-
Όταν το αφεντικό δίνει 3008 σε αυτήν την τιμή, ναι έχει τρελαθεί και πολύ μαλιστα, ασχέτως αν βγαίνει οσονουπω fl ή αν ήταν της avis ή και εγώ δεν ξέρω τι.
Για το 2008 είναι πάρα πολύ καλές οι τιμές της active η οποία καλύπτει το 95% των πραγματικών αναγκων. Οι υπόλοιπες εκδόσεις καλύπτουν κυρίως την ματαιοδοξία του καθενός (εμού συμπεριλαμβανομένου).
Όσον αφορά το Κούγκα, δεν πάνε όλα με το μέγεθος, και εγώ θα μπορούσα να σου πω και το grandland και το xtrail που είναι και made in Japan. Αν εγώ γουστάρω μικρό, οικονομικο και μουρατο τότε δεν μου κάνει το Κούγκα όσο καλό και αν είναι.
-
Λευκό πέρλα με αυτοκόλλητο μαύρο ουρανό ή μαυρο χρώμα? Για πείτε!
Μαύρο με τίποτα, χάνει τρομερά το αυτοκίνητο, δεν του πάει καθόλου. Σε λευκό πέρλα είναι πολύ καλύτερο.
-
Εντάξει ματαιοδοξία το 2020 το να έχεις τεμπέλη και να έχεις ένα χειρόφρενο που να μην νιώθεις ότι είσαι σε ντατσουν του 80 δεν θα το έλεγα. Δλδ τόσο πολύ θα ξέφευγε η τιμή της ακτιβ αν έβαζε αυτά ;
Τόσο καλό είναι το υπόλοιπο σύνολο που στα +20 χιλιάρικα πρέπει να το δίνει τόσο επιδεικτικά άδειο;
Το Κούγκα που ανέφερα είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα. Το 2008 είναι το ακριβότερο μη πριμιουμ b suv και οι τιμή του σε πολλές εκδόσεις είναι ακριβότερη και από καλοεξοπλισμενες εκδόσεις c suv. Με 28-30 παίρνεις τιγκουαν, σπορτατζ, c5 , grandland , ateca, kondiaq, karoq, 3008, ds7.
Πριν μπείτε στο ακτιβ 2008 καλό θα ήταν να μπαίνετε στο καμικ/σκάλα/xceed κα να βλέπατε τι εσωτερικά παίρνεις με 20-22 χιλιάδες.
Όσο για τα εργονομικά φάουλ του συστήματος οπτική οργάνων και τιμονιού είναι δεδομένα. Έφτασα μια ανάσα πριν το παραγγείλω μπήκα πολλές φορές στο αμάξι όπως και σε πολλά άλλα της κατηγορίας μόνο στο 2008 το γόνατο μου έβρισκε τόσο πολύ στο μπασιμο μου στο τιμόνι. Και όταν πρέπει να ρυθμίσεις σε συγκεκριμένη θέση κάθισμα και τιμόνι για να βλέπεις το πάνελ οργάνων δεν το λες και σχεδιαστική επιτυχία.
-
Τώρα λες οτι να ναι..χαμηλη κονσόλα έχουν σχεδόν όλα. Ηλεκτρικό χειροφρενο κάποια απο αυτα που λες δεν προσφέρουν σε καμία έκδοση, πόσο μάλλον στην εισαγωγική. Εκτός του Puma που έχει καλό εξοπλισμό, όλα τα αλλά θέλουν 2 και 2μιση εκδόσεις να φτάσουν τημ Active.
Ποιοτητα πλαστικών η Active παίζει ψηλά μπάλα, καμία σχέση με τις περισσότερες πλαστικουρες, για το i-cockpit τα έχουμε πει χίλιες φορές - είναι selling point του αυτοκινήτου και όχι το αντίθετο.
18.100 ξεκινάει το αυτοκίνητο και μπορείς να πας να το παραγγείλεις και εσύ, πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας που αλλού τα χρυσοπληρωνεις με την ολοκαίνουργια πλατφόρμα της PSA και τους γνωστούς κινητήρες με χώρους που χτυπάει C και C suv αυτοκίνητα. Κορυφαίο με Puma σε elk test, φοβερά φρένα με δισκοφρενα μπρος πίσω, σχεδιασμό suv περισσότερο από crossover.
