-
paraskevas013 wrote:
Καλημέρα, θελω να κάνω μια ερώτηση, αν έχεις την έκδοση με τα 155 μπορείς με χαρτογράφηση αν θελήσεις στο μέλλον να πας στην έκδοση 125,δηλ είναι μόνο η χαρτογράφηση που αλλάζει? Γνωρίζαμε για το αντίστροφο,αλλά αν ήθελε κάποιος να κατέβει θα μπορούσε? Το είχαμε απορία χθες στον καφέ και είπα να ρωτήσω για να μάθω! Ευχαριστώ
Γιατί να το κάνει αυτό κάποιος;
Aν του αρκούσε εξ'αρχής καλύτερα το 125 θα το αγόραζε,θα γλίτωνε χρήματα ή στα ίδια λεφτά θα είχε περισσότερο εξοπλισμό.Εξ'άλλου, ακόμη κι αν έχεις το 155, αν θες οδηγείς πιο σιγά και δεν εκμεταλλεύεσαι τα 30 επιπλέον άτια...
Γενικώς, στα περισσότερα άλογα μπορείς να οδηγείς σαν λιγότερα,στα λιγότερα δεν μπορείς να οδηγείς σαν περισσότερα
Xθες, μέσα σε διάστημα 15 λεπτών είδα 3 Puma! (σχεδόν όσα είχα δει σε ένα μήνα) και μάλιστα σε τρία διαφορετικά χρώματα.Μεταλλικό μπλε,γκρι και το λευκό (η σειρά αντικατοπτρίζει και την προτίμηση μου συγκριτικά γι αυτά τα χρώματα)
αρχικα σε ευχαριστω για την απαντηση!υποθετικα την εκανα την ερωτηση γιατι μπορει να εχει επιδοσεις καλυτερες αλλα με τα 155 να νοιωσει οτι πινει περισσοτερο και να θελει να το κανει 125 για ποιο μετρημενες επιδοσεις αλλα και με χαμηλοτερη καταναλωση! αυτο με τα αλογα το παραδειγμα που εδωσες συμφωνω απολυτα! απλα εστιασα στο αν μπορεις να κατεβεις αν θελεις μελλοντικα!
-
Καλημέρα, απλά πατάει ECO και πληρώνει λιγότερα !!!!
-
Εκ*σπορτ για τα αγοράκια.Εξυπνη στρατηγική ομολογουμένως.
-
Είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό, επιτέλους παρουσιάστηκε επίσημα!
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/neo-ford-puma-st-me-200-ippoys-video
Εαν δνε κάνω λάθος, είναι το μοναδικό hot B-SUV, δεν μπορώ να θημηθώ κάποιο άλλο. Μερικές λεπτομέρειες που μου έκαναν εντύπωση:
-
Δεν ήξερα ότι η Hitachi φτιάχνει αμορτισέρ! Και πόσο μάλλον δεν περίμενα να τοποθετούνται σε perfromance Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο.
-
Έχει αληθινό LSD της Quaife.
-
Εχει αληθινή εξάτμιση με flaps.
-
Τα ελαστικά είναι Michelin PS4, ειδικά εξελιγμένα για αυτό το αυτοκίνητο όμως (έχουν και την σχετική ένδειξη στο πλάι).
-
Έπεσε 'θύμα' της μόδας με τις τεράστιες ζάντες. Περίμενα 18αρες στάνταρ, τελικά στάνταρ ςίναι 19άρες (!!!). Τουλάχιστον το ελαστικό 225/40/19 δεν είναι φλίδα (τώρα πόσο κοστίζει αλλαγή είναι άλλο θέμα).
-
Τα αεροδυναμικά βοηθήματα, πέρα από εμφάνιση κάνουν και πραγματική δουλειά, δηλαδή τα σκέφτηκαν λίγο δεν τα έβαλαν απλά για να υπάρχουν.
-
Αυτό το πράσινο μου αρέσει!
Το Ιδανικό μου αυτοκίνητο για την Ελλάδα σε λογικά χρήματα. Έχει σχετικούς χώρους, είναι μαζεμένο σε διαστάσεις, έχει λίγο αυξημένο ύψος, είναι πολύ γρήγορο, έχει εξοπλισμό, design και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινό. Εαν είχα τα χρήματα το αγόραζα εχτές!
-
-
Στα b suv γρήγορο υπάρχει και το t roc R. Ωραίο το Puma αλλά φαντάζομαι θα βγει αρκετά ακριβό. Ανακοίνωσαν τιμή?
-
Καλημέρα. Ναι Φάνη ιδανικό με μόνο 200 αλόγατα !!!!! Και με 19άρα ζάντα !!! (Το έσκισαν.....)
