-
parikon wrote:
REALZEUS wrote:
Επειδή χάλασε ένα αυτοκίνητο; Αν είχες ένα Golf και έβλεπες ότι ένα άλλο Golf χάλασε, θα αγχωνόσουν; Δεν υπάρχει αυτοκίνητο που δεν χαλάει...
Συμφωνώ ότι όλα κάποια στιγμή κάτι θα πάθουν αλλά όχι και από την 1η βδομάδα.. Κρίμα να τρέχεις σε συνεργεία από την αρχή..
Μπορεί να τύχει και από την 1η βδομάδα, μηχανήματα είναι και χαλάνε, όπως και οι άνθρωποι αρρωσταίνουν με το που γεννιούνται (μπορεί και πριν γεννηθούν). Αν χαλάσει στην 1η βδομάδα, θα στο φτιάξουν μέσα στην εγγύηση. Πριν 20 χρόνια, αυτοκίνητο 12 εκατομμυρίων Δρχμ χάλασε στα 3000 χλμ. Η αντιπροσωπεία είπε ότι ήταν συνηθισμένο πρόβλημα και το επισκεύασε εντός εγγύησης (αλλαγή και των 16 βαλβίδων). Δεν θέλει άγχος, η ζωή έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα για να αγχωθούμε...
Θα συμφωνήσω με τον Δία εγώ το 2000 είχα πάρει ένα ροβερ 45 καινούργιο είχε 5.5 μύρια δρχ δεν πρόλαβα να φτάσω σπίτι και μου καψε εγκέφαλο
-
REALZEUS wrote:
Επειδή χάλασε ένα αυτοκίνητο; Αν είχες ένα Golf και έβλεπες ότι ένα άλλο Golf χάλασε, θα αγχωνόσουν; Δεν υπάρχει αυτοκίνητο που δεν χαλάει...
Συμφωνώ ότι όλα κάποια στιγμή κάτι θα πάθουν αλλά όχι και από την 1η βδομάδα.. Κρίμα να τρέχεις σε συνεργεία από την αρχή..
Μπορεί να τύχει και από την 1η βδομάδα, μηχανήματα είναι και χαλάνε, όπως και οι άνθρωποι αρρωσταίνουν με το που γεννιούνται (μπορεί και πριν γεννηθούν). Αν χαλάσει στην 1η βδομάδα, θα στο φτιάξουν μέσα στην εγγύηση. Πριν 20 χρόνια, αυτοκίνητο 12 εκατομμυρίων Δρχ, χάλασε στα 3000 χλμ. Η αντιπροσωπεία είπε ότι ήταν συνηθισμένο πρόβλημα και το επισκεύασε εντός εγγύησης (αλλαγή και των 16 βαλβίδων). Δεν θέλει άγχος, η ζωή έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα για να αγχωθούμε...
-
εγώ το 2000 είχα πάρει ένα ροβερ 45 καινούργιο είχε 5.5 μύρια δρχ δεν πρόλαβα να φτάσω σπίτι και μου καψε εγκέφαλο
Τυχερός είσαι! Σε Rover έχω ακούσει την πιο γρήγορη αλλαγή κινητήρα. Γνωστός με 414 δεν πρόλαβε να το φέρει σπίτι από την αντιπροσωπεία! 'Σκόρπισε' στο δρόμο από ρωγμή στο μπλοκ...
Βέβαια στη δεκαετία του 90 ήταν πρωταθλητής στις βλάβες η Rover...
-
alex mix wrote:
εγώ το 2000 είχα πάρει ένα ροβερ 45 καινούργιο είχε 5.5 μύρια δρχ δεν πρόλαβα να φτάσω σπίτι και μου καψε εγκέφαλο
Τυχερός είσαι! Σε Rover έχω ακούσει την πιο γρήγορη αλλαγή κινητήρα. Γνωστός με 414 δεν πρόλαβε να το φέρει σπίτι από την αντιπροσωπεία! 'Σκόρπισε' στο δρόμο από ρωγμή στο μπλοκ...
Βέβαια στη δεκαετία του 90 ήταν πρωταθλητής στις βλάβες η Rover...
