-
Επειδή τμήμα της μομφής μπορεί να απευθύνεται σε μένα, θα πω ότι γνωρίζω ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας του CVT και συμφωνώ ότι στη θεωρία μπορεί να είναι το τέλειο σύστημα. Ποιός εξάλλου δεν θα ήθελε να έχει ένα αυτοκίνητο με ουσιαστικά άπειρες σχέσεις μετάδοσης; Το πρόβλημα είναι ότι στην πράξη οι υλοποιήσεις τελικά απέχουν από τη θεωρητική τελειότητα...
Ούτε κατά διάνοια φίλε μου! Δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση! Ούτε αμιφισβητώ τις γνώσεις ανθρώπων που δεν γνωρίζω! Σε καμμία περίπτωση.
Να συμπληρώσω όμως, ότι ο δημοσιογράφος που αρθρογραφεί είναι δημόσιο πρόσωπο, εκτίθεται λόγω επαγγέλματος και έχω κάθε δικαίωμα -να μην πω υποχρέωση- να τον χαρακτηρίσω μπουρδολόγο όταν του αξίζει. Το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγούμαι.
-
Ούτε κατά διάνοια φίλε μου! Δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση! Ούτε αμιφισβητώ τις γνώσεις ανθρώπων που δεν γνωρίζω! Σε καμμία περίπτωση.
Να συμπληρώσω όμως, ότι ο δημοσιογράφος που αρθρογραφεί είναι δημόσιο πρόσωπο, εκτίθεται λόγω επαγγέλματος και έχω κάθε δικαίωμα -να μην πω υποχρέωση- να τον χαρακτηρίσω μπουρδολόγο όταν του αξίζει. Το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγούμαι.
Πολύ σωστά!
-
Όμως αυτό το διαμαντάκι, όπως ίσως ξέρετε, το σταμάτησαν και αργότερα το επανεμφάνισαν με δαγκωμένο λογισμικό για να δίνει την αίσθηση του χειροκίνητου με 'σκαλωτή' λειτουργία επειδή οι νοικοκυρές δεν μπορούσαν να το εκτιμήσουν! (Είναι αλήθεια το αρνητικό φιντμπακ που είχαν για το κιβώτιο, δεν υπερβάλλω). Το μάρκετινγ ακόμα μια φορά νίκησε τους μηχανικούς και την εξέλιξη.
Δεν είναι θέμα μάρκετινγκ. Από την στιγμή που υπήρχε αρνητικό feedback η εταιρεία πολύ καλά έκανε και το απέσυρε. Όσο τεχνολογικά προηγμένο και να ήταν, η αίσθηση είναι σημαντικός παράγοντας στην οδήγηση.
Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει όταν πατάμε το γκάζι να ανεβάινουν οι στροφές του κινητήρα και αυτός να ακούγεται με περισσότερη ένταση. Αυτό από μόνο του σου δίνει την αίσθηση της επιτάχυνσης. Άλλη αίσθηση της ταχύτητας έχεις αν πας με 50 και δευτέρα, άλλη αν πας με 50 και τετάρτη, όπου ο θόρυβος είναι σαφώς λιγότερος. Σκέφτομαι επομένως πως θα αισθανόταν ένας μέσος οδηγός όταν θα βύθιζε το πόδι του στο γκάζι για να κάνει μια προσπέραση και δεν άλλαζε καθόλου ο ήχος του κινητήρα. Μέχρι να καταλάβεις ότι αυτό το πράγμα πράγματι επιταχύνει, δεν σου δημιουργεί μια ανασφάλεια;
-
Δεν είναι θέμα προκατάληψης. το 2007 εγώ είχα το Mini Cooper S με αυτοματο (6αρι Aisin, το ZF της BMW ήταν ακόμα καλύτερο που είχα μετά στην Ζ4) και ο ξάδερφός μου το 140αρι Golf μe το DSG. Δεν ίδια καμία ιδιαίτερη διαφορά στην ταχύτητα των αλλαγών και σαφώς το κιβώτιο του Μίνι ήταν πιο ομαλό και είχε και την 'κλωτσιά' του μετατροπέα. Επίσης, στις ανηφόρες του Λυκαβηττού (εκεί έμενα τότε) με το Μίνι πάρκαρα για πλάκα, με το Golf είχα πρόβλημα (δεν ήταν ομαλό, κλώτσαγε) και μύριζε ο συμπλέκτης. Μετά του έβγαλε και πρόβλημα (κλασσικά) και το έδωσε και πήρε και αυτός ένα Mini.
