-
Ε τι εχει μια ξενοδοχειακή μονάδα, διευθυντή που έχει σπουδάσει τουριστικά επαγγελματα, λογιστή (Δεν το νομίζω, εξωτερικό θα εχουν) ρεσεψιόν με τρεις γλώσσες, και απλο προσωπικό τι αλλο εχει;
Δεν μιλάω για τεράστια θέρετρα.
Υ.γ μου είχαν κάνει προτάση πριν χρονξα να πάρω θέση υποδιευθυντή σε ξενοδοχείο στην επαρχία. Πιτσιρικας κιολα. ΝΑ αναλάβω και λογιστήριο.
1200 ευρω πρωτος μισθος και κρεβατι αν ξενυχταω εκει. Λέω μα δεν ξέρω από τουριστικά, μου λένε δει πειράζει ξέρεις λογιστικά, θα κοιτάς λίγο τα βιβλια θα μιλάς με τον λογιστή που κρατά τα βιβλία και κάνει τα φπα ( εξωτερικός συνεργατης) και γενικά θα ελέγχεις τα πάντα, με ήξεραν ότι είμαι αυστηρός και ότι ασχολούμαι με τα πάντα, όπως κατασκευές, κτήρια, κήπους, ξερω μια ξένη γλώσσα πολυ καλά, και γενικότερα μπορώ να μιλήσω με ψηλοσοβαρους πελάτες.
Είναι πολύ ωραία μονάδα, και ψηλό εντυπωσιακή στις φώτο στο trip advisor με σχεδόν όλα τα αστεράκια ως καλό ξενοδοχείο.
Όταν ρώτησα δεν υπάρχουν άλλοι; έλεγαν πως δεν έρχονται στα ξενοδοχεία.
γιατι; ρώτησα, Ε μου λέει έχουν σπουδάσει τεχνικά επαγγέλματα. υπολογιστές κτλ
Φτιάξτε κάθετη παραγωγή να έρθουν. Άπειρα χωράφια λίγο πιο μακρυά από τπ ξενοδοχείο. Δεν παραγουν λεει σε σωστές ποσοτητε, δεν ασχολουνται, μπερδευονται κτλ. Ε, ας φτιαξουν κινητρα απο την κεντρικη πολιτικη διοίκηση να έρθουν άνθρωποι να προσπαθήσουν.
-
Δεν είναι έτσι Lap. Ξέρεις τι τρελούς μανατζαρέους ζητάνε τα μεγάλα ξενοδοχεία; Ολόκληρα τμήματα marketing, HR κλπ. Χωρίς να λέω ότι χαίρομαι που η χώρα στηρίζεται τόσο στον τουρισμό, μόνο μπανανίες ζούνε έτσι.
-
Ναι δεν μιλάω για τα μεγάλα και all inclusive...αλλα και αυτα πόσα νομιζεις χωρα η χωρα;, Ασε που αλλοιωνουν εντονα τους τοπους οπου γεμιζουν πολλα.
Εγώ ξέρω πως τα μεσαία το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα τα κάνουν σε πολλά outsourcing. Κρατούν μόνο χαμηλόμισθους υπαλλήλους.
-
Ε τι εχει μια ξενοδοχειακή μονάδα, διευθυντή που έχει σπουδάσει τουριστικά επαγγελματα, λογιστή (Δεν το νομίζω, εξωτερικό θα εχουν) ρεσεψιόν με τρεις γλώσσες, και απλο προσωπικό τι αλλο εχει;
Δεν μιλάω για τεράστια θέρετρα.
Υ.γ μου είχαν κάνει προτάση πριν χρονξα να πάρω θέση υποδιευθυντή σε ξενοδοχείο στην επαρχία. Πιτσιρικας κιολα. ΝΑ αναλάβω και λογιστήριο.
1200 ευρω πρωτος μισθος και κρεβατι αν ξενυχταω εκει. Λέω μα δεν ξέρω από τουριστικά, μου λένε δει πειράζει ξέρεις λογιστικά, θα κοιτάς λίγο τα βιβλια θα μιλάς με τον λογιστή που κρατά τα βιβλία και κάνει τα φπα ( εξωτερικός συνεργατης) και γενικά θα ελέγχεις τα πάντα, με ήξεραν ότι είμαι αυστηρός και ότι ασχολούμαι με τα πάντα, όπως κατασκευές, κτήρια, κήπους, ξερω μια ξένη γλώσσα πολυ καλά, και γενικότερα μπορώ να μιλήσω με ψηλοσοβαρους πελάτες.
Είναι πολύ ωραία μονάδα, και ψηλό εντυπωσιακή στις φώτο στο trip advisor με σχεδόν όλα τα αστεράκια ως καλό ξενοδοχείο.
Όταν ρώτησα δεν υπάρχουν άλλοι; έλεγαν πως δεν έρχονται στα ξενοδοχεία.
γιατι; ρώτησα, Ε μου λέει έχουν σπουδάσει τεχνικά επαγγέλματα. υπολογιστές κτλ
Φτιάξτε κάθετη παραγωγή να έρθουν. Άπειρα χωράφια λίγο πιο μακρυά από τπ ξενοδοχείο. Δεν παραγουν λεει σε σωστές ποσοτητε, δεν ασχολουνται, μπερδευονται κτλ. Ε, ας φτιαξουν κινητρα απο την κεντρικη πολιτικη διοίκηση να έρθουν άνθρωποι να προσπαθήσουν.
