-
Όχι δεν είσαι πλούσιος έναντι άλλων; ή όχι για τον παπαδραχμουλη
Υ.γ πάλι έφερες ακραίο παράδειγμα. Κάπου στην μέση μπορεί να σε βρει κάποιος ή όλα θα είναι στα ακρα;
Πληροφορικαριος δεν εισαι; 1-0 τα βλέπεις όλα.
-
οχι για τον παπαδραχμουλη, τον ψεγουν που ειναι πουστρακι και κραταει σημαίες αλληλεγγυης την ιδια ωρα που τις χρησιμοποιει για τη παρτυ του. οχι γιατι ειναι πλουσιος. πχ για τον αλαβανο ποιος μπορει να διατυπωσει κατι αναλογο? εκτος του φιδιου cheaprus οφ κορς.
και οχι, δεν ειμαι πλουσιος, δηλωνω μονο υψηλο εισοδημα το οποιο μετα τους φορους γινεται ελαχιστο. δεν μενω σε μαιζωνετ, δεν εχω σκαφος, εχω ενα πενταετιας μπι ες γιου βι της φτηνιας, χρωσταω το διαμερισματακι μου. ενω με τους φορους μια μονο χρονιας θα μπορουσα να τα εχω ολα αυτα και να γραφω στο πορσε νημα
-
Ε θα τα είχες όλα αυτά σε ένα ετος και δεν θα είχες δρόμους, νοσοκομεία, ασφάλεια, ένοπλες δυνάμεις , κοινωνικό κράτος για τους υπολοίπους που θα σε κοιτούσαν με φθόνο, γιατρούς, επιστήμονες γύρω σου από φτωχικες οικογένειες κτλ, κτλ κτλ κτλ
Φοβερή θα ταν η ζωή έτσι, σκέτο όνειρο.
Στην Αφρική που είναι κάτι πλούσιοι και ζουν μέσα σε κάστρα και φυλακές γιατί φοβούνται.
Μην μου αρχίσεις τώρα του πόσο αποδοτικά είναι όλα αυτά, και περιπτωσιολογιες
Για αυτό ψηφίζουμε και διαλέγουμε τον καλύτερο διαχειριστή.
Υ.γ έπεσε καθόλου ο φόρος σου ή οχι;
-
Θα στο πω αλλιώς γιατί πιστευω τα βλέπεις όλα μαύρα.
Ας πάρουμε για την οίκονομια της συζήτησης ότι έτσι είναι οι Δ.υ όπως λες.
Που δεν είναι όλοι, αλλά λέμε αντε να συμφωνήσω.
Εγώ και οι υπόλοιποι του forum δεν έχουμε καμια σχέση με το δημόσιο, εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα, και επειδή είμαστε και μικροί δεν έχουμε την προστιθέμενη αξία του ονόματος μας να μας ανοίγει εύκολα τις πόρτες των πελατων.
Εμείς δηλαδή πληρώνουμε κατ' αναλογία φόρους και εμείς δυσκολευόμαστε όπως και εσυ.
Πόσοι είμαστε; αν πεις 4 εκατομμύρια εργαζονται στην χώρα, και οι συνταξιούχοι του παλαιού τεβε και ικα κτλ εκτός Δημοσίου , βγαίνει καμία 6 εκ.
Δηλαδή 800.000+ 1 εκ συνταξιουχοι= 1,8 εκ Δ.Υ έναντι 6 εκ ιδιωτικής προσπάθειας και ερργασίας
Αν τωρα εσυ μπαφιασες και δεν πληρώσεις ότι σου ανάλογει θα μας καταστρέψεις όλους εμάς που δεν σου καναμε κανένα κακό, ισα ισα είμαστε πελάτες των ιδιωτικών εταιριών που πιθανόν να έχεις πελάτες.
Θα μας καταστρέψεις διότι θα προσελκύσεις τζίρο και κεφάλαια που ανήκουν στην αγορά και εν δυναμη σε μικροτερους απο εσενα και συνεπώς στους υπόλοιπους εργαζόμενους μέσω των φορων δεν θα αποδόσεις τίποτα πίσω.
Αν το κάνουν και οι υπόλοιποι, έχει σκεφτεί πως θα ταν η ζωή μας;
Τι ποσό θα πληρώνεις να το συζητήσουμε και να δουμε τις οικονομικές ικανότητες της χώρας ωστε να απολαύσεις όσο γίνεται παραπάνω και εσυ τον πλούτο σου που τον παράγεις και δεν σου χαρίστηκε.
