-
Στο link που γράφεις επειδή έχω μπεί πρίν ακόμα το αγοράσω (τέλη 18') και το ξανατσέκαρα μόλις, δεν έχει κάποια ενότητα που αναφέρει περί προγραμματισμένης συντήρησης. Με το Vin δίνει γενικά στοιχεία του οχήματος όταν πατάς στο View pti Information . Γλώσσα Αγγλικά αλλιώς βγάζει αλαμπουρνέζικα και χώρα Ελλάδα έχω επιλέξει.
Στην εφαρμογή FordPass στο κινητό έχει προγραμματισμένη συντήρηση ετήσια ή ανα 20000 χλμ.
Δεν έχω Puma btw
-
Λοιπόν για να γνωρίζουν όλοι τι ισχύει με τις προγραμματισμένες συντηρήσεις του Puma, σαν κάτοχος σας ενημερώνω ότι είναι κάθε 2 χρόνια ή 30.000χλμ, με την παρατήρηση ότι αν ανάψει ένδειξη στο αυτοκίνητο ή το FordPass για αλλαγή λαδιού νωρίτερα, πας και το αλλάζεις!
Τα παραπάνω αναφέρονται:
-
Στο book service που συνοδεύει το αυτοκίνητο.
-
Στο σάιτ ford.gr, μέσα στον λογαριασμό που έχω με το vin του αυτοκινήτου.
-
Στο σάιτ http://www.etis.ford.com/fordservice, βάζοντας το vin του αυτοκινήτου και ψάχνοντας τη σχετική σελίδα των συντηρήσεων.
-
Στο FordPass, όπου επίσης αναγράφετε και η υπολοιπόμενη ζωή του λαδιού σε ποσοστό επί %.
Το ποστ μου πριν ήταν ερώτηση για την οδική βοήθεια που δεν ξέρουν τι τους γίνεται στην εξυπηρέτηση πελατών στην ford... για τις συντηρήσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα!
-
-
ανα 30.000χλμ αλλαγή λαδιών? δεν νομίζω οτι θα βγαίνουν λάδια μετά.
-
όσων αφορά την δωρεάν οδική, νομίζω ότι είναι λίγο απάτη. Εμένα κάθε φορά που πάω για σερβις με ρωτάνε αν έχω ήδη για να μην την προσθέσουν και μου λένε (θα σου κόψουμε την αξία από το σερβις) άρα κάπως την χρεώνουν δια της πλαγίας οδού. Αλλιώς γιατί να με ρωτήσουν αν έχω ήδη, θα μπορούσα να έχω 2 οδικές.
-
Μη μπερδεύουμε την αλλαγή λαδιού με το προγραμματισμένο σέρβις, όπως είπα η ford προβλέπει η αλλαγή τους να γίνεται σύμφωνα με την ένδειξη του κινητήρα, ανεξάρτητα χρόνου ή χλμ! Σε μια συζήτηση με ένα μηχανικό (όχι από ford) μου εξήγησε ότι αυτό είναι και το πιο σωστό, γιατί έτσι ο αισθητήρας που ελέγχει τη ζωή του λαδιού, λαμβάνει ξεχωριστά δεδομένα από κάθε κινητήρα (θερμοκρασίες, πιέσεις κτλ), άρα καθορίζει και ξεχωριστά πότε πρέπει να γίνει η αλλαγή για κάθε κινητήρα! Δηλαδή αν εγώ οδηγώ στα κόκκινα το λάδι θα φθαρεί γρηγορότερα από κάποιον που οδηγεί πιο συντηρητικά και προσέχει! Στην πραγματικότητα όντως αυτό δουλεύει, γιατί η ένδειξη ζωής του λαδιού στο FordPass μειώνεται με τον χρόνο και με ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα με τίποτα δεν φτάνει στα δύο χρόνια!
Τώρα για την οδική, μάλλον παπατζα είναι, όπως τα λέει και ο φίλος από επάνω!
-
Εγώ πάντως όποτε κάνω σέρβις μου ανανεώνουν την οδική (την οποία έχω βγάλει από την ασφάλεια) και δεν πληρώνω τίποτα.
Μάλιστα μου δίνουν ένα τιμολόγιο ανανέωσης συμβολαίου της οδικής με μια αξία πάνω (κάπου στα 15 ευρώ), το οποίο ποτέ δε πληρώνω. Μου είπαν απλά πως πρέπει να το κόψουν.