Νομίζω έχεις χάσει κάθε μέτρο κ δεν μπορώ να σχολιάζω πλέον πράγματα που δεν θέλω να χαρακτηρίσω για να μην σε προσβάλω, αλλά σεβασου και εμάς τη νοημοσύνη μας και μη μολύνεις άλλο το thread μας.
Κάνε ένα καινούργιο thread 'Πόσο μισώ το 2008' και εκεί μπορείτε να βγάλετε όση χολή θέλετε, για κάποιο λόγο που δεν κατανοώ, αλλά δεν με ενδιαφέρει και να καταλάβω. Θα έρθω κ εγώ εκεί.
-
Πω πω φίλε δεν γράφω άλλο νιώθω ότι πληγωνεσαι πραγματικά λες και σου θίγω δικό σου άνθρωπο.... πραγματικά όπως το περιγράφεις το αμάξι είναι τζάμπα! Προτεινε να κάνουν μια καλή αύξηση για να πάρει αξία και η επένδυση σου!
-
hountalas wrote:
Λευκό πέρλα με αυτοκόλλητο μαύρο ουρανό ή μαυρο χρώμα? Για πείτε!
Μαύρο με τίποτα, χάνει τρομερά το αυτοκίνητο, δεν του πάει καθόλου. Σε λευκό πέρλα είναι πολύ καλύτερο.
Εμένα το μαύρο του μου αρέσει πολύ, ειδικά δε με τα full led το αυτοκίνητο δείχνει τρομακτικό θα ελεγα. Δεν θα το έπαιρνα σε αυτό το χρώμα για πρακτικούς λόγους, κυρίως για την ζέστη που τραβαει μέσα. Λευκό πέρλα, μπλε, κόκκινο τα καλυτερα χρώματα.
@tkin έχω μπει σε όλα όσα αναφέρεις και μόνο το Tiguan είχε αντιστοιχη ποιότητα αλλά πιο συντηρητικό σχεδιασμό. Ειδικά το ateca, karoq καμμία σχέση, παππουδιστικα αυτοκίνητα. Το χειρόφρενο εμένα δεν με ενοχλεί, θα μπορούσαν να το κάνουν λιγότερο μακρύ βέβαια. Είναι σίγουρα προτιμότερο από τα ταμπούρα ανταγωνιστικών μοντέλων.
-
Σόρρυ δλδ μπήκες στο xceed και θεωρείς ότι είναι κατώτερο ποιοτικά εσωτερικά από το ακτιβ 2008? Εντάξει είπαμε να μιλάμε υποκειμενικά αλλά μέχρι ένα σημείο!
Όπως και τα καμικ/σκάλα εσωτερικά δεν χάνουν από την ακτιβ. Αλλά το xceed είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα.
Όπως και να βγάζεις το εσωτερικό του τιγκουαν ισοπαλία με την ακτιβ έκδοση είναι και αυτό φουλ της μεροληψίας....όσο και αν δεν χονευω τα vw τουλάχιστον μία κλάση πάνω για την ακρίβεια δεν συγκρίνονται , για το ακτιβ πάντα έτσι , η αλιρ είναι άλλη ιστορία.
-
Θα αντέξω ρε συ @Tkin73! Οτι χειρότερο μου έχει συμβεί στη ζωή μου, αλλά θα το παλέψω το σχόλιό σου..μπορω..
Τρολαρεις και flame-αρεις ασύστολα.
-
Μακάρι dublin γιατί από τα γραφόμενα σου εσύ δεν πήρες αμάξι οικόπεδο με θεα θάλασσα ψωνισες!!!!
-
Η αίσθηση ποιότητας στο εσωτερικό κάπου -σε όλους συμβαίνει και για όλα τα αμάξια- καμιά φορά μας ξεγελά στο μάτι με τον εξοπλισμό και τη σχεδίαση. Π.χ. η ποιότητα στο εσωτερικό του 2008 -ή π.χ. του Puma,του Τiguan,Kamiq- πιστεύετε ότι αλλάζει επειδή στην allure,στην ST-line ή στα VAG,Kia 'βελτιώνεται' γιατί έχουν ψηφιακό καντράν,10' οθόνη,ηλεκτρ.χειρόφρενο κ.τ.λ. ή γιατί η σχεδίαση του ταμπλώ είναι με περισσότερες ακμές,καμπύλες κ.α.;
Προσωπικά μου γνώμη, απλά είναι μια ψευδαίσθηση της όρασης -που ξέρουν καλά να τη χειρίζονται οι εταιρίες marketing των αυτοκινητοβιομηχανιών- για να πει ο καθένας μας ότι η ποιότητα είναι καλύτερη στην τάδε έκδοση ή στο δείνα αμάξι από το άλλο/η.