Περίεργο αυτό! Γιατί κι εγώ είχα τότε το ίδιο 6άρι DSG (υγρού τύπου) με τον ξάδελφο σου (με πάνω από 35 κιλά ροπής από τον 2.0Τ με πρόγραμμα) και δεν είχα κανένα θέμα πατιναρίσματος ή ομαλής λειτουργίας... Όσον δε αφορά την ταχύτητα, μακράν πιο γρήγορο από το 6άρι. Το DSG μπορεί να βελτίωνε κατά 2 δέκατα το 0-100 και το 6άρι να χειροτέρευε το 0-100 κατά 5 δέκατα. Δεν το λες και λίγο σε αυτοκίνητα που κάνουν το 0-100 σε 7 δευτερόλεπτα...
-
To xceed έχει της κια το αυτόματο διπλού συμπλέκτη σωστά; Έχει όμως τις εν γένει αδυναμίες και προβλήματα που παρουσιάζετε για τα vag dsg7?
http://www.skodaclubpeloponnhsou.gr/2012/09/dsg-7.html?m=1
Ή εδώ δεν έχουμε παρατηρηθεί θέματα; Κάτοχοι κια με διπλοσυμπλεκτα υπάρχουν να μας πουν την γνώμη τους;
-
Tιμες όπως ρώτησα θα δωθουν στην δημοσιογραφική παρουσίαση 24-25/10. Αρχικά θα φέρουν μόνο 1.0. Ντίζελ αργότερα. Τιμή εκκίνησης όπως μου είπε 22.500-23000.
Ακριβότερο από το σπορτατζ θα είναι.
Aτακες πωλητή:
Τιμές 17-18000 που ρωτάνε μερικοί, χωρίς εγώ να του αναφέρω τέτοια νούμερα, ξεχαστεί τα ! Ούτε απέξω να μην περνάνε αυτοί!!! (Καβαλημα καλαμιού;)
Ερώτηση περί αξιοπιστίας διπλού συμπλέκτη κια και τι σχέση με του vag.
Απάντηση: για αυτό παίρνεις κια! Καμιά σχέση με αυτά που αναφέρεις!
Τελικά τι ισχύει με τα αυτόματα της κια;
Έχουν όλα τα καλά του διπλού συμπλέκτη δλδ γρήγορη και άμεση αλλαγή ταχυτήτων οικονομία χωρίςστην κατανάλωση χωρίς όμως θορύβους κομπιασματα ,σκορτσαρισματα και με φουλ αξιοπιστία;
-
Φουλ αξιοπιστια δεν υπαρχει ουτε στα χειροκινητα...
Αρα το αφηνεις λιγο αυτο στην ακρη.
Τωρα, Ναι οντως τα διπλοσυμπλεκτα της hyundai/kia ειναι εσωτερικης αναπτυξης και κατασκευης...Δηλαδη, δεν ειναι καποιας τριτης εταιριας.
Αυτο επιφερει απίστευτα υψηλα κοστη εξελιξης, αλλα η hyundai το επελξε παρα να αγορασει καποιο άλλου κατασκευαστη.
Στην πραξη τωρα. Ειναι συμφωνα με οσους τα οδηγουν επειτα απο τα dsg πιο αργα στις αλλαγες τους... δεν εχουν αυτο το κοφτερο της αλλαγης σχεσης των dsg...πιο πολυ θυμιζει κλασικο αυτοματο στον χρόνο αλλαγής των ταχυτητων.
