-
Ο Ιωάννης είναι πολύ απογοητευμένος από τους χειρισμούς των mods στην τελευταία αντιπαραθεση όπου ήταν ηλίου φαεινοτερον τι έπρεπε να γινει, οπότε χαιρετά κατά ουσίαν και θα 'χτυπά' επιλεκτικά πλεον, εκτός αν έρθει ο κόσμος αναποδα. Απλά σου έγραψα για τους εκπαιδευτικούς γιατί δεν είναι πια όπως τα λες.
Παρόλη τη συχνοτατη μου παρουσια τις τελευταίες μέρες, ουσιαστικά ποσταρα παρά τη θέληση μου επί προσωπικού - αντεγκλήσεις και όχι για άμεση κριτική στην κουλοκυβερνηση γιατί είναι νωρίς ακόμα.
-
Σε αυτα ναι.....συμφωνω
Αρα, εστιαζεις στο πρακτικο του πραγματος και οχι στην οικονομικη μελετη του συσυηματος.
Εκει εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο...καθε μερα τα ακουω και εγω....μαζι σου
Αρα, εδω εχουμε διαφορετικη προσσεγγιση και ερμηνεία του προβληματος που σωστα αναφερεις. Κανεις δεν στο αφαιρεί αυτο.
Το προβλημα ειναι η φαρα μας. Οπως ελεγε και ο Ρενακιας.
Το προβλημα λοιπον, ειναι η ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Και οχι οι δημ υπαλ και ολη η θεωρεια πισω απο αυτους.
Συνεπως, ακομα και ιδιωτικα και αν ηταν ολα παλι οι ελληνες θα εψαχναν να δημιουργησουν ειδικες σχεσεις με τα υπουργεια και παλι με πλαγιο τροπο θα εκαναν τις δουλειες τους, αλλα το μεσο κοστος υπηρεσιεων στους πολιτες θα ηταν παραλληλα πολυ υψηλο που θα φρεναρε τις ξενες επενδυσεις καθως η αγοραστικη δυναμη, οριακου λογου, των πολιτων ανα μηνα θα ηταν επιφοβη με καθε εκτκατο εξοδο που θα συναντουσαν.
Οσο και αν σου ακουγεται παραδοξο, αυτο ειναι καθαρα μια μη αναπτυξιακη επενδυτικη πολιτικη (παντου ιδιωτικες εταιριες σε βασικες αναγκες) για την στηριξη του ξενου και εγχωριου ιδιωτικου τομεα με έμφανση σε ελαστικα προϊοντα και υπηρεσιες. Με λιγα λογια δυτικος πλουσιος τροπος ζωης.
Το ερωτημα τωρα ειναι το τι κανουμε;;;;
Τα διαλύουμε ολα και παμε σε κατι πολυ πιο ακραιο που σε κανενα κρατος δεν λειτουργησε σε βαθος χρονου ή τους κόβουμε τον κωλο και εγκαθιστουμε παντου ηλεκτρονικες συναλλαγες. Και σε θεματα οπως αδειες και τα ρεστα να μην μπορει να ερθει σε επαφη η επιτροπη των δημ υπαλληλων με κανεναν απο τους ενδιαφερομενους. Κτλ
Ριχνε ιδεες..να δεις ποσο αυστηρος μπορω να γινω και εγω με τους δημ υπαλλη.
-
Criu αυτό για τους εκπαιδευτικούς μη το ξαναπείς έτσι γιατι τα σκηνικά αυτά γίνονταν κατά κόρον στα '90s όταν έπαιζε η διπλοβαρδια λόγω και των λίγων κτιρίων στην Αττική. Δε λέω ότι δεν γίνονται, αλλά εκείνη η εποχή ήταν το el dorado που οποίος το κυνηγαγε γινόταν πλούσιος*. Τώρα υπάρχει ένα 7ωρο (15:00-22:00). Ο,τι κάνεις εκει. Άρα καμία σχέση.
