-
Τελικά ο 4κινητος και ο 4ποδος ποιοι είναι;
Δεχομεθα πληροφοριαι και μετά του νέου τρόπου επικοινωνίας μιας και δεν έχουμε pm πια...
-
Αφού δεν μου λέτε ποιοι ήταν στην κόντρα , σας βάζω και εγώ αινίγματα . Εύκολα όμως πολύ εύκολα .
Οσο για τις σπουδές , αυτό το υποχρεωτικό γυμνάσιο και το γεγονός ότι μέχρι τα 15 σου αν δεν σκοτώσεις τον δάσκαλο -καθηγητή δεν σε αφήνουν στην ίδια τάξη , είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα .
-
Εγω με τον pgs βρε ταξιδευτη...και σιγα την κοντρα, η αληθεια ειναι οτι η κοντρα ειχε υπερβολικη ευγενεια, απλα του ειπα να μην με προκαλλει με quotαρισματα, και να λεει ελευθερα την αποψη του χωρις ειρωνιες στα ποστς ιδιαιτερα τα δικα μου...
Παει, περασμενα, ξεχασμενα...
Ιντριγκα να υπαρχει πρωτος ο ταξιδευτης να ρωτα, ποιος, που, ποτε;;;
Χαχαχαχα
-
Γύρε, επειδή σε κάποιο άλλο θέμα με ρώτησες γιατί δε συμμετέχω σε αυτό, ελπίζω πλέον να έχεις καταλάβει το γιατί ή τουλάχιστον κάποιον/ κάποιους από τους λόγους:
α) Το να μπω στο θέμα είναι σα να μπαίνω σε πυριτιδαποθήκη,
β) Δεν έχω την απαραίτητη εγκράτεια ώστε να μην απαντήσω σε τυχόν προκλήσεις,
γ) Δεν έχω το απαιτούμενο επιστημονικό υπόβαθρο ώστε να υποστηρίξω θεωρητικά τις απόψεις μου,
δ) Παρόλ' αυτά έχω τις απόψεις μου αρκετά αποκρυσταλλωμένες και κατά την προσωπική μου άποψη και επαρκώς τεκμηριωμένες. Κουράστηκα όμως να τις συζητάω (αλλού)...
Για να μην το κάνω όμως τελείως προσωπικό το ποστ μου, θα πω ότι είμαι τελείως αντίθετος σε λαϊκισμούς και κακώς εννοούμενους κρατισμούς. Επίσης διαφωνώ με τη λογική σου γύρε, ότι η φορολόγηση του ΕΕ ως φοροφυγά, με πολύ μεγαλύτερους συντελεστές από υπάλληλους κλπ, τρόπον τινά 'δικαιολογείται' λόγω της υπάρχουσας φοροδιαφυγής. Εκτός του ότι το θεωρώ ενάντια στην αρχή της ισονομίας και ίσης μεταχείρισης και ως εκ τούτου καραμπινάτα αντισυνταγματικό, σε προσωπικό επίπεδο δεν ανέχομαι την εκ προοιμίου (και με ισοπεδωτική λογική)αντιμετώπιση μου ως φοροφυγά.
-
Γύρε, επειδή σε κάποιο άλλο θέμα με ρώτησες γιατί δε συμμετέχω σε αυτό, ελπίζω πλέον να έχεις καταλάβει το γιατί ή τουλάχιστον κάποιον/ κάποιους από τους λόγους:
Αντε επιτελους, εχεις καιρο να πεις την αποψη σου
α) Το να μπω στο θέμα είναι σα να μπαίνω σε πυριτιδαποθήκη,
Στο χερι μας ειναι να αλλαξουμε τον πολιτισμο του νηματος
β) Δεν έχω την απαραίτητη εγκράτεια ώστε να μην απαντήσω σε τυχόν προκλήσεις,
Δεν πειραζει, ολοι λιγο πολυ αγριευουμε και παμε παρακατω...δεν εγινε και κατι
γ) Δεν έχω το απαιτούμενο επιστημονικό υπόβαθρο ώστε να υποστηρίξω θεωρητικά τις απόψεις μου,
Αν εννοεις εμενα ,το επιστημονικο υποβαθρο ηταν απλα καποια μαθηματα μακροοικονομιας στα εξαμηνα της σχολης και καποιες βαριες εργασιες πανω σε αυτα τα οποια τα εδωσα πριν αιωνες (ετσι νιωθω) και με διδαξαν ενα τροπο σκεψης στο πως να ψαχνω... Καθε μερα διαβαζω εστω δυο τρεις σελιδες για να μη ξεχασω καποια βασικα, εχω ξεχασςι απιστευτα πολλα απο αυτα ...αλλα επισης μαθαινω νεα πραγματα καθε μερα απο αλλες πηγες. Συνεπως, και εσυ με τον καιρο δυο τρια πραγματα να διαβασεις αποκτας μια χαρα επιστημονικο υποβαθρο. Δεν χρειαζεται να λυσεις ασκησεις οικονομικων προβληματων στο τελος του εξαμηνου για να εχεις αποψη και μαλιστα επιστημονικα τεκμηριομενη. Ειναι ανθρωπιστικη επιστημη και μπορεις να χρησιμοποιεις πηγες αλλων συγγραφεων που σε πειθουν
δ) Παρόλ' αυτά έχω τις απόψεις μου αρκετά αποκρυσταλλωμένες και κατά την προσωπική μου άποψη και επαρκώς τεκμηριωμένες. Κουράστηκα όμως να τις συζητάω (αλλού)...
