-
Μόλις βγουν οι τιμές του 2008 όλοι θα λέμε ότι το Πούμα είναι τσάμπα....
-
Τιμή εκκινηση πάνω από 20 χιλιάρικα, μου φαίνεται υψηλή για την κατηγορία. Θα βγάλει μελλοντικά πιο συμβατικές και οικονομικές εκδόσεις; Π.χ. πιο αδύναμες, όχι υβριδικές και με λιγότερο εξοπλισμό από την υπερεξοπλισμένη Titanium;
Εϊναι υψηλή, αλλά όχι σε συνδυασμό με ιπποδύναμη και εξοπλισμό.
Υπάρχει και 125αρι χωρίς το MHD αλλά η Ελληνική αντιπροσωπεία απόφασισε να μην το εισάγει προς το παρόν (και καλά κάνει, γιατί μπορεί να βγαίνει πιο ακριβά).
Και για να συγκρίνουμε, δείτε τιμές Γερμανίας που έχει 19% ΦΠΑ και καθόλου τέλος ταξινόμησης:
Titanium 125: €23.150 (όχι Hybrid)
ST Line X 125 Hybrid: €26.900
ST Line X 155 Hybrid: €28.400Οπότε οι τιμές που έχει πετύχει η Ελληνική αντιπροσωπεία είναι πολύ καλές.
-
Πραγματικά μια χαρά φαίνονται οι τιμές
από τη στιγμή μάλιστα που το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο τέλος ταξινόμησης έχει κατατεθεί, θεωρητικά το 1000ρι με τα 155 άλογα στην έκδοση titanium, με 17235 λιανική τιμη προ φόρων και τέλη ταξινόμησης, δεν θα φτάσει στα 22681 που εμφανίζεται αυτή τη στιγμή στον κατάλογο, αλλά όπως τα υπολογίζω εγώ με τη διαφορά στην ταξινόμηση, περίπου στα 22 χιλιάρικα...
not bad και θα είναι και δυνατός ανταγωνιστής για το 2008, ειδικά αν εκείνο τιμολογηθεί στην έκδοση allure τουλάχιστον γύρω στα 24
-
Πολύ δυνατές τιμές για το δεδομένο εξοπλισμό!
-
Το 1%μην το μετρας καθολου. Ειναι με μεγαλη προκαταβολη και λιγους μηνες αποπληρωμη. Εγω πηγα για focus st line με 7000 προκαταβολη και 84 δοσεις και το επιτοκιο ηταν 7.5
-
Το puma ειναι mild hybrid οπως πχ το swift ενω το corolla hybrid
-
axel12p wrote:
Τιμή εκκινηση πάνω από 20 χιλιάρικα, μου φαίνεται υψηλή για την κατηγορία. Θα βγάλει μελλοντικά πιο συμβατικές και οικονομικές εκδόσεις; Π.χ. πιο αδύναμες, όχι υβριδικές και με λιγότερο εξοπλισμό από την υπερεξοπλισμένη Titanium;
Εϊναι υψηλή, αλλά όχι σε συνδυασμό με ιπποδύναμη και εξοπλισμό.
Υπάρχει και 125αρι χωρίς το MHD αλλά η Ελληνική αντιπροσωπεία απόφασισε να μην το εισάγει προς το παρόν (και καλά κάνει, γιατί μπορεί να βγαίνει πιο ακριβά).
Και για να συγκρίνουμε, δείτε τιμές Γερμανίας που έχει 19% ΦΠΑ και καθόλου τέλος ταξινόμησης:
Titanium 125: €23.150 (όχι Hybrid)
ST Line X 125 Hybrid: €26.900
ST Line X 155 Hybrid: €28.400Οπότε οι τιμές που έχει πετύχει η Ελληνική αντιπροσωπεία είναι πολύ καλές.
