-
Τώρα άμα σας πω ότι το 90% των νέων 308 είναι ακινητοποιημένα από ένα λάθος 'επικοινωνιακό χειρισμό' του Αρχηγείου θα με πιστέψετε; Τεσπά τραγικά πράγματα και εκτός θέματος. Για εμένα που βλέπω την κατάσταση εκ των έσω είναι όλες αυτές λάθος αγορές οι οποίες σύντομα θα μας γυρίσουν μπούμερανγκ και παραπέμπουν σαφώς στην ουσία του ανωτέρω post του Φάνη. ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου και δεν λέω τίποτα άλλο...
ΥΓ: @Yem τελευταίες καινούργιες μηχανές στο σώμα ήταν η δωρεά του DPG πριν 7/8 χρόνια αν θυμάμαι καλά.
Ήθελα να σε ρωτήσω εδώ και μήνες για αυτό το θέμα, αλλά είπα να μην σε πρηξω με υπηρεσιακά θέματα. Θα μας ενδιέφερε η άποψή σου. Επίσης όλα αυτά τα διαφορετικά μοντέλα και μάρκες (τουλάχιστον 10 διαφορετικά μέτρησα) είναι καλό, ή αυξάνει την πολυπλοκότητα του πράγματος;
Μηχανές βλέπω κάτι καινούργιες ανά διαστήματα, μάλλον έχουν πάρει και ενδιάμεσα κάποιες (π.χ κάτι Suzuki V-Strom είδα Αθήνα που πρέπει να είναι τουλάχιστον 2ετιας). Νομίζω για αστική χρήση τα δίκυκλα δεν παίζονται, τα παπιά με 2 άτομα πάνω με φουλ εξάρτηση είναι ψιλό-αστεια φάση στα 125 κυβικά.
Είδα πρόσφατα μία αστεία καταδίωξη νεαρού Ρομά με καινούργιες σχετικά μηχανές, σε επαρχιακή πόλη, που δεν μπορούσαν να πιάσουν το παλικαρακι που πήγαινε σαν τον άνεμο. Σκέφτηκα σε κάποια φάση να μπω μπροστά του να του κλείσω το δρόμο, αλλά είχα και τα παιδιά μέσα και δεν ήθελα να εμπλακώ. Μάλιστα έκανε άκρη για να του βρουν μπροστά από το ένα στενό, και τελικά πήγαν και οι 3 μηχανές από την πάνω πλευρά του στενού που μπήκε, κανείςς από την κάτω, φυσικά βγήκε από κάτω, και επειδή είχα σταματήσει τους είδα μετά από ένα λεπτό να βγαίνουν από το στενό! (Είχε εξαφανιστεί στο μεταξύ, μετά δεν ξέρω τι έγινε, έφυγα, φαντάζομαι έχουν και τα παιδιά της υπηρεσίας τα σχέδιά τους και το πρωτόκολλο σε τέτοιες συνθήκες).
-
Για πάρα πολλούς λόγους δεν θέλω να μιλήσω για κανένα από αυτά τα ζητήματα. Η οργάνωση και η λειτουργικότητα της Υπηρεσίας είναι καθρέπτης του κράτους και της κοινωνίας. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
-
Για πάρα πολλούς λόγους δεν θέλω να μιλήσω για κανένα από αυτά τα ζητήματα. Η οργάνωση και η λειτουργικότητα της Υπηρεσίας είναι καθρέπτης του κράτους και της κοινωνίας. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Σωστός, ελπίζω με την προσωπική μας στάση ζωής να βελτιώσουμε 2-3 πραγματακια. Εμείς είμαστε η ατμομηχανή της χώρας πλέον, δεν υπάρχει δικαιολογία! Είμαι ρεαλιστικά απαισιόδοξος, αλλά θεωρητικά αισιόδοξος!
