-
Έζησε το μύθο του ο φιλοφουντικος Μαυρουδής και το λιμάνι της Καλύμνου μετατράπηκε σε Haulover Inlet όπου οι υποστηρικτές Trumpαριφα μπαινοβγαίνουν με τα σκάφη τους με σημαίες του.
Κατά τα άλλα, 2 μέχρι στιγμής με έχουν πλησιάσει να μου ζητήσουν κάνα κέρμα. Και οι δύο 'καλοβαλμενοι', λίγο μεγαλύτεροι μου που μόλις έμειναν ανεργοι, οι μέρες 2011+ ξανάρχονται...
-
Κάθησα τώρα και διάβασα τις τελευταίες σελίδες. Ζω στην Αθήνα εδώ και δεκαετίες, το κέντρο ήταν έτσι και χειρότερο ανέκαθεν. Και πριν έρθουν οι ξένοι δηλαδής. Μη πω ότι τώρα έχει βελτιωθεί σε μερικά σημεία. Π.χ. μετρό, εκπομπές λεωφορείων αλλά και γενικά όλων των οχημάτων, συνωστισμός στα μμμ, σήμανση, πεζόδρομοι που και που, μερικά ωραία σύγχρονα κτίρια (θυμάστε τα παλιά των δεκαετιών '60-'70-'80 που ήταν απρόσωπες κούτες?), κίνηση στον μικρό δακτύλιο, ανακαινίσεις παλαιών κτιρίων και ταυτόχρονα ανάδειξή τους, μείωση του συντελεστή δόμησης σε ορισμένες περιπτώσεις.
Κάποια πράγματα χειροτέρεψαν φυσικά. Π.χ. βρώμα, συνθήματα σε δημόσιους χώρους, εγκληματικότητα, άστεγοι, εξαρτημένοι.
Το χειρότερο είναι ότι οι ξένοι κατέλαβαν ολόκληρο το κέντρο, έφυγαν οι Έλληνες για τα βόρεια προάστια και έχουν γίνει τώρα αυτά Ομόνοια από το υπερβολικό μποτιλιάρισμα και την πολυκοσμία.
-
Όσοι έχουν πρόσβαση στο Netflix πολύ καλά θα κάνουν να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ the Social Dilemma (κι αν έχουν παιδιά εφήβους ή λίγο μεγαλύτερα να το δουν μαζί και συζητήσουν). Δίνει μια εξήγηση γιατί είναι έτσι όπως είναι ο κόσμος που ζούμε, και κατ επέκταση πως διαμορφώνεται η πολιτική κατάσταση και στη σημερινή Ελλάδα.
-
Πολύ ενδιαφέροπν φαίνεται....θα το δώ με την 1η ευκαιρία!
Όμως, πριν το δω, αναρωτιέμαι....εμείς δεν τα έχουμε φτιάξει όλα αυτά? Εμείες δεν τα χρησιμοποιούμε? Άρα τελικά εμείς φταίμε για όλα....δεν υπάρχει δράκος να κατηγορήσουμε. Εμείς ψηφίζουμε, εμείς τα φτιάχουνμε, εμείς τα αγοράζουμε, εμείς τα χρησιμοποιούμε. Μήπως τελικά ο άνθρωπος είναι αυτοκαταστροφικό όν?
-
Ανοίγεις κουβέντα για το πως διαμορφώνονται οι κοινωνίες, Φάνη. ΠΟΛΥ μεγάλη κουβέντα με 1000αδες παράγοντες (2-3 οι βασικοί όμως). Δεν μπορώ σήμερα να ανοίξω ούτε το 1%.
Ο άνθρωπος είναι το μόνο ον που κάνει πράγματα με κυρίαρχη την συνείδησή του (στα ζώα κυριαρχεί το ένστικτο, υπάρχει στον άνθρωπό αλλά η συνείδηση είναι ένα επίπεδο παραπάνω).
Η συνείδηση διαμορφώνεται με βάση το τι ζει ο άνθρωπος και η συνείδηση του κάθε ανθρώπου δημιουργεί την κοινωνική συνείδηση (συνείδηση του πως λειτουργεί η κοινωνία), αλλά και ανάποδα (ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία επηρεάζει την ατομική συνείδηση του κάθε ανθρώπου).
Με βάση την τωρινή συνείδηση του ανθρώπου είμαστε αυτοκαταστροφικά όντα.
