-
Δεν μας είπες το δικό σου κράτος ποιό είναι μιας και το δικό μας το ξέρεις από έξω και ανακατωτά και το φτύνεις κιόλας, για πες ?
Εγώ δεν μπορώ να πω 'ΜΑΣ' για κανένα κράτος, είμαι ένας απλός φορολογούμενος υπήκοος, πάντα 'στην απ' έξω'.
Εσείς που δηλώνετε 'κράτος μας' είστε περήφανοι για την κατάστασή του;
Το είχατε υπόδειγμα πριν το 81 και ήρθε ο Αντρέας και σας το χάλασε;
Όταν καταργήθηκαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων πήραν όλα την κάτω βόλτα;
-
21 Quadra wrote:
Δεν μας είπες το δικό σου κράτος ποιό είναι μιας και το δικό μας το ξέρεις από έξω και ανακατωτά και το φτύνεις κιόλας, για πες ?
Εγώ δεν μπορώ να πω 'ΜΑΣ' για κανένα κράτος, είμαι ένας απλός φορολογούμενος υπήκοος, πάντα 'στην απ' έξω'.
Εσείς που δηλώνετε 'κράτος μας' είστε περήφανοι για την κατάστασή του;
Το είχατε υπόδειγμα πριν το 81 και ήρθε ο Αντρέας και σας το χάλασε;
Όταν καταργήθηκαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων πήραν όλα την κάτω βόλτα;
Και εμείς υπήκοοι στη χώρα μας είμαστε και καθόλου υπερήφανοι για το κράτος μας, αλλά αυτό έχουμε και με αυτό θα ζήσουμε.
Χρόνια λέω ότι προσπαθούμε επί 50 χρόνια να καταστρέψουμε τη χώρα και ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει παρά μερικώς, τόσο άχρηστοι είμαστε.
Εσύ όμως που δεν αναπνέεις τον αέρα μας ούτε τρως τα σκατά στα μούτρα της δικής μας καθημερινότητας δεν δικαιούσαι να μας την λες και από πάνω.
Δεν μπορέσαμε όλοι να την κάνουμε και να ρίξουμε μαύρη πέτρα πίσω μας γιατί έχουμε ρίζες και υποχρεώσεις, όσοι μπορέσατε καλά κάνατε αλλά όχι και τόσο μίσος για την πατρίδα, ούτε τόση απαξίωση για όσους παλεύουμε από μέσα, όσοι μείναμε πίσω παλεύουμε για κάτι καλύτερο αλλά δεν μας αφήνουν οι πολιτικοί μας, χωρίς αυτούς θα είμαστε καλύτερα νομίζω αλλά δυστυχώς δεν γίνεται.
Η χώρα χρειάζεται γενικό restart, αλλά ούτε και αυτό γίνεται, είμαστε καταδικασμένοι να πιούμε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους, αλλά εσείς που λακίσατε μην υψώνεται τον τόνο της φωνής σας, εδώ γεννηθήκατε, εδώ σπουδάσατε, δεν γίνατε καλύτεροι, εξυπνότεροι, σπουδαιότεροι ούτε πρέπει να μας βλέπετε αφ΄υψηλού ούτε να μας κουνάτε το δάχτυλο για όλους τους παραπάνω λόγους.
Λίγη ταπεινότητα και λίγη αγάπη για την πατρίδα είναι αποδεκτή μέχρι εκεί, στους ξενιτεμένους μας προσφέρουμε ωραίο καλοκαιράκι αλλά μη μας βρίζεται ούτε να μας κρίνεται εσείς οι Ευρωπαίοι εμάς τους Μεσόγειους, δεν πρέπει γιατί Μεσόγειοι είστε και εσείς αλλά ο λιγοστός ήλιος της Ευρώπης σας άσπρισε και μπερδευτήκατε.
-
Και στο εξωτερικό να θέλει να φύγει κάποιος χρειάζεται φράγκα. Δεν ξέρω και πολλούς που σηκώθηκαν να φύγουν με 1000euro στην τσέπη και ότι κάτσει.
Ακόμη και παράνομα να θέλεις να φύγεις να πας σε άλλη χώρα θέλεις ένα καλό κομπόδεμα.
Και φυσικά και ότι άλλο απαιτείται για να υλοποιηθεί μία τέτοια απόφαση.
Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση ότι πολλοί που είναι στο εξωτερικό και έχουν φτιάξει την ζωή τους, θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα και το επιδιώκουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να θέλει κάποιος να γυρίσει πίσω.
-
Και εμείς υπήκοοι στη χώρα μας είμαστε και καθόλου υπερήφανοι για το κράτος μας, αλλά αυτό έχουμε και με αυτό θα ζήσουμε.
Χρόνια λέω ότι προσπαθούμε επί 50 χρόνια να καταστρέψουμε τη χώρα και ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει παρά μερικώς, τόσο άχρηστοι είμαστε.
Εσύ όμως που δεν αναπνέεις τον αέρα μας ούτε τρως τα σκατά στα μούτρα της δικής μας καθημερινότητας δεν δικαιούσαι να μας την λες και από πάνω.