Σε αξιοπιστία όμως εδειξαν πολυ καλυτερα ιστορικα δεδομενα απο τα dsg...και αυτο στο λεω καθως το ψαχνω και εγω ανα καιρους. Δεν ακουστηκε ποτε καποιο 'σκανδαλο' κακης τεχνικης και τεχνολογικης εφαρμογης του κιβωτιου, οπως στα dsg.
Στα dsg ειχει γινει ο χαμος περι το 2007 και 2010...
Πλεον εχου αλλαξει καποια εσωτερικα στοιχεια τους, οπως δαχτυλιδια συμπλεκτων (στα πρωτα εσπαγαν για πλακα και πατιναριζε το κιβωτιο) και κυκλωμα διαχειρησης της βαλβολινης με διαφορετικα selenoids κτλ.
Η ιστορια θα δειξει.
-
Mαλιστα . Επειδή τα συγκρίνεις στην λειτουργία με τα κλασικά αυτόματα σε σχέση με τα πολυδιαφημισμένα αυτόματα aisin των πεζω και Σιτροέν των 8 σχέσεων πως στέκονται; Ή απλά δεν συγκρίνονται.
-
Εγώ για κάτι που δεν είναι σχεδόν αποκλειστικά για ταξίδι, δεν πήγαινα με την καμία σε αυτόματο. Το 80% των φίλων που έχουν αυτόματο (όποιου τύπου ή κατασκευαστή), κάποια στιγμή λόγω προβλήματος λογισμικού, είτε δεν πήρε μπρος το αυτοκίνητο είτε έμεινε (ακόμα και σε υπεραστικό ταξίδι εν κινήσει).
Το χειροκίνητο κιβώτιο θα το χαιρετήσουμε μια καλή με τα πλήρως υβριδικά και με τα αμιγώς ηλεκτρικά. Μέχρι τότε, αποκλειστικά χειροκίνητα.
Δεν αλλάζει κάτι για την KIA σε αυτό.
Σχετικά με την εμπορική πολιτική και αυτά που λένε μερικοί αντιπρόσωποι, δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η εταιρεία πάει πολύ καλά σε άλλες χώρες, αλλά όχι εδώ, παρά την κατασκευαστική της αξιοπιστία. Εδώ είχα πάει να πάρω προσφορά για το Sportage, και ο πωλητής ήταν λιγδιασμένος και βαριόταν που μιλούσε.
-
Σιγουρα τα αυτοματα με μετατροπεα ροπης και πλανητικο συσυστημα γραναζιων (της aisin) εχουν μια πιο ομαλη λειτουργια απο σταση και γενικως σε πιεση.
Σε αυτο το κιβωτιο τον ρολο του συμπλεκτη, δηλαδη το υλικο που τριβεται για απορροφηση της διαφορετικης φασης της ροπης (κινητηκης ενεργειας) που παραγεται απο το μοτερ, τον παιζει......το λάδι.
Ετσι λοιπον το λαδι εχει και την ταση να απορροφα και να ανταλλασει την θερμοκρασια του με αυτην του κιβωτιου (μετα περνα απο συστημα ψυξης μεσα στο κιβωτιο για να ξαναπεσει η θερμοκρασια του λαδιου).
Στα διπλου συμπλεκτη της hyυndai υπαρχει η τριβη πανω στους συμπλεκτες.. αυτοι σιγα σιγα τριβονται και αλλαζει καπως η ποιοτητα λειτουργιας...οχι ομως σε φοβερο βαθμο και μεσα σε πολλα ετη και χικιομετρα. Καθως τριβονται λοιπον και ιδιαιτερα σε μποτιλιαρισμα, στο λεγομενο creeping mode, ανεβαζουν θερμοκρασια και αυτο δεν ειναι καλο οπως καταλαβαινεις...
Το ιδιο δηλ με το χειροκινητο... δεν εχεις παρατηρησει πως αν σερνεσαι στην κινηση με πρωτη σχεση ..,μετα απο λιγο το κιβωτιο εχει αλλη συμπεριφορα, μυριζει ο συμπλεκτης κτλ;;;;
Αυτό.
