-
Fiverg, θα σου πω κάτι για τα οικονομία. Ο μόνος τρόπος να πεις σε κάποιον ότι δεν ξέρει ή ξέρει απο οικονομία και δη πολιτική οικονομία είναι να αποδείξει με μαθηματικο υπόδειγμα και μεταβλητές που στηριζονται στην καταγραφή ιστορικών δεδομένων μέσω στατιστικών υποδειγμάτων και να σου απαντήσει.
Εγώ κάποια από αυτά, οχι όλα, τα έκανα σε σπουδές μου, και σε μεταπτυχιακά.
Δεν σπούδασα στα κορυφαία πανεπιστήμια του πλανήτη, γιατί δεν ήμουν κορυφαίος για να πάρω υποτροφία, και αν και μου προτάθηκε απο την οικογένεια, τα χρήματα ήταν πάρα πολλά και δεν το έκανα. Οπότε δεν τα έμαθα θεωρητικά όλα, αλλά κατεβάζοντας τα βιβλία τους από το διαδίκτυο βλέπω ότι οντως έχουν περισσότερες γνώσεις αλλά οχι και κατά πολύ. Μπορείς και μόνος σου να τις μάθεις, απλά δεν θα έχεις το χαρτί του πτυχίου τους.
Μετά τα ξεχνας σχεδόν όλα να δεν ασχολείσαι, προσωπικά διαβάζω ακόμα γιατί έχω το μικ8ρόβιο να προσπαθώ να ερμηνεύω σκέψεις και όταν νιώθω πως κάτι είναι λάθος να το υποστηρίζω τεχνικά, αν δεν μπορώ να βρω μαθηματικά που το εξηγούν σωστά τότε αφήνω στο φλου τη σκέψη μου.
Δηλαδή ενστικτωδώς μπορείς να σκεφτείς κάποια πράγματα αλλά πρέπει να τεκμηριώθουν.
Οπότε όταν κάποια άποψη έχει κατάρρευσει στα μαθηματικά διότι οι μεταβλητές τους το γυρίζουν σε θεωρητικες παραδοχες και σταθερές και όχι σε καταγεγταμμενες συμπεριφορες και ιστορικές τιμές, τότε απλά εξυπηρετούν σκοπούς. Έχε το αυτό υπόψη σου.
Συνεπώς, έχω ένα σκεπτικό μεταβλητών που η μια επηρεάζει την άλλη για αυτο και έτσι γράφω, Αυτο δεν σημαίνει όμως ότι έχω κάνει μαθηματικά σε αυτά που λεω. Σε κάποια κάνω ή βρίσκω αντίστοιχα στο ίντερνετ από κορυφαία πανεπιστήμια. Απλά ενστικτωδώς και με την οποια πολυ μικρή μου εμπειρία μπροστά σε μεγάλους οικονομολόγους, εντοπίζω συσχετίσεις.
Πάμε στα αλλά.
Ποια τα στοιχεία που μου έβαλες δεν είδα, ίσως γιατί πήγα σουπερμάρκετ και έχασα την σειρά από την προηγούμενη συζήτηση μας.
Στα αλλα που μου έβαλες εγώ αντιλαμβάνομαι, ότι οι 120 δόσεις των ελεύθερων επαγγελματιών , φανερώνει χαμηλότερες κινήσεις στις εισπράξεις και ύψος ταμειακών διαθεσίμων , αλλά λογιστικά δεν έχει χαθεί το νούμερο αυτό, εγγράφεται καθαρά στο ενεργητικό του φορέα, άσχετα των εισπράξεων ενός τριμήνου.
