-
Τι τιμές εχει το δίλιτρο?
Υπάρχει Test Drive αραγε?
-
Συγχαρητήρια και με το καλό να παραλάβετε κύριοι. Εξαιρετικά οχήματα...
-
ζηλεψα, ζηλεψα...
τα ποιοτικοτερα αυτη τη στιγμη αυτοκινητα. ευγες στις επιλογες.
-
Παιδιά το έχετε οδηγήσει το GT Plus? Δυστυχώς εδώ στο Ηράκλειο δεν υπάρχει κανένα μοντέλο για TD και αρκέστηκα στο 3 με diesel. Διαβάζω ότι δεν του πολυφαίνονται τα 180 άλογα . Σίγουρα ως ατμοσφαιρικό δεν έχει το boost ενός turbo, αλλά φαντάζομαι δεν θα έχει και πρόβλημα στις προσπεράσεις. Πως σας φάνηκε?
Από το test drive που έκανα με τον Skyactiv X κινητήρα μπορώ να σου πω ότι η ονοματική ιπποδύναμη δεν φαίνεται στον δρόμο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα έχεις προβλήματα στις προσπεράσεις, έχει όμως τόσα άλλα χαρακτηριστικά που σε κερδίζουν από την πρώτη επαφή, που δεν το σκέφτεσαι καθόλου. Εξάλλου όποιος επιλέξει τον συγκεκριμένο κινητήρα νομίζω ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για συνδυασμό επιδόσεων / κατανάλωσης παρά για απόλυτες επιδόσεις.
Τι τιμές εχει το δίλιτρο?
Οι τιμές με αυτόν τον κινητήρα ξεκινούν από 28.000€ χωρίς χρώμα, τέλη, πινακίδες και φτάνουν λίγο πάνω από τα 41.000€, υπάρχει όμως και ο G122 κινητήρας που αρχίζει από τα 24.800€.
-
Από το test drive που έκανα με τον Skyactiv X κινητήρα μπορώ να σου πω ότι η ονοματική ιπποδύναμη δεν φαίνεται στον δρόμο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα έχεις προβλήματα στις προσπεράσεις, έχει όμως τόσα άλλα χαρακτηριστικά που σε κερδίζουν από την πρώτη επαφή, που δεν το σκέφτεσαι καθόλου. Εξάλλου όποιος επιλέξει τον συγκεκριμένο κινητήρα νομίζω ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για συνδυασμό επιδόσεων / κατανάλωσης παρά για απόλυτες επιδόσεις
Όχι δεν με ενδιαφέρουν οι απόλυτες επιδόσεις! Ως οικογενειάρχης με 2 παιδιά με ενδιαφέρει η ασφάλεια στον δρόμο! Παθητική και ενεργητική. Η παθητική σύμφωνα με τα test ειναι κυριολεκτικά κορυφαία. Η ενεργητική τώρα είναι το θέμα μου. Μιλάω για απλές προσπεράσεις σε επαρχιακό δίκτυο αλλά και στον ΒΟΑΚ (Κρήτη γαρ με πολλούς νεκρούς κάθε χρόνο σε δυστηχήματα). Το mazda 3 1,8 diesel που έκανα TD με κάλυψε απόλυτα γιαυτό που θέλω το αυτοκίνητο και ταιριάζει στο προφίλ μου. Η απόδοση του X κινητήρα σε σχέση με τον D αν γνωρίζει κανείς , τι διαφορά έχουν? Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις γιαυτό που όπως προανέφερα θέλω και ανέφερα παραπάνω.
-
Παιδιά εύχομαι καλορίζικα και καλοτάξιδα !
Πριν από 2 ημέρες που μίλησα με τον αντιπρόσωπο της Mazda στο Ηράκλειο μου ανέφερε ότι η αλλαγή των προδιαγραφών του κινητήρα , μάλλον είναι για καινούργιες παραγγελίες (4 μήνες περίπου παράδοση). Η Mazda έχει κέντρο στην Αμβέρσα (για όλη την Ευρώπη) και από εκεί παίρνουν όλες οι χώρες. Δεν ήξερε να μου πει αν υπάρχουν εκεί ήδη τα ΜΥ 21 με τις καινούργιες προδιαγραφές. Πάντως υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα και στην Ελλάδα (παράδοση τέλος χρόνου με αρχές Ιανουαρίου) , καθώς ενδιαφέρομαι για το GT Plus .
