-
Το έχουμε ξαναπεί. Δεν κρίνουμε τις αυτοκινητιστικές επιλογές βάσει της Αθήνας. Η Αθήνα είναι μια παγκόσμια πολεοδομική ιδιαιτερότητα στο δυτικό κόσμο. Στην Αθήνα το καλύτερο είναι να έχει ατομικά ο καθένας από ένα υπερμινι για ατομικές μετακινήσεις.
Αν πάλι πάμε να κάνουμε την ανάλυση πόσοι χωρούν σε μικρά hatchback, σίγουρα χωρούν πολλοί Ιάπωνες με τις αποσκευές τους, που είναι και κοντοί και μινιμάλ στα ατομικά τους είδη.
Όλο αυτό το segment του Kamiq, δεν το θεωρώ ιδανικό all-around για όλες τις μετακινήσεις στην Ελλάδα.
-
Έχοντας το Karoq, θα πάω να το δω από κοντά και θα επανέρθω άμεσα!
-
Λοιπον μαγκες το διαβασα....παρτε το drive και τους 4 τροχους εχουν πολυ ωραια τεστς οπως τα θελετε. Γενικα αν και αντιπαλα περιοδικα εχουν μια κοινη αισθηση, το καταλαβαινεις.
Δεν θα πω πολλα για να μη τους χαλασω τη δουλεια.
Το αρθρο το γραφει ενα νεο παιδι. 1,90 υψος και αρκετα σεατοφιλος....
Γενικα τον διαβαζω, μου βγαζει ανθρωπος με ανοιχτο μυαλο...και για αυτο τον προσεχω στο τι λεει σε περιοδικο, internet κτλ
Το υψος του το λεω για τις μετρησεις χωρου....για να συνεννοούμαστε.
Αποφαση συμφωνα με αυτα πιυ διαβασα....δωστε 22.600 μαζι και με το acc στην εκδοση style 1,5 tsi dsg....και πατε να δειτε netflix.... μη το ψαχνετε αλλο.
Εκπληκτικο αυτοκινητο με μονο παραπονο τα νταπ ντουπ στα εγκαρσια κατι σαν τα σουτζουκακια.
Οι γαλλοι παιζουν μονοι τους σε αυτό
Διαφωνω καθετα και οριζοντια futurist το allaround suv ελληνικο συτοκινητο της μεσαιας ελληνικης ταξης, των 35 +++χιλ ευρω οικογενειακο, φαινεται να ειναι το kamiq 1,5 dsg style
Το μεταξονιο του ειναι λιγο μεγαλυτερο του Karoq!!!!!!!
-
Αποφαση συμφωνα με αυτα πιυ διαβασα....δωστε 22.600 μαζι και με το acc στην εκδοση style 1,5 tsi dsg....και πατε να δειτε netflix.... μη το ψαχνετε αλλο.
Εκπληκτικο αυτοκινητο με μονο παραπονο τα νταπ ντουπ στα εγκαρσια κατι σαν τα σουτζουκακια.
Οι γαλλοι παιζουν μονοι τους σε αυτό
Εδώτεστ του Drive που εκτός των άλλων δείχνει και την σχετικά χαμηλή κατανάλωση: https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-skoda-kamiq-15-tsi-dsg
Το έχω ξαναγράψει, το Καμίκ με τον 1.5 και το dsg ειναι σε απίστευτα καλή τιμή, με πολύ καλό εξοπλισμό, εξαιρετικούς χώρους και απίστευτες επιδόσεις. Είναι από τα ελάχιστα (ίσως και το μοναδικό!) αυτοκίνητα του γκρούπ που θα σκεφτόμουν σοβαρά να αγοράσω, δεν έχει ουσιαστικά μειονεκτήματα πέρα από την ποιότητα κυλισης.
Λαπ, μην το λές για τους Γάλλους...παίζει και η Ford σε αυτό το παιχνίδει και μάλιστα μερικές φορές με καλύτερα αποτελέσματα στο 'γκαπ-γκουπ' και την ποιότητα κύλισης.
