-
Το κακό με τους αριστερούς είναι η νοοτροπία και ο τρόπος λειτουργίας τους. Έχουν μια διάθεση για "αγώνα" γενικώς και αορίστως. Αυτή η "αγωνιστικότητα" υποδηλώνει και διάθεση για προσπάθεια και ικανότητες.
Γι' αυτό αρκετοί αριστεροί που κατάφεραν να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα είναι πετυχημένοι επαγγελματικά.
Αλλά την ενέργειά τους και τις προσπάθειές τους τις διοχετεύουν με λάθος τρόπο και σε λάθος επιδιώξεις. Και τελικά φέρνουν τον εαυτό τους σε θέση άμυνας απέναντι στην κοινωνία. Και καταφεύγουν σε ακρότητες και υπερβολές.
Κανείς δε θέλει να γίνονται διώξεις ή κακομεταχείριση στους Λοάτκι, ή τους μετανάστες, ή τους φτωχούς, ή εκμετάλευση των εργαζομένων, ή να υπάρχουν χαμηλές αμοιβές και ακρίβεια.
Τα προβλήματα όμως δεν λύνονται ούτε βελτιώνονται με γκρίνια, φωνές, βρισίδια και προσβολές, σ' αυτούς που λένε ότι χρειάζονται και προτάσεις και ρεαλιστικές προσεγγίσεις. Και όχι μόνο κύρηγμα και ευχολόγια.
Η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας οφείλεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό, στην αδυναμία της αριστεράς να προσφέρει κάτι παραπάνω από άναρθρες κραυγές, τοξικότητα και διχασμό.
Όπου δοκιμάστηκε στην εξουσία όχι μόνο απέτυχε, αλλά έκανε και τα πράγματα χειρότερα.Είναι φυσικό επακόλουθο οι ψηφοφόροι να θέλουν να δοκιμάσουν και την άλλη "λαικίστικη" πλευρά. Που υπόσχεται εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, όπως οι αριστεροί, αλλά από άλλο δρόμο.
Την ακρο-δεξιά. Θα κάνει κι αυτή τον κύκλο της και θα αφήσει το αποτύπωμά της. Αναγκαστικά. -
Ξέφυγε το πράγμα...
Η Μελονι, μοντέρνα εκδοχή του Μουσολίνι κοπτεται για ...τους Αφρικανούς.
https://twitter.com/waltercool11/status/1674856239849783297?t=vOKS3UoFwPTTVEPV5G46Sg&s=19Δυστυχώς η Ρωσία με τον Χιτλερισκο Πούτιν δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος του Κομμουνιστικού της παρελθόντος ως τιμωρός του φασισμού, να κλάνουν μέντες οι Μελονι και οι Ορμπαν.
Ελπίζω ο Μακρόν μαζί με την ΕΕ να φανούν αντάξιοι της ιστορίας τους και να τους τσακίσουν, να τους μπουχτισουν στις κυρώσεις , Ουγγαρία και Πολωνία με τις κλωτσιές εκτός ΕΕ αφού δεν τους αρέσει.
Ο Μητσοτάκης ευτυχώς βλεπω κινείται στην σοβαρή Εθνική γραμμή που του άφησε ως παρακαταθήκη ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς, πως η Τουρκία πρέπει να γίνει ο κύριος σύμμαχος μας στο μεταναστευτικό.
-
εν τω μεταξύ άλλο ένα παράδειγμα για τα μυαλά φραπέ...
Μιλάει για τοξικότητα αυτός που είχε πει αυτό...
-
Φυσικά και οι εργολάβοι δεν έχουν θέμα με τους μετανάστες.
Τους χρησιμοποιούσαν ανασφαλιστους ή με μισά ένσημα για αν εισπράττουν μεγαλύτερο κέρδος (πέρα από τα μαύρα που ζητούσαν) και με αυτά έμεναν σε πλουσιότερες περιοχές χωρίς γκέτο μεταναστών μπας και κάνουν κοινωνικό κύκλο και πουλήσουν τα ντουβαρια τους.