**Το ξερω, για αυτο θεωρω πως η αποψη σου εχει ιδιαιτερη βαρυτητα. Αλλωστε το εχω πει οτι σε βρισκω ιδιαιτερα ευφυή. **
Για να μην το κάνω όμως τελείως προσωπικό το ποστ μου, θα πω ότι είμαι τελείως αντίθετος σε λαϊκισμούς και κακώς εννοούμενους κρατισμούς. Επίσης διαφωνώ με τη λογική σου γύρε, ότι η φορολόγηση του ΕΕ ως φοροφυγά, με πολύ μεγαλύτερους συντελεστές από υπάλληλους κλπ, τρόπον τινά 'δικαιολογείται' λόγω της υπάρχουσας φοροδιαφυγής. Εκτός του ότι το θεωρώ ενάντια στην αρχή της ισονομίας και ίσης μεταχείρισης και ως εκ τούτου καραμπινάτα αντισυνταγματικό, σε προσωπικό επίπεδο δεν ανέχομαι την εκ προοιμίου (και με ισοπεδωτική λογική)αντιμετώπιση μου ως φοροφυγά.
Εδω εντοπιζεται η πρωτη διαφορα στην αποψη μας και μια παρεξηγηση. Το αναποδο ειπα. Δηλαδη ειπα οτι ειναι ο χειροτερος και πιο αδικος νομος στην ιστορια του κρατους. Η προκαταβολη φορου εισοδηματος ειναι τοσο μα τοσο πολυ αντι λογικος νομος που απορρω οταν τον ειπαν μεταξυ τους αν μετα τα γελια ειπαν ....αν το εννοουν σοβαρα;
Το γεγονος ομως οτι ο κλαδος αυτος ειναι απο τους πιο επιρρεπης στην φοροδιαφυγη ειναι μια αντικειμενικοτητα...Λυσεις;;; ηλεκτρονικες πληρωμες παντου, ...και σταδιακη μειωση του φορου με το που πιαστουν οι εισοδηματικοι στοχοι. Τι πιο απλο και ευκολο...αλλα και παλι πολλοι ε.ε το αρνηθηκαν εντονως.
Στα αλλα, εχουμε διαφορετικη αποψη για την κοινωνικη παροχη βασικων αγαθων μεσω των δημοσιων υπηρεσιων. Η αποψη μου αυτη δεν προηλθε απο κατηχηση καποιου πολιτικου φορεα. Νομιζω το εχω πει....ποτε μου δεν ειχα καμια επαφη με κανεναν.
Απλα απο φοιτητης εψαχνα την αληθεια...και οποια εργασια με το ζητημα αυτο και αν ειχα μελετησει παντα μα παντα κατεληγε στο ιδιο αποτελεσμα και μαλιστα απο πηγες που περιμενες το αντιθετο.
Μιλαω παντα για τα βασικα αγαθα, οχι για ελαστικα προίοντα. Δηλαδη προιοντα και υπηρεσιες που προσθετουν μια πολυτελεια στη ζωη μας και αν θελουμε και μπορουμε τα επιλεγουμε. Οταν μαλιστα ειχα μελετη μιας τετοιας πολιτικης εναντι της αναπτυξης των επενδυσεων, μεσω καποιων μοντελων ειχα δει (ενταξει να ειμαστε ειληκρινεις, πατησα σε υπαρχουσες μεγαλες ερευνες, δεν ημουν τοσο καλο επιστημονικο μυαλο που να διεξαγω μονος μου τετοιες ερευνες) πως πολλες επενδυσεις και μαλιστα στρατηγικες με βαθος χρονου εψαχναν κοινωνιες με τετοια συστηματα διαχειρησης των υπηρεσιων που εχουν αναγκη οι πολιτες. Δηλαδη η οικονομοτεχνικη μελετη μιας τετοιας πολιτικη σε κοινωνικες ομαδες εδειξε πως οντως ενισχυουν τις μακροχρονιες και στρατηγικες ιδιωτικες επενδυσεις, πολλες φορες ομως σε τομεις οπου ο δημοσιος φορεας δεν εχει παρουσια και δεν ειναι βασικων αναγκων και αγαθων. Οποτε σιγα σιγα ειδα πως αυτο ειναι το πιο πρακτικο που πρεπει να εφαρμοσουμε.