Μια σύγχρονη μονάδα για συντήρηση και μόνο θέλει όλες τις ειδικότητες μηχανικών και για το daily operation αντίστοιχες ειδικότητες τεχνικών. Αν αρχίσουμε και μιλάμε για Wi-Fi, δίκτυα, συστηματα entertainment κ.λ.π δεν βλέπω πως αυτά μπορούν να ζήσουν χωρίς και ειδικότητες από Η/Υ. Μην βάλω και τα 'κεντρικα' με marketing, δημόσιες σχέσεις.κ.λ.π (αυτά πες θα είναι Αθηνα).
Κάποια ξενοδοχεία π.χ έχουν αρχίσει και πουλάνε δωμάτια σε κόσμο και μετά τα υπενοικιαζουν με συγκεκριμένους όρους απόδοσης κ.λ.π. Όλο αυτό το αλισβερίσι το κάνουν οι μπάρμαν νομιζεις; Αλλά κι εδώ (Όπως και στα κάθετα που λες) το μέγεθος και η σοβαρότητα έχουν σημασία.
-
Εγώ σε μεσαία μονάδα αναφερομαι. Αρκετά εντυπωσιακή τουλάχιστον στις φώτο, ενω από κοντά είναι πιο γήινο.
Όλα αυτά που λες έχουν outsourcing συνεργασίες, δεν μπορούν να κρατήσουν προσωπικό με υψηλές απαιτήσεις και μισθούς αισθητα πανω από τον βασικό. Φυσικά υπάρχει το bonus που καποιες φορες διπλασιαζεο τον μισθο αλλά δεν είναι αυτό που περιγραφεις. Στα τεράστια προφανώς θα έχουν προσωπικο αλλά και πάλι θεωρώ πως θα είναι μεγαλο ποσοστό outsourcing.
ΜΕ λίγα λόγια στα μεσαία ξενοδοχεία περιμένουν να έρθει από πιο μακριά ο συνεργάτης να επιδιορθώσει ότι βγει και ξαναφέυγει
Αλλο αυτό το μοντέλο και αλλο το ανταγωνιστικό αλλά με κάθετοποιηση. Εκεί ναι θες εκπαιδευμένο προσωπικό στην επαρχια
-
Εγώ πάντως πιστεύω ότι όσο μια μεσαία ξενοδοχειακή μονάδα κάνει outsourcing τα μηχανολογικα της πισίνας της η του βιολογικού της, άλλο τόσο και μια μικρή γεωργική κάθετη θα κάνει outsourcing τα μηχανολογικα του ελαιοτριβείου της.
Εγώ πάντως δεν τα βλέπω ανταγωνιστικά. Τίποτα δεν είναι πανάκεια. Καλό είναι να υπάρχουν όλα χωρίς αφορισμούς και με προσοχή στο περιβάλλον (για βάλτε μια κάθετη λαδιού να πετάει τα απόβλητα της όπου να ναι κι ελάτε να μου πείτε μετά για καταστροφή του περιβάλλοντος από ξενοδοχεία, μην πω και για τον Ληλαντα που ξέρουν οι ευβοιωτες και έχει γίνει αποπατος των τριγύρω χοιροτροφειων).
-
Συμφωνούμε τελικά για αυτό είπα πιο πάνω. Λιγότερους αλλά ποιοτικοτερους τουρίστες, οχι 50 και 60 εκατομμυρια πουνθελεινο ταξιδευτης και φυσικά γεωργική ανάπτυξη.
Διαφωνώ στο outsourcing τεχνικής συντήρησης επίβλεψης σε γραμμή παραγωγής, πιο πιθανόν να έχει outsourcing τους καθαριστες ως συνεργειο καθαρισμου. πάρα τον υπεύθυνο παραγωγής μηχανολογο. Οπότε δημιουργουνται περισσοτερες πιθανότητες να μείνει στην επαρχία εξειδικευμένο προσωπικο και μόνιμο, οχι εποχικό.
Ένα σχέδιο με σύμπραξη κράτους και liners καροβοκυριδες που το πιστευω ως ιδέα, μάλλον δεν θα το κάνουν ποτέ, με σκοπό να γίνουμε θελκτική επενδυση με συνολικα δελεαστικα πακετα για μεγάλες και βαριες βιομηχανικές συνεργασιες που αυξάνουν σε γενικό βαθμό την τεχνογνωσια και την τεχνικη κουλτούρα της χώρας, ώστε σε βάθος χρόνου να υπάρχει η κατάλληλη κουλτούρα και δυνατότητα ανάπτυξης υψηλής ποιότητας ελληνικων βιομηχανικων προϊόντων.
Οπότε ας γίνουμε κορυφαία χωρα τουλαχιστον στα αγροτικά ως τελικό προίον με 1000% προστιθέμενη αξία στην τελικη τιμή στο εξωτερικό.
Υ.γ Βρε fiverg μη μου παραθετεις ως αντίλογο περιπτωσιολογιες γιατί υπάρχουν αντίστοιχα και άλλες ως αντίλογος, χάνεται η ουσία της σκέψης ετσι.
ΦΥΣΙΚΑ αν μολύνει κάποια μονάδα να της χώσουν τρελά πρόστιμα ακόμα και κλείσιμο.
-
Με αυτά τα μυαλά διαλύσατε τη χώρα ρε γαμωτο, μυαλό δεν βάζετε με τίποτα.... ελληνικες μπίζνες για γέλια.
Κουράγιο LAP!... Εγώ μαζί σου είμαι!
