-
ik wrote:
Dublin wrote:
Στο φυλλαδιο ελεγε Allure με εσωτερικα φωτα led και στα σκιαστρα και στα ποδια οδηγού-συνοδηγού. Ειχα μεινει με την εντυπωση οτι υπήρχαν, και ετσι θα παραλαμβανα το αυτοκινητο (παρελαβε η γυναικα τελικα) αλλα ενημερώθηκα οτι μονο στη GT. Περιμένουμε ενημέρωση απο Γαλλια αν σταλθηκαν ποτε Ελλαδα Allure ετσι. Αν ξερει κανεις τιποτα ας με ενημερώσει. Με εχει ξενερώσει πολυ αυτο. Στα ποδια οδηγου-συνοδηγού θελει κατι γιατι ειναι πολυ σκοτεινη η καμπινα το βραδυ. Στο B max το εχουμε και ειναι ωραιο (αν και μονο καγκουρο-κοκκινο!).
Καλημέρα και καλοτάξιδο!
Όταν λες περιμένουμε επίσημη απάντηση από Γαλλία....έχεις κάνει κάποια κίνηση; Μπορούμε να κάνουμε κάτι; Γιατί ότι φυλλάδια γράφει ότι ο βασικός εξοπλισμός μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία προειδοποίηση.
Στον γαλλικό οδηγό τα περιγράφει πάντως σαν στάνταρ στην allure. Στην GTline έχει πρόσθετα στους πίσω επιβάτες και στα αλεξήλια. Ίσως να φταίει ότι η έκδοση σου ήταν με τα launch cars.
Τα φωτάκια πάντως στα πόδια μπαίνουν εύκολα. Ανοίγεις το καπάκι για τις ασφάλειες και τον πάτο από το ντουλαπάκι του συνοδηγού και η καλωδίωση είναι εκεί (λογικά και η τρύπα στην οποία κουμπώνει). Κόστος γύρω στα 10 ευρώ τα 2 από ebay.
τα έχω βάλει στο προηγούμενο εύκολα, αλλά υπόψιν ότι ο φωτισμός δεν είναι μόνιμος. ανάβουν σβήνουν αυτόματα μαζί με την πλαφονιέρα.
Ακομα δεν πειραζω τιποτα. Αργοτερα ισως το ψάξω μεσω επισημου αντιπροσώπου. Στην GT ελέγχεται απο οθονη και το χρωμα, περιμενα στην Allure ενα απλο ασπρο. Εχεις κανα λινκ;
Εχω στειλει email στη Peugeot και το ψάχνει ο αντιπροσωπος μου επισης.
Δεν περιμενω τιποτα, θα μου πουν λογικα οτι ειναι λαθος στον κατάλογο.
Εχω ζητησει ενημερωση επισημη για Advanced Grip Control, πρωτες απαντησεις ηταν στεγνα οχι, αλλα ήθελα απαντηση απο Γαλλια αν θα γινεται αργότερα. Παλι οχι περιμενω.
Οι εκδοσεις ειναι διαφορετικες απο χωρα σε χωρα. Επισης εχουν 2 εκδοσεις GT.
Στους πισω επιβατες εχει led αφής.
-
costasar wrote:
ik wrote:
Dublin wrote:
Στο φυλλαδιο ελεγε Allure με εσωτερικα φωτα led και στα σκιαστρα και στα ποδια οδηγού-συνοδηγού. Ειχα μεινει με την εντυπωση οτι υπήρχαν, και ετσι θα παραλαμβανα το αυτοκινητο (παρελαβε η γυναικα τελικα) αλλα ενημερώθηκα οτι μονο στη GT. Περιμένουμε ενημέρωση απο Γαλλια αν σταλθηκαν ποτε Ελλαδα Allure ετσι. Αν ξερει κανεις τιποτα ας με ενημερώσει. Με εχει ξενερώσει πολυ αυτο. Στα ποδια οδηγου-συνοδηγού θελει κατι γιατι ειναι πολυ σκοτεινη η καμπινα το βραδυ. Στο B max το εχουμε και ειναι ωραιο (αν και μονο καγκουρο-κοκκινο!).