Τα αλλά που αναφέρονται τα αφήνω ασχολίαστα. Έχουν καταρρεύσει αυτές οι θεωρίες στην πράξη και ειναι γνωστό παντου, όπως και των κόκκινων...Έτσι να μην τους βγάζουμε απ έξω. Άλλωστε αν το δούμε ιστορικά και επαναλαμβανόμενα όπως ανέφερα και πιο πάνω, τέτοιες ερμηνείες των μεταβλητών απαιτούν στην πράξη κάποιου είδους αυταρχισμό
Υ.γ Ποιος σου ειπε ότι στον τουρισμό δεν δουλευαν οι μισοι μαυρα;
-
Δεικτης επενδυτικής αύξησης ακαθάριστων κεφαλαιουχικών αγαθών με εναρμονιση περιοδου.
Επενδύσεις με άξονα μέχρι το 2015 τις κατοικιες και αγοραπωλησίες αυτών, ενώ απο το 15 εως το 19 με αξονα μηχανολογικό εξοπλισμό, ηλεκτρονική υποστήριξη και αμυνα.
-
Την δεκαετία του 50 πολλοί νησιώτες έρχονταν στην Αθήνα να γίνουν οικοδόμοι . Ανθρωποι με θέληση για δουλειά και πολλοί από αυτούς με οικονομία πρόκοψαν και μετά από 10-15-20 άρχισαν να γίνονται εργολάβοι .
40 χρόνια μετά είχαμε τους μετανάστες που έρχονταν εδώ , κυρίως Αλβανοί και πρώην Ανατολικοί .
Ανθρωποι με θέληση για δουλειά και πολλοί από αυτούς πρόκοψαν κάνοντας οικονομία και μετρημένη ζωή .
Σήμερα μίλησα με τον μάστορα που έχει τα μηχανήματα και μου σκάβει τις οικοδομές . Τι κάνεις του λέω . Καλά μου λέει .
Φέτος έσκαψα 6-7 δουλειές για πολυκατοικίες , από Παγκράτι μέχρι Ηλιούπολη που δουλεύει συνήθως ....
Πως πάνε αυτοί τον ρωτάω .
Καλά μου λέει , μαθαίνω ότι πουλάνε ...
Και μου λέει μετά ....
Οι 4 από τους 6 κατασκευαστές , είναι Αλβανοί...
Οπως βλέπετε τελική η Ιστορία επαναλαμβάνεται...
-
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των κυβερνήσεων προ του 2015.
Ο Τσίπρας στο Μαξίμου.
Προτείνω στον Σύριζα να διαλυθεί. Είναι μία πάρα πολύ καλή χρονική στιγμή. Ας προσφέρει και κάτι στον τόπο!!!!
Ρε που έφθασα! Να λέω 'ευτυχώς που έχουμε Μητσοτάκη!' Που κατάντησα!!!!!
Και είμαι σίγουρος ότι το λένε και άλλοι πολλοί που δεν ψηφίζουν καν ΝΔ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεγάλη αλήθεια!
Εκεί που είχε εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ και λέγαμε αμήν και πότε να συμβεί το ίδιο και στη ΝΔ, μπήκε σφήνα ο Τσίπρας (γιατί δεν υπάρχει Σύριζα, υπάρχει Τσίπρας) και παλινορθωθηκαν μαζί οι δύο κομματικές γάγγραινες...
Γενικά η κατάσταση είναι...
-
Έχει καταλάβει κανείς όλα αυτά τα χρήματα που μοιράζει, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του από που θα βρεθούν;
Καθημερινά κάποιος μοιράζει 'φράγκα' σε κάποιους που ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιοι τα παίρνουν.
Συνέχεια παροχές, μειώσεις φόρων, ζεστό χρήμα.
Τελικά υπήρχε δάσος με λεφτόδεντρα;
Εγώ γιατί δεν έχω δει στην τσέπη μου κάποια διαφορά;
υ.γ. θα έχει πλάκα να βγει ο Σταϊκούρας και να πει: Λεφτά τέλος! Τώρα θα πρέπει να μαζέψουμε χρήμα! Δώστε όλοι!
