-
δεν ειναι κ μεγαλη ποσοτητα λαδιου που καιει, αλλα απο καινουρια καινε πιο πολυ
Συμπληρώνω, ότι δεν καίγονται όλα τα λάδια το ίδιο εύκολα. πχ έβαζα Elf και ήθελα 1 λίτρο στα 1000 χλμ, και έβαλα Yacco στο ίδιο ιξώδες και σταμάτησε να καίει, μετά από λίγες αλλαγές επειδή δεν το εύρισκα εύκολα βαριόμουνα να τρέχω δεξιά και αριστερά και έβαζα Selenia πάντα στο ίδιο ιξώδες, μετά το γύρισα στα λάδια του Lidl, με αυτά έκανα 200.000 + χλμ και δεν πέρασα ποτέ τα 400 ml στα 1000 χλμ. με κανένα λάδι εκτός το Elf που το έπινε σαν μπεκρής.
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν καίγονται όλα με τον ίδιο ρυθμό, το γιατί δεν ξέρω, αλλά αυτή τη διαπίστωση έκανα.
-
επανερχομαι για να εξομολογηθω τη βλακεια που με δερνει....Πως μου ειχε σφηνωθει στο μυαλο οτι ειχα αγορασει μπιτονι του λιτρου....Τελικα ειναι των 4 λιτρων, οποτε καιει γυρω στο 1 λιτρο στα 2.000km....cson, τι ακριβως φοβασαι? για να ξερω να ετοιμασω χαρτομαντηλα...
-
φίλε -βάλε 10w40 τού lidl ,( φθηνό κ μιά χαρά λαδι ειναι ) πρόσφατα μάλιστα σε γνωστό με seat toledo του εκαιγε λάδια ,εβαλε απο το lidl και μείωσε σχεδόν στο μισό την κατανάλωση του λαδιού ,βγαίνει σε δοχείο 5litro και σε 1litro ,
για να στο λέει και ο 21quadra ,δοκίμασέ το αμεσα
-
Καλημερα σε ολους. Τελικα το αμαξι το εβαλα μεσα για ελατηρια. Μολις το ανοιξε ο μαστορας ηταν (φυσικα) εντελως κολημμενα πανω στα εμβολα. Επισης, ενω στο service book εγραφε οτι ειχε γινει αλλαγη δισκου - πλατω 10.000 km πριν παρω το αμαξι, κατι που μου ελεγε και με καμαρι ο προηγουμενος ιδιοκτητης, φυσικα δεν ειχε αλλαξει τιποτε! Οποτε ευκαιρια για αλλαγη και γι αυτο. Επισυναπτω και μερικες φωτο και αν εχετε καποια παρατηρηση επισημανση feel free.
-
Υποθέτω μαζί με τα ελατήρια να σου αλλάξει και κουζινέτα στροφάλου / μπιελών γιατί βλέπω ότι τα έχει χύμα και ανάκατα πεταμένα, ελπίζω ο μάστορας να μετρήσει πρώτα τις μπιέλες αν είναι εντός προδιαγραφών, εννοώ να μην έχουν γίνει οβάλ τα κομβία τους, γιατί αν τα κομβία τους είναι με οβάλ εκτός προδιαγραφών είτε θα κολλήσει είτε χειρότερα θα σπάσει ο κινητήρας.
Κάνε του μια υπενθύμιση γιατί έχουν σπάσει πολλά μοτέρ έτσι, θέλει καλό και προσεκτικό μέτρημα όλο το μοτέρ και κάθε εξάρτημα στο bottom end.
Επίσης είναι πολύ βρώμικα τα έμβολα, δεν άλλαζε συχνά λάδια ο προηγούμενος ? Οι συχνές αλλαγές σώζουν αυτές τις καταστάσεις, ειδικά σε ντήζελ που κινούνται εντός πόλης.
-
Απ ότι φαίνεται αλλαζε λαδια οποτε θυμόταν. Ο μαστορας πριν το βαλω μεσα ειχε πει οτι θα αλλαχθουν μεταλλα και ελατηρια.... Με το 'μεταλλα' υποθέτω οτι εννοει τα κουζινετα; Ολα θα τα δει και θα τα μετρήσει, ειναι πολυ ψειρας και τυπικος στη δουλειά του.
-
Καινούριο θα γίνει το μοτορι. Τί τιμή σου έχει πει;;;
-
προχωραει η επισκευη και απ' οτι φαινεται ειμαστε σε πολυ καλο δρομο. Ορισμενες φωτο:
-
Ο χώρος του συνεργείου είναι εξαιρετικά καθαρός!
-
Ο χώρος του συνεργείου είναι εξαιρετικά καθαρός!
Ο συγκεκριμενος αγαπαει παρα πολυ τη δουλεια του και ειναι επαγγελματιας σε ολα, μα πανω απ ολα τιμιος μεχρι αηδιας. Καθε μερα παει αρκετα νωριτερα, μαζευει, καθαριζει κλπ και το βραδυ πριν φυγει το ιδιο. Το καθε εργαλειο ταξινομημενο στη θεση του, πεντακαθαρο κλπ. Δεν θα ξεχασω ποτε πως καποια στιγμη που ειχε ζημια το προηγουμενο αμαξι (και που λογω παλαιοτητας του αυτοκινητου μονο μεταχειρισμενο και παρολα αυτα ακριβο ανταλλακτικο μπορουσαμε να βαλουμε) εκατσε ο ανθρωπος χωρις να μου πει τιποτε, δυο μερες και προσπαθουσε να φτιαξει το δικο μου γιατι ηξερε οτι στενευομουν οικονομικα....Στο τελος μου ζητησε συγγνωμη που δεν τα καταφερε. Εξαιρετικος και σαν μαστορας, 10 χρονια τωρα δεν εχω το παραμικρο παραπονο.