Καλημέρα και καλοτάξιδο!
Όταν λες περιμένουμε επίσημη απάντηση από Γαλλία....έχεις κάνει κάποια κίνηση; Μπορούμε να κάνουμε κάτι; Γιατί ότι φυλλάδια γράφει ότι ο βασικός εξοπλισμός μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία προειδοποίηση.
Στον γαλλικό οδηγό τα περιγράφει πάντως σαν στάνταρ στην allure. Στην GTline έχει πρόσθετα στους πίσω επιβάτες και στα αλεξήλια. Ίσως να φταίει ότι η έκδοση σου ήταν με τα launch cars.
Τα φωτάκια πάντως στα πόδια μπαίνουν εύκολα. Ανοίγεις το καπάκι για τις ασφάλειες και τον πάτο από το ντουλαπάκι του συνοδηγού και η καλωδίωση είναι εκεί (λογικά και η τρύπα στην οποία κουμπώνει). Κόστος γύρω στα 10 ευρώ τα 2 από ebay.
τα έχω βάλει στο προηγούμενο εύκολα, αλλά υπόψιν ότι ο φωτισμός δεν είναι μόνιμος. ανάβουν σβήνουν αυτόματα μαζί με την πλαφονιέρα.
Ακομα δεν πειραζω τιποτα. Αργοτερα ισως το ψάξω μεσω επισημου αντιπροσώπου. Στην GT ελέγχεται απο οθονη και το χρωμα, περιμενα στην Allure ενα απλο ασπρο. Εχεις κανα λινκ;
Εχω ζητησει ενημερωση επισημη για Advanced Grip Control, πρωτες απαντησεις ηταν στεγνα οχι, αλλα ήθελα απαντηση απο Γαλλια αν θα γινεται αργότερα. Παλι οχι περιμενω.
Δεν επεμβαίνεις σε τίποτα. Το φυσάκι είναι εκεί και σε περιμένει. Τσάμπα λεφτά θα πληρώσεις στην αντιπροσωπεία.
Θα σου στείλω λινκ με τα φωτάκια και μια φωτογραφία από την εγκατάσταση για να δεις.
Πάντως και τα πίσω led που έχει το δικό σου, δεν τα περιγράφει σαν στάνταρ στην allure στον ελληνικό οδηγό. άρα κάτι παίζει με τις πρώτες εκδόσεις. Καλύτερα πάντως που έχεις τα πίσω led. Αυτά μετά δεν μπαίνουν.
-
Dublin wrote:
costasar wrote:
ik wrote:
Dublin wrote:
Καλημέρα και καλοτάξιδο!
Δεν επεμβαίνεις σε τίποτα. Το φυσάκι είναι εκεί και σε περιμένει. Τσάμπα λεφτά θα πληρώσεις στην αντιπροσωπεία.
Θα σου στείλω λινκ με τα φωτάκια και μια φωτογραφία από την εγκατάσταση για να δεις.
Πάντως και τα πίσω led που έχει το δικό σου, δεν τα περιγράφει σαν στάνταρ στην allure στον ελληνικό οδηγό. άρα κάτι παίζει με τις πρώτες εκδόσεις. Καλύτερα πάντως που έχεις τα πίσω led. Αυτά μετά δεν μπαίνουν.
Πολυ σωστος. Κ εγω αυτο σκεφτομουν, τα πισω ειναι τελειος απαραίτητα και πολυ βολικά.
Τελικα δεν ξερω τι αυτοκινητο εχω παρει!
Εχει cornering led μπροστα.
-
Να χαίρεστε το 2008 σας, αλλά προσέξτε λίγο τις παραθέσεις, κοντεουν να γίνουν ολόκληρες σελίδες τα post.
-
Πολυ σωστος. Κ εγω αυτο σκεφτομουν, τα πισω ειναι τελειος απαραίτητα και πολυ βολικά.