Παιδιά το έχετε οδηγήσει το GT Plus? Δυστυχώς εδώ στο Ηράκλειο δεν υπάρχει κανένα μοντέλο για TD και αρκέστηκα στο 3 με diesel. Διαβάζω ότι δεν του πολυφαίνονται τα 180 άλογα . Σίγουρα ως ατμοσφαιρικό δεν έχει το boost ενός turbo, αλλά φαντάζομαι δεν θα έχει και πρόβλημα στις προσπεράσεις. Πως σας φάνηκε?
Τον Ιούλιο οδήγησα ένα αυτόματο skyactiv d και ένα χειροκίνητο skyactiv x. Ο skyactiv d αν και ικανοποιητικός, δε με κάλυψε ως προς τις ανάγκες μου.
Συμφωνώ με τον stavrosb όσον αφορά την αίσθηση του skyactiv x. Πράγματι, δεν έχεις την απόλυτη αίσθηση 180 ίππων, αλλά σε αυτό συμβάλλει και η απίστευτη γραμμικότητα του κινητήρα. Από την άλλη όμως σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάζεις όσο θες στροφές. Σε καμία περίπτωση δε λείπει η δύναμη πάντως. Επίσης παρατήρησα ένα 'σκαλοπάτι' γύρω στις 4-4.500 στροφές (από εκεί και πάνω ένιωσα το κινητήρα να δυναμώνει ακόμα περισσότερο).
Όσο για τη παράδοση, κι εμένα μου είπαν 4 με 5 μήνες.
Και από τότε περιμένω...
-
gebou wrote:
Πριν από 2 ημέρες που μίλησα με τον αντιπρόσωπο της Mazda στο Ηράκλειο μου ανέφερε ότι η αλλαγή των προδιαγραφών του κινητήρα , μάλλον είναι για καινούργιες παραγγελίες (4 μήνες περίπου παράδοση). Η Mazda έχει κέντρο στην Αμβέρσα (για όλη την Ευρώπη) και από εκεί παίρνουν όλες οι χώρες. Δεν ήξερε να μου πει αν υπάρχουν εκεί ήδη τα ΜΥ 21 με τις καινούργιες προδιαγραφές. Πάντως υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα και στην Ελλάδα (παράδοση τέλος χρόνου με αρχές Ιανουαρίου) , καθώς ενδιαφέρομαι για το GT Plus .
Τον Ιούλιο οδήγησα ένα αυτόματο skyactiv d και ένα χειροκίνητο skyactiv x. Ο skyactiv d αν και ικανοποιητικός, δε με κάλυψε ως προς τις ανάγκες μου.
Συμφωνώ με τον stavrosb όσον αφορά την αίσθηση του skyactiv x. Πράγματι, δεν έχεις την απόλυτη αίσθηση 180 ίππων, αλλά σε αυτό συμβάλλει και η απίστευτη γραμμικότητα του κινητήρα. Από την άλλη όμως σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάζεις όσο θες στροφές. Σε καμία περίπτωση δε λείπει η δύναμη πάντως. Επίσης παρατήρησα ένα 'σκαλοπάτι' γύρω στις 4-4.500 στροφές (από εκεί και πάνω ένιωσα το κινητήρα να δυναμώνει ακόμα περισσότερο).
Και από τότε περιμένω...
@Alf1 μια που έχεις κάνει και τα δύο TD, να συμπεράνω ότι ο X είναι όντως πιο ζωντανός από τον D , όπως μου έχει πει και ο πωλητής της Mazda?
-
Όχι δεν με ενδιαφέρουν οι απόλυτες επιδόσεις! Ως οικογενειάρχης με 2 παιδιά με ενδιαφέρει η ασφάλεια στον δρόμο! Παθητική και ενεργητική. Η παθητική σύμφωνα με τα test ειναι κυριολεκτικά κορυφαία. Η ενεργητική τώρα είναι το θέμα μου. Μιλάω για απλές προσπεράσεις σε επαρχιακό δίκτυο αλλά και στον ΒΟΑΚ (Κρήτη γαρ με πολλούς νεκρούς κάθε χρόνο σε δυστηχήματα). Το mazda 3 1,8 diesel που έκανα TD με κάλυψε απόλυτα γιαυτό που θέλω το αυτοκίνητο και ταιριάζει στο προφίλ μου. Η απόδοση του X κινητήρα σε σχέση με τον D αν γνωρίζει κανείς , τι διαφορά έχουν? Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις γιαυτό που όπως προανέφερα θέλω και ανέφερα παραπάνω.