Δεν μπορέσαμε όλοι να την κάνουμε και να ρίξουμε μαύρη πέτρα πίσω μας γιατί έχουμε ρίζες και υποχρεώσεις, όσοι μπορέσατε καλά κάνατε αλλά όχι και τόσο μίσος για την πατρίδα, ούτε τόση απαξίωση για όσους παλεύουμε από μέσα, όσοι μείναμε πίσω παλεύουμε για κάτι καλύτερο αλλά δεν μας αφήνουν οι πολιτικοί μας, χωρίς αυτούς θα είμαστε καλύτερα νομίζω αλλά δυστυχώς δεν γίνεται.
Η χώρα χρειάζεται γενικό restart, αλλά ούτε και αυτό γίνεται, είμαστε καταδικασμένοι να πιούμε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους, αλλά εσείς που λακίσατε μην υψώνεται τον τόνο της φωνής σας, εδώ γεννηθήκατε, εδώ σπουδάσατε, δεν γίνατε καλύτεροι, εξυπνότεροι, σπουδαιότεροι ούτε πρέπει να μας βλέπετε αφ΄υψηλού ούτε να μας κουνάτε το δάχτυλο για όλους τους παραπάνω λόγους.
Λίγη ταπεινότητα και λίγη αγάπη για την πατρίδα είναι αποδεκτή μέχρι εκεί, στους ξενιτεμένους μας προσφέρουμε ωραίο καλοκαιράκι αλλά μη μας βρίζεται ούτε να μας κρίνεται εσείς οι Ευρωπαίοι εμάς τους Μεσόγειους, δεν πρέπει γιατί Μεσόγειοι είστε και εσείς αλλά ο λιγοστός ήλιος της Ευρώπης σας άσπρισε και μπερδευτήκατε.
Για να καταλάβεις πόσο εκτός θέματος είσαι, δεν γίναμε όλοι οι φευγάτοι διευθυντές τράπεζας στην Ολλανδία, εγώ προσωπικά ούτε καν 'Ευρωπαίος', μεσανατολίτης έγινα και εργάζομαι σε βιομηχανική περιοχή και το μεγαλύτερο διάστημα βάρδιες... Ούτε καμιά απαξίωση, ούτε αντιπάθεια υπάρχει (και ούτε πρέπει να υπάρχει), στο ίδιο ζουμί βράζουμε όλοι, κι όσοι έκαναν την απόφαση και βρήκαν τρόπο να φύγουν, το έκαναν γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή και βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Και σε 'μας' φαίνονται από τυχεροί εως βολεμένοι, όσοι καταφέρνουν ακόμη και τη βγάζουν κοντά στις οικογένειές τους και κάθε τι που αγαπάνε, αντίθετα απ' τους ξενιτεμένους. Η ψυχή τους το ξέρει όσοι έχουν φύγει. Για όσους τα κατάφεραν να εργαστούν εκτός Ελλάδος, συνήθως υπάρχουν πολύ καλύτερες απολαβές, όλα τα άλλα είναι σκ@τα, γιατί στερούνται ακόμη και τις μικρές καθημερινές απολαύσεις, και όλα τα άσχημα τους βαραίνουν 10 φορές περισσότερο. Άλλο να έχει μια ανωμαλία η εγκυμοσύνη της γυναίκας σου κι άλλο να είσαι σχεδόν 2 μέρες ταξίδι μακριά όταν συμβαίνει αυτό. Άλλο να αρρωστήσει ο πατέρας σου, κι άλλο να παίρνεις έκτακτα 10 μέρες άδεια για να τη περάσεις σε κλινικές ή να χάνει κάποιος τη κηδεία της μάνας του... (περιστατικά δικά μου και άλλων στην ευρύτερη οικογέννεια). Το μελόδραμα περισσεύει και σ' αυτούς που μείναν και σ'αυτούς που έφυγαν.
Δεν τη λέει λοιπόν κανείς λογικός σε κανένα. Καμία απαξίωση (ίσως λίγη ζήλια) γι αυτούς που είναι ακόμη πίσω και κανένα μίσος για την πατρίδα, το αντίθετο αισθάνονται όσοι φύγαν. Μεγάλο λάθος να ταυτίζεται ο λαός μιας χώρας με το Κράτος που τον κατατρέχει, δεν είναι 'Πατρίδα' οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες της Βουλής. Σφάλμα μεγάλο να λέμε πως αγαπάμε την Πατρίδα ενώ παραμένουμε υπάκουοι υπήκοοι αντί για πολίτες, και 'τί να κάνουμε, δεν γίνεται αλλιώς'...
Η χώρα χρειάζεται γενικό restart, αν δεν το κάνουμε είμαστε προδότες αυτού που λέμε Πατρίδα και υπόλογοι στους απογόνους για την καταστροφή της και δεν χρειάζεται να μας επιτεθούν οι Τούρκοι ή τα μουσουλμανικά ζόμπι εκ των έσω...