Τα προβολάκια ομίχλης ήταν από launch pack στα ετοιμοπαράδοτα. Οπότε μάλλον έπεσες στην περίπτωση (καλώς κατά τη γνώμη μου).
-
Dublin wrote:
Τα προβολάκια ομίχλης ήταν από launch pack στα ετοιμοπαράδοτα. Οπότε μάλλον έπεσες στην περίπτωση (καλώς κατά τη γνώμη μου).
Τελευταιο diesel απο ακύρωση. Φιμε πισω, τα προβολακια, και κατι αλλο ειχε εξτρα που δεν μπορω να θυμηθώ με τιποτα. Μου φανηκε καλο value for money αφου αυτο θα παίρναμε.
Ισως περλα ή μπλε με advanced grip control αν εκανα παραγγελια.
-
Αυτόν τον εσωτερικό φωτισμό που λέτε τον έχει πλήρη η Gt-line. Θα ισχύει ή θα υπάρχει και εκεί θέμα;...
-
Αυτόν τον εσωτερικό φωτισμό που λέτε τον έχει πλήρη η Gt-line. Θα ισχύει ή θα υπάρχει και εκεί θέμα;...
Θα ισχυει σιγουρα. Μου το επιβεβαιωσαν αυτο. Νομιζω εχει κ επιλογη φωτισμου 8 χρωμάτων, κατι τετοιο.
-
Τελευταιο diesel απο ακύρωση. Φιμε πισω, τα προβολακια, και κατι αλλο ειχε εξτρα που δεν μπορω να θυμηθώ με τιποτα. Μου φανηκε καλο value for money αφου αυτο θα παίρναμε.
Ισως περλα ή μπλε με advanced grip control αν εκανα παραγγελια.
Καλά
και εγώ προς το μπλε κατευθύνομαι...όμως με επαγωγική φόρτιση (βγαίνει κανα 300 παραπανω) και adaptine cruise (αυτό θέλω να ρωτήσω αν το δίνουν στην allure).
-
Παιδιά οι εντυπώσεις μετά από td (diesel) ειναι πολύ καλές και ψήνομαι σοβαρά.
Ιδανικό μέγεθος για ζευγάρι χωρις παιδιά ή με 1-2 παιδιά αλλά και για εργένηδες. Αρκεί να μη περιμένει κάποιος να βάλει 2 παιδικά καροτσια πίσω. Δεν κουβαλάς συνεχώς ένα μεγάλο όγκο τύπου 3008, aircross, kadjar. Χώροι καμπίνας άριστοι για 4 άτομα 1.80+, δεν έχει την άπλα ενός c5 aircross όμως. Ο μεσαίος επιβάτης πίσω έχει πολύ χώρο για το κεφάλι.
Hi tech ταμπλό αλλά πολλά μπλιμπλικια όμως και είμαι επιφυλακτικός για την αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου. Η δύναμη του κινητήρα μου άφησε κάποια ερωτηματικά, μου φάνηκε λίγο αδύναμος χαμηλά (υπόψιν ότι δεν έχω εμπειρία από ντίζελ). Αν το πιέσεις πάει καλά όμως.
Γενικά ο κινητήρας αυτός θεωρείται αξιοπιστος;;;
Από εκδόσεις νομίζω ότι είναι κρίμα να μην πάει κάποιος στην GT line γιατί παιρνεις αρκετά σε σχέση με την διαφορά με το allure. Ειδικά τα full led σε ένα αυτοκίνητο που το παίρνεις και για το στιλ του είναι must για μένα. Μείον ότι πρέπει να φορτωθείς τις 18αρες ζαντες που με τον καιρό θα ταλαιπωρήσουν τις αναρτησεις. Τέλος παρατήρησα σε εγκάρσιες ανωμαλίες κάπως έντονες αντιδράσεις αλλά μάλλον θα φταινε οι 18αρες.
Από τις τοπ προτάσεις πλεον αλλά και ο ανταγωνισμός δεν αστειεύεται, περιμένω να δω και τα xceed, νέο captur.