Η αξία του σέρβις και των ανταλλακτικών υπάρχει σε ξεχωριστό τιμολόγιο αναλυτικά.
-
Είχα πάει τη μητέρα μου σήμερα στο Ιατρικό για μια εξέταση -όλα ο.κ.- κι όπως περίμενα έξω σε διαστημα 5 λεπτών,βγαίνουν από το υπαίθριο parking,πρώτα ένα μπλε μεταλλ. και μετά ένα γκρι μεταλλ.,έκδοση Τitanium άμφω.
Τελικά αν κάποτε αποφασίσω για Puma,ψηφίζω desert blue.
-
Τελικά αν κάποτε αποφασίσω για Puma,ψηφίζω desert blue.
Εεε ναι αυτό και μετά το Lucid Red (που σταμάτησε στην Ελλάδα) αλλά και το Fantastic Red είναι πολύ ωραίο. Ανάμεσα σε αυτά τα 2 είμαι, εαν το αποφασίσω.
-
Εμένα μου αρέσει πολύ σε Grey Matter και μετά Metropolis White
-
Εμένα πάλι μου θυμίζει καχεκτικη καγιεν στην κινεζική απομίμησή της.
-
Εμένα μου αρέσει πολύ σε Grey Matter και μετά Metropolis White
Είχα καταλάβει ότι έχεις γούστο...που πήγε??
Το Metropolis είναι ωραίο, μοιάζει με του Μίνι το off-white. Το γκρί, πολύ μουντό.
-
Χαχα εγώ πάντως οποτε το είδα έχω πάθει πλάκα τι να πω. Βασικά σε st line ειδικά μαρεσει πολύ αυτό το χρώμα. Είναι σπάνιο και μοναδικό. Αν έβγαινε ακόμα titanium ίσως να το προτιμούσα σε άλλο χρώμα.
-
Φάνη , Fantastic Red μόνο ...
-
@Γιεμ: Σίγουρος? Μοιάζει με το Lucid περισσότερο.
-
@Γιεμ: Σίγουρος? Μοιάζει με το Lucid περισσότερο.
Λάθος μου Το Lucid είναι! Εγραψα από κεκτημένη ταχύτητα fantastic... My bad
-
Εεε ναι τo Lucid είναι φανταστικό και εαν το έφερναν ακόμα δεν θα υπήρχε ερώτημα. Το Fantastic είναι επίσης ωραίο αλλά όχι σαν τον Lucid. Μπέρδεμα....αχαχα!!
-
To Fantastic red είναι λίγο πιο φωτεινό και πιο προς το κόκκινο:
(Aπό 1:45 και μετά) https://www.youtube.com/watch?v=-gyQxfhvCjA
Ενώ το Lucid ήταν ελαφρώς πιο σκούρο και προς το βυσσινί/κερασί:
Y.Γ. Εξαρτάται βέβαια κι από τον εξωτερικό φωτισμό,αλλά η ιδέα κι η διαφορά των χρωμάτων είναι περίπου αυτή.
-
Ακριβώς αυτό...για αυτό μου αρέσει περισσότερο το Lucid, επειδή είναι πιο σκούρο, πάει προς το Bordaux.
-
Εγώ πάντως όποτε κάνω σέρβις μου ανανεώνουν την οδική (την οποία έχω βγάλει από την ασφάλεια) και δεν πληρώνω τίποτα.
Μάλιστα μου δίνουν ένα τιμολόγιο ανανέωσης συμβολαίου της οδικής με μια αξία πάνω (κάπου στα 15 ευρώ), το οποίο ποτέ δε πληρώνω. Μου είπαν απλά πως πρέπει να το κόψουν.
Η αξία του σέρβις και των ανταλλακτικών υπάρχει σε ξεχωριστό τιμολόγιο αναλυτικά.
Βγάλαμε άκρη με την οδική βοήθεια, στο puma ισχύει για δύο χρόνια η δωρεάν κάλυψη σε καινούριο και αφού κάνει σέρβις ανά δύο χρόνια ανανεώνεται για αλλά δύο είτε δωρεάν, είτε με 17€, ανάλογα με το συνεργείο!
-
Άσχετο, ανέβασες το ίδιο θέμα και στην ομάδα του Πούμα στο ΦΒ ή απλά σύμπτωση?
Ford Puma 2019