-
Καλή χρονιά,χρόνια πολλά!
Είχα το προηγ. φυλλάδιο και η St-line είχε 215/55 17' και η ST-line X 215/50 18'
Tώρα δυστυχώς τ' αλλάξανε -κατέβασαν και τον διαμορφωτή για το Puma στο site- κι έχουν αυτές τις απαράδεκτες διαστάσεις για ελληνικούς δρόμους.Δεν είναι μόνο η ζάντα,αλλά η αναλογία που είναι το χειρότερο 205/45 και 205/40 (!) Δηλ. σημαίνει προφίλ μικρότερο από 10 εκ.
Το κακό είναι πως όλες οι ελλην.αντιπροσωπείες (στην Ευρώπη οι περισσότεροι βλέπω ότι δεν βάζουν στο στάνταρ εξοπλισμό τα χαμηλού προφίλ) εφαρμόζουν αυτή τη βλακεία με τα χαμηλοπρόφιλα (λες κι έχουμε δρόμους πίστα F1) εδώ και κάποια έτη και δεν σε αφήνουν να επιλέξεις κι άλλο λάστιχο ή ζάντα,ακόμη κι ας τους χαρίσεις τη διαφορά που θες τα φθηνότερα.Πρέπει να βάλεις παραγγελία από το εργοστάσιο και μετά στραβομουτσουνιάζουν. Ή όλοι αυτοί οι σύμβουλοι που έχουν (product manager,advertising manager,δημοσίων σχέσεων κ.τ.λ.) είναι άσχετοι ή τα έχουν βρει με τα βουλκανιζατέρ και τους ορθοπαιδικούς!
-
Στη Ford τα'χουν παίξει με τις αλλαγές στους εξοπλισμούς.Πρώτα με το Focus,τώρα με το Puma στις διαστάσεις των ελαστικών.
Στον διαμορφωτή έχουν αφήσει τις διαστάσεις 215/55 17' και 215/50 18' για SΤ-line και SΤ-line X αντίστοιχα.
Στο ηλεκτρονικό φυλλάδιο, επίσης έχουν αυτές τις παλιές διαστάσεις.
Στο ενημερωτικό φυλλάδιο https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/brochures/cars/BRO-puma.pdf
λέει τις διαστάσεις που αναφέρει κι ο φίλος παραπάνω (205/45 και 205/40) στη σελ .25, αλλά στη σελ. 20 που παρουσιάζει τα ελαστικά έχει ως στάνταρ στο ST-line 205/45 17' και στο ST-line X παραμένει ως στάνταρ το 215/50 18' !!!
Το μόνο σίγουρο είναι το 215/50 18' στην ST-line Vignale.
-
Σε λίγο θα το φέρουν και με 22άρες από Bentley.....αλλά τα ταμπούρα,ταμπούρα....
-
Νομίζω ότι κάποιο λάθος έχει γίνει με τις νέες διαστάσεις ελαστικών που αναφέρονται πιο πάνω. Μάλλον μπερδεύτηκαν με τις διαστάσεις του Fiesta. Δεν είναι λογικό να φοράνε τα Puma 205/45/17 ή 205/40/18.
-
Πάντως έκανα μια επίσκεψη σε αντιπροσωπεία στην οποία δουλεύει φίλος πωλητής και ήταν λίγο απογοητευμένος με την όλη κατάσταση. Το Φιέστα ξεφούσκωσε εντελώς, το Φόκους δεν περπατάει και αν δεν ήταν το Πούμα θα έκλαιγαν. Όταν δε του ζήτησα εξοπλισμούς δεν μου έδωσε...'τι να σου δώσω αφού σε μερικές μέρες θα αλλάξουν πάλι'. Σκεφτείτε και αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να πουλήσουν και έχουν χάσει αυγά και πασχάλια με την πολιτική της FMH.