Δεν αναφέρομαι στο value for money των συγκεκριμένων εκδόσεων. Λέω απλά πως για SUV κατηγορίας B, όπου ανήκει το Puma, οι τιμή εκκίνησης είναι υψηλή.
Ενδεικτικά:
Citroen C3 Aircross: 17.460€
Hyundai Kona: 17.190€
Kia Stonic: 15.590€
Seat Arona: 15.245€
Skoda Kamiq: 15.900€
VW TCross: 17.400€
Για κάποιον που ο προϋπολογισμός του ξεπερνάει τα 20 χιλιάρικα για ένα B-Segment SUV, το Puma μπορεί να είναι πολύ καλή επιλογή. Κατά την άποψη μου όμως, σε αυτή την κατηγορία είναι πολλοί που δεν θα φτάσουν τόσο ψηλά και είναι κρίμα που τους αποκλείει. Δεν πιστεύω πως δεν υπήρχε η δυνατότητα για έναν συμβατικό χιλιάρι με 100 ή 125 άλογα, λιγότερο εξοπλισμό (όχι έκδοση Titanium) και τιμή στα 17 χιλιάρικα.
Εκτός και αν αφήνουν χώρο για το Ecosport, το οποίο δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να παράγεται.
-
Σωστά τα λές axel, με τις εξής σημειώσεις από μεριάς μου:
-
Όλα τα μοντέλα που αναφέρει στα €17.000 είναι πάρα πολύ φτωχά από εξοπλισμό, ειδικά εφόσον μιλάμε για 2020 έχουν σοβαρές ελλείψεις.
-
Υπάρχουν και Puma χωρίς το MHD που είναι πιο φτηνα, αλλά η FMH αποφάσισε να μην τα φέρνει Ελλάδα.
-
Ίσως σε λίγο καιρό να βγουν και πιο απλές εκδόσεις σε εξοπλισμό με τιμή κάτω από €20.000.
-
Το Ecosport συνεχίζει κανονικά (γιατί δεν ξέρω...απορώ εαν πουλάει!) μέχρι νεοτέρας.
-
-
Εδώ είναι που λέμε 'ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε'
Όταν όλοι οι υπόλοιποι μαζικοί κατασκευαστές σου ξεκινάν τις τιμές των B SUV τους από τα 15 ή το πολύ 17 χιλιάρικα και εσύ το ξεκινάς πάνω από 20, κάπου υπάρχει ένα λάθος. Το φτωχός εξοπλισμός ή σοβαρές ελλείψεις, πρακτικά δε μου λέει τίποτα. Και ο λόγος είναι πως οι ανάγκες του καθενός είναι πολύ διαφορετικές.
Όταν ψάχναμε αυτοκίνητο, θέλαμε κάτι με καλούς χώρους, οικονομικό και τιμή μέχρι τα 20 χιλιάρικα. Ύστερα από αρκετά ψάξιμο, κάναμε μια παραχώρηση, ανεβήκαμε στα 21 και πήραμε την βασική (φτωχή!) έκδοση του QQ 1.5d. Αν η Nissan είχε επιλέξει να έχει μόνο ακριβές εκδόσεις με full εξοπλισμό, πρακτικά θα μας είχε χάσει από πελάτες, γιατί έτσι και αλλιώς δεν σκοπεύαμε να διαθέσουμε παραπάνω χρήματα.
Αν όλοι οι κατασκευαστές είχαν μια λογική αντίστοιχη με τις Ford, θα έπρεπε να συμβιβαστούμε με ένα πολύ καλά εξοπλισμένο αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας, στο οποίο πρακτικά δεν θα χωρούσαμε και δεν θα κάλυπτε τις ανάγκες μας! Τι να τις κάνω τις ζάντες αλουμινίου και το Android Auto αν δεν χωράω;
Σχετικά με τις 'σοβαρές ελλείψεις' το μόνο που μου είχε λείψει από τις πλουσιότερες εκδόσεις του QQ ήταν τα φώτα ομίχλης, τα φώτα LED και τα συστήματα ασφαλείας (αυτόματο φρενάρισμα κλπ). Τα δύο τελευταία έμπαιναν έτσι και αλλιώς στις πολύ πιο πλούσιες εκδόσεις (τουλάχιστον 25% πάνω στην τιμή!), ενώ τα φώτα ομίχλης τα έβαλα εγώ έξτρα αργότερα, με πολύ χαμηλό κόστος.