ΑΛΛΑ έχουμε την δυνατότητα - γνώσεις κλπ να καταλάβουμε ότι η πορεία μας είναι αυτοκαταστροφική και να κάνουμε κάτι για την αλλάξουμε (άλλοι τελείως, άλλοι απλά να την φρενάρουμε κλπ κλπ
ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα, που θέλει πολύ διάβασμα και χρόνο να την αναλύσεις με τους συνομιλητές σου. ΔΕΝ προλαβαίνω σήμερα (κάποια άλλη στιγμή ανοίγουμε το κατάλληλο θέμα και την κάνουμε), γ@μω τα φορολογικά μου μέσα (Γάτε, την γλίτωσα την Άμφισσα χτες, τώρα ασχολούμαι με Κάλυμνο)
-
Δες το ντοκιμαντέρ και θα καταλάβεις τί εννοώ. Θα γίνει το ερώτημα 'εμείς' τα έχουμε φτιάξει, ή 'αυτοί' ή ...'αυτό'? (όπου 'αυτό' , το A.I.)
Το ντοκιμαντέρ είναι εξαιρετικό γιατί δίνει εκλαϊκευμένη τεχνική εξηγηση του πως δουλεύουν τα social media και πώς η δυναμική τους είναι τέτοια που μπορεί να φτάσουν μέχρι κατάρρευση του σημερινού πολιτισμού, εφόσον μιλάμε για καπιταλισμό χωρίς νόμους* που έχει 'αναθέσει' σε Artificial intelligence (εξ ορισμού χωρίς ηθικό φραγμο) να συγκεντρώνει άπειρες πληροφορίες για τον καθένα μας, να χρησιμοποιεί μοντέλα ψυχολογίας και να μανιπουλάρει κάθε άτομο ξεχωριστά με σκοπό το κέρδος, χωρίς κανένα έλεγχο. Επίσης το ντοκιμαντέρ δείχνει πως επηρεάζει την καθημερινή ζωή και τις σχέσεις μας σε πρακτικό επίπεδο.
- σαν παράδειγμα Καπιταλισμού χωρίς νόμους κι έλεγχο, που υπάρχει και στη ταινία, φαντάζεστε να υπήρχαν εισηγμένες πολυεθνικές εμπορίας οργάνων χωρίς καμία απαγόρευση κι έλεγχο πουθενά; αυτό συμβαίνει τώρα με τα προσωπικά δεδομένα.
Κι αν κάποιος ενδιαφέρεται παραπάνω, υπήρχε παλιότερα ένα άλλο ντοκιμαντέρ που έδειχνε πως ακριβώς μανιπουλαρίστηκαν οι εκλογές των ΗΠΑ και η ψηφοφορία του Brexit απ την Cambridge Analytica & FB.
-
Στα της παιδείας να σας γυρίσω λίγο.
Είναι προφανές πως διαχρονικά οποία και αν είναι τα αιτήματα συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει το εξής: Προοδευτικοί υπέρ των καταλήψεων vs συντηρητικοί εναντίον των καταλήψεων με κάθε τρόπο και για κάθε λόγο.
Κάπως έτσι έχουν καει και μεμονωμένα πράγματα που μπορεί να ήταν όντως θετικά και βρίσκονταν σε όλες τις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις. Άδικο, αλλά αν ο τρόπος είναι 'αποφασιζομεν και διατασσομεν' θα πάει κουβά και το όποιο καλό.
Η αλήθεια είναι πως όποιος συγκρουεται κατά μέτωπο με τους μαθητές καταστρέφεται πολιτικά και η κουβέντα 'να γίνεται συζήτηση αλλά με ανοικτά σχολεία' από την παράταξη που είχε στους κόλπους της το δολοφόνο του Τεμπονερα είναι πιο εκ του πονηρού από 10 Ερντογάν μαζί... Ας αφήσουμε ομως την κυρά Νίκη να είναι ο εαυτός της. Τα αβγά που πάει να σπάσει αργά ή γρήγορα θα σπάσουν στο κεφάλι της. Εδω από το πρωί την πάει αίμα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ο οποίος είναι ΔΑΚΕ. Αίμα._
-
Η κατάληψη ως μέσο είναι βλακώδης
Αφου στρέφεται ενάντια σε αυτό που την κάνει... Σαν να πουν οι αγρότες δεν καλλιεργούμε μέχρι να μας ικανοποιήσετε αιτηματα. Αλλά οι αγρότες δεν είναι βλάκες. Βγαίνουν και κλείνουν δρόμους. Για να έβγαιναν κάθε απόγευμα οι καταληψίες μαθητές μιας περιοχής και να έκλειναν μια κεντρική λεωφόρο... Αλλά βλέπεις αυτό απαιτεί
Κόσμο που δεν υπάρχει (στην κατάληψη συμμετέχουν 5-6, οι υπόλοιποι την πέφτουν, πως αλλιώς θα ψήφιζαν υπερ;)
Αποχη από τα απογευματινά φροντιστήρια (νταξ μεγάλε, είπαμε να κλείσουμε το σχολείο, όχι να χάσουμε και το φροντιστήριο...)