Μ αρεσουν οι ιδιωτικες εταιριες αλλα μ αρεσουν σαν μια εξτρα επιλογη... και εγω αν θελω και μπορω να τις επιλεγω εχοντας ομως και τις δημοσιες στο παιχνιδι ως αντσγωνιστες. Ξαναλεω ομιλω παντα για τα βασικα αγαθα.
-
Και πάλι όμως πρέπει να διευκρινίσω ότι το πρόβλημα στη φορολόγηση των ΕΕ, δεν είναι (κυρίως) εκεί που το εντοπίζεις, δηλαδή στην προκαταβολή φόρου. Γιατί αυτό δημιουργεί μια πρόσθετη ταμειακή στενότητας μόνο στην αρχή. Μετά, αν έχεις περίπου σταθερά εισοδήματα, θα καταλήξεις να πληρώνεις τα ίδια περίπου κάθε χρόνο, απλώς θα πληρώνεις την εφορία της επόμενης χρονιάς αλλά όχι αυτής για την οποία υποβάλλεις δήλωση, την οποία έχεις προπληρώσει από την προηγούμενη χρονιά.
Το πρόβλημα είναι ότι για δεδομένο φορολογητέο εισόδημα, ο ΕΕ φορολογείται τα διπλά ή και τριπλά από τον υπάλληλο ή τον συνταξιούχο. Στην φορολογία βεβαίως, εκτός από τις διαφορετικές φορολογικές κλίμακες, συνυπολογίζω τη μη ύπαρξη αφορολόγητου, την μη έκπτωση από αποδείξεις (που υπήρχε τουλάχιστον παλαιότερα) και το τέλος επιτηδεύματος. Πριν λίγα χρόνια είχα κάνει τη σχετική άσκηση και είχα βρει τα εξής: θεία μου, συνταξιούχος με ένα μικρό ενοίκιο πλήρωνε για 22.000 φορολογητέο εισόδημα 2.200 φόρο (4.300 φόρος μείον 2.100 από αποδείξεις). Τότε με 26% φορολογία από το πρώτο Ευρώ ως ΕΕ και 650 Ευρώ τέλος επιτηδεύματος, το ίδιο ποσό πλήρωνα εγώ για 6.000 φορολογητέο εισόδημα. Το κράτος δηλαδή μου έλεγε ότι εγώ θεωρώ ότι φοροδιαφεύγεις το 70% του πραγματικού εισοδήματος σου! Άσχετο αν το 90% των πελατών μου ήταν εταιρίες, όπου οι δυνατότητες φοροδιαφυγής ήταν μηδενικές!
Αυτό το κράτος λοιπόν, εγώ λέω ότι πρέπει να πάει να γ@μηθεί! Και με αυτή μου τη δήλωση, πιστεύω να κατάλαβες γιατί δεν έγραφα και δεν θα γράφω σε αυτό το θέμα!
-
Και πάλι όμως πρέπει να διευκρινίσω ότι το πρόβλημα στη φορολόγηση των ΕΕ, δεν είναι (κυρίως) εκεί που το εντοπίζεις, δηλαδή στην προκαταβολή φόρου. Γιατί αυτό δημιουργεί μια πρόσθετη ταμειακή στενότητας μόνο στην αρχή. Μετά, αν έχεις περίπου σταθερά εισοδήματα, θα καταλήξεις να πληρώνεις τα ίδια περίπου κάθε χρόνο, απλώς θα πληρώνεις την εφορία της επόμενης χρονιάς αλλά όχι αυτής για την οποία υποβάλλεις δήλωση, την οποία έχεις προπληρώσει από την προηγούμενη χρονιά.