Αλλα όπως βλέπεις δεν είναι όλα μονόπλευρα, εστιάζεις θεωρώ σε έναν τομέα και τον βλέπεις ως εχθρό σου και ανάλογα επηρεάζεις όλες τις άλλες σκέψεις σου.
-
-
ο φορος επεσε ελαχιστα, πολυ ολιγοτερο των υπεσχεμενων
-
μα τι λες? γυρω μου βλεπω πλουτο μπολικο, απλα αφορολογητο. κυριως απο δυ και περι των δυ. ζαίους επι των πλειστων, τεως πασοκους που θα το ριξουν στον κουλι αν δεν τους απολυσει. δεν δικαιολογειται, οπως και αν το δεις, καποιος που εχει δηλωσει εισοδηματα της ταξης του εκατομμυριου στα πολυ τελευταια χρονια να μην μπορει να αποπληρωσει δανειο 70 χιλιαδων. την ιδια ωρα που καθε ζαιοπασοκομπλες εχει γαμηθει στα επιδοματα απο την δικη μου τσεπη. και να μιλαμε για τον καθε αληταμπουρα αχρηστο συμβουλο τσιπραιου ή γονου σογιου. στα αρχιδια μου λοιπον η συμβολη μου στο κοινωνικο κρατος γιατι ειναι κοινωνικο και αναδιανεμητικο μονο αν ειναι να μοιρασει τον δικο μου κοπο.
ΑρΕς
και για να μην γραφω παλι.
οχι, δεν ειναι αυτος που πηρε τα φραγκα μου εν δυναμει πελατης μου.
εξαγωγες καμνω, χελόου....
-
-
Στην ΔΑΚΕ είναι αυτοί που δεν τους δέχτηκαν στην ΠΑΣΚΕ λόγω κοινωνικών φρονημάτων ...
Στα περί ξυσίματος όμως , είναι τακίμια ...
-
#Χανγκερ_ιζ_ε_στεϊτ_οφ_μαϊνντ
#Πρε_εισαι_χλωρος_πρε
-
Δεκέμβριος 2015: Ο Παπαγγελόπουλος καταθέτει τροπολογία για παρανόμως κτηθείσες συνομιλίες και έγγραφα.
Ιούνιος 2019 (λίγο πριν τις εκλογές): Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη...
Δηλαδή ψήφισαν νόμο ώστε να μπορούν να ελέγχουν τους προηγούμενους(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και λίγο πριν φύγουν ξαναψήφισαν ότι θα είναι ξανά παράνομα τα ηχητικά ώστε να μην μπορούν να ελεχθούν για την δική τους θητεία.
Αν είχε βγει ηχητικό με υπουργό των Σαμαροβενιζέλων να λέει αυτά που είπε το δεξί χέρι του Τσίπρα, ο Παππάς, θα μας τα είχανε κάνει ΖΕΠΕΛΙΝ εδώ μέσα οι Ροζ και οι φίλοι τους...Τώρα ασχολούμαστε με την πείνα και τα μαγκάλια που επέστρεψαν στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, ενώ στην Ελλάδα του Τσίπρα τα χαβιάρια και οι ΚΟΥΜΤΕΛ έκαναν παρέλαση!
-
'ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΑΓΩΓΉ'
Η κομματική υπερηφάνεια επιβάλλει υπεράσπιση του απόλυτου κλόουν της ελληνικής πολιτικής...
Θα συνεχίσουμε να μαλώνουμε εμείς εδώ, οι καλοί Νεοδημοκράτες με όλους τους άλλους που αφού ΔΕΝ είναι νεοδημοκράτες, άρα είναι Ζαίοι!
-
Εγω έχω να δώσω μια συμβουλή στους ultra μπλε εδώ μέσα: Χαμηλά τη μπάλα στα θέματα διαφθοράς. Δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος με κανένα. Όποιος τα σκαλίζει προσπαθώντας να πλήξει τον αντιπαλο δείχνει πόσο αρρωστημένα φανατισμένος είναι, την ίδια ώρα που (για μια ακόμα φορά) έχουμε τα πρώτα δείγματα της νέας περιπέτειας.
Αλλα βεβαια, πάντα ενοχλεί τα suck-ξες stories αλλά και την Κουλη ανάπτυξη (όπου θέτε τον τόνο) το γεγονός ότι κάποιοι πολύ απλά πεινανε.
Oποτε κλασσικά, μαγκάλια (για να περάσουμε και μια εσανς ηλιθιότητας) και εσχάτως κουμτελ (τουρκικές btw, το νου σας πατριωτες).