-
Εδώ καράβια χάνονται και το νινί χτενίζεται. Ο Σύριζα καλά το πάει, διώχνει όλους τους πρόσκαιρους ψηφοφόρους του, μια χαρά, ακόμα και οι βλακείες και αστοχίες της κυβέρνησης αντί να τον βοηθήσουν αυτός πυροβολάει τα πόδια του, στην Κουμουνδούρου δεν έχουν καταλάβει ότι η κοινωνία δεν θέλει άλλες άγονες και άστοχες παρεμβάσεις πεζοδρομίου, έχει κουραστεί και θέλει να ανακάμψει, έχουν την εντύπωση ότι με αυτές τις κινήσεις στην παιδεία και στην υγεία θα πιάσουν 42% που είπε ο Τσίπρας, άντε ρε ξυπνάτε και βρείτε το βήμα σας χαϊβάνια.
Αλλάξτε πολιτική αφού βλέπετε ότι όλοι οι άλλοι κινούνται με πρακτικές του προηγούμενου αιώνα, αλλά και εσείς είσαστε ακόμα στον 19ο με την ξύλινη γλώσσα, μια χαρά το πάτε πάντως για το μονοψήφιο. σας τα είπε από πρώτο χέρι χτές βράδυ ο Κωνσταντόπουλος που σας γμωρίζει πολυυύ καλά.
-
Στα της παιδείας να σας γυρίσω λίγο.
Είναι προφανές πως διαχρονικά οποία και αν είναι τα αιτήματα συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει το εξής: Προοδευτικοί υπέρ των καταλήψεων vs συντηρητικοί εναντίον των καταλήψεων με κάθε τρόπο και για κάθε λόγο.
...
Μην το λες Ιωάννη, στην Ελλάδα βρισκόμαστε, όπου ο εκλογικός σκοπός αγιάζει κάθε μέσον... έτσι οι καταλήψεις μπορεί να είναι 'καλές' ή 'κακές' ανάλογα προς τα που σπρώχνουν την κοινή γνώμη και τα ψηφαλάκια... το επιβεβαιώνει κι ο Άδωνις, για τις καλές καταλήψεις του Μακεδονικού, που τότε τον εξυπηρετούσαν, και τις διαχρονικά κακές των 'Αριστερών', που οι Συριζαίοι τις βλέπουν ανάποδα κι αναλόγως τις χαρακτηρίζουν!
Εφόσον έχουμε μια Παιδεία και Σχολείο που διαχρονικά οι μαθητές τα νιώθουν σαν κάτεργο, και φουλ κομματικοποίηση, οι καταλήψεις θα είναι πάντα μια 'φυσική' αντίδραση στο χάος (να μη το λέμε 'μπουρδέλο' γιατί εκεί υπάρχει τάξη κι απαράβατοι κανόνες) που δημιουργούν κάθε φορά οι απαίδευτοι Υπουργοί (που επίσης βλέπουν ως κάτεργο τη θητεία τους, άντε στην καλύτερη ως πρόσκαιρο μέσο προσωπικής προβολής)...