-
Συμφωνω και για τα ford....οντως...
Εχουν φοβερη τεχνογνωσια σε αυτό.
Καλα συγνωμη εγω γιατι αγορασα το drive;;;.. νομιζω εχει σχεδον το ιδιο κειμενο....αλλα λιγο διαφορετικες φωτο.
-
Καλα συγνωμη εγω γιατι αγορασα το drive;;;.. νομιζω εχει σχεδον το ιδιο κειμενο....αλλα λιγο διαφορετικες φωτο.
Δεν ήξερες, δεν ρώταγες!?!!? Αλήθεια γιατί το αγόρασες, αγοράζεις ακόμα περιοδικά?
Εαν θυμάμαι καλά, το είχα ξανα-ανεβάσει το link για την δοκιμή.
Πάντως ναι, το Καμίκ σήμερα είναι από τις πιο καλές και ολοκληρωμένες προτάσεις στην αγορά στην κατηγορία του. Σαφώς και θέλει την επέκταση εγγύησης (και πώληση πριν ληξει!), αλλά έχει απίστευτο εξοπλισμό στην τιμή του και επίσης απίστευτα πολλά έξτρα, που έχουν μόνο αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας και μαλιστα σε πολύ καλές τιμές!
-
Πάντως επειδή πολύ συζήτηση γίνεται γύρω από τα καμικ σκάλα που πραγματικά είναι ενδιαφέροντα αμάξια και πολύ καλά vfm οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ξεφτίλα εγγύηση δύο ετών που δίνεται η οποία σε συνδυασμό με την ακατανόητη επιλογή να φέρουν τους καλούς κινητήρες μόνο με το επιβαρυμένο ιστορικό αυτόματο κιβώτιο ενω στο χιλιαρη έχουν 5 ταχυτο κάνουν αρκετά ρισκαδορικη την επιλογή.
Κάνεις λάθος! O 1000άρης σε Scala και Kamiq σε όλες τις εκδόσεις (βενζίνη ή αέριο) έρχεται με 6άρι κιβώτιο.
-
Τωρα το ξαναβλεπω...εχει περισσοφερες λεπτομερειες το κειμενο στο περιοδικο.
Για παραδειγμα στο περιοδικο αναφερει λεπτομερειες οπως οτι η active εχει καθισμα συνοδηγου με ρυθμιση καθ υψος ενω εχει επισης και ρυθμιση lumback...Εχει και αλλα πολλα ωραια τεχνικα αρθρα ....παρτε ελληνικα περιοδικα.
Τα αγοραζω που και που...οταν εχω καποιο εξτρα 20αρικο στο πορτοφολι (μαζι και 4 τροχοι, auto triti και το quattroruote), με σκοπο να στηριζω την αυτοκινηση στην Ελλαδα. Ειναι σαν ενα μικρο κλαμπ...ετσι μας βλεπω ολους εμας (και εσυ φυσικα μεσα) τους λατρεις του αυτοκινητου.
-
Αλήθεια γιατί το αγόρασες, αγοράζεις ακόμα περιοδικά?
Αγοράζω κάθε μήνα και τους 4Τ και το Drive για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι το ότι γράφουμε εδώ μέσα επειδή υπάρχει το αντίστοιχο περιοδικό. Αν χαθούν τα περιοδικά, θα χαθούν και οι ιστοσελίδες και τα fora τους. Επίσης η ενημέρωση, οι μετρήσεις, οι δοκιμές, οι ξένες αποστολές, τα track days κλπ που κάνουν τα έντυπα περιοδικά, απλά δεν γίνονται από τα διαδικτυακά, γιατί απλούστατα τα έντυπα είναι ιδιοκτησία μεγαλύτερων εταιρειών που διαθέτουν και τους αντίστοιχους πόρους. Αν τα χάσουμε, θα μείνουμε μόνο με sites που στήνει ο καθένας από το σπίτι του και απλά αναπαράγει τα δελτία τύπου της κάθε εισαγωγικής. Αλήθεια ποιο ελληνικό site έχει την δυνατότητα να πάρει 15 αυτοκίνητα και να πάει για 3 μέρες και να τα 'λιώσει' στις Σέρρες ή να διοργανώσει αποστολή στο Maranello για να οδηγήσει το νέο μοντέλο της Ferrari?