-
Συμφωνούμε τελικά για αυτό είπα πιο πάνω. Λιγότερους αλλά ποιοτικοτερους τουρίστες, οχι 50 και 60 εκατομμυρια πουνθελεινο ταξιδευτης και φυσικά γεωργική ανάπτυξη.
Διαφωνώ στο outsourcing τεχνικής συντήρησης επίβλεψης σε γραμμή παραγωγής, πιο πιθανόν να έχει outsourcing τους καθαριστες ως συνεργειο καθαρισμου. πάρα τον υπεύθυνο παραγωγής μηχανολογο. Οπότε δημιουργουνται περισσοτερες πιθανότητες να μείνει στην επαρχία εξειδικευμένο προσωπικο και μόνιμο, οχι εποχικό.
Ένα σχέδιο με σύμπραξη κράτους και liners καροβοκυριδες που το πιστευω ως ιδέα, μάλλον δεν θα το κάνουν ποτέ, με σκοπό να γίνουμε θελκτική επενδυση με συνολικα δελεαστικα πακετα για μεγάλες και βαριες βιομηχανικές συνεργασιες που αυξάνουν σε γενικό βαθμό την τεχνογνωσια και την τεχνικη κουλτούρα της χώρας, ώστε σε βάθος χρόνου να υπάρχει η κατάλληλη κουλτούρα και δυνατότητα ανάπτυξης υψηλής ποιότητας ελληνικων βιομηχανικων προϊόντων.
Οπότε ας γίνουμε κορυφαία χωρα τουλαχιστον στα αγροτικά ως τελικό προίον με 1000% προστιθέμενη αξία στην τελικη τιμή στο εξωτερικό.
Υ.γ Βρε fiverg μη μου παραθετεις ως αντίλογο περιπτωσιολογιες γιατί υπάρχουν αντίστοιχα και άλλες ως αντίλογος, χάνεται η ουσία της σκέψης ετσι.
ΦΥΣΙΚΑ αν μολύνει κάποια μονάδα να της χώσουν τρελά πρόστιμα ακόμα και κλείσιμο.
Η Ελλάδα δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει βιομηχανική κουλτούρα ποτέ, αν ήταν θα την είχε αποκτήσει όταν υπηρχε περισσότερη και πιο τεχνική βιομηχανία στην Ελλάδα μεταπολεμικά.
-
Οι Έλληνες επενδυτές δεν επενδύουν σε επιχειρήσεις εντάσεως κεφαλαίου, προτιμούν το εμπόριο
-
Το φορολογικό μας σύστημα ανέκαθεν ήταν εχθρικό στις επενδύσεις αυτές και όχι μόνο. Από το 1975 έχουμε 250 αλλαγές του φορολογικού συτήματος και 115.000 συμπληρωματικές πράξεις φορολογικού περιεχομένου, όταν οι ΗΠΑ τα τελευταία 250 χρόνια έχουν 10 αλλαγές στο φορολογικό τους
-
Αν η χώρα είχε αυτή τη νοοτροπία θα είχε δημιουργήσει και σχολές εκπαίδευσης βιομηχανικών εργατών
-
Στην Ελλάδα το ενδιαφέρον αρχίζει και τελειώνει στις επενδύσεις των κομμάτων, ποιό θα επενδύσει περισσότερο στα ΜΜΕ για να προωθήσει τις δικές του θέσεις και τα δικά του παιδιά σε κρίσιμες θέσεις του κρατικού μηχανισμού που θα μπορέσουν να επηρεάσουν τις επόμενες εκλογές, οι επενδύσεις των κομμάτων είναι για τη δημιουργία κομματικού και εκλογικού στρατού
-
Οι παθογένειες του δημόσιου τομέα και της κομματικής παρέμβασης σε όλες τις εκφάνσεις του δημοσίου παρασύρουν τις υγιείς προσπάθειες ανάταξης της χώρας.
-
Η ανικανότητα και η ιδεοληψία των στελεχών του πολιτικού συστήματος και των συμβούλων του είναι μια από τις βασικές τροχοπέδες που απαγορεύουν την πρόοδο στη χώρα, μόλις το 1983 δημιουργήσαμε Εθνική σχολή δημόσιας διοήκησης, την έκανε ο Μένιος Κουτσόγιωργας, τον γνωρίζει κανείς από τους νεώτερους ? Έκτοτε άλλοτε λειτουργούσε άλλοτε την σταματούσαν, άλλοτε καταργούσαν την αυστηρότητα των κριτηρίων για κομματικούς σκοπούς και πάει λέγοντας,
-
Όσο οι υπουργοί των κυβερνήσεων είναι άσχετοι με το αντικείμενο τους, όσο οι σύμβουλοι τους είναι από το οικογενεικό τους περιβάλλον, όσο οι σύμβουλοί τους είναι κομματικά στελέχη με τις ιδεολογίες του κόμματος που κυβερνάει τόσο δεν θα προχωράει τίποτα, όσο οι σύμβουλοι τους είναι νεαροί από τα ξένα πανεπιστήμια χωρίς γνώσεις της πραγματικής ζωής και της πραγματικής οικονομίας τόσο θα παλλινδρομούμε αννάμεσα στην καθυστέρηση και στα λάθη που μας κοστίζουν σε χρήμα και σε χρόνο που πολλές φορές είναι πιο πολύτιμος από το χρήμα, ειδικά στα Εθνικά ζητήματα
-
Όταν οι κυβερνήσεις κυβερνούν με κομματικά κριτήρια και όχι εθνικά για το καλό του τόπου και της κοινωνίας τόσο η κοινωνία και η χώρα θα πλατσουρίζει μέσα σε βάλτο
-
Όσο οι πολιτικοί που κυβερνάνε είναι υποταγμένοι για πολλούς και διάφορους λόγους στον ξένο παράγοντα και δεν τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι απέναντι στις αδικίες που μας επιβάλουν τόσο η χώρα θα είναι προτεκτοράτο των διαφόρων που κοιτάνε το δικό τους συμφέρον αδιαφορώντας αν καταστρέφουν τη χώρα.