-
Η κατάληψη είναι βλακωδης. Η απεργία;
Το ξαναγράφω. Καραμουζα άγρια από την ίδια τη ΔΑΚΕ. Ας βγει η ΝΔ και ας αποκυρηξει τον αναχρονιστικο συνδικαλισμό λοιπον. Να διαλύσει τη συνδικαλιστική παρατάξη της και να αφήσει τις ρουφιανιες και τους εκβιασμους απέναντι σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Για τα δε φροντιστηρια, όποιος 'καίγεται' θα επιλέξει ένα που σέβεται το μέγιστο αριθμό των 8 ανά τμήμα, ώστε να γίνεται δουλεια. Πιο πάνω δε γίνεται 100% σωστή δουλειά*._
Στο επίπεδο συνδικαλισμού και αυτοδιοίκησης ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται ακομα ύπνο βαθύ. Οι καταλήψεις 'υποκινούνται' από αλλού, τα λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, το μόνο εύκολο γι'αυτόν να έλεγε ότι τα κάνουν τα Συριζουδια. Α, μίλησε και 'στο κόκκινο', ακόμα να διαγραφεί;
Για περισσότερη πρω(κ)τοπορεια, υπάρχουν βεβαια οι Μπογδανοκαλλιανοι που θα φανατισουν τα μυαλά που τους χρειαζονται. Λεπτομέρεια, δεν έχουν παιδια. Εγώ τους εύχομαι να αποκτήσουν κατά τα άλλα και ας τα κάνουν σαν τα μούτρα τους.
*Πέρα από ιούς και μικρές αίθουσες, αν πχ στην ξένη γλώσσα μαζεύει η καθηγήτρια τα βιβλία ασκήσεων και τα δίνει διορθωμένα στα παιδιά ώστε να προλάβει να βγάλει το πλάνο ύλης, χώρια τις καρτέλες των μαθητών -ετσι κάνουν οι 'μεγάλοι'- και οι ασκήσεις δεν διορθώνονται εντός τάξης ή δεν δίνεται χρόνος να λύσουν όλη την άσκηση τα παιδια και να την πουν αλλά ο καθένας λέει από ένα πραγματακι 'με τη σειρά', καληνύχτα. Ο έχων έφεση θα μάθει και ο άλλος θα μπει τούβλο και θα βγει τσιμεντολιθος. Μετά μην απορούν οι γονείς για 'πτυχία' τύπου lrn...
-
Johan, η απεργία στρέφεται κατά του εργοδότη. Όταν δεν στρέφεται (βλ κατάληψη χαλυβουργιας πχ πριν κάποια χρόνια) πάει ακλαφτη και μένουν μόνο οι αναμνήσεις των υπερήφανων αγώνων να τους μνημονευουν οι συνδικαλιστες στα ουζερι...
Μια κατάληψη εναντίον ποιου στρεφεται; Απλά ενάντια σε αυτόν που δεν έχει να πληρώσει ιδιωτική παιδεία, φροντιστήριο η σχολείο. Εν πολλοίς εναντια σε αυτον που την κανει. Ξαναλέω, για να κλείνανε κάθε απόγευμα τον Κηφισό οι μαθητές Νίκαιας, Ρέντη, Αιγάλεω και Περιστερίου και θα σου λεγα εγώ για ποτέ θα είχε ασχοληθει να βρει η κυρά Νίκη λύσεις...
ΥΓ: 8+ μαθητές σε αίθουσες κοτέτσια φροντιστηρίων. Και πλερω και ένα 300ρι min... Αλλά για κάποιο περίεργο λόγο αυτό δεν πειράζει κανέναν.
-
Σχολιάζοντας αυτά που έγραψε ο fiverg, ούτε εγώ είμαι υπέρ των καταλήψεων ως μέσο διαμαρτυρίας, έγιναν στη γενιά μου και δεν συμμετείχα από τότε πιτσιρικάς, όμως δεν είναι τόσο ασπρόμαυρα τα πράγματα και δεν μπορούμε να εναντιωνόμαστε ως αυτόματη αντίδραση.
Η δημόσια εκπαίδευση, την οποία όλοι (χρυσο)πληρώνουμε ως φορολογούμενοι πολίτες έχει 'πελάτες' κι αποδέκτες τους μαθητές, κατ' επέκταση όλη την κοινωνία.
Το 'προσφερόμενο προϊόν' διαχρονικά δεν είναι του επιπέδου που θα θέλαμε και υπάρχουν πολλά πλήρως δικαιολογημένα κατά περίπτωση παράπονα.
Στη προκειμένη περίπτωση, το 'προϊόν' αυτή τη στιγμή είναι τόσο μάπα και ακατάλληλο που μια μεγάλη μερίδα 'πελατών' αρνείται να το καταναλώσει υποχρεωτικά, επειδή έτσι θέλουν οι Διευθύνοντες (Υπουργείο και αρμόδιοι υπάλληλοι) για να καλύψουν μια σειρά από εκκωφαντικές αποτυχίες κι ευθύνες που έχουν. Όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων και πολιτικών απόψεων είναι πλήρως δυσαρεστημένοι κι αναγνωρίζουν αυτές τις ευθύνες, για δικούς τους λόγους όμως κάποιοι είναι διατεθειμένοι να σκύψουν το κεφάλι και να συμμορφωθούν με τις προσταγές της ανίκανης Διεύθυνσης, κάποιοι άλλοι όμως απαύδησαν και δεν το αποδέχονται.
