-
Να το πουμε αλλιως;;; οι περισσοτεροι εχουν μπαζοφατσες και μπυροκοιλια και λιγοι ειναι οι αντρακλες αρα το 'καλο' ειναι ο μεσος ορος και οι πολλοί ;;;
Υ. Γ Το πηγα στο αρσενικό επιθετο για να μη προσβάλλω το ωραιο φύλο.
-
Σε τι ακριβώς συνίσταται η υπεροχή σε αισθητική είναι μετρήσιμο μέγεθος;
-
Να πω ένα παράδειγμα από την δική μου εμπειρία. Είχα ταβάνι τα 20κ και τελικά έδωσα 22 για το allure 1.2 100. Στα 22 τι άλλο θα έπαιρνα που θα μου έδινα περισσότερα από το 2008? Troc αγόραζα την advance ενώ πιστευω από experience και πάνω αξίζει. Puma st line δεν εχει κάμερα οπισθοπορείας. Q2 μονο για να έλεγα ότι έχω audi? Βαρετό σχεδιαστικά. Arona? Vitara? (αν και μου αρέσει αρκετά).
Λοιπόν στα 22κ πήρα αυτό που έκανε τα περισσότερα τικ στην λίστα μου. Δεν νομίζω να του λείπει κάτι σημαντικό. Θα ήθελα να είχε blind spot, περισσότερα άλογα για την τιμή του, καλύτερα πλαστικά στις πόρτες και προβολείς ομίχλης!
Λοιπόν εάν πήγαινα στο 1.2 130 που έβγαινε 25κ τότε ναι θα μπορούσα να κοιτάξω καλύτερες εκδόσεις από τα πανω όπως puma st line x (αν είχε μεγαλύτερους χώρους πίσω...), t roc γιατί θα το έπαιρνα στην advance και με τον 1.5.
Ερώτηση; στα vag τους έχουν μείνει άπειρα τόπια υφάσματος και δεν βάζουν λίγο δέρμα σε κανένα αυτοκίνητο?
Με όλο το συμπάθιο από το να πάρω ψευτοσουβ 1,2 μανουαλ με 100 άλογα καλύτερα να μετακινούμαι με αστικό λεωφορείο.
-
Ωραία και τι να έπαιρνα με 20 - 22κ?
Υπόψιν το αμαξι θα είχε κίνηση σε πόλη, τα κλασσικά σκ Χαλκιδική με παιδί γυναίκα και πραγματάκια και μερικά χιλιόμετρα εκτός
Τα suv εξυπηρετούν πολύ κόσμο. Άσε που ο μέσς αγοραστής δεν κοιτάει ή μάλλον δεν το ξεψαχνίζει τόσο πολύ όσο εδώ μέσα. Δεν το λεώ για κακό αυτό.
-
Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Q2 και 2008.. Το Q2 είναι ίσως η χειρότερη επιλογή από τα b suv.. Καταρχάς με 14,5cm απόσταση από το έδαφος είναι πιο χαμηλό και από το νέο Citroen C4 (15,6) που δεν θεωρείται suv.. Γελάω όταν βλέπω στο δρομο τα πανάκριβα Q2 και tiguan που δεν έχουν φώτα ημέρας led και έχουν κάτι κιτρινιαρικα φώτα.. Και στις 3 εκδόσεις εξοπλισμού του απουσιαζουν τα φώτα ημέρας Led, όπως και οι αισθητήρες παρκαρισματος και η κάμερα οπισθοπορειας κ.α Ευτυχως, στο face-lift του που έγινε πρόσφατα είδα ότι βάλανε επιτέλους φώτα ημέρας led στάνταρ.. Ελπίζω να αναβάθμισαν τον εξοπλισμό του γιατί ήταν το πιο άδειο σε εξοπλισμό suv.. Για τους κινητήρες της vag και μόνο για την αναξιοπιστία τους και ότι έχουν θέμα με τις χαμηλές στροφές τελειώνει η κουβέντα.. Πάντως σε όσα συγκριτικά έχουν στην Ελλάδα το 2008 και το t roc βγάζουν καλύτερο το 2008.. Ένα t roc είναι και το Q2 απλώς έχει καλύτερα υλικά από την παλστικουρα της Vw.. Αν και θα μπορούσε το Q2 να έχει καλύτερα υλικά στις πόρτες ως υποτιθέμενο premium που είναι, να έβαζε λίγο ύφασμα και όχι τόσο κούφια αίσθηση και να είχε και μια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.. Και να είχε και καλύτερους χώρους που και σε αυτόν τον τομέα υστερεί έναντι του 2008
-
Με όλο το συμπάθιο από το να πάρω ψευτοσουβ 1,2 μανουαλ με 100 άλογα καλύτερα να μετακινούμαι με αστικό λεωφορείο.