Πολλοί από αυτούς ποτέ δεν ανήκαν και ούτε θα ανήκουν στην λεγόμενη κουλτούρα διανόησης και νόησης και για αυτό ο λόγος τους δεν ξεφεύγει από τα γιαπια που έχουν μάθει.
Γενικά ανήκουν στις κοινωνικές τάξεις με μεγάλο κέρδος από την εκμετάλλευση των μεταναστών.
Τους δίνει και μια ανωτερότητα αυτό. Αισθάνονται ανώτεροι. Ενώ στην ουσία τσιμέντο και τούβλα πουλάνε.
-
Μην το προσωποποιείς μωρέ Lap και εσύ τώρα.
Τι φταίνε οι εργολάβοι, όλη η Ελλάδα και οι υποδομές της τα τελευταία 25 χρόνια χτίστηκαν από τον ιδρώτα και το αίμα των μεταναστών.
Οι αγρότες κάτω στην Λακωνία και την Μεσσηνία, προπύργια της ΝΔ, δεν κοιμούνται, είναι με Xanax και ψυχοφαρμακα , οι ελιές φαίνεται θα πάνε καλά φέτος , έχουν και πολύ καλή τιμή και δεν ξέρουν ποιος θα τις μαζέψει τον χειμώνα...
-
Εγώ γενικά για τους εργολάβους γράφω. Ξέρω αρκετούς. Οι παρόντες φυσικά εξαιρούνται.
Όλοι αγαπούν τους μετανάστες μόνο εφόσον τους φέρνουν κέρδη.
Άντε να δούμε εάν θα έχουμε παραγωγή φέτος.
Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες παρουσιάζεται το φαινόμενο τις δύσκολες εργασίες να τις καλύπτουν οι μετανάστες καθότι τους τραβάει στην χώρα η νομισματική δύναμη του μισθού τους και η ικανότητα να γυρίσουν πίσω στις χώρες τους πλούσιοι
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φυσικά και οι εργολάβοι δεν έχουν θέμα με τους μετανάστες.
Τους χρησιμοποιούσαν ανασφαλιστους ή με μισά ένσημα για αν εισπράττουν μεγαλύτερο κέρδος (πέρα από τα μαύρα που ζητούσαν) και με αυτά έμεναν σε πλουσιότερες περιοχές χωρίς γκέτο μεταναστών μπας και κάνουν κοινωνικό κύκλο και πουλήσουν τα ντουβαρια τους.
Πολλοί από αυτούς ποτέ δεν ανήκαν και ούτε θα ανήκουν στην λεγόμενη κουλτούρα διανόησης και νόησης και για αυτό ο λόγος τους δεν ξεφεύγει από τα γιαπια που έχουν μάθει.
Γενικά ανήκουν στις κοινωνικές τάξεις με μεγάλο κέρδος από την εκμετάλλευση των μεταναστών.
Τους δίνει και μια ανωτερότητα αυτό. Αισθάνονται ανώτεροι. Ενώ στην ουσία τσιμέντο και τούβλα πουλάνε.
Γύρε έχ'ς αρχί'ς και ξεφεύγ'ς.
Κάνεις μια ακατανόητη επίθεση με υποθετικά επιχειρήματα που δε στηρίζονται πουθενά.
Σε μια κοινωνική ομάδα πολύ εκτεταμένη επαγγελματικά στη χώρα. Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται βιοποριστικά με πάσης φύσεως εργολαβίες, δεν είναι μόνο οι οικοδομές.
Τους υποτιμάς, τους προσβάλεις και τους κατηγορείς ότι εκμεταλεύονται τους μετανάστες.
Το μόνο που έχω να πω, είναι εσύ ή όποιος άλλος έχει τα παπάκια ας γίνει εργολάβος. Και μετά να μιλήσει για το πόσα απίδια έχει ο σάκος.
Η αφ' υψηλού και εκ του ασφαλούς κριτική από άτομα που κάθονται πίσω από τον Η/Υ του γραφείου τους με το aircondition. Σε άτομα και επαγγέλματα που δοκιμάζονται καθημερινά σε σκληρές εργασιακές συνθήκες. Και παράγουν πραγματικά και ορατά σε όλο τον κόσμο αποτελέσματα και δημιουργήματα.