-
Sabas_Thess wrote:
Τώρα άμα σας πω ότι το 90% των νέων 308 είναι ακινητοποιημένα από ένα λάθος 'επικοινωνιακό χειρισμό' του Αρχηγείου θα με πιστέψετε; Τεσπά τραγικά πράγματα και εκτός θέματος. Για εμένα που βλέπω την κατάσταση εκ των έσω είναι όλες αυτές λάθος αγορές οι οποίες σύντομα θα μας γυρίσουν μπούμερανγκ και παραπέμπουν σαφώς στην ουσία του ανωτέρω post του Φάνη. ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου και δεν λέω τίποτα άλλο...
ΥΓ: @Yem τελευταίες καινούργιες μηχανές στο σώμα ήταν η δωρεά του DPG πριν 7/8 χρόνια αν θυμάμαι καλά.
Ήθελα να σε ρωτήσω εδώ και μήνες για αυτό το θέμα, αλλά είπα να μην σε πρηξω με υπηρεσιακά θέματα. Θα μας ενδιέφερε η άποψή σου. Επίσης όλα αυτά τα διαφορετικά μοντέλα και μάρκες (τουλάχιστον 10 διαφορετικά μέτρησα) είναι καλό, ή αυξάνει την πολυπλοκότητα του πράγματος;
Μηχανές βλέπω κάτι καινούργιες ανά διαστήματα, μάλλον έχουν πάρει και ενδιάμεσα κάποιες (π.χ κάτι Suzuki V-Strom είδα Αθήνα που πρέπει να είναι τουλάχιστον 2ετιας). Νομίζω για αστική χρήση τα δίκυκλα δεν παίζονται, τα παπιά με 2 άτομα πάνω με φουλ εξάρτηση είναι ψιλό-αστεια φάση στα 125 κυβικά.
Είδα πρόσφατα μία αστεία καταδίωξη νεαρού Ρομά με καινούργιες σχετικά μηχανές, σε επαρχιακή πόλη, που δεν μπορούσαν να πιάσουν το παλικαρακι που πήγαινε σαν τον άνεμο. Σκέφτηκα σε κάποια φάση να μπω μπροστά του να του κλείσω το δρόμο, αλλά είχα και τα παιδιά μέσα και δεν ήθελα να εμπλακώ. Μάλιστα έκανε άκρη για να του βρουν μπροστά από το ένα στενό, και τελικά πήγαν και οι 3 μηχανές από την πάνω πλευρά του στενού που μπήκε, κανείςς από την κάτω, φυσικά βγήκε από κάτω, και επειδή είχα σταματήσει τους είδα μετά από ένα λεπτό να βγαίνουν από το στενό! (Είχε εξαφανιστεί στο μεταξύ, μετά δεν ξέρω τι έγινε, έφυγα, φαντάζομαι έχουν και τα παιδιά της υπηρεσίας τα σχέδιά τους και το πρωτόκολλο σε τέτοιες συνθήκες).
Χωρίς να υπεισέρχομαι σε επιχειρησιακά ζητήματα, που ο Sabas πολύ ορθά δεν θέλει να σχολιάσει, θα πω από την δική μου εμπειρία στον Στρατό, ότι η πολυτυπία είναι πρόβλημα. Πρόβλημα στην εξοικείωση των χρηστών και κυρίως στην εκπαίδευση και την λειτουργία της τεχνικής υποστήριξης (στην ΕΛ.ΑΣ βέβαια τα πηγαίνουν στην αντιπροσωπεία). Το θέμα είναι να επιλέγονται τα καλύτερα τεχνικά μέσα για τον ρόλο που προορίζονται, πράγμα που σπάνια γίνεται, γιατί 9 στις 10 φορές μετράει περισσότερο ποια χώρα και ποιον όμιλο θέλει να ευχαριστήσει η πολιτική ηγεσία. Πικρή εμπειρία η αξιολόγηση αρμάτων στο Λιτόχωρο το 1997, όπου τελικά επιλέχθησαν τα γερμανικά Leo 2 για καθαρά πολιτικούς λόγους.
-
Πολυτυπια, σωστός Zeus, αυτή τη λέξη έψαχνα.