*Στον ΙΤ η κυρία που μου έκανε ΜΟΝΟ Γερμανικά στη Μενιδαρα από την παλιά μονοκατοικία με το ξύλινο πάτωμα που μας ελεγε να προσέχουμε μην της το γκρεμισουμε πέταξε στα '00s διώροφη οικοδομή με 2 μικρά καταστήματα κάτω και τις αίθουσες της πάνω. Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ έκανε και ζευγάρι ΔΥ καθηγητών γιατί ήταν έτσι η φάση με το ωράριο. Τώρα αυτά δεν μπορούν να γίνουν. Είπαμε 7 ώρες είναι, ΝΤΟΥ the math. Απλά συμπληρώνεις εισόδημα, χωρια βέβαια την απαξίωση του ιδιαίτερου σε φτωχές περιοχές...δε λέω ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο από ΔΥ εκπαιδευτικούς αλλά καμία απολύτως σχέση με τότε.
Εδώ που μένω συνομήλικη της εν λόγω καθηγήτριας από ένα όροφο που νοικιαζε έφτιαξε δικό της 3οροφο. Εννοείται βουτια τρελή στην κρίση αλλά η δουλειά έγινε εκείνα τα χρόνια...Τώρα είναι εντελώς fail η φάση με πολύ λίγες εξαιρέσεις με συνοικιακά όπως αυτά που προανέφερα ενώ οι αλυσίδες έχουν πολύ τρέξιμο, δικαιώματα franchise κτλ. Φαντασου ότι πολύ δυνατό φροντ της Χαλκίδας προ 10ετιας σε συζήτηση με την ιδιοκτήτρια μου είχε πει ότι με 250 άτομα τη συμφέρει καλύτερα αφού με τα 400 το όλο λειτουργικό κόστος ( παραπάνω προσωπικό + βέβαια τις αναγκαστικές έξτρα παροχές -εκδρομες, εκδηλώσεις κτλ- ) της ήταν μια ή άλλη...και σκεψου ότι δεν ειχε pos τότε ωστε να μη γίνεται το ίδιο φοροκλεψιμο. Φαντάσου την ίδια συζήτηση με τα μετά κρίσης δεδομένα...
-
Ενταξει ρε γιοχαν, περασμενα ξεχασμενα...στην μεσογειο εισαι και μιλας για πολιτικη.
Τι περιμενεις;;;;
Υπαρχουν οι μεν και οι δε.., ολοι αποδεκτοι και παμε παρακατω.
Ετσι ειναι και η κοινωνια εξω, σε λα βι.
Έγω ετσι το βλεπω, και το μελος που υπονοείς εγω ηδη το εχω συγχωρεσει.
Κατσε εδω να κανεις μουχαμπετι, διοτι εχεις και πειρα στη ζωη και ωραια γραφη.
Τρεις και ο κουκος μειναμε...
Στα αλλα
Εχει μαζεμενες καποιες ερευνες με τις πηγες τους για το θεμα αυτο που αναλυουμε με τον ταξιδευτη.
Υπαρχουν αλλες πολυ πιο σοβρες αλλα οσες θυμόμουν ειναι κλειδωμενες και θελουν πανεπ. Ip. Εκει να δειτε αναλυσεις για τον δημοσιο τομεα και το κοστος επιμερισμού,
Θα μου πειτε πανε δες τι χαλι εχουν καποιες δημ υπηρεσιες.
Θα συμφωνηαω...αλλα αυτο θεωρω πως ειναι χαρακτηριστικο των ελληνων.
Το ιδιο χαλι εχουν οι ιδιωτικες εταιριες και οι ε.ε στην ελλαδα εκτος απο εξαιρεσεις. Γιατι ο δημ τομεας να ειναι εξαιρεση;;;
Συνεπως αυτο που ψαχνουμε να διορθωσουμε ειναι την συνολικη αντιληψη και ποιοτητα του μεσου ελληνα στον τομεα της εργασιας. Σε αυτο να ψαξουμε και να βρουμε τροπους για να το διορθωσουμε.
Οχι, να επιθυμουμε οι μισοι την καταστροφη των αλλων μισων.