Δείχνει κακεντρέχεια, μικρότητα και εμπάθεια. Την άγνοια και την ασχετοσύνη τα θεωρώ δεδομένα. -
Όπως πάντα μας κάνεις εμφανές γιατί είσαι ο αντυ που είναι ανίδεος σε κάθε θέμα που συζητούμε. Αδυνατείς να εστιάσεις στο αντικείμενο της πρότασης και του αιτίου της παράθεσης.
Δεν χτίζουν οι εργολάβοι. Οι εργολάβοι εκμεταλλεύονταν το χαμηλό μεροκάματο των μεταναστών ενώ πολλές φορές έκαναν περιουσίες ενώ δεν παρείχαν όσα ορίζει ο νόμος. Φυσικά και έχω σεβασμό για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες. Και νιώθω τυχερός που δεν το κάνω.
Για πολλούς εργολάβους, όχι δεν έχω. Μαζί με εμένα ένα τεράστιο μέρος της κοινωνίας. Ρεμαλια και αλήτες με πουκάμισα και γραβάτες.
Όσο για τα δημιουργήματα, επειδή είσαι ανίδεος.
Ως δεξιοί χρησιμοποιείτε αριστερά επιχειρήματα απλά για να γράψετε χαζομάρες. Βαριέμαι να το αναλύσω. Αλλά ούτε σε αυτό δεν είστε καλοί. -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όπως πάντα μας κάνεις εμφανές γιατί είσαι ο αντυ που είναι ανίδεος σε κάθε θέμα που συζητούμε. Αδυνατείς να εστιάσεις στο αντικείμενο της πρότασης και του αιτίου της παράθεσης.
Δεν χτίζουν οι εργολάβοι. Οι εργολάβοι εκμεταλλεύονταν το χαμηλό μεροκάματο των μεταναστών ενώ πολλές φορές δεν παρείχαν όσα ορίζει ο νόμος. Φυσικά και έχω σεβασμό για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες. Και νιώθω τυχερός που δεν το κάνω.
Για πολλούς εργολάβους, όχι δεν έχω. Μαζί με εμένα ένα τεράστιο μέρος της κοινωνίας. Ρεμαλια και αλήτες με πουκάμισα και γραβάτες.
Όσο ρίσκο παίρνει ένας μέσος εργολάβος, επαναλμβάνω μέσος εργολάβος, για να κάνει ένα έργο κάποιων χιλιάδων ευρώ. Για τον εαυτό του, την οικογένειά του, τα περιουσιακά του στοιχεία και ότι άλλο βρίσκεται γύρω του και το επηρεάζει.
Δεν θα το πάρεις εσύ σε όλh σου τη ζωή, ακόμα κι αν κάνεις κάθε μέρα extreme sports.Είσαι αδαής. Υπάρχει και πραγματική ζωή πέρα απ' τα βιβλία σου ξέρεις.
-
Εγώ ως πελατης τους πληρώνω τα χρήματα του ρίσκου τους. Εάν μάλιστα είναι και σε δανεισμό εκεί να δεις ρίσκο 25 ετών για τις τιμές που ζητούν. Τα ρίσκα τους είναι για τα μάτια του κόσμου καθώς πουλάνε ένα αμιγώς ανελαστικο προϊόν σε πληθωρισμενες τιμές. Πόθεν έσχες σε όλους να δούμε τι ρίσκο είχαν.
Το 90% θα βγουν κλέφτες.