-
Έχεις παράπονα και όλα τα δίκια, τα ίδια έχουμε και εμείς και ας είμαστε - μέσα - .Το να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στο βουνό ούτε λύση είναι ούτε σήμερα μπορεί να γίνει, η μόνη διέξοδος είναι η ψήφος αλλά δυστυχώς οι - κοτζαμπάσηδες - της βουλής όπως σωστά αποκαλείς και από χρόνια αποκαλώ, έχουν πιάσει όλα τα πόστα και είναι γατζωμένοι εκεί όποια κυβέρνηση και αν αλλάξει, το σύστημα το ίδιο έχει αντανακλαστικά επιβίωσης και όλα τα εργαλεία για να επιβιώσει, και ο ένας βοηθά τον άλλον ακόμα και αν έχει χαθεί η καρέκλα, είναι συμμορία με υπόγειες διασυνδέσεις και αλληλεξαρτήσεις και δεν επιτρέπουν στους υπηκόους να γίνουν πολίτες χρησιμοποιώντας όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα,
Θες παράδειγμα ? Πολλοί σημερινοί και χτεσινοί πολιτικοί έχουν στείλει τα παιδιά τους να εργαστούν στην goldman sachs και σε άλλα παρεμφερή - μαγαζιά -, έχουν ανοιχτές πόρτες γιατί βοήθησαν παντοιοτρόπως να ευνοηθούν και να μας φέρουν στο χείλος του γκρεμού και τώρα ανταποδίδουν τις χάρες, έχοντας ήδη δώσεις την κατάλληλη στιγμή και τα - δωράκια - τους, τους ξένους δανειστές και όχι μόνο τους άνοιξε διάπλατα τις πόρτες το πολιτικό σύστημα ανεξαρτήτως χρώματος, φρονήματος και ιδεολογίας, και είναι λογικό αφού λειτουργούν ως συμμορία όσο βαριά και αν είναι η λέξη, η πορεία της χώρας είναι ίδια η απόδειξη, χωρίς λογική και πρακτική συμμορίας του πολιτικού συστήματος επί 50+ χρόνια δεν θα είμαστε στον πάτο του βαρελιού σήμερα, δεν χρειάζονται λεπτομέρειες και αποδείξεις, η κατάσταση της χώρας είναι από μόνη της απόδειξη.
Σε μερικά χρόνια λοιπόν θα τους έχουμε στο κεφάλι μας σαν νέους πολιτικούς στην πολιτική ζωή του τόπου να διαιωνίζουν τη δυναστεία των προγόνων τους, αυτό εννοώ όταν λέω ότι έχουν γαντζωθεί στα πόστα, δυστυχώς το πόπολο πίστεψε τον Τσίπρα ότι θα έκανε κάτι για να σπάσει αυτό το απόστημα αλλά αυτός το υποστήριξε και το ενδυνάμωσε.
-
Πηλιουρείτη τώρα μας εμφανίζεσαι στην μαρξιστική φράξια του παλαιού προεδρικού πασοκ..
Ολα όμως ξεκίνησαν γιατί μας χρέωσες την χούντα .
Και ναι αυτό το μετεμφυλιακό κράτος , παίζει να ήταν πιο έντιμο από το κράτος των πρασινοφρουρών της περιόδου 81-89 , όπου τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων αντικαταστάθηκαν από χαρτιά της κλαδικής .
Για τα άλλα που γράφεις , για την χώρα , γενικότερα συμφωνούμε όλοι . Αθώους στα κόμματα είναι δύσκολο να βρούμε....
-
οι 1,4 εκατ. μη μισθωτοί θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που θα καταβάλουν στον ΕΦΚΑ μεταξύ 7 ασφαλιστικών κατηγοριών, με τα ποσά να κυμαίνονται πιθανότατα μεταξύ 220 και 520 ευρώ τον μήνα. Η επιλογή θα γίνεται στις αρχές κάθε χρόνου και ο ασφαλισμένος θα μπορεί να αλλάζει κατηγορία, σε ετήσια βάση.
Aλληλούια! Ήταν αίτημά μου από τα φοιτητικά μου χρόνια. Μάλιστα, το μόνο ταμείο που έδινε αυτή την δυνατότητα, ήταν το όργιο που λέγεται ...ΟΓΑ! Είχε, νομίζω, 5 ασφαλιστικές κλάσεις, αν και δεν μπορούσες να αλλάξεις την επιλογή σου ετησίως.
-
οι 1,4 εκατ. μη μισθωτοί θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που θα καταβάλουν στον ΕΦΚΑ μεταξύ 7 ασφαλιστικών κατηγοριών, με τα ποσά να κυμαίνονται πιθανότατα μεταξύ 220 και 520 ευρώ τον μήνα. Η επιλογή θα γίνεται στις αρχές κάθε χρόνου και ο ασφαλισμένος θα μπορεί να αλλάζει κατηγορία, σε ετήσια βάση.
Aλληλούια! Ήταν αίτημά μου από τα φοιτητικά μου χρόνια. Μάλιστα, το μόνο ταμείο που έδινε αυτή την δυνατότητα, ήταν το όργιο που λέγεται ...ΟΓΑ! Είχε, νομίζω, 5 ασφαλιστικές κλάσεις, αν και δεν μπορούσες να αλλάξεις την επιλογή σου ετησίως.
Αμ εκεί είναι το θέμα. Οι μισθωτοί γιατί να πρέπει να πληρώνουν με βάση το εισόδημά τους και να μην επιλέγουν και αυτοί ασφαιστική κατηγορία; Γενικώς ο Κυριάκος δείχνει μια μέριμνα για τους ΕΕ και στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό. Για τους μισθωτούς, νάδα...
-
Αμ εκεί είναι το θέμα. Οι μισθωτοί γιατί να πρέπει να πληρώνουν με βάση το εισόδημά τους και να μην επιλέγουν και αυτοί ασφαιστική κατηγορία; Γενικώς ο Κυριάκος δείχνει μια μέριμνα για τους ΕΕ και στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό. Για τους μισθωτούς, νάδα...