Θα βαλει προγραμμα και εξατμιση χωρις καζανακια να ακουγεται 5 ΤΚ παραπερα . Κι οταν θα περναει διπλα σου,θα ριχνει ξερογκαζιες να φρικαρεις καθε φορα
-
Σε τι ακριβώς συνίσταται η υπεροχή σε αισθητική είναι μετρήσιμο μέγεθος;
Δεν ξερω ειναι;;;;
Μηπως ειναι οι πωλήσεις της καθε εταιρίας και του καθε μοντέλου μετρησιμο μέγεθος του ποιο ειναι πραγματικα ενα καλο αυτοκινητο;;;;
Ισως δειχνουν πως ειναι μόδα, ισως δείχνουν πως οντως ειναι καλο αυτοκίνητο.... Δεν ξερω.
Το qasqai ειναι το καλυτερο suv της κατηγοριας του;;;
-
Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Q2 και 2008.. Το Q2 είναι ίσως η χειρότερη επιλογή από τα b suv.. Καταρχάς με 14,5cm απόσταση από το έδαφος είναι πιο χαμηλό και από το νέο Citroen C4 (15,6) που δεν θεωρείται suv.. Γελάω όταν βλέπω στο δρομο τα πανάκριβα Q2 και tiguan που δεν έχουν φώτα ημέρας led και έχουν κάτι κιτρινιαρικα φώτα.. Και στις 3 εκδόσεις εξοπλισμού του απουσιαζουν τα φώτα ημέρας Led, όπως και οι αισθητήρες παρκαρισματος και η κάμερα οπισθοπορειας κ.α Ευτυχως, στο face-lift του που έγινε πρόσφατα είδα ότι βάλανε επιτέλους φώτα ημέρας led στάνταρ.. Ελπίζω να αναβάθμισαν τον εξοπλισμό του γιατί ήταν το πιο άδειο σε εξοπλισμό suv.. Για τους κινητήρες της vag και μόνο για την αναξιοπιστία τους και ότι έχουν θέμα με τις χαμηλές στροφές τελειώνει η κουβέντα.. Πάντως σε όσα συγκριτικά έχουν στην Ελλάδα το 2008 και το t roc βγάζουν καλύτερο το 2008.. Ένα t roc είναι και το Q2 απλώς έχει καλύτερα υλικά από την παλστικουρα της Vw.. Αν και θα μπορούσε το Q2 να έχει καλύτερα υλικά στις πόρτες ως υποτιθέμενο premium που είναι, να έβαζε λίγο ύφασμα και όχι τόσο κούφια αίσθηση και να είχε και μια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.. Και να είχε και καλύτερους χώρους που και σε αυτόν τον τομέα υστερεί έναντι του 2008
Θεωρεις τον 1.2 puretech πιο αξιοπιστο απο του vag;
Τον 1.6 thp τον θεωρεις αξιοπιστο;
Γνωριζεις για τις ανακλήσεις του 1.2 pure tech που ειχε απο την πρωτη μερα παρουσιασης του;;;;
Εσυ κρινεις απο τα led ενα αυτοκίνητο;;;
Ρε σεις... Δεν μιλατε ουτε για ανεση σε καροδρομο ουτε για αμεσα τιμονια ουτε για στρίψιμο, ηχομονωση κτλ και μιλατε για μπαουλα και λεντακια;;;;
Να πουμε οτι ειναι χειροτερο το q2, οκ! Αλλα να το πουμε σωστα.....