-
Στα b suv γρήγορο υπάρχει και το t roc R. Ωραίο το Puma αλλά φαντάζομαι θα βγει αρκετά ακριβό. Ανακοίνωσαν τιμή?
Ναι έχεις δίκιο (αλλά τα VAG τείνω να τα διαγράφω από την μνήμη μου!), το οποίο όμως είναι 300 άλογα (πολύ πιο γρήγορο) και 2λιτρο. Επίσης υπάρχει και το Countryman σε γρήγορο με 180 ίππους αλλά είναι 2λιτρο.
Τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, σήμερα παρουσιάστηκε, άνοιξαν οι παραγγελίες με παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο. Αναμένω να δω τιμές στην Γερμανία (εδώ ίσως αργήσουν) και Ελλάδα το υπολογίζω να ξεκινάει από τις €30.000.
Καλημέρα. Ναι Φάνη ιδανικό με μόνο 200 αλόγατα !!!!! Και με 19άρα ζάντα !!! (Το έσκισαν.....)
Όπως είπα, ιδανικό για εμένα. . Το έσκισαν με την ζάντα όντως, αλλά με 225/40 λάστιχα κάπως το σώζουν. Θα προτιμούσα όμως 225/45/18. Τα άλογα καλά ειναι 200, είναι αρκετά σβέλτο για να έχεις και γρήγορο αυτοκίνητο και πρακτικό για κάθε μέρα (εαν δεν είναι κούτσουρο η ανάρτηση).
-
Όνειρο!!!Το ιδανικό αυτοκίνητο...Συνδυάζει πολλά...Ελπίζω να έρθει κ σε λογική τιμή γι΄αυτά που προσφέρει.
-
Όνειρο!!!Το ιδανικό αυτοκίνητο...Συνδυάζει πολλά...Ελπίζω να έρθει κ σε λογική τιμή γι΄αυτά που προσφέρει.
Μέχρι στιγμής, οι τιμές Ελλαδας είναι περί το 10-15% πιο κάτω από της Γερμανίας, π.χ το Fiesta ST έχει €22.000 εδώ και €25. στην Γερμανία. Εαν ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο η FMH και στο Puma ST υπάρχει ελπίδα. Λένε για €30.000 αρχική τιμή στην Γερμανία, οπότε μπορεί να είναι €27-28.000 εδω. Βέβαια με χρώμα, έξοδα και το Quife θα φτάνει τα €30.000 για πλάκα!
-
Αν είναι αυτή η τιμή, πολύ δύσκολα θα δικαιολογούσα προσωπικά την αγορά του έναντι του Fiesta ST. Κάτι τέτοιο αγοράζεις γιατί θες ένα 'παιχνιδάκι' να βγάζεις γούστα. Μερικά λίτρα χώρο παραπάνω χωρίς ρεζέρβα δεν αξίζουν τόσα χιλιάρικα έξτρα κατά την άποψή μου.
Πάντως είναι ιδιαίτερα όμορφο και ψαρωτικό για κUVάς.
-
Αν είναι αυτή η τιμή, πολύ δύσκολα θα δικαιολογούσα προσωπικά την αγορά του έναντι του Fiesta ST. Κάτι τέτοιο αγοράζεις γιατί θες ένα 'παιχνιδάκι' να βγάζεις γούστα. Μερικά λίτρα χώρο παραπάνω χωρίς ρεζέρβα δεν αξίζουν τόσα χιλιάρικα έξτρα κατά την άποψή μου.
Πάντως είναι ιδιαίτερα όμορφο και ψαρωτικό για κUVάς.
Κάποιος θα το πάρει γιατί:
-
Είναι πανέμορφο, πολύ πιο όμορφο από το Φιέστα.
-
Θεωρητικά είναι λίγο καλύτερα στημένο.
-
Έχει μεγαλύτερους χώρους και ειδικά αποσκευών
-
Έχει καλύτερο εξοπλισμό (στάνταρ ή ως έξτρα)
-
Έχει ηλεκτρική πόρτα αποσκευών (μην γελάς, όταν έχει μωρό, ψώνια κλπ. είναι πολύ σημαντική...για εμένα από τα σημαντικότερα έξτρα σε ένα αυτοκίνητο μετά τα φώτα!)
-
Βγαίνει σε αυτό το απίστευτο πράσινο!
-
Είναι SUVοειδές, άρα μέσα στην μόδα, lifestyle κλπ.
-
Φαίνεται πιο αυτοκίνητο και πείθεις πιο εύκολα την σύζυγο ότι κάνει για μοναδικό οικογενειακό, ενώ το Φιέστα δύσκολα να το πλασάρεις έτσι.