-
Οχι ταξιδευτη μου...
Τα στοιχεια των ε.ε δεν επιδεχονται αμφισβητησης, ακου που σου λεω, ......το χαος..απο φοροδιαφυγη.
Αυτο ομως δεν σημαινει πως η λυση ηταν η προκαταβολλη φορου κτλ. Η λυση ηταν το ηλεκτρονικο χρημα ...αλλα ειχαμε τις συντεχνιες που το εμποδιζαν...οποτε εφαγαν στο κεφαλι εναν απο τους πιο αδικους φορους στην ιστορια της χωρας
Οι δημ υπαλληλοι ειναι οντως πολλοι...και κακως ανεβηκαν τα προηγουμενα ετη. Απλα τις υπηρεσιες που προσφερουν δεν θα μπορουσες να τις απολαμβανεις (απο καθαριωτητα στους δρομους μεχρι υπηρεσιες στο κεπ κτλ) απο ιδιωτικες εταιριες στο ιδιο κοστος. Το κοστος διαβιωσης των πολιτων θα ηταν τεραστιο για καθημερινες απλες διαδικασιες και εργασιες.
Μια μιξη μπορει οντως να γινει σε περιπτωσεις ειδικες...γενικως ομως ο επιμερισμος του κοστους θα ηταν τετοιος που οι υπηρεσεις θα ηταν ακριβες.
Αυτο δεν στο λεω ετσι γενικα και αοριστα επειδη το λεει μια πολιτικη θεωρεια..,υπαρχουν ειδικες μελετες πανω σε αυτο εδω και 70 ετη, η οποιες δεχονται πολλες κριτικες αλλα το γενικο ρεζουμε ειναι αυτο.
Εχουν γινει ερμηνιες απο ειδικους και υπαρχουν χωρες που λειτουργουν σωστα ενα τετοιο συστημα εδω και δεκαετιες. Μαλιστα, η μεγαλυτερη καπιταλιστικη κοινωνια του πλανητη δεν μπορει να σταματησει την διαθεση υπηρεσιων στους πολιτες της μεσω των δημοσιων υπηρεσιων, ακριβως για αυτον το λογο.
Και ναι, εξυπηρετουν και ανατροφοδοτουν συνεχως την εγχωρια αγοραστικη δυναμη των πολιτων προσφεροντας υπηρεσιες που κοστιζουν λιγοτερο στους πολιτες, οντας ομως και οι ιδιοι πελατες των υπολοιπων ιδιωτικων εταιριων και ε.ε.
Δημιουργηται πολυ μεγαλυτερο πολλπλασιαστικο φαινομενο απο μια απλη μειωση στο φορο για δημ υπηρεσιες. Μαθηματικα και επικειρωμενες πραγματικες μετρησεις σε αληθηνες χωρες εδω και δεκαετιες ειναι αυτα...οχι καποια πολιτικη θεωρηση των πραγματων
Φαντασου οτι υπαρχουν μελετες πραγματικων χωρων, που αναφερουν οτι ενα ποσοστο δημ υπαλληλων, (οχι παντου και απειροι, μην εστιαζουμε μονιμως στο υπερβολικο του πραγματος) δημιουργουν πολυ εύφορο εδαφος για ξενες και εγχωριες ιδιωτικες επενδυσεις ακριβως διοτι η αγοραστικη δυναμη των πολιτων ειναι ενισχυμμενη απο τις φθηνοτερες δημ υπηρεσιες και διευκολυνεται η διοχετευση κεφαλαιων και νομισματικων μοναφων και προς αλλα ιδιωτικα ειδη και υπηρεσιες, αναπτυσσοντας ετσι την ιδιωτικη οικονομια.
Φυσικα και ειναι το πρεπον και η ευχη οι ιδιωτικες επενδυσεις.... καμια αντιρρηση σε αυτο. Φυσικα και δεν υποστηριζω πως στα παντα πρεπει να υπαρχει μια δημοσια επιχειρηση. Σε ολα υπαρχει και μια μεση οδο.