Τα έχει απαντήσει αυτά ο Μητσοτάκης όταν κυβερνούσε παλιά, με παράδειγμα τις καθαρίστριες:
Να μαζευτούν οι μισθωτοί δυο-δυο, τρεις-τρεις, πέντε-πέντε, να παραιτηθούν, να γίνουν συνέταιροι σε σταρτ-απ και μετά να νοικιάζουν τους εαυτούς τους στους πρώην εργοδότες τους B2B, όποιος δώσει την καλύτερη προσφορά κι αφού έχει έχει πάρει φορολογική ενημερότητα εννοείται.
Ή ατομική επιχείρηση στο κάτω κάτω, περνάς και τις βενζίνες περα-δώθε στα έξοδα, παίρνεις κι αμάξι με leasing, όπως και το καθημερινό σάντουιτσ-καφέ, όλα με τιμολόγιο στα Everest, σου κόβει κι ο εργοδότης aka πελάτης, τιμολόγιο με εξόφληση 3 μηνών και στο τέλος του έτους ή εξαμήνου κάνει ο λογιστής εκκαθάριση να δει π.χ. ο φρεζαδόρος ή ο ρεσεψιονίστ, πόσα είχαν καθαρά κέρδη. Ούτε μπλοκάκια ούτε μπερδέματα.
Δε θα υπάρχουν πλέον μισθωτοί, κρατήσεις κλπ. και ταυτόχρονα ένα σωρό προβλήματα λυμένα για όλους, όπως π.χ. τα εκατέρωθεν προβλήματα του συνδικαλισμού. Τα μυαλά απ' το Χάρβαρντ μπορούν και σκέφτονται άουτ οφ δα μπόξ.-
-
Πόσο του δε πόιντ που λένε και στο χωριό μου
-
Και εν συνεχεία,διάβασα ότι ανάλογα με τις εισφορές που θα έχεις πληρώσει θα πάρεις και την ανάλογη σύνταξη (έως ανώτατο ~1500 ευρώ).Σωστό ακούγεται,αλλά ποιος εγγυάται στο μπ@ρδελ@κρ@τος, ότι μετά 25-30-35 χρόνια δε θα βρεθεί μια νέα κρίση,με νέα μνημόνια,θεσμούς κ.τ.λ. που θα πει η τότε κυβέρνηση λόγω 'έκτακτης ανάγκης' θα περικοπούν οι συντάξεις;
-
dstou wrote:
Και εν συνεχεία,διάβασα ότι ανάλογα με τις εισφορές που θα έχεις πληρώσει θα πάρεις και την ανάλογη σύνταξη (έως ανώτατο ~1500 ευρώ).Σωστό ακούγεται,αλλά ποιος εγγυάται στο μπ@ρδελ@κρ@τος, ότι μετά 25-30-35 χρόνια δε θα βρεθεί μια νέα κρίση,με νέα μνημόνια,θεσμούς κ.τ.λ. που θα πει η τότε κυβέρνηση λόγω 'έκτακτης ανάγκης' θα περικοπούν οι συντάξεις;
Κανένας. Εκεί είναι το θέμα. Οι περισσότεροι εε θα επιλέξουν προφανώς την χαμηλότερη κλάση και θα προτιμήσουν να επενδύσουν ό,τι περισσεύει (αν παρισσεύει) σε καταθέσεις, ιδιωτική ασφάλιση κ.λ.π. Όταν δε θα έρθει η ώρα, το κοινωνικό (=ψηφοθηρικό) μας κράτος θα πει 'ε, δεν μπορεί να παίρνει κάποιος κάτω από Χ ευρώ σύνταξη όσα κι αν έχει δώσει'. Αλλά για να δώσουμε στον 'αναξιοπαθούντα' που είχε επιλέξει σήμερα συνειδητά την χαμηλότερη κλάση τα Χ ευρώ, εσύ μεγάλε που πλήρωνες την υψηλότερη θα πάρεις αναλογικά τα @@ σου (κάτι που συμβαίνει και σήμερα). Γι' αυτό και λέω ότι είναι μεγάλη η αδικία κατά των μισθωτών που θέλουν δεν θέλουν εμπίπτουν σε υψηλότερες της κατώτερης κλάσσης. Το ίδιο γίνονταν βέβαια και παλιά, παλιά όμως υπήρχε όντως μια αναλογικότητα αισθητή στην τσέπη.
-
Η αναλογία εισοδημάτων των εε, από τον ανώτερο στον κατώτερο είναι τεράστια. Υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν π.χ. εκατομμύρια κάθε χρόνο επί σειρά δεκαετιών, και παράλληλα πολλοί άλλοι που κυριολεκτικά φυτοζωούν κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει τόση αντίθεση εισοδημάτων σε τέτοια κλίμακα στους μισθωτούς. Άρα, αν κάποιοι πρέπει να έχουν κλιμακωτές εισφορές είναι πρώτα οι εε. Φυσικά, θα ήταν σωστό να ακολουθήσουν σε εύλογο χρόνο και οι μισθωτοί, το εύχομαι και γι' αυτούς, και εκεί υπάρχουν εισοδηματικές ανισότητες, έστω και μικρότερες.