Εάν σε καλύπτει ο diesel τότε προχώρα άφοβα, οι Skyactiv D είναι δοκιμασμένοι κινητήρες και αξιόπιστοι σε σχέση με τον νέο Χ που δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά πράγματα, άσε που υπάρχουν και κάποια D ετοιμοπαράδοτα με εκπτώσεις από 3.000€ έως 4.000€ μέχρι το τέλος του έτους. Όσο για την κατάσταση στους δρόμους της Κρήτης σε καταλαβαίνω απόλυτα, έχοντας ζήσει 5 χρόνια εκεί δυστυχώς ούτε με tank δεν είσαι ασφαλής. Ελπίζω αυτός ο έρημος ο ΒΟΑΚ να γίνει κάποια στιγμή σε όλο του το μήκος κανονικός αυτοκινητόδρομος για να γλιτώσουμε τις ανθρωποθυσίες.
-
gebou wrote:
Εάν σε καλύπτει ο diesel τότε προχώρα άφοβα, οι Skyactiv D είναι δοκιμασμένοι κινητήρες και αξιόπιστοι σε σχέση με τον νέο Χ που δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά πράγματα, άσε που υπάρχουν και κάποια D ετοιμοπαράδοτα με εκπτώσεις από 3.000€ έως 4.000€ μέχρι το τέλος του έτους. Όσο για την κατάσταση στους δρόμους της Κρήτης σε καταλαβαίνω απόλυτα, έχοντας ζήσει 5 χρόνια εκεί δυστυχώς ούτε με tank δεν είσαι ασφαλής. Ελπίζω αυτός ο έρημος ο ΒΟΑΚ να γίνει κάποια στιγμή σε όλο του το μήκος κανονικός αυτοκινητόδρομος για να γλιτώσουμε τις ανθρωποθυσίες.
Υπάρχουν 2 diesel ετοιμοπαραδοτα αυτή την στιγμή με έκπτωση 3.000 €. Το ένα full extra MT πάει από 36.000 σε 33.000 και ένα άλλο αυτόματο (που δεν με ενδιαφέρει) από 33.000 νομίζω στα 30.000. Αν το το X είναι πιο ζωντανό από το diesel θα το προτιμούσα και ας περιμένω με νέα παραγγελία. Υπάρχουν όμως και ετοιμοπαραδοτα όπως μου είπαν.
Αφού ήσουν τόσα χρόνια Κρήτη ξέρεις τι παίζει με τον ΒΟΑΚ κυρίως. Ελπίζω να τον φτιάξουν τελικά για να σωθεί τόσος κόσμος!
-
Έχω οδηγήσει το diesel CX30 σε td. Είναι ο πιο ραφιναρισμένος diesel που έχω οδηγήσει, τόσο που νόμιζα ότι οδηγούσα ένα πολύ καλό σύγχρονο μοτέρ βενζίνης. Θέλει λίγο δουλίτσα με το εξαιρετικό μηχανικό κιβώτιο για να κρατήσεις τις στροφές εντός εύρους ροπής αλλά κινείσαι άνετα σε καλούς ρυθμούς.
Δεν ξέρω πως αποδίδει ο X και δεν θεωρώ ασφαλή τα συμπεράσματα μέσω YtB. Λογικα όμως με όμοια του diesel διαχείριση ο κινητήρας όντας ατμοσφαιρικός θα χρειάζεται και εδώ σωστή χρήση κιβωτίου ταχυτήτων ώστε να κρατιέται υψηλά στο φάσμα στροφών που δίνει την ροπή του. Αμφιβάλω ότι θα υπάρχει έλλειψη ενεργητικής ασφάλειας ακόμα και στο προ παρεμβάσεων μοτέρ. Όσο ο οδηγός του νιώθει από χρήση μηχανικού κιβωτίου θα είναι απόλυτα ασφαλής σε κάθε συνθήκη. Προσωπικά και με τον diesel ένιωσα ασφαλής αλλά βέβαια είχα και επίγνωση ότι δεν οδηγούσα Cayenne μα ένα Premium suv με χαρακτήρα cruising...
-
alf1 wrote:
gebou wrote:
Και από τότε περιμένω...
@Alf1 μια που έχεις κάνει και τα δύο TD, να συμπεράνω ότι ο X είναι όντως πιο ζωντανός από τον D , όπως μου έχει πει και ο πωλητής της Mazda?