-
Για τις αντιδράσεις στις εγκάρσιες ανωμαλίες φταίει πολύ περισσότερο ο ημιακαμπτος πίσω παρά οι 18'. Εκείνες ευθύνονται κυρίως για τον όποιο έξτρα θόρυβο κύλισης, την ελάχιστα μεγαλύτερη κατανάλωση/ρύπους αλλά και τα 150-200€ επιπλέον που θες για 4αδα λάστιχα. Κερδίζεις ελάχιστη έξτρα πρόσφυση και μπόλικη ζήλια από τον κλαρινοκάγκουρα γείτονα....
-
Είναι κρίμα αλλά δεν είναι και deal breaker ο ημιακαμπτος, με κάλυψε οδηγικά αλλα πιο πολύ ανησυχώ για τον κινητήρα ειδικά όταν σε αντίστοιχο σχεδόν αντίτιμο της GT line 1.5 diesel παίρνεις c5 aircross με 130 ίππους επισης diesel, έστω και με λιγότερο εξοπλισμό. Αν κάποιος έχει οδηγήσει και τα 2 ας μας διαφωτίσει...
-
Να ένα πρόβλημα ακόμα της πολύ υψηλής τιμολόγησης του diesel 2008. Πατάει σε τιμές ενός πολύ δυνατού c_suv όπως το C5 Aircross...
-
Δεν ειναι τα ιδια αυτοκίνητα. Κ εγω ειχα αυτο το δίλλημα, μαλιστα ημουν 80-20 υπερ του C5, μεχρι που αποφασισαμε να παμε σε B suv αντι C κ τελείωσε το θεμα.
Βρειτε τι ειδους αυτοκινητο θελετε να παρετε κ μετα διαλέξτε απο τις επιλογες σας. Το C5 σε ολες τις διαστασεις ειναι πολυ μεγαλύτερο και βαρύτερο και βασικα καμια σχεση με το 2008.
Εγω κανω 2-3 μανουβρες για να χωρεσω στο χωρο σταθμευσης της Αθηνας με το 2008, με το C5 θα επρεπε να διευρυνουμε την γκαραζοπορτα της πολυκατοικίας κ ισως κ μεσα να ειχα προβλημα.
Στη μια επαρχιακη πολη (που ζουμε επισης) παρκαρουμε αναμεσα σε κατι ελιες (εχει 5 χωρους αναμεσα στις ελιες) κ το 2008 ισα που χωραει. Στην αλλη πολη που παμε συχνα, το 2008 ξεπεχει απο το γκαραζ για 5 ποντους (φοβαμαι μην βρουν οι διερχωμενοι το βραδυ).
Αν ειχα το C5 θα με προβλημάτιζε σε πολλες απλες και πρακτικες περιπτωσεις της καθημερινοτητας.
Pound per pound το C5 ειναι η μεγαλύτερη ευκαιρια της αυτοκινησης αυτη τη στιγμη, αν κοιτας C suv το βαζω στη κορυφή μαζι με τα Κορεατικα κ το mild hybrid diesel τους (αλλα αυτα θελουν 29000 για να παρεις safety packs, με 27.000 στο C5 εχεις τα παντα).
Το θεμα ειναι τι πραγματικά κανει τη ζωη μας ποιο ευχαριστη και εύκολη. Ποσο συχνα χρειαζεσαι τα 580 λιτρα του C5 και ποσο την ευελιξία και οδηγοκεντρικη συμπεριφορα του 2008? Εμεις προτιμησαμε ευελιξία.
-
Το θέμα είναι αν είσαι 1,94 , έχεις υπόγειο πάρκινγκ , το τωρινό σου αμάξι είναι 4,78 μήκος και στην Αθήνα δεν πολυκατεβαίνεις με αμάξι , τότε το δίλημμα έχει εντελώς άλλα χαρακτηριστικά .
Για μένα το δίλημμα έχει τις εξής μορφές . 3 αιρκρος βενζίνη i touch στα 17500 , 3 αιρκρος ντίζελ αυτόματο στην ίδια έκδοση στα 22000 με 120 άλογα , 2008 στην άκτιβ ντίζελ με 100 άλογα χειροκίνητο , ή πας στα 25-27000 σε 5 αιρκρος βενζίνη , ντίζελ ή Γκράντλαντ αυτόματο ντίζελ με το έξτρα πακέτο ασφαλείας στην έκδοση 2020 .