Το γεγονός ότι θα μπορούν πλέον να επιλέγουν την ασφαλιστική τους κλάση ανά έτος, είναι ένα πρόσθετο ατού. Σίγουρα θα υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι επειδή οι δουλειές τους δείχνουν ότι πάνε καλύτερα να επιλέξουν μια ανώτερη κλάση, αλλά στο μέσον της χρονιάς να 'γυρίσει' το χαρτί και να δεινοπαθήσουν, αλλά τουλάχιστον αυτό μπορείς να διορθωθεί την επόμενη και να μετριάσει την ατυχή, όπως εξελίχθηκε, κίνηση. Επίσης, το γεγονός ότι ΕΣΥ αποφασίζεις, είναι ένα επιπλέον συν. Προφανώς ο υπολογισμός της σύνταξης πρέπει να γίνεται με κάποιο διαφανή τρόπο και αναλογικό τρόπο, όχι να σου πει φερειπείν ότι ναι μεν πλήρωνες 30 χρόνια σε ανώτερη κλίμακα αλλά επειδή τα τελευταία πέντε χρόνια είχες την κατώτερη, θα πάρεις τη βασική σύνταξη. Επίσης το νέο σύστημα σε κάνει πιο υπεύθυνο στη διαχείριση του εισοδήματός σου αφού ΕΣΥ αποφασίζεις πως και τι θα δώσεις, γνωρίζοντας από πριν ότι ανάλογα θα λάβεις. Φυσικά πρέπει να περιμένουμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες του νέου συστήματος και πως θα εφαρμοστεί για να έχουμε μια πλήρη άποψη.
Επίσης, ο αντισυμβαλλόμενος, το κράτος εν προκειμένω, πρέπει να τηρήσει την υπογραφή του. Αν είναι να αλλάξει ο νόμος κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, ή να σου μασουλήσει τα αποθεματικά του ταμείου στην πορεία για να καλύψει άλλες ανάγκες (ή απλώς κάποιους νέους τζαμπατζήδες του συστήματος), τότε βράσε ρύζι (Καρολίνα).
Τι ίσχυε μέχρι τώρα
Το 'σύστημα τσουβάλι' επικρατούσε επί σειρά δεκαετιών στους εε. Δηλαδή όσα και να βγάζεις ή να μπαίνεις μέσα θα πληρώσεις χ ταρίφα κάθε χρόνια, κάτι που έμπαζε από παντού. Και κυρίως ξεχείλιζε από προχειρότητα στη σύλληψη και εφαρμογή του. Σου λέει πόσα μας λείπουν?, τόσα. Πόσους ασφαλισμένους έχουμε? τόσους. Άρα διαίρεση μούμπλε-μούμπλε και βγαίνει τόσο ανά κεφάλι. Στο δικό μου ταμείο, το ΤΣΜΕΔΕ των μηχανικών, ήτο κάτι παραπάνω από 4 χιλιάρικα το χρόνο όσα μιλλιόνια και να έβγαζες. Απίστευτο? Και όμως αληθινό.
Το 'σύστημα Κατρούγκαλου' που έπαιξε για μερικά χρονάκια ήταν στη θεωρία ωραίο, αλλά μόνο εκεί. Σου λέει δεν μπορεί κύριε να βγάζεις μιλλιόνια και να πλερώνεις τα ίδια με τον άλλο που φυτοζωεί, το λέει και το σύνταγμα. Γι' αυτό πλέρω πανωτίμια. Είχε όμως δύο τεράστια τρωτά, τα οποία και άφησε ανέγγιχτα :
Α, το γεγονός ότι υπάρχουν φτωχομπινέδες και 'φτωχομπινέδες' στην μικρότερη κλίμακα, με τους πρώτους να φυτοζωούν πραγματικά ενώ τους άλλοι απλώς να φοροδιαφεύγουν τον άμπακα (αλήθεια, πόσους φτασμένους μηχανικούς/υδραυλικούς/γιατρούς κ.ο.κ. ε.ε. γνωρίζετε που κάνουν συστηματικά τον ψόφιο κοριό, ενώ βγάζουν τα κέρατά τους τα δίφορα? Εγώ πάντως πάρα πολλούς), και
Βου. Ότι είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο να απολαμβάνεις και πιο πολλές παροχές όταν πληρώνεις περισσότερα, κάτι που ο Κατρούγκαλος το θεωρούσε από βλάσφημο, έως κολάσιμο. Έτσι, ενώ σαν έχων και κατέχων έδινες τα μαλλιά της κεφαλής της Νταιάνας Ροσς στο ταμείο σου, στο τέλος έπαιρνες τα ίδια με αυτόν που είχε δώσει ψίχουλα, κάτι που ήταν σοβαρό κίνητρο για μερικούς στο να αποκρύψουν ακόμη περισσότερα εισοδήματά τους και να δω τότε τι θα πάρουν οι τζαμπατζήδες και οι κάνοντες τους ψόφιοι κοριοί. Ρητορική η ερώτηση -> θα πάρουν (παίρνουν ήδη) το the longest of the three, αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη.
-
Για τους αγρότες ισχύει πως διπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές τους, ή fake news διάβασα, πως από 114 ευρώ το μήνα πάνε στα 220 ευρω και από 1.368 ευρώ το χρόνο στα 2.640 ευρώ.
Κι αυτοί όπως και οι ΕΕ, έχουν ψηφίσει ΝΔ σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστά απ' ότι Τσίπρα.