ΥΓ: Εδώ ο κόσμος προτιμάει το ST Line 155 εναντι του Fiesta ST, οπότε τελικά απευθύνονται σε άλλο κοινό. Ο γνωστός που στην Φόρντ μου έλεγε ότι το Puma εχει κόψει πωλήσεις από το Focus, οχι από το Φιέστα ούτε καν από το Ecosport! Οι περισσότεροι που μπαίνουν στην έκθεση για Φόκους τελικά καταλήγουν με Puma.
EDIT: περιμένω και επίσημη τιμή, αλλά φαίνεται να ξεκινάει από τα €28.000 στην Γερμανία.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=308740989 -
-
Το νέο μου αυτοκίνητο.
Όμορφο,γρήγορο, στημένο καρτακι, χώροι χωρίς να είναι πλοίο.
Και γαργαλιεται στα 300 άνετα.....
-
Αυτό με την πόρτα πίσω. Εντάξει καλό αν υπάρχει στάνταρ αλλά για έξτρα εξαρτάται το κόστος. Στο Focus θέλανε 900 ευρώ για να την βάλω! Εννοείται δεν την έβαλα. Πλέον την έχουν στάνταρ στα Χ.
Στην Ταιβάν έχουν ήδη βγάλει αφτερμάρκετ κιτ να την κάνεις ηλεκτρική. Ίσως έρθουν και Ευρώπη.
Αυτό με το καλύτερο στήσιμο δε το πιστεύω. Χρειάστηκε έξτρα πράγματα λόγω έξτρα βάρους.
To Fiesta ST δε το παίρνεις για να καλύψει ανάγκες μεταφοράς για να σε ενδιαφέρουν οι χώροι. Είναι ένα παιχνίδι για να βγάζεις γούστα σε προσιτή σχετικά τιμή!
-
To focus έχω παρατηρήσει ότι έχει πιο ακριβά εργοστασιακά έξτρα από το Fiesta. Αρκετά πιο ακριβά σε μερικές περιπτώσεις θα έλεγα πχ χρώμα. Τα ειδικά αυτοκίνητα μόνο φτηνά δε τα λές μιας και έχουν συγκεκριμένο σκοπό και λίγη χρήση. Πάντως έχω και περίπτωση 'βλαμμένου' πιστάκια οικογενειάρχη που σκέφτεται σοβαρά 5θυρο Fiesta ST για καθημερινό.
Τα 300 άλογα δε τα έχει για πλάκα, φυσικά και γίνεται και τα πάνε τόσο αλλά με αλλαγή turbo,intercooler και άλλων περιφερειακών.
Αν δε το κάνουν full σκληροπυρηνικό το Puma ST είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή
-
Κάποιος θα το πάρει γιατί:
-
Είναι πανέμορφο, πολύ πιο όμορφο από το Φιέστα.
-
Θεωρητικά είναι λίγο καλύτερα στημένο.
Φάνη μου η ομορφιά είναι υποκειμενική και σίγουρα το Fiesta είναι καλύτερο και γρηγορότερο στον δρόμο. Οι αλλαγές στην ανάρτηση που έχει το Puma είναι μια προσπάθεια απλά να αντισταθμίσει τα μειονεκτήματα του βάρους και του κέντρου βάρους που έχει.
Τα 300 άλογα δε τα έχει για πλάκα, φυσικά και γίνεται και τα πάνε τόσο αλλά με αλλαγή turbo,intercooler και άλλων περιφερειακών.
Και απλά περιμένεις το μπουμ, ενώ περίπατο πάει και η γραμμικότητα, η φιλικότητα και η νομιμότητα (ρύποι & ΚΤΕΟ)...
-
-
Αυτό με την πόρτα πίσω. Εντάξει καλό αν υπάρχει στάνταρ αλλά για έξτρα εξαρτάται το κόστος. Στο Focus θέλανε 900 ευρώ για να την βάλω! Εννοείται δεν την έβαλα. Πλέον την έχουν στάνταρ στα Χ.
Στην Ταιβάν έχουν ήδη βγάλει αφτερμάρκετ κιτ να την κάνεις ηλεκτρική. Ίσως έρθουν και Ευρώπη.
Αυτό με το καλύτερο στήσιμο δε το πιστεύω. Χρειάστηκε έξτρα πράγματα λόγω έξτρα βάρους.
To Fiesta ST δε το παίρνεις για να καλύψει ανάγκες μεταφοράς για να σε ενδιαφέρουν οι χώροι. Είναι ένα παιχνίδι για να βγάζεις γούστα σε προσιτή σχετικά τιμή!
