-
Αστειευτικα προφανώς!
Γενικότερα είχε έναν μικρό 'απολογητικό' τόνο η γραφή μου, αλλά ήθελα να τονίσω ότι όπως σέβομαι απόλυτα κάποιον που αναζητεί απόλυτη οδηγική συμπεριφορά ή επιδόσεις, έτσι πρέπει να σέβονται αυτοί και εμάς που ψάχνουμε για όχημα που καλύπτει όσες περισσότερες ανάγκες μας. Τίποτα δεν είναι ντροπή, απλά διαφορετικές ανάγκες και βαρύτητα.
Για την Ελλάδα τα έχω πει, τα SUV είναι ιδανικά οχήματα για να καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας. Από την εποχή του πρώτου Ignis απορούσα γιατί δεν είχαν οι περισσότεροι ένα μικρό/μεσαίο on/off (τα έλεγα τότε) που να καλύπτουν Μεσογειακό/Βαλκανικές χώρες που απέχουν παρασάγγας από τις αυτοκινητιστικες συνήθειες της Βόρειας Γαλλίας/Γερμανίας/Αυστρίας/Βόρειας Ιταλίας κ.λ.π
Θυμάστε επιτυχία που είχαν οχήματα κοντά σε αυτό το μοντέλο (ακόμη και το Pony!).
Η επιτυχία του Puma νομίζω είναι αυταποδεικτη, είναι περισσότερο οικογενειακό από ένα Fiesta, μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και αρκετά μικρότερο από ένα Focus, κατά τη γνώμη μου το ωραιότερο Ευρωπαϊκό Ford, και συνδιάζει οικονομία κίνησης, αξιοπρεπείς (και παραπάνω στις μεγαλύτερες εκδόσεις) επιδόσεις και ικανοποιητική οδηγική συμπεριφορά για το 97% του κοινού του, σχετικά χαμηλά έξοδα χρήσης και συντήρησης σε σχέση με ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, και δεν σπάς και τον κουμπαρά σου για να το αποκτήσεις.
Πολλοί παραπονιούνται ότι παίρνεις ένα λίγο μεγαλύτερο Fiesta με πολύ μεγαλύτερη τιμή. Οι βιομηχανίες ξέρουν τι κάνουν, αν εκεί που πριν 6 χρόνια η μόνη σου οικογενειακή SUV επιλογή ήταν ένα Kuga, τώρα κανείς τη δουλειά σου με το Puma, και πας και για δουλειά κάθε μέρα, και παρκάρεις κάπου στο Χαλάνδρι ευκολότερα από ότι με ένα Kuga, πας και διακοπές άνετα με την 3-4μελη σου οικογένεια (μπορεί να χρειαστεί και μπαγκαζιερα αν κάνετε ελεύθερο καμπινγκ, αλλά και με Subaru φίλοι μου πάνε με μπαγκαζιερα και trailer!), μπαίνεις και ανετωτερα σε έναν χαλαρό δασικό να κάνετε τοξοβολία με την οικογένεια ή να περπατήσετε κάνα χαλαρό μονοπάτι για κάνα 2ωρο, κ.λ.π
Το περίεργο για μένα δεν είναι η τωρινή επιτυχία, είναι γιατί καθυστέρησε τόσο!
Επαυξάνω!!!
