-
Αψογη ενημερωση για τον συμπιεστη.
Ακριβως για αυτον τον λόγο υπαρχει. Στην ουσια ειναι ατμοσφαιρικο. Τεχνικα οχι.
-
Με 120 Nm/lt μάλλον δεν το λες ατμοσφαιρικό.
-
Με 120 Nm/lt μάλλον δεν το λες ατμοσφαιρικό.
O υπερσυμπιεστης απλα φτωχαινει το μιγμα, δεν ψεκαζεται καυσιμο....
-
Δεν δουλεύει φτωχό στην μέγιστη ροπή κ.τ.λ.
-
Δεν δουλεύει φτωχό στην μέγιστη ροπή κ.τ.λ.
Ο υπυπερσυμπιεστης βοηθα στην αρχη απο εκει και περα κλεινει με ηλεκτροβαλβιδα.
-
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί για τις αλλαγές στον skyactive X, πιστεύετε ότι θα υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά με την παλιότερη έκδοση? Αξίζει δηλαδή κάποιος να κάνει παραγγελία και να περιμένει 4-5 μήνες για να πάρει την καινούργια έκδοση, από το να πάρει σχεδόν άμεσα ένα ετοιμοπαράδοτο με την παλιότερη έκδοση του Χ?
-
Χωρίς να είμαι petrolhead θα περίμενα και 6 και 8 μήνες ώστε να πάρω την οποιαδήποτε αναβάθμιση. Ποτέ δεν θα χάσεις από ένα update/upgrade. Εκτός αν είναι Windows που το παίζεις στα ζάρια αλλά έχω ξακαθαρα πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην τιμή της Mazda ως Brand. Και τίποτα να μην δώσει έξτρα θεωρητικά κάτι 'διόρθωσε'...
-
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί για τις αλλαγές στον skyactive X, πιστεύετε ότι θα υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά με την παλιότερη έκδοση? Αξίζει δηλαδή κάποιος να κάνει παραγγελία και να περιμένει 4-5 μήνες για να πάρει την καινούργια έκδοση, από το να πάρει σχεδόν άμεσα ένα ετοιμοπαράδοτο με την παλιότερη έκδοση του Χ?
Δε γνωρίζω αν θα υπάρχει εμφανής διαφορά στην απόδοση. Μεγαλύτερη σημασία έχει πάντως η διαφορά που δε φαίνεται (αξιοπιστία), ειδικά για το συγκεκριμένο κινητήρα που είναι τόσο φρέσκος. Κατά τη διάρκεια του 2019 και 2020 βγήκαν αρκετές ανακλήσεις https://car-recalls.eu/reliability/mazda/ οι οποίες πιθανότατα διορθώθηκαν συνολικά με το upgrade (το οποίο δεν αφορά μόνο βελτίωση στην απόδοση). Γιαυτό το λόγο μόνο θα προτιμούσα να περιμένω. Ούτως ή άλλως δε ξέρω αν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα skyactiv x.,
Θα απαντήσω πάντως ως προς την απόδοση προς τα τέλη Γενάρη που αναμένεται να παραλάβω με τον βελτιωμένο (ελπίζω) κινητήρα. Και πάλι όμως είναι δύσκολο να εντοπίσω κάποια διαφορά, έχοντας υπόψη πως οδήγησα το skyactiv x όχι χθες αλλά πριν 5 μήνες και ήταν και χειροκίνητο, ενώ αυτό που θα παραλάβω, αυτόματο.
-
Έχετε δίκιο, αξίζει η αναμονή να πάρεις κάτι πιο εξελιγμένο και στο οποίο έχουν επιλυθεί τυχόν προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Απλά με έχει βάλει στην πρίζα ο πωλητής καθώς μου είπε ότι υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα skyactive X, το οποίο όπως μου είπε θα μπορούσα να το πάρω και μέχρι τέλος του χρόνου.
Μάλλον πρέπει να το δωλίγο πιο ψύχραιμα!