Ναι είναι ακριβή η πόρτα (το Puma πιο φτηνή και στο Kuga ήταν 'τσάμπα') αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ειδικά εαν έχει παιδιά μικρά ή κουβαλάς συχνά πολλά και βαριά αντικείμενα. Υπάρχουν πολλές λύσεις (για το Kuga είχα βρει από Αμερική με €450, πιο ακριβά δλδ από όσο είχε εργοστασιακά...αχαχα, πότε όμως δεν την έβαλα) εαν θες να βάλει μετά, από αξιοπιτία δεν ξέρω τι κάνουν. Για το στήσιμο, απαντάω και στον Δία, ίσως να έχετε δίκιο, μένει να το δούμε.
Σαφώς και το Φιέστα είναι για γούστα. Εαν όμως μπορείς να βγάλεις τα ίδια γούστα και να καλύψεις και κάποιες οικογενειακές ανάγκες (για όποιον έχει), τότε ακόμα καλύτερα. Εαν κάποιος μπορεί να έχει ένα Fiesta ST για γούστα και ένα οικογεναικό, σούπερ. Εαν όμως δεν μπορεί και θέλει 1 αυτοκίνητο για όλα? ΟΚ με κάποιους συμβιβασμούς αλλά μικρούς.
Πάντως έχω και περίπτωση 'βλαμμένου' πιστάκια οικογενειάρχη που σκέφτεται σοβαρά 5θυρο Fiesta ST για καθημερινό.
Και εγώ το σκέφτομαι!! Από τα ιδανικά οικογενειακά για εμένα, μόνο σε χώρους έχω θέμα. Ιδανικότερο το Focus ST αλλά πολλά λεφτά και κυρίως πολλά κυβικά. Οπότε το Puma ST έρχεται ταμάμ, εαν δεν σου φεύγουν τα σφραγίσματα.
Φάνη μου η ομορφιά είναι υποκειμενική και σίγουρα το Fiesta είναι καλύτερο και γρηγορότερο στον δρόμο. Οι αλλαγές στην ανάρτηση που έχει το Puma είναι μια προσπάθεια απλά να αντισταθμίσει τα μειονεκτήματα του βάρους και του κέντρου βάρους που έχει.
Υποκειμενική σίγουρα, αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος θα βρεί ομορφότερο το Φιέστα από το Puma, ούτε έναν δεν έχω ακούσει. Σίγουρα είναι τέτοια προσπάθεια, αλλά μπορεί και να τους πέτυχε. Εξάλλου δεν είναι και τόσο βαρύ. Όπως και να έχει, διέγραψε αυτό το πλεονέκτημα, έχει όλα τα άλλα. Προφανώς η κατηγορία έχει κοινό, αλλιώς δεν θα το έβγαζαν, λεφτά θέλουν να βγάλουν.
-
Και εγώ το σκέφτομαι!! Από τα ιδανικά οικογενειακά για εμένα, μόνο σε χώρους έχω θέμα. Ιδανικότερο το Focus ST αλλά πολλά λεφτά και κυρίως πολλά κυβικά. Οπότε το Puma ST έρχεται ταμάμ, εαν δεν σου φεύγουν τα σφραγίσματα.
Ρεαλιστικά δύο επιλογές έχεις σε 'νορμάλ' λεφτά. Fiesta ST ή Hyundai i30N που και πάλι αν βάλεις όλα τα έξοδα χρήσης και κτήσης του Hyundai μάλλο δε θα προχωραγες...
Περίμενε για το Puma
-
Το i30N είναι κατηγορία Φόκους, σαφώς καλύτερο από το Φιέστα και πολύ πιο VFM. Απο όσα διαβάζω είναι εξαιετικά στημένο και φοβερό αυτοκίνητο σε τιμή-έκπληξη!
-
Το i30N είναι κατηγορία Φόκους, σαφώς καλύτερο από το Φιέστα και πολύ πιο VFM. Απο όσα διαβάζω είναι εξαιετικά στημένο και φοβερό αυτοκίνητο σε τιμή-έκπληξη!
Είναι μια κατηγορία πάνω από το Fiesta. Πιο vfm όμως δε θα το έλεγα. Το i30N το performance N το 'αντρικό' είναι στα 32+ . Έχει όμως 177 co κατα nedc και είναι δίλιτρο. Βάλε και το κόστος ελαστικών στις 19αρες του που με την πίστα πονάει αφάνταστα η αλλαγή τους.
-
Ναι δεν λέω για το performance στα 32, αλλά το 'απλό' με τα 250 άλογα στις €28.000. Είναι καλή τιμή για τις επιδόσεις και το στήσιμο του. Το Performance ξεφεύγει λίγο. Τώρα το κόστος σε τέλη και ελαστικά είναι δεδομένο για τέτοια αυτοκίνητα.
EDIT: Ανακοινώθηκε και επίσημα η τιμή στην Γερμανία. Από €30.000 το ST και €32.000 το ST X. Οσο το υπολόγιζαν. Βλέπω ότι στους εμπόρους παίζει περίπου €2.000 έκτπωση ήδη.
Ford Puma 2019