Ιδια βλαβη ξαδερφου αρχες των 00ς..
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, αθάνατοι αγγλάρες...
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, αθάνατοι αγγλάρες...
Λοιπόν για να γελασετε παραθέτω το παρακάτω σεντόνι.
Αγοράζω το rover από αντιπροσωπεία της BMW τότε είχαν συνεργασία μεταξύ τους(άνοιγα το καπό και έβλεπα κάπου κάπου σήμα της BMW και χαιρόμουν ο Μ.... ας λες και είχα Μ3. Στο θέμα μας
1φευγω από αντιπροσωπεία και μου χαλάει ο εγκέφαλος φορτωτική με 40 χλμ πικρα
2 με το που το παίρνω από συνεργείο χαλάει το ράδιο cd
3μου καιγόταν συνεχώς 1 φορά την εβδομάδα σχεδόν η ασφάλεια για το πίσω παραθυρο
4 στο 2 χρόνο μου φουσκωσανε οι επενδύσεις στις πορτες
5 μια μέρα που γύριζα από Πρέβεζα φρέναρε ο πίσω δεξιά τροχός
6 και ποιο σοβαρό μόλις έφτασε 100000χλμ μου καψε φλάντζα το έδωσα χωρίς πλάκα με μέσον και πήρα corolla.
7 το ξέχασα ένα φεγγάρι που δεν έπαιρνε μπροστά το πήγα αντιπροσωπεία και τι μου λέει ο μάστορας? Έχει υγρασία καλά είναι να βάζεις λίγο ένα πιστολάκι για τα μαλλιά και να βαράς τον κινητηρα. Του λέω μετά μην πουλάτε στην Άρτα που έχει 80% υγρασία τον χρόνο αλλά στην Αφρική και άλλα πολλά που δεν θυμάμαι.
Sorry για το offtopic
-
Για όσους ενδιαφέρονται,επειδή ξαναπέρασα απο πεζώ, συνεχίζει η προσφορά για μεταλλικό + 500€ μέχρι το τέλος του μήνα.
δυστυχώς η αναμονή για παραγγελίες είναι τρεις μήνες κατ´ελαχιστο.
-
Χαζεύω ένα pov και έχω ερώτηση. Υπάρχει κάποιος λόγος που στον blueHDI για το 2008 έριξαν την συνηθισμένη του ροπή από τα 300Nm στα 250; Όχι ότι θα το έπαιρνα ποτέ diesel απλά δεν μπορώ να φανταστώ τον λόγο να πειράξεις 'προς τα κάτω' αυτό το διαμάντι ειδικά από την στιγμή που το τιμολογείς τόσο ακριβά!
-
Χαζεύω ένα pov και έχω ερώτηση. Υπάρχει κάποιος λόγος που στον blueHDI για το 2008 έριξαν την συνηθισμένη του ροπή από τα 300Nm στα 250; Όχι ότι θα το έπαιρνα ποτέ diesel απλά δεν μπορώ να φανταστώ τον λόγο να πειράξεις 'προς τα κάτω' αυτό το διαμάντι ειδικά από την στιγμή που το τιμολογείς τόσο ακριβά!
250 ειχε και πριν ο 100αρης
300 έχει ο 130
-
-
@Costasar, λες να είμαι τόσο ηλίθιος;
https://youtu.be/NC8x6PVoHAI Δες και την δοκιμή του Drive που και πάλι αφορά τον 130hp blueHDI: Youtube Video
Ενώ στον κατάλογο του GoCar φαίνεται με 300Nm:
https://www.gocar.gr/cars/PEUGEOT/2008/1.5_BlueHDi_130_S&S_GT_Line/
-
@Costasar, λες να είμαι τόσο ηλίθιος;
https://youtu.be/NC8x6PVoHAI Δες και την δοκιμή του Drive που και πάλι αφορά τον 130hp blueHDI: Youtube Video
Ενώ στον κατάλογο του GoCar φαίνεται με 300Nm:
https://www.gocar.gr/cars/PEUGEOT/2008/1.5_BlueHDi_130_S&S_GT_Line/
βλέπω τον επίσημο οδηγό του μοντέλου με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προσφορές που έχω
μπορείς επίσης να ελέγξεις και τον επίσημο ιστοτοπο αν δεν με πιστεύεις
-
Η απορία μου είναι πως δύο σοβαρά κανάλια YouTube έκαναν τέτοιο 'λάθος'. Το spec brochure του 2008 το έχω προσκέφαλο. Δεν ρωτάω το προφανές.
