-
Ξέχασα...πριν 1,5-2 μήνες στο συγκεκριμένο ΚΕΠ ήταν 3 υπάλληλοι και την ώρα που εξυπηρετούσαν εμένα και μια άλλη κυρία, συζητούσαν γιατί λείπει σε άδεια από τα Χριστούγεννα ένας άλλος υπάλληλος, ποιος ξέρει πότε θα γυρίσει, δεν έχει πει γιατί λείπει, έχουμε πολύ δουλεία, να τον γυρίσουμε πίσω, αν μιλήσει κάποιος μαζί του πει να γυρίσει κτλπ. Γενικά ένα κράξιμο για συνάδελφο μπροστά σε πολίτες.
Οπότε κρανιόνεται η άλλη κυρία που την εξυπηρετούσαν και τους λεει: ''αυτά που συζητάτε είναι απαράδεχτα, απορώ πως το κάνετε μπροστά μου'' Είστε απαράδεχτοι κτλπ.
Ο υπάλληλος που έλειπε έχει γενικά το ύφος του κλασσικού 50αρη ξύστη Δ.Υ, αλλά μπορεί ο λόγος που έλειπε να ήταν θέμα υγείας κτλπ κτλπ.
Πραγματικά δεν μου είχε ξανατύχει τέτοιο θράσος μπροστά σε πολίτες να θάβουν συνάδελφο.
-
Εγώ πάντως ξέρω ότι τον μισθό τον παίρνουν και καμία εργασία δεν κάνουν , σε τηλέφωνα δεν απαντάνε . Ενα κοψιματάκι τους χρειάζεται μήπως κατανοήσουν κάποια πράγματα .
-
Εγώ πάντως ξέρω ότι τον μισθό τον παίρνουν και καμία εργασία δεν κάνουν , σε τηλέφωνα δεν απαντάνε . Ενα κοψιματάκι τους χρειάζεται μήπως κατανοήσουν κάποια πράγματα .
Eσυ μπορει να λες οτι θελεις αλλα αυτοι ειναι εξουσια και θα τα παρουν απο σενα.
-
Πάμε στα επιχειρηματικά. Εγώ δεν έχω κλείσει το γραφείο. Ούτε έβγαλα σε αναστολή εργασίας τους υπαλλήλους ενώ θα μπορούσα πολύ εύκολα. Ραντεβού δεν γίνονται αυτές τις ημέρες, το δημόσιο ήταν που ήταν στο ξύσιμο, τώρα δεν τους βρίσκεις ούτε σε τηλέφωνο, ούτε σε mail σε τίποτα. Θα μπορούσα να βγάζω ότι δουλειά-follow up χρειάζεται εγώ. Ούτε εν μέσω κρίσης όπου υπήρχε ένα 9μηνο χωρίς να κόψουμε ένα τιμολόγιο δεν έκανα αναπροσαρμογή σε μισθούς ή απολύσεις. Έβαζα χρήματα από την τσέπη μου με την προσδοκία για καλύτερες ημέρες. Οι εργαζόμενοι όταν τους έχεις 10 χρόνια δεν μπορείς/αντέχεις να τους πεις για μειώσεις κτλπ.
Θα μπορούσα να ρίξω μια αναστολή εργασίας να πάρω 800 εγώ και από τόσα οι υπάλληλοι και είτε να τους έχω τηλεεργασία είτε κανονικά στο γραφείο και να τους δώσω bonus από την κρατική ενίσχυση. Από ότι ακούω οι περισσότεροι αυτό κάνουν..Ακόμα και λογιστές που είναι μαγαζί με βιτρίνα...Ποιος θα ελένξει 500.000 επιχειρήσεις αν όντως λειτουργούν ή όχι.
Δεν το κάνω όμως, ελπίζοντας το κράτος για μια φορά να επιβραβεύσει όσους αντέχουν ή επιλέγουν να μην εκμεταλλευτούς καταστάσεις. Ελπίζω ως πληττόμενη επιχείρηση που ανήκω, έστω να πάρω μια ενίσχυση από το ΦΠΑ που είπανε μελλοντικά. Ελπίζω γιατί και εκεί διαβάζω διάφορα και δεν ξέρω τι θα κάνουν στο τέλος...Αν νιώσω μαλάκας για μια ακόμα φορά, δεν θα έχω και άδικο να αλλάξω στάση μελλοντικά.
Χμμμ, θα ήθελα να δουλεύω και εγώ σε μια τέτοια εταιρία ...