-
Οι πολιτικοί μας επί 50 χρόνια μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς, οπότε ας μην περιμένουμε τίποτα περισσότερο από αυτούς που έχουν σαν προτεραιότητες το κόμμα, την τσέπη τους, την προβολή τους και την μεταβίβαση της εξουσίας στα παιδιά τους, γιατί δεν τους περισσεύει χρόνος και διάθεση να ασχοληθούν με την καθημερινότητα μας, είμαστε οι μύγες που θέλουν να διώξουν από το ψωμί τους.
Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες πράγματα που μας κρατάνε πίσω, το κυριότερο από αυτά είναι η νοοτροπία του λαού, όσο εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε, και οι πολιτικοί θα είναι αυτοί που είναι και θα μας φέρονται σαν υπήκοους και η χώρα θα εξατμίζεται αργά αλλά σταθερά.
-
-
Το κράζουμε το φόρουμ γιατί δεν είναι πρακτικό, αλλά ο server, βράχος. Αναφέρθηκε το όνομα Κουτσόγιωργας και δεν κρασαρε ανεπιστρεπτί.
Στον τουρισμό, έκαστος στο είδος του. Κάθε περιοχή της χώρας απευθύνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες 'πελατών'. Τα 'ανεξάρτητα κρατίδια', οι all-rounders και οι προορισμοί 'για την πλεμπα'. Μη το πολυκουραζουμε, η ελεύθερη αγορά και το 'ευλογημένο' χέρι της τα καθορίζει ολα.
Το πρόβλημα είναι ότι στα χρόνια 2010-202βλεπουμε υπάρχουν πολύ μεγάλα τμήματα πληθυσμού που το πρόβλημα τους δεν είναι ότι δεν μπορούν να πάνε διακοπαρες, αλλά δεν μπορούν ΓΕΝΙΚΑ να πάνε διακοπές. Δεν είναι το θέμα τους αν θα πάρουν το καινούριο suvλακι. Αφήνουν ανασφαλιστο/ασυντηρητο το κουβαδάκι 15ετιας με σκασμενο ουρανό. Δεν έχουν θέμα με το αν θα φύγουν από το νοίκι ή 'θα ανεβουν περιοχή', ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ανοίξουν δικό τους σπίτι.
Και κάπως έτσι ερχομαστε στη μάχη των γενεων, στην οποία θα έγραφα έναν ποταμό παραδειγμάτων αλλά ποιος κάθεται να απανταει μετά από τη συναρπαστική εμπειρία του τρακοκιαοκτω στα όρια -6,7lt/100 στο μπορδ κομπιουτερ πιτσουνισιτυ...ψαθα- της αυτοκτονίας από τη βαρεμάρα. Θα τρακαρω με δαυτο από έλλειψη συγκέντρωσης, να μου το θυμηθείτε...
Το μόνο που θα πω είναι ότι όποιος είναι 60/50/40/30 σήμερα, έχει επηρεαστεί από αυτό που συνέβη 'με τον ίδιο τρόπο, από διαφορετικό δρόμο', δλδ ευνοήθηκε/πιέστηκε περισσότερο σε διαφορετικούς τομείς της ζωής. Πλήρωσε όμως καποιο μάρμαρο. Τώρα βέβαια τυχον στερεότυπα και πολιτικοι φανατισμοι προκαλούν τις αντίστοιχες αντιδράσεις μεταξύ των γενεών της κρισης, αλλά όλοι κάτι χάσαμε και κάτι (ψιλο)σωσαμε ωστε να συνεχίσουμε καπως. Από όλο αυτό εξαιρούνται όσοι -ασχετως είδους εργασιας- γυρναγαν με ένα σημαντικό ποσό κάθε μήνα σπίτι τους/είχαν σημαντικά χρήματα στην άκρη.
Τώρα άνθρωπος 70+ σήμερα τον έχει κάνει τον κύκλο του και κάτω των 30 κάποια στιγμή θα βρει το δρόμο του με την έννοια ότι τις καλές εποχές ήταν μικρο παιδάκι οπότε βλέπει τη ζωή αλλιώς αφού ενηλικιώθηκε/σπούδασε μέσα στην κρίση άρα ξεκινά από το απόλυτο 0.
-
Αρχικά συμφωνώ με τον Κουάντρα , αλλά και με το τελευταίο σχόλιο του Γιάννη , όπως και του Φιμπεργκ .
Με τον Λαπ έχω ένα θέμα γιατί επιμένει σε θέματα που έχουν ξεκαθαριστεί .
Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να έχει μεγάλη ανάπτυξη γιατί έχουμε φοβερή βιοποικιλότητα .
Αλλά είπαμε αγρότες γέροι και κολημμένοι , μικρός και διάσπαρτος κλήρος και πολλά λαμόγια σε θέσεις εξουσίας .
Αυτό τι σημαίνει?
Οτι πρέπει αρχικά να πείσουμε τον κόσμο ότι ο αγρότης θα είναι επιχειρηματίας και όχι κάτι κατώτερο όπως έχει περάσει μέχρι σήμερα από τα μμε στην κοινωνία .