Η διαφορα ειναι στην καταναλωση διοτι τα της aisin εχουν περισσοτερες απωλειες λογω του λαδιου...αλλο πραγμα δηαλδη το να πιανεις κατι χωρις λαδι και αλλο με λαδι...δεν μπορεις να ασκησεις την ιδια δυναμη...υπαρχουν απώλειες. Έχου βελτιωθει βεβαια κυριως λογω των περισσοτερων σχεσεων και του καλυτερου φασματος λειτουργιας της ροπης του κινητηρα, αλλα και παλι ειναι συγκριτικά πιο ενεργοβορα.
Επισης σε βλεβες, τα κλασικα κιβωτια οπως αυτο της aisin, κοστιζουν περισσοτερο ως επισκευη.
-
Αν αυτά που ειπώθηκαν είναι σωστά (απο τον πωλητή) τότε χαιρέτα μας τον πλάτανο !!!!!!!!!!!
22.500-23.000 για το χιλιάρι μόνο η καλύτερη έκδοση με όλα μέσα έχει ελπίδες. Αν εννοεί τις βασικές ή μεσαίες , θα έχει θέμα.
Κάτσε να δούμε στις 24/10 . Αυτές οι δηλώσεις εντυπώσεων του στυλ 17.000-18.000 που κάνει πχ το Stonic, απορώ γιατί τις κάνουν . Τι κερδίζουν ??
-
Καλά δεν είναι και άσπρο μαύρο. Και εγώ με απόλυτα συνετή οδηγηση με μάζεψε οδική όταν κόπηκε η πλαστική τάπα που συγκρατεί την ντιζας του λεβιέ του χειροκίνητου. Και δεν είμαι μοναδική περίπτωση.
-
Την βασική του 1.0 εννοούσε! Τον ρώτησα ! Όταν του είπα η βασική μου είπε δεν υπάρχει βασική είναι πολύ καλά εξοπλισμένη! Line assist έχει αλλά δεν acc φυσικά την ψηφιακή κεντρική οθόνη οργάνων και έχει την 8αρα οθόνη όχι την 10αρα.
Το acc και η tft οθόνη οργάνων θα είναι ακόμα και στην πλούσια έκδοση έξτρα.
Από ότι κατάλαβα ... χάσανε την μάχη που έδιναν με το εργοστάσιο για τιμες και εξοπλισμό.
Πάμε για τιμή εκκίνησης πάνω απο το σπορτατζ και κουτσουρεμενες εκδόσεις, οι οποίες φυσικά στα πρώτα δημοσιογραφικά σχόλια θα είναι έχει τα πάντα από την πρώτη έκδοση!
Διαρκώς μου έβαζε σε αντιπαράθεση το σπορτατζ το οποίο έλεγε ακόμα και στην gt line έχει ελλείψεις εξοπλισμού τις οποίες καλύπτει το xceed ...αλλά με το αζημιωτο
Το 18000 μου το πέταξε γιατί όντως στην Ιταλία το αμάξι ξεκινά με προώθηση από 18500! Αλλά αυτοί είναι φτωχοί δεν είναι απλες σαν εμάς!
Εντάξει όλα να τα φορτώνουμε στο στρεβλό φορολογικό σύστημα αλλά εγώ τα φορτώνω και στην απλιστια του εκάστοτε εισαγωγέα.
Αν κατάφερναν με μια μεγάλη παραγγελία και εδώ 18-19 με την εμφάνιση ποιότητα που φαίνεται ότι αξιοέχει καιτην αξιοπιστία της κια δεν θα πουλούσε σαν ζεστό ψωμάκι;
Αν είχε την μεσαια έκδοση σε αυτόματο ντίζελ στα 25-26 δεν θα χτυπούσε το κασκαι; Αλλά στα 30 που μάλλον θα έχει και στα 33-34 η πλούσια ο άλλος θα πάει να αγοράσει και ...κλειδί και ας έχει λιγότερο εξοπλισμό.