Προσωπικά για εμένα, όταν ακούω τιμή πάνω από 20 χιλιάρικα για B SUV, θεωρώ πως πλέον μπαίνει στα χωράφια της μεγαλύτερης κατηγορίας. Κατανοώ πως αρκετοί θέλουν ένα full εξοπλισμένο αυτοκίνητο, και πως οι μεγαλύτεροι χώροι δεν τους είναι απαραίτητοι (ίσως είναι και μειονέκτημα αν κινείσαι στην πόλη), αλλά παρόλα αυτά θεωρώ πως με τέτοια τιμολόγηση, ένας μαζικός κατασκευαστής όπως η Ford χάνει αρκετές πωλήσεις.
Μακάρι μελλοντικά να φέρει και πιο οικονομικές εκδόσεις. Παλιότερα πάντως, είχα διαβάσει πως είχε αντίστοιχα τιμολογήσει το τελευταίο Fiesta σχετικά υψηλά, επειδή εκεί υπάρχει και το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Θεωρούσε πως αυτός που θέλει απλά να καλύψει τις ανάγκες του (αδύναμος κινητήρας, φτωχός εξοπλισμός), μπορούσε να καλυφθεί από το Ka+. Για αυτό αναρωτιέμαι αν εφαρμόζει μια αντίστοιχη πολιτική πωλήσεων και τώρα. Σου πουλάει μόνο δυνατά και φουλ εξοπλισμένα Puma, που είναι πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο και αφήνει μεγαλύτερο κέρδος και δίνει ως επιλογή και το Ecosport για τους υπόλοιπους.
-
Είδα σε μια παρουσίαση (βίντεο) ότι Μάιο του 2020 θα βγεί και 1.5 diesel με 125 ίππους και αυτόματο κιβώτιο.
-
Καλησπέρα,
Σχετικά με τον 155άρι κινητήρα, υπάρχει κάποια δοκιμή του για να δούμε οδηγικές εντυπώσεις (ίσως σε κάποιο άλλο μοντέλο του ομίλου)?
Από την μία μου φαίνεται ότι θα είναι επαρκέστατος για 3 μελή οικογένεια, από την άλλη με προβληματίζει που από 1λτ βγαίνουν τόσα άλογα. Βέβαια με την εγγύηση 8 ετών κάτι θα ξέρουν, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σίγουρα πολύ πιεσμένος κινητήρας.
Επίσης η ροπή του στα 22kgr θεωρείτε ότι θα είναι αντίστοιχη σε αίσθηση ενός 1.3turbo (π.χ. Renault Captur)?
Συζήτηση να κάνουμε δηλαδή μέχρι τους πρώτους μήνες του 2020 που θα ξεκινήσουν οι οδηγικές αναφορές στο διαδίκτυο
Επίσης, δεν μου αρέσει που στις ποιο ακριβές εκδόσεις οι μαρσπιέδες είναι στο χρώμα του αμαξώματος. Στα Crossover αυτό είναι το σήμα κατατεθέν τους!.
-
Σχετικά με τον 155άρι κινητήρα, υπάρχει κάποια δοκιμή του για να δούμε οδηγικές εντυπώσεις (ίσως σε κάποιο άλλο μοντέλο του ομίλου)?
Από την μία μου φαίνεται ότι θα είναι επαρκέστατος για 3 μελή οικογένεια, από την άλλη με προβληματίζει που από 1λτ βγαίνουν τόσα άλογα. Βέβαια με την εγγύηση 8 ετών κάτι θα ξέρουν, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σίγουρα πολύ πιεσμένος κινητήρας.