Η κουμτελ ισα ίσα κάνει το μετρητή ρεύματος να γυρνάει σαν fidget spinner οπότε μην είμεθα και αχάριστοι, όταν πουλήσει ο Κωθτηθ τελείως τη ΔΕΗ όλο το Ευρωπουλο παντελονιαζμα για τη νέα συντεχνία (βασικά συμμορία, οι εργαζόμενοι στην πείνα θα ειναι) του διακόπτη...
-
Μόνο να ακούς τον Χατζηνικόλα τον ΣΥΡΙΖΑΙΟ να προσπαθεί με κάθε τρόπο να προκαλέσει εντυπώσεις με τις γνωστές μπούρδες που επαναλαμβάνει σε όποιο κανάλι πάει, είναι για γέλια.
Χατζηνικόλας. Εγγύηση. 10 χρόνια, απεριόριστα χιλιόμετρα.
υ.γ. πολύ έχει ηρεμήσει ο Άδωνις. Για αυτό δεν γουστάρω την ΝΔ. Η αστική ευγένεια την έχει φάει.
-
piliourits wrote:
'ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΑΓΩΓΉ'
Η κομματική υπερηφάνεια επιβάλλει υπεράσπιση του απόλυτου κλόουν της ελληνικής πολιτικής...
Θα συνεχίσουμε να μαλώνουμε εμείς εδώ, οι καλοί Νεοδημοκράτες με όλους τους άλλους που αφού ΔΕΝ είναι νεοδημοκράτες, άρα είναι Ζαίοι!
Δεν το είχα δει το βίντεο αυτό.
Βλέπω ένας χρήστης όμως πόσταρε αυτό https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/archive-files/img_0757_iefimerida_0.jpg
Τι λέει αυτό; Ή πιο σωστά τι αντιλαμβάνομαι ότι λέει;
''Η ελληνική κυβέρνηση ζητάει όπως χρησιμοποιήσει τα έγγραφα του FBI αποκλειστικά για την έρευνα των κάτωθι ονομάτων''
Δηλ, δεν λέει ότι τα ονόματα αυτά όντως υπάρχουν στα έγγραφα του FBΙ. Απλά είναι η διαδικασία νομιμοποίησης του περιεχομένου των εγγράφων, ώστε να τα χρησιμοποιήσει η δικαιοσύνη.
Λέει ο δημοσιογράφος του Ντοκουμέντο λοιπόν, πονηρά. Είναι το όνομά σου στα έγγραφα του FBI. Χαίρεται ο ροζ ψηφοφόρους επειδή τον κόλλησε στο τοίχο τον μπουμπούκο. Απειλεί με μηνύσεις ο μπουμπούκος.
Είπαμε, όσο ο πυρσός κρατάει τη φλόγα άσβεστη στη καρδιά του αμετανόητου Νεοδημοκράτη, όποιος ψέγει πολιτευτή του κόμματος ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ!
(Γιατί ως γνωστόν ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τα έχει πιάσει έστω και ένας {1} απ' τη ΝΔ, κι αν δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ τότε γιατί να κόβεται αν κλέβουν οι πολιτευτές της ΝΔ)
Θα το επαναλαμβάνω κι εγώ σε κάθε ποστ, μήπως κάποιος δεν το έχει εμπεδώσει.
Ο πονηρός δημοσιογράφος του Documento, σαφώς πολιτικός αντίπαλος του μπουμπούκου, λέει πως υπάρχει έγγραφο που λέει ότι τα στοιχεία του FBI είναι στη διάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη διερεύνηση μόνο των κάτωθι ονομάτων, όπου αναγράφεται κι ο Γεωργιάδης. (...MAY USE...)
Ο πονηρός InsaneDriver, ξεμπροστιάζει εμάς τους 'Ροζ'... (κρύβε λόγια ρε φίλε, μη μου στείλει καμιά αγωγή ο Σπυρίδων!)
Καλό είναι να θυμόμαστε, 'από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια'...
-
'ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΑΓΩΓΉ'
Δεν το είχα δει το βίντεο αυτό.
Βλέπω ένας χρήστης όμως πόσταρε αυτό https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/archive-files/img_0757_iefimerida_0.jpg
Τι λέει αυτό; Ή πιο σωστά τι αντιλαμβάνομαι ότι λέει;
''Η ελληνική κυβέρνηση ζητάει όπως χρησιμοποιήσει τα έγγραφα του FBI αποκλειστικά για την έρευνα των κάτωθι ονομάτων''
Δηλ, δεν λέει ότι τα ονόματα αυτά όντως υπάρχουν στα έγγραφα του FBΙ. Απλά είναι η διαδικασία νομιμοποίησης του περιεχομένου των εγγράφων, ώστε να τα χρησιμοποιήσει η δικαιοσύνη.
