-
Εχεις δικιο στο 0-100 δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο οχι στο 0-200.
Ούτε στο 0-100 πέφτει κάποια μηχανή στο 2.2'' της Stradale ή στο 2.5'' άλλων supercars. Όμως συμφωνώ ότι αφορά ελάχιστα αυτοκίνητα αυτό. Σταματώ εδώ όμως γιατί είμαστε εντελώς off topic.
Το θέμα είναι το κιβώτιο που ρώτησε ο άνθρωπος.
-
cirus wrote:
ΜΟΝΟ σε στροφες μπορεί να έχει τύχη ακόμα και ένα superαυτοκίνητο απέναντι σε μία μηχανή. ή βέβαια σε άνοιγμα ρεπριζ απο 200 μεχρι 300+ σε όλα τα αλλα δεν έχει τύχη κανενα αυτοκίνητο όσο και super να είναι (με αλογο, με ταυρό ή και με ιγκουανα δεν εχει σημασια) απέναντι σε κάποιο supersport μηχανάκι ειδικα σε ευθεια. το ratio βαρος προς κιλα είναι αδυσώπητο αν ξέρει να βρει σωστα πρόσφυση ο μοτοσυκλετιστής απο 0-200χλμ δεν έχει ελπιδα ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο
Φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν εργοστασιακά αυτοκίνητα πολύ ταχύτερα από κάθε εργοστασιακό μηχανάκι. Μιλάμε για 0-200 σε 6'', όταν κάτω από 7'' δεν πέφτουν οι μηχανές, και 17'' για το χιλιόμετρο!!! Το Quattroruote μέτρησε την SF90 Stradale...
Σχετικά με το αυτόματο διπλοσύμπλεκτο του Puma, είναι καινούριο και δεν έχει καμία σχέση με το προβληματικό προηγούμενο. Βέβαια η πράξη θα δείξει αν είναι αξιόπιστο.
Εχεις δικιο στο 0-100 δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο οχι στο 0-200. Στο 0-200 υπάρχουν 35 superαυτοκίνητα (μέσα και φορμουλες) που κοστίζουν οσο 30 με 100 BMW RR που κανει 7 δευτερολεπτα το 0-200
https://fastestlaps.com/lists/top-fastest-cars-bikes-0-to-200-kph
Εγραψα κάτι πρόχειρα χωρις να ψαξω αναλυτικά αλλα ειλικρινα μιλαμε για αυτοκίνητα που συνολικά πάνω στη γη αντιστοιχουν στο 0,00001 των αυτοκινήτων που κυκλοφορουν (αν βαλουμε και αυτά που δεν τα κυκλοφορουν και τα εχουν στο γκαραζ συλλεκτες ακουνητα αστο).
Για το υπολοιπο 99,9999% ισχύει αυτό που εγραψα ρε Δια , για την γενική εικόνα μιλαω. Σου είπα ήδη ότι θαυμάζω το αλογακι και θα προτιμούσα να έχω αυτό παρα μια BMW RR και ας είναι ενα από τα ποιο αργα. εξαλου τα αλογάκια είναι μηχανολογικά και αισθητικά έργα τέχνης που ενα μηχανάκι δεν είναι. Αλλα είναι σαν να λέμε ότι μια ψύρα είναι πανω στο αλογο και να σου λέω το αλογο είναι ποιο γρήγορο και να μου λες ναι αλλα η ψειρα το μ@μ@ει όποτε θελει
Για το κιβωτιο του Ford δεν γνωρίζω τίποτα οποτε δεν απαντησα στο φίλο καθόλου, είπα μόνο για το παλιό που έχω ακουσει τα χειρότερα.
-
cirus wrote:
Εχεις δικιο στο 0-100 δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο οχι στο 0-200.
Ούτε στο 0-100 πέφτει κάποια μηχανή στο 2.2'' της Stradale ή στο 2.5'' άλλων supercars. Όμως συμφωνώ ότι αφορά ελάχιστα αυτοκίνητα αυτό. Σταματώ εδώ όμως γιατί είμαστε εντελώς off topic.
Το θέμα είναι το κιβώτιο που ρώτησε ο άνθρωπος.
εχεις δικιο σταματαω
-
Εχει παρει καποιος προσφορα για το 155 αυτοματο;
Αξιζει γενικα το αυτοματο στο συγκεκριμενο αμαξι;
€27.000 με €28.000 παίζει. Αξίζει, αλλά ανεβαίνει πολύ η τιμή του. Και εγώ αυτό ήθελα, αλλά 28Κ δεν δίνω για Puma...δεν μου κάθεται καλά...αχαχα!
