-
Δεν είπα πως πήγαν σε εξοπλισμούς είπα πως τα προγράμματα αυτά απαιτούσαν και ιδιωτική συμμετοχή, κυρίως από το πακέτο Ντελόρ και μετά. Δεν μας έδιναν χρήματα έτσι χωρίς στάδια αποπερατώσεις έργων. Τα προηγούμενα στα ΜΟΠ ήταν 2,5 δις σε σημερινή ισοτιμία. Ψίχουλα για την μετέπειτα Ελλάδα αλλα αρκετά για τότε.
Εμείς σήμερα δανειζόμαστε 2,5 δις το μήνα για πλακα
Με επιπλέον ίδια κεφαλαία δημοσίων επενδύσεων περί των 100 δις και με σύμπραξη των ευρωπαϊκών ταμείων μπορούσαμε να κανουμε και εμείς παπάδες όπως και αυτές οι χωρες. Εμείς όμως τα δώσαμε στο στράτευμα μας (εξοπλισμό και μισθοδοσία μονίμων) διότι δεν έχουμε γείτονα την ευρωπαϊκή Ισπανία και τα ψάρια του ατλαντικού.
-
Έψαξα να δω αν έχει στρατό η Πορτογαλία. Οποιαδήποτε σύγκριση είναι απλώς αστεία. Δεν ξέρω και από αυτά που δηλώνουν ποσά λειτουργούν.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά δεν διαλύθηκε η χωρα. Ούτε έχασε το 25% του ΑΕΠ της λόγω του Ανδρέα. Ο Ανδρέας αύξησε οριακά το ΑΕΠ που παρέλαβε. Στα μνημόνια δεν μπήκαμε λόγω του Ανδρέα. Το ότι ίσως δεν αποκτήσαμε καλή κι ανταγωνιστική παραγωγικότητα λόγω εκλογικών αναμετρήσεων και προεκλογικων παροχών, οκ ναι το δέχομαι βάση στοιχείων. Αλλά στα μνημόνια και στην καταστροφή της χώρας μπήκαμε λόγω του υπέρμετρου δανεισμού μας στα μέσα του 2000.
Ξέσπασε διεθνής κρίση και η απόσυρση κεφαλαίων από την Ευρώπη προκάλεσε σεισμό σε εμάς λόγω τεράστιου ελλείμματος διοίκησης και χρέους. Μας θεωρούσαν απατεώνες στην Ευρώπη και έτσι όπως είναι και προτεστάντες με μια κουλτούρα τιμωρητική επιζητούσαν την τιμωρία μας για παραδειγματισμό και καθησύχαση των αγορών.
Δεν μπήκαμε στα μνημόνια εξαιτίας του, απλά έκανε μια καλή αρχή. Με τόσες εισροές πακτωλών χρημάτων και από την πολύ ρεμούλα ίσα που κατάφερε να αυξήσει το ΑΕΠ,έτσι? Μιλάμε για Οικονομολόγο ανάξιο να διαχειριστεί περίπτερο, όχι χώρα. Δικαίως μας θεωρούσαν απατεώνες με τόσα λεφτά που τους φάγαμε, όλα έγιναν επιδοτήσεις για Καγιέν κλπ…και ο περιούσιος λαός σκεφτόταν μόνο το ότι φάμε,ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας. Ε, κάποια στιγμή ήρθε και ο λογαριασμός.
Δείτε στη συνέντευξη του συγχωρεμένου πως φαγώθηκαν τα πρώτα πακέτα που σκασαν Ελλάδα.
Σε κάποια φάση τολμά και ομολογεί πως πρέπει να κλέβουμε με ρέγουλα και όχι άναρχα.
Δείτε το..Έχει πολύ ενδιαφέρονhttps://www.facebook.com/dianeosisorg/videos/859346674173759/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
-
Ο Σιμιταρος @vagkirk ανέλυε από τότε (1977) σε άρθρο του ως οικονομολόγος πριν από την ένταξη της χώρας.
http://repository.costas-simitis.gr/sf-repository/pdf.js/web/viewer.html?file=/sf-repository/retrieve/8011/A1S3-4_Typ_F1Τ11.pdfΑναφέρει στην σελίδα 2 τις φοβίες του για τη χωρα μας καθώς μελέτες της εποχής του έδειξαν πως η χρηματοδότηση απο την εοκ σε χώρες του τρίτου κόσμου οδηγούν σε αποκλειστική αγορά κεφαλαιουχικών αγαθων από τις χωρες της εοκ.
Μας λέει εν ολίγοις πως είναι ένα ανομολόγητο παιχνίδι μεταξύ εοκ και επιδοτούμενων κρατών.