-
Καλά σε μια βδομάδα θα ξέρουμε , αλλά αν ισχύουν πράγματι αυτά , δεν το βλέπω να πουλάει. Μακάρι να μην ισχύουν ή τουλάχιστον να δώσει καλές εκπτώσεις.....
-
Οι τιμές πάντως και στην Ιταλία χωρίς προωθητικά ξεκινούν στα 22750 για το 1.0 και 25750 για το 1.6 ντίζελ 115 το αυτόματο 115 29000 στην δεύτερη έκδοση που βγαίνει ! 31000 το χειροκίνητο 1.6 136 και 32750 το αυτόματο στις πλούσιες εκδόσεις που μόνο βγαίνουν.
-
Το θέμα είναι να δούμε και τις τιμές των άλλων μοντέλων στην Ιταλία ή Ισπανία πχ το Ceed GTLine 1.4 (υπάρχει σχεδόν σε όλες τις χώρες) ή το stonic, sportage σε σχέση με Ελλαδα για να έχουμε μια εικόνα για το Xceed.... Βλεποντάς τα θεωρούσα για το 1.4 στην καλή έκδοση κοντα στα 24-25.000. Με αυτά που λέμε εδώ δεν το βλέπω !!!!!!!!!!!!
-
Αυτό που είπε ο πωλητής είναι πραγματικότητα σε όλες τις χώρες ξεκινάει απο 22700€ περίπου η βασική έκδοση με τον χιλιάρη κινητήρα. Αυτό δεν θα αλλάξει στην Ελλάδα, τις κορυφαίες εκδόσεις να τις περιμένετε απο 28000€ μέχρι 32000€ και εκεί είναι που θα χάσει την μάχη στις πωλήσεις γιατι μπαίνει στη σύγκριση με premium μάρκες και καλύτερη τιμή μεταπώλησης.
Πιθανά να είναι καλύτερο το Sportage για αυτούς που θέλουν suv που έχει και τετρακίνηση. Στην τελική βλέπω την Κia στην Ελλάδα αν δεν παίξει καλά με τις τιμές του XCEED να πιάνει πάτο πάλι οσα χρόνια και να δίνει εγγύηση.
-
25700 στην μεσαία και πρώτη έκδοση για το 1.4 28500 στην πλούσια. 27500 και 30250 αντίστοιχα το αυτόματο. Για Ιταλία πάντα. Στην Ιταλία επίσης ceed 19750, stonic 16750 ,sportage 24500. Δλδ τα υπόλοιπα είναι εμφανώς ακριβότερα από ότι Ελλάδα...τι να πω να περιμένουμε μήπως τελικά παίξει χαμηλότερα.
-
Το κανονικό ceed 1.4 140ps αυτόματο (dct) στην κορυφαία έκδοση GTline, έχει 22.300 €. Δηλαδή το xceed στην ίδια έκδοση θα έχει 8.000 € ακριβότερα και ίσως ακόμα παραπάνω; Τι πίνουν στην ΚΙΑ;
-
Το σπορτατζ έχει θέμα με τον εξοπλισμό του που ακόμα και 33000 να σκασεις πάλι έχει ελλείψεις επισης με ένοχλει ότι αν και βελτιώθηκε αρκετά ο κινητήρας με τον 1.6 και το υβριδικό παραμένει ένα βαρύ σασί όχι πολύ αποδοτικό και φυσικά όταν μπαίνουν οι μπαταρίες χάνει κιαλλο σε αποσκευές. Τώρα αν το xceed βγει ακριβότερο από το σπορτατζ τι να πω...
Οσο για αυτό με την μεταπώληση μήπως είναι λιγοστό μυαλό μας; kia sportage ντίζελ από το 2016 ξεκινά από 18000 και bmw x1 ντίζελ από 2016 και μετά και αυτό από 24000! Ποιος έχει χάσει περισσότερα; Αυτος που το πήρε 21-22 η ο άλλος με τα 35?!
Τα τελευταία κια μια χαρά κρατάνε την τιμή τους
Kia XCeed - crossover