Εύχομαι να αντέξει η επιχείρησή σου.
-
Πάω από εκεί, αραχτοί οι 2 υπάλληλοι στην αυλή.
-Μου λέει τι θέλετε;
.Θέλω να κάνω ένα ακριβές αντίγραφω και ένα γνήσιο υπογραφής.
-Έχετε κλείσει ραντεβού;
Όχι, να πάρω στο τηλέφωνο που γράφει στην τζαμαρία;
-Ναι, αυτό εννοώ πάρτε για να κλείσετε.
Καλώ και απαντάσει ο υπάλληλος που μιλούσαμε face2face
-Μου λέει είστε εσείς που είστε από έξω;
Ναι λέω να κλείσω ραντεβού όπως μου είπατε
-Ρωτάει την προϊσταμένη που τα έξυνε στην αυλή για πότε να του κλείσω; Σε 15 λεπτά μπορείτε;
Τώρα σε 15 του λέω;
-Καλά μου λέει θα σας εξυπηρετήσω τώρα γιατί δεν έχει δουλειά.
XAXAXAXAXAXAX,σουρεαλιστικό χιούμορ. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι σκετς των Monty Pythons ή του Ράδιο Αρβύλα!
-
Δεν ειναι αστειο δυστυχως.
Εγω μια μικρη εταιρεια εχω με 2-3 μονιμους υπαλληλους. Δεν ειμαι εταιρεια με 30 ατομα προσωπικο, δεν ξερω αν θα αντεχα τοτε.
-
#gatoz_vlackas #insane_vlackas
-
Δεν γνωρίζω αν το αντίτιμο ανά χιλιόμετρο στους δρόμους είναι ανάλογο με αυτό που υπάρχει στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Το σίγουρο είναι ότι το κόστος ανά χιλιόμετρο κατασκευής ήταν πολύ μεγαλύτερο, άρα και η συμμετοχή του κράτους μεγαλύτερη από ότι έπρεπε.
Οι εργολάβοι δεν έχουν κόμμα. Μεγαλύτερο σκάνδαλο από την Αττική οδό του Πασόκ και την σύμβασή της δεν υπάρχει.
Είδαμε τι έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καλογρίτσα που τεμάχισε όλα τα έργα για να μπορέσει να τα δώσει στον υποψήφιο καναλάρχη που έριξε μπιστόλα και τώρα θα πληρώσουμε τους παλιούς ''καλούς'' εργολάβους της διαπλοκής.Τώρα που ο Βλαδίμηρος θα ανοίξει το στόμα του και θα κελαηδάει επειδή τον κατέστρεψαν, θα ρίξουμε γέλιο.
Αντίστοιχα ο κουφός βλάχος έκανε τα δικά του στις παραχωρήσεις, για αυτό θα φτάσουμε κάποια στιγμή να έχουμε διόδια στην Βαρυμπόπη και θα κλαίμε...
Πάμε στα επιχειρηματικά. Εγώ δεν έχω κλείσει το γραφείο. Ούτε έβγαλα σε αναστολή εργασίας τους υπαλλήλους ενώ θα μπορούσα πολύ εύκολα. Ραντεβού δεν γίνονται αυτές τις ημέρες, το δημόσιο ήταν που ήταν στο ξύσιμο, τώρα δεν τους βρίσκεις ούτε σε τηλέφωνο, ούτε σε mail σε τίποτα. Θα μπορούσα να βγάζω ότι δουλειά-follow up χρειάζεται εγώ. Ούτε εν μέσω κρίσης όπου υπήρχε ένα 9μηνο χωρίς να κόψουμε ένα τιμολόγιο δεν έκανα αναπροσαρμογή σε μισθούς ή απολύσεις. Έβαζα χρήματα από την τσέπη μου με την προσδοκία για καλύτερες ημέρες. Οι εργαζόμενοι όταν τους έχεις 10 χρόνια δεν μπορείς/αντέχεις να τους πεις για μειώσεις κτλπ.
Θα μπορούσα να ρίξω μια αναστολή εργασίας να πάρω 800 εγώ και από τόσα οι υπάλληλοι και είτε να τους έχω τηλεεργασία είτε κανονικά στο γραφείο και να τους δώσω bonus από την κρατική ενίσχυση. Από ότι ακούω οι περισσότεροι αυτό κάνουν..Ακόμα και λογιστές που είναι μαγαζί με βιτρίνα...Ποιος θα ελένξει 500.000 επιχειρήσεις αν όντως λειτουργούν ή όχι.