-
Καλησπέρα.Εχω διαβάσει αρκετές σελίδες από το νήμα.Η αλήθεια είναι πως η πρώτη μου επιλογή είναι το 2008 για το οποίο είχα κάνει τις σχετικές ερωτήσεις στο ανάλογο νήμα και δεύτερη επιλογή είναι το puma.Δυστυχως η 'καλή ' έκδοση του 2008 υπερβαίνει το budget μου οπότε πλέον κοιτάω πιο εντατικά το ford.Μεγαλο κίνητρο και στου φυσικά η εγγύηση και η πολύ καλύτερη χρηματοδότηση.Θα ήθελα να μου πείτε συνοπτικά μερικά πράγματα.Οι τσιπιες που έχουν αναφερθεί για το puma ποιες είναι;Το εσωτερικό του που έχω μπει αλλά δεν έχω οδηγήσει,μου φάνηκε πολύ καλό.Αντιθετως στο 2008 που οδήγησα είχα τις ενστάσεις μου.Επισης τα θέματα με την κακή συναρμογή έχουν επιλυθεί;Τι ακριβώς αφορούν;Αυτό που με χαλάει πιο πολύ πάντως στην st line είναι τα ταμπούρα αλλά για την x επίσης δεν έχω τα χρήματα να ανέβω.Αλλαζει αυτό με κάποιον τρόπο;Μπορώ πχ να ζητήσω να κουβαλούν δισκόφρενα με ένα λογικό κόστος;
-
Καλησπέρα.Εχω διαβάσει αρκετές σελίδες από το νήμα.Η αλήθεια είναι πως η πρώτη μου επιλογή είναι το 2008 για το οποίο είχα κάνει τις σχετικές ερωτήσεις στο ανάλογο νήμα και δεύτερη επιλογή είναι το puma.Δυστυχως η 'καλή ' έκδοση του 2008 υπερβαίνει το budget μου οπότε πλέον κοιτάω πιο εντατικά το ford.Μεγαλο κίνητρο και στου φυσικά η εγγύηση και η πολύ καλύτερη χρηματοδότηση.Θα ήθελα να μου πείτε συνοπτικά μερικά πράγματα.Οι τσιπιες που έχουν αναφερθεί για το puma ποιες είναι;Το εσωτερικό του που έχω μπει αλλά δεν έχω οδηγήσει,μου φάνηκε πολύ καλό.Αντιθετως στο 2008 που οδήγησα είχα τις ενστάσεις μου.Επισης τα θέματα με την κακή συναρμογή έχουν επιλυθεί;Τι ακριβώς αφορούν;Αυτό που με χαλάει πιο πολύ πάντως στην st line είναι τα ταμπούρα αλλά για την x επίσης δεν έχω τα χρήματα να ανέβω.Αλλαζει αυτό με κάποιον τρόπο;Μπορώ πχ να ζητήσω να κουβαλούν δισκόφρενα με ένα λογικό κόστος;
Νομίζω τα πράγματα έχουν βελτιωθει και υπάρχουν λιγότερες αστοχίες που ακόμα και να έχεις επιλύονται μεσω της εγγυησης. Γενικα η συναρμογη δεν είναι τόσο καλή όσο σε ανταγωνιστικα μοντελα. Οι περισσοτεροι δεν αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα αλλά σίγουρα το ποσοστό και οι πιθανοτητες για αστοχία είναι μεγαλύτερη από οταν πάρεις ενα 2008 όπως ανεφερες που είναι τοπ σε αυτον τον τομεα. Ειναι premium το 2008 εγω το θεωρω καλύτερο από αντιστοιχο Audi q2 γιαυτο και είναι τοσο ακριβο στις ακριβες εκδοσεις. Το puma δεν είναι καθόλου premium, δεν σημαινει βεβαια αυτο οτι το εσωτερικό του είναι κακο
Τα ταμπούρα δεν εχουν σχεση με st line ή stline x. ταμπούρα έχουν ολα με 125 αλογα ασχετως εκδοσης
τα 155 αλογα ασχετως εκδοσης εχουν δισκοφρενα και πισω
δεν επηρεάζει σε πεδηση είναι μια χαρα τα φρένα και με ταμπουρα πίσω απλά είναι ψυχολογικό το θέμα και όχι δεν δινεται δυστηχως η δυνατότητα να μπουν σε παραγγελία σαν εξτρα
ΥΓ. Υπάρχουν ετοιμοπαραδοτα που έχουν μεγαλυτερη εκπτωση αλλα δυστηχώς σε αυτα πληρώνεις τελη κυκλοφορίας 80 ευρώ ενω αν παραγγειλεις καινούργιο δεν πληρώνεις καθολου τέλη. αυτό συμβαινει γιατι στα καινούργια έχουν κατέβει οι ρυποι
-
Μου τη δίνουν τα ταμπούρα.Το 1996 η 146 που πηραμε ειχε ταμπουρα.Το 2006 το focus που ηταν και η sport εκδοση είχε ταμπουρα,ε οχι και το καινούργιο αμαξι του 2021 να εχει ταμπουρα!Κάπου ώπα δηλαδή.Ενταξει πλάκα κάνω, δεν με πειράζει τόσο πολύ, για μένα είναι καθαρά αισθητικό το θέμα, δεν έχω τσεκαρει και αν φαίνονται άσχημα αναλόγως ζάντας.Παρεμπιπτοντως δεν είχα καταλάβει ότι η x βγαίνει και με 125 άλογα,νόμιζα ότι είναι μονομε 155.Ποια η τιμή της γιατί με το σάιτ της ford δεν βγάζω άκρη.Η προσφορά που πήρα από κατάστημα δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με αυτά που λέει το σάιτ.