-
...και καλά να λες storm που δεν έχεις διαφορά ακόμα και μακάρι να μη δεις. Γιατί όταν αρχίσεις/-ουμε να βλέπεις/-ουμε διαφορά, για μάντεψε προς τα πού θα είναι...
-
Εντάξει κάποια οικονομικά μέτρα χρειαζόντουσαν. Ειδικά για ανθρώπους που έχουν οικονομικά προβλήματα.
Αλλά αυτοί το έχουν παραξηλώσει. Βγαίνει ο οποιοσδήποτε τύπος από κάποιον κλάδο και ζητά οικονομική στήριξη και οι δημοσιογράφου πιέζουν, πιέζουν, πιέζουν και η κυβέρνηση κάνει όλα τα χατήρια.
Μέχρι και οι καναλάρχες ζητάνε χρήματα. Έλεος δηλαδή. Ο Αλαφούζος και ο Μαρινάκης ζητάνε χρήματα! Φτωχαδάκια.
-
Χτες περπατώντας στο Χαλάνδρι , κέντρο αλλά μικρό δρόμο με λίγα μαγαζιά , έξω από ένα ήταν δύο 30-35 ετών . Η μία μπάνικη ή άλλη 100+ κιλά . Την ώρα που πέρναγα έλεγε η μπάνικη . Εγώ μια χαρά πέρασα , στο σπίτι μου ήμουνα , τον μισθό μου τον έπαιρνα , τώρα που ήρθα πάλι μου την σπάει....
Για αυτό λέμε βρε παιδιά ... Πασόκ , μόνο Πασόκ , δεν υπάρχει τίποτιΣ άλλο, που έλεγε και εκείνος ο γέροντας στο γνωστό σποτάκι...
Το όνειρο είναι το ξύσιμο και όποιος το υπόσχεται παίρνει ψήφους...
Το μόνο που μένει τώρα είναι να βγει και ο Λιάκος και να πει θα επαναφέρουμε την Αρχαία Αθήνα . Οι Αθηναίοι Πολίτες θα Αμύνονται και θα Φιλοσοφούν και οι Μέτοικοι θα εργάζονται...
Να δείτε ψήφους που θα πάρει...
Γιατί οι άλλοι που υπόσχονται ρόζ και κόκκινα συννεφάκια είναι καλύτεροι ?
Μην ξεχνάμε βέβαια και τα ιερά συννεφάκια κάθε δόγματος και θρησκείας...
-
-
Εντάξει κάποια οικονομικά μέτρα χρειαζόντουσαν. Ειδικά για ανθρώπους που έχουν οικονομικά προβλήματα.
Αλλά αυτοί το έχουν παραξηλώσει. Βγαίνει ο οποιοσδήποτε τύπος από κάποιον κλάδο και ζητά οικονομική στήριξη και οι δημοσιογράφου πιέζουν, πιέζουν, πιέζουν και η κυβέρνηση κάνει όλα τα χατήρια.
Μέχρι και οι καναλάρχες ζητάνε χρήματα. Έλεος δηλαδή. Ο Αλαφούζος και ο Μαρινάκης ζητάνε χρήματα! Φτωχαδάκια.
Λεφτά δεν υπάρχουν καθόλου, οικονομία ισοπεδωμένη από το lockdown, προβλέπονται και άλλα μνημόνια αφού είναι και τα Ευρωπαϊκά κράτη διαλυμένα από τους πολλούς θανάτους και το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα. Τα 20 δις στα κανάλια ωστόσο τα βρήκαν να τα δώσουν.
-
Το μόνο που μένει τώρα είναι να βγει και ο Λιάκος και να πει θα επαναφέρουμε την Αρχαία Αθήνα . Οι Αθηναίοι Πολίτες θα Αμύνονται και θα Φιλοσοφούν και οι Μέτοικοι θα εργάζονται...
Ο Ηλίας έχει δημοφιλία και θα πάρει μεγάλα ποσοστά, ο Μιχαλολιάκος δεν τραβούσε καιρό.