-
Δεν θέμα δικής σου ψυχραιμίας αν μου επιτρέπεις. Είναι οι κανόνες αγοράς και μάρκετινγκ που επιτάσσουν στον πωλητή πρώτα να ξεφορτωθεί με 'προσφορές' το 'στοκ' και μετά να προωθήσει το καινούργιο. Το έχω ζήσει έντονα με τον 'Σ'.
Εσύ έχεις την δύναμη στο πορτοφόλι ή μάλλον στο app σου και οφείλεις να κάνεις την σωστή επιλογή για εσένα όχι για την καριέρα και τα bonus επίτευξης στόχων του κάθε πωλητή. Θα δώσεις πολλά λεφτά σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για ένα αμάξι που αξίζει ειλικρινά και τελευταίο cent. Μην πέσεις στην παγίδα. Υπομονή καθώς ως γνωστόν το καλό το πράγμα αργεί να γίνει....
-
Έχετε δίκιο, αξίζει η αναμονή να πάρεις κάτι πιο εξελιγμένο και στο οποίο έχουν επιλυθεί τυχόν προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Απλά με έχει βάλει στην πρίζα ο πωλητής καθώς μου είπε ότι υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα skyactive X, το οποίο όπως μου είπε θα μπορούσα να το πάρω και μέχρι τέλος του χρόνου.
Μάλλον πρέπει να το δωλίγο πιο ψύχραιμα!
Εγώ θα έπαιρνα το ετοιμοπαράδοτο. Πάντα! Δε μπορώ να περιμένω για τίποτα. Και νομίζω ότι δεν αξίζει να περιμένουμε για κάτι που θέλουμε ή χρειαζόμαστε.
-
Δηλαδη καφε πως πινεις; Κατευθειαν την σκονη τρως;
Εεεεε;
-
Παρατηρώ πάντως πως σε κανένα ευρωπαϊκό επίσημο site της Mazda, εκτός από το Βέλγικο, δεν υπάρχουν στοιχεία του e-skyactiv x. Όλα έχουν τις προδιαγραφές του προ αναβάθμισης κινητήρα...
Πολύ περίεργο...
-
Χμ το κοίταξα λιγάκι παιδιά αλλά το diesel είναι πάρα πολύ αργό.Δε βρήκα ρεπριζ αλλά 12,6 0-100 δεν έχει ούτε το Subaru Xv 1,6.Kαι η τιμή πάρα πολύ υψηλή για αυτά που προσφέρει.Τωρα είδα ότι έχει ημιακαμτο πίσω.Τετρακίνητες ποιες εκδόσεις βγαίνουν?
Επίσης μετρήσεις επιδόσεων του βενζινοκίνητου εχει βρει κάποιος?
-
Το κοιτάζω κι εγώ το skyactive x, καθώς diesel υπάρχουν δυο αυτοκίνητα διαθέσιμα και τέλος. Οι προδιαγραφές του αναβαθμισμένου κινητήρα υπάρχουν και στο γαλλικό site. Η αυξημένη ροπή θα εμφανίζεται στις 4000σαλ από 3000σαλ. Με προβληματίζουν τρία θέματα: 1. Το χαράτσι του φόρου πολυτελείας 2. Η γραμμική απόδοση του κινητήρα που 'κρύβει' την ιπποδύναμη 3. Μεταπώληση λόγω cc
Αλλιώς εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής και κύλισης, εξαιρετικός εξοπλισμός και χειροκίνητο ξυράφι που κάνει το αυτόματο νωχελικό και μάλλον περιττό
-
Το κοιτάζω κι εγώ το skyactive x, καθώς diesel υπάρχουν δυο αυτοκίνητα διαθέσιμα και τέλος. Οι προδιαγραφές του αναβαθμισμένου κινητήρα υπάρχουν και στο γαλλικό site. Η αυξημένη ροπή θα εμφανίζεται στις 4000σαλ από 3000σαλ. Με προβληματίζουν τρία θέματα: 1. Το χαράτσι του φόρου πολυτελείας 2. Η γραμμική απόδοση του κινητήρα που 'κρύβει' την ιπποδύναμη 3. Μεταπώληση λόγω cc
Αλλιώς εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής και κύλισης, εξαιρετικός εξοπλισμός και χειροκίνητο ξυράφι που κάνει το αυτόματο νωχελικό και μάλλον περιττό
- Τι θα γίνει αν καταργήσουν τα τεκμήρια και τον φόρο πολυτελείας, αγοράσει ο κόσμος διλιτρα και μετά από 3 χρόνια τους γυρίσει το μυαλό και τα επαναφέρουν; Δεν είναι και απίθανο. Είχε γίνει επί κυβέρνησης Καραμανλή αλλά τότε ήταν ακόμα παχιές οι αγελάδες από την εποχή του πράσινου του ήλιου...