Η πραγματική ποιότητα εσωτερικού είναι στάνταρ για κάθε αμάξι/μοντέλο είτε έχει εξοπλισμό χ (εκτός αν μιλάμε για δερμάτινες επενδύσεις,αληθινό ανθρακόνημα κ.τ.λ.) είτε σχεδίαση y.
-
Έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές όταν μιλάς για οθόνες αλλά στα πλαστικά και στην αίσθηση που σου αφήνουν στο μάτι και στην αφή και στην χρήση υπάρχουν διάφορες. Η συναρμογή σίγουρα για το ίδιο μοντέλο είναι ίδια αλλά οι επενδύσεις και τα υλικά αλλάζουν. Το χειρόφρενο της ακτιβ πως να το κάνουμε είναι τσιπικο στην αφή και στην όψη . Ότι κάνει την δουλειά του ούτε λόγος! Το ότι λείπει ο τεμπέλης λείπει τι να πούμε ότι είναι εκεί; Αλλά στο 2008 και το κεντρικό τούνελ έχει διαφορά στα υλικά μεταξύ των εκδόσεων. Στο xceed πχ αν εξαιρέσουμε την διάμετρο της οθόνης εσωτερικά πέρα από την επένδυση των καθισμάτων και ακόμα εξωτερικά (ακόμα δυσκολότερο να το πετύχεις) είναι ίδιο το αμάξι ανεξάρτητα από την έκδοση. Η κια βέβαια ίσως το κάνει για δική της ευκολία στην παραγωγή αλλά το αποτέλεσμα ευνοεί. Η αφαίρεση του τεμπέλη σε σουβ το 2020 είναι ισοδύναμη με την αφαίρεση δεξιού καθρέφτη το 1990 δεν είναι οικονομία αυτό σπάσιμο νεύρων ! Χαχα
-
Στα Viganle ή Ford λέει ότι έχουν και καλύτερη ποιότητα συναρμολόγησης από ειδικούς τεχνίτες (αρκετές εργασίες γίνονται στο χέρι) εκτός από καλύτερη ποιότητα σε επενδύσεις, δεν ξέρω εαν ισχύει. Τα έχω δει μόνο στατικά, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω στην οδήγηση έαν φαίνονται κάπου πιο στιβαρά.
'Perceived quality has been lifted through tighter quality checks and a hand-finished presentation unique within the Ford range. A new Vignale centre in Spain has been built specifically for dedicated craftsmen to perform 100 additional quality checks over and above those of a standard Ford. The exterior paint is polished by hand, while leather hides are checked for flaws before being hand stitched onto the seats and dashboard.'
-
Εντάξει το μάρκετινγκ καλά κρατεί σε όλους κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν τις κοστολογήσεις. Το αν γίνεται το βάψιμο στο χέρι δεν μπορεί να το ξέρουμε. Ακόμα και βίντεο να μας δείξουν ως επίδειξη δεν ξέρεις αν γίνεται σε όλα τα αμάξια ή στο demo μόνο. Η βινιαλε βέβαια εσωτερικά με τις ραφές και τα δέρματα διαφοροποιείται σίγουρα από τις υπόλοιπες εκδόσεις.
Κλασικά στις πλούσιες εκδόσεις ειδικά στην Ελλάδα λόγω φορολογίας πληρώνεις πολλά για μικρή αναβάθμιση. Δεν είναι ότι βάζεις σε εξοπλισμό τόσο κοστίζει είναι αρκετά παραπάνω το κόστος που πληρώνει ο κάτοχος.
-
Δεν μιλάει για βάψιμο στο χέρι αλλά για γυάλισμα, όπως και το εσωτερικό. Το βάψιμο στο χέρι θα ηταν χάλια!