-
Μου τη δίνουν τα ταμπούρα.Το 1996 η 146 που πηραμε ειχε ταμπουρα.Το 2006 το focus που ηταν και η sport εκδοση είχε ταμπουρα,ε οχι και το καινούργιο αμαξι του 2021 να εχει ταμπουρα!Κάπου ώπα δηλαδή.Ενταξει πλάκα κάνω, δεν με πειράζει τόσο πολύ, για μένα είναι καθαρά αισθητικό το θέμα, δεν έχω τσεκαρει και αν φαίνονται άσχημα αναλόγως ζάντας.Παρεμπιπτοντως δεν είχα καταλάβει ότι η x βγαίνει και με 125 άλογα,νόμιζα ότι είναι μονομε 155.Ποια η τιμή της γιατί με το σάιτ της ford δεν βγάζω άκρη.Η προσφορά που πήρα από κατάστημα δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με αυτά που λέει το σάιτ.
Μπες στον διαμορφωτη εδώ και αναλογα τι επιλέγεις σου βγαζει τιμη:
https://www.ford.gr/shop/next-steps/bp/ice#/model?catalogId=WSEAG-CF7-2020-PUMAGRC202175
Προφανώς μετα σε αντιπροσωπεία θα διαπραγματευτείς για λιγο καλύτερη τιμή ή δώρα.
στα ετοιμοπαραδοτα που σου είπα ποιο πριν εχει μεγαλύτερες εκπτωσεις
Δεν πολυφαίνονται τα ταμπουρα αλλα ισχυει ότι λες. Δεν θα έπρεπε σε αυτοκίνητα ανω των 20000 να υπάρχουν σε καμία εκδοση συμφωνω.
-
Ποια η τιμή της γιατί με το σάιτ της ford δεν βγάζω άκρη.Η προσφορά που πήρα από κατάστημα δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με αυτά που λέει το σάιτ.
τι προσφορα σου εδωσαν και για ποιο μοντελο; Σου ειπαν χρονο παραδοσης;
-
Αυτό που με χαλάει πιο πολύ πάντως στην st line είναι τα ταμπούρα αλλά για την x επίσης δεν έχω τα χρήματα να ανέβω.Αλλαζει αυτό με κάποιον τρόπο;Μπορώ πχ να ζητήσω να κουβαλούν δισκόφρενα με ένα λογικό κόστος;
Πλέον τα ταμπούρα δεν έχουν σχέση με τον εξοπλισμό αλλά την ιπποδύναμη. Εαν πάρεις 155αρι, ας είναι και ST Line, θα έχει δίσκους. Επίσης και τα αυτόματα (εαν θυμάμαι σωστά) έχουν δίσκους πίσω.
Αλλιώς, μετά θα πρέπει να αλλάξεις άξονα για να αντικαταστήσεις τα ταμπούρα με δίσκους, κάτι πολύ ακριβό που ναι με γίνεται αλλά δεν το προτείνω. Και όχι, δεν μπορείς να ζητήσεις να έχει δισκόφρενα πίσω με επιπλέον κόστος, δεν παρέχεται ώς έξτρα εξοπλισμός.
Για εμένα, εαν θες οπωσδήποτε δισκόφρενα (δεν βλέπω τον λόγο, αλλά ΟΚ γούστα είναι), τότε πάρε το 155αρι. Είναι €1.800 διαφορά (ίσως λιγότερο με τις εκπτώσεις) που μόνο το κόστος για να αλλάξεις τα ταμπούρα με δίσκους μετά θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο.
-
Εμένα μου κάνει τρομερή τσιπια το ταμπούρο πίσω, όταν scooter 125 και ποδήλατα πλέον τα έχουν στάνταρ.