Ελπίζω να πάρουν σωστές αποφάσεις τώρα. Αναβάθμιση των F16, τα Mirage μπορούσαν να αναβαθμιστούν και χάσαμε μεγάλη ευκαιρία, ΟΧΙ F-35, δεν ταιριάζουν καθόλου στη γεωγραφία μας και το αμυντικό μας δόγμα (βγάλαν και κάτι θέματα σαν τα Golf, ένα πράγμα!), Rafale και Belhara full εξοπλισμένα, όχι με τα μισά όπλα, και καινούργια υποβρύχια. Κάτσε, μπερδευτικα, σε ποιο φόρουμ είμαι;!
-
Επανέρχομαι με κάποιες διαπιστώσεις για το 2008
Τι θα ήθελα επιπλέον να έχει, απευθύνομαι στην έκδοση allure plus
-
Καλύτερο ήχοσύστημα τύπου Bose, Harman Kardon κλπ, σε αυτά τα χρήματα νομίζω του αξίζει κάτι τέτοιο
-
Ασύρματη φόρτιση κινητού, πολλά πλέον αυτοκίνητα το ενσωματωμένο στον εξοπλισμό τους
-
Αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες είτε στις κολώνες ή στο τελείωμα της κονσόλας ανάμεσα στα πόδια του μεσαίου επιβάτη πίσω
-
Διζωνικό κλιματισμό, το θεωρούσα δεδομένο αλλά δεν το έχει
-
Άνοιγμα όλων των παραθύρων από το τηλεκοντρολ/κλειδί με το πάτημα κουμπιού, έχει μόνο το κλείσιμο
-
Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός
-
Αισθητήρες για τύφλα σημεία στους καθρέφτες, μεγάλη βοήθεια ειδικά για τα μηχανάκια στο κέντρο της πόλης που ξεφυτρώνουν από παντού
-
Θύρα usb στον χώρο αποσκευών
Τι δεν θα μου έλειπε αν δεν υπήρχε
-
Paddles ταχυτήτων στο τιμόνι, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν και τα θεωρώ περίσσια πολυτέλεια σε τέτοιου είδους όχημα
-
Οι δύο θύρες usb για τους πίσω επιβάτες, έχοντας 2 θυρες μπροστά και επιπλέον πρίζα αναπτήρα 12V νομίζω ότι είναι υπερβολή. Αντιθέτως η θύρα usb στον χώρο αποσκευών θα ήταν πολύ πιο χρήσιμη αλλά λείπει
-
AC max χρήσιμο αλλά ταυτόχρονα και περιττό ταυτόχρονα
Αυτά για την ώρα.
Να διευκρινίσω ότι όλα τα παραπάνω είναι καθαρά υποκειμενική άποψη και δεν σημαίνει ότι ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους οδηγούς & επιβάτες του 2008
Ακόμη δεν έχω καταφέρει να συνδέσω το κινητό με mirror link ώστε να απεικονίζει τις εφαρμογές η 10αρα οθόνη του αυτοκινήτου, οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη
-
-
Να δοκιμάσεις με android auto(ενημερωμένο) και αυθεντικό καλώδιο. Εμενα παντως mirror link επιλογη δε βγάζει.
-
@parikon τελικά έκανα την σύνδεση με το android auto.
Το μυστικό είναι ότι πρέπει να συνδέσεις το τηλέφωνο στην θύρα usb και όχι στην θύρα type c όπου και είχα δοκιμάσει μιας το το καλώδιο του τηλεφώνου μου είναι type C to type C.
Το σύνδεσα με άλλο καλώδιο στην usb και λειτούργησε κανονικά.
Την πρώτη φορά πρέπει να έχει συνδεθεί το τηλέφωνο με το 2008 με Bluetooth, να είναι αναμμένη η μηχανή αλλά το αυτοκίνητο να είναι παρκαρισμένο και να υπάρχει ενεργή σύνδεση δεδομένων.