-
Επίσης, το γεγονός ότι ΕΣΥ αποφασίζεις, είναι ένα επιπλέον συν. Προφανώς ο υπολογισμός της σύνταξης πρέπει να γίνεται με κάποιο διαφανή τρόπο και αναλογικό τρόπο, όχι να σου πει φερειπείν ότι ναι μεν πλήρωνες 30 χρόνια σε ανώτερη κλίμακα αλλά επειδή τα τελευταία πέντε χρόνια είχες την κατώτερη, θα πάρεις τη βασική σύνταξη. Επίσης το νέο σύστημα σε κάνει πιο υπεύθυνο στη διαχείριση του εισοδήματός σου αφού ΕΣΥ αποφασίζεις πως και τι θα δώσεις, γνωρίζοντας από πριν ότι ανάλογα θα λάβεις. Φυσικά πρέπει να περιμένουμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες του νέου συστήματος και πως θα εφαρμοστεί για να έχουμε μια πλήρη άποψη.
Επίσης, ο αντισυμβαλλόμενος, το κράτος εν προκειμένω, πρέπει να τηρήσει την υπογραφή του. Αν είναι να αλλάξει ο νόμος κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, ή να σου μασουλήσει τα αποθεματικά του ταμείου στην πορεία για να καλύψει άλλες ανάγκες (ή απλώς κάποιους νέους τζαμπατζήδες του συστήματος), τότε βράσε ρύζι (Καρολίνα).
Για τους λόγους αυτούς είναι απολύτως προφανές ότι όλοι θα επιλέξουν την ελάχιστη ταρίφα. Και αν έδινες 350 τον μήνα στο ΤΣΜΕΔΕ θα προτιμήσεις να δίνεις τώρα 250 και το 100ρικο να το φας η να το κάνεις ιδιωτική ασφάλιση. Πραγμα το οποίο δεν μπορεί να κάνει ο μισθωτός.
Ας μην κρυβόμαστε, το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να δώσει τίποτα αξιολογο ως συνταξη σε 30 χρονια, ο,τι και αν εχεις πληρωσει, το έχουμε ξαναπεί. Απαλλάσσει λοιπον τον εε απο την υποχρεωση συντηρησης του τρεχοντος συστηματος κρατώντας για τον σκοπο αυτο τον μισθωτό. Κανένας τεκμηριωμενος λόγος δεν υπάρχει για αυτο πλην της ψηφοθηρίας. Μια ισόποση ναλογικη μείωση για όλους θα ήταν προφανώς δικαιότερη.
-
Για τους αγρότες
Xωρίς να το έχω ψάξει, θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη: το θεωρώ αδιανόητο αυτό το σενάριο από ένα κόμμα εξουσίας όπως η Νουδού. Γνωρίζει πολύ καλά τη δύναμη των αγροτών, την έχει εκμεταλλευτεί πολλάκις στο παρελθόν, ξέρει την αγελαία εκλογική νοοτροπία τους και ότι μπορούν ακόμη και τώρα παρόλο που έχουν σχετικά αποδυναμωθεί (1,1 εκ. είναι οι ασφαλισμένοι στον οργιώδη ΟΓΑ) να την μαυρίσουν σύσσωμοι χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Να διέπραξε τέτοια γκάφα ολικής? Χλωμό.
-
είναι απολύτως προφανές ότι όλοι θα επιλέξουν την ελάχιστη ταρίφα. Και αν έδινες 350 τον μήνα στο ΤΣΜΕΔΕ θα προτιμήσεις να δίνεις τώρα 250 και το 100ρικο να το φας η να το κάνεις ιδιωτική ασφάλιση. Πραγμα το οποίο δεν μπορεί να κάνει ο μισθωτός.
Ας μην κρυβόμαστε, το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να δώσει τίποτα αξιολογο ως συνταξη σε 30 χρονια, ο,τι και αν εχεις πληρωσει, το έχουμε ξαναπεί. Απαλλάσσει λοιπον τον εε απο την υποχρεωση συντηρησης του τρεχοντος συστηματος κρατώντας για τον σκοπο αυτο τον μισθωτό. Κανένας τεκμηριωμενος λόγος δεν υπάρχει για αυτο πλην της ψηφοθηρίας. Μια ισόποση ναλογικη μείωση για όλους θα ήταν προφανώς δικαιότερη.
- Καλά θα κάνουν να πληρώσουν την ελάχιστη ταρίφα, ο νόμος της αγοράς είναι να δίνεις λίγα στους σεσημασμένους και κατά συρροή αφερέγγυους. Και πολύ καλά θα κάνει το κράτος με τη σειρά του να δώσει τα ελάχιστα όταν έρθει η ώρα του. Λίγα έδωσες λίγα θα πάρεις. Αλλά τα ελάχιστα αυτά να επαρκούν για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας κάνει τα κουμάντα του. Επιτέλους. Είτε τα τρώει φρέσκα σαν τα ψάρια, και τότε καλωφάγωτα, είτε τα αποταμιεύει, και τότε θα πάρει μετά από χρόνια πιθανόν περισσότερα από όσα θα του δώσει το κράτος, είτε ρισκάρει και τα επενδύει, είτε αγοράζει ένα πρόσθετο ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.
Πρέπει να αποδεχθούμε το εξής, το οποίο είναι και η αφετηρία της όποιας συζήτησης για το ασφαλιστικό: ότι το σύστημα τσουβάλι, ή αλλιώς όλοι στο ίδιο καζάνι που έπαιζε για ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ είναι επιεικώς αστείο. Δεν μπορεί να πληρώνει 4.000 ευρώ το χρόνο το τσουτσέκι το 23άχρονο, ο μηχανικός των 800 ευρώ, και τα ίδια να δίνει και ο Μπόμπολας των δισεκατομμυρίων (και αυτός στο ΤΣΜΕΔΕ είναι καθότι μηχανικός).
