βρίσκεται αυτούς τους ενοικιαστές που με χαρά δέχονται τις αυξήσεις ή επιθυμούν να ζήσουν στο σπίτι μονάχα σε μη τουριστικές περιόδους;;;
Είστε πολύ τυχεροί....
Αν απαντάς σε μένα εγώ δεν νοικιάζω κατοικίες αν απαντάς σε άλλον διευκρίνισε σε ποιον.
-
Σε εσένα. Έχουν όλοι την ρευστότητα να δέχονται αυξήσεις;
-
αυτη τι ερωτηση ειναι?
εξαρταται το ενοικιο απο τη ρευστοτητα της επιχειρησης στα επαγγελματικα?
οταν εχει δηλαδη ρευστοτητα θα δωσει παραπανω?
οπως ειμαι με τους ενοικιασται γενικα, εδω ειμαι με τους ιδιοκτητες, δεν ειναι τραπεζες...
και ας διαχωρισουμε τα επαγγελματικα που και εκει υπαρχει εκμεταλευση αλλα αλλη κουβεντα
το τεραστιο θεμα ειναι στα σπιτια που φτασαμε να ζητανε επειδη μπορουν και μονο, τη μανα τους και τον πατερα τους για την καθε κωλοτρυπιδα που τη λενε σπιτι -
Πολύ μεγαλύτερη από το ενοίκιο που δίνουν.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2