Αλλα ο επιμερισμος και διαχωρισμος των βασικων αναγκων μεσω του δημοσιου τομεα ακριβως για τον επιμερισμο του κοστους στον ετησιο κρατικο προυπολογισμο και συννεπως της εξοικονομευση οικονομικων μοναδων για αλλες αγορες ειναι κατ εμε το ζητουμενο. Η παραγωγη του ΑΕΠ εχοντας περιπου σταθερο το μοντελο ανατπυξης μας εχει καποια ορια και δεν εχει ταβανι τον ουρανο. Οποτε ο παραγωμενος πλουτος ειναι συκγεκριμενος και το διαθεσιμο χρημα συγκεκριμενο.
Ξαναλεω εδω στην ελλαδα το ξεσκισαν το θεμα για πολιτικη πελατεια, οπως και σε ολα τα καταστεψαμε ολα και φυσικα υπαρχουν στρεβλωσεις. Αλλα αυτο δεν σημαινει πως εν μεσω κρισης διωχνεις τη βαση της αγοραστικης δυναμης και τη βαση φορολογησης ενος κρατος. Τελειωσε η χωρα.
Ευτυχως δηλαδη που οι ανθρωποι που ασκουν εξουσια εχουν μια σχετικη σύνεση και γνωση επι του θεματος και δεν κατεστεεψαν εντελως τη χωρα.
Με λιγα λογια οπως σε ολα δεν υπαρχει ειτε το ασπρο ειτε το μαυρο...ολα ειναι πιο πολυπλοκα και εχουν πολλες αναγνωσεις
-
Αρχικά να πω ότι έχασα τις ομορφιές που έκλεισαν το θέμα για κάτι δευτερόλεπτα , οπότε δεν ξέρω και το σκηνικό .
Από την άλλη όπως σου λέει και ο Γύρος , όπως το αποκάλεσε κάποιος , κάτσε εδώ να τα λέμε . Μην τσαντίζεσαι , έτσι είναι η κουβέντα , αν ήσουν σε καφενείο και έπαιζες τάβλι πάλι θα μπορούσε να γίνει σκηνικό .
Κάποια παράπονα από την διαχείριση μπορεί να έχουμε όλοι , αλλά εντάξει δεν έγινε και τίποτα .
Ως προς τα ιδιαίτερα , δεν αναφέρθηκα σε αυτά ως ποσότητα ή κάτι άλλο , αλλά ως συνήθη πρακτική φοροδιαφυγής την οποία κάνουν ΔΥ , για αυτό και μίλησα για όλους τους ΔΥ . Απλά για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις ότι μόνο οι ΕΕ φοροδιαφεύγουν .
Εδώ θα πρέπει να δούμε και τα καλά της κρίσης , καθότι ουδέν κακόν αμιγές καλού .
Ας θυμηθούμε πόσοι ΔΥ απασχολούνταν σε ταμεία , εφορίες , πολεοδομίες και σε άλλα κομμάτια , μιλάω για αυτά που συναλλάσσομαι εγώ και τώρα γίνονται όλα ηλεκτρονικά από το γραφείο ή το σπίτι μας .
Αυτά δεν γίνονταν 10-15 χρόνια πριν κυρίως λόγω του πολιτικού κόστους που θα έφερνε η μη δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο .
Ολο το σκεπτικό μου ήταν για την αρχή της κρίσης , ότι δεν μπορεί να έχεις 33 δισ ετήσιες δαπάνες για μισθούς , συντάξεις και επιχορηγήσεις των ταμείων .
Αν αυτό μειωνόταν 10 % κάθε χρόνο για 4 χρόνια , τότε ελάχιστοι φόροι θα έμπαιναν και από την κρίση θα είχαμε βγεί το 2013 .
Αλλά η πολιτική επιλογή του πασοκ ήταν να μην θιχτούν οι πελάτες και έτσι μπλέξαμε όλοι .
Αυτή είναι η διαφωνία μου .
