-
Μια ερώτηση στην AUTOONE Βουλιαγμένης θα ξεκαθαρίσει τους προβληματισμούς σου...
-
Λοιπόν μέσω του τοπικού αντιπροσώπου είπαν ότι ήρθε Ελλάδα τον Οκτώβριο και το έβαλαν στην έκθεση περίπου μία εβδομάδα πριν (λίγο πριν τα φώτα). @SIMDION ποτέ το είδες και ρώτησες?
Πέραν αυτού θέλουν ολική εξόφληση του αυτοκινήτου για να το στείλουν Κρητη, χωρίς να δεσμεύονται για τυχόν ζημιές που μπορεί να έχουν γίνει (λένε βέβαια ότι δεν υπάρχει καμία ζημιά). Σαφώς και δεν μπορώ να μπω σε αυτή την λογική καθώς ο οποιοσδήποτε που μπορεί να μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να έκανε την οποιαδήποτε ζημιά (ειδικά στο δερμάτινο σαλόνι). Αν ήμουν Αθήνα θα μπορούσα να το τσεκαρω από κοντά και να το έκλεινα επιτόπου.
Άρα περιμένω μάλλον αύριο μια τελική προσφορά για το XC 40 και αποφασίζω άμεσα είτε για το volvo είτε για το mazda skyactive X (το πιθανότερο).
-
This post is deleted! -
Στους εσωτερικούς χώρους δεν έχω θέμα . Μια χαρά με καλύπτει. Μια ψιλουποχωρηση στο πορτμπαγκάζ κάνω.
Το volvo είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο , με δυνατό κινητήρα , στιβαρό κλπ. Είναι όμως αρκετά πιο ακριβό και πάλι χωρίς να έχει τον εξοπλισμό του mazda. Επίσης θεωρώ ότι το mazda φαίνεται και είναι πιο premium στο εσωτερικό του , καθώς το volvo θέλει πολύ χρήμα για να το δείξει αυτό. Απλά λόγω κάποιας γνωριμίας μπορώ να πάρω κάποια πολύ καλή τιμή , αλλά και πάλι θα είναι αρκετά πιο ακριβό.
-
Μένω κοντά. Θες να πεταχτώ να το ελέγξω για φθορές; Ή μπορείς να στείλεις κάποιον συγγενή σου, αν δεν εμπιστεύεσαι έναν άγνωστο από το φόρουμ.
-
Μένω κοντά. Θες να πεταχτώ να το ελέγξω για φθορές; Ή μπορείς να στείλεις κάποιον συγγενή σου, αν δεν εμπιστεύεσαι έναν άγνωστο από το φόρουμ.
Σε ευχαριστώ πολύ! Όχι αν τελικά καταλήξω στο mazda θα πάω για παραγγελία του Χ
-
Πως και δεν παίρνεις το volvo? Εντύπωση μου κάνει, μολις γύρισα από αντιπροσωπεία στη Βουλιαγμένης, είδα το cx 30, πραγματικά δε χωρούσα στα πίσω καθίσματα. Κρίμα και το αυτοκίνητο είναι υπέροχο!!!
Λοιπόν μέσω του τοπικού αντιπροσώπου είπαν ότι ήρθε Ελλάδα τον Οκτώβριο και το έβαλαν στην έκθεση περίπου μία εβδομάδα πριν (λίγο πριν τα φώτα). @SIMDION ποτέ το είδες και ρώτησες?
Πέραν αυτού θέλουν ολική εξόφληση του αυτοκινήτου για να το στείλουν Κρητη, χωρίς να δεσμεύονται για τυχόν ζημιές που μπορεί να έχουν γίνει (λένε βέβαια ότι δεν υπάρχει καμία ζημιά). Σαφώς και δεν μπορώ να μπω σε αυτή την λογική καθώς ο οποιοσδήποτε που μπορεί να μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να έκανε την οποιαδήποτε ζημιά (ειδικά στο δερμάτινο σαλόνι). Αν ήμουν Αθήνα θα μπορούσα να το τσεκαρω από κοντά και να το έκλεινα επιτόπου.
Άρα περιμένω μάλλον αύριο μια τελική προσφορά για το XC 40 και αποφασίζω άμεσα είτε για το volvo είτε για το mazda skyactive X (το πιθανότερο).
Δευτέρα 4/1/2020 ήταν εκεί, τουλάχιστον από τέλη Νοέμβρη
-
χαχαχα...4 μήνες και 14 μέρες εγώ.