Αντε τώρα να δεις τι θα γίνει με τα τέλη ταξινόμησης και με τα τέλη κυκλοφορίας του δίλιτρου που έχεις , αλλά και των νέων βενζινοκίνητων ...
Και η κυβέρνηση αντί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα , με την αναβλητικότητα των γνωστών ηλίθιων που λέγονται υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων , έχει παγώσει την αγορά ...
-
Το θέμα είναι αν είσαι 1,94 , έχεις υπόγειο πάρκινγκ , το τωρινό σου αμάξι είναι 4,78 μήκος και στην Αθήνα δεν πολυκατεβαίνεις με αμάξι , τότε το δίλημμα έχει εντελώς άλλα χαρακτηριστικά .
Για μένα το δίλημμα έχει τις εξής μορφές . 3 αιρκρος βενζίνη i touch στα 17500 , 3 αιρκρος ντίζελ αυτόματο στην ίδια έκδοση στα 22000 με 120 άλογα , 2008 στην άκτιβ ντίζελ με 100 άλογα χειροκίνητο , ή πας στα 25-27000 σε 5 αιρκρος βενζίνη , ντίζελ ή Γκράντλαντ αυτόματο ντίζελ με το έξτρα πακέτο ασφαλείας στην έκδοση 2020 .
Αντε τώρα να δεις τι θα γίνει με τα τέλη ταξινόμησης και με τα τέλη κυκλοφορίας του δίλιτρου που έχεις , αλλά και των νέων βενζινοκίνητων ...
Και η κυβέρνηση αντί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα , με την αναβλητικότητα των γνωστών ηλίθιων που λέγονται υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων , έχει παγώσει την αγορά ...
C5! Δεν εχει μεγαλες διαφορες σε κοστος συντηρησης απο τα υπόλοιπα και σιγουρα ειναι πολυ ποιο αυτοκίνητο.
Το 2008 Active ειναι πολυ καλη επιλογη σε καλη τιμη.
Το C3 Aircross θα γινει facelift μαλλον φετος. Καλο αλλα λιγο σε σχεση με τα υπολοιπα.
-
Στην αλλη πολη που παμε συχνα, το 2008 ξεπεχει απο το γκαραζ για 5 ποντους (φοβαμαι μην βρουν οι διερχωμενοι το βραδυ).
Με ευκαιρία το post σου, φαίνεται πως υπάρχουν παραδείγματα που έστω και 5 εκ. στο μήκος ενός αυτοκινήτου παίζουν ρόλο.Σκεφθείτε τα 15-20εκ. (δηλ. ένα aircross σε σχέση με 2008, vitara/puma/juke σε σχέση με focus active/Xceed/QQ κ.τ.λ.). Δεν είναι πάντα όπως τα παρουσιάζουν σε ορισμένες δοκιμές ευκίνητα και για πόλη, όλα τα αμάξια κάτω από 4,40m.
Ως προς το 2008,πραγματικά ο πίσω προφυλακτήρας τον κόβω να είναι καμιά 10-15εκ. προεξέχων.Υπερβολικό κατ'έμε, αφού υποτίθεται ότι ως B-suv,έχει το ρόλο και πιθανού μοναδικού αυτοκινήτου στην οικογένεια (και για πόλη και για ταξίδια).Αν το είχαν λίγο πιο μαζέμενο (έστω στο μισό) θα ήταν καλύτερα.
-
Dublin wrote:
Στην αλλη πολη που παμε συχνα, το 2008 ξεπεχει απο το γκαραζ για 5 ποντους (φοβαμαι μην βρουν οι διερχωμενοι το βραδυ).