Όχι δεν υπάρχει κάπου δοκιμή, γιατί είναι το 1ο μοντέλος της Ford που τον φοράει και ακόμα δεν έχει δημοσθευθεί καμία δοκίμή του. Το πιο κοντινό που μπορείς να βρείς είναι δοκιμή του Fiesta ή του Ecosport με το ίδιο μοτέρ με 140 άλογα. Εικάζω ότι ο 155αρη είναι σχεδόν ίδιος και με επιπλέον ιπποδύναμη από το ήπιο υβριδικό σύστημα.
Η εμεπιρία που είχα με το Φιέστα με τα 125 άλογα (αλλά και από όσο διαβάζω για το αντίστοιχο Φόκους) μου δείχνει ότι μια χαρά θα είναι ο 155αρης από δύναμη, Τώρα για αξιοπιστία και πόσο πιεσμένος είναι, δεν το γνωρίζω και δεν πιστεύω ότι το γνωρίζει και κανείς. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση τα 8 χρόνια εγγύηση δίνουν μια σιγουριά, ειδικά εαν δεν κρατήσεις το αυτοκίνητο και πολλά χρόνια.
-
Μόλις ενημερώθηκα (επίσημα από την FMH) ότι θα είναι διαθέσιμο και την έκδοση ST Line (όχι την Χ) στην Ελλάδα, αλλά όχι αρχικά, αφού πανευρωπαϊκά θα λανσαριστεί τον Απρίλιο του 2020 η συγκεκριμένη έκδοση. Οι τιμές του ST Line θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο και λογικά θα είναι ανάμεσα στις 2 εκδόσεις, άρα αρκετά ανταγωνιστικές.
-
Μόλις ενημερώθηκα (επίσημα από την FMH) ότι θα είναι διαθέσιμο και την έκδοση ST Line (όχι την Χ) στην Ελλάδα, αλλά όχι αρχικά, αφού πανευρωπαϊκά θα λανσαριστεί τον Απρίλιο του 2020 η συγκεκριμένη έκδοση. Οι τιμές του ST Line θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο και λογικά θα είναι ανάμεσα στις 2 εκδόσεις, άρα αρκετά ανταγωνιστικές.
Aφού κι η Τitanium έρχεται με ψηφιακό 12.3' καντράν,δε νομίζω ότι η ST-line έχει να προσθέσει κάτι εκτός από το blind spot και την κάμερα οπισθοπ.( τα οποία όμως θα υπάρχουν μαζί ως extra πακέτο και στην titanium). Προσωπικά, προτιμώ για ένα crossover την αυξημ. απόσταση από το έδαφος και μεγαλύτερη άνεση (η St-line είναι χαμηλωμένη,με 18' ζάντες,με ποδιές και πιο σπορτίφ αμορτισέρ). Άρα, καλύτερα Titanium για μένα.
Φάνη, έμαθες αν θα υπάρχει το megabox (456 λίτρα) ή αν θα έρθει με ρεζέρβα (που όμως από ότι έχω δει στο ηλεκτρ.φυλλάδιο της εδώ αντιπροσωπίας έτσι γράφει χώρο αποσκ. 402lt);
-
Aφού κι η Τitanium έρχεται με ψηφιακό 12.3' καντράν,δε νομίζω ότι η ST-line έχει να προσθέσει κάτι εκτός από το blind spot και την κάμερα οπισθοπ.( τα οποία όμως θα υπάρχουν μαζί ως extra πακέτο και στην titanium). Προσωπικά, προτιμώ για ένα crossover την αυξημ. απόσταση από το έδαφος και μεγαλύτερη άνεση (η St-line είναι χαμηλωμένη,με 18' ζάντες,με ποδιές και πιο σπορτίφ αμορτισέρ). Άρα, καλύτερα Titanium για μένα.