Επίσης και το σύστημα του Κατρούγκαλου, με δεδομένο ότι το 90% των εε δηλώνουν το ελάχιστο εισόδημα στην εφορία, είναι για την ζωοπανύγηριν, επιεικώς. Και τα δύο συστήματα είναι για φαλιμέντο, άρα ΠΡΕΠΕΙ να πάμε σε αλλαγές.+_
2. Να το κάνει και ο μισθωτός, αυτό ζητάω, στο πηγάδι κατούρησε αυτός?
- Δεν απαλάσσει τον εε από την συντήρηση του υπάρχοντος συστήματος. Μπορεί κάλλιστα το (όποιο) νέο σύστημα να εφαρμοστεί στους νέους ασφαλιζόμενους και μόνο, μπορεί να εφαρμοστεί με συντελεστές (π.χ. ένα ποσοστό της σύνταξης θα βγαίνει αναδιανεμητικά και το υπόλοιπο κεφαλαιοποιητικά, όπως γίνεται τώρα άλλωστε*), και στο φινάλε υπάρχουν και οι φόροι. Π.χ. το όργιο ΟΓΑ επιδοτείται κάθε χρόνο από τον κρατικό κορβανά (=φόροι), γιατί έτσι. Όπως και παλαιότερα, πριν γίνει κύριο ταμείο με τις κρατήσεις 'υπέρ ΟΓΑ' σε πλήθος συναλλαγών, αυτή την ύβρι στον κοινό νου, οι παλιότεροι θα το θυμούνται. Και όμως, όπως (ξανα)έγραψα, αυτό το όργιο έδινε τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του στα έρλι νάιντις να επιλέξεις ασφαλιστική κλάση! Το ταμείο των ΔΕΗτζήδων επίσης τα παίρνει από τους φόροι γερά κάθε χρόνο.
*Π.χ. οι συνταξιούχοι του δημοσίου έπαιρναν μέχρι πρότινος τις εξής 3 συντάξεις (μπορεί και να συνεχίζουν, δεν το ξέρω με τις πρόσφατες αλλαγές) :
α. κύρια σύνταξη
βου. Ταμείο αρωγής
γου. Επικουρικό ταμείο
Η πρώτη μόνο ήταν αναδιανεμητική, οι άλλες δύο όχι.
- Η ισόποση μείωση για όλους ακούγεται ωραία, αλλά στην πράξη διαιωνίζει το αποδεδειγμένο αδιέξοδο και φαλιμέντο του υφιστάμενου συστήματος, απλώς με λιιιίγο πιο ευνοικούς όρους. Ήτοι θα βροντήξουμε στον τοίχο και με αυτή, δεν αλλάζουμε
ρότα.
Τέλος, θέλω να γνωρίζω ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες της νέας πρότασης η οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη στο σύνολό της. Άρα κρατάω και μια πισινή.Μπορεί (εύκολα) να αποδειχτεί άλλη μία μπαρούφα ολικής και να βροντήξουμε και με αυτή στον τοίχο. Μπορεί και νωρίτερα κιόλας!
-
Πρέπει να αποδεχθούμε το εξής, το οποίο είναι και η αφετηρία της όποιας συζήτησης για το ασφαλιστικό: ότι το σύστημα τσουβάλι, ή αλλιώς όλοι στο ίδιο καζάνι που έπαιζε για ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ είναι επιεικώς αστείο. Δεν μπορεί να πληρώνει 4.000 ευρώ το χρόνο το τσουτσέκι το 23άχρονο, ο μηχανικός των 800 ευρώ, και τα ίδια να δίνει και ο Μπόμπολας των δισεκατομμυρίων (και αυτός στο ΤΣΜΕΔΕ είναι καθότι μηχανικός).
Επίσης και το σύστημα του Κατρούγκαλου, με δεδομένο ότι το 90% των εε δηλώνουν το ελάχιστο εισόδημα στην εφορία, είναι για την ζωοπανύγηριν, επιεικώς. Και τα δύο συστήματα είναι για φαλιμέντο, άρα ΠΡΕΠΕΙ να πάμε σε αλλαγές.+_
Επειδή μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω σε αυτά που γράφεις, πως ακριβώς εξασφαλίζει το νέο σύστημα ότι ο 'Μπόμπολας των δις' δεν θα πληρώνει την ελάχιστη ταρίφα, άρα τα ίδια με το 'τσουτσέκι το 23χρονο';
Πόθεν προκύπτει η βελτίωση στο 'σύστημα Κατρούγκαλου;'. Στο ότι η ελάχιστη ταρίφα θα αυξηθεί;
Δεν ξέρω πόσων ετών είσαι, το σύστημα αυτό ήταν το ίδιο με αυτό που υπήρχε παλαιότερα. Υπήρχαν καθορισμένες ταρίφες και πλήρωνες εσύ αυτά που ήθελες (όλοι οι μηχανικοί επιλέγαμε βέβαια την ελάχιστη). Αυτό που τώρα αλλάζει είναι το ύψος των ταριφών, σιγά την μεγάλη εφεύρεση που αλλάζει το σύστημα, αλλάζει 'ρότα' και μας γλυτώνει από το να 'βροντήξουμε στον τοίχο'.