**Ναι, το γνωριζω. Το ανεφερα αυτο ως το πιο παραδοξο πραγμα που εχω δει τα τελευταια ετη. Αν κατσεις να σκεφτεις την λογικη του....ειναι απιστευτος φορος. **
Το πρόβλημα είναι ότι για δεδομένο φορολογητέο εισόδημα, ο ΕΕ φορολογείται τα διπλά ή και τριπλά από τον υπάλληλο ή τον συνταξιούχο. Στην φορολογία βεβαίως, εκτός από τις διαφορετικές φορολογικές κλίμακες, συνυπολογίζω τη μη ύπαρξη αφορολόγητου, την μη έκπτωση από αποδείξεις (που υπήρχε τουλάχιστον παλαιότερα) και το τέλος επιτηδεύματος. Πριν λίγα χρόνια είχα κάνει τη σχετική άσκηση και είχα βρει τα εξής: θεία μου, συνταξιούχος με ένα μικρό ενοίκιο πλήρωνε για 22.000 φορολογητέο εισόδημα 2.200 φόρο (4.300 φόρος μείον 2.100 από αποδείξεις). Τότε με 26% φορολογία από το πρώτο Ευρώ ως ΕΕ και 650 Ευρώ τέλος επιτηδεύματος, το ίδιο ποσό πλήρωνα εγώ για 6.000 φορολογητέο εισόδημα. Το κράτος δηλαδή μου έλεγε ότι εγώ θεωρώ ότι φοροδιαφεύγεις το 70% του πραγματικού εισοδήματος σου! Άσχετο αν το 90% των πελατών μου ήταν εταιρίες, όπου οι δυνατότητες φοροδιαφυγής ήταν μηδενικές!
**Αυτο ειναι πολυ σωστο που λες. **
**Υπαρχει ομως παντα και η αλλη οπτικη αν θελουμε να προσεγγίσουμε την αληθεια. **
**Θυμαμαι απο τον ΓΑΠ κιολας την συζητηση για τις ηλεκτρονικες πληρωμες κτλ και τις αιτιολογησεις απο ομαδες ε.ε στον παπαδακη για τη μη εφαρμογη τους. Ελεγα τοτε πως θα πεσει βαρυς ο πελεκης της φορολοηησης, διοτι απο τοτε ηταν απαιτητος ενας φορολογητεος κυκλος εργασιων απο τους ε.ε. Οσο δεν τον παρουσιαζαν τοσο πιο ευκολο τους εκαναν (στο κρατος και στην Τροϊκα) την οντως υπερμετρη επιβολη της φορολογησης. **
Το προβλημα ειναι και ηταν πως καποιοι ε.ε δεν μπορουν να φοροδιαφυγουν ....και αυτοι επρεπε να εξαιρεθουν. Και ομως πολλοι απο τους εκπροσωπους των ε.ε δεν συμφωνουσαν σε αυτο.
Οι συνταξιουχοι δεν μπορουν να κρυψουν τιποτα οποτε ο φορολογητεος εισοδηματικος στοχος που θετουν προϋπολογίζεται και καλύπτεται ευκολα.
Αυτό το κράτος λοιπόν, εγώ λέω ότι πρέπει να πάει να γ@μηθεί! Και με αυτή μου τη δήλωση, πιστεύω να κατάλαβες γιατί δεν έγραφα και δεν θα γράφω σε αυτό το θέμα!
-
Φίλε γύρε, το θέμα είναι ότι δεν είμαστε νούμερα στις στατιστικές, αλλά άνθρωποι. Η στατιστική μπορεί να λέει ότι π.χ. έχουμε 25% παραοικονομία στην Ελλάδα. Ας δεχτούμε λοιπόν ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν (πράγμα που δεν ισχύει καθολικά, γιατί και ο καθηγητής του σχολείου μπορεί να κάνει ιδιαίτερα 100% μαύρα και ο οποιοσδήποτε μισθωτός μπορεί να έχει τμήμα του μισθού του μαύρο ή τμήμα ενός ενοικίου μαύρο). Και έστω ότι οι ΕΕ και αυτοαπασχολούμενοι είναι οι μισοί από τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Τότε ας πούμε ότι ο μέσος ΕΕ, βάσει των παραπάνω, φοροδιαφεύγει 35%, τελείως μπακαλίστικα (δεν είναι το ζητούμενο ο καθορισμός του ποσοστού), ποσοστό το οποίο το κράτος, ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών και ορθολογικού σχεδιασμού της φορολόγησης και των σχετικών κινήτρων μεταφέρει (προσαυξημένο στο 50% γιατί προφανώς η τάξη των ΕΕ δεν είναι η κομματική πελατεία και από κάπου πρέπει να βγουν και μερικά ακόμη σπασμένα) στην φορολόγηση του.
Δεν μπορώ λοιπόν να δεχτώ την εφαρμογή μιας τεράστιας φορολογικής ανισότητας στο πετσί μου, επειδή από τη μια ο μεγαλογιατρός του Κολωνακίου δηλώνει μικρότερο εισόδημα από τη γραμματέα του και από την άλλη το κράτος δεν μπορεί να τον τσιμπήσει...