Δηλαδή σας επιδοτούμε, κανουμε τα στραβά μάτια αλλά θα αγοράζετε κεφαλαιουχικά αγαθά που παράγει η οικονομία μας μονάχα από εμάς. Δηλαδή στην ουσία επιδοτούμε τις επιχείρησεις μας, μέσω των επιδοτήσεων που εσείς λαμβάνετε.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα πως προωθούνται επιδοτήσεις και προγράμματα σε χώρες του τρίτου κόσμου για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και όχι σιδηροδρόμων για την προώθηση πωλήσεων ιδιωτικών αυτοκινήτων που παράγουν οι χώρες που προσφέρουν τις επιδοτήσεις. Τι μου θυμιζει αυτό;;;
Δεν ξέρω εάν το είχε αντιληφθεί ο Πάγκαλος αυτό και ότι οι συνομιλητές του δεν ήταν τόσο αγαθοί και απονήρευτοι εκεί στις διαπραγματεύσεις που έπαιρνε μέρος, αλλά είμαι σίγουρος πως το γνώριζε, από το απόσπασμα που λέει στα μέλη του κόμματος πως ''να τους κλέβουμε, αλλά με μέτρο. ''
Τέλος διαβάστε προς το τέλος του κειμένου πως η Ιταλία εν τέλη το 1974 έκανε πράξη αυτό που ήθελε να κάνει και το ΠΑΣΟΚ, να άρει δηλαδή την εφαρμογή κάποιων άρθρων της συνθήκης της εοκ ώστε να προστατέψει την εσωτερική της αγορά και βιομηχανία από το μεγάλο έλλειμα εμπορικού ισοζυγίου που διέλυε την οικονομία της. Ποιος;;;; Η Ιταλία που ήταν ιδρυτικό μέλος και με κολοσσιαίες βιομηχανίες
-
Σημείωση....
Για να δείτε ότι και εσείς είστε οι κλασικοί ''ξεφτίλες''Έλληνες που λοιδορείτε
Βλέπω πως όλοι συμφωνείτε ποσο κακό έκανε εκείνη η εποχή του 80, πέρα από το γεγονός ότι γνωρίζετε τα μισά από όσα γράφετε, αλλά πες πως οκ έχετε δικιο. Υπήρχαν ευκαιρίες για καλύτερη ανάπτυξη. Συμφωνώ..είναι εμφανές, πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί.
Κανεις όμως δεν συμφωνεί για την παράθεση μου που αναφέρει την πρόσφατη καταστροφή της οικονομίας μας.
Το κρύβετε, δεν το σχολιάζετε, δεν σας αρέσουν τα στοιχεία που παραθέτω (επίσημα της eurostat) που οδηγούν τα παιδιά σας, ρε 'σείς...τα παιδιά σας αν έχετε τον Θεό σας δηλαδή, να φύγουν από τη χώρα για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον είτε να υποφέρουν προσπαθώντας να επιβιώσουν αξιοπρεπώς σε μια μετάμνημονιακή οικονομία. Αντί λοιπόν για όλα αυτά τα πρόσφατα γεγονότα που επιφέρουν δυσκολίες στο σήμερα, αναλώνεστε με πράγματα που και δεν γνωρίζετε καλά και έγιναν πριν περίπου μισο αιώνα και συμφωνείτε όλοι μαζί πως αυτό φταίει.Κοιτάξτε στον καθρέφτη την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για τη Ελλάδα. Εσεις είστε η Ελλάδα.
Άντε καληνύχτα.....Έλληνες. Αύριο πάλι.
-
Ξέχασα ότι και ο κινέζος παρίστανε τον Οικονομολόγο…δεν μπορώ να πω, άξιο τέκνο του ολετήρα…ο ΚΚ 2 απλά μας αποτελείωσε, δεν νομίζω να το αρνείται κανένας αυτό.
-
Μη στεκόμαστε μόνο στην 10ετια του 80. Δε φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ για όλα τα στραβά. Ούτε η νοοτροπία του. Στα επόμενα χρόνια ήρθε η Siemens, τo c4i, leopard με μόλις 5 βλήματα το καθένα, υποβρύχια που εγερναν, τρένα που δεν ταίριαζαν με τις ράγες, Ολυμπιακή, το ναυάγιο του Σαμενα και πόσα άλλα ακόμη. Όχι λοιπόν. Μη τα ρίχνουμε όλα στην δεκαετία του 80. Έχουν μερίδιο και οι άλλοι. Άντε καληνύχτα.
-
Όλοι έχουν ευθύνες. Όταν κυβερνάς έχεις ευθύνες.