Και αν γινόταν αυτό , ακόμα και αν είχαμε απολύσεις νέων στο δημόσιο , αυτοί θα μπορούσαν να βρούν εργασία στον ιδιωτικό τομέα , ενώ με την πολιτική που επιλέχθηκε , διαλύθηκε η αγορά εργασίας και η ανεργία τριπλασιάστηκε με αποτέλεσμα να έχουμε και την μετανάστευση πολλών σε παραγωγικές ηλικίες .
Δείτε πόσο μειώθηκαν οι γεννήσεις μέσα στην κρίση . Δεν ξέρω αν υπάρχουν στοιχεία του πόσο μειώθηκαν οι γεννήσεις στην Κατοχή . Νομίζω θα ήταν πολύ μικρότερη η μείωση .
-
Δεν είναι έτσι κύριοι. Οι 'ομορφιές' που έγιναν (όπως και στο παρελθόν) δεν τακτοποιούνται απλά με το να 'πατάμε ενα reset'. Όχι σε αυτό το φόρουμ τουλάχιστον. Όπως δεν μιλάει χρόνια τώρα για ποδόσφαιρο, να μην μιλά και για πολιτική παρά να λειτουργεί ετσι.
Όποιος θέλει να ξεχαρμανιασει γενικά, ένα είναι το απόλυτο φόρουμ για τέτοιες δουλειές.
-
Ελα ρε συ...πες οτι φταιω εγω....
Χρεωσε σε εμενα την ευθυνη, που ειναι σε αρκετο βαθμο, για τα εκτρωπα για να ειμαστε και αντικειμενικοι....
Δωσε χαρη σε εμενα.... και γραφε ελευθερα τις αποψεις σου...ακομα και αν σε μερικες απο αυτες δεν συμφωνω απολυτα....
Δημοκρατια εχουμε...ειναι καταπληκτικο να ακουγονται ολες οι αποψεις και δη τοσο εξυπνα διατυπωμενες με πολυ ωραια γραφη.
-
Εσύ δε φταις πουθενα φιλάτε και κάκιστα θεωρείς τον εαυτό σου υπαίτιο για κάτι.
Ισα-ισα έφερες μια άλλη διάσταση στη συζήτηση. Περίεργο που εγώ είμαι ο Ιανης και εσύ δεν είσαι ο Lapαλωτος, τους ξέφυγε φαίνεται...
Αστε με τώρα φιλόλογο άνθρωπο να πιάσω κανένα κατσαβίδι να χάσει ο Άγγλος κανένα κιλό, έχω πάθει πλάκα με το στριψιμο με την ανάρτηση και ειμαι ακόμα σαλονατος και με ραλιτζιδικες λιμπρες στα ελατηρια...
-
Χαχαχα
Αν ειναι ετσι....βεβαιως... παρε οσο χρομο θελεις..
Και εγω θα καταιβω μετα το φαγητο να περασω κερι στο καρο μου.
Ειχα κερι και πριν εκανα το λαθος να το παω σε βουρτσες και το αυτοκινητο ειναι.......ΧΑΛΙΑ....παντου νυχιες
-
Άσε το άλλο, μου κόπηκε ένα μπουζονι πίσω δεξιά αλλα ποσο να κρατησουνε προσφυση και αυτα τα λιωμένα 'ηπειρωτικά επισωτρα αθλητικής επαφής 3' που θα έλεγε και η συντρόφισσα Κεραμεως βεβαιως-βεβαιως...
Όταν τελειωσουνε οι δουλειές θα τραγουδώ 'Δις εκατοντακις επί καμπης και με ερωτούν Μήτηρ; Ουχί, ουκ έστι μήτηρ' να το εγκρίνουν και οι ιεροδιδάσκαλοι.
-
Χαχαχαχαχα
Και ξανα
Χαχαχαχαχα
Καταπληκτικο ποστ..