Αντί να 'δικάζουμε' τους διαμαρτυρόμενους, που ομολογουμένως δεν έχουν κι άδικο, και όλα τα στραβά των καταλήψεων (το μπάχαλο, το χαβαλέ, την κομματική εκμετάλλευση, τους ψεκασμένους κλπ.) θα έπρεπε η προσοχή μας και η κριτική μας να γίνεται πρωτίστως στο Υπουργείο και τους χειρισμούς του, και να είναι πρώτοι οι φίλια προσκείμενοι στη ΝΔ που θα έπρεπε να απαιτούν άμεση εκπαραθύρωση της Κεραμέως και των άλλων επικεφαλής συνυπεύθυνων κι άμεσο ανασχεδιασμό κι αλλαγή αντιμετώπισης της κρίσης. Αν γίνουν αυτά θα φανεί ποιοι είναι κομματικά υποκινούμενοι και θα χάσουν οποιοδήποτε έρισμα και δικαιολογία και δεν θα μπορούν να σταθούν καταλήψεις. Και για τη ΝΔ το πολιτικό κόστος θα μετατραπεί σε κέρδος.
-
Χορτάσαμε δηλώσεις συμπαράστασης στις καταλήψεις από πολιτικούς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και βεβαίως κάνουν μάθημα κανονικότατα (παρόλο που εκεί στα περισσότερα τα τμήματα έχουν 25+ μαθητές, μάλλον στα ιδιωτικά δεν κολλάει...). Αλλά οι καταλήψεις είναι για την πλέμπα, τα έχουμε πει αυτά.
Μέχρι και ο Αλέξης μας είπε χτες για τα παιδιά ΜΑΣ που στοιβάζονται σε αίθουσες με 25 μαθητές. Σε ποιο δημόσιο σχολείο στοιβάζονται εσένα τα παιδιά σου Αλέξη; Κάνουν μάθημα τα παιδιά σου αυτή την εποχή Αλέξη;
-
Εγω παλι θα σας την βγω δεξια.
Πρωτα απο ολα και εγω ειμαι κατα της καταληψης ως εννοια. Ποτε μου δεν συμμετειχα αν και εμεις ειχαμε καταλληψεις.
Επισης, για καποιον περιεργο λογο εχω μια αγαπη στον δημοσιο τομεα, οχι με τους ηλιθιους δημ υπαλ, αλλα με το δημοσιο συστημα παιδειας.
Το βρισκω εως και ρομαντικο που η χωρα φροντιζει μεσω της δημοσιας προσφορας υπηρεσιων τα τεκνα της απο οπου και αν προερχονται. Ειναι το κολλημα μου αυτο.
Τωρα, για το μπαχαλο που λετε στην παιδεια μου φαινονται ολα..... υπερβολικα
Τσ πραγμστα ειναι απλα,....αν διαβαζεις εχεις προκοπή, αν οχι δεν εχεις. Εγω ημουν μετριος διοτι ειχα παρα πολλες αλλες εξωσχολικες ασχολιες, πηγα μετρια, σπουδασα μετρια και ειναι δικη μου ευθυνη.
Οσο για τις αποστάσεις, αφου αγκαλιαζονται τα λυκειοπαιδα ολη μερα μεταξυ τους και στις καφετεριες....δουλευομαστε;
-
Απο την αλλη και τα παιδι εχουν αποφασισει μεσω γενικης συνέλευσης την καταληψη, που διαφωνω εγω καθετα λογω αντιληψης.
Εφόσον ομως, το αποφασησαν δεν γινεται να τιμωρούνται μεσω απουσιων.
Διοτι ειναι ατοπο να τους αφηνεις να εχουν 15 μελες και συνελευσεις και μετα να τιμωρεις τις αποφασεις της συνελευσης αυτης και οσους συμμετεχουν.
Αν ειναι καταργηστε το 15 μελες και τελειωνει η υποθεση.
-
Lap, σε αυτό που λες συμφωνώ 100%. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι όλα τα παιδιά γνωρίζουν ότι ψηφίζουν μια πράξη (κατάληψη δημόσιου χώρου) που με βάση τον ποινικό κώδικα είναι παράνομη (είναι ανήλικα, η όποια επίπτωση πάει στους γονείς τους).
