-
Είναι απαράδεκτο και λόγος απόρριψης να μην έχει Ελληνικά το προιόν που έπρεπε να είναι υποχρεωτικό άλλωστε , όπως και οι οδηγίες .
Στην δε πλοήγηση αν δεν έχει Ελληνικά , το να ψάχνεις πως ο κάθε προγραμματιστής έχει 'μεταφράσει' τα ονόματα των δρόμων που έχουν Χ , Ψ , Υ και τα άλλα 7 γράμματα που δεν υπάρχουν στο λατινικό αλφάβητο , είναι μεγάλο μπέρδεμα και καθυστέρηση.
-
Και εγώ στην επαρχία μεγάλωσα. Είμαι 32. Όταν πηγαίνατε εσείς σχολείο δηλαδή δεν διδάσκονταν αγγλικά; Δεν μιλάω για το ποιος πρόσεχε στο μάθημα των αγγλικών στο σχολείο και πόσο... Αυτό είναι άλλη κουβέντα. Νομίζω εμείς ξεκινήσαμε στην 3η δημοτικού την πρώτη ξένη γλώσσα.
Εγώ προσωπικά τα Αγγλικά αν και τα διδάχτηκα σε φροντιστήριο σίγουρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τα μάθαινα. Στην πορεία τα βελτίωσα πολύ περισσότερο μεγαλώνοντας. Τα ενδιαφέροντα μου σε μουσική, ταινίες, κουλτούρα, αναγνώσματα πάσης φύσεως τεχνικά και μή , συναναστροφή με ανθρώπους από άλλες χωρές με διαφορετική οπτική είναι λίγα από όσα μου έρχονται στο μυαλό που χωρίς αυτά απλά θα ήμουν άλλος άνθρωπος..
Είμαι απο αυτούς που σε οποιαδήποτε συσκευή το γυρίζω στα Αγγλικά γιατί μου φαίνονται πολύ πιο οικίες οι ορολογίες και κατανοώ καλύτερα.
Από την άλλη κατανοητό ότι κάποιοι προτιμούν τα Ελληνικά και καλό θα ήταν να τα προσθέσουν στο infotainment. Για το αν αυτό τώρα είναι λόγος απόρριψης ενός αυτοκινήτου μου φαίνεται κάπως τραβηγμένο.
-
Στην πλοήγηση ορισμένα γράμματα τα βγάζει με σύμβολα.
Υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα αποτι τα Ελληνικά...
-
Έχουν πει ότι το ανάποδο Λ θα διορθωθεί μέχρι τέλος του χρόνου.
-
Προσωπικά δίνω μεγαλύτερη σημασία σε άλλες πτυχές του αυτοκινήτου και όχι τόσο σε πλαστικά και συναρμογή (γι αυτό και είμαι φανατικός του vitara) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε καταλαβαίνω και αυτούς που εκνευρίζονται από τριγμούς κλπ ειδικά σε καινούρια αυτοκίνητα με τιμή 20k +.
Λίγος σεβασμός στον καταναλωτή δε βλάπτει.
Μα εδώ δεν μιλάμε καν για συναρμογή, αλλά για το αν φαίνονται όμορφα τα πλαστικά στην έκθεση του αντιπροσώπου...
-
REALZEUS wrote:
Να οδηγείτε ξέρετε ή μόνο πλαστικά κοιτάτε;
Χαχαχα, έτσι απλά είναι τα πράγματα! θα δώσω 20+ χιλιάρικα για ένα αμάξι αρκεί να πηγαίνει καλά στο δρόμο, θα δώσω 700€ για ένα κινητό, αρκεί να παίρνει τηλέφωνο, θα παντρευτώ μια γυναίκα, αρκεί να κάνει καλό σεξ...
Εννοείται ότι θέλω πάντα να κάνω την καλύτερη επιλογή για τα λεφτά που διαθέτω και για τα γούστα - ανάγκες που θέλω να καλύψω, ειδικά για ένα αυτοκίνητο που για οικονομικούς λόγους πρέπει να το κρατήσω κάποια χρόνια!! Σε καμία διαφήμιση δεν έχω δει να λένε πάρε αυτό το αυτοκίνητο μόνο αν θες τεράστιους χώρους ή αυτό αν θες οδηγική απόλαυση, πάρα λένε πάρε αυτό το αυτοκίνητο γιατί ειναι τέλειο... αλλά όλοι εμείς επειδή ξέρουμε ότι αυτό που μας πασάρουν είναι πολύ καλό για είναι αληθινό, ψάχνουμε τα πάντα!!