Το έγραψα, σε συνέχεια αυτού που γράφτηκε για διαφοροποίηση στην ποιότητα ή το εσωτερικό. Κάτι αντίστοιχο κάνει και η BMW με την σειρά individual.
-
Σόρρυ έχεις δίκιο το μισό διάβασα.
-
ρε σεις, ειναι να αλλαξω αμαξια στα παιδια σε λιγο καιρο. και βλεπω διαφορα. εδω ασχολιεστε αν εχει ηλεκτρορουφηχτρα ή αν τα καθισματα της χριστινας ω ηταν χειροτερα. σγα τη κατηγορια για να παρεις παπαριτσες και να σου πουλησει ο πεζως οθονες. γραψτε αν παει καλα και ποσο καλα, πως στριβει στα δυσκολα, αν σε προδωσε και πως. αν χωραει το πτωμα της γυναικας που γκρινιαξε γιατι εχει ομαδαρα μαρτινς στη τιβι, αν καιει σαν φαουν διχρονο, αν φρεναρει στο μιλφατο που εστελνε εςεμες στο γκομενο και βγηκε απο το στοπ. και κυριως, αμα ξυπνας το πουρνο με σηκωμαρες που θα εμπεις στο πραμα μεσα για τη δουλεια ή μπαινεις σαν μαυρος στο εςντιενέι να δεις τι μαλακια ποσταρε ο γιος του πιστολερο
-
Σόρρυ δλδ μπήκες στο xceed και θεωρείς ότι είναι κατώτερο ποιοτικά εσωτερικά από το ακτιβ 2008? Εντάξει είπαμε να μιλάμε υποκειμενικά αλλά μέχρι ένα σημείο!
Όπως και τα καμικ/σκάλα εσωτερικά δεν χάνουν από την ακτιβ. Αλλά το xceed είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα.
Όπως και να βγάζεις το εσωτερικό του τιγκουαν ισοπαλία με την ακτιβ έκδοση είναι και αυτό φουλ της μεροληψίας....όσο και αν δεν χονευω τα vw τουλάχιστον μία κλάση πάνω για την ακρίβεια δεν συγκρίνονται , για το ακτιβ πάντα έτσι , η αλιρ είναι άλλη ιστορία.
Το xceed εχει ποιοτικό εσωτερικό αλλά κάπως παλιακο. Το Tiguan το συγκρίνω με το αντίστοιχης αξίας GT line και ναι το θεωρώ εξίσου ποιοτικά με το design ομως υπέρ του 2008. Το active το συγκρίνω με τον ανταγωνισμό στα +-20000. Ειδικά με τα summer sales έφτασε κοντά στα 18κ. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να βρω κάπου που να υπερτερεί ο ανταγωνισμός με αυτές τις τιμές.
-
ρε σεις, ειναι να αλλαξω αμαξια στα παιδια σε λιγο καιρο. και βλεπω διαφορα. εδω ασχολιεστε αν εχει ηλεκτρορουφηχτρα ή αν τα καθισματα της χριστινας ω ηταν χειροτερα. σγα τη κατηγορια για να παρεις παπαριτσες και να σου πουλησει ο πεζως οθονες. γραψτε αν παει καλα και ποσο καλα, πως στριβει στα δυσκολα, αν σε προδωσε και πως. αν χωραει το πτωμα της γυναικας που γκρινιαξε γιατι εχει ομαδαρα μαρτινς στη τιβι, αν καιει σαν φαουν διχρονο, αν φρεναρει στο μιλφατο που εστελνε εςεμες στο γκομενο και βγηκε απο το στοπ. και κυριως, αμα ξυπνας το πουρνο με σηκωμαρες που θα εμπεις στο πραμα μεσα για τη δουλεια ή μπαινεις σαν μαυρος στο εςντιενέι να δεις τι μαλακια ποσταρε ο γιος του πιστολερο
Α ρε Γατε, κ τη σωστή ομάδα είσαι βρε;!
Το αυτοκίνητο στρίβει πολύ καλά για την κατηγορία του γενικά, στο elk test είναι στα 75χλμ κορυφή με το Puma, αν σου λέει αυτό κάτι, ταυτοχρονα είναι κ πολύ άνετο χωρίς να είναι Citroen μαλακό. Ποιότητα κύλισης πάρα πολύ καλή, ελαφρύ τιμόνι στην πόλη κ βολικό, αλλά το τιμόνι βαραίνει γρήγορα και θετικά σε ποιό αυξημένα χιλιόμετρα.