Ακου ledακια.... Μουχαχαχαχα
-
Αγαπητέ Alex:
-
'Η Audi δίνει 4ετη εγγύηση άρα το DSG δεν είναι πρόβλημα'. Παραδέχεσαι ότι δεν έχει χρόνο ζωής πάνω από 60.000χλμ (μ.ο. 15.000χλμ/έτος); Έχεις την εντύπωση ότι όλοι έχουν την οικονομική σου επιφάνεια να αλλάζουν κάθε 4 χρόνια καινούργιο όχημα; Ή και τα δύο;
-
Τα ψηφιακά/ηλεκτρονικά του Peugeot θεωρείς ότι ΘΑ χαλάσουν εύκολα αλλά στα VAG δεν πρόλαβαν να βγάλουν το Golf VIII και τα ξαδέρφια του και χρειάζεται περισσότερα patches και software updates από τα windows millennium για να πάψουν τα crash/freeze. Τώρα, όχι στο μέλλον υποθετικά.
-
Τα suvs κάτω από το Tiguan της VW είναι ποιοτικά κουβαδάκια μην τα εξυμνείς ήμαρτον και έλεος. Με τα Q της Audi δεν θα ασχοληθώ γιατί είπαμε να μην μπερδεύουμε ανόμοια πράγματα aka Premium & non Premium. Και αν οι τίτλοι δεν γεμίζουν το μάτι μην λέμε πάλι τις διαφορές στα κόστη διατήρησης/συντήρησης.
-
Τι είναι αυτό που κάνει ψευτοsuv μόνο το m/t 2008 1,2 100ps και δεν κάνει ψευτοsuv το κάθε m/t suv της VW κάτω από το Tiguan; Σκέτο κόκκαλο είναι μέσα και εδώ το επιχείρημα των οδηγικων χαρακτηριστικών της Ford δεν υφίσταται. Σε τι ακριβώς υπερέχουν; Από c_suv αρχίζει να ισορροπεί η κατάσταση και μετά είναι θέμα προτεραιοτήτων αλλά εκεί οι δυνατοί παίκτες είναι πολύ στα ίδια λεφτά πάνω κάτω και το Tiguan τα δείχνει τα χρόνια του.
-
Κάνεις δεν μπορεί να ξέρει αν ο 1,5 TSI βγει καλύτερος του αισχρού προκατόχου του 1,4 TSI. Μακάρι ειλικρινά να μην είναι και αυτος μια τιτάνια αποτυχία καταδικαστική για τους κακομοιρους αγοραστές. Αυτή την στιγμή όμως ο puretech 1,2 αποδεικνύει χρόνια την αξία του και είναι εξαιρετικός για το μέγεθός του ακόμα και σε αμαξώματα όπως τα 3008/5008.
-
Όταν ακούω επιχείρημα το πιο πουλάει περισσότερο και το συνδέουμε ότι είναι και το καλύτερο αυτοκίνητο μου θυμίζει το παλιό ανέκδοτο που είναι στο φανάρι Zastava/Ferrari και λέει οδηγός του Zastava στον οδηγό της Ferrari 'φίλε καλό σου βγήκε αυτό γιατί δεν το έχω δει να κυκλοφορεί πολύ'. Για να μην τα κάνω όλα ώπα και υπενθυμίσω ότι όλους τους έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις η Toyota παγκοσμίως φέτος και κλαίμε όλοι μαζί αγκαλιασμένοι. Δεν σας βλέπω να τρέχετε να αγοράσετε Corolla & CHR όμως. Τι έγινε τελικά μετράνε οι πωλήσεις ή όχι και τελικά μετράνε τα θέλω μας και το προσωπικό μας γούστο/κριτήριο;...
-
Το καημένο το 208 που το πήρε και αυτό η μπάλα είναι μεν ακριβό πολύ αν το θες πλήρες αλλά σε νορμάλ καταστάσεις 'χάνει' ξεκάθαρα μόνο από τα οδηγικά χαρακτηριστικά του Fiesta. Δεν έχει κάτι άλλο να ζηλέψει από τον άμεσο ανταγωνισμό του (Polo/Clio) εκτός της οικονομίας/αξιοπιστίας που μπορείς να βρεις μόνο στα Jazz/Yaris.