Δεν εξετάζω αν είναι χειρότερο ή όχι, το θεωρώ απαράδεκτο σαν κίνηση από μία μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία και σε βάζει σε υποψίες που αλλού, που δεν φαίνεται, έχει κάνει τσιπιες χωρίς να το ξέρουμε (στα ηχεία B&O ήταν το άλλο παράδειγμα!).
-
Δεν θα το έλεγα τσιπιά...το ίδιο κάνει και η Renault και η VW. Είναι της 'μόδας' στον βωμό του CO2.
Οπου μετράει δεν έχει γίνει οικονομία.
-
Κατ' αρχάς να πω ότι φυσικά και δεν υπάρχει κακώς εννοούμενη κόντρα (bad blood που λέμε και στο χωριό μου) με κανέναν συμφορουμίτη. Από εκεί και πέρα, ε δεν είμαι και ο Μάκινεν, αλλά είχε γυρίσει κάποτε συμφορουμίτης με 106 Rallye που με ακολουθούσε σε μια Ειδική Διαδρομή (Λιβάδι), ενώ οδηγούσα πολύ πιο αργό αυτοκίνητο, και είπε ότι πρέπει να σφίξω λίγο τις βίδες του μυαλού μου γιατί έχουν λασκάρει, ενώ ο συνοδηγός του είπε ότι μετά από τέτοιο σεξ το αυτοκίνητό μου πρέπει να κάνει ένα τσιγάρο..
Πέραν από τους αστεϊσμούς, ούτε οι μηχανάκηδες είναι τόσο υπεράνω, ειδικά όταν τους ρίχνεις κολώνες με κάτι πολύ γρήγορα αυτοκίνητα και κυρίως στις στροφές. Όταν βλέπουν δε το όρθιο άλογο βαράνε προσοχή, αλλά εγώ δεν έχω τέτοιο μηχάνημα, με ενός φίλου το 'άλογο' μας έτυχε αυτό, όταν πήγαμε 300 για πλάκα σε μια ανηφορική ευθεία και κανένα μηχανάκι δεν μπορούσε να ακολουθήσει...
Αυτά λοιπόν, κατά τα άλλα υπέροχο το Puma...
-
Για το st line μου έδωσαν τιμη 20800.Εχει περάσει και ενας μήνας βέβαια.Απο την άλλη στο σάιτ ακόμα και την x να βαλω,μου προσθέτει μόνο του 2πακετα και ανεβαίνει η τιμή παραπάνω.Συν ότι είναι κακοφτιαγμένο και με περίεργες γραμματοσειρες στους εξοπλισμούς και δεν μπορώ να καταλάβω ποιο αμάξι έχει τι.
-
Το st line βγαίνει 21500 τιμή με το κλειδί στο χέρι και με μεταλλικό και το x 23952, πάντα στα 125 άλογα.
-
2500€ ειναι σημαντικη διαφορα στη τιμη.
-
Μειον 300 είναι αυτές οι τιμες η όχι; Επίσης για το x κατάλαβες τι παραπάνω έχει γιατί όπως είπα με τα πακέτα που προστίθενταιδεν κατάλαβα τίποτα.
-
Εχει παρει καποιος προσφορα για το 155 αυτοματο;
Αξιζει γενικα το αυτοματο στο συγκεκριμενο αμαξι;
-
Πέραν από τους αστεϊσμούς, ούτε οι μηχανάκηδες είναι τόσο υπεράνω, ειδικά όταν τους ρίχνεις κολώνες με κάτι πολύ γρήγορα αυτοκίνητα και κυρίως στις στροφές.
Όταν βλέπουν δε το όρθιο άλογο βαράνε προσοχή, αλλά εγώ δεν έχω τέτοιο μηχάνημα, με ενός φίλου το 'άλογο' μας έτυχε αυτό, όταν πήγαμε 300 για πλάκα σε μια ανηφορική ευθεία και κανένα μηχανάκι δεν μπορούσε να ακολουθήσει...