Δεν το κάνω όμως, ελπίζοντας το κράτος για μια φορά να επιβραβεύσει όσους αντέχουν ή επιλέγουν να μην εκμεταλλευτούς καταστάσεις. Ελπίζω ως πληττόμενη επιχείρηση που ανήκω, έστω να πάρω μια ενίσχυση από το ΦΠΑ που είπανε μελλοντικά. Ελπίζω γιατί και εκεί διαβάζω διάφορα και δεν ξέρω τι θα κάνουν στο τέλος...Αν νιώσω μαλάκας για μια ακόμα φορά, δεν θα έχω και άδικο να αλλάξω στάση μελλοντικά.
Σκηνικό από το δημόσιο: ΚΕΠ Ν.Ψυχικού...είναι ένα ΚΕΠ της γειτονιάς που λέμε, ήσυχο χωρίς πολυκοσμία, υπάλληλοι με Rolex στα χέρια κτλπ. Ειδική περίπτωση όπως και να έχει δλδ.
Είχα ακούσει ότι θέλει ραντεβού αλλά πέρασα χτες από εκεί και είδα ότι βαράνε μύγες οπότε λέω ας δοκιμάσω σήμερα.
Πάω από εκεί, αραχτοί οι 2 υπάλληλοι στην αυλή.
-Μου λέει τι θέλετε;
.Θέλω να κάνω ένα ακριβές αντίγραφο και ένα γνήσιο υπογραφής.
-Έχετε κλείσει ραντεβού;
Όχι, να πάρω στο τηλέφωνο που γράφει στην τζαμαρία;
-Ναι, αυτό εννοώ πάρτε για να κλείσετε.
Καλώ και απαντάσει ο υπάλληλος που μιλούσαμε face2face
-Μου λέει είστε εσείς που είστε από έξω;
Ναι λέω να κλείσω ραντεβού όπως μου είπατε
-Ρωτάει την προϊσταμένη που τα έξυνε στην αυλή για πότε να του κλείσω; Σε 15 λεπτά μπορείτε;
Τώρα σε 15 του λέω;
-Καλά μου λέει θα σας εξυπηρετήσω τώρα γιατί δεν έχει δουλειά.
Συμπέρασμα: Ένοιωσα πραγματικά βλάκας, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε κράτος με υπηρεσίες...
-
Εγώ πάντως πλήρωσα κανονικά τα πάντα 30/3 και τώρα βλέπω ότι μπορούσα να δώσω το 75 % , άραγε μπορώ να δώσω το 50 % της επόμενης ?
-
Εγώ πάντως πλήρωσα κανονικά τα πάντα 30/3 και τώρα βλέπω ότι μπορούσα να δώσω το 75 % , άραγε μπορώ να δώσω το 50 % της επόμενης ?
ντιφάιν κανονικα... φπα? φμυ? εφκα-ικα? παρακαρατουμενοι? εργολαβων? παλαιες?
επισης ποτε μπηκες στις πληττομενες? με ποια δοση? του μαρτιου ή του απριλιου? οεο?
-
ΕΦΚΑ ατομική , δόσεις ΕΦΚΑ , 100 δόσεις και 12 δόσεις . ΦΠΑ έχω τώρα γιατί είμαι ανά τρίμηνο . Με έβαλαν με τον κωδικό του μηχανικού , οπότε είμαι και για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο όπως βλέπω στις οφειλές που φαίνονται με ημερομηνία πληρωμής 30/8 .
Για την εταιρεία που είναι κατασκευές , μάλλον από Απρίλιο θα μπούμε , αλλά εκεί δεν έχουμε οφειλές , μόνο ο ΦΠΑ Α΄ τριμήνου και ΕΦΚΑ μαστόρων .
-
χαχαχ...
μας εκοψε ο περιορισμενος τον γελωτα?
-
Εδώ ρε Θοδωρή θα μας κόψει φέτος το αρνί ένας...Πέτσας (Luben)
-
Μου αρέσει που ο απείθαρχος λαός έχει μεταλλαχθεί σε πειθαρχημένο, όχι - μάλλον - γιατί κατανόησε το πρόβλημα, αλλά - μάλλον - γιατί φοβάται το 150άρι, γιατί το έχει ρίξει στο ραχάτι, οι ξύστες δίνουν ρέστα αυτό τον καιρό και πληρώνονται, και γιατί φοβούντια για το τομάρι τους μην κολλήσουν, μια ζωή τομαριστές, τώρα θα αλλάξουμε ?