@spi_duster Για την τριετία που αναφέρει το άρθρο, τι έχεις να πεις ;;;
-
Ξέχασα ότι και ο κινέζος παρίστανε τον Οικονομολόγο…δεν μπορώ να πω, άξιο τέκνο του ολετήρα…ο ΚΚ 2 απλά μας αποτελείωσε, δεν νομίζω να το αρνείται κανένας αυτό.
Όχι μόνο οικονομολόγος αλλά καθηγητής πανεπιστημίου. Μαλιστα έχει διαφορετική οπτική από τον Ανδρέα σε πολλά θέματα. Εσύ τι παριστάνεις που απαξιώνεις έτσι τις σπουδές και τους τίτλους σπουδών των ανθρώπων ;
Έχεις σπουδάσει τίποτα;;;
-
Σημίτης. Εξαίρετος οικονομολόγος και γνωστός εκσυγχρονιστης. Ηγέτης εξίσου μεγάλων ανδρών με όραμα για τον τόπο. Αντε καληνύχτα λοιπόν. Οι κωμωδίες είναι καλές στην απογευματινή ζώνη που βλέπουν και παιδιά. Τέτοια ώρα δεν έχουν πέραση.
-
Τι έχεις να πεις για την τριετία του άρθρου;;;
-
Σε άλλη χώρα οι διάφοροι Παπαντωνίου, Ακηδες, κλπ δεν θα άντεχαν ούτε μια σαιζόν. Εδώ έχουν βρει και θιασώτες που χαρίζουν άπλετο σοσιαληστρικο γέλιο.
-
Οκ, αλλά ποια η άποψη σου για την τριετία;;;;;
-
Όχι μόνο οικονομολόγος αλλά καθηγητής πανεπιστημίου. Μαλιστα έχει διαφορετική οπτική από τον Ανδρέα σε πολλά θέματα. Εσύ τι παριστάνεις που απαξιώνεις έτσι τις σπουδές και τους τίτλους σπουδών των ανθρώπων ;
Έχεις σπουδάσει τίποτα;;;
Είδαμε και κάποιους που έχουν σπουδάσει και καλά οικονομικά και μας έχουν ζαλίσει τα @@ με τις ανεδαφικές και ανεφάρμοστες παπαριές τους. Άλλωστε άνθρωπο δεν σε κάνουν τα κωλόχαρτα στην κορνίζα αλλά η παιδεία που μάλλον κάποιοι πρέπει να γκουγκλάρουν για να δούνε τι είναι.
-
Οκ αλλά έχει σπουδάσει κάτι;;;
-
Καληνύχτα είπες. Αντε πιες το γάλα σου που θα πρέπει να διαβάσω ότι παπατζα σερβίρεις. Λες και δεν ζούσα εδώ. Εσένα περίμενα να μου τα πεις. Για αυτό δε πάει η χώρα μπροστά. Γιατί έχει γεμίσει από ανευθυνουπευθυνους και άσχετους που το παίζουν γνωστικοι.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καληνύχτα είπες. Αντε πιες το γάλα σου που θα πρέπει να διαβάσω ότι παπατζα σερβίρεις. Λες και δεν ζούσα εδώ. Εσένα περίμενα να μου τα πεις. Για αυτό δε πάει η χώρα μπροστά. Γιατί έχει γεμίσει από ανευθυνουπευθυνους και άσχετους που το παίζουν γνωστικοι.
Οκ ....πες μας όμως και την άποψη σου για την τριετία. Τι έχει να πεις για τα στοιχεία που αναφέρει το άρθρο και ποια τα αποτελέσματα στην σημερινή Ελλάδα;
-
Δε πιστεύω να σου χάλασα τον ύπνο. Θα ήταν κρίμα. Πως θα αναπληρώσεις τόση φαιά ουσία που ξοδεύεις...
-
Spi_duster άσε τα σάπια. Τίμησε τα παντελόνια που φοράς και απάντησε σε αυτό το απλό που σε ρωτώ.
Τι έχεις να πεις για την τριετία και τα αποτελέσματα αυτής στην σημερινή Ελλάδα;;;;
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οκ ....πες μας όμως και την άποψη σου για την τριετία. Τι έχει να πεις για τα στοιχεία που αναφέρει το άρθρο και ποια τα αποτελέσματα στην σημερινή Ελλάδα;
Άποψη έχω. Δε χρειάζεται να γκουγκλαρω συνεχώς για να την πω. Ο υπολογιστής είναι πρώτα εργαλείο δουλειάς. Αντε καληνύχτα. Έχεις αργήσει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2