Ειμαστε αστοι αλλα και καγκουρες....Αμ πως;;;;;
Υ.γ Ετσι θα το ζητησω στο βουλκανιζατερ το ελαστικο, Κατοχυρώθηκε
Χαχαχαχα
-
Πάντως παίδες, αυτό που δεν (θέλουν να) συνειδητοποιούν ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι ψηφοφόροι, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι θέμα πρόσκαιρης διαχείρισης χρεών, εισόδων , εξόδων, πλεονασμάτων κλπ.
Δεν είναι το πρόβλημα π.χ. αν θα φοροδιαφεύγουν οι θα φορολογούνται κανονικά οι φροντιστές, αν θα είναι οι φροντιστές νόμιμοι ή παράνομοι και κόβουν λεφτά απ' τους νόμιμους. Ούτε αν οι υπουργίνες παιδείας θα είναι θεούσες ή ξέκωλες, με τις αντίστοιχες πεποιθήσεις...
Το πρόβλημα , στο συγκεκριμένο παράδειγμα, είναι πως μια χώρα από τις πιο ανεπτυγμένες στον πλανήτη, έκανε θεσμό το φροντιστήριο. Και πως η σημαντική πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας, δεν το αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα.
Αν το καταλάβουμε αυτό συνολικά, και δούμε λίγο παραπέρα απ' τη τσέπη μας σε επίπεδο διετίας, ίσως υπάρχει μια μικρή ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα. Αλλιώς θα βαδίζουμε αενάως από κρίση σε κρίση...
-
Piliourits, μακάρι όντως να μη χρειαζοταν αλλά ειδικά στις ξένες γλώσσες δεν γίνεται αλλιώς. Άσε που όσοι τέλος πάντων είμαστε θα δουλεύαμε απευθείας σε σχολεία...
Και βέβαια όταν κάποιος ομνυει περί αριστείας, περί ευπρέπειας κτλ, ενώ από κάτω κρύβεται ένα λαμόγιο (γενικα, όχι για την Κεραμεως βεβαιως-βεβαιως), ή ένας υποκριτης εννοείται πως θα πηγαίνουμε εγγυημένα κατά διαόλου...
-
Ιωάννη Δ' ποιά άποψη έχεις για αυτό που πλέον δείχτηκε ότι τα παιδιά έχουν πρόβλημα εκπαίδευσης ?
Φταίνε τα παιδιά ? Οι εκπαιδευτικοί ? Η κουλτούρα της ανυπακοής που παίχτηκε τα τελευταία 40 χρόνια ?
Τελικά ο τσακωμός έγινε με τον τετρακίνητο ή με τον τετράποδο ?
-
Τον τετρακινητο μην μου τον πειραξει κανεις.
-
Criu η έρευνα έδειξε το αυτονόητο:
Ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ φταίνε. Και οι γονείς από τη μια και οι γενναιοδωροι βαθμοί ιδίως του Γυμνασίου από την άλλη που τελικα δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις στο λύκειο.
16 χρόνια τώρα στη δουλειά μου δεν έχω κρύψει κανενός το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Αν το έκανα θα είχα διαχρονικά 1,5 φορά τουλάχιστον τον κόσμο που έχω. (όχι δεν ήταν ποτέ πολύς, υπάρχουν ειδικοί λόγοι που εγκλωβίστηκα εκεί που ειμαι)
Είμαι ήσυχος με τη συνειδηση μου όμως γιατί όποιον μαθητή/τρία εδιωξα νωρίς γιατί δεν μπορουσε μάθαινα τη (μορφωτική) κατάληξη λιγα χρόνια αργότερα. 80+% η αναμενόμενη...
Δεν υπάρχει 'κουλτούρα ανυπακοής' μαν. Υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ στο θέμα μελέτη στο σπίτι. Έχουν πάρει proficiency από τα χέρια μου παιδιά που δεν τα λες 'φυτά'. Παιδιά που τα βλέπω και καμαρώνω. Δυστυχώς όμως υπάρχουν παιδιά που ΔΕΝ μπορούν για διάφορους λογους. Και κάποιοι γονείς δεν θέλουν να δουν την αλήθεια...