Με ευκαιρία το post σου, φαίνεται πως υπάρχουν παραδείγματα που έστω και 5 εκ. στο μήκος ενός αυτοκινήτου παίζουν ρόλο.Σκεφθείτε τα 15-20εκ. (δηλ. ένα aircross σε σχέση με 2008, vitara/puma/juke σε σχέση με focus active/Xceed/QQ κ.τ.λ.). Δεν είναι πάντα όπως τα παρουσιάζουν σε ορισμένες δοκιμές ευκίνητα και για πόλη, όλα τα αμάξια κάτω από 4,40m.
Ως προς το 2008,πραγματικά ο πίσω προφυλακτήρας τον κόβω να είναι καμιά 10-15εκ. προεξέχων.Υπερβολικό κατ'έμε, αφού υποτίθεται ότι ως B-suv,έχει το ρόλο και πιθανού μοναδικού αυτοκινήτου στην οικογένεια (και για πόλη και για ταξίδια).Αν το είχαν λίγο πιο μαζέμενο (έστω στο μισό) θα ήταν καλύτερα.
Θα το μετρησω να σου πω, αλλα το 4.30 ειναι διαφορετικο απο το 4.50 του C5, επισης ανα κατηγορια αυξανεται κ το πλατος κ ο συνολικος όγκος.
-
Επειδή είμαι σε φοβερό διλλημα πήγα και έκανα όσα test drive μπόρεσα μέσα σε 2 ημερες έτσι ώστε να σιγουρευτώ ότι το 2008 είναι η καλύτερη επιλογή για μένα και για την οικογενεια. QQ, grandland, kadjar, Sportage, xceed, ateka, corolla hybrid 1.8, chr hybrid 1.8. Όλα αυτά παίζουν από 23000 (kadjar) ως 26500. Οικονομικότερη επιλογή σε συνδυασμό με επιτόκιο το kadjar χωρίς αμφιβολία αλλά η κεντρική κονσολα φαίνεται παρωχημενη και το πίσω μέρος αχαρο. Δεν έχω δει cx30, captur ενώ το c5 aircross μόνο στατικό (σε feel - πολύ ενδιαφέρον).
Μέχρι στιγμής σε εμφάνιση μέσα-εξω δεν έχω αμφιβολια, το 2008 υπερέχει με το xceed να ειναι κοντά και το c5 να επεται. Σε απτή ποιότητα επίσης το ίδιο, το νιώθεις πιο premium και πιο οδηγοκεντρικο. Σε μέγεθος δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά με καλύπτουν όλα αυτά και επειδη εδώ που μένω δεν υπάρχει πρόβλημα παρκινγκ δεν απορρίπτω και τα λίγο πιο μεγάλα όπως το c5. Από κινητήρες (μόνο diesel) μου έκανε καλύτερη εντύπωση της Kia ο 136hp mild hybrid ενώ και το grandland ήταν αρκετά καλό. Το 2008 1.5 με τα 100hp φαίνεται να υπολείπεται λίγο αλλά για σιγουριά πρέπει να το ξαναδοκιμάσω ίσως να ήταν η ιδέα μου. Είναι και ελαφρύτερο οπότε κάπως εξισορροπείται η κατάσταση. Το ateka μου έκανε καλή εντύπωση αλλά χάνει πολύ σε εμφάνιση. Το grandland φαίνεται να είναι η ισχυρότερη εναλλακτική και μια πολύ καλή μέση λυση, αρκετά κομψο στη μεσαία έκδοση με διχρωμια, σε πολύ καλή τιμη, με ισχυρό κινητηρα και πολύ καλούς χώρους. Θα κάνω λίγο υπομονή να δω και το cx30.
Η αλήθεια είναι ότι είμαι φαν της τεχνολογίας των υβριδικών της Toyota, ειδικά της τελευταίας γενιάς, αλλά corolla δεν θα έπαιρνα ενώ το chr δεν είναι τόσο ανθρώπινο πισω.
-
Διαφωνω στο θεμα με την απτη ποιοτητα μεταξυ xceed και 2008. Ανωτερο το xceed.
Συμφωνω για την χρυση μετριοτητα και εναλλακτικη του grandland.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)