Ξαναλέω λοιπόν, αυτό το κράτος να πάει να γ@μηθεί! Αν ήμουν 20 χρονιάς νεώτερος, πίστεψε με, θα είχα πει πολλού αποχωρήσει από το 'κορυφαίο' οικόπεδο του πλανήτη, για κάποιο λιγότερο 'προνομιακό', χωρίς τα 3 S, όπου τουλάχιστον θα αισθανόμουν πολίτης και όχι ραγιάς...
-
Ετσι είναι Λαπ . Το κράτος ζητάει από τον πολίτη και ιδιαίτερα από τον ΕΕ , οι οποίοι δεν και πάρα πολλοί , αν θυμάμαι καλά γύρω στο μισό εκατομμύριο , δηλαδή περίπου το 10 % αν βάλουμε μισθωτούς και συνταξιούχους , ζητάει λοιπόν από αυτόν να είναι συνεπής , όταν απέναντι του , το ίδιο κράτος με τις πράξεις και τις παραλείψεις του , συμπεριφέρεται ως μαφιόζος .
Ο ΕΕ δεν ξέρει τι φορολογικό καθεστώς θα έχει τον άλλο μήνα , ή τον άλλο χρόνο , του αναγνωρίζει όποια έξοδα γουστάρει , που μετά στον έλεγχο μπορεί και να του τα απορρίψει , τον αναγκάζει να συναλλάσσεται με ένα απόλυτα διεφθαρμένο κράτος και κρατικό μηχανισμό και γενικά δεν μπορεί να προγραμματίσει τις δουλειές του .
Εννοείται ότι δεν του αναγνωρίζει συνέχεια στις ζημιές , αν κάποιες χρονιές δεν πάει καλά , τον βαράει με τεκμήρια και με όλα αυτά αισθάνεται ότι απειλείται από παντού .
Επιτρέπει συχνά τον αθέμιτο ανταγωνισμό από κρατικούς υπαλλήλους , οι οποίοι με όπλο την διαφθορά τους , αρπάζουν και τους πελάτες .
Ο ΕΕ δεν μπορεί να δεχτεί ότι φοροδιαφεύγει , όταν δίπλα του ο διεφθαρμένος ξύστης που πληρώνεται για να είναι έντιμος με πάρα πολλά λεφτά για τα προσόντα του και την απόδοση του , αρπάζει μαύρο χρήμα .
Ηξερα ένα τελωνειακό που έλεγε , εγώ τα παίρνω , αλλά μόνο από πλούσιους...
Ο Ρομπέν των Τελωνείων...
-
Και εδώ έρχεται η υποκρισία αυτής της βοθροΝουΔουλας που είναι Η ΜΟΝΗ που μας νοιαζεται αλλά αυτή έφτιαξε το δολοφονικό φορολογικό των ΕΕ. Μια χρήση (και τι χρήση) πληρώσαμε μαζί της και μετά διατηρήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Τα ΜΜΕ βέβαια πέρασαν και πετυχαν την 'ληστρική υπερφορολογηση' ως δικό του δημιούργημα.
Κάπως έτσι βρεθήκαμε με το συνδυασμό αναδουλειας και διαβολικής υπερφορολογησης 'σε ένα υπέροχο βαλιτσακι'. Αλλά έρχεται η πρώτη κλίμακα στο 9% και θα λυθούν όλα. Έχω πει τι γίνεται με τις ρυθμίσεις, οπότε δώρον αδωρον. Το αυτό και επί ζαιων αφού οι 4 μονάδες στην πρώτη κλίμακα αντισταθμίστηκαν και με το παραπάνω με την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% από 75%. Αυτο εγινε λιγότερο αισθητό αφού η ΠΦ μπαίνει χρονιά παρά χρονιά, πλην όμως συνέβη.
Αλλά ειπαμε σανο καλό μόνο στη Κουμουνδούρου. Όταν πέρναγε ο αδικημένος Σαμαρουλης την θηλιά το κίνημα της γραβάτας (να μη ρίξω κάνα καντηλάκι για τα επιμελητήρια) ηταν χαρούμενο γιατί κερδαγε και κυρίως είχε ησυχάσει από το ΠΑΣΟΚ. διοτι το παν ειναι να κερδαμε, ποιος τη γ@μει αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους της...
-
Εγώ ξέρεις τι αγάπη του έχω του πιτσαδόρου...