Το οτι συζητάμε το 2021, είναι φυσιολογικό να τρίζουν τα αυτοκίνητα, να μην έχουν συναρμογή ή ελληνικά στο μενού τους, είναι γιατί οι εταιρείες μας έχουν γραμμένους ως καταναλωτές και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο τους δίνουμε τα λεφτά μας και δεν απαιτούμε σεβασμό!!! Θέλω να πω, μετά από τόσα χρόνια εξέλιξης και με δεδομένο τις δυνατότητες της εποχής, πόσο δύσκολο είναι για μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία να ξεκινήσει από τα βασικά και να φτιάξει ένα αυτοκίνητο που δεν θα τρίζει, θα έχει σωστή συναρμογή, με ελληνικά για τους Έλληνες (εδώ φταίνε κυρίως οι δικοί μας εισαγωγείς), τα βασικά δηλαδή;;
Δέχομαι ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά και έχω διάθεση να το συζητήσω αλλά απαιτώ after sale support που λένε και στο Αμέρικα, είναι υποχρέωσή τους, από όλες τις εταιρείες... είτε αυτή είναι η Dacia είτε η Mercedes!!
Στη πράξη τώρα, το puma δεν είναι ένα χάλια αυτοκίνητο, εκεί στα 22κ τα αξίζει τα λεφτά του! Σε σχέση με τον ανταγωνισμό του έχει περισσότερα θετικά πάρα αρνητικά νομίζω, απλά έχει να κάνει σε τι δίνει περισσότερη σημασία ο καθένας! Ναι έχει κάποια θέματα συναρμογής, από ότι έχω καταλάβει σε κάποιους λιγότερα- σε άλλους περισσότερα, που θεωρώ θα μπορούσαν να λυθούν αν ήταν περισσότερο συνεργάσιμες οι αντιπροσωπείες. Όσο για τριγμούς, τουλάχιστον το δικό μου μετά από ένα χρόνο δεν έχει ... και γενικά δεν έχω μετανιώσει καθόλου από την αγορά του, το αντίθετο μάλιστα, είμαι πολύ ευχαριστημένος!!
Η συναρμογή και η προσλαμβάνουσα ποιότητα δεν είναι θέμα προσπάθειας, είναι καθαρά οικονομοτεχνική συνάρτηση. Είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό έναν αρχιμηχανικό ενός κατασκευαστή (δεν θυμάμαι όμως ποιου) που έλεγε ότι το να φτιάξεις (το να τα δώσεις σε κάποιον υποκατασκευαστή να τα φτιάξει δηλαδή) 'ποιοτικά' πλαστικά δεν είναι δύσκολο, αλλά είναι κοστοβόρο. Δύσκολο είναι (και ακόμα πιο κοστοβόρο) να εξελίξεις έναν κινητήρα ή ένα πλαίσιο. Οπότε οι κατασκευαστές αποφασίζουν που να ξοδέψουν τα λεφτά τους. Ο καταναλωτής αποφασίζει ποια χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικά για αυτόν και ανάλογα αποφασίζει. Το να είναι καλοβιδωμένο κάτι και να μην τρίζει με ενδιαφέρει κι εμένα. Το αν είναι μαλακό ή σκληρό όμως είναι παντελώς αδιάφορο. Αυτοκίνητο είναι, όχι λούτρινο αρκουδάκι, και ο σκοπός ύπαρξης του είναι να είναι μηχανολογικά άρτιο στον δρόμο.
-
dimitriscsd wrote:
Dublin μιλάμε για UI από infotainment αυτοκινήτων. Ποιο ευρωπαικό κοινοβούλιο και ποια Lidl;
Τέλος πάντων...
Ναι βρε συ, προϊόν είναι, και μάλιστα ακριβό και με σοβαρότητα, ας πούμε με τα καινούργια συστήματα ασφαλείας ρυθμίζεις ευαισθησία και τέτοια. Δεν λέω ότι κρίνει το μέλλον της Ελληνικής γλώσσας, αλλά είναι αρκετά σοβαρό γεγονός, δεν οφείλεις να γνωρίζεις ξένες γλώσσες για να λειτουργήσεις σωστά ένα προϊόν, αυτό είναι αναφαιρετο δικαίωμα καταναλωτών/πολιτών νομίζω.