Πραγματικα με τιμα που ειναι φιλος μου και εννοειται τον εμπιστευομαι σε ολα.
-
Ενημερωνω το topic με νεες φωτογραφιες....Προτασεις η παρατηρησεις δεκτες
edit: μόλις μίλησα με το μάστορα. Μετά το honing που έγινε στους κυλίνδρους, επειδή η ζημιά που είχε γίνει ήταν μεγάλη, πρέπει αναγκαστικά να πάμε σε oversized πιστόνια. Θα κρατήσω 3 από τα παλιά να τα κάνω τασάκια και το τέταρτο θα το φέρω στο κεφάλι του προηγούμενου ιδιοκτήτη....
-
Ενημερωνω το topic με νεες φωτογραφιες....Προτασεις η παρατηρησεις δεκτες
edit: μόλις μίλησα με το μάστορα. Μετά το honing που έγινε στους κυλίνδρους, επειδή η ζημιά που είχε γίνει ήταν μεγάλη, πρέπει αναγκαστικά να πάμε σε oversized πιστόνια. Θα κρατήσω 3 από τα παλιά να τα κάνω τασάκια και το τέταρτο θα το φέρω στο κεφάλι του προηγούμενου ιδιοκτήτη....
Φοβερη καθαριοτητα!Μηπως δεν αξιζει η επισκευη πλεον?Ποσο παει ενας τετοιος κινητηρας?
-
gazp87 wrote:
Φοβερη καθαριοτητα!Μηπως δεν αξιζει η επισκευη πλεον?Ποσο παει ενας τετοιος κινητηρας?
το σκεφτηκα κι εγω....αλλα πλεον εδω που φτασαμε, δεν υπαρχει γυρισμος. Μια η αλλη θα μου ερθει για μεταχειρισμενο μοτερ, χωρια που οσο να ναι, ακομα και καλο να ειναι σε τετοια κατασταση οπως θα γινει το δικο μου δεν θα ειναι....
-
Δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα σε μια γενικη επισκευη απο μερακλη τεχνικο και ενος κινητηρα γουρουνι στο σακι.
-
H απίστευτη δουλειά που φαίνεται από τις φωτογραφίες να έγινε πρέπει να πραγματοποιήθηκε σε ρεκτιφιεράδικο κι όχι σε απλό συνεργείο αυτοκινήτων, για αυτό ήρθε ο κινητήρας σαν ολοκαίνουριος. Στον μάστορα όμως επαφίεται η σωστή συναρμολόγηση και λειτουργία από εδώ και πέρα.
-
Ε προφανώς πρέπει να πάει σε μηχανουργείο για να γίνουν όλα αυτά.
-
Το ποιόν επιλέγει ως συνεργάτη ρεκτιφιε ένα συνεργείο δείχνει πολλά.
Ωραία δουλεια φένεται ,περιμένουμε το αποτέλεσμα
-
Ο στροφαλος ειναι αρπαγμενος στο δευτερο κομβιο απο αριστερα η μου φαινεται; Διακρινω καποιες γρατζουνιες για αυτο ρωταω.
Απιστευτο παντως μετα απο 145.000χλμ να εχουν αρπαξει σχεδον τα παντα στο μοτερ και να χρειαζεται εως και μεγαλυτερα πιστονια.
Μυριζει αλλαγες λαδιων απο καθολου εως ποτε και ξυλο πολυ στο δρομο.Ευχομαι να γινει καινουργιο, φιλε μου.
-
Kαλημέρα σε όλους.
Όντως κι εμένα φίλε japanese1 μου φαινόταν λίγο περίεργος ο στρόφαλος, είναι όμως μια χαρά, τον είδα και απο κοντά. Μάλλον ο φωτισμός στη φωτό έφταιγε. Όσο για τις αλλαγές λαδιών, έχεις απόλυτο δίκαιο, άλλο που το Service Book έλεγε άλλα....Προφανώς είχε κάποιο λαμόγιο φίλο μηχανικό και του σφράγιζε το βιβλίο για ανύπαρκτα Service....Νομίζω το ανέφερα και πιο πάνω, φαινόταν στο βιβλίο ότι είχε αλλαχτεί δίσκος πλατώ 10.000km πριν το πάρω. Φυσικά τώρα φάνηκε ότι δεν είχε αλλαχτεί και πλησίαζε ο καιρός που θα ξεκινούσαν τα προβλήματα, οπότε θα γίνει αυτό τώρα που είναι λυμένο το μοτέρ.
Μερικές ακόμα φωτό, λογικά σύντομα θα το έχω στα χέρια μου.
-
Ούτε από το εργοστάσιο δεν βγήκε έτσι....
Hyundai i20 - Καμμένη φλατζα;