-
Αναφέρεται σε πολλά θέματα ότι στα Small SUV (B-SUV) πλέον συμπεριλαμβάνονται και όσα είναι μέχρι 4.30 μέτρα. Δηλαδή μέχρι και το Peugeot 2008 και φυσικά και το Juke, Puma κλπ...
Αυτό είναι επίσημο πλέον; Μήπως φτιάχτηκε νέα κατηγορία Mini SUV μέχρι τα 4 ή 4.1 μέτρα;
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/O-xarakas-twn-kathgoriwn_168782_34739.asp
Το θεμα ειναι που τοποθετει η καθε εταιρια το δημιουργημα της κ κυριως αυτο κρινεται απο τα πατωματα (καθως κ απο το μαρκετινγκ).
Απαντησα και παραπανω οτι σε παγκοσμιο επιπεδο δημιουργείται μια επιπλεον κατηγορια γυρω στα 4 μετρα (Hyundai Venue), δηλαδη μερικα - ελαχιστα εκατοστα πανω κατω απο τα 4 μετρα.
Ειναι γεγονος οτι το 2008 τοποθετείται στο ανω άκρο των B suv, δηλαδη εχει πατωμα απο 208 κ συγγενεύει με αυτο. Το 3008 ας πουμε συγγενευει με το C5 Aircross, αλλα το Citroen ειναι με 4.5 μετρα το μεγαλυτερο στη κατηγορια.
Εκει πιστευω δημιουργείται μια ανισορροπία της Citroen, απο τα 4,14 περιπου του C3 Aircross παει στα 4,50. Πιστευω οτι πρεπει να πεσει η τιμη του C3 Aircross κ να βγει C4 Aircross (οπως υπαρχει ηδη στην Ασια) κοντα στα 4.30μ κ να ειναι ο ορισμος της πολυμορφικοτητας στη κλαση του.
Για να απαντήσω κ σε αυτο, οντως πιστευω οτι το C3 Aircross προσφέρει καλύτερους χωρους απο το Puma, σιγουρα για τους πισω επιβατες, κ οριακα κ σε χωρο αποσκευών.
Τωρα ομως εγω που εψαχνα diesel, η διαφορα με τον Active 2008 ηταν πολυ μικροτερη απο οτι νομιζουν οι περισσότεροι (ουσιαστικα κοιτας μονο Origins ή Shine).
-
Αναφέρεται σε πολλά θέματα ότι στα Small SUV (B-SUV) πλέον συμπεριλαμβάνονται και όσα είναι μέχρι 4.30 μέτρα. Δηλαδή μέχρι και το Peugeot 2008 και φυσικά και το Juke, Puma κλπ...
Αυτό είναι επίσημο πλέον; Μήπως φτιάχτηκε νέα κατηγορία Mini SUV μέχρι τα 4 ή 4.1 μέτρα;
Φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Παραδοσιακά αν το suv προέρχεται από πλατφόρμα b segment αυτοκινήτου είναι b suv (πχ 208-2008,fiesta-puma) αν προέρχεται από πλατφόρμα c segment θεωρείται c suv (πχ golf-Tiguan, corolla-chr). Οι διαχωρισμοί αυτοί εννοείτε ότι είναι θεωρητικοί.
-
Νόμιζα ότι υπάρχει κάποιος διαχωρισμός (έστω και άτυπος, αλλά αναγνωρίσιμος από τον ειδικό τύπο) ώστε να ξεχωρίζουν τα αυτοκίνητα στις κατηγορίες.
Η πλατφόρμα πάντως μου προκαλεί περισσότερα ερωτήματα.
Για την ώρα θα κάνω χρήση του μπούσουλα automobiledimension.com που έχει ορίσει και κάποιους κανόνες στις κατηγορίες.
Οπότε για μένα 2008, Puma, Juke πλέον είναι C-SUV.
-
Νόμιζα ότι υπάρχει κάποιος διαχωρισμός (έστω και άτυπος, αλλά αναγνωρίσιμος από τον ειδικό τύπο) ώστε να ξεχωρίζουν τα αυτοκίνητα στις κατηγορίες.
Η πλατφόρμα πάντως μου προκαλεί περισσότερα ερωτήματα.
Για την ώρα θα κάνω χρήση του μπούσουλα automobiledimension.com που έχει ορίσει και κάποιους κανόνες στις κατηγορίες.
Οπότε για μένα 2008, Puma, Juke πλέον είναι C-SUV.
Αν βαλω 2008 στο σαιτ που μας εδωσες μου βγαζει:
Ford Puma. Renault Captur. Skoda Kamiq. T Roc. CX3, SCross, ID3, Logan κλπ
Δηλαδη ΔΕΝ βγαζει QQ, CX5, Karoq, Duster, C5 Aircross κλπ.
Τωρα εσυ βαλε οτι θες στην κατηγορια C-Suv απλα δεν θα μπορεις να συννενοηθείς παγκοσμίως με κανεναν, θαρρώ.