Να σου πω ιστορίες από φίλους μηχανικούς το τι τους ζητούν οι εργολάβοι. Σου είπα κλέφτες και αλήτες
-
Η συνεχης ροη ανειδικευτων εργατων στην Ευρωπη ας πουμε πως βολευει το κεφαλαιο μονο. Να το δεχθω απολυτα λοιπον αυτο. Η εμμονη των αριστερων να παρεχονται ευκολιες και υποστηριξη αυτης της προσπαθειας των παρανομων που αποσκοπει ομως? Μηπως, λεω μηπως με αυτη την σταση τους οι ΜΚΟ και η Αριστερα συμβαλλουν στην μειωση των εισοδηματων των νομιμων εργαζομενων της Ευρωπης? Μηπως ειναι οι χορηγοι αυτης της εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο? Πριν πεταχτει κανεις ενθερμος και πει την παπατζα του να βουτηξει τη γλωσσα στο μυαλο του. Οι Ευρωπαιοι για να μειωσουν τα εργατικα κοστη ιδρυσαν τεραστιο αριθμο εργοστασιων στην Κινα την Αφρικη και Λατινικη Αμερικη. Ολοι αυτοι που ερχονται εδω τι νομιζουν πως θα βρουν? Ακομη και τωρα που γραφω απο την αθροα εισοδο παρανομων μεταναστων δεν ταλαιπωρουνται οι νυκοκυραιοι της μεσης ταξης αλλα οι μεροκαματιαρηδες. Αυτοι για τους οποιους ποθει η Αριστερα να προοδευσουν. Ταχα μου.
-
Καλά για τις ΜΚΟ και εγώ δεν έχω την καλύτερη άποψη.
Κάποιες λενε κάνουν καλό έργο κάποιες άλλες όχι. Βασικά δεν τις ξέρω και δεν ασχολούμαι. Νομίζω τις επιβάλει η ευρωπαϊκή ένωση.Η μετανάστευση του ανθρώπινου είδους είναι δεδομένη επί χιλιάδες χρόνια. Οι περισσότεροι και εδώ στη συζήτηση είστε εσωτερικοί μετανάστες για διαφόρους λόγους. Αλλοι μετανάστευσαν από τα χωριά στις πόλεις και έφεραν μαζί τους τις συνήθειες, τη νοοτροπία και τον τρόπο διαβίωσης τους που ήταν αρκετά διαφορετικός. Εάν μιλήσετε με παλιούς αστούς θα διαπιστώσετε έναν έντονο ρατσισμό και μια διάκριση ως προς την καταγωγή ακόμα και για τους εσωτερικούς μετανάστες. Πολλά τα στερεότυπα κατά των χωριατων και την κουλτούρα τους. Αν δεν τα έχετε ακούσει τότε μάλλον είστε το αντικείμενο του στερεοτύπου.
Όπως λοιπόν η αστική ευγένεια και ο ανθρωπισμός αποδέχτηκε την εσωτερική μετανάστευση και τους "χωριάτες" στις πόλεις και δεν τους έδιωξε πίσω στα χωριά τους, διότι έκαναν δουλειές που οι αστοί δεν ήθελαν να κάνουν, έτσι σε μεγαλύτερη κλίμακα η Ευρώπη προσπαθεί να αποδεχτεί τους μετανάστες από διάφορες χώρες για να καλύψουν θέσεις εργασίας που οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να καλύψουν, παρόλο που η κουλτούρα, η νοοτροπία τους μας ξενίζει και είναι ξένη για εμάς.
Το θέμα είναι ότι όντως το πρόβλημα της αθρόας μετανάστευσης είναι και θα γίνει μεγαλύτερο, πόσο μάλλον για εμάς που είμαστε η πύλη της Ευρώπης. Οπότε η μοναδική λύση και συνάμα στα πλαίσια της ποιότητας του δικού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι να τεθεί σε σοβαρή συζήτηση η δημιουργία συνθηκών προόδου στις χώρες τους.
Να αναλυθεί γιατί αναγκάζονται να φύγουν και τι θα μπορούσε να τους παρέχει ένα αξιοπρεπές μέλλον στις χώρες τους.
-
Πάντως εμείς δεν νομίζω πως θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα.
Δεν θέλει κανένας μετανάστης να υποβληθεί σε τέτοιους εξευτελισμούς όπως οι ιθαγενείς εργαζόμενοι.
-
Πολλές και καλές δουλειές! Αυτή η χώρα είναι ένα συνεχές καψόνι σε όποιον δύστυχο είχε την ατυχία να γεννηθεί ή να μεγαλώσει εδώ.
-
Εχω πονολαιμο απο παγωτο. Βαγκιρκ τι παιρνεις για γαργάρες?
-
Πάντως ο Άδωνις έστειλε το ΣΕΠΕ να ελέγξει τους εργοδότες.