Τεσπα, όπως λες και εσύ, εγώ δεν βάζω Ελληνικά ούτε στο Νετφλιξ, αλλά δεν είναι το θέμα αυτό, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι μιλάω για ίσα δικαιώματα.
Θα συμφωνήσω. Θα έπρεπε ο κατασκευαστής να προσφέρει μενού στην γλώσσα της χώρας. Και όχι, δεν ξέρουν όλοι αγγλικά, ειδικά οι μεγαλύτεροι, που μπορεί να γνωρίζουν γαλλικά, τα οποία ήταν περισσότερο της μοδός τότε. Πάντως εγώ που κοντεύω 45 δεν έκανα ποτέ αγγλικά σε ελληνικό σχολείο, γαλλικά μαθαίναμε τότε. 'Μαθαίναμε', που λέει ο λόγος...
-
Dublin wrote:
dimitriscsd wrote:
Dublin μιλάμε για UI από infotainment αυτοκινήτων. Ποιο ευρωπαικό κοινοβούλιο και ποια Lidl;
Τέλος πάντων...
Ναι βρε συ, προϊόν είναι, και μάλιστα ακριβό και με σοβαρότητα, ας πούμε με τα καινούργια συστήματα ασφαλείας ρυθμίζεις ευαισθησία και τέτοια. Δεν λέω ότι κρίνει το μέλλον της Ελληνικής γλώσσας, αλλά είναι αρκετά σοβαρό γεγονός, δεν οφείλεις να γνωρίζεις ξένες γλώσσες για να λειτουργήσεις σωστά ένα προϊόν, αυτό είναι αναφαιρετο δικαίωμα καταναλωτών/πολιτών νομίζω.
Τεσπα, όπως λες και εσύ, εγώ δεν βάζω Ελληνικά ούτε στο Νετφλιξ, αλλά δεν είναι το θέμα αυτό, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι μιλάω για ίσα δικαιώματα.
Θα συμφωνήσω. Θα έπρεπε ο κατασκευαστής να προσφέρει μενού στην γλώσσα της χώρας. Και όχι, δεν ξέρουν όλοι αγγλικά, ειδικά οι μεγαλύτεροι, που μπορεί να γνωρίζουν γαλλικά, τα οποία ήταν περισσότερο της μοδός τότε. Πάντως εγώ που κοντεύω 45 δεν έκανα ποτέ αγγλικά σε ελληνικό σχολείο, γαλλικά μαθαίναμε τότε. 'Μαθαίναμε', που λέει ο λόγος...
45???Πω πω Δία δεν σε κοροϊδευω αλλά από τα γραφόμενα σου που τα λες τσεκουρατα γνώσεις και τα συναφή εγώ νόμιζα πως είσαι κοντά στα 60.
-
Τσεκουράτα τα λέω επειδή ήμουν Στρατιωτικός, συνονόματε Αλέξανδρε, και έτσι έμαθα να συνδιαλέγομαι. Καμιά φορά κι εγώ μετανιώνω που μιλάω απότομα, αλλά 'έξις, δευτέρα φύσις' που λέει και το γνωμικό...
ΥΓ: Έχει τύχει να μπω σε τράπεζα και να δω τον φρουρό με το υποπολυβόλο ΜΡ5, στραμμένο προς τους πελάτες, και να του πω αυστηρά: 'Σκοπέ, το όπλο να μην στοχέυει το προσωπικό!!!'. Το γύρισε αμέσως από την άλλη! Η δύναμις της συνηθείας...
-
Νομίζω ότι το αυτοκίνητο έχει περισσότερο πρόβλημα στην φανοποιεία παρά στα πλαστικά του εσωτερικού που επικεντρώσατε την συζήτηση , φανάρια καπό ηλιοροφή αυτά λέγατε στα πόστ ,φανοποιεία δεν είναι;
Το menu στα αγγλικά μη μου πείτε και ο τηλεφωνικός κατάλογος απ το κινητό στα γκρηκινκλις ; αν συμβαίνει και αυτό είναι τραγικό!
Επιμένω για τα facelift μοντέλα το έζησα με το mondeo αλλά το ίδιο συμβαίνει σχεδόν με όλα τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα με κορυφαίο παράδειγμα την ...mercedes!