-
Είναι προφανές ότι θα υπάρξει κατηγορία Σουβ Α κάτω από τα 4 μ. Εκεί δηλαδή που είναι τώρα το Σιτροέν Μεχάρι και προφανώς θα είναι σαν το Μεχάρι . Δηλαδή ηλεκτρικό . Αλλωστε η τριάδα των μικρών καταργείται και ίσως καταργηθεί και όλη η μίνι σειρά , αφού σαν βενζίνες δεν βγάζουν κέρδος και έχουν και ρύπους και αυξάνουν τον μέσο όρο των ρύπων της εταιρείας .
Αρα μιλάμε για το μέλλον θα έχουμε 1008 στα 4 μ, 2008 στα 4,25 και 3008 στα 4,50 και 5008 στα 4,75 .
Περιμένουμε το νέο Μόκκα που θα είναι σαν το 2008 και περιμένουμε το νέο C4 για το οποίο ακούγονται διάφορα αν θα είναι χάτς ή κροσόβερ .
Για μένα πάντως επειδή έχουμε , ίσως προς το παρόν τα φορολογικά σκαλιά , οι επιλογές είναι αμάξια τιμής 17-18000 , αμάξια στις 22-23000 και αμάξια στα 26-28000 και μετά πλέον πάμε σε άλλες λογικές αν περάσουμε τα 30000 , όπου οι διαφορές του 1000άρικου μικραίνουν πολύ .
-
Τωρα εσυ βαλε οτι θες στην κατηγορια C-Suv απλα δεν θα μπορεις να συννενοηθείς παγκοσμίως με κανεναν, θαρρώ.
-
Aυτό με τις πλατφόρμες ισχύει όπως είπε κι ο aikibill π.χ. B-Suv: Fiesta/Puma,C3/C3aircross,208/2008 κ.α.
Άλλα έχει δίκιο κι ο storm πως δεν βγαίνει πάντα με την πλατφόρμα π.χ. ιδίως σε ιαπωνικά: στα Suzuki Vitara/Scross ? ή το Toyota CHR ?, QQ ? σε ποια πλατφόρμα χαμηλού αυτοκινήτου αναπτύχθηκαν; Mάλλον είναι αυτοτελή δημιουργήματα.
Πιθανά μια άλλη κατάταξη να μπορεί να είναι και το μήκος του μεταξονίου.
-
Για μένα το μεταξόνιο καθορίζει τα πάντα . Τα άλλα είναι διακοσμητικά .
-
Το Cordoba 2009 που έχω έχει μεταξόνιο 2460cm και μήκος 4.280μέτρα.
Το Ibiza 2009 μεταξόνιο 2460cm και μήκος 3.955μέτρα.
Είναι σούπερ μίνι το Cordoba ή μικρομεσαίο sedan ή το Ibiza είναι μικρομεσαίο hatchback λόγω Cordoba;
-
Dublin wrote:
Εχεις δικιο. Εγω εβαλα το 2008, κ απο κατω μου εβγαλε τα συναφή.
Παντως Puma με 4.18μ με C5 στα 4.5μ στην ιδια κατηγορια; Δηλαδη ενας που κοιταει το Puma τελικα θα παρει C5 ή το αντιστροφο;
Ποσταρα κ απο πανω τον 'χαρακα' του Autotriti που ειναι πολυ ποιο ακριβές.
-
Είναι σούπερ μίνι το Cordoba ή μικρομεσαίο sedan ή το Ibiza είναι μικρομεσαίο hatchback λόγω Cordoba;
το cordoba πιάνεται στην κατηγορία supermini sedan (fabia sedan, liana sedan, baleno sedan, clio sedan (το ονόμαζαν αλλιώς όμως, δεν θυμάμαι πως) κλπ κλπ. Πήγαν άκλαυτα σε πωλήσεις την εποχή που ανέβηκαν σε πωλήσεις τα mpv και καταργήθηκαν. Tώρα βγαίνουν κάποια σε sw πχ το clio
Μικρομεσαίο είναι το leon που δεν βγήκε ποτέ σε sedan με το όνομα leon. To sedan του leon mk1 ήταν το toledo.
Ελπίζω να βοηθησα στο ξεκαθάρισμα.
-
Storm wrote:
το cordoba πιάνεται στην κατηγορία supermini sedan (fabia sedan, liana sedan, baleno sedan, clio sedan (το ονόμαζαν αλλιώς όμως, δεν θυμάμαι πως) κλπ κλπ. Πήγαν άκλαυτα σε πωλήσεις την εποχή που ανέβηκαν σε πωλήσεις τα mpv και καταργήθηκαν. Tώρα βγαίνουν κάποια σε sw πχ το clio
Μικρομεσαίο είναι το leon που δεν βγήκε ποτέ σε sedan με το όνομα leon. To sedan του leon mk1 ήταν το toledo.