Λέει ο δημοσιογράφος του Ντοκουμέντο λοιπόν, πονηρά. Είναι το όνομά σου στα έγγραφα του FBI. Χαίρεται ο ροζ ψηφοφόρος επειδή τον κόλλησε στο τοίχο τον μπουμπούκο. Απειλεί με μηνύσεις ο μπουμπούκος.
-
Όσα έγραψες τα έγραψες άδικα. Γιατί χθες πόσταρα το κάτωθι.
Της τρελής...
Αυτό επιβεβαιώνει όσα έλεγα όταν ακόμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
ΟΛΟΙ είναι βρωμιάρηδες του κερατά. Όλοι...
Απλά θεωρώ χειρότερους τους σανοπώλες επειδή μιλούσαν για αριστερά, για τους αγώνες των προγόνων τους, για τις εξορίες, κατήγγειλαν την διαφθορά και έκαναν τα ίδια ακριβώς, ενίοτε και χειρότερα.
Δεξιοί και αριστεροί συνδιαλέγονται και τα αρπάζουν.
Υ.Γ: Αν ο Ανδρουλάκης ήταν στο ΠΑΣΟΚ, θα είχε πάρει 10+ στις τελευταίες εκλογές.
ΟΛΟΙ=ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κτλπ
Για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν.
Το χειρότερο είναι ότι συντάσσεσαι εμφανώς με όσους ήθελαν να μας πείσουν ότι αυτοί είναι διαφορετικοί από τους προηγούμενους. Εγώ έλεγα είναι ίδιοι.
-
Όσα έγραψες τα έγραψες άδικα. Γιατί χθες πόσταρα το κάτωθι.
InsaneDriver wrote:
Της τρελής...
Αυτό επιβεβαιώνει όσα έλεγα όταν ακόμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
ΟΛΟΙ είναι βρωμιάρηδες του κερατά. Όλοι...
Απλά θεωρώ χειρότερους τους σανοπώλες επειδή μιλούσαν για αριστερά, για τους αγώνες των προγόνων τους, για τις εξορίες, κατήγγειλαν την διαφθορά και έκαναν τα ίδια ακριβώς, ενίοτε και χειρότερα.
Δεξιοί και αριστεροί συνδιαλέγονται και τα αρπάζουν.
Υ.Γ: Αν ο Ανδρουλάκης ήταν στο ΠΑΣΟΚ, θα είχε πάρει 10+ στις τελευταίες εκλογές.
ΟΛΟΙ=ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κτλπ
Για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν.
Το χειρότερο είναι ότι συντάσσεσαι εμφανώς με όσους ήθελαν να μας πείσουν ότι αυτοί είναι διαφορετικοί από τους προηγούμενους. Εγώ έλεγα είναι ίδιοι.
Να γίνω 'δηλωσίας' λοιπόν να ΞΑΝΑγράψω σαφώς, πως θεωρώ τον Τσίπρα τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα καιροσκόπο και τον Σύριζα ένα συνονθύλευμα αυλικων του που έδωσαν τη μάχη της καρέκλας, εξεφτελίζοντας κάθε έννοια και θεσμό που επικαλέστηκαν.
(Να ομολογήσω επίσης, καθώς μετά από 1μιση χρόνο ανεργίας αναγκάστηκα να φύγω επί Σαμαρα και παρακολουθούσα τις εξελίξεις εξ αποστάσεως, έτρεφα κάποιες ελπίδες για την πρωτοεμφανιζόμενη κυβέρνηση, καθώς ήταν η τελευταία ευκαιρία να σωθεί κάτι... μέχρι το Δημοψήφισμα, που έσβησαν και οι δικές μου αυταπάτες, μαζί με του Τσίπρα όπως έμαθα μετά)
Με τη στάση τους, εξισώθηκαν στα μάτια μου με τους κατ' οικογενειακό επάγγελμα εμπόρους πατρίδας σε τιμές ευκαιρίας, τους Νεοδημοκράτες!