Ωστόσο, αδυνατώ πλέον να πιστέψω ότι η υπουργός είναι τόσο ηλίθια. Δεν μπορεί...
Εξαγγέλει τηλεεκπαίδευση για τα σχολεία υπό κατάληψη και αντί να το περάσει ομαλά, το καίει από την αρχή μιλώντας για απουσίες και αποκλεισμό μαθητών από αυτή. Δεν μπορεί να είναι τόσο - μα τόσο - βλαμμένη. Πιθανότατα δεν είναι έτοιμη, το κάνει με ένα τρόπο που ξέρει ότι θα βγάλει την αρτηριοσκληρωτική ΟΛΜΕ μπροστά και μετά θα καλύψει τον πισινό της βγαίνοντας και λέγοντας στους γονείς, 'να, εγώ ήμουνα έτοιμη και προσπάθησα, άλλοι φταίνε...'
-
Ρε συ fiverg να πω μια ιδεα που μου ηρθε ρουφοντας τον φρεντο μου;
Να το κανουμε ανα δυο μερες οι μισοι με τηλεκπαιδευση και αλλοι μισοι στην αιθουσα να τελειωνουμε να πανε τα παιδια σχολειο.
Λεω εγω τωρα
-
Fiverg εδώ το θέμα είναι 'πρακτικο' και ισχύει για όλους τους πολιτικούς αλλά και τους πλούσιους, οι συμπαθούντες τον καπιταλισμό πρέπει να τα καταλαβαίνουν αυτά, αλλά είναι ΑΞΙΩΜΑ για τους Δεξιους τα λουσα και οι φρουρές, οι άλλοι πρέπει να κυκλοφορούν ρακένδυτοι και απροστάτευτοι. Δε θα τους πειράξει κανένας εξαλλου, φημιζομαστε για την ανεκτικότητα μας όλοι...
Ξέρεις κανένα πολιτικό που να κυκλοφορεί ασυνόδευτος; Έστω ότι κάποιος πολιτικός στέλνει τα παιδιά του στο δημοσιο σχολείο, δε θα τους κάνουν εκφοβισμό παιδιά 'του άλλου κόμματος'; Είναι ωραία εικόνα το ασφαλιτικο με τους αστυνομικους κάθε μέρα στο σχολείο;
Πήγα διακοπές το καλοκαίρι σε ένα ταπεινό 4στερο στο Γύθειο. Στην πισινα έπαιζε ο μικρός με ένα κοριτσάκι. 2 κοπέλες μαζί, 2 σωματοφύλακες έξω από την πισίνα. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι έπαιζε, πρόσεχα άλλωστε το μικρο. Μετά είδα Μερκα S καινούργια με γερμανικές πινακίδες και συνοδευτική GLE -διακριτικοι δε μπορείς να πεις-. 2 νταντάδες, μια Γερμανίδα μια Ελληνίδα.
Στην ανάβαση Κύμης έκανε ένα ανέβασμα ο Αυγενακης (θα κρατηθώ, δε θα πω τίποτα). Skoda Fabia 'του ενιαίου' όπως λέμε στους αγώνες και από πίσω ασφαλιτικο A4. Το βουνό κλειστό λόγω covid -μπαινουν μόνο οδηγοί/μηχανικοί/οργανωση- και αυτός με κράνος, μπαλακλαβα, φόρμα άρα άντε να ξέρεις ποιος είναι. Από πίσω το ασφαλιτικο...
-
Λυσεις για την μη συγκεντρωση 25+ παιδιών στις αίθουσες υπάρχουν και θα μπορουσαν να εχουν βρεί 50 δυνατους συνδυασμούς που θα καλυπταν ΟΛΑ τα πιθανά σενάρια!!! Και θα ήταν αποδεκτά από ΟΛΟΥΣ (οπως εγιναν τα μέτρα στο 1ο κυμα)
ΔΕΝ το έκαναν όμως γιατί έπρεπε να βάλουν χερι στην τσέπη!!! Τωρα λουζονται τις συνέπειες!!! ακόμα και η ΔΑΚΕ τους βαζει χέρι !!!(αλλό που μετα θα τους ψηφίσει).
Δεν σωζεται τώρα η κατάσταση, μόνο με 2ο lockdown (που δεν είναι μακρια)!!!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2