-
Οι δρόμοι είναι όλοι στα ελληνικά και υπάρχει και ελληνικό πληκτρολόγιο...
-
Dublin wrote:
dimitriscsd wrote:
Τέλος πάντων..
Σωστός! Τώρα το θυμήθηκα και εγώ!
Όλοι οι Έλληνες πάνω από 35 (πότε μπήκαν τα Αγγλικά; Δηλαδή κυριολεκτικά ΟΛΟΙ οι Έλληνες, αφού πρέπει να είναι η συντριπτική πλειοψηφία!) Κάναμε Γαλλικά στο Γυμνάσιο, 2 τραγικές ώρες την εβδομάδα, εγώ έκανα εκτός σχολείου και έμεινα και λίγο Γαλλία, και αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα!
Αγγλικά επίσης τα έμαθα κατ' ευθείαν Αγγλία. Και το Lower δηλαδή που παίρναμε, σιγά το πτυχίο..
Το είχα ξεχάσει ότι δεν κάναμε Αγγλικά καθόλου εμείς. Θυμάμαι ότι πολλά χρόνια αφού είχα τελειώσει το Λύκειο άκουσα για Αγγλικά/Γερμανικά.
-
Σε πολλά σχολεία έκαναν Γαλλικά , όχι σε όλα . Σε κάποια υπήρχε η επιλογή Αγγλικών Γαλλικών , όπως στο δικό μου . Και μιλάμε για αρχές του 70 . Εμείς κάναμε Αγγλικά 4-5 ώρες την εβδομάδα , ή Γαλλικά αν ήθελε κάποιος , εκτός από τις τελευταίες τάξεις που λόγω των πανελληνίων , μειώθηκαν στις 2-3 την εβδομάδα . Βέβαια πήγαινα στο Βαρβάκειο , οπότε ήταν διαφορετικά τα πράγματα , είχαμε και 7ωρα 2 φορές την εβδομάδα και έβγαιναν οι ώρες .
Προφανώς την ξένη γλώσσα την μαθαίνεις άριστα , όταν ζήσεις στην ξένη χώρα . Αλλιώς αν δεν την χρησιμοποιείς και να την έχεις μάθει σε κάποιο βαθμό την ξεχνάς .
Βέβαια εμείς μάθαμε και άριστα την δική μας γλώσσα , είτε ως αρχαία , είτε ως νέα , κάτι που αργότερα , έπαψε να είναι αυτονόητο.
Αρκετοί έκαναν και δεύτερη γλώσσα , όπως εγώ έκανα Γερμανικά στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού , αλλά δεν τα συνέχισα...
Γαλλικά παρ΄ ότι γαλλόφιλος στα αμάξια , δεν έκανα ποτέ .
Ολα αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι τα αυτοκίνητα δεν θα έπρεπε να έχουν τα πάντα στην γλώσσα της χώρας που τα πουλάνε. Αυτό έπρεπε να είναι αυτονόητο σήμερα .
-
Αφού το ξεσκισαμε στο OFF topic Να πω ότι το θεωρώ δεδομένο σε κάθε προϊόν που πωλείται σε μια χώρα πρέπει να έχει οδηγίες στην επίσημη γλώσσα της χώρας αυτής!Από σοκολάτα εισαγωγής έως αυτοκίνητο!
Το 2002 που πήγα φαντάρος συνάντησα πρώτη φορά άνθρωπο της ηλικίας μου που δεν ήξερε να διαβάζει, οπότε δεν υπάρχει το αυτονόητο πουθενά!
Τα πορτογαλικά είναι πολύ δυνατή γλώσσα με πολλά εκατομμύρια ανθρώπους να την μιλάνε εκτός Πορτογαλίας όπως η Βραζιλία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής που τα καταλαβαίνουν!
Τα Γαλλικά αυτοκίνητα δέχονται και φωνητικές εντολές στα Ελληνικά μια χαρά, μόνο στην ανάγνωση SMS δεν μου διαβάζει καλά το μήνυμα σαν... Βραζιλιάνικα μου ακούγονται
-
Και εγώ όταν πήγα φαντάρος κατάλαβα πρώτη φορά τι είναι ο μέσος Έλληνας, επίσης όταν έζησα πολλά χρόνια έξω και έβλεπα τη χώρα μου απ' την απέξω κατάλαβα περισσότερα παρά όταν ζούσα μέσα.