-
Τελικα ποσα εχει;;;
Θυμαμαι πως το μονο suv με 30 κιλα ροπης ειναι η ssangyongαρα με τον 1,6 diesel
-
Στα χαρτιά 30. Τα vds με μπερδεύουν...
-
-
Και το ford Kuga 1.5 diesel σε αυτόματο έχει 300nm ροπή.
-
Τωρα που κοντευω 2000χλμ εχω μια λιγο καλυτερη εικονα του αυτοκινητου.
Γυρω στα 40χλμ μεση ωριαία (λιγο υψηλη), αλλα και με μποτιλιαρισματα Αθηνα πλέον, 2 ορεινες διαδρομες και αυξηση τελικης στα 150-155.
Ειμαστε 5λιτρα στα 100. Με κανα 50-55αρι πετρελαιο γεμιζει. Δινει κανα 850 αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες.
Τα καλα:
ανεση κ κρατημα κορυφαίο για SUV.
i-cockpit, απλα καταπληκτικό. Καλυτερο τιμονι που εχω πιασει ever. Μαλλον καλυτερο ψηφιακό καντραν αυτη τη στιγμη.
Σασμαν απο αλλη χωρα(!).
Χωροι εντυπωσιακοι για την κατηγορια. Εκανα το τεστ του Ψηλου (κουμπαρος μου!). Εκδρομη στο βουνο με τον Ψηλο μπροστα (1.92 περιπου, ισως περισσότερο, μεγαλο 3αρι στα τοπικα μεχρι προσφατα!) στην άνοδο ηταν μπροστα, στο κατεβασμα κάθησε πισω και μπροστα ο φιλος μας γυρω στο 1.87 χωρις να αλλαξει το καθισμα. Ουτε κουραστηκε - ουτε ζαλιστηκε κανεις, μαλιστα ο Ψηλος ενθουσιάστηκε με την πισω θεση (στα περισσοτερα πισω δεν χωραει).
Καθημερινή σχέση με το αυτοκίνητο πολυ ομορφη. Ολα ειναι απλά και minimal θα ελεγα.
Εξοικείωση σχεδον αμεση με τα shortcuts και την touch screen. Το περιμενα χειρότερο.
Πολλες θηκες και ντουλαπακια και αρκετος χωρος κατω απο τον τεμπέλη. Καλος και ο τεμπέλης, επισης τον περιμενα χειροτερο.
Καλος συνδιασμος 17' με το συγκεκριμένο προφιλ ελαστικών.
Τα μειον:
Μικρος χωρος αποσκευών λογω κατηγοριας, αλλα μου φαινεται μεγαλύτερος σε σχεση με ολα τα αλλα που ειδα στα B SUV. Απλα μακαρι αυτοι οι χαζο-ποντοι του πισω προφυλακτήρα να ειχαν γινει πορτ μπαγκαζ.
Στο φυλλαδιο ελεγε Allure με εσωτερικα φωτα led και στα σκιαστρα και στα ποδια οδηγού-συνοδηγού. Ειχα μεινει με την εντυπωση οτι υπήρχαν, και ετσι θα παραλαμβανα το αυτοκινητο (παρελαβε η γυναικα τελικα) αλλα ενημερώθηκα οτι μονο στη GT. Περιμένουμε ενημέρωση απο Γαλλια αν σταλθηκαν ποτε Ελλαδα Allure ετσι. Αν ξερει κανεις τιποτα ας με ενημερώσει. Με εχει ξενερώσει πολυ αυτο. Στα ποδια οδηγου-συνοδηγού θελει κατι γιατι ειναι πολυ σκοτεινη η καμπινα το βραδυ. Στο B max το εχουμε και ειναι ωραιο (αν και μονο καγκουρο-κοκκινο!).