Είναι όμως πολύ γλυκιά η αναμονή...
Μου φαίνεται ότι μαζί θα παραλάβουμε, το δικό μου ακόμα περιμένει στην Αμβέρσα για φόρτωση...
-
Είναι πιθανό.
Εγώ ρώτησα τον πωλητή το προηγούμενο Σάββατο σε ποιό σημείο βρίσκεται το αυτοκίνητο (επειδή δε κατάφερα να το ανιχνεύσω με τον αρ. πλαισίου μέσω OSK LINES TRACKING) και μου είπε πως θα με ενημερώσει, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω απάντηση.
Να μαστε καλά να τα παραλάβουμε και (κορωνοιού επιτρέποντος) να οργανώσουμε καμιά συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και από κοντά.
Μέχρι τότε εγώ ψάχνομαι για αλλαγή των Bridgestone που θα έχει με all season ελαστικά. Θα τα πάω όμως κατευθείαν από τη παραλαβή του αυτοκινήτου στον λαστιχά για αλλαγή και θα πληρώσω τη διαφορά (συν κάτι παραπάνω φυσικά).
-
Να μαστε καλά να τα παραλάβουμε και (κορωνοιού επιτρέποντος) να οργανώσουμε καμιά συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και από κοντά.
Ευχαρίστως όταν με το καλό αρχίσουμε να κυκλοφορούμε κανονικά, να κανονίσουμε συνάντηση.
Τι λάστιχα σκέφτεσαι να βάλεις;
-
Είμαι μεταξύ Michelin crossclimate plus και Continental all season contact.
Η λογική μου στη κίνηση αυτή είναι πως με ελαστικά all season θα μπορώ σε σχέση με τα θερινά ελαστικά, να έχω σαφώς μεγαλύτερη ευκολία πρόσβασης σε χιονισμένους ή λασπωμένους δρόμους (κάποιες φορές που αυτό θα χρειαστεί), λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι ένα δικήνητο crossover και όχι κανένα off road animal, χωρίς να χάνω κάτι το τρομερό στο στεγνό και έχοντας επίσης το πλεονέκτημα της καλύτερης συμπεριφοράς στο βρεγμένο (πάντα σε σχέση με τα θερινά ελαστικά). Και θα αποφύγω επίσης σκέψεις για αλυσίδες, αλλαγές με χειμερινά ελαστικά κλπ.
-
Ναι εάν πατάς χιόνι ή κινείσαι εκτός ασφάλτου είναι καλή ιδέα τα all weather, εγώ σαν παιδί της πόλης χιόνι πατάω μια φορά τον χρόνο, με ενδιαφέρει περισσότερο η καλή συμπεριφορά σε στεγνό και βρεμένο οδόστρωμα, οπότε δεν θα πειράξω τα ελαστικά.
Πάντως εάν έβαζα άλλα, μάλλον τα Michelin primacy θα έβαζα.
-
Το δικό μου ήρθε με toyo. Έλεγα να παραγγείλω χιονοκουβερτες αύριο ή μεθαυριο αλλά από Δευτέρα θα μπορώ να πάρω λογικα. Επίσης κυκλοφορεί εδώ και κιγε ς ημέρες στην Αγία Παρασκευή και δεύτερος. Ένα μπλε με ιατροσημο. Κάποιος από εδώ μήπως ?
-
Ζα
Είναι πιθανό.
Εγώ ρώτησα τον πωλητή το προηγούμενο Σάββατο σε ποιό σημείο βρίσκεται το αυτοκίνητο (επειδή δε κατάφερα να το ανιχνεύσω με τον αρ. πλαισίου μέσω OSK LINES TRACKING) και μου είπε πως θα με ενημερώσει, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω απάντηση.
Μέχρι τότε εγώ ψάχνομαι για αλλαγή των Bridgestone που θα έχει με all season ελαστικά. Θα τα πάω όμως κατευθείαν από τη παραλαβή του αυτοκινήτου στον λαστιχά για αλλαγή και θα πληρώσω τη διαφορά (συν κάτι παραπάνω φυσικά).
Λογικη σκέψη. Βάλε στην εξίσωση και Bridgestone weather control https://www.tyrereviews.com/Article/2019-Auto-Bild-4x4-All-Season-Tyre-Test.htm
-
...
Που είσαι και θες all season ;
-
Είμαι μεταξύ Michelin crossclimate plus και Continental all season contact.