-
Ακριβως ειναι απο τα λιγα πραγματα που πληρωνω...αλλα νιωθω γεματος και χαρουμενος για την αγορα μου. Σαν μικρο παιδι θελω να σκισω τη ζελατινα και να τα διαβασω.
-
Το Κάμικ είναι καλή επιλογή , Εχει χώρους το είδα και εγώ που είμαι 1,94 . Αλλά έχει μία απαίσια μάσκα σαν μν κλαμένο , το εσωτερικό σε γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και το ντίζελ βγαίνει μόνο αυτόματο με το ακατανόμαστο . Μου την έσπασε και ο πωλητής που ήθελε να μου εκθειάσει το ακατανόμαστο και με έδιωξε εντελώς .
-
Το Κάμικ είναι καλή επιλογή , Εχει χώρους το είδα και εγώ που είμαι 1,94 . Αλλά έχει μία απαίσια μάσκα σαν μν κλαμένο , το εσωτερικό σε γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και το ντίζελ βγαίνει μόνο αυτόματο με το ακατανόμαστο . Μου την έσπασε και ο πωλητής που ήθελε να μου εκθειάσει το ακατανόμαστο και με έδιωξε εντελώς .
το εσωτερικό του είναι πολύ ωραιο, ευρύχωρο και με σχετικά καλά υλικά (συγκριτικά με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας του).
Η μάσκα του εμενα μου φαίνεται μέτρια (υποκειμενικό) αλλά η συνολική εικόνα του αυτοκινήτου είναι πολύ ωραία.
Σχετικα με το dsg δε νομίζω να υπάρχουν θέματα με την λειτουργία του. Ακούγονται θέματα για την αξιοπιστία του. Γιαυτο το αγοράζουμε με εγγύηση και με επέκταση αν παίζει. Για μένα το αυτόματο κιβώτιο είναι must have. Η δε τιμή του μαζί με τον 1.5 είναι ευκαιρία.
-
Πάντως ναι, το Καμίκ σήμερα είναι από τις πιο καλές και ολοκληρωμένες προτάσεις στην αγορά στην κατηγορία του. Σαφώς και θέλει την επέκταση εγγύησης (και πώληση πριν ληξει!), αλλά έχει απίστευτο εξοπλισμό στην τιμή του και επίσης απίστευτα πολλά έξτρα, που έχουν μόνο αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας και μαλιστα σε πολύ καλές τιμές!
Πόσο κοστίζει η επέκταση εγγύησης και επίσης επέκταση γίνεται Αφού εκτελωνιστει το αμάξι; ή θα πρέπει για παράδειγμα ν την αγοράσεις μόλις γίνει η παραγγελία;
-
Το κιβωτιο ειναι διαφορετικο απο το πρωτο dsg. Εχει δυο διαφορετικα κυκλωματα για το υγρο του μηχανησμου και των ηλεκτρονικων. Υγρα υδραυλικων μηχανισμων. Τα πρωτα ειχαν ενα και πραγματικα γινοταν ο χαμος....
Δεν εχει πλεον συμπλεκτες δαχτυλιδιων οπως τα πρωτα ή το μεγαλο με τους υγρου τυπου συμπλεκτες, αλλα απλους μασιφ σαν τα μηχανικα κιβωτια....
Με λιγα λογια μενουν δυο κομματια που μπορουν να χαλασουν. Η ecu ή το μεκατρονικ με τα selenoids. Ολα τα αλλα ειναι ενα απλο μηχανικο κιβωτιο.