Απορώ λοιπόν, γιατί άνθρωποι που υποτίθεται νιώθουν όπως εγώ, αυθόρμητα αλλά μαχητικά υπερασπιζονται τους τωρινούς απατεώνες σε κάθε ευκαιρία;
-
Κάααααποια στιγμή θα καταλάβουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ιδεολογίες παρά μόνο τσέπες πολιτικών που πρέπει να γεμίσουν....απλά είναι ΟΛΟΙ ίδιοι!!
-
Το γεγονός ότι έχουμε κράτος που κοστίζει , δηλαδή διαχειρίζεται, 55 δις τον χρόνο είναι το πρόβλημα . Είναι πάρα πολλά λεφτά και προφανώς όλοι έχουν την συμμετοχή τους στο μέλι .
Απλά όσοι έχουμε κάποια ηλικία θυμόμαστε ότι αυτό το μέλι , ήταν στα χέρια πολύ λίγων πριν το πασοκ και η συνολική αξία του μελιού σε σημερινές τιμές ήταν δεν ήταν 15-20 δις .
Οταν ήρθε το πασοκ , το μέλι αυξήθηκε και διαχύθηκε σε όσους ήταν από την μέσα μεριά του δημόσιου πάγκου . Είτε μόνιμοι , είτε επί συμβάσει , είτε αιρετοί .
Προφανώς με τόσο μέλι που έφαγαν οι πασόκοι την πρώτη οκταετία , έπρεπε και οι άλλοι να ακολουθήσουν , αν ήθελαν να βρούν και άλλους ψήφους στην κάλπη , πέραν της δικής τους .
Ολα αυτά λοιπόν είναι γνωστά και μας ενοχλούν . Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε από που ξεκίνησαν . Και έτσι όταν επιχειρείται προσπάθεια κάλυψης των πραγματικών αιτίων , τότε αυτό μας ενοχλεί περισσότερο .
Προφανώς ποσώς μας ενδιαφέρει αν θα πιάσουν ζάιους , νδτες , πασοκους ή οποιονδήποτε άλλον . Πίσσα και πούπουλα σε όσους τα αρπάζουν .
-
Στην Ελλάδα ζούμε. Δεν γεμίζουν μόνο οι τσέπες των πολιτικών. Γεμίζουν και τσέπες πολιτών που συνδιαλέγονται με πολιτικούς.
Εκατομμύρια πολιτών έχουν πάρε/δώσε με πολιτικούς. Φυσικά κανείς δεν τολμά να πει ότι συνδιαλλέχθηκε με κάποιον πολιτικό για να φτιαχτεί.
Η συνδιαλλαγή ζει ανάμεσά μας. Ακόμη και ένα τηλέφωνο να κάνει ένας πολιτικός για να προσληφθεί κάποιος σε μία ΔΕΚΟ ή σε μία Τράπεζα ή σε κάποιο Οργανισμό ή και σε μία ιδιωτική εταιρεία, συνδιαλλαγή είναι και ο ένας υποχρεώνεται στον άλλο.
Άλλωστε είναι γνωστή πλέον η ατάκα: 'Φτιάξε με, για να σε φτιάξω...'
Ο piliourits αναγκάστηκε να φύγει από Ελλάδα όταν την ίδια στιγμή γινόταν και γίνεται πάρτι προσλήψεων σε θέσεις που κανείς δεν φαντάζεται, φυσικά με τα κατάλληλα αλισβερίσια. Αυτή είναι η καθημερινότητα της χώρας.
-
Ταξιδευτή, σαν τον κουαντρα και εσυ,
Όλη η Ευρώπη ακολουθούσε αυτό το μοντέλο μεγάλου και κοινωνικού κράτους, μετά τις ενεργειακές κρίσεις. Ήταν η μετάλλαξη της Ευρωπαϊκής πολιτική οικονομίας εκείνη την εποχή.
Αν ψάξεις σε σχετικά βιβλία θα δεις ότι η Ελλάδα ήταν μάλιστα πίσω και με μικρότερο δημόσιο.
Ήταν η εποχή του Σκανδιναβικού θαύματος κοινωνικου κρατους κτλ.
Αν θες να θίξεις το ΠΑΣΟΚ πες ότι προσέλαβε ασχέτους με τις πραγματικές ανάγκες του κράτους. Αυτό, ναι πες το.
Εγώ θα σου δίνω τους άσσους;;;;
Αμάν πια.
-
Μπορεί να ήταν της μόδας η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη , αλλά δεν ήταν της μόδας ποτέ η κλεπτοκρατία , τουλάχιστον σε τέτοια διάχυση , όπως επί πασοκ που κάθε χαρτί που ήθελες από το δημόσιο , είχε τιμοκατάλογο μίζας .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2