Φρένα, ασφάλεια πολύ καλή αίσθηση και προσφέρει σιγουριά.
Έχει από τη βασική τα περισσότερα νέα συστήματα ασφαλείας, κάτι του λείπει από το αυτόματο φρενάρισμα στην Active, δεν λειτουργεί το βράδυ νομίζω; δεν είμαι σίγουρος.
Εθνική είναι σούπερ κ ταξιδιάρικο - ιδανικό για αυτό η Allure με το Michelin που φοράει που είναι ποιο touring φάση, κυρίως για αυτό το πήγα εγώ. Δεν το λες μικρό πόλης, όπου ένα Stonic για χαμηλή θέση οδήγησης ή ενα C3 Aircross - για ποιο ψηλή θέση οδήγησης, θα ήταν επαρκές κ φθηνότερο στις πολύ φθηνές τους εκδόσεις, είναι για ποιό απαιτητικά πράγματα. Tην Allure με την 17' κ πάνω τη λυπάσαι στο χώμα, έχω πάει λίγο, την Active τη λυπάσαι πολύ λιγότερο και είναι ποιό άνετη με τη 16' κ το λαστιχάκι που φοράει.
Χώροι φοβεροί για την κατηγορία.
Κάνε το ένα td κ πες μας.
Στα 18.000€ που είναι τώρα η Active, και για αυτοκίνητο που είναι 2020 είναι σούπερ ευκαιρία. Δεν χάνεις τίποτα ουσιαστικό αν μείνεις στην Active. Κάποια κοσμητικά κ κάποια στα ηλεκτρικά ασφαλείας (αυτά ποιο σοβαρά, αλλά κοστίζουν σε όλα τα αυτοκίνητα ποιό πολύ) χάνεις, αλλά η τιμή είναι σούπερ. Πορτοκάλι για Γατούλα ή Γατούλη θα είναι σούπερ!
-
Εντάξει τώρα είναι υποκειμενικά αυτά περί παλαιού στυλ. Το σύστημα πολυμέσων που είδα στο xceed είναι πολύ καλό από το πάνω ράφι ,φουλ παραμετροποιησιμο έσπαγε την οθόνη στα 3 και έβαζες οποίο εικονίδιο ήθελες σε σειρά ενώ είχε και περιστροφικό διακόπτη ζουμ ιν άουτ στην πλοήγηση που δεν έχω δει αλλού , όχι με τα δάκτυλα που σέρνεις στην οθόνη όπως στα υπόλοιπα. Επίσης τα πλαστικά και η συναρμογή τους δείχνουν ότι θα αντέξουν χρόνια χωρίς τριξιματα. Εντάξει έχει μουντό περιβάλλον όπως και το σπορτατζ αλλά σε σε σπορτατζ 10 ετιας και βάλε που έχω μπει δεν ακούγεται κιχ.
-
Οι χώροι φοβεροί για την κατηγορία δεν τους λες. Έχει φάρδος για ώμους 1.37/1.32 μπροστά πίσω όταν το καμικ που είναι και 5-6 πόντους καλύτερο στο παρκάρισμα έχει αντίστοιχα 1.44/1.42. Πίσω από την θέση του οδηγού σε εμένα στο 2008 δεν κάθομαι με τπτ πίσω αντίστοιχα στο καμικ κάθομαι άνετα καθώς έχει 5 εκ μεγαλύτερο μεταξόνιο. Φυσικά στα θεωρητικά λτ το καμικ χάνει στις αποσκευές 34 λτ ένα σακίδιο πλάτης δλδ αν και στο μάτι δεν το δείχνει το παραπάνω το 2008.
Το 2008 είπαμε έχει ένα επιπλαστο μήκος 4.30μ για να πιάσει την κατηγορία c λόγω του προβολου του πίσω προφυλακτήρα αλλά όταν μπαίνεις μέσα καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι σε b suv.
Τώρα άμα το συγκρίνουμε με το πούμα ναι έχει φοβερούς χώρους καμπίνας το 2008 αλλά και εδώ χάνει στις αποσκευές και φυσικά στην οδηγοκεντρικη προσέγγιση λόγω Φορντ.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)