-
Λάθος όνομα διάλεξαν! 'ΔΗΡΕ, Δημοκρατικά Ρετάλια' είναι ποιο αντιπροσωπευτικό για δαύτους...
Νέο κόμμα στα σκαριά μέσα από τα σπλάχνα της ΝΔ
21:11 | 21 Μάιος. 2020 Τελευταία ανανέωση 21:55 | 21 Μάιος. 2020
«Δημοκράτες» είναι το επικρατέστερο όνομα για το νέο κόμμα που κυοφορείται στο χώρο της κεντροδεξιάς. Πρωταγωνιστής στο εγχείρημα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ενώ την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού έχει ο Νίκος Καραχάλιος, γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις σχετικές συζητήσεις παίρνουν μέρος τουλάχιστον 20 πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, όπως πχ ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γ. Λαμπρόπουλος, ο Χρ. Ζώης κα....
https://tvxs.gr/news/ellada/neo-komma-sta-skaria-mesa-apo-ta-splaxna-tis-nd
-
Από δύσκολο ως απίθανο μου φαίνεται...
Ο βλάχος ξέρετε τι έλεγε για τα πρόβατα που φεύγουν από το μαντρί, ε;
-
criuser wrote:
Ο Ηλίας έχει δημοφιλία και θα πάρει μεγάλα ποσοστά, ο Μιχαλολιάκος δεν τραβούσε καιρό.
Ο Ηλίας δε ξέρω πόση δημοφιλία έχει σαν μπρουτάλ αγόρι που δέρνει θείτσες ον κάμερα, αλλά το πολύ πολύ εν καιρώ να βρεθεί δίπλα στους άλλους πυροβολημένους ακροδεξιούς που ένας ένας επέστρεψαν στη μητρική αγκαλιά της μαμάς ΝΔ, δεν του πάνε τα αρχηγιλίκια, παραείναι φιτ...
Μάπα τα ροζ κόκκινα πράσινα συννεφάκια, αλλά τα μαύρα σύννεφα ακόμη χειρότερο μαντάτο.
Η Ελλάς χρειάζεται απέραντο γαλάζιο, να 'ναι ο ουρανός η θάλασσα κι ο χάρτης μπλε, μόνο αυτό, τίποτε άλλο!
-
σγα τα αυγα...
επισημο μαντρωμα των μαυρωνε χρειαζοτανε καιρο τωρα. ενταξη στο συστημα λεγεται.
η μασαμπουκα ειχε-εχει-θα εχει χρωμα πρασινομπλεροζ και στα ακρα κατι αντιβαρα για να μην τρεμει το τιμονι στα 120
ΑρΕς
το προβλημα γατου ειναι οτι η θεια μου ειχε βαφτισει μιχλιακο τον ιδιο και ο κασι ειναι κοντοσυγγενης. αν και ο θειος της θειας εφαγε μακρονησο, και λερο και η θεια εφαγε ξυλο αλυπητο στη γνωστη υπογα. τα μανιαουρια ειμεθα πανω απο κομματα. ενας ηταν εκτος κλιματος ομως, ο παυλακος που εδερνε και εσκοτωνε για πλακα. που και αυτος συγγενης εγινε πριν χαθει, εξ αγχιστειας, ξερετε τα μανιαουρια μεταξυ τους, αλλα ντρεπομουνα χρονια να κατεβω κατω.
-
Storm wrote:
Λεφτά δεν υπάρχουν καθόλου, οικονομία ισοπεδωμένη από το lockdown, προβλέπονται και άλλα μνημόνια αφού είναι και τα Ευρωπαϊκά κράτη διαλυμένα από τους πολλούς θανάτους και το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα. Τα 20 δις στα κανάλια ωστόσο τα βρήκαν να τα δώσουν.
Κόψε κάτι, 20 εκατομμύρια ήταν όχι 20 δις.