-
Για τους ΕΕ και τα 'δολοφονικά φορολογικά' να συνφωνήσω. Αλλά να συμφωνήσουν και οι υπόποιποι
ότι οι ΕΕ και τις 'καλές εποχές' πάλι φοροδιαφυγή έκαναν. Η τρέχουσα 'συμπεριφορά' δεν είναι
'άμυνα κατά του φορολογικού' μόνο, πάντα έτσι ήταν. Και ακούγονται και διάφορες εξυπνάδες
του στυλ 'αν δεν υπήρχε μαύρο χρήμα θα είχε σβήσει η οικονομία'. Τώρα που το λεφτόδεντρο
του δανεισμού εξέλιπε, όταν το κράτος χρειάζεται Χ λεφτά, θα πάρει Χ λεφτά από τους φορολογούμενους.
Απλά, αν δεν τα πάρει από τον ένα, θα τα πάρει από τον δίπλα που δεν μπορεί να κρύψει.
Η λύση δεν είναι -προφανώς- οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αυτά είναι της πλάκας αφού τα λεφτά
πάνε χέρι με χέρι. Η λύση είναι μία, να εκπίπτουν οι σχετικές δαπάνες (που θα αντιστοιχούν
και σε ηλεκτρονικές πληρωμές) από το εισόδημα. Το οποίο είναι προφανώς αρκετά αποτελεσματικό
μέτρο αφού υπήρχε σε κάποια μορφή (για γιατρούς) και καταργήθηκε και καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα
-εσκεμμένα λέω εγώ- δεν το έχει επαναφέρει. -
Μήπως υπερβάλλετε με τους καλούς ΕΕ; Γιατί εγώ πιστεύω ότι η πλειοψηφία τους πράγματι φοροδιέφευγε και έφαγαν με χρυσά κουτάλια (όπως και πολλοί άλλοι βέβαια);
Για ποιους καθηγητές λέτε; Που παίρνουν ιδιαίτερα 15ε/ώρα; Συγκρίνονται με το εισόδημα που απέκρυπταν οι ΕΕ; Έλεγξαν ποτέ τα οικονομικά τους να δουν αν βγαίνουν τα νούμερα; Στους μεν κ τους δε, βεβαίως.
-
Πάντα φοροδιέφευγαν οι ΕΕ , πάντα είχαν μαύρα εισοδήματα οι ΔΥ , αλλά είχαμε και μαύρα εισοδήματα σε ΙΥ με την μορφή παροχών , που ήταν έξοδα της εταιρείας , αλλά όχι έσοδα των μισθωτών , όπως θα έπρεπε .
Οσο για το 15 € , τώρα , εγώ θυμάμαι τα 40άρια και τα 60άρια , υπήρχαν και 80άρια στις φίρμες της περασμένης δεκαετίας .
Και μην στεκόμαστε μόνο σε 10-20-30 μεγαλομεγάλους ΕΕ που αν θέλουν τους βρίσκουν , αλλά που να τους βρούν αφού στα ίδια στέκια τρώνε κάθε βράδυ .
Να σταθούμε στο μικρομάγαζο , να σταθούμε στον οικοδόμο , στον μικρό ΕΕ , που δεν του αναγνωρίζει έξοδα .
Για παράδειγμα . Για ένα μηχανικό το μεγαλύτερο έξοδο του και είναι και αναγκαίο είναι το αμάξι και τα καύσιμα .
Γιατί πρέπει μέσα στο εργάσιμο ωράριο να πάει σε οικοδομές , σε πολεοδομίες , σε άλλες υπηρεσίες και μέχρι πρότεινος σου έλεγε το 3 % του τζίρου .
Δηλαδή κάποιος έχει 20000 τζίρο και του λέει 600 τον χρόνο για δαπάνες αμαξιού και καυσίμου , ενώ οι δαπάνες αυτές είναι πάνω από 5000 .
Αλλά πρώτα θα μαζέψεις την διαφθορά από τους ΔΥ που τους πληρώνεις αδρά και τους έχεις και μόνιμους για να είναι έντιμοι και τους έχεις αφήσει ασύδοτους και μετά θα έχεις το ΗΘΙΚΟ δικαίωμα να μιλήσεις για φοροδιαφυγή των άλλων .
Γιατί όμως είναι σήμερα τα πράγματα επιβιώνουν τα λαμόγια τα οποία δίνουν τις μίζες στους ξύστες και δεν πληρώνουν αυτούς που πρέπει , λογαριασμούς , ταμεία , υπαλλήλους , προμηθευτές και ξαφνικά εξαφανίζονται .