-
-
Τι να τα κάνεις τα άλογα αν δεν το πατάς; Η πλειονότητα πάει με 70-80 χιλιόμετρα σε επαρχιακό και 110-120 σε εθνική για να μην κάψει.
Αυτούς τους προσπερνάς και με 100 και με 200 άλογα. Θα μου πείτε για την ασφάλεια της προσπέρασης τώρα και ότι γίνεται πιο σύντομα.
Αν έχω ορατότητα και δεν κινείται αμάξι από την απέναντι μεριά θα βγω είτε έχω 100 ή 200.
Καλά είδα προχθές ένα Q3 και νόμιζα είναι Q2 τόσο μικρό έδειχνε από έξω.Μου θύμισε το Χ2.
-
γιατί τι έχει ο 1.6 thp??
-
Γνωριζεις για τις ανακλήσεις του 1.2 pure tech που ειχε απο την πρωτη μερα παρουσιασης του;;;;
Να είμαστε δίκαιοι. Αρχικά ναι αυτή τη στιγμή θεωρώ τον puretech μικρότερο ρίσκο από τον TSI γιατί κυκλοφορεί πολλά χρόνια σε πολλές εφαρμογές αμαξωμάτων. Έβγαλε τις παιδικές του ασθενείς στην αρχή και πλέον έχει σταθεροποιηθεί σε ένα καλό επίπεδο. Ανάκληση και πρόσφατα έβγαλε λάμδα, μάλιστα νομίζω εγώ το έγραψα πρώτος. Αλλά ο puretech ουδέποτε προξένησε τα τρομερά προβλήματα σε εκατομμύρια αγοραστές ανά τον κόσμο όπως ο 1,4 TSI. Ο 1,5 TSI μακάρι να πάει καλύτερα αλλά είναι νωρίς να κριθεί και να συγκριθεί με τον puretech.
Ο 1,6 thp της συνεργασίας PSA/BMW ήταν η μεγαλύτερη πρόσφατη αποτυχία της. Προβληματικός σχεδόν όσο και 1,4 TSI του VAG έκαψε πολύ κόσμο σε PSA και Mini εκδοχές. Πολύ χάρηκα πρόσφατα όταν διάβασα ότι τον πάνε για κόψιμο καθώς παρά τις βελτιώσεις που πήρε ο κόσμος ποτέ δεν τον εμπιστεύτηκε ξανά. Και καλά έκανε. Ο puretech και οι blueHDI επαρκούν για την γκάμα και τα οδηγικά προφίλ που πρεσβεύει ο όμιλος κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη.
Δεν αποδέχομαι την εξίσωση της ιστορίας των TSI με τον 1,2 puretech sorry Γυρε...
-
Σε καποια αυτοκινητα τα μαυρα του τα χαλια ειχε.... Ας πουμε οτι εζησαν καλα καποιοι μηχανικοι συνεργειων
-
Lap wrote:
Να είμαστε δίκαιοι. Αρχικά ναι αυτή τη στιγμή θεωρώ τον puretech μικρότερο ρίσκο από τον TSI γιατί κυκλοφορεί πολλά χρόνια σε πολλές εφαρμογές αμαξωμάτων. Έβγαλε τις παιδικές του ασθενείς στην αρχή και πλέον έχει σταθεροποιηθεί σε ένα καλό επίπεδο. Ανάκληση και πρόσφατα έβγαλε λάμδα, μάλιστα νομίζω εγώ το έγραψα πρώτος. Αλλά ο puretech ουδέποτε προξένησε τα τρομερά προβλήματα σε εκατομμύρια αγοραστές ανά τον κόσμο όπως ο 1,4 TSI. Ο 1,5 TSI μακάρι να πάει καλύτερα αλλά είναι νωρίς να κριθεί και να συγκριθεί με τον puretech.
Ο 1,6 thp της συνεργασίας PSA/BMW ήταν η μεγαλύτερη πρόσφατη αποτυχία της. Προβληματικός σχεδόν όσο και 1,4 TSI του VAG έκαψε πολύ κόσμο σε PSA και Mini εκδοχές. Πολύ χάρηκα πρόσφατα όταν διάβασα ότι τον πάνε για κόψιμο καθώς παρά τις βελτιώσεις που πήρε ο κόσμος ποτέ δεν τον εμπιστεύτηκε ξανά. Και καλά έκανε. Ο puretech και οι blueHDI επαρκούν για την γκάμα και τα οδηγικά προφίλ που πρεσβεύει ο όμιλος κατά τα την ταπεινή προσωπική μου άποψη.