Στο σημείο που έβγαινε το λογότυπο της Google κόλλησε 2 φορές το τηλέφωνο και δεν συνδεόταν.
Την Τρίτη φορά πάτησα το back, ξεκόλλησε και έγινε επιτέλους η σύνδεση.
Δείχνει αρκετά καλό αν και υποστηρίζει λίγες εφαρμογές για την ώρα. -
Καλησπέρα, ρε παιδία ερώτηση γιατί θα τα χάσω. H allure plus δεν έχει full led μπροστά? Από οτι βλέπω στον διαμορφωτή απο Active Plus και πάνω έχει αυτό.
-Προβολείς PEUGEOT LED Tecnology με αυτόματη ενεργοποίηση (Autolight) & αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων.Ο πωλητής όμως που πήρα προσφορά με ενημέρωσε ότι τα φώτα μπροστά δεν ειναι LED εκτός από το DRL.. Ισχύει ?
-
@m3rlin Ο πωλητής ειπε για την allure plus ότι δεν έχει led???
Μου φαίνεται σχεδόν απίστευτο. Μήπως δεν κατάλαβες σωστά; -
@lap Ναι.. Και επέμενα, αλλα μου είπε μόνο η GT έχει. Μου ειπε οτι τα μόνα Led είναι τα DRL και τα πίσω. Ηταν πολύ σαφής, δεν παίζει να μην καταλαβα καλα.
-
@m3rlin
Εννοεί αυτά με τις "νυχιες" και τον προτζέκτορα.Τα εχει χαμένα ο πωλητής. Έχει led.
-
Απο αξιοπιστία πως τα πάει? Έχει ακουστεί κάτι παιδία? Ομολογώ ότι ξετρελάθηκα μεσα.. Απ' έξω μου άρεσει πιο πολύ το Mokka αλλα μέσα ειναι φοβερό το 2008. Η αλήθεια απο την Allure Plus μου λείπει μόνο το Auto High Beam και αισθητήρες μπροστα.
-
@m3rlin
Δε ξέρω αν μας διαβάζει.... "αυτός"
Αλλα εγώ το 2008 θα έπαιρνα σε diesel. -
Diesel αποκλείεται δυστυχώς λόγω αστικής χρήσης κυρίως..
-
@m3rlin ε τότε ακόμα καλύτερα, eat8 1.2 και ας πας στην απλη allure.
Ολοκληρωμένο αυτοκινητο.
Ειναι χαρακτηριστικό ότι έχει πολύ καλή ηχομονωση αν και δεν είναι c seg. -
Τα φώτα είναι eco led χωρίς να ανοιγοκλείνει μόνο του τα μεγάλα φώτα. Αυτό το έχουν τα full led της gt.Απο προβλήματα σοβαρά δεν έχουν αναφερθεί ακόμη πέρα από τη 3d οθόνη που αν βάλεις υγρό πάνω της χαλάει όμως ακόμη το καλύπτει η εγγύηση.
Εγώ θα σου πω να μπεις και στο fb στην ομάδα και να διαβάσεις όλα τα post. -
@parikon Μπήκα στην ομάδα και διάβασα.. έχω ψιλοφριξει να σου πω με αυτά που διαβάζω..πολύ βλάβη ρε συ.
-
@m3rlin όταν λες πολύ βλάβη? Εκτός από δισκοπλακες.
-
@alex-mix κανα 20λεπτο που χαζευα, διάβασα για ένα κλασσικό πρόβλημα στα δισκόφρενα (κάτι που είναι γνωστό σε αυτούς απο ότι κατάλαβα) ,βλάβες σε ηλεκτρονικα (συστημα συγκρουσης ή καπως έτσι), είδα ξεκολλημενα πλαστικα, προφυλακτήρες, γρατσουνιες στην οθόνη. Βέβαια μπορεί να φταίνε και οι κάτοχοι για κάποια απο αυτά, απλα η εικόνα της ομάδας ήταν το λιγότερο αγχωτικη..
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)