Μέχρι πριν λίγα χρόνια για να ανοίξεις καφέ , έπρεπε να πάρεις έγκριση χωροθέτησης από τους δήμους . Αυτό είχε δωράκια σε όλο το δημοτικό συμβούλιο . Μετά δωράκια στην πολεοδομία , στο υγειονομικό , στην αστυνομία , στην εφορία , ποιός θα τολμούσε να του ζητήσει να κόψει απόδειξη . Γιατί για αυτό τους δέρνουν στα τουριστικά μέρη . Γιατί μέχρι χτες οι ίδιοι τους εκβίαζαν και τους τα έπαιρναν και τώρα πάνε να το παίξουν άγγελοι ...
Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω που λέει και το τραγούδι...
Εχω δει τόσους διεφθαρμένους ξύστες όλα αυτά τα χρόνια , που αποκλείεται να δεχτώ οτιδήποτε ότι είναι πιο εγκληματικό από αυτούς .
Είναι που ανοικτό το φόρουμ , αλλιώς θα σας έγγραφα ιστορίες να σας σηκωθεί η τρίχα .
-
Οντως, η λυση ειναι μια ....κινητρα.
Δηλαδη οταν αφηνεις και χρησιμοποιεις την ελευθερη οικομομια και λες τον πολιτη για να ζησεις ανετα με ολα τα αγαθα του δυτικου κοσμου πρεπει να ενεργοποιηθεις μονος σου ...του δινεις κινητρο τα αγαθα.
Ξαφνικα οταν προκειται για την φορολογηση του λες εδω το ενστικτο του κινητρου που σου δημιουργησα δεν ισχυει...τωρα με την καλη σου καρδια σαν αγγελος (που λεει και ο ταξιδευτης) θα δηλωνεις τα εισοδηματα σου......
Και μετα......'Πως γινε ατο;;;;;'
-
Εννοείται ότι ο Σαμαράς μας έστησε στον τοίχο ως ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς βρήκε έτοιμο το σφαγείο... και το συνέχισε. Παρόλ' αυτά (και παρά την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αποστροφή που έχω στα καραγκιοζιλίκια του) μείωσε το πρώτο σκαλοπάτι της φορολόγησης από το 26% στο 22% και μείωσε και τις ασφαλιστικές εισφορές σε αυτούς που έχουν μικρό εισόδημα (οι περισσότεροι δηλαδή). Μόλις όμως σηκώσεις ελάχιστα κεφάλι (οικονομικά) ανακαλύπτεις ότι είσαι συνέταιρος μειοψηφίας (και με μικρό ποσοστό) με το κράτος...
-
Κανένα σχόλιο για την συνέντευξη τύπου του Τσίπρα στην ΔΕΘ θα κάνουμε;
Λίγο πολύ μας είπε ότι όλα όσα έκανε η Ν.Δ και αφορούν μειώσει φόρος, τα είχανε ψηφίσει εκείνοι ή ΘΑ τα έκαναν εκείνοι. Το ίδιο και για την άρση των capital control.
Δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει: ΄΄Γιατί αφού θα τα κάνατε εσείς, γιατί αφού θα βγάζατε εσείς τα capital control, δεν μένατε ακόμα 1-2 μήνες στην εξουσία και να πάτε μετά σε εκλογές;''
Το δικαίωμα το είχανε συνταγματικά, θα μείωναν την διαφορά και μπορεί να πίστευαν ότι θα έκαναν και την ανατροπή.
Επίσης βγαίνει και λέει ότι με το απόθεμα που είχε δημιουργηθεί από τα υπερπλεονάσματα είχαν συμφωνήσει με τους ξένους να μειώσουν κατά μία μονάδα τα πρωτογενή πλεονάσματα στην πράξη για το 2020 και μετά. O Τσακαλώτος μια βδομάδα πριν είχε δηλώσει ότι δεν το είχαν συμφωνήσει και θα υπήρχαν αντιδράσεις από τους ξένους. Θα το διαπραγματευόντουσαν δλδ... https://www.youtube.com/watch?v=SaWBYdS2hbg
Ας συνεννοηθούν να λένε τα ίδια τουλάχιστον!
-
Είναι το ίδιο να λέει ο ένας ότι το είχανε συμφωνήσει και πως ο Μητσοτάκης δεν το εκμεταλλεύεται και το ίδιο να λέει ο άλλος ''ότι σχεδιάζαμε να κάνουμε αυτό και θα ήταν υπό διαπραγμάτευση; Σίγουρα θα υπήρχαν αντιδράσεις αλλά αυτό είναι ο στόχος μας;''
Νομίζω ότι υπάρχει διαφορά στην ουσία...
-
Πρέπει να πάψουμε να κοιτάμε πίσω και να ρίχνουμε τα βάρη εδώ και εκεί αλλά βεβαίως και σε όσους αναλογούν, όμως έτσι δεν θα ξεφύγουμε ποτέ από τα λάθη του φορολογικού το οποίο είναι στημένο λάθος εδώ και πολλές δεκαετίες και να προχωρήσουμε γενναία σε μια εκ βάθρων αλλαγή όπως οι περισσότερες χώρες.