Φάνη, έμαθες αν θα υπάρχει το megabox (456 λίτρα) ή αν θα έρθει με ρεζέρβα (που όμως από ότι έχω δει στο ηλεκτρ.φυλλάδιο της εδώ αντιπροσωπίας έτσι γράφει χώρο αποσκ. 402lt);
Μερικές σημειώσεις σε αυτά που λές:
-
Σύμφωνα με το επίσημο φυλλάδιο, η Titanium δεν έχει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, μόνο η ST Line & ST Line X.
-
H ST Line έχει 17αρες ζάντες (για αυτό την κοιτάω), η ST LIne X έχει τις 18αρες.
-
Επίσης η ST Line έχει και εκκίνηση χωρίς κλειδί (με κουμπί).
Οπότε όλα θα εξαρτηθούν από την τιμή και από τον ακριβή εξοπλισμό της κάθε έκδοσης.
Για το megabox δεν έχω μάθει επίσημα. Ο πωλητής μου είπε ότι τους ενημέρωσαν ότι στην Ελλάδα θα έρχεται με το megabox, αλλά 100% σίγουρος θα είναι όταν έρθουν τα πρώτα αυτοκίνητα.
-
-
Για:
- Κι εγώ είχα δει στο φυλλάδιο ότι είναι extra τo ψηφιακό στην Titanium,αλλά σε όλα τα περιοδικά και site εδώ και λίγες μέρες που δημοσιεύονται οι τιμές αναφέρεται ως στάνταρ από την Titanium. Όπως λες,θα δείξει.
2.Δεν το πρόσεξα ότι είχε τις 17άρες,αλλά όλα τα υπόλοιπα (χαμηλωμένο αμάξωμα,ποδιές,κ.τ.λ. υπάρχουν και για μένα είναι αρνητικός παράγοντας για crossover και για τους ελλην. δρόμους)
3.Προτιμώ με κανονικό κλειδί -αν και χάνεις μια ευκολία-, γιατί τα keyless δυστυχώς δεν έχουν εξελιχθεί ακόμη για να είναι αρκετά ασφαλή.
-
- Κι εγώ είχα δει στο φυλλάδιο ότι είναι extra τo ψηφιακό στην Titanium,αλλά σε όλα τα περιοδικά και site εδώ και λίγες μέρες που δημοσιεύονται οι τιμές αναφέρεται ως στάνταρ από την Titanium. Όπως λες,θα δείξει.
2.Δεν το πρόσεξα ότι είχε τις 17άρες,αλλά όλα τα υπόλοιπα (χαμηλωμένο αμάξωμα,ποδιές,κ.τ.λ. υπάρχουν και για μένα είναι αρνητικός παράγοντας για crossover και για τους ελλην. δρόμους)
3.Προτιμώ με κανονικό κλειδί -αν και χάνεις μια ευκολία-, γιατί τα keyless δυστυχώς δεν έχουν εξελιχθεί ακόμη για να είναι αρκετά ασφαλή.
-
Ναι το διάβασα στα περιοδικά, αλλά ή κάτι έχει αλλάξει ή ώς συνήθως τα περιοδικά γράφουν ό,τι νάναι...δεν θα είναι η 1η φορά!
-
Συμφωνώ για τα υπόλοιπα, αλλά θέλω να το δώ από κοντά πόσο διαφορά έχει στην πράξη. Γιατί π.χ Κούγκα και Εκοσπορ, μια χαρά είναι και σε ST Line από θέμα ύψους.
-
Ίσως, δεν το γνωρίζω...το είχα στην bmw το έχω και τώρα (προσοχή όχι full keyless, απλά παίρνει μπροστά με κουμπί με το κλειδί στην τσέπη - τα full keyless ούτε εγώ τα εμπιστεύομαι!) και είναι βολικό να έχεις το κλειδί στην τσέπη και να βάζεις μπροστά.