Βρε αυτο είναι στον άνθρωπο δεν εχει να κάνει με τι οδηγας αν εισαι υπερανω ή όχι
ΜΟΝΟ σε στροφες μπορεί να έχει τύχη ακόμα και ένα superαυτοκίνητο απέναντι σε μία μηχανή. ή βέβαια σε άνοιγμα ρεπριζ απο 200 μεχρι 300+ σε όλα τα αλλα δεν έχει τύχη κανενα αυτοκίνητο όσο και super να είναι (με αλογο, με ταυρό ή και με ιγκουανα δεν εχει σημασια) απέναντι σε κάποιο supersport μηχανάκι ειδικα σε ευθεια. το ratio βαρος προς κιλα είναι αδυσώπητο αν ξέρει να βρει σωστα πρόσφυση ο μοτοσυκλετιστής απο 0-200χλμ δεν έχει ελπιδα ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο
εγω δεν ήμουν ούτε ήμουν ΠΟΤΕ σκληροπυρηνικός μοτοσυκλετιστής ούτε ήμουν ποτέ Χεράς ουτε σε αυτοκίνητα ούτε σε μηχανες. απλα λέω αυτο που ξέρω και είναι λογικό λόγω φυσικής. Εμενα προσωπικά μου αρέσουν και αγαπώ όλα τα οχηματα με μηχανες εσωτερικής καύσης ποσο μάλλον το όρθιο αλογο που αναφέρεις
Προσπαθώ να προσαρμοστώ να μου αρέσουν σιγά σιγα και τα ηλεκτρικά. Μεχρι στιγμής το μόνο που μου αρεσει είναι οτι έχεις ολη την δύναμη απά την αρχη. Τα οικολογικα και το γεγονος ότι δεν πληρωνεις καυσιμο κτλ με αφήνουν παγερα αδιαφορο. Που θα πάει θα τα αγαπήσω σιγα σιγα όσο βελτιωνεται η τεχνολογία Δεν βοηθάει που δεν εχουν ήχο καθόλου πάντως
-
Εχει παρει καποιος προσφορα για το 155 αυτοματο;
Αξιζει γενικα το αυτοματο στο συγκεκριμενο αμαξι;
Ξέρω οτι το χειροκίνητο του κιβώτιο είναι πολύ καλό
Το αυτόματο δεν γνωριζω και δεν νομιζω να το εχει καποιος εδω για να σου πει. Ξέρω πως στα παλιά ford το αυτόματο ήταν σκετη αποτυχία αλλα λένε ότι αυτο είναι καλυτερο. Θα συμβούλευα να μπεις στο Ford puma club hellas στο facebook να ρωτήσεις κάνα κατοχο και βεβαια να κάνεις test drive ο ίδιος αν σε ενδιαφέρει
Εγω δεν θα έπαιρνα αυτοματο σε ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο γενικά αλλα αυτό είναι δικό μου κολλημα
-
ΜΟΝΟ σε στροφες μπορεί να έχει τύχη ακόμα και ένα superαυτοκίνητο απέναντι σε μία μηχανή. ή βέβαια σε άνοιγμα ρεπριζ απο 200 μεχρι 300+ σε όλα τα αλλα δεν έχει τύχη κανενα αυτοκίνητο όσο και super να είναι (με αλογο, με ταυρό ή και με ιγκουανα δεν εχει σημασια) απέναντι σε κάποιο supersport μηχανάκι ειδικα σε ευθεια. το ratio βαρος προς κιλα είναι αδυσώπητο αν ξέρει να βρει σωστα πρόσφυση ο μοτοσυκλετιστής απο 0-200χλμ δεν έχει ελπιδα ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο
Φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν εργοστασιακά αυτοκίνητα πολύ ταχύτερα από κάθε εργοστασιακό μηχανάκι. Μιλάμε για 0-200 σε 6'', όταν κάτω από 7'' δεν πέφτουν οι μηχανές, και 17'' για το χιλιόμετρο!!! Το Quattroruote μέτρησε την SF90 Stradale...
Σχετικά με το αυτόματο διπλοσύμπλεκτο του Puma, είναι καινούριο και δεν έχει καμία σχέση με το προβληματικό προηγούμενο. Βέβαια η πράξη θα δείξει αν είναι αξιόπιστο.
-
ok, το 99,999% των αυτοκινητων ειναι απλα ακινητα στην ευθεια σε σχεση με γρηγορες μηχανες.
-
Καλά, και παπί να έχεις στην Πανεπιστημίου, κυριολεκτικά ακίνητα περνάς τα περισσότερα αυτοκίνητα!
Έχουν κάποια πλεονεκτήματα οι μηχανές που όποιος δεν έχει οδηγήσει ούτε καν μπορεί να καταλάβει.
Ford Puma 2019