Δεύτερον με τις χρήσεις γης να γίνει αναδασμός , να κοπεί η εκτός σχεδίου δόμηση , να γίνει ενοποίηση των γαιών , με καταβολή ενοικίου στους ιδιοκτήτες τους και να μπορεί να νοικιαστεί σε όποιον θέλει να επενδύσει .
Τότε πράγματι θα μπορούμε να μιλάμε για κάθετες επιχειρήσεις , που θα έχουν 100 στρέμματα γη σε ενιαία έκταση και συσκευαστήριο και λογιστήριο και βέβαια επιστημονικό προσωπικό .
Για τα 50 εκ τουρίστες είναι πολύ εύκολο να τα έχεις . Αρχικά μπορείς να επενδύσεις τώρα σε 3-5 εκ πολίτες της ΕΕ που θα μένουν εδώ και θα τηλεργάζονται στο εξωτερικό . Είπαμε όμως 5 τζι , παροχές υγείας και άλλα βασικά σε όλη την ηπερωτική Ελλάδα .
Το νετ έχει κακό σήμα σε όλη την χώρα και παντού έχουν παράπονα οι τουρίστες .
Πέραν του καλοκαιρινού τουρισμού , να επενδύσουμε σε τουρισμό ηπίων θερμοκρασιών , σε υγείας , συνεδριακό και σε λίγο χειμερινό . Να επενδύσουμε στο σίτυ μπρέηκ , στον τουρισμό της τρίτης και τέταρτης ηλικίας , αρχαιολογικό , ιαματικό , αγροτουρισμό , αναρριχητικό και πολλές άλλες μορφές .
Παράδειγμα : Το καταργημένο τρένο την Πελοπονήσσου ξεκινάει από την Κόρινθο , περνάει από την Νεμέα , τις Μυκήνες , το Αργος , το Ναύπλιο , κάτι περίεργα γεφύρια και χωριά μέχρι την Τρίπολη , πάει εύκολα Σπάρτη , Γύθειο , Μάνη , Μονεμβάσια και μετά , φτάνει Καλαμάτα , γυρίζει Πύλο , ανεβαίνει Ολυμπία , γυρίζει Πάτρα και πάει και Καλάβρυτα .,
Πόσο δύσκολο είναι να έχεις από Κυριακή βράδυ , μέχρι Παρασκευή πρωί , ένα 5ήμερο τουρ με διαμονή σε διάφορα μέρη για συνταξιούχους που πλέον είναι και πολλοί που είναι μόνοι τους . Και από Παρασκευή απόγευμα μέχρι Κυριακή μεσημέρι θα έχεις σίτυ μπρέηκ . Από Σεπτέμβρη μέχρι Μάιο , είναι ιδανική περίοδος θερμοκρασιών για αυτή την περιοχή .
Ανάλογες λογικές και στις άλλες περιοχές . Τα 50-60 εκ δεν θα τα έχεις Ιούλιο- Αυγουστο , αλλά όλο τον χρόνο .
Δείτε πως μπορούν τα πάντα να αλλάξουν και πόσες θέσεις εργασίας θα γίνουν .
Εχουμε σιγά σιγά αεροδρόμια που έχουν την δυνατότητα να δεχθούν κόσμο , έχουμε αρκετούς αυτοκινητόδρομους , τα τρένα βελτιώνονται , έχουμε εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και κλίμα και δεν το εκμεταλλευόμαστε .
-
Έχω πάθει πλάκα, γιατί τα τελευταία σχόλια με καλύπτουν 100% (ειδικά το τελευταίο του Quadra) κι απορώ, γιατί προηγουμένως ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για τα ίδια περίπου θέματα...
Θέλω όμως τη 'βοήθεια του κοινού' για το εξής: καθώς δεν τα κατέχω τα οικονομικά, διαβάζω το παρακάτω άρθρο
Bloomberg: Μόνο το τύπωμα χρήματος μπορεί να καλύψει το λογαριασμό της πανδημίας
όπου περιγράφει τρόπους με τους οποίους κράτη 'τυπώνουν' χρήμα δανείζοντας τους εαυτούς τους μέσω των κεντρικών τραπεζών τους, κι αναρωτιέμαι, μόνο εμείς έχουμε τόσο κιμπάρηδες διευθύνοντες που μας στέλνουν στα μνημόνια και το ΔΝΤ?
Τί καταλαβαίνω λάθος;
-
Θέσεις εργασίας για ποιους;
Δεν παίρνω μέρος στην κουβέντα γιατί έχω τις δικές μου περίεργες απόψεις, αλλά το παραπάνω μου έκανε εντύπωση.
Ποιοι νομίζεις ότι θα απασχοληθούν σε αυτές τις θέσεις εργασίας;
Γιατί π.χ. την αδελφή μου την απέλυσαν από μεγάλο τουριστικό γραφείο στο νησί για να πάρουν μία Ρουμάνα. Τον γαμπρό μου το ίδιο για να πάρουν κάτι Βούλγαρους αποθηκάριους σε εταιρεία διανομής προϊόντων. Ήταν στο νησί 7 χρόνια, έκαναν οικογένεια, παιδάκια και αναγκάστηκαν να φύγουν να έλθουν Αθήνα γιατί πολύ απλά δεν έβρισκαν πουθενά δουλειά. Ούτε σαν σερβιτόροι, ούτε στις σακούλες του σούπερ μάρκετ.