Η λογική μου στη κίνηση αυτή είναι πως με ελαστικά all season θα μπορώ σε σχέση με τα θερινά ελαστικά, να έχω σαφώς μεγαλύτερη ευκολία πρόσβασης σε χιονισμένους ή λασπωμένους δρόμους (κάποιες φορές που αυτό θα χρειαστεί), λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι ένα δικήνητο crossover και όχι κανένα off road animal, χωρίς να χάνω κάτι το τρομερό στο στεγνό και έχοντας επίσης το πλεονέκτημα της καλύτερης συμπεριφοράς στο βρεγμένο (πάντα σε σχέση με τα θερινά ελαστικά). Και θα αποφύγω επίσης σκέψεις για αλυσίδες, αλλαγές με χειμερινά ελαστικά κλπ.
Στις νορμάλ-υψηλές θερμοκρασίες θα είσαι πάντα καλύτερα με θερινά ελαστικά στην άσφαλτο (στεγνό-βρεγμένο). Αν σε ενδιαφέρει όμως το χώμα, βάλε 4 εποχών. Αλυσίδες όμως δεν γλιτώνεις, εκτός αν μιλάς για M&S.
-
Το δικό μου ήρθε με toyo. Έλεγα να παραγγείλω χιονοκουβερτες αύριο ή μεθαυριο αλλά από Δευτέρα θα μπορώ να πάρω λογικα. Επίσης κυκλοφορεί εδώ και κιγε ς ημέρες στην Αγία Παρασκευή και δεύτερος. Ένα μπλε με ιατροσημο. Κάποιος από εδώ μήπως ?
Ποιά Toyo φοράει, τα Proxes R56;
-
Αυτά εδώ έχει το δικό μου .
https://www.toyotires.eu/tire/pattern/proxes-r56
https://www.elastikaleader.gr/elastiko-autokinitou/toyo/proxes-r56/215-55-r18-95h-1007394
Ποιά Toyo φοράει, τα Proxes R56;
-
Θα προτιμούσα τα Bridgestone Turanza εάν είχα δυνατότητα επιλογής, επειδή είναι καλύτερα στο βρεγμένο.
Για να δούμε τι θα 'φοράει' όταν θα έρθει.
-
super@t δεν έχει σημασία που βρίσκομαι, αλλά τί χρήση σκοπεύω να κάνω. Όπως ανέφερα νωρίτερα, η χρήση θα είναι αστική αλλά και περιαστική και ταξιδιωτική. Θα περιλαμβάνει επίσης περιστασιακές εξορμήσεις σε χιονισμένους προορισμούς κατά το χειμώνα.
Κι επειδή δεν θέλω να μπλέκω με χιονοκουβέρτες, ούτε είναι δυνατόν να αγοράζω δεύτερα σετ χειμερινών κάθε 4 χρόνια, επιλέγω τη λύση των all season.
Ναι, γνωρίζω ότι θυσιάζω κάτι από την απόλυτη ακρίβεια ενός καλού θερινού σε στεγνό και βρεγμένο σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά μιλάμε για ένα crossover στο οποίο έτσι κι αλλιως δεν είναι αυτή η πρώτη προτεραιότητα.
Από την άλλη, το all season αρχίζει και έχει πλεονέκτημα όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 7° ακόμα και σε στεγνό, ενώ όταν θα χρειαστεί να περάσω σε πατημένο χιόνι, τα θερινά απλά δε πάνε, ενώ ένα all season θα περάσει απροβλημάτιστα ακόμα και σε ελαφρές κλίσεις (το έχω κάνει με φίλο με δικίνητο crossover). Το ίδιο ισχύει και για (light πάντα) λασπωμένα περάσματα (λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς του CX30 που δεν είναι και κανένα off road animal...)
Υπάρχουν πλέον πολύ καλά all season όπως το Michelin crossclimate 2 (το οποίο βρίσκεται στη 3η γενιά εξέλιξής του και έχει πιστοποίηση 3PMSF - το αντίστοιχο mud&snow) με θερινό προσανατολισμό και πολύ κοντινές επιδόσεις, φθορά και ποιότητα κύλισης σε σχέση με ένα τυπικό θερινό, αλλά και πολύ αξιοπρεπές σε σχέση με ένα χειμερινό.
Μειονέκτημα βέβαια η τιμή του, αλλά πιστεύω ότι θα ταιριάξει γάντι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Mazda CX-30