-
Asep wrote:
criuser wrote:
Ο Ηλίας δε ξέρω πόση δημοφιλία έχει σαν μπρουτάλ αγόρι που δέρνει θείτσες ον κάμερα, αλλά το πολύ πολύ εν καιρώ να βρεθεί δίπλα στους άλλους πυροβολημένους ακροδεξιούς που ένας ένας επέστρεψαν στη μητρική αγκαλιά της μαμάς ΝΔ, δεν του πάνε τα αρχηγιλίκια, παραείναι φιτ...
Μάπα τα ροζ κόκκινα πράσινα συννεφάκια, αλλά τα μαύρα σύννεφα ακόμη χειρότερο μαντάτο.
Η Ελλάς χρειάζεται απέραντο γαλάζιο, να 'ναι ο ουρανός η θάλασσα κι ο χάρτης μπλε, μόνο αυτό, τίποτε άλλο!
Στο διαδίκτιο έχει τεράστια δημοτικότητα άσχετα αν είναι αποκλεισμένος από τα κανάλια, μόνο τα like που παίρνει στο Youtube να τον ψηφίσουν φτάνει για να μπει βουλή. Καμιά σχέση με ΝΔ τα εντελώς αντίθετα, ο Ηλίας είναι με Τράμπ, η ΝΔ με Σόρρος και Μπιλ Γκέιτς.
-
Asep wrote:
Storm wrote:
Κόψε κάτι, 20 εκατομμύρια ήταν όχι 20 δις.
Σύμφωνοι 20.000.000 ευρώ, δεν το έχει διαψεύσει κανένας από την Νέα Δημοκρατία.
-
Στο διαδίκτιο έχει τεράστια δημοτικότητα άσχετα αν είναι αποκλεισμένος από τα κανάλια, μόνο τα like που παίρνει στο Youtube να τον ψηφίσουν φτάνει για να μπει βουλή. Καμιά σχέση με ΝΔ τα εντελώς αντίθετα, ο Ηλίας είναι με Τράμπ, η ΝΔ με Σόρρος και Μπιλ Γκέιτς.
Αν μπει ο Κασιδιάρης στην βουλή σημαίνει ότι ξαναγυρνάμε στο 2012 και ξανά μανά τα ίδια...
Εγώ ελπίζω να μην συμβεί αυτό. Θα ήθελα όμως ολική ανανέωση στη βουλή με νέα κόμματα. Το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Συγκεκριμένα κόμματα που θεωρητικά πρεσβεύουν κάποιες ιδεολογίες έχουν κατσικωθεί στο πολιτικό σύστημα και δεν επιτρέπουν σε κανένα άλλο κόμμα να έχει ελπίδες εισόδου στη βουλή. Επιτρέπουν μόνο σε κόμματα τσίρκο τύπου Βελόπουλου, Βαρουφάκη που στην ουσία είναι ουρές των κεντρικών κομμάτων.
Είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε (όσο ζήσουμε) με συγκεκριμένα κόμματα στην βουλή.
Και όπως πολύ σωστά, είπε και ο cruiser παραπάνω:
Το όνειρο είναι το ξύσιμο και όποιος το υπόσχεται παίρνει ψήφους...
-
Αν μπει ο Κασιδιάρης στην βουλή σημαίνει ότι ξαναγυρνάμε στο 2012 και ξανά μανά τα ίδια...
Μιλάει πολύ σωστά επειδή τον έχω παρακολουθήσει για αυτό το λέω, όσο για τις υπερβολές στην συμπεριφορά όλοι τις κάνουν αν είσαι αδικημένος έχεις έναν λόγο περισσότερο. Μην ξεχάσουμε και κάτι άλλο, ο Κασιδιάρης πήγε 2 χρόνια φυλακή για τον φόνο που έκανε ο Ρουπακιάς, είχε πάει ο πατέρας Μητσοτάκης φυλακή για τον φόνο που έκανε ο Καλαμπόκας?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2