Δεν αποδέχομαι την εξίσωση της ιστορίας των TSI με τον 1,2 puretech sorry Γυρε...
εγω πάντως 10 χρόνια με 1.6 thp με 207 gt και μετα Rc οπως και ο αδερφός μου με rallye εκτος απο μια καδένα που ήταν προβληματική δεν έβγαλε τίποτα.με σωστή συντήρηση εννοείτε.
-
@207cc
@thodoris τον ξερω και εγω πολυ καλα τον κινητηρα αυτον στα 150 αλογα. Απαιτουσε συντήρηση. Εγω ειμαι και ψεκασμενος και εκανα αλλαγες λαδιων πολυ συχνα, μπουζι κτλ. Δεν παω με το προγραμμα τα κανω πολυ νωρίτερα ετσι οποτε μου τη βαρέσει, αλλαζα παρα πολυ συχνα ακριβα λαδια, εκανα νωρις καθαρισμό καρβουνιλας κτλ....και περα απο μια μικρη καταναλωση λαδιου (ψηλοφυσιολογικη) και κατι ψηλα, πηγα καλούτσικα.*
Στο συνεργειο ομως πηγαιναν αντίστοιχα μοτερ με 25.000χλμ αλλαγη λαδιων και γενικοτερα οχι την τρελα την δικια μου.... Μιλαμε ηταν το συντομότερο ανέκδοτο αυτος ο κινητηρας. Το τι εχω δει δεν λεγεται.
*Οταν ας πουμε εφευγα για καλοκαιρι και το πιεζα καθε μερα σε στροφες καο μεσα στην ζεστη κτλ ολο το καλοκαίρι το φθηνοπορο αλλαζα ξανα λαδια με οτι καλυτερο. Ειπαμε ψεκασμενος αλλα ειχα ενα μοτερ σαν καινουργιο
-
Η ξαδέρφη μου δεν με άκουσε, πήρε (μεταχειρισμένο) 207cc με το συγκεκριμένο μοτέρ και φτάσαμε να ψαχτουμε για αναδόμηση κινητήρα σε εξειδικευμένο συνεργείο για να ηρεμήσουμε. Ευτυχώς ο θείος είναι άνετος οικονομικά και ξηγήθηκε κασέρι. Είστε από τους τυχερούς πάντως να ξέρεις. Πολύς κόσμος την πάτησε με το μοτέρ αυτό.
-
Σωστός, το διόρθωσα. Αυτά παθαίνεις όταν ταυτόχρονα γράφεις και απαντάς τηλέφωνα για μετακινήσεις...
-
https://autospruce.com/1-2-puretech-engine-specs-problems-reliability/
The period between engine oil changes is set at 20,000 kilometers. For the sake of turbocharger working conditions, it is worth reducing the distance between oil changes by half, especially when the car is used mainly in the city. The regeneration of the turbocharger itself involves an expense of $397-$475, depending on the scale of damage to the factory element.
The low durability of the accessory belt turns out to be a 1.2 PureTech problems. Mechanics recommend its preventive replacement every 30,000-40,000 kilometers (cost about $80) and spark plugs – in practice, they give up even after 40,000-50,000 kilometers. Their malfunction is manifested by a pronounced decrease in power, greater fuel consumption and the appearance of numerous errors in the control unit.
The problem is solved by replacing the set of spark plugs – the operation will not exceed $53. It was only at the beginning of the production period that there were difficulties with the crankshaft. Backlash appeared due to the low quality of elements supplied by sub-suppliers. The manufacturer replaced the defective parts under the warranty for those free from defects
-
εγω πάντως 10 χρόνια με 1.6 thp με 207 gt και μετα Rc οπως και ο αδερφός μου με rallye εκτος απο μια καδένα που ήταν προβληματική δεν έβγαλε τίποτα.με σωστή συντήρηση εννοείτε.
Εγραφες στο ps club?
-
Εσυ αλεξ ειχες θεμα;
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)