Το θεμα ππυ παρουσιαζουν ειναι το πως διαβαζουν οι αισθητηρες τα δεδομενα. Για παραδειγμα οταν υπαρχει μια διαρροη στην συμπιεση του κυκλωματος turbo, τοτε ο αισθητηρας περναει κοψιματα και χτυπα το κιβωτιο. Οταν εχει πολυ κρυο αντιδρα αλλοως το turbo και το κιβωτιο δεν προσαρμοζεται αμεσα και ξανακορτσαρει..κτλ
Κατα τα αλλα ειναι ενα ωραιο και ελαφρυ κιβωτιο..
Σε βαρυ συνεχομενο μποτιλιαρισμα ανεβαζει θερμοκρασια ο συμπλεκτης και θελει ...τον αερα του.
Εντωμεταξυ το νεο e tsi mild hybrid εχει ενα ολοκαινουργιο dsg. Θα το ψαξω
-
Tkin73 wrote:
Πάντως επειδή πολύ συζήτηση γίνεται γύρω από τα καμικ σκάλα που πραγματικά είναι ενδιαφέροντα αμάξια και πολύ καλά vfm οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ξεφτίλα εγγύηση δύο ετών που δίνεται η οποία σε συνδυασμό με την ακατανόητη επιλογή να φέρουν τους καλούς κινητήρες μόνο με το επιβαρυμένο ιστορικό αυτόματο κιβώτιο ενω στο χιλιαρη έχουν 5 ταχυτο κάνουν αρκετά ρισκαδορικη την επιλογή.
Κάνεις λάθος! O 1000άρης σε Scala και Kamiq σε όλες τις εκδόσεις (βενζίνη ή αέριο) έρχεται με 6άρι κιβώτιο.
Δεν κάνω λάθος ξέρω τι είδα. Στο χιλιαρη που μπήκα μέσα ήταν 100% 5ταχυτο.
-
Κατι παιζει...με τις μεσογειακες χωρες...και ισπανια σε βιντεο με 5αρι το δα, ενω αλλου με 6αρι
-
Για το μεταξόνιο που αναφέρθηκε που όντως είναι οριακά μεγαλύτερο του καροκ οι συγκρίσεις μεγέθους σταματούν εκεί. Τα είδα δίπλα δίπλα και το καμικ ήταν σαν το μικρό παιδί του καροκ. Καμιά σχέση . Σε ύψος φάρδος εννοείται μήκος. Και όταν μπεις μέσα η διαφορά στην καμπίνα είναι τεράστια αφήστε το μεταξόνιο. Πολύ πιο ογκώδες το καροκ.
-
Πόσο κοστίζει η επέκταση εγγύησης και επίσης επέκταση γίνεται Αφού εκτελωνιστει το αμάξι; ή θα πρέπει για παράδειγμα ν την αγοράσεις μόλις γίνει η παραγγελία;
Αν θυμάμαι καλά, η προσφορά που μου είχε δώσει ο πωλητής (την οποία δεν έχω μπροστά μου τώρα) έλεγε 320 ευρω για την 2ετή επέκταση, η οποία περιλαμβάνει ότι ακριβώς και η αρχική. Απο όσο κατάλαβα η επέκταση σηκώνει και παζάρι ή δώρο. Επίσης η εργοστασιακή ασφάλεια κάλυπτε 2 χρόνια ολικής αποζημίωσης του αυτοκινήτου (όσο το αγόρασες δλδ) σε περίπτωση κλοπής. Αυτά βεβαία στα λόγια γιατί συμβόλαια και όρους δε διάβασα (αλλά εννοείται πως θα τα δω αναλλυτικά αν καταλήξω στην αγορά του).
-
-
Κατι παιζει...με τις μεσογειακες χωρες...και ισπανια σε βιντεο με 5αρι το δα, ενω αλλου με 6αρι
Σου λέω το είδα στην έκθεση με 5αρι και δεν το πίστευα το ξανακοίταξα να σιγουρευτώ. Σχεδόν ακατανόητο για αμάξι που θα κυκλοφορήσει το 2020. Αφορά τα 95 άλογα τα 116 είναι με 6.
Skoda Kamiq