Έσοδα - έξοδα για όλους και φορολογία στο εναπομένων κεφάλαιο, απλά και καθαρά ώστε να καταργηθούν και τα τεκμήρια, δεν μπορεί να είμαστε όλοι δέσμιοι των τεκμηρίων και να περνάνε ζάχαρη οι 300.
Να γίνουν όλες οι συναλλαγές ηλεκτρονικές ώστε να μην υπάρχει φοροδιαφυγή. Έβγαλες 20.000, ξόδεψες 17.000, φορολογία Χ ποσοστό επί των 3.000. Όταν όλα είναι ηλεκτρονικά θα υπάρχει περισσότερο χρήμα στα δημόσια ταμεία και κανένας βραχνάς στους πολίτες.
Να γίνει ένα νέο φορολογικό από μηδενική βάση, να ξέρουν όλοι που βαδίζουν, γιατί σήμερα κατηγορούνται οι Ε.Ε από τους ΔΥ ότι φοροδιαφεύγοτυν χωρίς όμως στην εξίσωση να βάζουν τις όποιες ξαφνικές αλλαγές που τους τινάζουν στον αέρα κάθε προγραμματισμό και τους κάνουν να γυρίζουν τις τσέπες τους ανάποδα κάθε τέλος του μήνα για να μην κλείσει το μαγαζί, δείτε επί Σύριζα πόσο έφτασε η συνολική φορολογία των Ε.Ε και αναρωτηθείται εσείς που είστε καλυμμένοι με την ομπρέλα του δημοσίου τι θα κάνατε στην θέση τους, η φορολογία όχι μόνο του Σύριζα αλλά και του πιτσαδόρου άυξησε το μαύρο χρήμα στην αγορά, γιατί οι άνθρωποι πρέπει να ζούν και όχι να γίνονται στατιστική και βορά στα σχέδια κάθε υπουργού οικονομίας που ψάχνει έσοδα για να περνάμε καλά οι ξύστες και οι 300..
Αρκετά με το παραμύθι των φοροφυγάδων Ε.Ε που αυξήθηκαν από την ανάγκη της επιβίωσης τους και όχι κατ΄επάγγελμα, ψάξτε να βρείτε τους νομοθέτες των εγκυθκλίων τους στραγγαλίσματος των Ε.Ε για να ρίξετε το ανάθεμα και όχι συλλήβδην επί δικαίων και αδίκων. Αν δεν αλλάξει το φορολογικό και να γίνει δίκαιο οριζόντια δεν πρόκειται η χώρα να ξεφύγει και να πάει μπροστά, θα σέρνεται για τα επόμενα 100 χρόνια στα χρέη και όταν έρθει η ώρα αδύναμη να αμυνθεί απέναντι στον Τούρκο που ετοιμάζεται να μας καταπιεί.
-
Φυαικα και ναι.... λεμε τα αυτονοητα, οπου σε ολη τη γη ειναι δεδομενα Ψαξτο..αφιερωσε καποιες ωρες και δες το..
Ολες οι χωρες που θαυμαζουμε στην ευρωπη ακριβως ετσι λειτουργουν. Αυτο ειναι το μοντελο της ευρωπαϊκης ενωσης στην μιξη ιδιωτικου και δημοσιου τομεα με κυριο στοχο τους δεικτες 'fceh' αγοραστικης δυναμης κτλ και την αναπτυξη του ΑΕΠ μεσω του ιδιωτικου τομεα με την σημαντικοτατη ομως συμβολη του δημοσιου για αυτο το σκοπο. Θελει λιγο πιο πολυπλοκη σκεψη. Δεν ειναι το θεμα 'παταω διακοπτη αναβει το φως...χειροκροτω παλαμακια.'
Αυτο ζηλευουν ολοι οι πολιτες του πλανητη. Αν δεν αρεσει (που αν το καταλαβει κανεις, δεν υπαρχει περιπτωση να μη του αρεσει, τον συμφέρει αλλωστε)....τα σκυλια δεμενα....
Στην ελλαδα οπως ειναι εμφανες υπαρχει ελλειψη γνωσης και πληθωρα εξυπνακισμου ... οποτε και αυτο το μοντελο το χαλασαμε οπως ολα τα αλλα, με πολιτκες εξυπηρετησεις. Προσωπικα ειμαι υπερ της αξιολογησης και μαλιστα αυστηρης, καθε ετος των δημ. Υπαλληλων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2