Θα ηθελα οσφυικη στήριξη. Δεν εχει τιποτα. B max παλι εχει κατι απλο, αλλα εχει. Εχω θεμα στη μεση (οπως οι περισσότεροι φανταζομαι μετα τα πρωτα/δευτερα -αντα) και μετα τις 2 ωρες το νιωθω..σοβαρο φαουλ αυτο, αφου το αυτοκίνητο ειναι στημενο σαν cruiser και θα ηθελα ισως αργοτερα να κανω 4-5 ωρες συνεχόμενα. Τωρα κανω 3, αλλα το νιώθω..
Δεν μπορουσαν να βάλουν στις πισω θεσεις ενα 'τραπεζακι' αναμεσα; το θεωρώ πολυ βολικο για τους πισω. Του C3 Aircross θα έφτανε.
Κάμερα ακομη χαμηλης ανάλυσης στα PSA. Ελεος!
Έλλειψη μαλακου πλαστικού στο πανω μερος των πορτων και στο κατω μερος της κονσολας που ακουμπανε τα ποδια. Στο ενα απο τα δυο επρεπε να ειχε για την κλάση του αυτοκινήτου.
Ουδετερο:
Τα ελαστικα ειναι μαλλον περισσοτερο για cruising! Μου φαινονται ταξιδιαρικα και οχι οσο γρηγορα και με πληροφορια θα ηθελα σε ποιο κλειστα κομματια.
Δεν καθεσαι ποτε 'πανω' απο το τιμονι και ποτε πολυ ψηλα. Ειναι καθαρο crossover. Ποιο ταξιδιαρικο και ποιο στροφιαρικο αν θες. Για ποιο 'πανω', κοιταξτε Citroen.
-
Στο φυλλαδιο ελεγε Allure με εσωτερικα φωτα led και στα σκιαστρα και στα ποδια οδηγού-συνοδηγού. Ειχα μεινει με την εντυπωση οτι υπήρχαν, και ετσι θα παραλαμβανα το αυτοκινητο (παρελαβε η γυναικα τελικα) αλλα ενημερώθηκα οτι μονο στη GT. Περιμένουμε ενημέρωση απο Γαλλια αν σταλθηκαν ποτε Ελλαδα Allure ετσι. Αν ξερει κανεις τιποτα ας με ενημερώσει. Με εχει ξενερώσει πολυ αυτο. Στα ποδια οδηγου-συνοδηγού θελει κατι γιατι ειναι πολυ σκοτεινη η καμπινα το βραδυ. Στο B max το εχουμε και ειναι ωραιο (αν και μονο καγκουρο-κοκκινο!).
Καλημέρα και καλοτάξιδο!
Όταν λες περιμένουμε επίσημη απάντηση από Γαλλία....έχεις κάνει κάποια κίνηση; Μπορούμε να κάνουμε κάτι; Γιατί ότι φυλλάδια γράφει ότι ο βασικός εξοπλισμός μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία προειδοποίηση.
-
Dublin wrote:
Καλημέρα και καλοτάξιδο!
Όταν λες περιμένουμε επίσημη απάντηση από Γαλλία....έχεις κάνει κάποια κίνηση; Μπορούμε να κάνουμε κάτι; Γιατί ότι φυλλάδια γράφει ότι ο βασικός εξοπλισμός μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία προειδοποίηση.
Στον γαλλικό οδηγό τα περιγράφει πάντως σαν στάνταρ στην allure. Στην GTline έχει πρόσθετα στους πίσω επιβάτες και στα αλεξήλια. Ίσως να φταίει ότι η έκδοση σου ήταν με τα launch cars.
Τα φωτάκια πάντως στα πόδια μπαίνουν εύκολα. Ανοίγεις το καπάκι για τις ασφάλειες και τον πάτο από το ντουλαπάκι του συνοδηγού και η καλωδίωση είναι εκεί (λογικά και η τρύπα στην οποία κουμπώνει). Κόστος γύρω στα 10 ευρώ τα 2 από ebay.
τα έχω βάλει στο προηγούμενο εύκολα, αλλά υπόψιν ότι ο φωτισμός δεν είναι μόνιμος. ανάβουν σβήνουν αυτόματα μαζί με την πλαφονιέρα.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)