Εκεί έρχεται (στο δικό μου αντικείμενο) και η ευθύνη των φορέων εξέτασης που πχ υπάρχουν πλέον πολλές πιστοποιήσεις Αγγλικών ή που στα Γερμανικά κρατάς κομμάτια της εξέτασης οπότε το 'χαρτί' έχει γίνει σκανδαλωδως εύκολο.
Έτσι λοιπόν αυτά τα παιδιά συνεχίζουν αφού...'κάτι θα πάρουν' και ευτυχώς οι φορές που έχω ερθει στην -ηθικα- δυσάρεστη θέση να στείλω έφηβο για Toeic (100+100 επιλογές reading/listening, οχι προφορικά/έκθεση, αλλά κανονικη αναγνώριση από ΑΣΕΠ) είναι λιγότερες από τα δάχτυλα των 2 χεριών.
Άρα φταίνε όλοι μαν. Όχι μόνο οι γονείς, αλλά και οι πιο 'λασκα' διαδικασίες. Όμως μπροστά σε σημαντικά πράγματα (πανελλήνιες, εξετάσεις εντός σχολών, πτυχία Cambridge στα Αγγλικά) φαίνεται η γύμνια...
ΥΓ: Και επειδή οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα, είχα δύο (2) κοπελίτσες που παρόλο που σεεεερνονταν στα Αγγλικά πέρασαν σε καποια σχολή και έχουν πάρει τη ροτα τους. Αλλά μιλάμε για αγνά 'λαϊκά' κοριτσα της επαρχίας που δεν κατέχουν από ξένη μουσική-ταινίες-σειρες/games/internet.
-
Τι αβάντα να μου κάνεις βρε μαν στη κωριο που είμαι...
-
Τωρα αν δεν κανω λαθος το proficiency εγινε με βαθμολογια και οχι με fail και αντε γεια, ξανα μανα του χρονου
Κατσε ρε συ..εφηβος με toeic;;;;;
Wow
Εντωμεταξυ οχι για να κανω αβαντα στον Γιοχαν, αλλα παιδες ενα πραγμα φροντιστε στα παιδια σας....να μαθουν αγγλικα σαν να ηταν μητρικη γλωσσα.
Το τι ευκολη ζωη θα εχουν δεν λεγεται. Απειρα τα πεδια που θα ανοιξουν πορτες.
Επισης οι γλωσσες αυξανουν κατα πολυ τον δεικτη ευφυίας του παιδιου. Οταν ενα παιδι ειναι διγλωσσο σε επιπεδο και οι δυο γλωσσες να ειναι μητρικες...ο εγκεφαλος του εχει σχεδον διπλασιους νευρωνες και συνδεσμους απο ενα αλλο με μονο μια γλωσσα, το ιδιο και ακομα παραπανω οταν μαθει ενα μουσικο οργανο μεχρι τελους (πτυχιο) και οχι απλα να παιζει νοτουλες.
Άν μαλιατα καταφερει και τα δυο στον υπερτατο βαθμο (πτυχια και αριστεια) εκει στη εφηβεια θα αρχιζει να ξεχωριζει απο τα αλλα παιδια και να δημιουργουνται οι λεγομενες κλικες και πνευματικες ταξεις στο περιγυρο του, οπου το οδηγουν σε αλλα μονοπατια και ανοιγουν αλλες πορτες στη ζωη. Το παιδι θα εχει κατα μ.ο πιο υψηλη νοημοσυνη και πιο πολλους τροπους επίλυσης προβληματων και ετσι θα εχει μια πιο ευκολη με πιο πολλες ευκαιριες και γνωριμιες ζωη,
Ολα ειναι στο αν θα οδηγησουν οι γονεις το παιδι προς μια τετοια κατευθυνση απο την αρχη. Χωρις πιεση αλλα με κατανοηση και ιδιαιτερο τροπο.
-
Σιγα μωρε,
Παντου πρεπει να διδασκονται σωστα αγγλικα οι ανθρωποι....
Αυτο ηταν αβαντα
Χαχαχα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2