-
Πάντως έκανα μια επίσκεψη σε αντιπροσωπεία στην οποία δουλεύει φίλος πωλητής και ήταν λίγο απογοητευμένος με την όλη κατάσταση. Το Φιέστα ξεφούσκωσε εντελώς, το Φόκους δεν περπατάει και αν δεν ήταν το Πούμα θα έκλαιγαν. Όταν δε του ζήτησα εξοπλισμούς δεν μου έδωσε...'τι να σου δώσω αφού σε μερικές μέρες θα αλλάξουν πάλι'. Σκεφτείτε και αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να πουλήσουν και έχουν χάσει αυγά και πασχάλια με την πολιτική της FMH.
Αυτή τη στιγμή μόνο ένας ψαγμένος αγοραστής θα πάει στη φορντ, όλοι οι υπόλοιποι θα πάνε στο γερμανικό μπλόκ και ας έχει η φορντ με φόκους και κουγκα τα καλύτερα αυτοκίνητα στη κατηγορία
-
kkostask wrote:
Αυτή τη στιγμή μόνο ένας ψαγμένος αγοραστής θα πάει στη φορντ, όλοι οι υπόλοιποι θα πάνε στο γερμανικό μπλόκ και ας έχει η φορντ με φόκους και κουγκα τα καλύτερα αυτοκίνητα στη κατηγορία
Μα κάνουν σφάλματα οι ίδιοι και η αγορά είναι αδέκαστος κριτής, παρά την όποια 'αδράνεια' ίσως έχει.
-
Αλλάζουν όλη την ώρα εξοπλισμούς, τόσο που παίρνεις μια προσφορά και δεν ξέρεις μέχρι πότε θα ισχύει. Εδώ στο site μπαίνεις και δεν ξέρεις αν ισχύουν αυτά που λένε. Ενω σε άλλες εταιρείες οι τιμές/εξοπλισμοί είναι αυτές που λένε με ακρίβεια ευρώ.
-
Τσίμπησαν πολύ τις τιμές (πχ 25-26Κ για το Puma ST Line X 155ps που είναι ένα Fiesta με άλλο περιτύλιγμα). Αλλά έχουν ανεβάσει όλοι τιμές οπότε αυτό δεν είναι μόνο δικό τους θέμα.
-
Δεν προμοτάρουν καθόλου τα αυτοκίνητα, πάνε να σπρώξουν μόνο το Puma που όντας ωραίο μικρό SUVoειδές πουλάει.
-
-
Συμφωνώ με Harisma ως προς τα ελαστικά, αποκλείεται να έβαλαν τις διαστάσεις του Φιέστα.
Επίσης συμφωνώ με Κώστα, Άλεξ και Μπάμπη. Έοχυν χάσει τελείως την μπάλα στην FMH και ενώ έχουν καλά προϊόντα τα χαντακώνουν μόνοι τους και κάνουν την ζωή των πωλητών ακόμα πιο δύσκολη. Άντε να μπορέσουν να πουλήσουν μετά.
-
Καλημέρα. Δεν είμαι τόσο σίγουρος αν φταίει μόνο η FMH !!!!!
-
Καλημέρα. Δεν είμαι τόσο σίγουρος αν φταίει μόνο η FMH !!!!!
Κατά πάσα πιθανότητα φταίει και η Ford Europe ή τα εργοστάσια. Έχεις δίκιο, δεν είναι θέμα μόνο της εισαγωγικής.
-
Βρε παιδιά μια ερωτηση στους έχοντες και τους κατέχοντες έβλεπα ένα βίντεο με τον αγαπημένο παρουσιαστή του Fanis75. Το puma έχει ποτηροθηκες μπροστά? Εγώ δεν είδα πουθενα
-
Βρε παιδιά μια ερωτηση στους έχοντες και τους κατέχοντες έβλεπα ένα βίντεο με τον αγαπημένο παρουσιαστή του Fanis75. Το puma έχει ποτηροθηκες μπροστά? Εγώ δεν είδα πουθενα
Έχει δίπλα στο χειρόφρενο δύο νομίζω...