Προφανώς για εε που δεν μπορούσαν να κρύψουν και πλήρωναν παράλογες μη ανταποδοτικές εισφορές είναι μια μεγάλη ανάσα. Και για να υπάρξει αυτή θα επιβαρυνθεί κατάτι η 'μαρίδα' (πραγματική ή κατά δήλωση), κάτι το οποίο δεν είναι παράλογο. Αυτό που είναι παράλογο είναι το ότι διατηρείται αυτούσιο το σύστημα για τους μισθωτούς το οποίο φτάνει σε επιβάρυνση 20% επί του μισθού μέχρι ορίου 6500 ευρώ (πρακτικά δηλαδή για το 99.9%). Εδώ το χάπι είναι ότι το 13% είναι του εργοδότη, κάτι βέβαια σαφώς παραπλανητικό αφού και αυτό είναι κόστος που ο εργοδότης προσμετρά συνολικά για τον εργαζόμενο για την πρόσληψη, διατήρηση ή την απόλυσή του και καταλήγει στον ίδιο 'κουβά' μη ανταποδοτικότητας που αναφέρεις.
Συμφωνώ ότι πρέπει να δούμε βέβαια την ολοκληρωμένη πρόταση και τις λεπτομέρειες.
-
Πηλιουρείτη τώρα μας εμφανίζεσαι στην μαρξιστική φράξια του παλαιού προεδρικού πασοκ..
Ολα όμως ξεκίνησαν γιατί μας χρέωσες την χούντα .
Και ναι αυτό το μετεμφυλιακό κράτος , παίζει να ήταν πιο έντιμο από το κράτος των πρασινοφρουρών της περιόδου 81-89 , όπου τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων αντικαταστάθηκαν από χαρτιά της κλαδικής .
Για τα άλλα που γράφεις , για την χώρα , γενικότερα συμφωνούμε όλοι . Αθώους στα κόμματα είναι δύσκολο να βρούμε....
Εγώ από την άλλη θα ήθελα να διαβάσω από κάποιον που είναι Αντιμητσοτακικός και ΑντιΝΔ πως ακριβώς ονειρεύεται την χώρα Ελλάδα. Πως ακριβώς θα την ήθελε. Πάντα όμως με την προϋπόθεση ότι γνωρίζει που βρίσκεται γεωγραφικά η Ελλάδα και όχι να θεωρεί ότι είναι κάπου στην Νέα Ζηλανδία.
-
απλα να προσθεσω οτι
Ο dstou εγραψε για 1.1 εκατομμυριο ασφαλισμενους στον ογα . να διευκρινισω επειδη το μυαλο παει αμεσως στους αναξιοπαθουντες συναδελφους με τα τρακτερ των 150000 που κλεινουν τις εθνικες οτι.
Στον ΟΓΑ ενταχθηκαν ολοι οι παλινοστουντες απο τις ανατολικες και πρωην ΕΣΣΔ χωρες οι οποιοι δεν πληρωσαν ουτε
πληρωνουν , ενταχθηκαν επισης ολοι οσοι ηταν ανασφαλιστοι , οπως νοικοκυρες που δεν ειχαν να παρουν απο πουθενα αλλου
συνταξη , οπως επισης ρομα και καθε ειδους επιδοματα.
Αυτην την στιγμη κανεις κατα κυριο επαγγελμα αγροτης δεν μπορει να φοροδιαφυγει (εσοδα εξοδα ) μονο λαικατζηδες , αλλα αυτοι δεν ειναι αγροτες , εχουν παρει τις αδειες απο πολιτικους διαμενουν αθηνα και αγοραζουν απο θερμοκηπια του μαραθωνα η την λαχαναγορα.
Το αγροτικο εισοδημα ειναι ενα αλλα οι ασφαλισμενοι κατα πλειοψηφια 2 συζυγοι , ετσι σε εναν μικρο καλλιεργητη που κατα βαση εχουμε στην ελλαδα θα του ερθει 5280 τον χρονο .
και βεβαια ουτε επαιρναν ουτε θα παιρνουν καμμια συνταξη που να πλησιαζει δημοσιου υπαλληλου η των δεκο . και το να δουλευουν χειρονακτικα γυναικες ανδρες μεχρι τα 67 τους ειναι απιστευτο την στιγμη που βγαζαμε απο 45 ετων συνταξιουχους στο δημοσιο .
Αυτη την στιγμη στο χωριο μου οι μεγαλοκτηματιες που εχουν εργατες γης κανουν παρτι με τσιπουρα και ορκιζονται στο ονομα του κουλη.
Η προσωπικη μου αποψη οχι οτι ενδιαφερει κανεναν αλλα για την ιστορια που λενε, ειναι οτι αυτοι με τα μεγαλυτερα εισοδηματα θα πρεπει να πληρωνουν και περισσοτερα να υπηρετουν περισσοτερο στο στρατο οπως και να βρισκονται στην πρωτη γραμμη , μιας και ταυτιζονται με την πατριδα αλλα και το κρατος . Οσον με αφορα τα παιδια μου θα βρισκονται σε λιγο καιρο και τα τρια εξωτερικο ηδη εχουν αλλη υπηκοοτητα και διαβατηρια .ΕΔω θα πουληθουν ολα και ουτε σαν αναμνηση δεν θα υπαρχουμε .αρκετα με τους κοτσαμπασηδες .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2