Το κιβώτιο είναι βελτιωμένο σε σχέση με το παλιό 6αρι gertrag (είναι μάλλον το ίδιο που φορά και η Ρενώ) και με 8 χρόνια εγγύηση εμένα δεν θα με ανησυχούσε.
-
Να τονίσω λίγο εδώ και δεν το λεω με ειρωνεία αλλά καλό είναι να γνωρίζουν πως είναι 8 χρόνια ή 100χιλ χλμ οπότε για εμένα που κάνω χλμ δεν είναι και τοπ. Τοπ είναι hyundai με 5 χρόνια και απεριόριστα και toyota με 6 χρόνια και 180χιλ χλμ. Το ξαναλέω και πάλι το αναφέρω μόνο και μόνο γιατί πολλές φορές βλέπουμε μόνο τα χρόνια και όχι τα χλμ, το αυτοκίνητο είναι κορυφη
Υ. Γ Και θα πεταχτεί κάποιος τώρα και με το δίκιο του.. και συ ρε μακακα Άλεξ γιατί έκλεισες peugeot με 60χιλ χλμ στα 5 χρόνια? Γιατί την πάτησα με τον ενθουσιασμό μου και μετά πήρα δώρο την επεκταση
-
Να τονίσω λίγο εδώ και δεν το λεω με ειρωνεία αλλά καλό είναι να γνωρίζουν πως είναι 8 χρόνια ή 100χιλ χλμ οπότε για εμένα που κάνω χλμ δεν είναι και τοπ.
Πολύ σωστη παρατηρηση. Αν και το γνώριζα είναι καλό να αναφέρεται
Καλα το μέσο όρο είναι 10000 το χρόνο εσυ είσαι εκτος μεσου όρου από ότι φαίνεται. πειραζεις ταχογράφο για να συνεχισεις να οδηγας??? LOL
-
alex mix wrote:
Να τονίσω λίγο εδώ και δεν το λεω με ειρωνεία αλλά καλό είναι να γνωρίζουν πως είναι 8 χρόνια ή 100χιλ χλμ οπότε για εμένα που κάνω χλμ δεν είναι και τοπ.
Πολύ σωστη παρατηρηση. Αν και το γνώριζα είναι καλό να αναφέρεται
Καλα το μέσο όρο είναι 10000 το χρόνο εσυ είσαι εκτος μεσου όρου από ότι φαίνεται. πειραζεις ταχογράφο για να συνεχισεις να οδηγας??? LOL
Χα χα άστα φίλε cirus, το χω ξαναπεί παλιότερα μόνο για δουλειά θέλω 40χλμ πήγαινε έλα δηλ 1000 χλμ το μήνα, 12 το χρόνο, εε δεν θέλω και άλλα 10χιλ για βόλτες ταξιδια κτλ είμαι στάνταρ 20 με 22 το χρόνο. Ευτυχώς είναι όλα επαρχία χωρίς κίνηση πολυ
-
Ξέχασα να αναφέρω και την kia 7 χρόνια ή 150χιλ χλμ
-
Πω, τι μου θυμήσατε τώρα. Όταν υπηρετούσα στον ΕΣ, έκανα γύρω στα 50,000 το χρόνο, επί 2 χρόνια. Πήγαινα για σέρβις το Focus κάθε 4 μήνες.
-
Προσοχή με την 8ετή εγγύηση γιατί δεν καλύπτει την 48βολτη μπαταρία του mHEV συστήματος, για αυτή η εγγύηση είναι 2 έτη. Το γάφω γιατί ήδη έχουν αναφερθεί περιπτώσεις αστοχίας της 48V μπαταρίας και αντικατάστασης εντός εγγύησης. Εαν η αστοχία συμβεί στα 3-4 χρόνια, το κόστος δεν είναι αμελητέο.
-
Αν το κιβωτιο είναι σαν της renault τότε είναι υγρου τυπου
-
θα το κοψει σε λιγο καιρο η ford Hellas το υβδιρικο για να μειωσει κοστος, κρατωντας ιδια τιμη
-
θα το κοψει σε λιγο καιρο η ford Hellas το υβδιρικο για να μειωσει κοστος, κρατωντας ιδια τιμη
Μπα, βοηθάει να μειόνωνται τα πρόστιμα λόγω CO2, άλλα πράγματα θα κόψει...αχαχα!!!