Αμφισβητώ ότι ο τουρισμός προσφέρει κάτι στον υποψήφιο Έλληνα υπάλληλο/εργάτη/εργαζόμενο. Μπορεί να προσφέρει κάτι στον 'επιχειρηματία' (είτε είναι ντόπιος, είτε εισαγώμενος από άλλη περιοχή της χώρας ή του πλανήτη), προσφέρει σίγουρα σε όσους χτίζουν και κατασκευάζουν, αλλά στον Έλληνα υποψήφιο εργάτη και υπάλληλο τι προσφέρει;;;;;
Ο LAP παραπάνω έγραφε για σερβιτόρους. Θεωρώ ότι ο LAP είναι ιδιαίτερα επιεικής. Οι Έλληνες υπάλληλοι στο τομέα του τουρισμού δεν έχουν καμιά απολύτως τύχη. Φυσικά κάποιος νεοφιλελεύθερος αυτά πιθανά να μην τα καταλαβαίνει, εγώ όμως τα καταλαβαίνω πολύ καλά.
Για μένα πάνω από όλα ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, ο εργάτης ανεξαρτήτως εθνικότητας. Αλλά στην Ελλάδα το παιχνίδι δεν παίζεται σωστά. Καθόλου σωστά.
Και όχι, για αυτά δεν φταίει ούτε το κράτος, ούτε το δημόσιο. Φταίει η νοοτροπία όλων εκείνων που αναζητούν τρόπους για εύκολο και γρήγορο χρήμα, αδιαφορώντας παντελώς για αυτά που προκαλούν.
-
Πηλιουρίτη εμείς στην ΕΕ έχουμε τους Γερμανούς και την παρέα τους , που δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο και έτσι τους συμφέρει να μην κοπεί χρήμα για να παραμείνουν ισχυρά τα γερμανικά ομόλογα .
Αλλα κράτη , αμερική , αγγλία , ιαπωνία που έχουν δικό τους νόμισμα , μπορούν να κόψουν χρήμα και να μην τους πολυνοιάζει για διαφορετικούς το κάθε ένα λόγους .
Στόρμ , δεν μιλάω μόνο για τους εργαζόμενους στο στενό κομμάτι του τουρισμού . Αλλά και εκεί υπάρχουν μεγάλες διαβαθμίσεις .
Γνώσεις για τον τουρισμό έχω από την Εύβοια που έχω καταγωγή , από την Σαντορίνη που δουλεύει φίλος στις μεταφορές ως επιχειρηματίας με βανάκια και από την Ηπειρο που ο κουμπάρος μου έχει 4 μικρά παραδοσιακά ξενοδοχεία .
Στην Εύβοια που είναι πανέμορφη από φύση , δουλεύουν και Ελληνες και ξένοι , αλλά οι ντόπιοι έχουν πάντα τις κοντρίτσες τους που έρχονται από παλιά , Σόγια , πολιτικές διαφορές , γιατί εσύ έγινες ξενοδόχος και εγώ υπάλληλος και διάφορα τέτοια .
Ο τουρισμός στην Εύβοια δεν είναι ούτε στο 5 % της δυναμικής που έχει ο τόπος , για τουρισμό όλο τον χρόνο και σε πολλά διαφορετικά θέματα .
Στην Σαντορίνη , από ότι ακούω γενικά Ελληνες δουλεύουν , είτε σαν οδηγοί , είτε σαν υπάλληλοι ξενοδοχείων . Σε χαμηλές θέσεις προφανώς θα δουλεύουν και ξένοι .
Στην Ηπειρο , έχουν Ελληνες σε μεγάλο βαθμό και λίγους ξένους που όμως είναι κυρίως Αλβανοί που ζουν εκεί δεκαετίες ή έχουν γεννηθεί εκεί .
Ας δούμε όμως τι θα γίνει αν ισχύσει η λογική του τουρισμού που προτείνω και αφορά κυρίως την ηπειρωτική Ελλάδα και Εύβοια , Κρήτη .
Στα μικρά νησιά ο στόχος θα είναι να μεγαλώσει η σεζόν γιατί για πολλά είναι 30-50 μέρες .
Αν τα νησιά αυτά φτάσουν στις 100 μέρες τουρισμό ή και στις 150 , Μάιο - Σεπτέμβριο , τότε πράγματι πολύς κόσμος θα μείνει εκεί .
Στην ηπειρωτική Ελλάδα , Εύβοια και Κρήτη , αν έχουμε όλο τον χρόνο τουρισμό , όπως και τηλεργασία , αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξουν δουλειές εκεί γιατί θα υπάρχει κατανάλωση .
Ξαναγυρίζοντας στην Εύβοια , έχει μικρά νοσοκομεία στην Κύμη και στην Κάρυστο και κέντρα Υγείας αλλού . Αν υπάρχει ζωή , πολλοί υγειονομικοί θα σκεφτούν να ζήσουν εκεί . Εκπαιδευτικοί το ίδιο και όλα τα επαγγέλματα .
Αλλιώς το να περιμένεις 2-3 τριήμερα , το Πάσχα και το καλοκαίρι και τον υπόλοιπο χρόνο να είσαι στο ένα καφενείο , άντε δύο που μένουν ανοικτά και να παίζεις χαρτιά , δεν κρατάει τους νέους στον τόπο τους .
Η άλλη πλευρά της Εύβοιας , η του Ευβοικού που επίσης έχω καταγωγή , είναι αμιγώς αγροτική με λίγο εσωτερικό τουρισμό .
Από εκεί ξέρω καλά τα αγροτικά προβλήματα , καθότι έχω και κτήματα εκεί που τα έχω ψιλοπαρατήσει .