-
Εικάζω ότι ο 155αρη είναι σχεδόν ίδιος και με επιπλέον ιπποδύναμη από το ήπιο υβριδικό σύστημα.
Νομίζω ότι παραπάνω απόδοση από 48V σύστημα δεν παίζει.
Αυτό που φαντάζομαι και νομίζω ότι το διάβασα και κάπου είναι ίσως ότι το υβριδικό βοηθάει στις πολύ χαμηλές, ίσως να βοηθάει και στο spoolάρισμα του turbo, για να μπορέσει ίσως να μπει μεγαλύτερη τουρμπίνα (που θα είχε σε διαφορετική περίπτωση περισσότερο lag) και να αποδώσει τα 155.
Εικασίες όλα αυτά, μένει να δούμε πως θα πηγαίνει πραγματικά.
-
Φάνη μόνο μια σημείωση, το full keyless που είχα δοκιμάσει στο suzuki, όντως είναι ότι πιο πρακτικό υπάρχει, απλά πλησιάζεις το όχημα πιέζεις το κουμπάκι στη λαβή, ανοίγεις, μπαίνεις, πατάς την εκκίνηση και φεύγεις.
Το σύστημα που έχω τώρα στο Mazda, που πρέπει να βρεις το κλειδί-τηλεχειρισήριο στην τσέπη σου και να εντοπίσεις το σωστό κουμπί για να ανοίξεις, ακόμη κι αν παίρνει μπροστά με μπουτόν, δεν το θεωρώ ευκολία. για μένα θα ήταν καλύτερα να βάζω και το κλειδί στη μίζα και να μην το βάζω-βγάζω-πατάω κλπ. το full keyless είναι πραγματική άνεση (δεν ξέρω όμως αν θα το πλήρωνα εξτρά κι αυτό αν δεν υπήρχε στάνταρ στην έκδοση).
Όσο για το megabox, αποκλείει την μεταφορά ρεζέρβας; δεν έχει ικανές διαστάσεις; για ποιο λόγο να μην σχεδιάσουν καμπύλες τις δύο απέναντι πλευρές, ώστε να υπάρχει επιλογή μεταφοράς μικρής ρεζέρβας ανάγκης...
Πάντως η νέα φουρνιά στην κατηγορία είναι πανέμορφα αυτοκίνητα όλα, και πολύ πρακτικά και το Puma, και το Nissan και το 2008 κλπ. μου φαίνεται όμως πως αν και ξεκινάει απ΄ τα 20 χιλ μάλλον είναι το πιο vfm το Φορντ.
-
Φάνη μόνο μια σημείωση, το full keyless που είχα δοκιμάσει στο suzuki, όντως είναι ότι πιο πρακτικό υπάρχει, απλά πλησιάζεις το όχημα πιέζεις το κουμπάκι στη λαβή, ανοίγεις, μπαίνεις, πατάς την εκκίνηση και φεύγεις.
Eπειδή έχω το Scross κι έχω το full keyless, γι αυτό είπα παραπάνω στο Φάνη ότι έχω κάποιες ενστάσεις αν θα το ήθελα ξανά. Όντως είναι ευκολία,αλλά από δοκιμές που έχουν γίνει στο εξωτερικό τα περισσότερα full keyless είναι και σχετικά εύκολα να 'υποκλαπεί' ο κωδικός τους από επίδοξους κλέφτες.
Για το megabox έχω καταλάβει -μπορεί και λάθος- ότι αν έχει ρεζέρβα χάνεις ένα μέρος του χώρου του. Κι απ'όσο γνωρίζω η εδώ αντιπροσωπεία τα πιο πολλά μοντέλα τα φέρνει με ρεζέρβα κι όχι με το κιτ επισκευής (καλό εν μέρει,αλλά αντί για 375 λίτρα πορτμπαγκάζ το Focus έχει 341λτ.) Γι αυτό ίσως και στο Puma δηλώνουν 402 λίτρα στο φυλλάδιο,αντί για 456.
Ford Puma 2019