Δεν θέλω να κάνω σπάσιμο σε κανέναν. Αυτό που θέλω να πω είναι να προχωράνε σε αγορά διλιτρου άνθρωποι με ένα Α οικονομικό υπόβαθρο. Όχι τώρα ο κάθε ψωνισμενος να ανοίγεται σαν να είμαστε στην εποχή των διακοποδάνειων και μετά να του φταίει το κράτος. Άμα τα έχεις δεν το σκέφτεσαι. Και εγώ τα βλέπω τα Mazda και μου τρέχουν τα σάλια αλλά για δίλιτρο δεν είμαι. Ξυδακι και σε εμένα λοιπόν, downsized και θα πω και δόξα τον Θεό που δεν χρωστάω cent...
-
- Το χαράτσι των 440€ είναι δεδομένο πως θα φύγει (θέμα χρόνου είναι), οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς και για το 3.
- Η δύναμη είναι εκεί και περιμένει... Απλά χρειάζεται να εκμεταλλεύεσαι με διαφορετικό τρόπο το κινητήρα από ότι στα πιεσμένα τουρμπισμένα 1200άρια/1300άρια.
-
Το δημοσίευμα περί κατάργησης φόρου πολυτελείας είναι του Αυγούστου από φιλοκυβερνητικό site, καθώς έκτοτε ουδεμία αναφορά. Ενδέχεται να καταργηθεί αλλά τώρα είναι δεδομένο το χαράτσι. Σε ότι αφορά το σχόλιο 'άμα τα έχεις, δεν το σκέφτεσαι' η απάντηση είναι ότι προτιμώ να τα δώσω για μια εκδρομή και όχι στο κράτος.
-
Το αυτοκίνητο με ενδιαφέρει πάρα πολύ προς αγορά και έχω λάβει υπόψη μου το θέμα του ΦΠ, τον οποίο ναι μεν δεν θα ήθελα να τον πληρώνω, από την άλλη όμως τον έχω αποδεχτεί (εννοείται ότι έχω τη δυνατότητα για να τον πληρώνω). Αν καταργηθεί στο μέλλον, θα είναι σίγουρα ένα bonus . Η λογική πάντως λέει ότι αυτό θα γίνει. Τώρα βέβαια λογική και ελληνικό κράτος είναιασύμβατες έννοιες θα μου πείτε και θα συμφωνήσω. Ίδωμεν
-
Επειδή πολλά οικονομικά θέματα έχουν πάει πίσω λόγω Covid, εννοώ θέματα κυρίως είσπραξης φόρων, είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε αλλαγές το 2021 στον φόρο πολυτελείας, από το 2022 και βλέπουμε.
Εάν όμως κάποιος που έχει ένα παλιό όχημα, που μέσα στην πόλη καίει 11-13lt/100km και πληρώνει 265€ τέλη κυκλοφορίας, πάρει ένα τέτοιου τύπου δίλιτρο, αρκούν 3.700km ανά έτος και η διαφορά του τέλους κυκλοφορίας για να υπερκαλύψει τον φόρο πολυτελείας.
Mazda CX-30