-
Προσοχή με την 8ετή εγγύηση γιατί δεν καλύπτει την 48βολτη μπαταρία του mHEV συστήματος, για αυτή η εγγύηση είναι 2 έτη. Το γάφω γιατί ήδη έχουν αναφερθεί περιπτώσεις αστοχίας της 48V μπαταρίας και αντικατάστασης εντός εγγύησης. Εαν η αστοχία συμβεί στα 3-4 χρόνια, το κόστος δεν είναι αμελητέο.
Όντως ισχύει αυτό; Για όλα τα μοντέλα; Όταν είχαμε ρωτήσει το φθινόπωρο εγώ και κάποια άλλα παιδιά σε παραγγελία Focus είχανε πει ότι καλύπτεται και η μπαταρία του mHEV από την εγγύηση. Το αλλάξανε;
-
Fanis75 wrote:
Όντως ισχύει αυτό; Για όλα τα μοντέλα; Όταν είχαμε ρωτήσει το φθινόπωρο εγώ και κάποια άλλα παιδιά σε παραγγελία Focus είχανε πει ότι καλύπτεται και η μπαταρία του mHEV από την εγγύηση. Το αλλάξανε;
Δεν ξέρω εαν τότε ίσχυε κάτι διαφορετικό. Πάντως τώρα ο διαχειριστής του Puma Club έστειλε ερώτημα στην FMH και του απάντησαν γραπτά ότι η εγγύηση της μπαταριάς mHEV είναι 2 έτη.
Επίσης, το ααφέρει και στους όρους: https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/home/shop/extras/warranties/ford-protect/Ford_Protect_All_Cars.pdf
'6. Εξαιρέσεις** Από τη Σύμβαση εξαιρούνται τα εξής**: - Τα ακόλουθα μέρη που υφίστανται φυσιολογική φθορά: τσιμούχες, λάστιχα υαλοκαθαριστήρων, τροχοί και ελαστικά, ηλεκτρικές ασφάλειες, μπαταρία και μπαταρία υβριδικού συστήματος, σε οχήματα με ήπια υβριδική τεχνολογία MHEV,'
-
Με τα τέλη κυκλοφορίας όσον αφορά τις υβριδικές εκδόσεις γνωρίζει κάποιος με σιγουριά ποια πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και ποια όχι ;
-
Με τα τέλη κυκλοφορίας όσον αφορά τις υβριδικές εκδόσεις γνωρίζει κάποιος με σιγουριά ποια πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και ποια όχι ;
Για τα ταξινομημένα πριν την 1/1/2021 δεν γνωρίζω. Για όσα ταξινομηθούν από 1/1/2021 και μετά, μόνο το 125αρι ST Line εχει κάτω από 122γρ που είναι το όριο των μηδενικών τελών. Όλα τα άλλα είναι πάνω από 122γρ.
-
Eφ'όσον τα παίξει η μπαταρία του υβριδικού, το αμάξι ακινητοποιείται; Δηλαδή δεν μπορείς να κινηθείς με τη ΜΕΚ,απλά χάνοντας μόνο την υβριδική υποβοήθηση όπου εμπλέκεται αυτή και την -ελάχιστα- μειωμένη κατανάλωση;
-
Eφ'όσον τα παίξει η μπαταρία του υβριδικού, το αμάξι ακινητοποιείται; Δηλαδή δεν μπορείς να κινηθείς με τη ΜΕΚ,απλά χάνοντας μόνο την υβριδική υποβοήθηση όπου εμπλέκεται αυτή και την -ελάχιστα- μειωμένη κατανάλωση;
Aπό όσο ξέρω λειτουργεί κανονικά το αυτοκίνητο, αλλά βγάζει error ένδειξη στο ταμπλό. Τώρα εαν έχει και κάποιον άλλο περιορισμό δεν το γνωρίζω. Και σίγουρα δεν θα έχει την ίδια απόδοση, γιατί το mHEV εκτός από την κατανάλωση βοηθάει και στην εκκίνηση και γενικά σε όλο το φάσμα στροφών με 5Nm ροπής παραπάνω.
-
Παπάτζα μου φαίνεται πάντως το ήπιο υβριδικό σύστημα με τη 48V μπαταρία, επιπλέον βάρος, άγχος να μη χαλάσει και πιθανόν επιπλέον κόστος service (ισχύει;), σε αντάλλαγμα ελάχιστη οικονόμια καυσίμου. Περισσότερο για τους ρύπους μου φαίνεται προώθησαν οι εταιρείες αυτό το τρόπο λειτουργίας. Τα C SUV είναι κατά κύριο λόγο φτιαγμένα για μεγάλες διαδρομές και ταξίδια όπου εκεί η μπαταρία δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο extra βάρος στο αυτοκίνητο.
ΥΓ Διορθώστε με εάν λέω @@@
Ford Puma 2019