-
alex mix wrote:
Έχει δίπλα στο χειρόφρενο δύο νομίζω...
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου
-
Έχει φέρει ένα Puma σε lucifer Red στον παζαροπουλο (Κηφισός & Π. Ράλλη), το έχει στολίσει φάτσα κάρτα να το βλέπω κάθε πρωί να φτιάχνομαι, πανέμορφο χρώμα φοβερό!
-
Σχετικά με την ford παιδιά αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως οι τιμές είναι φουσκωμένες τουλάχιστον 1000€ για να μπορούν να πουλάνε με 'χαμηλά' επιτόκια.
Δεύτερον με τις εκδόσεις πραγματικά κάνουν ότι να ναι... Περισυ τέτοια εποχή ήμουν αποφασισμένος να πάω για το focus 1.5 βενζίνη SW... μας έπιασε όμως η 1η καραντίνα κ πήρε αναβολή η αγορά.. πάω μετά την καραντίνα να ρωτήσω πάλι κ μου λέγανε ότι καταργήθηκε κλπ.. ε ξενέρωσα...
-
Δεν είναι μόνο η Φορντ παιδιά.Κ άλλες το κάνουν ίσως όχι σε τόσο εύρος ή όχι τόσο στο θέμα εξοπλισμου-παραγγελιας .Ευθυνονται και οι εδώ και τα εργοστάσια.Το θέμα είναι να παρεις αυτό που έβαλες παραγγελία.Αλλιως εάν έρθει αλλά για άλλα λες ' κύριοι φάτε το...'
-
Δεν είναι μόνο η Φορντ παιδιά.Κ άλλες το κάνουν ίσως όχι σε τόσο εύρος ή όχι τόσο στο θέμα εξοπλισμου-παραγγελιας .Ευθυνονται και οι εδώ και τα εργοστάσια.Το θέμα είναι να παρεις αυτό που έβαλες παραγγελία.Αλλιως εάν έρθει αλλά για άλλα λες ' κύριοι φάτε το...'
Αυτό είναι και το σωστό νομίζω , αν έρθει με λιγότερο εξοπλισμό η αλλαγμένο και δεν έχει ενημερωθεί ο καταναλωτής τότε πρέπει να μπορείς να ακυρώσεις χωρίς καμία επιβάρυνση !
-
Παίζει έκπτωση στις τιμές καταλόγου γενικά;
επισης για αγορά μετρητοίς σε σχέση με χρηματοδότηση με το 1.59% επιτόκιο υπάρχει διαφορα στην τιμή; Επειδή αν δεν υπάρχει συμφέρει αρκετά η αγορά με χρηματοδότηση -
επισης για αγορά μετρητοίς σε σχέση με χρηματοδότηση με το 1.59% επιτόκιο υπάρχει διαφορα στην τιμή; Επειδή αν δεν υπάρχει συμφέρει αρκετά η αγορά με χρηματοδότησηΚαι έκπτωση να υπάρχει πρέπει να είναι πολύ μεγάλη για να σε κάνει να βγάλεις από την καβάτζα ζεστό χρήμα ! το 1.59% είναι το ίδιο με Hard cash ας πούμε στα 12.000ε δάνειο σε 4-6 χρόνια δόσεις πόσο να είναι σε συνολικό κόστος το 1.59% ?
-
επισης για αγορά μετρητοίς σε σχέση με χρηματοδότηση με το 1.59% επιτόκιο υπάρχει διαφορα στην τιμή; Επειδή αν δεν υπάρχει συμφέρει αρκετά η αγορά με χρηματοδότησηΑνάλογα τον πωλητή και τον έμπορο. Πάντως με πίεση και την έκπτωση παίρνεις και την χρηματοδότηση.
Ford Puma 2019