Οδήγησα το skyactiv d για περίπου 30km και το skyactiv x λιγότερο (7-8km).
Ο skyactiv x ήταν σαφώς πιό ζωντανός και κυρίως είχε δύναμη σε πολύ μεγαλύτερο φάσμα στροφών. Για να μη παρεξηγηθώ, ο skyactiv d έδειχνε μια χαρά 'γεμάτος' χαμηλά, όπως επίσης κρατούσε εύκολα τις ταχύτητες που ήθελα και στην Αττική οδό που το οδήγησα και στο ανέβασμα του Διονύσου. Έδειχνε μάλιστα πιό δυνατός από κινητήρα με 116 ίππους. Όταν όμως ζήτησα καθαρή επιτάχυνση (σε προσομοίωση προσπεράσματος) θα ήθελα κάτι καλύτερο, το οποίο μου το έδωσε ο skyactiv x.
Ο καθένας βέβαια έχει τις δικές του απαιτήσεις που είναι λογικό. Απλά προσπαθώ να δώσω την αίσθηση που πήρα προκειμένου να βοηθήσω.
-
Παιδιά να ρωτήσω 3000 έκπτωση δεν έχουν τα mazda 3 και 800 το cx30?
-
Οκ παιδιά πολύ κατανοητά όσα γράφετε για τον Χ. Σας ευχαριστώ πολύ!
@alex mix από την mazda μου είπαν ότι έκπτωση 3.000 € έχουν 2 diesel cx 30 που έχουν μείνει και σταματάει πλέον να βγαίνει (δες προγενέστερο μήνυμα μου). 1.000 € έχει το cx 30 για νέα παραγγελία σε βενζίνη ή από αυτά που υπάρχουν Ελλάδα η Βέλγιο (ευρωπαϊκή αποθήκη της mazda). Επαναλαμβάνω αυτά μου είπαν πριν δύο ημέρες από mazda .
-
Οκ παιδιά πολύ κατανοητά όσα γράφετε για τον Χ. Σας ευχαριστώ πολύ!
@alex mix από την mazda μου είπαν ότι έκπτωση 3.000 € έχουν 2 diesel cx 30 που έχουν μείνει και σταματάει πλέον να βγαίνει (δες προγενέστερο μήνυμα μου). 1.000 € έχει το cx 30 για νέα παραγγελία σε βενζίνη ή από αυτά που υπάρχουν Ελλάδα η Βέλγιο (ευρωπαϊκή αποθήκη της mazda). Επαναλαμβάνω αυτά μου είπαν πριν δύο ημέρες από mazda .
Οκ σ ευχαριστώ πολύ.
-
Τυπάς από Μαλαισία που σκίζει τα αμάξια κυρίως ασιατικά στην ίδια διαδρομή κάθε φορά.
Εδώ έχει το AWD δείτε το από το 5ο λεπτό.
-
Για να βάλουμε κάποια πράγματα σε μια σειρά:
- Ο Skyactive X ΔΕΝ είναι ατμοσφαιρικός, αφού φέρει μηχανικό υπερσυμπιεστή (superchager/κομπρέσορα). Ο υπερσυμπιεστή όμως εχει πολύ μικρή πίεση και για αυτό ο κινητήρας συμπεριφέρεται σαν ατμοσφαιρικός. Ο κύριος λόγος ύπαρξυς του υπερσυμπιεστή είναι η αύξηση του αέρα (άρα και του οξυγόνου) για την λειτουργία του μοτέρ με κορυστική ανάφλεξη, στις χαμηλές ΣΑΛ.
- Η συμπίεση δεν μπορεί να αλλάξει με λογισμικό, άρα υπάρχει και μηχανική διαφορά ανάμεσα στον προηγούμενο και τον νέο Skyactiv-X.
- Για να φανούν τα 180 άλογα, θα πρέπει το μοτέρ να στροφάρει στις ΣΑΛ τις μέγιστης ισχύος, επειδή λειτουργεί με φιλοσοφία ατμοσφαιρικού. Μην περιμένετε δύναμη στις 3-4 χιλιάδες στροφές.
- Φυσικά ένας κινητήρας 180 ίππων θα δίνει ΠΟΛΥ πιο καλές επιδόσεις από έναν άλλον 116 ίππων (τον ντίζελ), όταν δουλεύονται αμφότεροι στην καλή περιοχή τους. Στις 2000 ΣΑΛ πάντως παίζει ο ντίζελ να είναι πιο δυνατός. Μάθετε να οδηγείτε το κάθε μοτέρ όπως πρέπει, για αυτό υπάρχει το κιβώτιο ταχυτήτων.