Δεν τα βάζω σε νεοφιλεύθερες λογικές . Απλά λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν και για να δημιουργηθεί μία θέση εργασίας , πρέπει κάποιος να επιχειρήσει κάτι και έτσι να βοηθηθεί ώστε αυτό να του δώσει κέρδος και δουλειά που θα χρειαστεί να έχει υπαλλήλους .
Οσοι περισσότεροι που χρειάζονται υπαλλήλους υπάρχουν , τόσο καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας θα μπορεί να απαιτήσει ο υπάλληλος .
Αλλιώς η ανάγκη για επιβίωση θα οδηγήσει σε άλλη κατεύθυνση .
-
Αρχικά συμφωνώ με τον Κουάντρα , αλλά και με το τελευταίο σχόλιο του Γιάννη , όπως και του Φιμπεργκ .
Με τον Λαπ έχω ένα θέμα γιατί επιμένει σε θέματα που έχουν ξεκαθαριστεί .
Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να έχει μεγάλη ανάπτυξη γιατί έχουμε φοβερή βιοποικιλότητα .
Αλλά είπαμε αγρότες γέροι και κολημμένοι , μικρός και διάσπαρτος κλήρος και πολλά λαμόγια σε θέσεις εξουσίας .
Αυτό τι σημαίνει?
Οτι πρέπει αρχικά να πείσουμε τον κόσμο ότι ο αγρότης θα είναι επιχειρηματίας και όχι κάτι κατώτερο όπως έχει περάσει μέχρι σήμερα από τα μμε στην κοινωνία .
Δεύτερον με τις χρήσεις γης να γίνει αναδασμός , να κοπεί η εκτός σχεδίου δόμηση , να γίνει ενοποίηση των γαιών , με καταβολή ενοικίου στους ιδιοκτήτες τους και να μπορεί να νοικιαστεί σε όποιον θέλει να επενδύσει .
Τότε πράγματι θα μπορούμε να μιλάμε για κάθετες επιχειρήσεις , που θα έχουν 100 στρέμματα γη σε ενιαία έκταση και συσκευαστήριο και λογιστήριο και βέβαια επιστημονικό προσωπικό .
Για τα 50 εκ τουρίστες είναι πολύ εύκολο να τα έχεις . Αρχικά μπορείς να επενδύσεις τώρα σε 3-5 εκ πολίτες της ΕΕ που θα μένουν εδώ και θα τηλεργάζονται στο εξωτερικό . Είπαμε όμως 5 τζι , παροχές υγείας και άλλα βασικά σε όλη την ηπερωτική Ελλάδα .
Το νετ έχει κακό σήμα σε όλη την χώρα και παντού έχουν παράπονα οι τουρίστες .
Πέραν του καλοκαιρινού τουρισμού , να επενδύσουμε σε τουρισμό ηπίων θερμοκρασιών , σε υγείας , συνεδριακό και σε λίγο χειμερινό . Να επενδύσουμε στο σίτυ μπρέηκ , στον τουρισμό της τρίτης και τέταρτης ηλικίας , αρχαιολογικό , ιαματικό , αγροτουρισμό , αναρριχητικό και πολλές άλλες μορφές .
Παράδειγμα : Το καταργημένο τρένο την Πελοπονήσσου ξεκινάει από την Κόρινθο , περνάει από την Νεμέα , τις Μυκήνες , το Αργος , το Ναύπλιο , κάτι περίεργα γεφύρια και χωριά μέχρι την Τρίπολη , πάει εύκολα Σπάρτη , Γύθειο , Μάνη , Μονεμβάσια και μετά , φτάνει Καλαμάτα , γυρίζει Πύλο , ανεβαίνει Ολυμπία , γυρίζει Πάτρα και πάει και Καλάβρυτα .,
Πόσο δύσκολο είναι να έχεις από Κυριακή βράδυ , μέχρι Παρασκευή πρωί , ένα 5ήμερο τουρ με διαμονή σε διάφορα μέρη για συνταξιούχους που πλέον είναι και πολλοί που είναι μόνοι τους . Και από Παρασκευή απόγευμα μέχρι Κυριακή μεσημέρι θα έχεις σίτυ μπρέηκ . Από Σεπτέμβρη μέχρι Μάιο , είναι ιδανική περίοδος θερμοκρασιών για αυτή την περιοχή .
Ανάλογες λογικές και στις άλλες περιοχές . Τα 50-60 εκ δεν θα τα έχεις Ιούλιο- Αυγουστο , αλλά όλο τον χρόνο .
Εχουμε σιγά σιγά αεροδρόμια που έχουν την δυνατότητα να δεχθούν κόσμο , έχουμε αρκετούς αυτοκινητόδρομους , τα τρένα βελτιώνονται , έχουμε εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και κλίμα και δεν το εκμεταλλευόμαστε .
Θα θυμάσαι βέβαια ότι το Ιαπωνικό κράτος είχε προτείνει να στήσει ένα χωριό κάπου στην Πελοπόννησο και να φέρνει εδώ τους συνταξιούχους του για το υπόλοιπο της ζωής τους και η υπουργός πολιτισμού της χώρας, η Μελίνα Μερκούρη είχε αρνηθεί γιατί θα μας αλλοτρίωνε τον χαρακτήρα LOL, αν είχε γίνει αυτό εκτός τα οφέλη στην οικονομία σήμερα θα είχαμε ένα ακόμα ισχυρό σύμμαχο που οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να προσπεράσουν εύκολα.