Τους είδαμε τους απέιθαρχους στη Σαλονίκη, τους έκλεισαν την παραλία στην Πάτρα και από δυτέρα κλείνει και ο Βόλος, το Luben τι λέει επ΄αυτού ?
-
Οι απείθαρχοι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις...
Τί θ' απογίνουμε τώρα χωρίς απείθαρχους;
Παράδειγμα οι εισπράκτορες διοδίων, από που θα αποζημιωθούν; Από μας;
https://www.imerodromos.gr/proklitikes-apozimioseis-stis-etaireies-poy-ekmetalleyontai-ta-diodia/
Κι αφού χρωστάμε ελάχιστη κατανάλωση και τους πληρώνουμε πάγιο, δεν θα έπρεπε να δικαιούμαστε κάποιες ελάχιστες δωρεάν διελεύσεις;
Θα μου πεις, είναι ακριβά τα καύσιμα...
-
Βρε τι ακριβά...1,15 έβαλα χθες!
Το αναγκαίον (τσεκ/ψώνια κτλ για τον Πατέρα κάθε 4 μέρες...'απειθαρχία' -θα γελάσουμε τις επόμενες ημέρες που σφίγγει η φάση, αλλά θα δουλέψει Μερκουρης-Αυλωνας λογικα, κοντεύω να ξεσκουριασω πληρως-) μετά του ωφελίμου. Που θα ξαναδούμε τέτοιο πράγμα...Ρίχνω 20Εβραιους μεσα και ο Άγγλος πάει περίπου μέχρι τη μέση!
-
Βρε τι ακριβά...1,15 έβαλα χθες!
Το αναγκαίον (τσεκ/ψώνια κτλ για τον Πατέρα κάθε 4 μέρες...'απειθαρχία' -θα γελάσουμε τις επόμενες ημέρες που σφίγγει η φάση, αλλά θα δουλέψει Μερκουρης-Αυλωνας λογικα, κοντεύω να ξεσκουριασω πληρως-) μετά του ωφελίμου. Που θα ξαναδούμε τέτοιο πράγμα...Ρίχνω 20Εβραιους μεσα και ο Άγγλος πάει περίπου μέχρι τη μέση!
Και για να κάνεις εσύ το κέφι σου και να το παίζεις Φιλανδός στις φουρκέτες πηγαίνοντας στον παππού, εμείς τι φταίμε να πληρώνουμε τα εκατομμύρια στα διόδια που βαράνε μύγα; Με το ζόρι το κρατάνε οι άνθρωποι το μαγαζί που με τόσο κόπο, αίμα δάκρυα κι ιδρώτα έφτιαξαν, βάζοντας όλο το μεράκι τους.
Αυτές οι αντικοινωνικές και ζημιογόνες για τη πατρίδα συμπεριφορές πρέπει να είναι κατακριτέες. Να πας κύριε απ' τα διόδια, αν έχεις λίγο φιλότιμο!
-
Φανταστείτε όλο αυτό να είχε γίνει πέρυσι, να είχε κλείσει επ'αόριστο τα μαγαζιά ο Τσίπρας και να είχε στερήσει το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης και του συναθροίζεστε, να απαγόρευε την Ανάσταση στα προαύλια των ναών, και τους Νεοδημοκράτες να κατακεραυνώνουν τους απείθαρχους που πάνε κόντρα κι επικρίνουν τα 'μέτρα' που έχουν παρθεί και εκθέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των Ελλήνων πολιτών...
-
Για όποιον ενδιαφέρεται για γνήσιο δημοκρατικό λόγο, και όχι για την δημοκρατία των αγορών, για την αυριανή ημέρα μετά την πανδημία, για την αλλαγή στα εργασιακά που θα προκύψουν, ακόμα και στις καταστάσεις που θα μας συμβούν σαν κοινωνία και να δεν μένει στα λόγια και στις ατάκες κομμάτων και πολιτικών, ας αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του. Ουσιαστικά είναι ένας δημοκρατικός λόγος για το άμεσο κοντινό μας μάλλον.
-
Άστα ρε Πηλιου, τι να περιμένεις από μπολσεβίκους. Άμα έχεις ξεκινήσει με Lada Samara gopnik θα μείνεις μια ζωή ο,τι και αν κανεις:
[YouTube]QIjKijhv1OU[/YouTube]
Με τα πιο μικρά μεταξόνια μια χαρά πλασάρεις, με τούτο μόλις κάνεις τα ίδια κόβεις μπουζονια πίσω και μαζεύεσαι...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2