Συμφωνώ σε όλα εκτός από το 2, νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να μειώσεις, γιατί περί μείωσης πρόκειται, την συμπίεση με λογισμικό. Για αύξηση ναι, χρειάζεσαι μηχανική αλλαγή.
-
Την ονομαστική συμπίεση μάλλον όχι.
-
- Ο Skyactive X ΔΕΝ είναι ατμοσφαιρικός, αφού φέρει μηχανικό υπερσυμπιεστή (superchager/κομπρέσορα). Ο υπερσυμπιεστή όμως εχει πολύ μικρή πίεση και για αυτό ο κινητήρας συμπεριφέρεται σαν ατμοσφαιρικός. Ο κύριος λόγος ύπαρξης του υπερσυμπιεστή είναι η αύξηση του αέρα (άρα και του οξυγόνου) για την λειτουργία του μοτέρ με κρουστική ανάφλεξη, στις χαμηλές ΣΑΛ.
- Η συμπίεση δεν μπορεί να αλλάξει με λογισμικό, άρα υπάρχει και μηχανική διαφορά ανάμεσα στον προηγούμενο και τον νέο Skyactiv-X.
- Για να φανούν τα 180 άλογα, θα πρέπει το μοτέρ να στροφάρει στις ΣΑΛ της μέγιστης ισχύος, επειδή λειτουργεί με φιλοσοφία ατμοσφαιρικού. Μην περιμένετε δύναμη στις 3-4 χιλιάδες στροφές.
- Φυσικά ένας κινητήρας 180 ίππων θα δίνει ΠΟΛΥ πιο καλές επιδόσεις από έναν άλλον 116 ίππων (τον ντίζελ), όταν δουλεύονται αμφότεροι στην καλή περιοχή τους. Στις 2000 ΣΑΛ πάντως παίζει ο ντίζελ να είναι πιο δυνατός. Μάθετε να οδηγείτε το κάθε μοτέρ όπως πρέπει, για αυτό υπάρχει το κιβώτιο ταχυτήτων.
-
Την ονομαστική συμπίεση μάλλον όχι.
Ε ναι, δεν γίνεται μέσω λογισμικού αυτό. Όταν το πιστόνι φτάνει στο ΑΝΣ συμπιέζει μια συγκεκριμένη ποσότητα αέρα και καυσίμου.
-
- Ο Skyactive X ΔΕΝ είναι ατμοσφαιρικός, αφού φέρει μηχανικό υπερσυμπιεστή (superchager/κομπρέσορα). Ο υπερσυμπιεστή όμως εχει πολύ μικρή πίεση και για αυτό ο κινητήρας συμπεριφέρεται σαν ατμοσφαιρικός. Ο κύριος λόγος ύπαρξυς του υπερσυμπιεστή είναι η αύξηση του αέρα (άρα και του οξυγόνου) για την λειτουργία του μοτέρ με κορυστική ανάφλεξη, στις χαμηλές ΣΑΛ.
- Για να φανούν τα 180 άλογα, θα πρέπει το μοτέρ να στροφάρει στις ΣΑΛ τις μέγιστης ισχύος, επειδή λειτουργεί με φιλοσοφία ατμοσφαιρικού. Μην περιμένετε δύναμη στις 3-4 χιλιάδες στροφές.
-
Συμφωνώ. Ο υπερσυμπιεστής βρίσκεται εκεί για άλλο λόγο από ότι συνήθως.
-
Αυτονόητο
-
Αυτό ανέφερα κι εγώ παραπάνω: το πλεονέκτημα του skyactiv x σε σχέση με τον d έγκειται στο ότι ο πρώτος μπορεί να χρησιμοποιείται στην χωρίς απαιτήσεις καθημερινή οδήγηση και να προσφέρει πολιτισμένη και ήσυχη λειτουργία καθώς και οικονομία, ενώ όταν χρειαστεί μπορεί να στροφάρει δίνοντας τη δύναμη που απαιτείται, κάτι που δε μπορεί (φυσιολογικά) να πετύχει ο skyactiv d.
Φυσικά και δε πρόκειται για κινητήρα εντυπωσιακών επιδόσεων, δεν είναι αυτός ο στόχος του άλλωστε. Ο στόχος ειναι η χρυσή τομή επιδόσεων-κατανάλωσης.
Mazda CX-30