Δημοτικό έκανες ξένες γλώσσες Cru;! Απίστευτο!
Γυμνάσιο/Λύκειο μόνο Γαλλικά, τέλος λυκείου καθόλου ξένες γλώσσες, ευτυχώς ήμουν σε πειραματικό Γυμνάσιο κ κάναμε αρχαία από 1η γυμνασίου.
-
Σιγά το απίστευτο . Υπήρχε τότε ο όμιλος Στρατηγάκη που είχε φροντιστήρια σε πολλά σημεία της Αθήνας . Είχαμε και στο Χαλάνδρι και ξεκίνησα στην τρίτη δημοτικού και δεν ήμουν μόνος μου . Είμαστε αρκετά παιδιά . Είχε και άλλα φροντιστήρια τότε .
Γερμανικά έκανα όμως στην Αθήνα στην Γερμανική Σχολή Αθηνών , που ήταν κοντά στο Πολυτεχνείο , στην 5η και 6η δημοτικού, γιατί σκεφτόμουν να δώσω και εκεί εξετάσεις , αλλά πέρασα στο Βαρβάκειο που ήταν ο πρώτος στόχος και δεν πήγα .
Και είμαι παιδί της δημόσιας εκπαίδευσης . Απλά τότε ήταν και Δημόσια και Εκπαίδευση και είχε και Εκπαιδευτικούς από επιλογή , όχι από μισθολαγνεία...
Το έχουμε ξεσκίσει στο οφ-τόπικ . Ας τα βάλει κάπου ο Φάνης με θέμα : Μπαμπινώτης ...
-
τοσες σελιδαι π@π@ριες...
σιριουσλι τωρα, το εχετε κριτηριο το ελληνικο στα μενά? ή επειδη ετυχε αυτο που εχετε αγορασει ΕΣΕΙΣ να εχει και ειπατε να χτυπησετε το πουμα μηπως και το απαξιωσετε? και οσοι το υποστηριζετε το κανετε γιατι εχετε παρει φορντ και παρε φορντ να δεις καλο?
οκ, επιλογη για κουνιστους ειναι, πειτε το καθαρα. ωπ. για κατσε ξεχασα. και τα δικα σας κουνιστα ειναι. λιγα τα τετρακουνητα εδω. βαζετε καθε ασχετο λογο για να χτυπησετε ενα αμαξι και ξεχνατε το βασικο λογο αγορας αψηλου: την τετρα. το επομενο ψεγαδι που θα βρειτε θα ειναι οι βαλβιδες στα λαστιχα οτι εχουν τρεις στροφες παραπανω στο ξεβιδωμα...
-
Ηρθε ο δάσκαλος , να μας βάλει χέρι...
-
Πάντως εγώ είμαι εδώ γιατί.. δουλειά δεν είχε ο διάολος μ@μούσε τα παιδιά του...
-
τοσες σελιδαι π@π@ριες...
σιριουσλι τωρα, το εχετε κριτηριο το ελληνικο στα μενά? ή επειδη ετυχε αυτο που εχετε αγορασει ΕΣΕΙΣ να εχει και ειπατε να χτυπησετε το πουμα μηπως και το απαξιωσετε? και οσοι το υποστηριζετε το κανετε γιατι εχετε παρει φορντ και παρε φορντ να δεις καλο?
οκ, επιλογη για κουνιστους ειναι, πειτε το καθαρα. ωπ. για κατσε ξεχασα. και τα δικα σας κουνιστα ειναι. λιγα τα τετρακουνητα εδω. βαζετε καθε ασχετο λογο για να χτυπησετε ενα αμαξι και ξεχνατε το βασικο λογο αγορας αψηλου: την τετρα. το επομενο ψεγαδι που θα βρειτε θα ειναι οι βαλβιδες στα λαστιχα οτι εχουν τρεις στροφες παραπανω στο ξεβιδωμα...
Πες τα με τους γκεουλες εδώ μέσα, αν δεν οδηγείς big foot truck να πατάς και αυτοκίνητα σταματημένα στα φανάρια δε σου αξίζει να λέγεσαι άντρας.
Κάτι διάβασα ότι το επόμενο gay pride θα γίνει με δικινητα suv.
Ford Puma 2019