-
Έχω πάθει πλάκα, γιατί τα τελευταία σχόλια με καλύπτουν 100% (ειδικά το τελευταίο του Quadra) κι απορώ, γιατί προηγουμένως ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για τα ίδια περίπου θέματα...
Θέλω όμως τη 'βοήθεια του κοινού' για το εξής: καθώς δεν τα κατέχω τα οικονομικά, διαβάζω το παρακάτω άρθρο
Bloomberg: Μόνο το τύπωμα χρήματος μπορεί να καλύψει το λογαριασμό της πανδημίας
όπου περιγράφει τρόπους με τους οποίους κράτη 'τυπώνουν' χρήμα δανείζοντας τους εαυτούς τους μέσω των κεντρικών τραπεζών τους, κι αναρωτιέμαι, μόνο εμείς έχουμε τόσο κιμπάρηδες διευθύνοντες που μας στέλνουν στα μνημόνια και το ΔΝΤ?
Τί καταλαβαίνω λάθος;
Δεν καταλαβαίνεις τίποτα λάθος, οι κιμπάρηδες διευθύνοντες λειτούργησαν σαν πολιορκητικοί κριοί του ξένου παράγοντα όλοι τους, και όλοι ανταμείφθηκαν για τον κόπο τους, και με υψηλές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, και με καρέκλες εξουσίας, και σίγουρα με άνοιγμα λογαριασμού και καταθέσεις σε εξωτικά νησιά, ή ακόμα και σε Offshore εντός της Ε.Ε, Guernsey, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, ακόμα και Γερμανία, όταν οι δικοί μας δέχθηκαν με το πρώτο μνημόνιο να σώσουν τις ΓαλλοΓερμανικές τράπεζες σε βάρος της χώρας, και στη συνέχεια δέχθηκαν τη φτωχοποίηση της Γερμανίας με τα υπόλοιπα μνημόνια για να μας πιέσουν για τη συμφωνία των Πρεσπών - οι Γερμανοί έχουν ένα μεγάλο σχέδιο για την περιοχή που θα δούμε την εξέλιξη του στα επόμενα χρόνια - έχω άδικο όταν τους λέω προδότες ? Εσύ τι δεν κατάλαβες ?
Και άσε τον Λάπη να μετράει τις πενταροδεκάρες των επιδομάτων και να χάνει τη μεγάλη εικόνα.
-
O storm τα είπε ολα. Αυτό είναι το θέμα με τον τουρισμό. Πίσω από κάθε ξενοδοχειαρα κρύβονται πολλοι αλλοδαποί 20χρονοι σπουδαστές τουριστικών σχολών με assτειους μισθούς.
Στη Συρο ομως που είναι γεμάτη μικρές μονάδες στις 2 επισκέψεις μου ('17-'19) 'ξένο' δε συνάντησα. Όμως το πρόβλημα είναι ότι δε τους σηκώνει όλους το νησί. Στη βάπτιση του μικρού οι καλεσμένοι είχαν ξετρελαθει. Εγώ που μίλαγα βέβαια με τους τοπικούς έβλεπα μια άλλη κατασταση. Κάτι σαν Τουρκία ένα πράγμα, δλδ ο,τι είναι παραλία 'πετάει' και πιο μέσα τα πράγματα αλλάζουν. Όπως στη γειτονιά μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1987, όταν φύγαμε. Δεν είναι μόνο το δικό μας σπίτι αφροντιστο. Και οι υπόλοιποι τα ίδια και αυτοί μένουν μέσα κιόλας.
Γενικά όταν πας σε μοντέλο Ρόδου χάνεται η μπάλα από ένα σημείο και μετά. Θες να πας πχ για μπάνιο από Ιαλυσό Αφάντου και θες κάπου 45' από την κίνηση. Τα ενοικιαζόμενα το ένα πίσω απ' το άλλο σαν ουλαμος του Δία με 50km/h στον Ροδου-Λινδου. Καλά κρασα...
Πηγές Καλλιθέας; Καλή τύχη. Δεν παραγγέλνετε ένα Koenigsegg, πιο γρήγορα θα έρθει.
Κάποια πράγματα από αυτά που λέει ο Γύρος έχουν βάση. Βέβαια αν 'καεί λόγω υπερχρησης' ένας προορισμός μετά θα είναι αργά...
ΥΓ: criu, μια μονάδα όπως το Kymi Palace 'στέκεται'/αξιζει εκεί; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω τι γίνεται το κατακαλοκαιρο, πηγαίνω μόνο στην Αναβαση (Μάη συνηθως).
-
Σύρος, το νησί της γιαγιά μου, εκεί γεννήθηκε και ο πατέρας μου.
-
Καθολικό σχολείο, γαλλικά και πιάνο ο ρενακιας
-
Καθολικό σχολείο, γαλλικά και πιάνο ο ρενακιας
Τίποτα από αυτά, Τζάννειο νοσοκομείο, Πασαλιμάνι, αλητεία στουθς δρόμους, από τα 9 εργασία στο λιμάνι και βόλτες στην Τρούμπα, από τα 12 στα συνεργεία, το βράδυ σχολείο μηχανικών εμπορικού ναυτικού από τα 18 στα καράβια, και από τα 26 στη στεριά και 3 χρόνια στον ΑΚΤΟ έτσι για την πλάκα μου, και τα υπόλοιπα τα έχω ξαναπεί μέχρι σήμερα.
Εσύ πρόσεξε μη σου ξεφύγει κανένα επίδομα και δεν το μετρήσεις σωστά.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2