Να λέμε και τα σωστά! Μπράβο!Γαλέρα οι συνθήκες. Το θέμα είναι ότι δεν φτάνουν οι υπερκοστολογημενες υπηρεσίες που προσφέρουν αλλά και ότι ψάχνουν να βγάλουν κέρδος ακόμα και από ανασφαλιστα εργαζόμενα παιδιά.
Είναι η νοοτροπία τους τέτοια. Πλεονεξία και αλητεία.
Αισχροκέρδεια και στη Μύκονο.
Εμ αν αφήσεις ελεύθερη την αγορά χωρίς ελέγχους και ρυθμίσεις δημιουργούνται τάσεις καρτελοποίησης και ο εργαζόμενος απλά σκύβει το κεφάλι.
Το ίδιο έργο έχει παιχτεί χιλιάδες φορές και έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
-
Οι φωτογραφίες παραπάνω είναι τα αποτελέσματα της σοβαρής εθνικής γραμμής που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τσίπρας/Κοτζιάς;
Μάλλον ναι.Μία παρακαταθήκη αριστερού τύπου αλληλεγγύης και ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που άλλαξε ριζικά τη χώρα.
Γκαρσόν! Λεκιάστηκα!
Youtube Video -
100% Εθνική γραμμή Μητσοτάκη. Να ζουν οι Έλληνες μια αθλιότητα και να τραβάνε τα πάνδεινα για να υπηρετούν τους τουρίστες/ηγεμόνες, τους ιδιοκτήτες πρακτικά της χώρας. Γκαρσόνια και καμαριέρες της Ευρώπης αλλά κατά τα άλλα "πολλές και καλές δουλειές!"
Να χορεύουν συρτάκι σαν ιθαγενείς οι καρμοίρηδες όποτε πιάνει πλοίο στο λιμάνι για να αδειάσει κυρίως τα σκατά του, και μήπως και δεήσουν και πετάξουν οι κοιλαράδες Βορειοευρωπαίοι κάνα ξεροκόμματο στα φτωχαδάκια και βγεί η χρονιά στο Κουλιστάν. Να ήταν μόνο αυτό όμως, είναι τέτοιος ο κώλος που έχουμε δώσει στους τουρίστες τα τελευταία χρόνια που κάναμε τα στραβά μάτια στον κόβιντ που "δεν κόλλαγε" κάθε καλοκαίρι για να μην υποστεί ζημιά ο τουρισμός, η "βαριά βιομηχανία της χώρας". Μια χώρα ανέκδοτο, μια χώρα θεματικό πάρκο για τουρίστες. -
Edit. Μπορείτε να απαντάτε χωρίς να προσβάλλετε τους συνομιλήτές σας. Δέχεστε προειδοποίηση. {Admin}
-
Μπα, πολλοί εργολάβοι και οι κάθε παρατρεχαμενοι γύρω από αυτούς είναι στην κοινωνική ομάδα με τους λεγόμενους αλήτες και κλέφτες με κουστούμι.
Και αυτο είναι διαχρονική αξια αναγνωρισμένη από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν έχω συναντήσει άνθρωπο παρά λίγων εξαιρέσεων που να μην βρίζει κάποιον εργολάβο από όπου αγόρασε το σπίτι του. Το τι λαμόγια και κλεψιες περιγράφουν δεν λέγονται. Μέχρι και οι μηχανικοί που δουλεύουν σε διάφορα γραφεία μελετών έχουν να πουν απίστευτες ιστορίες λαμογιας
Στην σημερινή εποχή είναι αστείο οι εργολάβοι να μιλούν αρνητικά περί μετανάστευσης όταν χρησιμοποιούν μονάχα μετανάστες εργάτες για να πουλάνε σε μετανάστες πλούσιους πελάτες.
Είναι στον κλάδο που πρέπει να γίνει έλεγχος πόθεν έσχες χθες όχι αύριο. Και φυσικά δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και πρόστιμα στο πολλαπλάσιο της λαμογιας.
Στο ίδιο επίπεδο και οι γιατροί. Μεγάλα λαμόγια πολλοί από αυτούς.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2