Ελπίζω να βοηθησα στο ξεκαθάρισμα.
Συμφωνώ. Και εγώ το ίδιο σκεφτόμουν.
-
Παντως Puma με 4.18μ με C5 στα 4.5μ στην ιδια κατηγορια; Δηλαδη ενας που κοιταει το Puma τελικα θα παρει C5 ή το αντιστροφο;
Για αυτό έκανα όλη αυτή τη κουβέντα γιατί μάλλον τελικά πρέπει να υπάρξει και άλλη κατηγορία. Ίσως τα μινιSUV που να είναι π.χ. από τα 3.7m (Ignis) μέχρι τα 4.10 (Ecosport)
Μετά τα B-Suv (4.10 μέχρι 4.30)
τα C-Suv από 4.30 μέχρι 4.50
και τέλος τα μεγάλα πάνω από 4.50μέτρα.
-
Dublin wrote:
Για αυτό έκανα όλη αυτή τη κουβέντα γιατί μάλλον τελικά πρέπει να υπάρξει και άλλη κατηγορία. Ίσως τα μινιSUV που να είναι π.χ. από τα 3.7m (Ignis) μέχρι τα 4.10 (Ecosport)
Μετά τα B-Suv (4.10 μέχρι 4.30)
τα C-Suv από 4.30 μέχρι 4.50
και τέλος τα μεγάλα πάνω από 4.50μέτρα.
Συμφωνω. Ετσι θα γινει πιστευω!
-
Καλά μιλάμε η καμπίνα είναι κλουβί!
Μπαινει μπροστά ο σαρημπαλιδης που δεν είναι κανένα ντερεκη και το τιμόνι κολλάει στην μούρη του!
Μπαίνει πίσω τα πόδια βρίσκουν και δεν ξέρει τι να πει! .... κάθονται 4 άτομα λέει στο τέλος.
Από έξω είναι όμορφο έχει ωραίες γραμμές αλλά με την καμια για πρώτο αμάξι οικογένεια ς πολύ στενάχωρο. Και ο χιλιαρης +20000 .....μετά λέμε το xceed ακριβό....
-
Σήμερα-αύριο αναμένεται το νέο Puma στις αντιπροσωπείες... Άντε να το δούμε από κοντά.
-
Καλά μιλάμε η καμπίνα είναι κλουβί!
Μπαινει μπροστά ο σαρημπαλιδης που δεν είναι κανένα ντερεκη και το τιμόνι κολλάει στην μούρη του!
Μπαίνει πίσω τα πόδια βρίσκουν και δεν ξέρει τι να πει! .... κάθονται 4 άτομα λέει στο τέλος.
Από έξω είναι όμορφο έχει ωραίες γραμμές αλλά με την καμια για πρώτο αμάξι οικογένεια ς πολύ στενάχωρο. Και ο χιλιαρης +20000 .....μετά λέμε το xceed ακριβό....
Ας το δούμε από κοντά για να έχουμε καλύτερη εικόνα. Πλέον εξυπηρετούνται οικογένειες με μικρότερα οχήματα, πχ Fiesta ή άλλα της κατηγορίας supermini.
Περιμένω να το δω από κοντά γιατί το έχω στα υποψήφια για τους επόμενους μήνες, εκεί που θα κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας πιστεύω σίγουρα θα είναι στο πορτμπαγκάζ.
-
Πιο ωραίο στα μάτια μου από τα βίντεο που βγήκαν αυτές τις μερες.. και πιο ωραίο το titanium! Αλλά όπως είδα τους χώρους πίσω το απορρίπτω! Από τους μικρότερους της κατηγορίας
-
Για τριμελή οικογένεια (ή τετραμελή με έναν παππού ή γιαγιά) πιστεύω ότι οι χώροι είναι καλοί.Και γενικά -όχι μόνο για το Puma- νομίζω ότι για όλες τις τριμελείς οικογένειες όποιο B-suv δεν έχει σοβαρό πρόβλημα χώρου (υπ'όψιν πως με 3 άτομα μπορείς να ρίξεις και το ένα μέρος του πίσω καθίσματος και να μεγαλώσεις το πορτμπαγκάζ). Επίσης και για άτομα μέχρι 1,80 -και 1,85 αν οι πίσω επιβάτες είναι
-
Για τριμελή οικογένεια (ή τετραμελή με έναν παππού ή γιαγιά) πιστεύω ότι οι χώροι είναι καλοί.Και γενικά -όχι μόνο για το Puma- νομίζω ότι για όλες τις τριμελείς οικογένειες όποιο B-suv δεν έχει σοβαρό πρόβλημα χώρου (υπ'όψιν πως με 3 άτομα μπορείς να ρίξεις και το ένα μέρος του πίσω καθίσματος και να μεγαλώσεις το πορτμπαγκάζ). Επίσης και για άτομα μέχρι 1,80 -και 1,85 αν οι πίσω επιβάτες είναι
Ford Puma 2019